Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2018 20:57 - Елена Йончева съдружник с офшорка, ръководена от човек, източвал КТБ
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Червеният депутат пет пъти е влизал лично при банкера Василев, а твърдеше, че не го познава   image image image image image image image image image image   image image image image image imageimage image 23JAN2018  

Дебатите по вотът на недоверие на правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти роди нов пикантен скандал. Депутатът Делян Добрев освети странни и подозрителни обвръзнаности на червения депутат Елена Йончева с офшорка, регистрирана на Британски Вирджински острови с дружество, източило милиони от КТБ.

От разкритията на Добрев стана ясно, че на 20 април 2012 г.  Офшорката „Далий Трейдинг Лимитид”, представлявана от директорите си Клементина Диас де Масиас и Идалия Санхур де Коронадо, които са граждани на Панама, учредяват съвместно дружество с „Авторска телевизия” ЕООД ново дружество – „Офроуд” ООД. Предметът му на дейност е  производство  и разпространение на документални филми за българския и международния пазар. Управител на новото дружество става Елена Йончева.

Офшорката, с която фирмата на Елена Йончева е в съдружие, внася в общата фирма "Офроуд" 310 000 лева и се задължава да внесе още 250 000 евро, съгласно решение от 20.04.2012 – тоест със самото създаване. Парите са внесени – това личи от отчета за 2012 г. Какъв е произходът им и за какво са дадени обаче не става ясно. Паралелно с това партньорите на Йончева от офшорката са в доверителни отношения със Зорница Пламенова Блъскова. Клементина Диас де Масиас и Идалия Санхур де Коронадо я упълномощават официално да представлява на територията на България офшорката „Далий Трейдинг Лимитид”, а по този начин и дават права да контролира и съвместната им с Елена Йончева фирма "Офроуд”. Пълномощника Зорница Пламенова Блъскова съвсем не е случаен играч, а е определяна като едно от поставените лица на банкера Цветан Василев. Имала е и офис в КТБ. Другото поставено лице, с което Зорница е в съдружие, е Георги Славчев Георгиев във фирма „Инвестмънт Проджектс” АД, която е успяла да прибере солидни суми от КТБ – говори се за 42 млн. лв.

„Инвестмънт Проджектс” АД също се оказва интересен финансов играч. Името на фирмата попада в доклада на AlixPartners за КТБ. Там се констатира, че дружеството е кухо, а през него са били насочвани средства от кредити от КТБ.

"Инвестмънт Проджектс” изглежда е Канал за финансиране, като не докладва оперативни приходи и отчита само други текущи активи и дългосрочен дълг. Нейните активи изглеждат само вземания, получени от трансферите към свързани лица и е малко вероятно да бъдат възстановени", се посочва в одитния доклад на AlixPartners, цитиран от „Капитал” . Нещо повече – "Инвестмънт Проджектс" е било използвано и за финансирането на самата КТБ. Вероятно по тези тайни финансови пътища едни  хиляди лв. са внесени в общата с Йончева фирма "Офроуд". До януари 2017 г., когато стана ясно, че влиза в екипа на Румен Радев, Елена Йончева остава управител на общото дружество.

Делян Добрев разсея в пленарната зала и предишни твърдения на Елена Йончева, че не се е познавала лично с банкера-беглец Цветан Василев. Документите от входящия регистър при посещение в КТБ показват, че депутатката от БСП 6 пъти е влизала в централата като пет от тях е имала лична среща с Василев.

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров пък публикува на страницата си във фейсбук документите, които удостоверяват думите на Добрев и фирмените и финансови връзки между Йончева, офшорката и посредника на Цветан Василев, чрез който са точени и разпределяни пари.

"Никога не съм използвала държавни фирми, винаги съм плащала данъци. Ако има нещо нередно, не само моля, а настоявам да внесете сигнал в прокуратурата", заяви Йончева по време на дебата в парламента.  
Фактор




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059577
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1752
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031