Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2016 18:44 - Карл Маркс и Русия, къде е истината ...
Автор: getmans1 Категория: История   
Прочетен: 11561 Коментари: 39 Гласове:
13

Последна промяна: 15.02.2016 20:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.... 100% копипейст 
/ съвсем умишлено го уточнявам /
„Секретната дипломация на XVIII век“ – „арестуваният“ труд на Карл Маркс за истинската история на Русия (Рус)
Последна редакция на 13/02/16 11:57
image „Арестуваният“ труд на Маркс: Московия наследява Златната орда 2016-02-15 11:45:48
Книгата, която никога не е издавана в СССР и България – Московия възниква от Златната орда

Защо една единствена книга на Карл Маркс никога не е издавана в Съветския съюз и комунистическия лагер? Една малка книжка, но знакова. Тази, в която Маркс анализира историята на Русия.За нея никога не е споменавано. Какво толкова ужасно пише в нея, че тя да бъде скрита толкова десетилетия?

Русия – това е Московия, която възниква след разпадането на Златната орда. Люлката на Московия е „кървавото блато на монголското робство, а не суровата слава от епохата на норманите. Политиката на Русия продължава политиката на Ордата, на не на Рус.

Тази книга се нарича „Секретната дипломация на XVIII век“ и е издадена в Лондон през 1899 година. Faktor.bg преведе инкриминирания труд на Маркс, скрит години наред от съветските и българските комунисти. Изследването на „бащата“ на социализма публикуваме в три части.

ПЪРВА ЧАСТ

Появата на Рус

 

Рус като държава с център Киев е създадена от племената на поляните, които живеели на десния бряг по следното течение на Днепър. И Киевската земя, (земята на поляните) дълго време преди създаването на държава била наричана Рус. Полянски градове били Киев, Чернигов, Переяславл. В теченеие на вермето поляните се обединяват с другите славянски племена: древляни, северяни, дреговичи, радимичи, вятичи, кривичи, илменски славяни. Обединявайки се, асимилирайки се помежду си, тези осем племенни съюза стават основата на Руси. Именно тази общност по късно започват да наричат русини. Русите или русините стават основата на Рус, с център в Киев. Както бихме се изразили днес, това била титулната, началната народност на Рус.

 

Имперска Рус

 

Рус с ценътр в Киев била своего рода имперска държава. Имало център (Киев и Киевщина) и имало колонии, които плащали на русите данък. Сред тях били литовските и финско-угорските племена.

В летописът на Нестор е записано: „А всички тези други езици, дават дан на Рус: чуди, мери, веси, муроми, черемиси, мордви, пери, печера, ям, литва, зимигола, корси, норома, либ: всичките имащи свой език, от коляното на Афет, живеещи в полунощните страни“.

Всички завоювани стнани също се смятали за Рус. Но населението на тези колонии не били етнически руси. И самите те не смятали себе си за руси. Те били „руски хора“ само в смисъла на това, че плащали данъци на Рус. Вярата също станала една(с обща църква) след като Рус завладяла тези племена. Безспорно имало културно влияние.

За Рус, в тесния смисъл дълго време се смятала само Киевската. След това и Черниговщина и Переяславщина етнически стават Рус. И много по-късно (в края на XII век) руси стават жителите на Галичина и Солина. След това Рус започнали да наричат Галицко-Волинското княжество. Не е имало повече никаква друга Рус.

Чуд (фино-угорски племена)

Фино-угрите, които плащали дан на Рус, живеели между Волга и Ока и в Приуралието. В Рус тези територии наричали Залесие. Това е централната част на съвременна Русия, която се присъединява към Рус някъде през X-XI веке. По това време Рус съществува приблизително два века и русите са сформирани като етнос.

Не съществуват точни данни за завоюването на Залесие, известно е само, че Точных данных о завотова не е станало веднага, а когато Рус укрепва.

В края на XI век в Залесие се създава ново княжество: Ростово-Суздалското. То имало два центъра: Ростов и Суздал. През XII век се появява още един център: Владимир. Именно тези територии в литературата на XIX века се наричат Ростово-Суздалска или Владимиро-Суздалска Рус.

Но в летописите няма множество Руси: Киевска, Северна или каквато и да било друга. Още по-малко Ростово-Суздалска или Владимиро-Суздалскя. Всичко това е измислено през XIX век от имперските историци. „Киевска Рус“ е също толкова изкуствено название както и „Русия“. Рус е била само една и тка се е и наричала.

Формиране на московитския (руския) етнос

През X век Ростово-Суздалската земя било заселена основно с фински племена. На тази територия започва да се формира и етносът на съвременния руски народ.

Като всяка друга метрополия, Киев влияел на завоюваните народи. Славянските преселници в Залесие, разбира се, се смесили с финските племена. И, разбира се, фино-угрите и другите племена с времето също се „порусначват“.

Те приемат и езика, и православната вяра. Но и до ден днешен руската провинция пази историята на фино-угрите, а не на славяните.

Руският народен костюм няма нищо общо с дрехите на славяните. Московитският фолклор също не е типичен за славяните. Измислиците за „най-славянския“, пръв и главен руски народ са просто смешни.

