Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2017 17:26 - Записки по българските въпроси - септември 2017
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 2802 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 17.10.2017 15:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Или “септември стана май, ама нанай”!

(Перефразирам два постинга от м.септември 2017-та: 09.09 – “Отново е девети септември. Септември ще бъде май!”, автор jelezov и 24.09 – „Ще управлява ли Меркел още 4 години? Ще управлява, ама нанай!!!“, автор fascindoo, И тъй като не съм внимателно нежен като Валери Симеонов и Антон Тодоров, заявявам на наглите демагози в блога централно между очите им: Подигравам ви се, драги, и това ми доставя огромно удовлетворение! Защото написаното от мен е истина, а вашето са мечти-и-и...! Колкото Фасциндуту ще дочака Меркел да удовлетвори настоятелния му сексуален напън, толкова и Металообработващият ще доживее Нов 9-ти, който да ни стругова по руски образец.)

Разбира се, че ВСЕКИ ИМА ПЪЛНОТО ЛИЧНО ПРАВО да отхвърля също толкова категорично като мен, моите убеждения и да твърди, че той именно, а не аз, е правият. Хайде тогава да не си ги мерим словесно, не дай боже с АК-47, а да се опитаме да обясним на себе си и пред другите, защо в ЕС и НАТО са всички най-развити европейски страни като Германия, Франция, Англия, Испания, Италия, и България е там!, а в Евразийския Съюз членуват Русия, Беларус, Казахстан, Таджикистан, Узбекистан, Киргизия, Молдова, Армения, а БКП беше предложила и нас като 16-та ССР? – Моят отговор: Защото комунизмът, с всичките си свои стадии, не е печелившият обществен строй, белосветни. Такова е ОБЩЕСТВЕНОТО ПРАВО и ако сме българи, трябва да избираме именно това доказано по-добро бъдеще за страната си!

В тази обща връзка да се опитаме да отговорим напр. на частния въпрос що ще Румен Радев на евразийската среща в Азърбайджан, докато Бойко Борисов се среща с балканските лидери и подкрепя желанието на Албания, Македония и Сърбия за еврочленство. Ще кажат някои, че така трябва да се работи, на два фронта. Но тогава защо е тази война между президента и премиера, кой я води, за какво? Кому би следвало да симпатизираме, ако искаме страната ни да просперира?

АЗ МИСЛЯ, ЧЕ:

Европейският Съюз няма разумна обществена алтернатива. Не само през този септември, който няма да стане май и следващият го октомври също, а изобщо. Ако имаше такава  досега да се е наложила. Комуналната съветска подредба е обоснована теоретично поне 100 години преди момента на създаване на демократичния съюз от европейски държави. Който от своя страна възниква като колективна защита срещу настъпващия световен комунизъм. И какво излиза за комунистическите държави? – Че “колкото повече мърдат, повече им влиза”. Като днешни примери виждаме лудият Ким Чен Ун, побърканият Пучдемон, Башар Асад – следващият Кадафи Саддам, „исконно руският“ Крим, който е Чернобилът на Путин... Това е, защото едно престъпление не се изтрива с извършването на нови престъпления, драги комунисти! Ако нещата ставаха така, както си го мислите, щяхте да сте спрели новия РАЗУМЕН СВЯТ. Да е станала вашата воля. А то какво?!

Пак с примери: През един септември преди 78 години Хитлер и Сталин понечиха да си поделят света. (Говоря за водачите, да се сещат народите.) Което е невъзможно – Двама водачи на Един свят! Той, ЕДИННИЯТ СВЯТ, ги победи и двамата – Хитлер веднага, Сталин след 40 години изолация в затворена клетка. След още 30 години се оказа, че Германия избра Меркел, която се срамува за Хитлер от името на народа си, а Русия избра Путин, новият Сталин. Затова немският народ запази и увеличава величието си, а руският народ... Срива се и срива. Язък му за всичките усилия, несгоди и мечти, положени без смисъл в темелите на бъдещето му.

