Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2015 19:22 - Правилно, неправилно, правилно, неправилно .... няма значение, листенцата на маргаритката все някога свършват
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 4450 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 22.12.2015 20:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ... Чао на „героя“ Волгин,
българин та дрънка; 
"Победа будет за нами!“ 


По руски образец?
    Волгин остава в БНР, "Деконструкция"-та му била с много нисък рейтинг Последна редакция на 21/12/15 18:43     image Още по темата image Шефът на БНР Радослав Янкулов: Нямам нищо лично към Волгин, спазих закона 2015-12-21 17:03:02 image Свалиха от ефир „Деконструкция“ на Волгин, той:"Победа будет за нами" 2015-12-21 16:03:54 image Солена глоба за БНР заради Петър Волгин 2015-12-20 22:25:25 В социалните мрежи тръгна партенка, че журналистът е уволнен от медията

Журналистът Петър Волгин не е уволнен от Българското национално радио, а е свалено само предаването му "Деконструкция". Той остава като продуцент в медията и като водещ в обедния публицистичен блок "12+3". Информацията пред Faktor.bg съобщи изпълнителният директор на БНР Радослав Янкулов. Освен, че журналистът не е спазвал Закона за радио и телевизия в точката му за плурализъм при отразяване на събития в обществената медия, Янкулов призна, че "Деконструкция" е имало и доста нисък рейтинг. По-рано днес, след като стана ясно, че предаването на Волгин пада от прогнамната схема на медията, във Фейсбук се появиха информации, че водещият окончателно е уволнен от БНР, които обаче се оказаха само слухове. 

ТАГОВЕ: петър волгиндеконструкциябнррадослав янкуловдиректорхоризонтдеконструкция 3 коментара   ??? 2015-12-21 20:50:31 +7 -0 Гласувай

Значи ще продължаваме да храним тази руска подлога. Жалко, че слуховете не са излезли верни!

Отговори на този коментар   петолъчка 2015-12-21 20:53:30 +2 -0 Гласувай

Най-добрия коледен подарък за България.

Отговори на този коментар
Eто мнението на Р. Янкулов и официалното стоновище на БНР

"Няма нищо лично или политическо при уволнението на Петър Волгин. Предаването му е свалено от ефира на БНР съобразно правилата на Закона за радио и телевизия. Не знам каква му е гледната точка и не ме интересува, има официална информация. Няма какво повече да го коментирам". Това заяви пред Faktor.bg директорът на БНР Радослав Янкулов по повод твърденията на Петър Волгин, чието предаване "Деконструкция" беше свалено от ефир на програма "Хоризонт", че става дума за политическа поръчка. 

Ето и официалното становище на БНР:

"Ръководството на Българското национално радио продължава да отстоява линията си за строго спазване на Закона за радиото и телевизията (ЗРТ). Доказателство за това е бързата и адекватна реакция в отговор на акт от Съвета за електронни медии за установяване на административно нарушение от Петър Петров (Волгин).

Управителният съвет на БНР реши да бъде преустановено излъчването на предаването "Деконструкция". Мотивите за решението са, че водещият допуска в предаването едностранчиво представяне на фактите, има липса на обективност и многообразие на гледните точки, като при коментари изгражда позиции без да допуска опоненти по темата. Това е ограничаване на свободата на словото и налагане на цензура като се отнема възможността на слушателите да изказват свое мнение.

Отчита се липса на плурализъм на гледните точки при отразяване на различни убеждения и идеи. Г-н Волгин продължава системно да толерира и да насърчава подобно поведение, нарушаващо разпоредбите на ЗРТ, както и редакторите, и сътрудниците на предаването "Деконструкция".

Многократните усилия на ръководството на радиото и на СЕМ да приближат "Деконструкция" до нормите на истинската журналистика и изискванията на ЗРТ, за съжаление, не доведоха до успех." - See more at: http://kanal3.bg/news/bulgaria/society/22014-BNR-..


На това му се казва „Направили на умрелия компрес“,  в 12+3 Волгин си води по същия начин както в авторското си предаване.
Явно друг е за изгонване в БНР.


Като ще вървим по пътя на Путин,
нека е по Путински!

.