Понякога градовете на фино-угорските земи били наричани по руски маниер, но въпреки това, рекичките и мнозинството населения и досега са запазили финските си названия. Например, голям брой реки и притоци имат финското окончание -ва, което означава „вода“.

Залесите се намирало, може да се каже в „задния двор на Рус. Народностите, които го населявали живеели крайно бедно, заради трудните условия на живот. Търговски пътица почти не съществували, Наоколо имало само гори и блата.

Затова киевските князи не смятали тези земи за „лакомо парче“ и дълго време никой не им обръщал внимание. Русите от своите богати и топли райони нямали желание да се заселват в Залесие. Преселници-русини имало малко.

Като цяло Рус никога не се е преселвала масово в Московия. Московитският етнос се сформира някъде през втората половина на XII век.

Русините като етнос с отделна държава и наименование съществуват от X век. Тоест, съвременните руснаци са най-младият източно славянски етнос. Не старши, а младши, не брат, а съсед.

Б.Р.Очаквайте в понеделник Втора част

Превод: Faktor.bg



Тагове:   Карл Маркс,   Русия,   киев,   московя,


Гласувай:
15



1. podvodni - Браво Гете, тотално счупи тлупо...
15.02.2016 19:39
Браво Гете, тотално счупи тлупомера с този копи-пейст.
При положение, че цял свят знае, чу чифутите са най-големите МОШЕници ти даде абсолютно доверие на Мардохай за неговите монументални исторически познания.
Ако наистина тоъ го е писал , а не е съчинено в офисите на един друг чифутин - Сорос.
Което едва ли е от същественно значение.

П.П

Гледам некъв келеш ти треснал един минус, и в отговор ти хакнах плюсовият палец.
Не че си ми симпатичен, но простотията ти искренно ме весели !
цитирай
2. nkf - Известно е, че зовящите се днес р...
15.02.2016 20:02
Известно е, че зовящите се днес руснаци са просто една гмеж от угро-фини и кипчаки, с говорим език редактиран старобългарски.
цитирай
3. getmans1 - И ти ме веселиш! Аз съм любознателен и питам, пък ти веднага, простотия и ръгваш с рогите, много ти „скъп“ +, бе. Минуса е от арреn13
15.02.2016 20:31
podvodni написа:
Браво Гете, тотално счупи тлупомера с този копи-пейст.
При положение, че цял свят знае, чу чифутите са най-големите МОШЕници ти даде абсолютно доверие на Мардохай за неговите монументални исторически познания.
Ако наистина тоъ го е писал , а не е съчинено в офисите на един друг чифутин - Сорос.
Което едва ли е от същественно значение.

П.П

Гледам некъв келеш ти треснал един минус, и в отговор ти хакнах плюсовият палец.
Не че си ми симпатичен, но простотията ти искренно ме весели !

цитирай
4. getmans1 - Много ще ми е интересно какво мислят ...
15.02.2016 20:48
nkf написа:
Известно е, че зовящите се днес руснаци са просто една гмеж от угро-фини и кипчаки, с говорим език редактиран старобългарски.


...блогъри които пишат за история?
Може би трябва да сменя категорията, че аман от разбирачи като Подводния.
цитирай
5. podvodni - Хи-хи-хи, ма много елементарно се ...
15.02.2016 21:23
Хи-хи-хи, ма много елементарно се опитваш да се измъкнеш ! Кат пръдня из гащи !
Бил си значи любознателен ?!
Хе-хе-хе, Гете, вчера видях самолетоносача "Ентърпрайз" близо до Своге в Искърският пролом !
Ще пренебрегна опита ти да бъдеш дразнител , и ще се опитам да те светна защо, аджеба, българите са си русофили по дефолт, и защо соросоидната профанщина няма да хване дикиш у нас.
Та начи (без З), ако си сториш труд да прочетеш едни древни писанийца като "Джавгар Тарихъ", "Хон Китабъ" и "Баби Худжи" е възможно (но едва ли е вероятно) да вденеш, защо руснаците пишат на кирилица, изповядват павликянството (Източното православие) и защо първият руски патриарх е Българин.
А може и да ти стане ясно, в което искренно се съмнявам, защо не би трябвало да вярваш на чифутите, особенно на Мардохай и Шорош !
цитирай
6. podvodni - Известно е, че зовящите се днес р...
15.02.2016 21:24
nkf написа:
Известно е, че зовящите се днес руснаци са просто една гмеж от угро-фини и кипчаки, с говорим език редактиран старобългарски.


Също така известно е, че си куха гадулка !
Хе-хе-хе руснаците били угро-фини ....
Смех !!!!!!
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Още Достоевски е
15.02.2016 21:33
разбрал,че руснаците са тор за човечеството - и това се вижда ясно днес.
цитирай
8. getmans1 - Той и блога броди, конкретно и в моя:) ... но няма начин да го убедя, че пущам този материал от любопитство и интерес към темата ....
15.02.2016 22:22
brancaleon написа:
Гледам Маркс на картинката и се сетих за :
"МАНИФЕСТ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ
Карл МАРКС, Фридрих ЕНГЕЛС"

Един призрак броди из Европа – призракът на комунизма. .....


