Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2015 00:23 - „Южен поток“, „Турски поток“ в същност танцът на Руският паток върху лед и то пред целия свят ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3311 Коментари: 21 Гласове:
7

Последна промяна: 18.12.2015 00:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ... но за някои нашенци, гордост и събитие на годината 

Само един тук в блог.бг изпадна в екстаз и изквича;   Извънредно! путин съсече бойко борисов в ефир пред цял свят: правителството на българия пренебрегна националните си интереси
Друг пък само се впечатлил от „грандиознана“ изява на „демократа“ 1400-те журналисти от цял свят, виж ти и само глей!
Трети  пък се почесва, разбира се там където не го сърби, ма ний сме му свикнали.

Четвъртия пък се почесва точно там не само, щото го сърби а щото го и боли.
Другинките за сега си мълчат, що ли!?





 
Путин: Управляващите в България са "беззъби", отказаха се от "Южен поток"
/ със съкращения /
image

Владимир Путин

Още по темата   Бойко Борисов: Путин разбра защо няма "Южен поток" 2015-12-17 19:40:34   Путин: И за Грузия не сме виновни ние 2015-12-17 13:12:14 Без гаранции от Брюксел, няма да има "Турски поток", заяви властелинът на Кремъл

/тук му е мястото да се изфукам;
Дори да мине през Турция, дори и да смени името си, тази тръба ще стигне до границата на ЕС защото това е целта.  И тогава какво?
Русия ще се съобрази със Европейските закони а това значи едно, война на България!
 
http://getmans1.blog.bg/politika/2014/12/03/tyi-kakto-gledam-i-tyi-kakto-slusham-hibridnata-voina.1319245
Така както гледам една година от тогава, който е искал още тогава е разбрал/  

"Удивлява ме беззъбата позиция на българското ръководство, която по непонятно какви съображения пренебрегна националните интереси, отказвайки се от проекта "Южен поток". Това каза руският президент Владимир Путин по време на прословутата годишна пресконференция, цитиран от руските агенции.

"В самия проект трябваше да вложим 3 милиарда (евро) - в строителство, в работни места, заплати, доходи на всички нива на бюджета, а след това щяха да се получават 400 млн. евро годишно просто за транзита", допълни той.

Само едно нещо пропуска да каже, кога щеше България да получава тези 400 милиона, и още няколко други дреболийки пропуска.

"Вие знаете нашата позиция, бяхме готови да го реализираме, просто не ни дадоха", каза той. "Отначало Европарламентът прие решение, че този проект не съответства на интересите на Евросъюза, след това Еврокомисията поиска от България да прекрати подготвителните работи, а след това холандският регулатор ни разреши да започнем да строим в морето. но как можехме да започнем да строим в морето, да потопим там милиарди, а като стигнем българския бряг да спрем", добави Путин.

Той коментира и наследника на "Южен поток" – "Турски поток", който в момента следва съдбата на предшественика си и е замразен .......

"Турски поток" ще бъде построен,
ако Турция издейства гаранции от Брюксел,
заяви Путин.

"Ние не сме прекъснали преговорите. Трябват ни писмени гаранции от Еврокомисията, че всички маршрути, включително и възможният маршрут през Турция към Европа, са не само изпълними, но и приоритетни и Еврокомисията ще подкрепя проекта. Ако турските партньори представят на "Газпром" такъв документ от Брюксел, ние ще продължим напред. Засега обаче, за съжаление, подобно нещо не е видно", заяви руският държавен глава, подчертавайки, че съдбата на проекта не зависи от Москва.

Гледай ти, гледай, Европейските правила чакал Г-н Големия демократ а тука искаше да ги заобиколим, защо ли!?
.........................

 

Путин заяви още, че не е уверен в целесъобразността от спирането на газовия транзит през Украйна, независимо че и "Южен" и "Турски поток" бяха представяни като маршрути за заобикаляне на Украйна като трасе за износ на руския газ.