Гласувай:
4



1. getmans1 - Закъсняваш „арреп13“ и това не е на ...
21.12.2015 20:06
Закъсняваш „арреп13“ и това не е на добре, за бизнеса ни!
цитирай
2. 1997 - Герой и мъченик насила
21.12.2015 21:56
Павлета Давидова Дума 22.Декември 2015 ,брой: 295
През последните няколко години Волгин зорлем бе превърнат в журналистически герой.Абсурдно е да го обвиняват в липса на плурализъм,защото той е различното на фона на масовото венцеславене на САЩ,Великобритания,НАТО и на мразещите Русия.Ироничното е,че именно различието бе прието като липса на разнообразие.От всеки тв и радиоприемник може да чуете обратните на неговите позиции.Ако сте забравили,БНР се опита да "потопи" темите и думите му в антипода "Конструкция".Проектът обаче приключи безславно.С последното си решение радиото показа колко зависима е призмата му за независимост и плурализъм.
Не толкова принципите,колкото инатът и желанието да е различен направиха Волгин неудобен.А претендиращият за независимост СЕМ се гърчи в безсилието си да затвори устата на всеки,който хапе силните на деня.Актът с глобата на "Деконструкция" санкционира ироничен коментар в предаването,твърди водещият.Май някой е забравил какво е публицистика.Явно СЕМ имат собствена визия за журналистиката - да е скучна,беззъба и казионна.Родният ефир се превърна в чалгаджийница - без публицистика,без различно мнение,без разсъждения,без коментари.Политическите предавания са тип "Искрено и лично",само дето искреност им липсва.А лични са обажданията само от премиера.
Средностатистическият българин не знае какво представлява държавния медиен регулатор,но вече знае,че основен враг на СЕМ са само хората,които открито не прощават издънките на управляващите."Деконструкция" се оказа абонирана за предъвкване.Дежурни на килимчето за мъмрене "случайно" също са критикари на управляващите.Може би трябва да очакваме кепенци да спусне и телевизия "Алфа",а шоуто на Слави Трифонов до го "приключат"? СЕМ иска скучни медии,които не си позволяват да осмеят дори иронично глупостите на управляващите.И предавания,които водят до затъпяване.Нима всичко,водещо до размисъл,трябва да бъде наказано,заличено или лустросано заради заради заплахи и актове?
цитирай
3. getmans1 - От тебе друго не може да се очаква, освен дежурните клишета от кюшето на в. Дума ...
21.12.2015 22:37
1997 написа:
Павлета Давидова Дума 22.Декември 2015 ,брой: 295


... Точно тия които обвинявате за „чалгари“ канят в студиата си по двама, трима опонента.
Сляп ли си, глух ли, та ми вадиш тия не състоятелни доводи?
цитирай
4. getmans1 - Борн и той на акъла на арреп13, се ...
21.12.2015 22:41
Борн и той на акъла на арреп13, се едно не може да да си каже приказката. Явно не ще да се излага човекът, тогаз пък аз ще го изложа „такива (-) са чест за мене!
цитирай
5. blackpredator - https://www.youtube.com/watch?v=9sgJaKuWnEI
22.12.2015 00:05
чао Волгин!
остават като тая Гета в клипа
цитирай
6. getmans1 - Та като я наричаш тази куха лейка Гета да разбирам ли, че ми казваш ЕПМ по Кушелски?
22.12.2015 09:41
blackpredator написа:
чао Волгин!
остават като тая Гета в клипа


И като си се разровил назад в историята да беше извадил уволнението на Инджев или на Беров, та по какво те се различават от Волгин!?

Това само от пръв поглед, да не говорим, че някои от дружинката ви писа имейли до радиото против Пискова за дейноста и в блог.бг само защото работела в БНР.
А Волгин действително прекаляваше с едностранчивостта на темите гостите и най-вече с недопускането на контра мнения.
цитирай
7. blackpredator - е, аз на малко хора казвам ЕПМ
22.12.2015 11:24
засега не си между тях
та щом харесваш как постъпват с Волгин, редно е да харесваш и случилото се с Инджев и Беров
иначе си плюеш на сурата

аз нямам дружинка
колко пъти ще ти казвам че съм единак
може да го приемеш и като единствен :)
имам приятели в блога
определено не са като тая куха лейка, както казваш
но познавам други в блога, точно като нея с "комунистите"
дето знаят кой е виновен за глобалното затопляне
май и ти познаваш...
цитирай
8. getmans1 - Е да де, дойдохме си на думата. А в медиите които се смятат за сериозни няма такъв водещ, освен оня шашавия професор Вучков ...
22.12.2015 18:20
blackpredator написа:
засега не си между тях
та щом харесваш как постъпват с Волгин, редно е да харесваш и случилото се с Инджев и Беров
иначе си плюеш на сурата

аз нямам дружинка
колко пъти ще ти казвам че съм единак
може да го приемеш и като единствен :)
имам приятели в блога
определено не са като тая куха лейка, както казваш
но познавам други в блога, точно като нея с "комунистите"
дето знаят кой е виновен за глобалното затопляне
май и ти познаваш...


... Силно се съмнявам, че при такова водене на предаванията си и особено темите които си подбира, разединението което насажда Путин би го търпял в държавните руски медии.
Той не критикува а ръси омраза, слушах го в началото на майдана когато никой не беше уверен какво точно става този вече квалифицира нещата като фашизъм. После този фашизъм именно Волгин пренесе и в живота ни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6073470
Постинги: 2742
Коментари: 26495
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031