Маркс и Енгелс са го казали още с първия ред . Трябва да вярваш в "Призраци", ама ходи го обясни на правоверни комунисти. На Партийци няма смисъл го обясняваш, те не вярват в такива неща и са в партията за друго - например щото нямат индивидуален шанс, базиран на лични качества и знания.

Сега по темата: Малко са местата, където има народност без ашладисване от минаващи, пребиваващи за малко и постоянно настанили се други народи. Виж легенди за произход - много.


... От филма на Пламен Петков си спомням, един археолог заявява буквално че им наредено при разкопки да не изследват пластове с прабългарски артефакти, че и по-лошо дори ги унищожавали.

Това което ме кара Подводния да прочета също ми изглежда съмнително.
цитирай
9. getmans1 - Гледай сега как Подводния се заяжда, после пак ще писка ....
15.02.2016 22:59
slavimirgenchev1953 написа:
разбрал,че руснаците са тор за човечеството - и това се вижда ясно днес.

цитирай
10. nkf - Известно е, че зовящите се днес р...
15.02.2016 23:18
podvodni написа:
nkf написа:
Известно е, че зовящите се днес руснаци са просто една гмеж от угро-фини и кипчаки, с говорим език редактиран старобългарски.


Също така известно е, че си куха гадулка !
Хе-хе-хе руснаците били угро-фини ....
Смех !!!!!!

Разбира се, че са угро-фини, кипчаки, плюс малко балти на запад. Това, че си невеж и неук цървул не променя факта за същността на руските унтерменши. Сега схвана ли женчо?
цитирай
11. nkf - Известно е, че зовящите се днес р...
15.02.2016 23:19
getmans1 написа:
nkf написа:
Известно е, че зовящите се днес руснаци са просто една гмеж от угро-фини и кипчаки, с говорим език редактиран старобългарски.


...блогъри които пишат за история?
Може би трябва да сменя категорията, че аман от разбирачи като Подводния.

Та от какво разбирал подводния ?
цитирай
12. nkf - разбрал, че руснаците са тор за ч...
15.02.2016 23:22
slavimirgenchev1953 написа:
разбрал,че руснаците са тор за човечеството - и това се вижда ясно днес.

По времето на Достоевски русняките може и да са ставали за тор, но към ден днешен -даже и за тор не стават. Ако трябва да перефразирам един известен доктор, нещата стоят по следния начин: "Почти научно е доказано, че руснака и за качествен сапун не става".
цитирай
13. podvodni - Известно е, че зовящите се днес р...
15.02.2016 23:36
nkf написа:
podvodni написа:
nkf написа:
Известно е, че зовящите се днес руснаци са просто една гмеж от угро-фини и кипчаки, с говорим език редактиран старобългарски.


Също така известно е, че си куха гадулка !
Хе-хе-хе руснаците били угро-фини ....
Смех !!!!!!

Разбира се, че са угро-фини, кипчаки, плюс малко балти на запад. Това, че си невеж и неук цървул не променя факта за същността на руските унтерменши. Сега схвана ли женчо?

И от какво се разбира бе кретенче ?
От "забраненият труд" на Мардохай ли ?
Преди време един зевзек беше турнал в устана на Левски израза - "Който ни освободи, той и ще ни пороби", а един недоклатен педераст го бе изнтипосал като исторически достоверен факт в своят филм.
Както казах, кух си като гадулка, и в това е проблемът ти, че не можеш да го вденеш.
цитирай
14. slavimirgenchev1953 - Прав си - стават само за кьотек.
15.02.2016 23:40
nkf написа:
slavimirgenchev1953 написа:
разбрал,че руснаците са тор за човечеството - и това се вижда ясно днес.

По времето на Достоевски русняките може и да са ставали за тор, но към ден днешен -даже и за тор не стават. Ако трябва да перефразирам един известен доктор, нещата стоят по следния начин: "Почти научно е доказано, че руснака и за качествен сапун не става".

цитирай
15. podvodni - Както казах Гете, днес счупи глу...
16.02.2016 00:16
Както казах Гете, днес счупи глупомера„ !
Елементарно действаш като се опитваш да разбуниш духовете - видиш ли какви мръсници бири руснаците, щом като и Маркс им е изкарал на яве "кирливите имперски ризи".
Само че ......
Чифутина Мардохай, който де факто пръв е изградил личният си комунизъм живеейки цял живот на гърба на Енгелс, не е чист чифутин , а ерзац такъв, а по-точно - хазар (юдео-хазар).
И понеже в основата на Велика РУС са две Българии наречени уРУС Кара-Булгар (Велика Черна България или Киевска Рус) със столица Киив и самодържец КХ-а-АН Шамбат Кий, който по една случайност бил брат на КХ-а-АН Купрат, и уРУС АК-Булгар (Идел Булгар, Итил Булгар, Велика Златна България или както е по-известна Волжко-Камска България) със столица Булгар и самодържец КХ-а-АН Котраг, който пак по една случайност бил син на същият този Купрат.
Та тези двенките Българии ебават майката на Хазарският каганат в който основна религия била юдейската и от където произлизат днешните Ешкеназита - Родшилд, Рокфелер, Вартбург,Дизрели, Улянов-Бланк, Бронщайн-Троцки, Марлборо, Буш и пр. измет вкл. и твоят пръв любимец - Мардохай (Маркс).
Чаткаш ли колко са бесни онези с резаните карабини от Хазария на уРУСката държава и нейната посестрима отсам Дуна ?

