Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2015 09:00 - Фрустриран отГоваря: ... Пада лист от календара НО ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 9868 Коментари: 31 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ... но не от календара на „Партиздат“

СЕПТЕМВРИ,  най - българският месец,
най - Великият на Третата Българска държава но и най - срамният
за Народнота Република

Ето една манифестация по календара:

На 1 септември, една седмица след като се договаря със Сталин за подялбата на Полша и балтийските държави, нацистка Германия нахлува в Полша. На 3 септември Великобритания, Австралия, Индия, Нова Зеландия и Франция обявяват война на Германия, но така и не успяват да предприемат сериозни действия.

На 9 септември Сталин официално поздравява Хитлер за превземането на Варшава с телеграма, изпратена от Молотов. На следващия ден обаче се оказва, че съобщението за разгрома на Варшава е прибързано и че боевете за полската столица продължават.

На 15 септември 1939 България обявява своя неутралитет с правителствена декларация.

На 17 септември 1939 Червената армия напада Полша под претекст, че „защитава населението на Полша, Белорусия и Украйна”. Полското правителство търси убежище в Румъния, където емигрира.

На 18 септември Вермахтът и Червената армия правят общ парад в Брест-Литовск. Подписано е съветско-германско споразумение за делба на Полша и декларация „в полза на мира”. Коментарът на този цинизъм е излишен, но ето откъс от самата декларация:

„Правителството на Райха и на СССР чрез подписания днес договор, като уреждат границите между двете държави, вследствие разпадането на Полската държава и създавайки по този начин сигурна основа за продължителен мир в Източна Европа, единодушно изказват своето гледище, че е в интерес на всички народи да приключат положението на война, което съществува между Германия, от една страна, и Франция и Англия, от друга. Двете правителства, прочее, ще направят общи усилия да се постигне тази цел колкото е възможно по-скоро. В случай, че това не се достигне, ще се докаже, че Англия и Франция са отговорни за войната.”

На 28 септември 1939 е подписан Пакт за приятелство и за границите между СССР и хитлеристка Германия.

Според договора на територията на бившата полска държава се установява граница между Германия и СССР (член 1), която е окончателна и двете страни се задължават да не допускат намеса на трети държави (член 2). Тази граница се разглежда като основа за развитието на бъдещи приятелски отношения между двете страни (член 4).

На 30 ноември 1939 Червената армия напада Финландия и до 12 март 1940 г. води т.нар. „Зимна война”. СССР е изключен от Обществото на народите.


На 14 юни 1940 г.
започва съветизиране на прибалтийските държави чрез изпратените за целта съветски емисари. На 17 юни Червената армия нахлува в прибалтийските държави и ги окупира.

На 28 юни Румъния „отстъпва” Бесарабия и Северна Буковина на СССР.

На 27 септември 1940 е сключен Тристранният пакт между Германия, Италия и Япония.

На 22 октомври 1940 г. България отказва да влезе в Тристранния пакт.

На 12 ноември Молотов отива в Берлин с цел преговори за влизане на СССР в Тристранния пакт. Но вместо дружески обсъждания за сферите на явления между Молотов от една страна и Рибентроп и Хитлер от друга възникнали дипломатически спорове. Главната причина за раздора била настояването на Сталин да включи България в съветската сфера на влияние.

На 17 ноември 1940 г. повторен отказ на България да се присъедини към Тристранния пакт.

На 20 ноември Унгария се присъединява към Тристранния пакт. На 23 ноември 1940 Румъния се присъединява към Тристранния пакт.

На следващия ден Словакия се присъединява към Тристранния пакт.

На 25 ноември 1940 България отново отхвърля съветското предложение за „договор за взаимопомощ”, което предвижда разполагане на съветски военно-морски бази в България.
СССР отново иска териториално разширение в замяна на присъединяване към Тристранния пакт. Едно от условията, които Сталин поставя е България и Дарданелите да бъдат включени в съветската сфера на влияние.

На 17 януари 1941 г. съветският посланик в Берлин Александър Скорцев заявява на Рибентроп, че СССР счита България и Дарданелите за съветска зона на сигурност.

Че опозицията в България е против влизането в Тристранния пакт и е за запазване на неутралитета на България е ясно. На 21 януари 1941 г. в дома на Никола Мушанов лидерите на опозицията, между които Димитър Гичев, Никола Петков, Стоян Костурков, Атанас Буров, Кръстьо Пастухов и други подписват декларация против влизането на България в Тристранния пакт.

Но какво е становището на правителството по този въпрос?

Нека читателите сами преценят дали наистина цар Борис Трети и българското правителство са изгаряли от радост и нетърпение да присъединят България към Тристранния пакт, след като на два пъти отхвърлят предложение за присъединяване към Тристранния пакт и след като накрая – изправено пред неизбежна окупация с всички последствия, правителството подписва пакта часове след като Германия вече е нарушила суверинитета на България.


