Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.08.2019 20:40 - ЮБИЛЕЯТ ЗА СТЪПВАНЕТО НА САЩ НА ЛУНАТА! НЕЩО СТАНА НЕ КАКТО ТРЯБВА…
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1398 Коментари: 12 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В САЩ обичат да празнуват. «Денят на независимостта», например, го празнуват с голям размах всяка година.

Имат си «Ден на благодарността». Имат си дори «Национален ден на хот-дога в САЩ», да.

На 18 юли. Не вярвате, но е факт.

Е, тяхна им работа, да си празнуват.

Но думата ни е за друго: дойде времето Америка да отбележи най-колосалния си юбилей!

Юбилей, който трябваше да удари през носа целия свят и да закове там превъзходството на САЩ!

«Преди 50 години американските астронавки първи стъпиха на Луната!»

image

Това не ви е някаква си шегичка, това се е грандиозен повод! Не бива да се пропуска!

В него могат да се вместят и националните приоритети, и вътрешната политика, и международната политика, и актуалната тема — космическите полети.

Всичко трябва да се направи с размах. Пред лицето на целия свят!

И наистина, подготовката за празника бе налице дълго. За половин година пресата се претъпка с евтини фейкове.

Хората, вярващи, че американските астронавти наистина са стъпили на Луната, също се подготвяха за този юбилей. Има такива хора у нас и по целия свят.

И дори ехидно поздравяваха другите, имащи критично мислене и правото да се съмняват — поздравяваха ги с настъпващия празник! Честна пионерска, има такива хора!

Преди Фейсбук за пореден път да ми ликвидира профила, виждах в него победни снимки, бяха започнали да се поздравяват предварително!

Грандиозен юбилей, не бива да се пропуска!

«Преди 50 години на този ден американец за първи път стъпи на повърхността на Луната» — снимките бяха придружени с ей такива текстове.

Вероятно са подготвяли и преки транслации на това  грандиозно празненство от САЩ.

Със сигурност родните големи телевизии щяха да го излъчат! С пряк превод в ефир — както едни НЕправославни излъчвания от Ватикана, например.

Ок, нека да видим колко сте велики, вие от САЩ, пък може и да се приобщим напълно, кой знае!

Честно казано, забравих на коя точно дата е осъществено великото стъпване на Луната, в нета пише само, че е през юли 1969 г.

И ето тези велик ден, който без всякакво съмнение ще влезе в историята, макар и да не е много ясно с какво — най-накрая настана.

Привържениците на успеха на американските лунни мисии от сутринта се хвърлиха към телевизорите и Ютюб, за да гледат преките транслации на грандиозния юбилей.

Може да се каже дори космически юбилей. В Америка обожават шумно да отбелязват юбилеите.

Нооооо, упс…

Еееееееее…

Ауууу…. Оооооо…

Не може да бъде!

Нещо стана! Нещо стана не както трябва!

В САЩ по някаква причина не отпразнуваха юбилея. По-точно го отпразнуваха супер скромно и незабелязано.

Срамливо, бих казала. Смутено мигаха с очички и скромно стъпваха от крак на крак.

Стараейки се този път да не напомнят за себе си.

Но какво става? Кога САЩ са се срамували да напомнят на света своето величие? Нима изведнъж и внезапно американците станаха срамливи и скромни? Какво се случи?

Защо нямаше грандиозен празник?

Празнуваха само в тесни онлайн кръгове — с подготвени по-рано победоносни картички. Без ентусиазъм.

С откровено недоумение по повод липса на всепланетарни сирени в знак на преклонение пред подвига и американското величие.

Нито победни шествия с надуваеми космонавти и Мики Маус-и по улиците на Вашингтон, нито многочасови транслации пряко от Луната, нито правителствени изявления от всякакъв вид и род…

«Малък ден за човека, но голям ден за цялото човечество» — това точно не се състоя.

Да го кажем в прав текст: САЩ не само се постараха за «премълчат» този юбилей и да не привличат вниманието, да си останат по-далеко от греха, но и откровено зарязаха привържениците си.