И ще ви изненадам с една истина :
Понеже сте отявлени хазарски подлоги, даже и да се обрежете по юдейски обичай, чифутите никога не ще ви приемат като свои. За ваше съжаление и за моя радост, доста истински Българи, също не ви приемат за свои, а за долни дюнмета.
Нали си спомняш, че ти казах, че съм мръсно и коварно копеле ?
цитирай
16. getmans1 - То аз не съм се и съмнявал че „Нали си спомняш, че ти казах, че съм мръсно и коварно копеле ?“
16.02.2016 01:19
podvodni написа:
Както казах Гете, днес счупи глупомера„ !
Елементарно действаш като се опитваш да разбуниш духовете - видиш ли какви мръсници бири руснаците, щом като и Маркс им е изкарал на яве "кирливите имперски ризи".
Само че ......
Чифутина Мардохай, който де факто пръв е изградил личният си комунизъм живеейки цял живот на гърба на Енгелс, не е чист чифутин , а ерзац такъв, а по-точно - хазар (юдео-хазар).
И понеже в основата на Велика РУС са две Българии наречени уРУС Кара-Булгар (Велика Черна България или Киевска Рус) със столица Киив и самодържец КХ-а-АН Шамбат Кий, който по една случайност бил брат на КХ-а-АН Купрат, и уРУС АК-Булгар (Идел Булгар, Итил Булгар, Велика Златна България или както е по-известна Волжко-Камска България) със столица Булгар и самодържец КХ-а-АН Котраг, който пак по една случайност бил син на същият този Купрат.
Та тези двенките Българии ебават майката на Хазарският каганат в който основна религия била юдейската и от където произлизат днешните Ешкеназита - Родшилд, Рокфелер, Вартбург,Дизрели, Улянов-Бланк, Бронщайн-Троцки, Марлборо, Буш и пр. измет вкл. и твоят пръв любимец - Мардохай (Маркс).
Чаткаш ли колко са бесни онези с резаните карабини от Хазария на уРУСката държава и нейната посестрима отсам Дуна ?

И ще ви изненадам с една истина :
Понеже сте отявлени хазарски подлоги, даже и да се обрежете по юдейски обичай, чифутите никога не ще ви приемат като свои. За ваше съжаление и за моя радост, доста истински Българи, също не ви приемат за свои, а за долни дюнмета.
Нали си спомняш, че ти казах, че съм мръсно и коварно копеле ?


... Само ми е смешно така безрезервно да вярваш в това също толкова съмнително четиво което ми цитираш. Много ще се излъжеш ако си мислиш, че ме открехваш и тази легенда ми е позната.

пп Няма да е лошо да си малко пообран в квалификациите си, че да не се оплакваш после от нецивилизовано отношение!
цитирай
17. slavimirgenchev1953 - Тоа удавник е толку проз,
16.02.2016 10:27
че требе да се бие с камшик на голо по три часа на ден.
цитирай
18. nkf - Известно е, че зовящите се днес р...
16.02.2016 11:03
podvodni написа:
nkf написа:
podvodni написа:
nkf написа:
Известно е, че зовящите се днес руснаци са просто една гмеж от угро-фини и кипчаки, с говорим език редактиран старобългарски.


Също така известно е, че си куха гадулка !
Хе-хе-хе руснаците били угро-фини ....
Смех !!!!!!

Разбира се, че са угро-фини, кипчаки, плюс малко балти на запад. Това, че си невеж и неук цървул не променя факта за същността на руските унтерменши. Сега схвана ли женчо?

И от какво се разбира бе кретенче ?
От "забраненият труд" на Мардохай ли ?
Преди време един зевзек беше турнал в устана на Левски израза - "Който ни освободи, той и ще ни пороби", а един недоклатен педераст го бе изнтипосал като исторически достоверен факт в своят филм.
Както казах, кух си като гадулка, и в това е проблемът ти, че не можеш да го вденеш.

