Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.08.2019 23:11 - Да си шоумен и шут не те прави политик!
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 2746 Коментари: 4 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


                              ШУТОВЕТЕ И КРАЛЕТЕ НЕ ГИ ОБИЧАТ
                                сцената не е политическа платформа                   



С крясъци и възмущения от сцената или площадите,не се постига нищо хубаво


Как тръгна АТАКА към властта?


Спомнете си ранния Волен Сидеров от 2005 г., с кожената тужурка от митингите. Тогава “Атака” влезе за първи път в парламента с 8.93% от гласовете, осигурили ѝ група от 21 депутати, а лидерът ѝ нарече “политически Франкенщайн” бъдещия кабинет на БСП и ДПС. Минаха години и илюзиите на мнозина се изпариха - политическите действия на “Атака” бяха в унисон с интересите на ДПС и магната-депутат Делян Пеевски, а през май 2013 г. “Атака” осигури кворума, за да бъде избран кабинетът на БСП и ДПС с премиер Орешарски.


Как тръгва Слави Трифонов към власта?
С леки изменения, повтаря сценарият на АТАКА.
През всичките тези години Сидеров, получил прозвището “златен пръст”, подкрепяше не само БСП и ДПС, но и ГЕРБ, на която партнира и в момента. “Бунтарят” с мегафона смени тужурката със скъпи елегантни костюми и вече е собственик на галерия. На последните парламентарни избори през 2017 г. “Атака”, НФСБ и ВМРО, съюзени в Обединени патриоти, спечелиха малко повече от ранната “Атака” - 9.31%. А сидеровата формация днес е отлъчена от обединението и със затихващи функции.


ЦЕЛТА
Факт - всеки антисистемен, който влезе в политиката, престава да е такъв и става част от статуквото. Причината е лесна за отгатване: целта на политиците е да печелят избори и затова ще направят всичко, каквото е необходимо.
Бъдещата партия на Слави Трифонов изглежда антисистемна по наименованието си и предлага политическа алтернатива, която на пръв поглед прилича на срутване на сегашната политическа и съдебна система.


Само че когато Трифонов стане част от статуквото, разкрития като тези за раздадените неправомерно повече милиони за партийни субсидии ще бъдат тълкувани като “компромати”, а телевизионният му проект “Седем осми” - като подобен на партийната атакистка телевизия Алфа или социалистическата “Българска свободна телевизия”. И ако сега мълчи и оставя камъните да се трупат в двора му, все ще трябва да отговори на въпроси откъде ще се финансира политическият му проект, с кои политически сили ще си партнира и дори харесва ли кандидатурата за главен прокурор (нали предлага обвинител №1 да се избира пряко от народа).

Това е то ламята, която се стреми към статуквото и властта.....а знаем,
че Трифонов е собственик на 50 милиона евро в чужди банки, собственик е на продуценска къща, която му носи всеки месец по около 500 - 600 000 лв доходи в България. Как ще внесе парите от офшорките тук и ще ги узакони, за да финансира партията си? Все още Слави няма отговор на този въпрос, а и никой от разследващите ни официални журналисти не му го задава.
Запазена марка на “несистемните” са гневът и възмущението, призивите за радикални промени - защото “политиците не стават”, обещанията, че могат да очовечат политиката, да накарат “ония Горе” да се стреснат и погрижат за “тези Долу” и “народът да живее нормално”.Е, това вече не става!


ЗАЩОТО
народа български видя че само с викове и ругаене няма как да се промени каквото и да е, ако някой "голям от властта" не те подкрепи и да те държи във властта непокътнат, дори и да се провалиш като политик, да те запази за по-добри времена - така както сега се случва с Пл. Георгиев, който не бе осъден за корупция, а назначен за консул извън България...ей така, нищо че не отговаря на изискванията за консул.
Народа български видя и че, всички които протестираха срещу СТАТУКВОТО, влязоха в ПАРЛАМЕНТА, станаха депутати и...обикнаха статуквото,т.е. вече не роптаят срещу него, не зачитат законите нито Конституцията...те - законите били направени за народа - той да се страхува от тях, защото
депутатите, министрите, съдиите,президента, премиера председателя на НС и прокурорите ги пази Конституцията с годишен мандат - ИМУНИТЕТ. Затова властта е НЕДОСЕГАЕМА! Всеки който влезе в НС, като депутат, забравя за обещанията си, забравя народа, забравя че е бил едно нищо, но благодарение на народа е станал нещо....станал е депутат..премиер...станал е президент...и т.н...независимо че преди този пост се е плезил от сцената и е обиждал преходните депутати, обиждал е и прокурори...А, Слави е първи № 1 с тези просташки маниери...какво да очакваме от такъв маниакален шут?


Спомнете си ранния Волен Сидеров от 2005 г., с кожената тужурка от митингите. Тогава “Атака” влезе за първи път в парламента с 8.93% от гласовете......



Гласувай:
11



1. ivoki - :-(
19.08.2019 09:15
:-(
цитирай
2. morskipesni - Плешивият чалгар Е ЧАСТ от статуквото. И то от самото си появяване.
19.08.2019 09:56
Наглост, арогантност, пари, мускули, долнопробен "музикален" вкус, влиятелно мутренско обкръжение, псевдокритика, политически и мафиотски протеции.
цитирай
3. ivoki - Наглост, арогантност, пари, му...
19.08.2019 10:32
morskipesni написа:
Наглост, арогантност, пари, мускули, долнопробен "музикален" вкус, влиятелно мутренско обкръжение, псевдокритика, политически и мафиотски протеции.


Много сте прав !
цитирай
4. krumbelosvet - Слави не е Слави
02.09.2019 09:13
Слави е онзи, който ЗАЛАГА НА СЛАВИ, за да превърне простата ТВ-известност в УЖ НОВА политическа власт. ББ се изхаби, а бившите комунисти са НЕОБХОДИМИ на кукловодите, като дежурно оправдание за всичко лошо. Без бившите комунисти, отговорността за разрухата трябва да поемат... ПОБЕДИТЕЛИТЕ В СТУДЕНАТА ВОЙНА и влюбените в тях наши антикомунисти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6155811
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29445
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031