Не било вярно ли? Пиша глупости ли? А, бе, я по-добре се спрете преди да пресечете линията, огледайте се, ослушайте се. Иначе бързият влак от Европа ще ви отнесе като стой та гледай! Допреди 10 години Путин седеше ли в компанията на 7-те най-развити страни в света? Седеше. Днес е изгонен оттам  и дори самият Тръмп, дето уж му бил задължен, няма да го върне на нея. Луд, луд – за Тръмп говоря, ама не дотам чак. Не става така, Путине. И от масата БРИКС ще те изгонят, защото и там се държиш като велик първи господар. Как ли пък не! Китай и Индия, създатели и носители на световната цивилизация, ще се кланят на селския мужик от КГБ. Или пък нова Испания в лицето на Бразилия, която “нашата Вилма”, като видна партизанка, без малко да “осЕре”. Щото Путин бил имал СС-500 и СУ-31 ли? И що не ги използва като ги има? Те помагат ли му? Не, разбира се. Ако му помагаха, нямаше да се ишмедимисва с Ердоганова Турция, Башарова Сирия и Ирак на аятоласите. С които са на един хищнически акъл. Говоря за водачите, да се сещат народите!

Да проследим реакциите на казаното дотук. Първо по света, после у нас.

(Разбира се, че е невъзможно да наблюдавам и цитирам всички медии. Затова си имам една любима медийна империя – на Пеевски от ДПС, гръмко назовала себе си „Инвестор“. Политическият й сайт е ДНЕС.БГ, блогът за „писма на читатели“ – БЛОГ.БГ, а телевизията й се нарича BulgariaOnAir. Бих могъл да избера другата медийна империя - „Капитал“-ът на Прокопиев от „автентичната десница“ или пък българският ТАСС (с днешно име RT-руское телевидение) „А,така“, или „флагмана на българския демократичен печат“ „Дума“. Но всички те „са си плюли в устата“ и са се  омешали в едно в коалиция „БСП за България“. И всичките те, като „Инвестор“, Инвестират „в Истината“. В тяхната бивша съветска, днес евразийска истина.)

Ех... ЕДНО ВРЕМЕ БЕШЕ ЛЕСНО – Член 1-ви на Живковската конституция постановяваше, че който не е съгласен с политиките на БКП, е против Народа и следователно трябва „да се ограничи жизнено“. (Колко съм добронамерен към мотащите се още в краката на демокрацията Кеворкяни, Конакчиеви, Гарелови, Божанки, Колевци и С-иета.) А днес? ДНЕС Е НЕЛЕПО как разни стари комунистически престъпници (като томатомовите вагенщайновци, капитан-радуловците, пардон ерменковци в новата Премяна), оплетени в свинските им черва техни нови наследници (като Буруджиеви, Йончеви, Заркови, Михайлови, кирилДобревци...), „старите десни“ бесни (като Костовци, Атанасовци, Куневи Бабикянци...), „новите ляво-десни“ не по-малко бесни обединени в коалиция „АнтиГерб“, как ТАКИВА нелепо и тъпо търсят помощта на ПОСРЕДСТВЕНИ СЛУГИ И НАГЛЕЦИ (като Цолониколаевци и Инджови, Василеви и Великови, Ризови и момци Хекимянци, Волгодонски Карбовци, Дик-Офци, Кулезичи, Крумови, Щърбеви, Патарински, Светльоивановци и Любоогняновци... Ами тия от вестниците Сега, Дума, Земя...? Ами тия като почетните български консули, напр. Максим Бехар на Сейшелските острови? Както им викаше черната Златка, „селските острови“. Може и русата Златка да е била. Или Гала, или тризначките от Благоевград. Все ги бъркам тия. Като гледам 14-годишната Яка Дупара - и тия все ги бъркам, колко години още ще ги „шлифоват“ разните български хюхефнери и уaйнстейновци, страх ме хваща за бъдещето на куршовките скойки. Нямат го, бъдещето, в конкурентната демократична среда. Там селски пръчки не могат да се хванат. Изсъхват.