"Не съм сигурен, че трябва да правим това, да прекратяваме украинския транзит", каза руският президент.

Той коментира още, че както от Русия се поставят изисквания към "Северен поток" и разширението му "Северен поток 2", така и към Украйна трябва да има такива.

"Нашите украински партньори може да направят това, което от нас се изисква по "Северен поток от европейските ни партньори. Ако са способни, ще работим с тях и нататък, ако не са способни, тогава с тях ще се разделим", каза той.





Бойко Борисов: Путин разбра защо няма "Южен поток" Последна редакция на 17/12/15 19:40   image

Тука само заглавието е достатъчно.

Онзи ден чух, че са възобновени преговорите с Турция за изграждане на интерконекторната връзка.
Ами тя си си беше договорена още при първия мандат на правителството на ГЕРБ заедно с подобна и с Гърция а по връзката с Румъния даже се работеше!?

Поразрових се тук таме и какво открих;

- С Румъния, готови са трасетата по суша и точно по времето Орешарско изпълнителя на поддунавската част се отказва „не могли да сключат договора с подизпълнителя“ и до тук. Едва сега при втория мандат на ГЕРБ е започната процедура за конкурс за строеж на този етап.

- С Гърция, по Орешарско въобще не е работено. Едва когато Орешарски е принуден да спре ЮП, „търчи лъжи“ министър Стойнев тръгва да задвижва проекта буквално седмица преди оставката да стане факт.

- По връзките с Турция и Сърбия, щото има и такава въобще не е работено!

Ето до какво доведе една година „устато и зъбато“ управление на ... вие си ги знаете, три, че и повече години назад.



Гласувай:
7



1. blackpredator - Гетьо,
18.12.2015 01:37
в момента Украйна взема 2.8 долара за 1000 кубика на всеки 100км, за транзита, а украинския министър Владимир Демчишин настоява за 5.
ЮП е за 60 милиарда кубометра, но нека да кажем да са 30 милиарда
на териториата на БГ са 500км. прави 420 млн долара за година.
часта на българската инвестиция е 3 милиарда
а сега виж у нета лихвите и сметни за колко ще се изплатят три милиарда с гарантирана транзитна такса и за колко 21.3 милиарда с гарантирано опапване
цитирай
2. planinitenabulgaria - Вие не сте наясно със себе си, затова и написаното то Вас не прави смисъл.
18.12.2015 04:40
Нито позиция имате, нито концепция - типичен опит на трол, нактивиран по казус, който за да не изпусне сухото се опитва да "влезне" в час. И покрепа ще Ви се появи ето един центровак вече Ви го надига, но и той е айрян без кисело мляко.
Ако нямате нещо сериозно за казване, а само простотии и разчитате на такива да Ви го подържат надигнат, просто не бъдете активен участник в блога, а пасивен - учете се от тези, които имат талант или могат нещо да кажат. И поне пред себе си се засрамете...
цитирай
3. apostapostoloff - Така глупава, долнопробна и лъжлива свиня е
18.12.2015 05:31
този Путин, че да те е гнус да го заплюеш. Закопа той руснаците, закопа ги. И нищо, нищичко не му се получи- ни южен поток, ни турски, ни нищо. Никой на този свят не желае да има вземане- даване с тази руска измет.
цитирай
4. getmans1 - Нали си голям разбирач, не разбра ли къде е акцента на казаното от Путина ти? Три реда оцветени в червено и с възходяща градация в шрифта!
18.12.2015 06:32
blackpredator написа:
в момента Украйна взема 2.8 долара за 1000 кубика на всеки 100км, за транзита, а украинския министър Владимир Демчишин настоява за 5.
ЮП е за 60 милиарда кубометра, но нека да кажем да са 30 милиарда
на териториата на БГ са 500км. прави 420 млн долара за година.
часта на българската инвестиция е 3 милиарда
а сега виж у нета лихвите и сметни за колко ще се изплатят три милиарда с гарантирана транзитна такса и за колко 21.3 милиарда с гарантирано опапване