И все пак: имало ли е през пролетта на 1941 година в България политически сили, които са подкрепяли присъединяването на България към Тристранния пакт и кои са те?

Отговор на този въпрос се съдържа в статията на проф. Ненов, публикувана във в. ”Про и Анти”, бр. 21 (23-29 май 2008 г.). Приятно четене!

И убаво да си отваряте зъркелите, ей!

И акъла, акъла си опичайте аркадашлар,

като почнете да слагате „тикети“!

АНАДЪНМУ?


ТРИСТРАННИЯТ ПАКТ И БЪЛГАРСКИТЕ

КОМУНИСТИ


Димитър Ненов

http://dialog-bg.info/Istoria/S2.htm


Още в края на 1933 г., по време на Лайпцигския процес, председателят на Коминтерна Георги Димитров отправя най-остри обвинения по адрес на настъпващия в Германия националсоциализъм. Това разбира се не пречи на Съветския съюз, въпреки, че е приел Димитров като герой, да сключи на 23 август 1939 г. пакта Рибентроп-Молотов и да си подели Полша с Хитлер. Между април и юни 1940 г. Германия брутално прегазва Холандия, Белгия и Франция и половин Европа се оказва под хитлеристка окупация. На 27 септември същата година се сключва Тристранният пакт между Германия, Италия и Япония. Светът е изтръпнал пред надигащата се агресия.

Каква е позицията на българските комунисти към тези събития? Отговорът намираме изненадващо в спомените на Върбан Ангелов ("Неизвестни страници от миналото". Върбан Ангелов, Военноиздателски комплекс "Св. Георги Победоносец", София, 1993г.).

Върбан Ангелов е правоверен комунист. От предговора на неговата книга научаваме, че според британските архиви след 1925 г. той е бил считан за един от петимата най-влиятелни комунисти в България. Тъст е на председателя на 7-мото Велико народно събрание акад. Николай Тодоров. Интерниран е през ноември 1939 г. в Златоград, заедно с други видни комунистически функционери – д-р Иван Пашов и члена на Централния комитет на комунистите Христо Михайлов. По-късно заедно с Тодор Павлов е в лагера Ени-Кьой. След 9 септември 1944 г. е един от главните обвинители в т.н. Народен съд, срещу народните представители от 25-тото Народно събрание, Главен арбитър на Републиката, а по времето на Вълко Червенков - пълномощен министър във Виена.

Нямам за цел да коментирам комунистическите му възгледи, но приемам, че той е последователен в тяхното изповядване. Основание за такова твърдение ми дават някои детайли от неговата биография, като например това, че като Главен арбитър на Републиката e осъдил Министерството на вътрешните работи с министър Антон Югов за финансови задължения. Ето защо смятам, че фактите, представени от него, са достоверни, още повече, че при високото му положение в йерархията на комунистическото движение неговата добра осведоменост не подлежи на съмнение.

Оказва се, че пактът Рибентроп-Молотов е повод за създаване в средите на партийното ръководство на едва ли не дружеско отношение към хитлеристка Германия. Както пише Върбан Ангелов „.... вътрешното ръководство на БКП проведе пропаганда за влизането на България в Тристранния пакт ...” (стр. 119).

„В края на 1940 и началото на 1941 г. по нареждане на ЦК се разпространяваха хвърчащи листове, с които се подканяше българското правителство да подпише Тристранния пакт ... когато германските войски нахлуха у нас, Партията издаде нареждане да ги посрещнем не като враждебни а като приятелски войски.” (стр. 126).

„Агитацията да влезем в Тристранния пакт и във войната на страната на Германия, Италия и Япония трая до 22 юни 1941 г., когато у нас стана известно, че германската армия напада СССР.” (стр. 120).

Такова поведение е характерно не само за комунистите в България. Пиер Микел (История на Франция, ИК Кама, 1999 г стр. 432) по повод на нацисткото нашествие във Франция пише:„Навсякъде царяло предателство. Комунистите минавали за съучастници на Петата колона, защото осведомявали и показвали пътя на врага.

В България за комунистическия Централен комитет прегазването от хитлеристите на половин Европа и дори заклеймяването им от техния собствен вожд Георги Димитров още през 1933 г. е без значение.

Войната трябва да приближи световната революция, Хитлер макар и „национал” все пак е „социалист”. Единственото, което обръща тази позиция е нападението над тяхната ”Мека” – СССР. Чак след това те започват съпротивителни терористични действия.