Пак повтарям, да не загубим доказателствената нишка. ТРОГАТЕЛНИ СА ДНЕС опитите на тия, хем да кажат истината, хем да не стане ясно каква е тя. Чуйте част от Имената им и днешните им внушения по повод конкретните септемврийски събития по света и у нас. Започвам с по-„безобидните“ – дето имат по един блог, сайт или частна информационна агенция. За онези „водещи журналисти“, дето имат ОБЩЕСТВЕНА трибуна всяка делнична сутрин, обед, вечер, среднощ, ах, събота и неделя тоже, както и за „селските им“ офшорни собственици – по-нататък, в следващите утрешни МОИ свидетелства за пред Съда на Бъдещето.

Инвесторе, Истината съществува, за да бъде Използвана!

- 25 авг 2017, написала Венцислава Вельова от ДНЕС.БГ - „Премиерът на Полша Беата Шидло каза, че Франция се опитва да разруши един от стълбовете на ЕС, като настоява за промени в директивата за командированите работници. По-рано днес президентът на Франция Еманюел Макрон нападна Полша по време на пресконференцията си с българския държавен глава Румен Радев. Макрон обвини Полша, че изостава от Европа: "Съжалявам за тази позиция, мисля че полският народ заслужава повече". (Заб.моя – След една седмица президентът Радев ще избере да гостува именно на Беата Шидло в Полша! А премиерът Борисов ще е подписал договор с Македония, ще се срещне с премиерите на Румъния, Гърция, Сърбия, Албания и съвсем неочаквано (иронизирам) албанският Парламент ще признае за българско малцинство у тях. Кой е Обединителят и кой е Разединителят – аз питам вас, мила ми Венциславо.)

- 9 сеп 2017, отново Венцислава Вельова - „Хиляди протестират в Лондон срещу Brexit Организаторите оценяват участието на около 50 000 души. Целта на т.нар. "Народен марш за Европа" е да "се обединим, да преосмислим и отхвърлим" Брекзит, според организаторите, цитирани от Асошиейтед прес.“ (Аз: Бър-бър Брекзит, май! Като каталунския екзит. Въздух под налягане отнесе Стоичков!)

- Иначе на 1 окт 2017 блогърът radiovisioner от БЛОГ.БГ написа: „Важно за всички читатели!!! Днес е исторически ден за Европа! Континентът се треска, трътват в очакване! Испания е на ръба на разцеплението. Днес с референдум Каталуния гласува за отцепването си от Испания.“ (Аз ще ви информирам на 15 октомври какво ще напишат световните агенции и какви кървави сълзи ще ронят инвесторите радиовизионери.)  

- 11 авг 2017 „Типично по американски, в момента много от жителите на САЩ са склонни да дрънкат оръжие и да се заканват на "Новия враг" - Северна Корея. Това не пречи обаче на болшинството да нямат и грам идея къде се намира въпросната зла държава.“ - varg1 от БЛОГ.БГ (Помните ли? Този същият блогър беше публикувал една снимка на някакви американци, събрани под едно дърво, как бесят един чернокож и твърдеше, че това става по времето, когато СССР изстрелва в Космоса първият изкуствен спътник, т.е. в 1957-ма година. Какво да му кажеш на такъв идиот?! – Radiovisioner същински.)