Необразован тъпар - комунистино, то е ясно, че ти по въпроса за реалния етнически произход на днешните руснаци не можеш да говориш по същество, щото, ако можеше щеше да знаеш от къде се разбира, че са - ама не само- угро - фини, говорещи редактиран старобългарски. Ами да ти изброя кое говори за яката струя урало-алтайска кръв у руските маймуни: 1. Антропология, хаплогрупи, носии и бит като цяло, огромни територии населявани от кипчашки и фински племена, присъединени към Московията. Например, ако не беше толкова елементарен и комплексиран рогоносец, щеше да знаеш, че областта Ингрия, където е построен Петербург е населявана от фини, от край време; щеше да знаеш, че маса топоними и хидроними в русийката и до днес си пазят старите първоначални фински и угорски имена; щеше да знаеш, ако не беше такъв комунистически педал, че стотици и хиляди знатни кипчаки са се влели във висшето дворянство на русийката. То всъщност всред дворянството са само тюрки, германци и тук-там някой по-различен за цвят. Виж само мутрите на елцин, путин, чубайс и гайдар като пример за кипчако-финската същност на руските шебеци.
цитирай
19. teodordetchev - Далече съм от мисълта да се заяждам персонално с Подводния, но ...
16.02.2016 11:16
... мисля, че е крайно време да се вземе в ръце. Твърдението, че руснаците изповядват павликянството, чупи всякакви измерителни уреди - умномери, глупомери, водомери, изобщо всякакви уреди ... Хеле пък поставянето на знак за равенство между павликянството и православието вече може да докара вулкан на Витоша. Или пък някъде в Пловдивското поле. Нали в Раковски живеят галиба потмците на някогашните павликяни - приели вкупом ... католицизма. Това последното сигурно е защото павликянството и православието били едно и също.

То бива безгрижие на изказа, бива полет на фантазията, ама всяко нещо си има граница. Що се отнася до другаря Маркс - нека да изясним едно важно обстоятелство. родителите на Маркс са били ПОКРЪСТЕНИ евреи. По онова време (а до голяма степен и в днешно време) принадлежността към еврейството се е определяла изключително, главно и единствено по РЕЛИГИОЗНАТА принадлежност. Ако изповядваш юдаизма - значи си евреин. Ако не го изповядваш - значи НЕ си евреин. Така че, без значение какво мислим за Маркс, за трудовете му, за политическата му дейност, за личния му живот и прочее и прочее, ние трябва да приемем, че той НЕ е евреин. Пък и да вземе Подводният да прочете, какво аджеба е написал Маркс за ортодоксалните евреи - това не е от "забранените книги".

Впрочем, унищожителната критика на Маркс срещу политиката на Руската империя е напълно достъпна и не е нужно да търсим, забранени издания, неиздавани на руски и на български ... Филипиките на Маркс срещу Русия, включително оценката му, че ще е катастрофа, ако Русия спечели Кримската война са широко достъпни, публикувани на достатъчен брой езици и дори чат - пат коментирани от историци и политолози.

цитирай
20. teodordetchev - Изобщо една от най-дразнещите сюжетни линии ...
16.02.2016 11:24
Изобщо една от най-дразнещите сюжетни линии в НЕнаучно-популярната литература, разпространявана в блогосферата и в Интернет въоще е теорията, че Маркс видите ли бил евреин, той се казвал Кашел Мордохай и затова натворил куп лоши неща. Какво е натворил Маркс ние си знаем, но в никакъв случай не можем да го включваме в разни формати на еврейски конспирации. Да не говорим, че и еврейските конспирации също са в огромна степен рожба на политическата фантазия на разни заинтересувани страни, като да речем - на шефовете на "Охранката". На който не му понася да чете научна литература - да прочете "Пражкото гробище" на Умберто Еко, там въпросът за фабрикацията на еврейски конспирации (и на разни протоколи) е разгледан научно - популярно, артистично, забавно и много понятно.

Далече съм от мисълта, чесветовната история не бъка от конспирации - това да искате, но кой знае защо се обсъждат много повече НЕсъществували конспирации, отколкото реално осъществени.
цитирай
21. getmans1 - И пак ще му е малко! :)))
16.02.2016 12:08
slavimirgenchev1953 написа:
че требе да се бие с камшик на голо по три часа на ден.

цитирай
22. getmans1 - Какво искаш от хора които хем в Бог не вярват и хем на вулкан се надяват! :)))
16.02.2016 12:12
nkf написа:
podvodni написа:
nkf написа:
podvodni написа:
nkf написа:
Известно е, че зовящите се днес руснаци са просто една гмеж от угро-фини и кипчаки, с говорим език редактиран старобългарски.


Също така известно е, че си куха гадулка !
Хе-хе-хе руснаците били угро-фини ....
Смех !!!!!!

Разбира се, че са угро-фини, кипчаки, плюс малко балти на запад. Това, че си невеж и неук цървул не променя факта за същността на руските унтерменши. Сега схвана ли женчо?

И от какво се разбира бе кретенче ?
От "забраненият труд" на Мардохай ли ?
Преди време един зевзек беше турнал в устана на Левски израза - "Който ни освободи, той и ще ни пороби", а един недоклатен педераст го бе изнтипосал като исторически достоверен факт в своят филм.
Както казах, кух си като гадулка, и в това е проблемът ти, че не можеш да го вденеш.

Необразован тъпар - комунистино, то е ясно, че ти по въпроса за реалния етнически произход на днешните руснаци не можеш да говориш по същество, щото, ако можеше щеше да знаеш от къде се разбира, че са - ама не само- угро - фини, говорещи редактиран старобългарски. Ами да ти изброя кое говори за яката струя урало-алтайска кръв у руските маймуни: 1. Антропология, хаплогрупи, носии и бит като цяло, огромни територии населявани от кипчашки и фински племена, присъединени към Московията. Например, ако не беше толкова елементарен и комплексиран рогоносец, щеше да знаеш, че областта Ингрия, където е построен Петербург е населявана от фини, от край време; щеше да знаеш, че маса топоними и хидроними в русийката и до днес си пазят старите първоначални фински и угорски имена; щеше да знаеш, ако не беше такъв комунистически педал, че стотици и хиляди знатни кипчаки са се влели във висшето дворянство на русийката. То всъщност всред дворянството са само тюрки, германци и тук-там някой по-различен за цвят. Виж само мутрите на елцин, путин, чубайс и гайдар като пример за кипчако-финската същност на руските шебеци.