... Заповтарял си ми едни цифри като типичен трол, според Стойнев 2.8 милиарда ще влязат в хазната за период от 30 гидини, 2013г. (???) до 2043г.!
цитирай
5. getmans1 - Една поправка ЧеПъ, 2018/19 - 2043г. и понеже ми препоръчваш да се поровя / и аз съм паметлив / ти извадих няколко нещица ...сравнявяй.
18.12.2015 08:51
„Икономическият министър Драгомир Стойнев добави, че БЕХ ще започне да получава дивидент от първата година на запълване на капацитета на тръбата, т.е. 2018-2019 г. "За България това означава 715 млн. евро годишно, а до 2043 г. очакваните приходи от "Южен поток" са около 2.8 млрд. евро", съобщи Стойнев...." - в. „Сега".“

„ А шефът на "Газпром" Алексей Милер заяви, че инвестицията за България е много голяма и ще създаде 2500 работни места“

... Още един път Стойнев „след като приспаднем главницата от заема, лихвите - само от дивиденти нетният приход ще бъде приблизително 1,5 млрд лева за България", обясни той.“

..И още „„Над „Южен поток” продължава да се работи. За нас той е важен и стратегически, защото ще създаде над 5000 работни места”, каза по време на пресконференция...“

Да ти прави нещо впечатление, а?

.... Да ти припомня, че ББ като чу 400 милиона веднага беше готов да подписва въпреки ЕС.

И пак ти припомням, че акцента не е върху евентуалните печалби а върху нещо друго, нещо братско, нещо славянско и т.н.
цитирай
6. blackpredator - абе Гети
18.12.2015 14:01
остави какво е казал Стойнев
то и твоя кумир с наслада каза приблизително:
"Ебах мамата на три руски проекта"
ти май не се усещаш, с носталгия към падишаха,
че тука все още има и българи
можещи да смятат и окати...
както еба мамата ББ на 400 хиляди работни места, така ебава мамата и на 400 милиона приход
аз пък да му ... мамата на електората
де е България?
такъв с твойто мислене сигурно няма деца
а и да има, се едно са сирачета...
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Какъв кеф!
18.12.2015 14:07
Да те мразят камунизи и русняци е най-голямото доказателство, че не си боклук.
цитирай
8. vencivaleri1951 - Гети, дано имаш ток
18.12.2015 16:33
Със Слави да спорим няма смисъл. Няма ли рима , или псувня той те игнорира.
Ти обаче претензираш, че си техническо лице-химик при това. Хайде обясни ми как
за Украйна тръбите и са национално богатство/ Определението е на Байдън, преди да назначи сина си за шеф на тези тръби/ама май са на път да бъдат вързани и от там стерелизилани/, а за България подобна ситуация е неизгодна. България без таз няма да остане-било през украйна, било през Гърция или Турция но това ще бъде руски газ плюс сбора за транзит. Госпожата срещу Борисов най-вероятно ще пусне и втора тръла в Северен поток. Тоест ние ще получаваме руски газ от Германия и вместо да взимаме пари за транзит ще даваме пари за такъв. Нямам идея как вие химиците/ пожарникарите също са химици/ сметнахте изгодите от това да закриете трите енергийни проекта. Хубаво срещу русия сме, но каква ни е ползата от това? Като изключим първата година на Боковите управления когато наследи милиарди излишък след това сме все на дефицит, а вече и със сериозна задлъжнялост. Само за тази година виждаме 5 и кусор милиарда заем. В това време загиващата русия показва наистина малък ръст, но ръст. И близо 400млрд дол резерв и почти нулева задлъжнялост. /А води и война/
Нали отказахме Козлодуй заради това , че искаме емропейски инвеститор според внушенията на ЕС. Маде ин Чина от кога е европейски инвеститор с който днес псе хвали Боко/не за сега Харам/ Ако все пак китайците се навият смяташ ли че Кв/ч ще бъде по евтив от този на Белене. А днаеш ли , че чешкият реактор/който ще излезне на Русия безплатно/ дава вече втора година ток на Москва, а ние ще плащаме и неустойки около милиард?
С римите не съм добър
Зная обаче няколко поговорки и едната от тях е :