- 15 авг 2017, Елка Василева ДНЕС.БГ - „Да стреля или не? Каквото и да реши, Пхенян печели. От началото Пхенян си е осигурил начини за излизане от ситуацията“ и още: „Пхенян има средствата да достигне Гуам – ракетата летя 3700 км. Западен печат: Натискът върху КНДР не води до решение на кризата“  

- Но! Защо ли вместо да бомбардира американците на остров Гуам, могъщият Ким Чен Ун на 24 сеп 2017 „Северна Корея свика днес отново масов антиамерикански митинг в столицата Пхенян. Повече от 100 хиляди души от всички прослойки участваха в митинга, съобщи държавната информационна агенция КЦТА, цитирана от ДПА. Заместник-шефът на градския комитет на Корейската трудова партия Чхое Хак-чхол заяви, че партийните членове и останалите жители на Пхенян "горят от желание да изтрият напълно империалистите от САЩ от лицето на Земята. Ким Чен-ун нарече Доналд Тръмп "изкуфял старец" и се закани да го усмири с огън.“, написал пак varg1 от БЛОГ.БГ.  - „Най-добрият продуцент в България“ според собствения му профил. А иначе „обикновен шуменски шундрек“ - цитирам негови съблогъри - от Трън, емигрирал при сливенските цигани. И после някои се питат защо трънчани гласуваха оня ден за кмет от ГЕРБ?! Венци-и-и, Венци, вади Валтера да го лъскаш. Друга помощ за здравите комун.сили не ти остава.

Сетих се и поздравявам vencivaleri1951 със следния съвременен виц: Внуче пита дядо си защо не трябва да полива доматите в градината. “Трай бе, дядовото” – казал той – “Домати ще си купим от магазина. Важното е картечницата да не ръждяса.”

И още един виц: Изскочил от блоговата гора един и запитал овчаря, който кротко си пасял овцете наоколо:

-  Да е минавал оттук един човек?.

- Да – отговорил му овчарят – slavimirgenchev1953 беше.

- Я – учудил се питащия freeoldmen – Откъде пък знаеш името му?

- Ами, каза да го хванеш за х**.)

Голям зевзек е българския народ.

- 23 авг 2017 „Днес Техеран в очите на Москва е единственият противовес на мощния алианс от пребогати арабски монархии, опитващи се да формират под диктовката на САЩ един вид "арабска НАТО", за да натрапят на целия Близък изток правилата на играта, одобрени от Вашингтон. Ето защо Кремъл има интерес да се засили още повече влиянието на Техеран в региона. Русия вижда в Израел приятелска страна, но не е работа на Тел Авив да учи Кремъл как да разпределя акцентите в руската близкоизточна политика.“ – по публикацията работи Елка Василева (Аз: Ама как с такива „състезатели“ ще стигнете финала, бе драги социалисти?!)

- 16 авг 2017 „Гледайте, завиждайте и пуцайте американските и китайските F-22 и J-20.! Русия извади нова флотилия от невидими свръхзвукови изтребители и цял свят и завижда за тях, съобщи в. "Дейли мейл". – fascindoo, разбира се.

- 12 сеп 2017 „Владимир Путин май си вкара автогол, помагайки на Доналд Тръмп "Файненшъл таймс": Близостта им може да срине президентските им кариери“, Елка Василева (Я, какъв „заден“! Прочетете и „предния“ й, на следващия ден още:)

- 13 сеп 2017 „Нападат Меркел в нета: Злата вещица умира в края на приказката! Междувременно лидерите на дясната националистическа партия "Алтернатива за Германия" /АзГ/ са изобразени в положителна светлина във фотомонтаж като революционери от съветски тип, а в текста под снимката са наречени "бъдещето на Европа". – по публикацията работи Елка Василева

- След две седмици се оказа друго: 25 сеп 2017  Канцлерът Ангела Меркел спечели четвърти пореден мандат вчера на изборите в Германия. Въпреки това, тя не получи мнозинство и ще се наложи да сформира коалиция, което може да се окаже спънка. Големият шок на изборите бе резултатът на крайнодясната "Алтернатива за Германия". Партията спечели над 13% и за първи път ще получи място в Бундестага. Не само това, тя ще бъде и трета по големина там.“ (Обръщам внимание, че тази кореспонденция от Германия не е на Елка Василева, а на Боряна Павлова, друга една такава от резервната скамейка на ДНЕС.БГ.)