Е, това е съвсем типично за тях, не е за първи път.

Между другото, подозирам, че някъде в тесни кръгове този ден все пак се е отбелязал шумно.

Например, в снимачните павилиони на Холивуд. 

Още преди 50 години там…ееее….накратно казано, все пак хората така добре заснеха всичко! Браво! Велики снимки!

Вижте сега, някой ден човечеството все пак ще отбелязва тази дата.

Да кажем — «Ден на всепланетарния Холивуд!

Петя Паликрушева

image

image

image
??????








Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. starforlife - Маман, ама ти сериозно ли?
15.08.2019 06:55
Мислех те за по-разумна жена и, че да тиражираш глупостите на някакво куку, което дори не може логически да мисли (Петя Паликрушева - при все, че това дори не е истинско име всъщност) не ти отива.
цитирай
2. starforlife - ПС:
15.08.2019 06:59
Наясно съм колко ТУК са в заблуждението, че съм русофоб и американофил и не мисля да оспорвам фантазирането им. Но поглеждайки истината в очите - само сравнете паметника на Гагарин в Русия (нещо толкова идиотско и безлично, че мен лично ме е срам, а тях, русите, не знам...) с този в САЩ (нещо красиво и достойно, със заслужаващата почит)...
цитирай
3. bgrealnost2 - интересна
15.08.2019 10:26
статия
цитирай
4. bgrealnost2 - интересна
15.08.2019 10:27
гледна точка
цитирай
5. mileidi46 - Наистина ли смяташ,че твоето мнение
16.08.2019 13:31
starforlife написа:
Мислех те за по-разумна жена и, че да тиражираш глупостите на някакво куку, което дори не може логически да мисли (Петя Паликрушева - при все, че това дори не е истинско име всъщност) не ти отива.


е остта, около която трябва да се движат всички галактики във всемира???Да не са те изсмукали Извън Земните, през радиоактивният магнитен пояс на земята Ван Ален, та оттам да ти суфлират телепатично кое е истина,и кое не е,та ти да се изявяваш като новият МЕСИЯ?????
С моят простичък недоразвит мозък,мисля че никой не знае истината на тази планета...не познавам авторката на тази статия,и не смея да я квалифифицирам като,,Куку",но това което смея и мога да докажа ,е че огромна маса от амерканският народ,и много от Елита ,отдавна са се събудили!!В момента се възбуждат нови разследвания срещу Конгреса на Сащ,срещу ФБР,срещу фамилия КИЛЪРИ,БУШ...и още други ,,богопомазани" престъпници от ,,американският елит"!!!А ти,че си АМЕРКАНОФИЛ,се вижда и усеща ,чак и извън онзи радиоактивен пояс, за който споменах!!Не съм русофилка,нито американофобка...и смея да твърдя,че най-чистият и страдащ народ на земята..това са африканците!!! ....
цитирай
6. mileidi46 - :)))
16.08.2019 13:41
starforlife написа:
Наясно съм колко ТУК са в заблуждението, че съм русофоб и американофил и не мисля да оспорвам фантазирането им. Но поглеждайки истината в очите - само сравнете паметника на Гагарин в Русия (нещо толкова идиотско и безлично, че мен лично ме е срам, а тях, русите, не знам...) с този в САЩ (нещо красиво и достойно, със заслужаващата почит)...

Ами че Те ,онези,,американците",които взривиха Трите Кули,Пентагона,и убиха хладнокръвно над 3000 невинни граждани за Един ден,на тях също им издигнаха величествен мемориал!!Това прави ли ги ,,заслужаващи почит"????? Това също
е възобновено разследване в момента..както казах,по горе..
цитирай
7. mileidi46 - :)))
16.08.2019 13:44
bgrealnost написа:
статия

