Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2019 14:01 - Мисли от Учителят за търпението
Автор: havefun Категория: Лични дневници   
Прочетен: 494 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мисли от Учителят за търпението, това е само малка част за тази тема : Нетърпеливият човек е човек със слаба воля и със слаба любов. Търпението показва степента на нашата любов.

Ако не можете да търпите хората и се дразните от тях, вие не сте проявил
и още своята мекота. Докато човек не прояви мекотата си, мъчно може да се възпитава.

Казвам, търпелив човек е онзи, който изслушва всички; а добър човек е онзи, който не се възмущава от злото. Търпеливият изслушва всички. Вятърът бучи, духа, шапката ти дига, космите ти в очите ти хвърля, но преспокойно го изтърпи. Знай в душата си, че този вятър има една отлична служба. Бъди търпелив час, два, три, четири, да не се интересуваш. Като изтърпиш вятъра, след това ще дойде дъжда, който ще те намокри, но пак ще бъдеш търпелив. След това ще дойде третото положение - ще имаш скъсани дрехи, ще гледаш наоколо си хора, облечени с хубави, нови дрехи, но ще бъдеш търпелив. Не са ти дали ядене, пак ще бъдеш търпелив. Изобщо, ще бъдеш търпелив, докато ти се даде туй, което искаш. Та казвам сега на вас: две неща са ви необходими - търпение и добро. Търпение да издържаш на всички противоречия, да изслушваш всички: а добро - да не се възмущаваш от зло.

Гледайте на нещата така, както Бог гледа. Както Той търпи, така и вие ще търпите. Той вижда погрешките на хората и мълчи. Защо и вие да не търпите?

Най-малкото нетърпение, което човек проявява, може да стане причина да не му се даде определеното за него благо.

Победата е в търпението.

Търпението изисква вяра, вярата - любов, любовта - послушание, послушанието носи знание и мъдрост.

Ако искате да бъдете търпеливи, трябва да се учите да задържате въздуха по-дълго. Търпението ви зависи от това, колко време може да задържате въздуха.

Някои от вас, които нямат търпение, ще ви кажа един малък метод, за да бъдете търпеливи. Когато искаш да проявиш търпение, пипни с пръстите върха на носа.

Като говориш за търпението, трябва да си представиш една канара, която от хиляди години стои изправена на височината! Гордо гледа. Това е търпението. Един човек, който не може да си представи търпението като една планина, като една скала, която с хиляди години стои и чака, той не разбира търпението.

Търпението е път, метод за постигане на всичко онова, което човешката душа желае.

Търпението е активната страна на човека. То показва, че човек работи.

Когато ни предизвикват, трябва да мълчим.

Победата е в търпението.



Гласувай:
3



1. milady - коя Победа, КОЕ е победа..???!! и, още имам..да питам..търпение- за КАКВО?
12.12.2019 17:08


'Победата е в търпението.'
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: havefun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3523753
Постинги: 1093
Коментари: 2386
Гласове: 1832