- 12 сеп 2017 „ЕС не признава незаконното анексиране на Крим и Севастопол от Руската федерация и следователно не признава изборите на Кримския полустров", се казва в изявление, разпространено късно снощи. Според Брюксел тези територии са украински и затова новоизбраният губернатор на Севастопол, както и местните управи на полуострова, няма да бъдат приемани като представители в официалното им качество от ЕС.“ – подписал Никола Димитров, началник в ДНЕС.БГ (Заб.моя – Обърнете внимание: „според Брюксел“. Точно след месец въпросният Никола Димитров официално ще се ангажира по BulgariqOn Air в студиото на Лора Инджова с каузата на посредствения наглец Виктор Николаев. Фани единия, удари третия. Не било така, казвате? Я, бре!)

Да си дойдем у нас:

- 23 авг 2017, блогърът nikikm: „Председателството на ЕС ВКАРВА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ФАЛИТ! Вижте Колко ще ни Струва! Сумата е Изумителна! Около 1 млн. и 700 хил. лева са отделени само за храна по време на българското председателство на ЕС”, каза Яна Дочева от комитета по посрещането. По този повод в момента се сключват маса договори с родни еко и био ферми, които да осигурят продуктите. Колко са парите за транспорта, нощувките, екскурзиите, ремонтите на улиците, по които ще се движат височайшите евро гости, отоплението, осветлението и целия лукс, никой не казва. А колко допълнителни разходи ще изникнат по време на самото ни половингодишно председателство- информацията пак тъне в мъгла. В още по-голяма мъгла тъне и въпросът какво печелим от това председателство. Имаме предвид – освен фирмите по кетъринга и ремонтите, и производителите на шалчета, сувенири и вратовръзки, какво печели народът? Чест и слава?“

- За подсилване на настроението “народно”, напр. Красимир Ангелов от ДНЕС.БГ пише на 23 сеп 2017-та: „Краят е близо! Апокалипсисът започва до края на века. Масово изчезване на животински видове е в ход, причината - количеството въглеродни емисии. През последните 540 милиона години е имало общо 5 момента на масово изчезване на животински видове, а шестият такъв период е съвсем близо, смятат учените. Така според прогнозата, публикувана на сайта на Масачузетския технологически институт, към 2100 година натрупалият се в океаните въглерод ще породи дестабилизиране на биосферата, а това ще предизвика шестото поред измиране на видовете. Учените все пак отчитат, че това няма да стане от раз, а вероятно изчезването на дивите видове животни и растения ще продължи няколко хиляди години.“ - На кое да вярвам? Че до 2100-та година „ще измрат видовете“ или на „това ще продължи няколко хиляди години“?

Предпочитам да повярвам на коментара: Анонимен преди 12 минути: „Поредната статия за края на света. Как не им писна не знам. То не беше 2000, после имаше някакви метеорити, дето щяха да ни изтрият от лицето на Земята от 2005 до 2010, после 2012 пък на маите им свършвал календара и затова светът свършвал. И всеки път като мине пророкуваната дата мишоците дето са се тупали в гърдите и са го обяснявали на целият свят, изчезват вдън земя. И веднага след тях се появява следващата вълна "спецове", дето започват да предупреждават за следващата дата.“

- И да отбележа скромно ехидно, че комунистическите емисии са много по-опасни от въглеродните такива. Те можеха да затрият Земята само за 100 години. И слава Богу, не успяха. Но опитите им продължават. Има една блогърка radostinalassa, която твърди, че злокачествените тумори в човешкото тяло се всъщност паразитиране на някакви гъби върху него. А самата тя е такава вредна гъба, паразитираща върху демократичното тяло на млада България. Чуйте: 12 окт 2017, radostinalassa: „Как историците унищожават миналото? – Пл.Пасков“