Кой е стоял зад това поведение на българските комунисти? Отговорът дава отново Ангелов: „.... задграничното ни представителство нито тогава, нито след 9 септември 1944 г., т.е. след като се завърна у нас не е казало нито дума за упрек на тогавашното вътрешно ръководство за това вражеско решение и за проведената в негово изпълнение агитация. .... Какво заключение ни се налага? Че идеята за влизането в тристранния пакт и във войната е „спусната” (да си послужим с този подходящ израз) отгоре – от Москва, от нашето задгранично ръководство. Дали без знанието на руските другари? И това е възможно, а може и с тяхно знание. Всичко обаче ни подсказва, че това решение не изхождаше от нашето вътрешно ръководство Иначе по негов адрес и по адрес на Трайчо Костов щяха да се изкажат не малко упреци .” (стр. 120, 121). А задграничното ръководство се оглавява от героя от Лайпциг....

Това се нарича „непримирима принципност”!

Впечатлението ни за събитията би било непълно, ако не разберем какво е било отношението на официалната власт към тази дейност на БКП.

Ето какво пише самият Върбан Ангелов: „През юни или юли 1940 г. ни привикаха около 28 наши другари в Дирекция на полицията и един от важните – Павлов или Гешев, ни упрекнаха, че агитираме да влезем във войната на страната на съюза, облепяме и пишем по стените на градските здания позиви с такива покани.” (стр. 119).

И представителят на властта им заявява: „.... правителството обаче е решено да пази неутралитет, то е против влизането ни във войната и като ви предупреждаваме да престанете с тая вредна противодържавна дейност, предупреждаваме ви, че ако не престанете да агитирате в това направление, ще вземем строги мерки срещу вас.” (стр. 120). Това, както пише по-нататък Ангелов е станало около 15 юни 1940 г. Те са били обвинени още, че са „....подканяли правителството да арестува агентите у нас на агресорите ( Англия и Франция) ...” (стр. 125).





Гласувай:
9



1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
09.09.2015 09:25
Даваш достоен отговор на възпалените до мораво "червенотиквеничковчета" Лошото е, че те няма да го разберат, но това няма никакво значение... :)
цитирай
2. vencivaleri1951 - Хубаво е , че четеш и достойни хора,
09.09.2015 10:32
но лошо става когато се опитваш да развиваш мислите им самостоятелно
Ето какво ми каза по случая ген Иван Захариев/дано зваеш кой е/
След концерт на Жени -дъщеря му, последната покани мен и съпругата ми/тогава гадже/ на по питие в дома си. Дойде след време и генералът за да се извини , че препуснал концерта, но подготвяли нещо в Комитета за Българосъветска дружба за предстоящия 9 ти май./ Него тогава бай Тодор го бе пратил в "6та глуха" като зам председател на Комитета. Председател бе баб Цола/
Като стана на дума за 9 май го попитах и за пакта Рибентроп Молотов и за реакцията на Димитров. Захариев / а има го и написано/ ми казва , че преди подписването му Димитров има разговор със Сталин

-Нали знаеш, че всичко това няма никакво значение и че на Хитлер не може да се вярва.
-Знам, но ни трябва време. Ще си приберем и наши неща/има предвид Прибалтика която губят при Бресткия мир/
По това време Димитров е завеждащ външия отдел на ЦК което по това време го прави равен по ранг на Молотов. Ако си забелязал на подписването Димитров не присъства, а присъства заместника му-Красин , ако не се лъжа./ Цитирането е по смисъл/
Така , че не тълкувай , а чети или питай:)
Но щом си по тълкуването хайде да поразсъждаваме:
-Кога е пакта, кога е Мюнхенското споразумение. Франция прегазена ли беше или се "надупи" сама. Полша при разпарчатосването на Чехия какво направи. Англия какво направи когато Полша бе поделена. И какво направиха с комунистите и руснаците в Прибалтика след Брест?
Защо да обвиняваме Сталин за този пакт след като англосаксонците предадоха на Хитлер с усмивка цяла Европа и го бутаха на Изток. Какво да правят рашките-пазят си държавата, още повече, че не бяха готови за война. Видя се това и от войната им с фините, и от началото на Отечествената.