" Не плюй в кладенец от който си пил вода"
цитирай
9. batogo - !!!:))) Поздрав!
18.12.2015 17:31
Слави е казал истината, която изчерпва въпроса по същество.
цитирай
10. getmans1 - Да Венци, нефта и газа са ми ученическата любов тъй може да се каже а с нефтопродукти съм работил цял живот но тук ....
18.12.2015 19:15
vencivaleri1951 написа:
" Не плюй в кладенец от който си пил вода"


... въпросът е друг.
Кажи ми с каква големина и цвят да са буквите, че да видите противоречието в делата и думите Путини?

Защо в България ЮП трябваше да се построи в нарушение правилата на ЕС а през Турция ще се строи САМО АКО ТЕЦИ ПРАВИЛА СА ГАРАНТИРАНИ ???
Вие се впечатлявате само от цифрите лева/долари или евро но там ги няма едни други тънки моменти, там я няма политиката която е вложена както от страна на ЕС така и от страна на Русия.

ЮП окончателно „уби“ Набуко и се знаеше, че ако се построи както иска Русия по него нямаше да може да се транспортира друг газ освен руски дори и български да не говорим за газ от арабските страни.
И това вие русофилите го знаете и не ви пука защото сте големи българи и държите на по-голямо руско вляние, че дори и коренна преориентация.

Един ЮП построен по правилата на ЕС прави България действителен разпределителен център по- силен дори от Украйна а това Путин ще го допусне само ако разположи тук чеченски войски или назначи Кушел за генерал-губернатор.

Ако Путин искаше ЮП тази Коледа можеше да се сурвакаме и да чукаме шампанското да ама, не!

Гледам, че ЧеПъ се е изповръщал по горе и понеже и ти си позволяваш да си пресилено язвителен спрямо мен ще ви препоръчам да сте по паметливи и внимателни защото никога не съм писал, че съм против ЮП по принцип а винаги съм го свързал с правилата на съюза в който сме и който предпочитам.
цитирай
11. getmans1 - Ти имаш кумир, не аз а колко сте българи то се вижда, една цифра с шест нули ви кара да се подмокряте и ви лишава от ум и разум! ....
18.12.2015 19:26
blackpredator написа:
остави какво е казал Стойнев
то и твоя кумир с наслада каза приблизително:
"Ебах мамата на три руски проекта"
ти май не се усещаш, с носталгия към падишаха,
че тука все още има и българи
можещи да смятат и окати...
както еба мамата ББ на 400 хиляди работни места, така ебава мамата и на 400 милиона приход
аз пък да му ... мамата на електората
де е България?
такъв с твойто мислене сигурно няма деца
а и да има, се едно са сирачета...


.... Е гледай се ум, разум и интелект та чак ври, кипи и прелива;

„такъв с твойто мислене сигурно няма деца
а и да има, се едно са сирачета...[/quote]“
цитирай
12. getmans1 - Ентелигентин с костюм ходел на работа, не с ватенка :))) и как му личи само, че и му оди!
18.12.2015 19:37
slavimirgenchev1953 написа:
Да те мразят камунизи и русняци е най-голямото доказателство, че не си боклук.

цитирай
13. getmans1 - И от мен поздрави Батого, да, прав е Слави!
18.12.2015 19:40
batogo написа:
Слави е казал истината, която изчерпва въпроса по същество.

