Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2019 12:20 - Имената на Древните Български племена са Божествени!
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 2829 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.12.2019 22:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image Имената на Древните Български племена са Божествени

Древнобългарските (не тракийските, защото траки няма и няма нито едно доказателство, че такова име има) племена са първите човешки племена на тази планета. Още в зората на човечеството, възникнало в пещерите на Северозападна България, хората са вярвали в Богинята Майка, смятали са себе си за нейни чеда и се зовяли на нея. Нарекли са тази Богиня Ра, тъй като са се прекланяли пред нейната мощ. Нарекли са я и Ма, тъй като тя е носителката на целия живот, майката. Нарекли са я и Ба т.е. бабата, Прамайката, тъй като тя е от най-стари старини та до днес, и во веки веков.

Себе си нарекли О-Ра (днес хора) със значение На Ра Богинята Майка принадлежащи.

Много племена са бродели нашите земи, и те всички са Древнобългарски, и те всички са нарекли себе си на своите Божества:
- Мизите са Душите на майката Богиня - Ма Аз-и / Мази / Мизи
- Балите (Три Бали) са всъщност Мизите, а Бали е името им от най-древни времена. нарекли са се на Богинята Ба и Нейната Божествена Светлина Бал / Бъл. Богинята на светлината Бал / Бъл е кръстница на Българите и техен закрилник. Народът ни е народ на Божествената светлина.

Одрисите имат за корен на името си Древнобългарската дума О-Дар Аз със значение Дарените, Одарените Души (Аз). Дедите ни са смятали себе си и света за дар от Богинята Майка. Не случайно имаме и селище МаДар-а със значение Майката Дари.

Дедите ни са смятали Богинята Майка за Върховното Божество и Творец. Освен майка, тя е била и бабата, Прамайката на света. Наричали са я също и Ба. Оттук идва и името на Бесите - друго Древнобългарско племе - Ба Аз/и или Беси видоизменнео през хилядолетията.

Древните българи са първите земеделци, животновъди, златари, металообработватели, рудари, и знаете ли защо - защото са били Божиите хора!

Скъпи мои приятели,

Всеки, който Ви каже, че има "траки", който Ви говори за славното ни "тракийско" минало, за "тракийски" исторически артефакти,

Да знаете, че този човек е Родоотстъпник. И Службогонец, и Поръчков проводник на чужди и враждебни на Българския народ интереси.

Българите траки никога не са се наричали, от десетки хиляди години сме Българи, хората на Богинята майка, Божественият народ, най-древните човеци на земята. Който не вярва, да обиколи Родината ни, да чуе народа ни, да се заслуша в неговата мъдрост, песни език, танци; да види музеите му с очите си.

Не позволявайте повече да Ви залъгват с бълвочи от лъжи, със сладки думи за уж "родолюбие", за "служене на народа ни".

Не се лъжете повече по титли, цитати от преднамерени гръцки исторически източници, мнения на този и онзи уж "роден" историк, проводник на гръцкия интерес у нас .

Вече нямаме право на грешки, на доверие в лъжата, на затваряне на очи пред манипулациите.
Историята на народа ни, но и неговото настояще, са подложени с бързи темпове на заличаване и забвение.

Отворете очите си, и сърцата си за Истината, Българи!

Не позволявайте на Лъжата отново и отново да Ви поробва!


-http://aliya.blog.bg/history/2018/11/14/drevnite-bylgari-quot-traki-quot-nikoga-ne-sa-se-narichali.1635070 
-
http://aliya.blog.bg/history/2017/01/21/drevnobylgarskiiat-vryh-musala-vryh-na-boginiata-maika-na-sv.1504906



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016586
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031