Да интересна е,и въпрос на интелектуален капацитет:)Благодаря за посещението!!И всичко добро!!
цитирай
8. starforlife - ~ 5. mileidi46
16.08.2019 16:08
Е, ще ме прощаваш, но пишеш пълни глупости в няколко направления, които не мисля да коментирам (с теб), защото е пълна загуба на време.
(Например идиотско е това за оста и въртенето на галактиките около мен, защото никъде и по никакъв начин не съм отправил намек дори за подобна пълна глупост. Просто дори логически, ако се погледне на нещата: САЩ винаги са имали и имат огромен финансов потенциал и успехите им във всички сфери на Науката, Техниката и прочие СА ФАКТ и е естествено те да са на светлинни години - И СА - пред антипода на изброеното по-горе в лицето на СССР/Русия.)
И щом нерелевантно (и неноторно - и неноторно) смееш да настояваш, че съм бил американофил, при положение, че самият аз казвам, че не съм, то аз пък ще кажа, че като на всеки прекарал по-голямата част от живота си през социализма, мозъкът ти е промит и безвъзвратно клиширан.
Аз харесвам професионализма при американците и ми е смешен пълния идиотизъм и некадърност при руснаците - прави разлика до американофил и русофоб.
Факт е, че едната държава гради "продукти", които ти не се свениш (приеми, че допълвам лицемерно) да ползваш на Запад, а плюеш по нея и де факто самия този Запад, а другата (почти) нищо не е дала на света и да си го кажем прямо в очите - никога не би отишла да живееш (идиотски) в нея.
И то факт, при положение, че лузърската е в десетки пъти по-облагодетелствана откъм природни ресурси да речем, които разхищава неимоверно глупаво и това е едно от основанията ми да я наричам лузърска.
Само лузър може да се къпе в мед и масло като дадености, а да е беден и нищонеможеш.

Просто факти, спрямо които не мисля да споря с теб, но това в никакъв случай не променя истината, нито ти би била (си) печелещата в "спора" (ни).
цитирай
9. mileidi46 - :)))ОТНОВО ГОВОРИШ САМ..СЪС СЕБЕ СИ ИЗВЪН ВАН АЛЕН:)
16.08.2019 16:37
starforlife написа:
Е, ще ме прощаваш, но пишеш пълни глупости в няколко направления, които не мисля да коментирам (с теб), защото е пълна загуба на време.
И щом нерелевантно (и неноторно - и неторно) смееш да настояваш, че съм бил американофил, при положение, че самият аз казвам, че не съм, то аз пък ще кажа, че като на всеки прекарал по-голямата стенеп от животе си през социализма, мозъкът ти е промит и безвъзвратно клиширан.
Аз харесвам професионализма при американците и ми е смешен пълния идиотизъм и некадърност при руснаците - прави разлика до американофил и русофоб.
Факт е, че едната държава гради "продукти", които ти не се свениш (приеми, че допълвам лицемерно) да ползваш на Запад, а плюеш по нея и де факто самия този Запав, а другата (почти) нищо не е дала на света и да си го кажем прямо в очите - никога не би отишла да живееш (идиотски) в нея.

Просто факти, спрямо които не мисля да споря с теб, но това в никакъв случай не променя истината, нито ти би била (си) печелещата в "спора" (ни).

АЗ НЕ СПОРЯ С ТЕБ,ВСЕ ЕДНО ДА СПОРЯ С ПРАХОСМУКАЧКАТА СИ,ЗАЩОТО БЪРЗО СХВАЩАШ,НО ТРЯБВА МНОГО ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ,ЗАЩОТО ВСЕКИ,КОЙТО НЕ МИСЛИ КАТО ТЕБ Е ГЛУПАК,ПРОСТ И С ПРОМИТ МОЗЪК!!!ЗАЩОТО ВСИЧКО,КОЕТО ТИ МИСЛИШ И КАЗВАШ,ДОРИ ТАМ ,КЪДЕТО НЕ ТЕ ПИТАТ И НЕ ТЪРСЯТ МНЕНИЕТО ТИ ГО РАЗДАВАШ КАТО...,,РЕЛЕВАНТНО И НОТОРНО"...!!! ТИ НАЯСНО ЛИ СИ С МОЗЪКА СИ,ЗА ДА МИСЛИШ ЗА МОЯ??И ЗА ОСТАНАЛИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ НА БЛОГА???НЕ СИ СПОМНЯМ ДА СЪМ ВЛИЗАЛА В ТВОЯТ БЛОГ,И ДА СЪМ ВЗЕМАЛА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТОВА,ЗА КОЕТО ПИШЕШ,МИСЛИШ,ДА СЪМ ТЕ НАПАДАЛА,ДАВАЛА НАКЛОН НА ,,ДЕДОВИЯТ ТИ",КОЙТО ВЕЧЕ РАЗВЯВАШ КАТО ,,САМАРСКОТО ЗНАМЕ" ПОД МНОГО ПОСТИНГИ!!! КОЙ ТЕ Е УПЪЛНОМОЩИЛ???КАТО КАКЪВ СЕ ЯВЯВАШ В ТОВА ПРОСТРАНСТВО??...НЕ МИ ОТГОВАРЯЙ!!ЗНАМ ОТГОВОРИТЕ ТИ.
цитирай
10. starforlife - ~ 9. mileidi46
16.08.2019 17:51
Поредно празнодумие встрани от темата.
Която доколкото не е определена, е че САЩ не са били на Луната, нали така?
Че са лъжци и измамници.