цитирай
14. vencivaleri1951 - гети сега аз нямам ток
18.12.2015 19:42
За какви правило говориш като договорът беше подписан

преди европийската директива. Едно към едно като северин поток.
Целта на янките бе да отрежат рашкити в опито им да зажбиколят украйна.
Спраха и тръбата за нефт та турците да държат руснацште за топкште
зарад Босвора. Като си толкова по правилато хайде ми обясни кога се проведе търг и избрахме на него американски реактор за козлодей
цитирай
15. theeconomist - А, "Набуко" жертва....
18.12.2015 20:11
е това съм го писал през 2012 лето..

http://theeconomist.blog/politika/2012/06/08/zashto-quot-nabuko-quot-stava-quot-na-muk-o-quot.965211

Нали си специалист - отречи нещо от написаното?
цитирай
16. getmans1 - Като отидеш на следващия пленум го питай оня „търчи лъжи“ а за ЮП не ме ли разбра не знам, да го почват бе ...
18.12.2015 20:12
vencivaleri1951 написа:
За какви правило говориш като договорът беше подписан

преди европийската директива. Едно към едно като северин поток.
Целта на янките бе да отрежат рашкити в опито им да зажбиколят украйна.
Спраха и тръбата за нефт та турците да държат руснацште за топкште
зарад Босвора. Като си толкова по правилато хайде ми обясни кога се проведе търг и избрахме на него американски реактор за козлодей


... Каквото го иска от Турция вашия човек ние си го имаме бе!
За какво плаче, нали сложи ръка и на сирийския коридор пък и искал да помогне на България тогава?!

цитирай
17. slavimirgenchev1953 - Въпросът не е да си за или срещу Русия,
18.12.2015 20:34
а за или против педеруската полутика. Тя е била, е и ще бъде антибългарска, независимо как се представя, дори понякога да изглежда изгодна и за нас. Това е нож с двеостриета - както и да го хванеш, ще се порежеш.
цитирай
18. getmans1 - Досещам се какво може да си писал а ти отречи това което съм писал за ЮП ...
18.12.2015 20:35
theeconomist написа:
е това съм го писал през 2012 лето..

http://theeconomist/politika/2012/06/08/zashto-quot-nabuko-quot-stava-quot-na-muk-o-quot.965211

Нали си специалист - отречи нещо от написаното?


...От самото начало целта е брак по сметка с арабите дали на българска или на турска територия има значение, две е винаги по-запредпочитане а за три да не говорим. Сирия, Турция и България троен дикиш по-яко държи.
Е дюшеш щеше да му е на Путин ако беше пренасочил България ама дет вика блякито има и окати българе.

И престани да ми вкарваш думи в устата, интересна ми е темата имам някави понятия но не твърдя да съм спец, тия изсилки съм ги оставил за ентелигенти с вагоните книги.
цитирай
19. getmans1 - Ами аз вече го написах в прав текст Слави, Путин няма интерес да направи ЮП в България по ...
18.12.2015 20:51
slavimirgenchev1953 написа:
а за или против педеруската полутика. Тя е била, е и ще бъде антибългарска, независимо как се представя, дори понякога да изглежда изгодна и за нас. Това е нож с двеостриета - както и да го хванеш, ще се порежеш.


... европейските правила.
Само си го представи, ЮП в България и Турция която се натиска дори за пазара на ЕС и спомогне за една тръба от Арабския п-ов да се съединят тук, какво се получава? Русия газ-колонка, като няма отиваш на другата а и тотална загуба на влияние по южното черноморие.

За Западна Еврата ТП в политически план също не е добре и сигурно се досещаш защо.
цитирай
20. kvg55 - Ама разбира се, каква Русия, какъв ...
21.12.2015 10:35
Ама разбира се, каква Русия, какъв Путин, притрябвали са ни.
Нашите приятели и партньори са Ердоган, Давутоглу и Турция, която по никакъв начин не поддържа тероризма.
цитирай
21. getmans1 - И къде ги прочете тези глупости дето ги дращиш?
21.12.2015 17:37
kvg55 написа:
Ама разбира се, каква Русия, какъв Путин, притрябвали са ни.
Нашите приятели и партньори са Ердоган, Давутоглу и Турция, която по никакъв начин не поддържа тероризма.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6071767
Постинги: 2741
Коментари: 26492
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031