цитирай
23. blackpredator - аресах темата
16.02.2016 13:01
"Московия наследява Златната орда"
аресах и коментарите
общо взето евреите и:
Московия наследява Златната орда - волжските българи и ние НЕ

деба селджуците, българи малко
цитирай
24. minevv - dbd
16.02.2016 14:05
а къде са доказателствата?
сега в русия върви деуго летоброене-- ;-)) и орда не е имало!!
http://www.chronologia/
taka `e ...~~~~~!!!!
цитирай
25. mihala - mihala
16.02.2016 14:41
Основната маса от номадското население на Златната орда съставляват куманите. Уседналото население включва волжки българи, мордовци, марийци, хорезмийци. От 1312 г. е ислямска държава. Изчезва през 16 век--енц.
цитирай
26. getmans1 - Та кой изчезва през 16 в? Как така изчезва един народ, традиции и култура, и достатъчен ли е факта, че просто „изчезва“?!
16.02.2016 17:13
mihala написа:
Основната маса от номадското население на Златната орда съставляват куманите. Уседналото население включва волжки българи, мордовци, марийци, хорезмийци. От 1312 г. е ислямска държава. Изчезва през 16 век--енц.

цитирай
27. getmans1 - Охо-о, стороннико на чистия и блестящ изказ пцуваш, а!?
16.02.2016 17:16
blackpredator написа:
"Московия наследява Златната орда"
аресах и коментарите
общо взето евреите и:
Московия наследява Златната орда - волжските българи и ние НЕ

деба селджуците ви деба, преносно и буквално!

цитирай
28. getmans1 - Така се получава когато се учи някаква „правилна“ история, тук в блога мнозина твърдят, че българите са били свободни ... през времето на „робовладелския строй“
16.02.2016 17:54
teodordetchev написа:
Изобщо една от най-дразнещите сюжетни линии в НЕнаучно-популярната литература, разпространявана в блогосферата и в Интернет въоще е теорията, че Маркс видите ли бил евреин, той се казвал Кашел Мордохай и затова натворил куп лоши неща. Какво е натворил Маркс ние си знаем, но в никакъв случай не можем да го включваме в разни формати на еврейски конспирации. Да не говорим, че и еврейските конспирации също са в огромна степен рожба на политическата фантазия на разни заинтересувани страни, като да речем - на шефовете на "Охранката". На който не му понася да чете научна литература - да прочете "Пражкото гробище" на Умберто Еко, там въпросът за фабрикацията на еврейски конспирации (и на разни протоколи) е разгледан научно - популярно, артистично, забавно и много понятно.

Далече съм от мисълта, чесветовната история не бъка от конспирации - това да искате, но кой знае защо се обсъждат много повече НЕсъществували конспирации, отколкото реално осъществени.


... Изучавали сме една идеализирана история факт, който сега ни поставя в смешното положение да страдаме по робството си. Като цяло не знаем корените си мразим съседите си, принизяваме техните истории а искаме уважение, че ние такова не получаваме дори от освободителите си.

Такива като Подводния ни най-малко не се възмущават от факта, че И в днешна Русия, в днешно време се унищожават артефакти от българската история.

Аз не виждам нищо срамно в това което е писал Маркс, срамът е за тези които са крили тези факти, толкова е просто.
Срамът е и за тази които са пренесли този „челен опит“ и у нас, чисто безкористно и без задни мисли,а!?

При това, те не са били селджуци.

Продължение;
цитирай
29. getmans1 - Продължение; Ето какво са учили нашите деди 40 г. след Освобождението ...
16.02.2016 18:02
...„Селяните, които работели своя земя, били свободни; но такива селяни били малко. Повечето от селяните нямали земя и били крепостни. Крепостните се наричали парици или отроци; те нямали права да напускат земята, която обработвали, но пък и господарите нямали право да ги пъдят. Нищо не можело да освободи париците от крепостничество. Дори когато някои от тях забягвали и постъпвали на работа в духовенството , господарят им, щом ги намирал, могъл да си ги вземе.
Когато царете раздавали земи на манастирите, давали им цели села с
населението заедно. В такъв случай дори и поповете които живеели в тези села, ставали крепостни. Крепостни били даже и някои занаятчии и работници.
Крепостните нямали никакви права. Още по безправни били робите. Българите търгували с роби. Роби добивали най много от войните. Тогава откарвали като роби не само пленените войници, но и мирното население.“

... но това няма как да не е било в онези времена които са били дефинирани като „робовладелски строй“.

Това което съм цитирал е от учебника по история за трети /7/клас одобрен 1922г.
Аз съм учил за парици и отроци, но определено твърдя, че сага чувам че българите са „добивали“ и търгували с роби.