Да питат англета и франсета Сталин защо е разпоредил подписване на пакта Рибентроп Молотов след Мюнхен е все едно да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш защо тича.
Прочети спомените на Чърчил и виж какво пише за Мюнхен
цитирай
3. vencivaleri1951 - И още нещо:
09.09.2015 10:56
Ти , гледам чегеш в последно време "умни " книжки и материали в гуглето. Не е лошо да попрочетеш нещо и за "причинно следствените връзки"
И след това да се запиташ защо социалисти , комунисти в България се радикализират и защо поглеждат към Москва.
Какво е поведението на социалистие до 23та година. Имат ли противозаконна дейност, убили ли са някого, метеж подготвяли ли са или са си били типичните европейски левичари на които радикализъмът е стигал да вдигнат понякога бастуни и чадъри по демонстрации избори и в парламента. Тяхните международни прояви и сътрудничества са главно в Европа. Радикализират се едва след като почват да ги избиват рутинно и планомерно. До тогава обаче има убити 3ма премиери, не малък брой министри и политици. Загубени са две войни и е загубена сериозна територия. Десетки хиляди са убити и осакатени в тези войни, и страната разорена и задлъжняла. Избит е цветът на лявата , а и не само лявата интелегенция.В кое от тези неща могат да бъдат обвинени комунисти и земеделци. Виновните за катастрофите обаче правят касапница и после питат ама защо така на 9 ти септември и след това.
Ами защото така на 9ти юни и след това
Ще го кажа така:
9ти юни унищожи социалистите и земеделците в България като переспектива и даде рамо за такава на комунистите
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - През 1919 г.
09.09.2015 11:23
червениатът се болшевизира и включва в програмата си революционни закани. Оттогава той обявява война на държавата, обществото и народа и затова спрямо него са предпирети крути мерки. Явно обаче не са били достатъчно крути... Щом и до днес си развява байряка. (((
цитирай
5. 1997 - Нема да се пуашиш к-оопеуе. У е с к и ! Ц С К А !
09.09.2015 12:32
Като наближи септември некои хора се чувстват много обвързани с Датата и бързат да изразят фрустрацията си с агресия.
Нема да се пуашиш копеуе, игнорирай, ако не, реагирай творчески, напиши нещо ново.
Честит Девети! ;)
цитирай
6. sestra - Защо си говориш с докачените на фрустрация? :)
09.09.2015 13:22
Няма смисъл. Този пост е за умни и мислещи хора и за радост и което е логично - те са много повече. И закономерно - както ти пише вв, историческата градация на техните идеи ги води до рискови психически състояния, подлежащи на законови ограничения. Справка - "дискусиите" им с несъгласните.
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Завалиатът
09.09.2015 13:38
е фрустриран още от залпа на "Аврора". ДГД!
цитирай
8. vencivaleri1951 - Теб може да те е фрустрирала "Аврора"
09.09.2015 14:05
slavimirgenchev1953 написа:
е фрустриран още от залпа на "Аврора". ДГД!


но мен споменът за крайцера общо взето ме е довеждал до еректилна готовност-виждаше се от квартирата ми... Е днес главно спомени:):(

И като сме на тази тема да ти кажа, че скоро четох някакво иследване на англичани/да им имам проблемите/ където казват че хората с еректилна дисфункция обикновено търсят порнофилми с повече сцени на изнасилване. Това във връзка с горния ти коментар за това че "трябвало още" на комунетата и че им било малко. Гледам те по фотата и виждам едно шИше което пиле не може да оскубе, а му се иска слон с джобно ножче да одере.
И да ти припомня:
Нали знаеш "че техните/на тези които оставиха кости през двадесетте// песни все ще се четат" и че "Славовизмите" не са "Септември"
цитирай
9. vencivaleri1951 - Сестричка, сестричка...
09.09.2015 14:08
sestra написа:
Няма смисъл. Този пост е за умни и мислещи хора и за радост и което е логично - те са много повече. И закономерно - както ти пише вв, историческата градация на техните идеи ги води до рискови психически състояния, подлежащи на законови ограничения. Справка - "дискусиите" им с несъгласните.


Теб какво да те правя? Ами ще те римувам щом с поет си хортуваш:)))
цитирай
10. sestra - Грешна посока.
09.09.2015 14:38
vencivaleri1951 написа:
sestra написа:
Няма смисъл. Този пост е за умни и мислещи хора и за радост и което е логично - те са много повече. И закономерно - както ти пише вв, историческата градация на техните идеи ги води до рискови психически състояния, подлежащи на законови ограничения. Справка - "дискусиите" им с несъгласните.


Теб какво да те правя? Ами ще те римувам щом с поет си хортуваш:)))


Оправяй се.
цитирай
11. blackpredator - Бе гети,
09.09.2015 15:47
нямате ли си "Емека", та си използвал предните листи от календара
Ония листи с Мюнхенски сговор подписан на 30 септември 1938 година от премиера на Великобритания Чембърлейн, премиера на Франция Даладие, райхсканцлера на Германия Хитлер и премиера на Италия Мусолини

По този въпрос к'во казва Уилсън, довереният съветник на британския премир Чембърлейн:
„Печелившата карта бе изтеглена от болшевиките. Затова трябваше да им се попречи.
Трябва да признаем правото на немците да осъществят експанзия на Юго-Изток“

Май не си отваряш убаво зъркелите, ей!
И акъла, акъла още неопечен с аркадашите...