Интересно тогава ние на драскотенията Клатикрушева - проруски трол - и подобните ли трябва да вярваме, или на сериозните Авторитети?
Защото самите руски такиви (авторитети) не подлагат на съмнение фактът, че САЩ СА БИЛИ на Луната и може да прочетеш изрични официални поздравления тази година на официалните сайтове на руски Авторитети към американците. Авторитети като "Роскосмос" да речем.

После: Мое дедоворазмятащо "височество", както и всеки гледащ правдиво истината в лицето човек, може да изброи не дори десетки, а стотичи постижения на НАСА, влезли в употреба в нормалния живот, бит на хората.
Като започнем от разни пробиви в медицината, преминем през материали, създавани като технологии за космоса, а предпазващи дрехите, обувките ни и т.н. от вода, жега и прочие, та стигнем до нови технологии за отглеждане на растителни и животински култури. На парфюми дори. На почти абсолютно всичко, за което се сетиш и което е било някакъв вид космическа (в случая за това иде реч) или военна разработка НА САЩ, а впоследствие е ПРЕДОСТАВЕНО на Човечеството за масово използване, а ти се опитваш това да го зачеркнеш и не един и дваж си изкарвала на думи ДОПОТОПНА Русия едва ли не светлинни години пред САЩ.
Да... Ама НЕ.
Защото е факт, че обратното - Русия да дава нещо значимо на света - просто не е било и не е.
Дори в момента ти ползвайки компютъра като АМЕРИКАНСКО постижение, предоставено на света... Ползвайки Интернет, също като АМЕРИКАНСКО постижение, също дадено на света... Се опитваш да кривиш тона на "разговора" ни в посока мое ниско височество размятащия дедовия си, дори неосъзнавайки, че ползваш ОТНОВО американски "козове".
Защото не споменаваш "пояса на Игорчо и Вова" (примерно), а на Ван Ален и дори явно не си наясно, че той не обхваща земното кълбо всестранно, а има формата на тороид с център Земята. Тоест, НЕ МОЖЕ да бъде довод да се твърди, че едва ли не цялата астронавтика и постиженията НА ЗАПАДА - а в частен случай и на Русия - са конспирация.
И ти през стени не минаваш, но имаш врати и прозорци, нали? И е смешно намесването на някакъв "аргумент", за който драскач-тролещите като КлатиКрушева да речем, драскотят без да са поне обогатили общата си кулура по някои от "аргументите" си.
...
Факт е, че САЩ скоро ще правят екскурзии в Космоса, а цяла Русия за миналата година има 4 пъти по-малко изстрелвания (за това колко бяха успешни да не говорим) дори само от "Спейс Екс" на Мъск.
Или според теб и Мъск е капут, а вива Корольов?
СмЕх.