Точно тази изкривена представа за миналото ни прави така чувствителни към темата а по-лошото е, че не можем да погледнем трезво истината.

И друго ми прави впечатление, тези учени които пишат сега за древната ни история никой от тях не се позовава на всеизвестни светила от соцепохата. Дали и тези хора не знаят какви ги вършат, а!?
цитирай
30. podvodni - Хи-хи-хи, като чета как ожесточено ...
16.02.2016 19:23
Хи-хи-хи, като чета как ожесточено и настървено защитавате чифутите направо ме напушва неистов смях.
Е-ееех роби нещастни, готовисте с цената на всичко да защитите господарите си.
Некъв шебек, тук, пише врели-некипели, че видиш ли, евреите се определяли по вероизповедание.
Хи-хи-хи, да, ама не!
Едно от най-важното мото на чифути е : роден евреин - завинаги евреин. И за допълнително сведение - евреин е този който е роден от еврейка ! В този случай име едно нещо което чифутите строго спазват - наследството чрез митохондриалната ДНК.
А пък Гетманс, твърдо отстоява юдеохазарското - руснаците са угро-фини, а не наследници на българите, щото, видите ли, в област Ингрия била населявани от фини !
Само дето не могат да обяснят от къде идва това странно наименование РУС (РУСия), ако не от чисто българското уРУС.
За това се четат стари източници, а не съвременни чифутски измислици.

И така роби (ГОИ, както ви зоват вашите господари) сега ми става ясно защо сте толкоз настървени по османското "съжителство" и сте против свободата на България. То за това Мардохай и Сорос са пътеводните ви светлини.
цитирай
31. getmans1 - Тъпак си ти, Гетманс набляга на факта, че това нещо се е КРИЕЛО а е известно, че се крие не от добри помисли. Колко пъти да ти се каже, че да разумееш?
16.02.2016 20:40
podvodni написа:
Хи-хи-хи, като чета как ожесточено и настървено защитавате чифутите направо ме напушва неистов смях.
Е-ееех роби нещастни, готовисте с цената на всичко да защитите господарите си.
Некъв шебек, тук, пише врели-некипели, че видиш ли, евреите се определяли по вероизповедание.
Хи-хи-хи, да, ама не!
Едно от най-важното мото на чифути е : роден евреин - завинаги евреин. И за допълнително сведение - евреин е този който е роден от еврейка ! В този случай име едно нещо което чифутите строго спазват - наследството чрез митохондриалната ДНК.
А пък Гетманс, твърдо отстоява юдеохазарското - руснаците са угро-фини, а не наследници на българите, щото, видите ли, в област Ингрия била населявани от фини !
Само дето не могат да обяснят от къде идва това странно наименование РУС (РУСия), ако не от чисто българското уРУС.
За това се четат стари източници, а не съвременни чифутски измислици.

И така роби (ГОИ, както ви зоват вашите господари) сега ми става ясно защо сте толкоз настървени по османското "съжителство" и сте против свободата на България. То за това Мардохай и Сорос са пътеводните ви светлини.

цитирай
32. getmans1 - Не е ли много показателен факта, че на тия все някой друг им виновен. Как пък поне малко не са благодарни, че дойде време когато разбраха, че били „гои“?
16.02.2016 21:53
brancaleon написа:
Що сте се заровили в родословното дърво на "Руснаците" .... то пък едно дърво, мани мани. Ама факта е, че Социалистическата революцията е правена от Евреи, с малки половинчати изключения на рожби от смесени бракове или пък без бракове, като Сталин (грузинец) или Дзержински (от прибалтийските републики).

...
А аз пуснах този материал повече заради въпроса, какво са искали да скрият от обществото макар, че се досещам!?


Podvodni , извинявай ама сме седнали "Гойовците" да бистрим затворена общност на евреи Ешкенази и евреи Сафаради, дето по презумпция ги интересува само материалното и крайния резултат, а когато не могат да постигнат резултата веднага със сила или далавера, тогава използват идеология за по-голям период от време.
Просто би трябвало да гледаш крайният резултат и да си задаваш въпроса - Кой има най-голяма изгода.