сестра се римува с малка зестра от комунизъма
тъй е при демокрацията
нема зестра, требе да се пичели ;)
цитирай
12. blackpredator - абе забраих
09.09.2015 16:22
Стенографски дневник от 21 заседание на ХХV Обикновено народно събрание, Трета редовна сесия.
Събота, 13 декември 1941 г. (открито в 12 ч. 35 м.)
...
Министър-председателят Богдан Филов: (От трибуната. Посрещнат с бурни ръкопляскания, които продължават няколко минути)
...
При тези условия българското правителство, в изпълнение на задълженията си по чл. 3 от Тристранния пакт, реши вчера, на 12 т. м. също така да скъса дипломатическите отношения със Североамериканските Съединени Щати и да обяви положение на война с тази държава, както и с нейната съюзница Англия. (Всички народни представители стават прави, викат многократно мощно “Ура” и бурно и продължително ръкопляскат. Стават прави и пълномощните министри на Германия г-н Бекерле и на Италия г-н граф Маджистрати, заедно с всички присъстващи в дипломатическата ложа. Народните представители се обръщат към тях и ги акламират с бурни ръкопляскания. Овациите траят няколко минути, през което време пълномощните министри поздравяват с вдигната ръка)
цитирай
13. germantiger - КАТО АНТИКОМУНИСТ ВИНАГИ ЩЕ ТЕ ПОДКРЕПЯ, но...
09.09.2015 17:04
... СИ ПРОПУСНАЛ НЕЩО ФУНДАМЕНТАЛНО

„Хитлер нахлу в Полша... същото само след няколко дни направи Сталин, но нито една държава от съюзниците на запад не посмя да му обяви война. Това морално и военно отричане от своите ангажименти, всели още повече увереност за безнаказаност в комунистическите банди по цяла Европа. Демократите се уплашиха от Сталин. Това което бе нетърпимо за тях в Хитлер, беше напълно търпяно от тях в руснаците.”

ОТ ДНЕШНИЯ МИ ПОСТИНГ
цитирай
14. getmans1 - Абе пичлеме, предупредих те, отваряй си добре дзъркелите ...
09.09.2015 17:15
blackpredator написа:
Стенографски дневник от 21 заседание на ХХV Обикновено народно събрание, Трета редовна сесия.
Събота, 13 декември 1941 г. (открито в 12 ч. 35 м.)
...
Министър-председателят Богдан Филов: (От трибуната. Посрещнат с бурни ръкопляскания, които продължават няколко минути)
...
При тези условия българското правителство, в изпълнение на задълженията си по чл. 3 от Тристранния пакт, реши вчера, на 12 т. м. също така да скъса дипломатическите отношения със Североамериканските Съединени Щати и да обяви положение на война с тази държава, както и с нейната съюзница Англия. (Всички народни представители стават прави, викат многократно мощно “Ура” и бурно и продължително ръкопляскат. Стават прави и пълномощните министри на Германия г-н Бекерле и на Италия г-н граф Маджистрати, заедно с всички присъстващи в дипломатическата ложа. Народните представители се обръщат към тях и ги акламират с бурни ръкопляскания. Овациите траят няколко минути, през което време пълномощните министри поздравяват с вдигната ръка)


... а ма ти явно даже не си чел всичкото писание, та се налага да ти го припоВням:

„И все пак: имало ли е през пролетта на 1941 година в България политически сили, които са подкрепяли присъединяването на България към Тристранния пакт и кои са те?“ !
цитирай
15. getmans1 - Тигре, това нещо нали го коментирахме преди неколко седмици бе пич ...
09.09.2015 17:22
germantiger написа:
... СИ ПРОПУСНАЛ НЕЩО ФУНДАМЕНТАЛНО

„Хитлер нахлу в Полша... същото само след няколко дни направи Сталин, но нито една държава от съюзниците на запад не посмя да му обяви война. Това морално и военно отричане от своите ангажименти, всели още повече увереност за безнаказаност в комунистическите банди по цяла Европа. Демократите се уплашиха от Сталин. Това което бе нетърпимо за тях в Хитлер, беше напълно търпяно от тях в руснаците.”

ОТ ДНЕШНИЯ МИ ПОСТИНГ


...а, твоето писание има го чета цяла седмица:))) нъл знаеш, че съм полуграмотен и като прочета пет изречения си почивам?!
цитирай
16. getmans1 - Толкова се фрострирале, че чак „Дедото“ си, са зайбали маскарите!
09.09.2015 17:29
slavimirgenchev1953 написа:
е фрустриран още от залпа на "Аврора". ДГД!