Аз да поясня: “Пл.Пасков” е всъщност Пламен Пасков, ветеринар, а не историк, от Димитровград. (Ах, този Димитровград, все братовчеди в конфликт на интереси по родителска линия от времето на строителството на социализма в първите години след 1944-та.) На 35 години Пасков емигрирал в Москва и останал там до днес, вече на 52. Политическата му кариера започва на местните избори през 2015г., където е независим кандидат за кмет (на Димитровград, а не на Москва), подкрепен от „Атака“ и спечелва 1,55% подкрепа. През миналата 2016-та се кандидатира направо за президент на България (като българин, живеещ в Москва от 16 години) и (въпреки, че бе фаворит на сашодончевите Рамонци, които с разнасяне на пици за червените Икономисти издържат Полегналите европейски емигрантки, мразещи Герб и Б.Б. – каква “сплав от евразийски интереси”, нали) спечели 0,26%. Както е казал Ботев: „Това ги чака“!

            - А какво ще кажете за един друг лишей върху лицето на днешна България:

12 окт 2017 – “Анжел Вагенщайн: Комунизмът е като мелодия, остава, дори да бъркаме текста” – автор блогърът 1997 (Анонимен разбира се! Насралите се комунисти винаги остават воня след себе си и затова са анонимни.)

            - Щях да забравя. Какво ще кажете за комунистката Ирина Бокова? Собственият й мъж, с когото още е щастливо омъжена, получил половин милион евро в личната си сметка, но тя горката “дори не разбрала за това” (Кавичките означават, че това е цитат. На самата Бокова, от оня ден.) Така де, кой мъж няма фонд “И аз съм човек”. Просто за клана Бокови половин милион евро са джобни пари.

            - Знаете ли месечната заплата на онзи посредствен наглец Виктор Николаев, комуто „отнели свободата на словото“? – 10 000 лева и премия от 20 хиляди лева още на всеки три месеца. Това прави 200000 годишно – 1000 минимални пенсии! Ашколсун! При това слушалката в ухото му, с която той не се разделя, дори когато гледа в таблета си може ли да пусне вода в тоалетната, му е по профсъюзна линия. И нея не е плащал.

            - А знаете ли, че при пенсионирането си през 2016-та като военен пилот, генерал Румен Радев е получил по фактура полагащите му се 120 хиляди лева. Които ги няма в данъчната му декларация! Така де, това са джобни пари.

            - А знаете ли защо Антон Тодоров си замина скоропостижно, пък Валери Симеонов – не? Защото Валери Симеонов, за разлика от Антон Тодоров, не спомена нищо за бившата жена на депутата от БСП Георги Свиленски! - Какви низки страсти определят червената политика!

Убеден съм “както, че ще съмне”, насраните гащи миришат! Просто едни българи страдат от хронична идеологическа хрема, други нямат такова заболяване. КЪДЕ СТЕ ВИЕ, определяйте сами пред собствената си съвест. Няма да ви се меша, молейки ви да оповестите резултатите, запазете ги за себе си.

Но докато се самоопределяте, да ви помогна с просто изреждане на скандалите, които „любимите на народа“ наследници и последователи на старите комунисти, сътвориха за месеца и половина след откриване на новата сесия на Парламента:

- ЕК заплаши да наложи глоба на страната заради забраната чужденци да купуват земеделска земя у нас, която съществува все още 10 и кусур години откакто сме в ЕС.

Още по темата
Нинова за земята: „Богатство е, да не я даваме на чужденци!“
"900 000 евро е първоначалната глоба и по 220 000 евро на година са санкциите, които евентуално ще ни бъдат наложени", изчисли патриотът Александър Сиди от ВМРО и допълни: "Мисля, че е правилно да поемем отговорност за тези един милион евро и да не си продаваме земята". Той беше категоричен, че падането на забраната би било заплаха за националната сигурност.