ПС: И така като използваш снимков материал като "доказателства" в постинга - би ли ми обяснила на мен - тъпия дедоворазмятащ - защо е смехотворно използването на последната снимка да речем?
Или наблюдателността ти, логиката ти и въобще вниманието ти се изчерпва с това да сведеш нещата до додаваразмятащия какво имал право (тук) или не?
цитирай
11. mileidi46 - !!! И КОИ СА АВТОРИТЕТИТЕ ЗА ТЕБ???ОСВЕН ТИ САМИЯТ???
17.08.2019 20:50
starforlife написа:
Поредно празнодумие встрани от темата.
Която доколкото не е определена, е че САЩ не са били на Луната, нали така?
Че са лъжци и измамници.

Интересно тогава ние на драскотенията Клатикрушева - проруски трол - и подобните ли трябва да вярваме, или на сериозните Авторитети?
Защото самите руски такиви (авторитети) не подлагат на съмнение фактът, че САЩ СА БИЛИ на Луната и може да прочетеш изрични официални поздравления тази година на официалните сайтове на руски Авторитети към американците. Авторитети като "Роскосмос" да речем.

После: Мое дедоворазмятащо "височество", както и всеки гледащ правдиво истината в лицето човек, може да изброи не дори десетки, а стотичи постижения на НАСА, влезли в употреба в нормалния живот, бит на хората.
Като започнем от разни пробиви в медицината, преминем през материали, създавани като технологии за космоса, а предпазващи дрехите, обувките ни и т.н. от вода, жега и прочие, та стигнем до нови технологии за отглеждане на растителни и животински култури. На парфюми дори. На почти абсолютно всичко, за което се сетиш и което е било някакъв вид космическа (в случая за това иде реч) или военна разработка НА САЩ, а впоследствие е ПРЕДОСТАВЕНО на Човечеството за масово използване, а ти се опитваш това да го зачеркнеш и не един и дваж си изкарвала на думи ДОПОТОПНА Русия едва ли не светлинни години пред САЩ.
Да... Ама НЕ.
Защото е факт, че обратното - Русия да дава нещо значимо на света - просто не е било и не е.
Дори в момента ти ползвайки компютъра като АМЕРИКАНСКО постижение, предоставено на света... Ползвайки Интернет, също като АМЕРИКАНСКО постижение, също дадено на света... Се опитваш да кривиш тона на "разговора" ни в посока мое ниско височество размятащия дедовия си, дори неосъзнавайки, че ползваш ОТНОВО американски "козове".
Защото не споменаваш "пояса на Игорчо и Вова" (примерно), а на Ван Ален и дори явно не си наясно, че той не обхваща земното кълбо всестранно, а има формата на тороид с център Земята. Тоест, НЕ МОЖЕ да бъде довод да се твърди, че едва ли не цялата астронавтика и постиженията НА ЗАПАДА - а в частен случай и на Русия - са конспирация.
И ти през стени не минаваш, но имаш врати и прозорци, нали? И е смешно намесването на някакъв "аргумент", за който драскач-тролещите като КлатиКрушева да речем, драскотят без да са поне обогатили общата си кулура по някои от "аргументите" си.
...
Факт е, че САЩ скоро ще правят екскурзии в Космоса, а цяла Русия за миналата година има 4 пъти по-малко изстрелвания (за това колко бяха успешни да не говорим) дори само от "Спейс Екс" на Мъск.
Или според теб и Мъск е капут, а вива Корольов?
СмЕх.


ПС: И така като използваш снимков материал като "доказателства" в постинга - би ли ми обяснила на мен - тъпия дедоворазмятащ - защо е смехотворно използването на последната снимка да речем?
Или наблюдателността ти, логиката ти и въобще вниманието ти се изчерпва с това да сведеш нещата до додаваразмятащия какво имал право (тук) или не?

цитирай
12. starforlife - ~
18.08.2019 22:26
mileidi46 написа:
!!! И КОИ СА АВТОРИТЕТИТЕ ЗА ТЕБ???ОСВЕН ТИ САМИЯТ???

Ами има ли смисъл да говоря на човек с тапи в ушите?
Написал съм едни от Авторитетите, а ти като не четеш, е смешно не да питаш, а да твърдиш, че аз не виждам по-далеч от носа си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8320534
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031