цитирай
17. getmans1 - Прави са изглежда албионите щото гледам, че го играеш Хер Флик ...
09.09.2015 17:42
vencivaleri1951 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
е фрустриран още от залпа на "Аврора". ДГД!


но мен споменът за крайцера общо взето ме е довеждал до еректилна готовност-виждаше се от квартирата ми... Е днес главно спомени:):(

И като сме на тази тема да ти кажа, че скоро четох някакво иследване на англичани/да им имам проблемите/ където казват че хората с еректилна дисфункция обикновено търсят порнофилми с повече сцени на изнасилване. Това във връзка с горния ти коментар за това че "трябвало още" на комунетата и че им било малко. Гледам те по фотата и виждам едно шИше което пиле не може да оскубе, а му се иска слон с джобно ножче да одере.
И да ти припомня:
Нали знаеш "че техните/на тези които оставиха кости през двадесетте// песни все ще се четат" и че "Славовизмите" не са "Септември"


... и горката ти убава жена дет са фукаш, да я караш да се ослушва за залпа на „Аврора“, ама то по него време само пръцкане се случава. :)
цитирай
18. getmans1 - Права си Сестра, първо да го прочете а после чак, да го разумей ... а дотогава, я камилата я камиларя :)))
09.09.2015 17:45
sestra написа:
vencivaleri1951 написа:
sestra написа:
Няма смисъл. Този пост е за умни и мислещи хора и за радост и което е логично - те са много повече. И закономерно - както ти пише вв, историческата градация на техните идеи ги води до рискови психически състояния, подлежащи на законови ограничения. Справка - "дискусиите" им с несъгласните.


Теб какво да те правя? Ами ще те римувам щом с поет си хортуваш:)))


Оправяй се.

цитирай
19. getmans1 - Макар и ироничен, ще приема поздрава ти ... че то тази дата ми е, личен и семеен нпразник ...
09.09.2015 17:59
1997 написа:
Като наближи септември некои хора се чувстват много обвързани с Датата и бързат да изразят фрустрацията си с агресия.
Нема да се пуашиш копеуе, игнорирай, ако не, реагирай творчески, напиши нещо ново.
Честит Девети! ;)


... Пък и вземи и прочети за В. Ангелов баба ти Дърдърева няма да ти разкаже нещо подобн, нито оня съсстъкления шмайзер нито сбърканото Саше!
цитирай
20. getmans1 - Разбира се Венци, че няма да чета само „Партиздат“я ...
09.09.2015 18:19
vencivaleri1951 написа:
Ти , гледам чегеш в последно време "умни " книжки и материали в гуглето. Не е лошо да попрочетеш нещо и за "причинно следствените връзки"
И след това да се запиташ защо социалисти , комунисти в България се радикализират и защо поглеждат към Москва.
Какво е поведението на социалистие до 23та година. Имат ли противозаконна дейност, убили ли са някого, метеж подготвяли ли са или са си били типичните европейски левичари на които радикализъмът е стигал да вдигнат понякога бастуни и чадъри по демонстрации избори и в парламента. Тяхните международни прояви и сътрудничества са главно в Европа. Радикализират се едва след като почват да ги избиват рутинно и планомерно. До тогава обаче има убити 3ма премиери, не малък брой министри и политици. Загубени са две войни и е загубена сериозна територия. Десетки хиляди са убити и осакатени в тези войни, и страната разорена и задлъжняла. Избит е цветът на лявата , а и не само лявата интелегенция.В кое от тези неща могат да бъдат обвинени комунисти и земеделци. Виновните за катастрофите обаче правят касапница и после питат ама защо така на 9 ти септември и след това.
Ами защото така на 9ти юни и след това
Ще го кажа така:
9ти юни унищожи социалистите и земеделците в България като переспектива и даде рамо за такава на комунистите


... и ще се радикализират естествено щом лумпени и предатели като Димитров и Коларов превземат партията ви.
Смешен е плачът ви по 23-та, 25-та както е смешна и радостта ви от „революцията“ на 09.09.44-та.
цитирай
21. podvodni - Гети, в цялата тази патаклама пр...
09.09.2015 20:21
Гети, в цялата тази патаклама пропусна да цитираш най-важният документ опровергаващ мръсната и долна комунистическа прпаганда.
Този документ е премиера на Украйна - Яйцекланинюк.
Та този титан на историята и разобличител на московските пропагандни лъжи, на скоро изнесе чистата истина - СССР нападнал Украйна и Германия през 1944 г.
Те тва е истината, цялата истина и нищо повече от истината за ВСВ.
И така, Сталин събира бая армия в покрайнините на Москва и хуква към Берлин.
По пътя си руши, пали и убива де що види. Даже не пожалва градът носещ неговото име - Сталинград. Там прави мазало, а трудовите хора от 6-ти колхоз на Вермахта, под прецедателството на агронома Фон Паулус са обкръжени и закарани в ГУЛАГ.