Волен Сидеров от Атака по телевизия АЛФА: „Това ще наводни страната ни със сирийски бежанци, а западните монополи ще ни поробят още повече.“

- След като имаше на разположение цели три месеца, 25 дни преди СЕТА да влезе в сила (докогато парламентите на всички страни-членки на ЕС трябва да одобрят това споразумение), Румен Радев поиска тълкуване от нашия КС дали това не застрашава страната ни. Просто тарикат, та фурга.

            - Пак Радев, от началото на септември: "Да назначавам председателя на антикорупционния орган изобщо не е самоцел. Много важно е този орган да работи ефективно, това е очакването на всички българи и трябва да се замислим сериозно върху него". След месец сериозно мислене Радев свика КСНС по този въпрос и се съгласи великодушно с предложението на БСП той да назначава шефа на новото антикорупционно звено. Първият път не мина. – няма да стане и от втори опит.

- По повод на предложението на ГЕРБ Антон Тодоров да оглави Комисията по досиетата, същият Радев каза: „То е все едно да назначиш вълка да пази кошарата.“ Затова и вторият КСНС за антикорупционния закон няма да назначи „вълка в кошарата“.

- Въпреки че и десните от новия РБ са много съгласни с БСП. И по този въпрос! - Ще имат съдбата на Никола Петков като си свършат работата. Аз няма да заплача за тях. Питате защо? – Имам съображения:  Корнелия Нинова е техен кадър, препоръчан им от  самия Доган. Същото се отнася за триото Бисеров, Костадинов, Цонев. Както и за новия ДБГ-деец Димитър Делчев.

            - Антон Кутев и той бил десен. Негови са думите : "Борисов не трябваше да идва", отвърна депутатът на въпроса: "Трябва ли Борисов да си ходи?". "Той дойде с идеята да накаже политическата класа, но всъщност пресъздаде най-лошите й варианти в суджуци. Така че трябва да си ходи, друг е въпросът кой идва след него", каза още Кутев. И още каза Кутев: "Не смятам, че Георги Гергов е проблем на партията. Въпреки всичко аз смятам, че през по-голямата част от историята си Гергов е помагал на БСП, а не й е пречил". – И този става за червен президент. Стига тия дни самата Корни да удържи на искането да връща взетите пари. Или да раздаде обещаните. Което е едно и също.

            - За Марешки какво? Чакаме Сотир Цацаров да се отмести, та да видим от къде се купуват евтини бензини и лекарства.

            - Оня ден като гледам Мустафа Карадайъ на кулоарната трибунка в НС как искаше оставката на Валери Симеонов за употреба на „езика на омразата“, си спомних видеото от 19 януари 2013, на което са запечатани за бъдещето зверовете-депутати на ДПС, които линчуват на сцената Осман Енимехмедов пред всички камери и микрофони. Да се чуди човек защо не го показаха това видео на онзи евродепутат от либералната група, дето вчера дойде да се здрависа с едно от животните. За Черния Мустафа говоря.

            - „Кум-гейт“? – Същата работа. В Русе хванаха родния брат и зълвата на един депутат от БСП и к‘во? Корнелия Нинова ще сезира КС, че Парламента противоконституционно не се е съгласил с НЕЙНОТО желание и е ГЛАСУВАЛ против оставката на Делян Добрев.

            - Ох, колко много остана за писане... Това синдикати, НПО-та, тинк-танкове, социолози, институти за десни политики, частни независими телевизии, вестници, сайтове, хакери, журналисти, артисти, карикатуристи... Какви скандали вихрят! Поздравявам всички такива по безистенски: Глутница вълци – група другари  ===  глутница другари.

Ей, и октомври няма да стане май, комай.




Гласувай:
2



1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
16.10.2017 18:22
Нарекъл си нещата с точните им имена, което ти прави чест!
цитирай
2. dobronameren - Благодаря
16.10.2017 20:39
Благодаря ви за оценката на анализа ми, batogo
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872288
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031