Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2015 00:09 - Смес от мед и канела лекува множество заболявания. Сайт на Ватопедския манастир
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3432 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днешните учени също приемат меда като вид „панацея” за повечето болести. Мед може да се използва при всички болести без никакви странични ефекти.

Съвременната наука твърди, че макар да е сладък, медът не вреди и на болни от диабет, стига да се приема в правилната доза като лекарство. Едно канадско списание- „Weekly World News”, в броя си от 17.01.1995, дава следния списък от болести, които според изследванията на западни учени могат да бъдат лекувани със смес от мед и канела: 

Проблеми със сърцето: Направете смес от мед и канела на прах, нанасяйте я върху филия хляб и я приемайте редовно за закуска вместо конфитюр или мармалад. Това понижава холестерина в артериите и предпазва от сърдечна недостатъчнаст. А при тези, които вече са получавали сърдечна недостатъчност, биха могли с редовен ежедневен прием на тази смес да отдалечат многократно следващия пристъп. Редовното практикуване на горното облекчава затрудненото дишане и укрепва сърдечния ритъм. В редица частни клиники в Америка и Канада са лекували успешно свои пациенти по този начин, тъй като с напредване на възрастта вените и артериите губят своята гъвкавост и постепенно се запушват, а съчетанието от мед и канела ги съживява отново.

Артрит: Страдащи от артрит пациенти трябва да приемат ежедневно сутрин и вечер, чаша гореща вода с две супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела на прах. С течение на времето, при редовен прием, може да бъде излекуван дори хроничен артрит. При неотдавнашно изследване в Копенхагенския университет е открито, че 73 от общо 200 пациенти са били напълно освободени от болката още след първата седмица, а в рамките на един месец почти всички пациенти, обездвижени частично или напълно от артрита, са възвърнали походката си и са без болка.

Инфекции на пикочния мехур: Пийте разтворени в топла вода две супени лъжици канела и една чаена лъжичка мед. Това убива микробите в пикочния мехур.

Зъбобол: Направете смес от една чаена лъжица канела  и пет супени лъжици мед и поставяйте от тази смес върху болния зъб. Правете това по три пъти на ден докато болката изчезне.

Холестерин: Установено е, че при приемане на две супени лъжици мед и три чаени лъжички канела на прах, смесени с 450 мл гореща вода, нивото на холестерина в кръвта намалява с десет процента още в следващите два часа. Както е посочено по-горе за пациентите с артрит, ако този разтвор се приема по три пъти на ден, това може да спомогне за излекуване на всякакъв вид нарушения на холестерина. Според публикации в споменатото списание, приемането на чист мед с ежедневната храна освобождава от натрупването на холестерина.

Простудни заболявания: Когато имаме лека или тежка форма на простудяване, трябва да приемаме в продължение на три дни по една супена лъжица леко затоплен мед с четвърт супена лъжица  канела на прах. Приемането на тази смес лекува почти всички хронични кашлици, простудни заболявания и освен това прочиства синусите на носа

Стомашни проблеми: Приемането на мед с канела лекува стомашни болки, стомашно разстройство и прочиства в дълбочина стомашната язва. 

Метеоризъм: Според проучвания направени в Индия и Япония, премането на мед с канела на прах освобождава стомаха от натрупване на стомашни газове
Проблеми с имунната система: Ежедневното приемане на мед и канела на прах укрепва имунната система и предпазва тялото от бактериални и вирусни инфекции. Установено е, че медът е високо наситен с разнообразни витамини и желязо. Той укрепва белите кръвни телца в противодействието им срещу бактериалните и вирусни заболявания.

Лошо храносмилане:  Приемането преди хранене на две супени лъжици мед, поръсени с канела на прах, освобождава от киселини и подпомага храносмилането дори на най- тежки храни.

Грип: Испански учен е доказал, че медът съдържа естествени съставки, които убиват грипния вирус и така предпазват от грип.                                                         

Дълголетие: Редовното  приемане на смес от мед и канела на прах забавя симптомите на старостта. Вземете четири супени лъжици мед, една супена лъжица канела на прах, три чаши вода и ги сварете като чай. Пийте четвърт чаша от тази смес три четири пъти дневно. Това съхранява кожата свежа и гладка и забавя симптомите на старостта.

За намаляване на теглото: Всяка сутрин половин час преди закуска, на празен стомах, и всяка вечер непосредствено преди лягане изпивайте смес от мед и канела, сварени в чаша вода. Ако приемате тази течност редовно, това подпомага намаляването на теглото дори у хора с крайно високо наднормено тегло. Редовният й прием освен това не позволява на мазнините да се отлагат в тялото дори при високо калорички диети.

Рак : Последните проучвания в Япония и Австралия показват, че се постига лечение на рак на стомаха и рак на костите в напреднал стадий. Пациентите, страдащи от тези видове рак, трябва в продължение на един месец редовно да приемат по три пъти на ден, една суп лъжица мед с една чаена лъжичка  канела на прах.

Преумора: Съвременните изследвания показват, че медната захар не вреди, а подпомага за физическото укрепване на тялото. Хора в пенсионна възраст, които приемат смес от равни количества мед и канела на прах, повишават своята бодрост и жизненост. Доктор Милтън, който е провеждал подобно изследване, казва, че ако половин супена лъжица мед, разтворен в чаша вода и поръсен с канела на прах, се приема ежедневно след сутрешния тоалет и следобяд около 15 ч, когато енергията на тялото започва да спада, това укрепва енергията на тялото за дни напред.

 

Сайт на Ватопедския манастир
Превод: Анжела Петрова



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. zaw12929 - вие сте стожер на здравето.БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕН!
02.04.2015 00:55
Казвате Последните проучвания в Япония и Австралия показват, че се постига лечение на рак на стомаха и рак на костите в напреднал стадий. Пациентите, страдащи от тези видове рак, трябва в продължение на един месец редовно да приемат по три пъти на ден, една суп лъжица мед с една чаена лъжичка канела на прах.
но сладкото, месото подхранва рака и за всеки организъм е различно
цитирай
2. boliarkabg - Затова унищожават пчелите!
03.04.2015 08:52
познати пчелари пишат,че всички пчели са заразени с някаква болест. Как ли така се заразиха всички?
Иначе е вярно, ползвала съм тези съвети, работят безотказно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316163
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031