Та такива ми ти работи с днешните историци и тълкуватели на минали събития.
цитирай
22. slavimirgenchev1953 - Завалиатът
09.09.2015 21:11
просто непрекъснато се оправдава. Защото гузен негонен ляга. Свърши цоцът, и то завинаги. Свърши ссср-то, и то завинаги.
И вие нищо не можете да направите, колкото и да пречите. Нали се сещате: колелото на историята....
цитирай
23. getmans1 - Абе Подводния, тия работи са история или календар и не съм ги писал аз, ... много свеж въздух ти препоръчвам
09.09.2015 21:18
podvodni написа:
Гети, в цялата тази патаклама пропусна да цитираш най-важният документ опровергаващ мръсната и долна комунистическа прпаганда.
Този документ е премиера на Украйна - Яйцекланинюк.
Та този титан на историята и разобличител на московските пропагандни лъжи, на скоро изнесе чистата истина - СССР нападнал Украйна и Германия през 1944 г.
Те тва е истината, цялата истина и нищо повече от истината за ВСВ.
И така, Сталин събира бая армия в покрайнините на Москва и хуква към Берлин.
По пътя си руши, пали и убива де що види. Даже не пожалва градът носещ неговото име - Сталинград. Там прави мазало, а трудовите хора от 6-ти колхоз на Вермахта, под прецедателството на агронома Фон Паулус са обкръжени и закарани в ГУЛАГ.

Та такива ми ти работи с днешните историци и тълкуватели на минали събития.

цитирай
24. podvodni - Гете, тея работи дето цитираш са ...
09.09.2015 21:36
Гете, тея работи дето цитираш са писани от некой олигофрен, най-вероятно Иво Инджев.
То нема лошо олигофрените да пишат де що им хрумне в кухата кратуна, но въпросът е какви са онези които им вярват безприкословно и наивно.
Според мен ( и не само) са олигофрени от края на редицата в геометричната прогресия на олигофренията.
Както и да е, няма лошо в това, защото краят на цялата тази истерия и невероятно близо. Обаче ми е чудно какво ще говорите олигофрените тогава ?
цитирай
25. blackpredator - подводни,
09.09.2015 21:56
те гетю, славун и останалите нубийци са тамагочита на Инджев горките
сакън, да не спре да пише, осиротя блога...
цитирай
26. getmans1 - Подводни, понеже ви сдвоих с Предатора извинявай, че го сложих отгоре ти ... ма вий сте си дружки и ща се разберете ...
09.09.2015 22:51
blackpredator написа:
те гетю, славун и останалите нубийци са тамагочита на Инджев горките
сакън, да не спре да пише, осиротя блога...


24. podvodni - Гете, тея работи дето цитираш са ...
21:36
Гете, тея работи дето цитираш са писани от некой олигофрен, най-вероятно Иво Инджев.
То нема лошо олигофрените да пишат де що им хрумне в кухата кратуна, но въпросът е какви са онези които им вярват безприкословно и наивно.
Според мен ( и не само) са олигофрени от края на редицата в геометричната прогресия на олигофренията.
Както и да е, няма лошо в това, защото краят на цялата тази истерия и невероятно близо. Обаче ми е чудно какво ще говорите олигофрените тогава ?
цитирай

... Та правете кво ще правите ама що не проверите кой ги е писал тия нещица!?

Подводни и на мен ми е чудно като свършите с олигофренията с кво ще се оправдавате?
А, ти Предаторе както искаш така ме наричай и не само ази, ами и за целия блог стана кашмер.

Що не видите какви откровения на ваш човек съм изровил, ма не, ВИЕ вяра само на ВинциГенералчета вервате. И аз мога да разкажа нещо лично чуто от член на Бойна група, помниш ли „Черните ангели“ ма Венци многу-у смъкна лентата, бе!

За лека нощ, ви пожелавам некъпан нубиец да сънувате, а утрина да се чудите „сън ли бе или наяве“!
цитирай
27. slavimirgenchev1953 - Свърши цоцът,
09.09.2015 23:18
свърши ссср-ето -
и завалиатът
пръцка в блог.бг-ето. )))
цитирай
28. sestra - Има човек - има проблем,
09.09.2015 23:27
няма човеци - няма проблеми и така докато накрая пак се опулиш в себе си. Като всички, но по дългия път. Защото акъл море.
цитирай
29. vencivaleri1951 - Намекнах ти
09.09.2015 23:33
slavimirgenchev1953 написа:
просто непрекъснато се оправдава. Защото гузен негонен ляга. Свърши цоцът, и то завинаги. Свърши ссср-то, и то завинаги.
И вие нищо не можете да направите, колкото и да пречите. Нали се сещате: колелото на историята....