цитирай
33. nkf - Подводния даде накъсо и фалцетно ...
16.02.2016 23:51
Подводния даде накъсо и фалцетно дерайлира в познатия глух коловоз на "гоите", или може би искаше да каже "шабец гоите", "юдео-хазарите" и т.н. Само, че рядката му словесна диария (идеално съответстваща на малкото му пасирано мозъче), няма как да промени очебийния факт на вече упоменатата урало-алтайска етническа същност на масата руснаци. Те, руснаците, до 17-18 - ти век даже не били чували, за "славянство" и още не знаели, че един ден по решение на германката Екатерина ще станат ...славяни. Тя даже е нещо като инвентора на "славянството". Та, колко са и руснаци, руските славяни, личи от факта, че те себе си наричат "рускии" - досущ обекти принадлежащи към някакъв руски субект. Тоест, собствено те не са никакви рус, ами кипчако-угори които са "руский".
Подводния малоумник, като ти се подават знания, не изпадай в хистерия, ами бавно поемай.
цитирай
34. nkf - getmans1, да не би подводния гей да ...
17.02.2016 00:02
getmans1, да не би подводния гей да чака Йелоустоун? Хех Мда-а-а-а, това обяснява някои неща. Ама, знаеш ли, той, вулканът, може и да гръмне, но това няма да промени подводния - той ще си остане прост негодник. Между другото преди около 10-12 години бях гледал някакво паранаучно предаване, в което един дебеланко - със завоалиран афинитет към матушката - правеше "прогноза", че максимум до пет години Йелоустоун гърми. Но минаха повече от десет и...Йелоустоун все още не е гръмнал. Няма да забравя и "прогнозите" на красимир иванджийски, който от 2001 г. все тръби "война с Иран до три месеца"...или нещо от сорта беше. Комунисти! И за ратаи не стават.
цитирай
35. getmans1 - Оооо, какво приказваш? Те си имат набор от седем божества и всеки ден се молят и правят заклинание поне на едно а Подводния е ...
17.02.2016 00:40
nkf написа:
getmans1, да не би подводния гей да чака Йелоустоун? Хех Мда-а-а-а, това обяснява някои неща. Ама, знаеш ли, той, вулканът, може и да гръмне, но това няма да промени подводния - той ще си остане прост негодник. Между другото преди около 10-12 години бях гледал някакво паранаучно предаване, в което един дебеланко - със завоалиран афинитет към матушката - правеше "прогноза", че максимум до пет години Йелоустоун гърми. Но минаха повече от десет и...Йелоустоун все още не е гръмнал. Няма да забравя и "прогнозите" на красимир иванджийски, който от 2001 г. все тръби "война с Иран до три месеца"...или нещо от сорта беше. Комунисти! И за ратаи не стават.


... със статут главен оракул, всеки ден чертае разни и сложни астроложки карти.
Така подпомага главния жрец.

Също така с мощния си глас припява главното исо „Хи-Хи-Хи-и-и-и“.

Те не само се молят на Йелоустоун, Ел Ниньо и другите природни и Путински стихии ами през свободното си време напъват мишци да бутат текjоничните плочи под ФАЩ, та белки предизвикат катастрофален земетръс под Мексиканския залив и да се затрие цялата Северна Хамерика!
цитирай
36. nkf - getmans1, че то ако подводния ол...
17.02.2016 13:40
getmans1, че то ако подводния олигофрен им е главен оракул, то значи съвсем са я окъсали. Мале - мале...Ама тяхна си работа- накрая вместо САЩ, пак ще се капичне ссср/ известен сега като русийката/. Между другото, забелязвам, че подводния калъф нещо се е покрил и съвсем като бит педераст подминава тази статия? Дали ще дойде да изложи тежката артилерия от сериозни - Хи-хи-хи-хи - аргументи срещу руската угро-мангалщина?
цитирай
37. getmans1 - Ма ти, сериозно ли очакваш едно „хи-хи-хи“ да се превърне в „ХА-ХА-ХА-А-А!? Това му е редовния номер и като си получи дозата ... един месец го няма!
17.02.2016 22:58
nkf написа:
getmans1, че то ако подводния олигофрен им е главен оракул, то значи съвсем са я окъсали. Мале - мале...Ама тяхна си работа- накрая вместо САЩ, пак ще се капичне ссср/ известен сега като русийката/. Между другото, забелязвам, че подводния калъф нещо се е покрил и съвсем като бит педераст подминава тази статия? Дали ще дойде да изложи тежката артилерия от сериозни - Хи-хи-хи-хи - аргументи срещу руската угро-мангалщина?

цитирай
38. nkf - getmans1, че то ако подводния ол...
18.02.2016 01:02
getmans1 написа:
nkf написа:
getmans1, че то ако подводния олигофрен им е главен оракул, то значи съвсем са я окъсали. Мале - мале...Ама тяхна си работа- накрая вместо САЩ, пак ще се капичне ссср/ известен сега като русийката/. Между другото, забелязвам, че подводния калъф нещо се е покрил и съвсем като бит педераст подминава тази статия? Дали ще дойде да изложи тежката артилерия от сериозни - Хи-хи-хи-хи - аргументи срещу руската угро-мангалщина?


Разбира се завършващ стройна концепция басов смях не очаквам от интелектуалния / и не само/ кастрат подводни. Но поне базово самоуважение, посредством излагане на някаква що-годе емпирична аргументация - да, очаквах. Е, сега разбирам, че това са били илюзии гранде. :)
цитирай
39. teodordetchev - Като чете глупостите на Подводния, човек аха да се ядоса ...
24.02.2016 00:01
... и в този миг се сещаш за твърдението на древния мъдрец, че да се ядосваш означава да се наказваш заради глупостта на другия. Аз не се имам за мъдрец, но се опитвам да следвам това правило. Още повече, че нямам какво повече да кажа, когато споря с човек, който твърди, че християните не припознавали Стария завет ... !? Е, има известен брой християни, които наистина припознават само Новия завет, ама Подводния едва ли е от тях. Той просто си няма хабер от никакво християнство, освен от това, което сам си ... организира.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6070460
Постинги: 2741
Коментари: 26487
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031