Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2020 18:32 - ГОЛЯМО ПРОУЧВАНЕ: ХИДРОКСИХЛОРОХИН, СВЪРЗАН С ПОВИШЕН РИСК ОТ СМЪРТ
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 570 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.05.2020 18:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

ГОЛЯМО ПРОУЧВАНЕ: ХИДРОКСИХЛОРОХИН, СВЪРЗАН С ПОВИШЕН РИСК ОТ СМЪРТ САМО ПРЕДИ ТРИ ДНИ ТРЪМП СЕ ПОХВАЛИ ПРЕД РЕПОРТЕРИТЕ, ЧЕ ПРИЕМА ХИДРОКСИХЛОРОХИН.

ОТ ВИКТОР ТАНГЕРМАН / 22 МАЙ 2020Г

https://futurism.com/neoscope/hydroxychloroquine-increased-death-risk?fbclid=IwAR1RtjdMOeckRKg51K1Z0Otkss8RmodmcseX3LywguCIWCotE7rJgMJg0II

Според ново проучване на 96 000 хоспитализирани пациенти на COVID-19 от цял ​​свят, антималариалното лекарство хидроксихлорохин е свързано с повишен риск от сериозни усложнения на сърдечния ритъм, които могат да завършат със смърт.

Новината поразително идва дни след като президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред репортери, че приема наркотика, отбелязвайки, че получава "много положителни призиви за него", цитирани от BBC .

„Това е първото широкомащабно проучване, което открива статистически стабилни доказателства, че лечението с хлорохин или хидроксихлорохин не е от полза за пациентите със COVID-19“, Mandeep Mehra, водещ автор на изследването, публикувано в списание The Lancet днес, и изпълнителен директор на Brigham и женски болничен център за напреднали сърдечни заболявания в Бостън, се казва в изявление .

„Вместо това, нашите открития предполагат, че той може да бъде свързан с повишен риск от сериозни сърдечни проблеми и повишен риск от смърт“, добави Мехра.

Учените откриха, че рискът от смъртност нарасна с тревожни 34 процента за тези, които получават хидроксихлорохин. Рискът от развитие на сериозни проблеми със сърцето нарасна 137 процента. По-конкретно, изглежда, че е свързана с „де-новокамерна аритмия“, състояние, при което сърцето бие твърде бързо, като не позволява на богата на кислород кръв да достигне до мозъка и тялото.

Проучването потвърждава предишни открития . Въпреки това, изследователите отбелязват, че все още е рано да се заключи причината и следствието между тези лекарства и сърдечните проблеми - подобен извод може да дойде само от бъдещи рандомизирани проучвания.

Докато по-често се използват за лечение на автоимунни заболявания като лупус, някои са започнали да приемат хидроксихлорохин с надеждата да се отърват от коронавируса.

Тръмп каза пред репортери по-рано тази седмица, че активно приема спорния наркотик.

"Приемам го от около седмица и половина и все още съм тук, все още съм тук", каза той, цитиран от BBC . "Чух много добри истории [за хидроксихлорохин] и ако не е добре, ще ви кажа право, че няма да се нараня от това."

Все още няма доказателства, че хидроксихлорохинът има положителни ефекти в борбата срещу коронавирус.

Всъщност комбинирането на лекарството с антибиотик, нещо, което Тръмп активно прави, беше свързано с още по-голямо увеличение на риска от смърт, отколкото в сравнение само с приемането на хидроксихлорохин.

Това е тревожно заключение, но науката все още не е проверена на 100 процента.

„Рандомизирани клинични изпитвания са от съществено значение за потвърждаване на всякакви вреди или ползи, свързани с тези средства“, казва Мехра в изявлението. „Междувременно предлагаме тези лекарства да не се използват като лечение за COVID-19 извън клиничните изпитвания.“




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39754426
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031