но сега ще ти го кажа по бавно

СССР наистина го няма, но на ти не би бил против да си написал " Братчетата на Гаврош" или " червените ескадрони" , но не си.

Преди година, две хлапе от Габрово ми изрицитира в Банско "Пресдсмъртно и Прощално". Би искал теб да рецитираха хлапетата нали...

Би искал Лорка да си, Сартър, Ролан...но няма да си.

И не защото не знаеш ямба и хорея Нали на конкурс си пИчелил:)

Душичката ти е дребничка и злобничка и това е причината.

На кое и какво се радваш човече. Че държавата я няма никаква. Че живееш/не само

ти/ като мизерабъл, че попиляха децата ти ебанджийски хляб да ядът???
Това че мен ще надговориш в блога е без значение-аз съм съм счетоводител с дребна фирма.

Ти надговори онези които ти споменах по горе. Кажи им , че са кушелиат, тъп другариат...Да пикаят газ и да ти дишат праха...

Но и след векове тях хлапета ще ги рецитират. Теб няма. И не защото не можеш, а защото не чувстваш, а и не можеш да разбереш, че твое е само това което можеш да дадеш.
цитирай
30. slavimirgenchev1953 - Накриви ми шапката.
09.09.2015 23:38
vencivaleri1951 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
просто непрекъснато се оправдава. Защото гузен негонен ляга. Свърши цоцът, и то завинаги. Свърши ссср-то, и то завинаги.
И вие нищо не можете да направите, колкото и да пречите. Нали се сещате: колелото на историята....


но сега ще ти го кажа по бавно

СССР наистина го няма, но на ти не би бил против да си написал " Братчетата на Гаврош" или " червените ескадрони" , но не си.

Преди година, две хлапе от Габрово ми изрицитира в Банско "Пресдсмъртно и Прощално". Би искал теб да рецитираха хлапетата нали...

Би искал Лорка да си, Сартър, Ролан...но няма да си.

И не защото не знаеш ямба и хорея Нали на конкурс си пИчелил:)

Душичката ти е дребничка и злобничка и това е причината.

На кое и какво се радваш човече. Че държавата я няма никаква. Че живееш/не само

ти/ като мизерабъл, че попиляха децата ти ебанджийски хляб да ядът???
Това че мен ще надговориш в блога е без значение-аз съм съм счетоводител с дребна фирма.

Ти надговори онези които ти споменах по горе. Кажи им , че са кушелиат, тъп другариат...Да пикаят газ и да ти дишат праха...

Но и след векове тях хлапета ще ги рецитират. Теб няма. И не защото не можеш, а защото не чувстваш, а и не можеш да разбереш, че твое е само това което можеш да дадеш.


АНТИДОТ

вече го цитира мало и голямо, даже и завалиатът го знае и газ пикае. Но това не ме вълнува особено, само леко ме ласкае. Важното е, че цоцът го няма, ссср-ето го няма, а завалиатът лае ли, лае. )))
цитирай
31. vencivaleri1951 - Ти просто не знаеш какво пишеш. Хайде фелацио "деревня"
09.09.2015 23:40
getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
Ти , гледам чегеш в последно време "умни " книжки и материали в гуглето. Не е лошо да попрочетеш нещо и за "причинно следствените връзки"
И след това да се запиташ защо социалисти , комунисти в България се радикализират и защо поглеждат към Москва.
Какво е поведението на социалистие до 23та година. Имат ли противозаконна дейност, убили ли са някого, метеж подготвяли ли са или са си били типичните европейски левичари на които радикализъмът е стигал да вдигнат понякога бастуни и чадъри по демонстрации избори и в парламента. Тяхните международни прояви и сътрудничества са главно в Европа. Радикализират се едва след като почват да ги избиват рутинно и планомерно. До тогава обаче има убити 3ма премиери, не малък брой министри и политици. Загубени са две войни и е загубена сериозна територия. Десетки хиляди са убити и осакатени в тези войни, и страната разорена и задлъжняла. Избит е цветът на лявата , а и не само лявата интелегенция.В кое от тези неща могат да бъдат обвинени комунисти и земеделци. Виновните за катастрофите обаче правят касапница и после питат ама защо така на 9 ти септември и след това.
Ами защото така на 9ти юни и след това
Ще го кажа така:
9ти юни унищожи социалистите и земеделците в България като переспектива и даде рамо за такава на комунистите


... и ще се радикализират естествено щом лумпени и предатели като Димитров и Коларов превземат партията ви.
Смешен е плачът ви по 23-та, 25-та както е смешна и радостта ви от „революцията“ на 09.09.44-та.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6072982
Постинги: 2742
Коментари: 26495
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031