Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2016 10:49 - Лустрацията ...............................................
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 12180 Коментари: 53 Гласове:
11

Последна промяна: 04.02.2016 01:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
... Едни имат памет, а други нямат срам.


/ събрано от тук и там /


„Днес, Ирина Бокова, по чието предложение записките на Че Гевара са признати за част от културното наследство от ЮНЕСКО, не си и помисля да предложи творчеството на убития от комунистите български писател Георги Марков, също да стане част от световното културно наследство.“


„Днес, а и по време на досегашните си два мандата като председател на ЮНЕСКО, Ирина Бокова би могла да предложи творчеството на талантливия карикатурист, журналист и издател Райко Алексиев да стане част от културната история на света. Така, поне би могла да направи малък жест на разкаяние, заради това, че нейния баща е бил част от палачите на зверски убития след 9 септември 1944 издател на вестник "Щурец" Райко Алексиев.“

Няма страшно, другари, ще ги излъжем!

Когато уж разпускат ДС, управниците просто хвърлят прах в очите на българите. Службите си остават, ченгета, агенти и доносници само сменят табелките си, а част от тях се настаняват "под прикритие" в държавните фирми.

image

Новият сборник на Комисията по досиетата в София съдържа удивителни документи за победата на Държавна сигурност в битката й срещу крехката българска демокрация през периода 1989-1990 година.

Свалянето на Тодор Живков на 10-ти ноември 1989 г. не прави почти никакво впечатление на ръководствата в централата и управленията на ДС. Те несъмнено са знаели предварително за ходовете на близкото обкръжение на диктатора. „Досега е открит един-единствен, при това доста скучен агентурен документ за този иначе паметен за историята ден”, свидетелства Момчил Методиев, един от авторите на новия документален сборник на Комисията по досиетата. Момчил Методиев е прегледал ведомствени книги с по триста страници, всяка от които е разграфена с четири колони. Те съдържат единствено номерата на стотиците хиляди унищожени доноси, справки, анализи и други следи за дейността на ДС.

ДС цинично мимикрира

По време на срещите си с новото ръководство на БКП начело с Петър Младенов, генералитетът на тайната милиция декларира своята вярност пред „класовия идеал” и получава насрещни уверения, че в ДС ще бъдат направени само „козметични промени”. Така и става. На мястото на Шесто главно управление (политическата полиция) се създава „Служба за защита на конституцията”, припомня Мария Дерменджиева, която е съавтор на сборника.

image

Къде ли са днес хората на ДС?

В онзи преходен период служителите на Държавна сигурност се чудят какво точно се случва, те не разбират действията на Комунистическата/Социалистическата партия и се гневят, защото са свикнали да държат в страх цяла България. Отличен пример за недоумението и объркването им в онези месеци дава въпросът на офицера Наков по време на проведения на 20.01.1990 г. Колегиум на ДС: „Ама кой точно конституционен строй ще пазим?!”.

Другари-агенти, да навлезем в икономиката!

По време на същия Колегиум друг офицер, който слухти под прикритие на Софийското летище, дава спасителен акъл на обърканото си началство. Този Асен Танев обяснява, че на аерогарата получава заплата от 500 лева месечно, а ДС му доплаща още 70 лева, за да се изравнят доходите му с тези на хората в централата. „Защо трябва да се правят драстични съкращения в подслушвателния апарат, след като е достатъчно в държавните фирми да се настанят на работа колкото може повече офицери на ДС?”, излага спасителната си идея Танев. Хем ще бъде запазен апаратът, хем ще се симулират съкращения и ще се направят икономиите, които изисква политиката.

Авторите на документалния сборник прозорливо установяват, че планът на Танев има двойно дъно и очевидно много се е харесал на тогавашното комунистическо ръководство на МВР и службите. Включително и на вътрешния министър Атанас Семерджиев, който тогава нареди да се унищожат досиетата. Чрез на пръв поглед идиотското преместване на многобройни ДС-служители в държавни фирми (където пак ще получават държавни заплати) се постигат едновременно две неща: хвърля се прах в очите на обществото, че зловещата машина за следене се разпуска, и същевременно се овладява управлението на държавната икономика.

/ В предприятието където работех, дойдодох цели двама и познайте какво се получи от определените 70% за касова и 30% за масова приватизация, познайте кой фонд го изкупи и ще се учудите ли ако ви кажа че сега даже и руини няма от този завод.  
А  единият от тези герои сега е горд собсвеник на сравнително голяма фирма /


Лъжите на ДС

Останките от комунистическата пропаганда и от ДС до ден-днешен се опитват да убедят общественото мнение, че по времето на Държавна сигурност България е била сигурно и надеждно място. Да, казват те, може българите да се страдали от недоимък, дефицит и бедност, но пък им е било сигурно в дома, на улицата и в работата. Крадяло се е малко и то главно от скука. Документите в новия сборник на Комисията по досиетата категорично опровергават тази лъжа - по онова време просто беше забранено да се говори и пише за престъпност.

image

Няма ли я в медиите, престъпността не съществува

През 1988 и 1989 година именно Държавна сигурност е принудена да отчете стремглаво нарастване на престъпността. В анализ на криминалната обстановка в България от 24 януари 1989 г. експертите на ДС посочват, че само през 1988 г. в сравнение с предходната 1987 година убийствата в България са се увеличили с една трета, което е потресаващо признание на фона на дългите години на манипулации. „Само за година с над една четвърт са нараснали кражбите и взломовете в апартаменти. С 30 на сто пък са се увеличили противозаконните отнемания на автомобили. С десет на сто е нараснала детската и юношеската престъпност. През 1988 г. по пътищата са загинали близо 1200 души. За сравнение: през миналата година при 10 пъти повече моторни превозни средства спрямо 1988 г.  в България при пътни инциденти са загинали по-малко от 900 души”, изброява фактите Момчил Методиев.

Според него фантасмагорична е и натрапваната представа, че ако ДС беше оцеляла и след 1990 година, в България нямало да има организирана престъпност. „Въпреки огромната си мощ и многобройния си персонал, до срива на комунизма ДС се е задоволявала единствено да констатира, че в страната съществува организирана престъпност, без да предприема някакви конкретни действия за нейното неутрализиране”, заключава Методиев. А нека не забравяме, че част от българската организирана престъпност - например прочутите контрабандни канали - произхожда именно от ДС.

Автор: Н. Цеков, Редактор: А. Андреев



Тагове:   жертви,   лустрация,   мимикрия,   ДС,


Гласувай:
14



1. 1997 - Представете си
03.02.2016 11:31
през 1970 г., 26 г. след Девети да излезе закон за осъждане на фашизма?! Всъщност има конгрес на победилия социализъм.
В колониална България днес всички е възможно, дори да бъдат осъдени внуци и баби(защо не?), стига да поискат от нас. Естествено "правилните" комунисти са под закрила.
Стига подлости и ниски нрави.
цитирай
2. getmans1 - А, дефиниция за подлост и ниски нрави ще дадеш ли, че нещо се обърквам. Опа щях да забравя, и дефиниция за колониална.
03.02.2016 11:52
1997 написа:
през 1970 г., 26 г. след Девети да излезе закон за осъждане на фашизма?! Всъщност има конгрес на победилия социализъм.
В колониална България днес всички е възможно, дори да бъдат осъдени внуци и баби(защо не?), стига да поискат от нас. Естествено "правилните" комунисти са под закрила.
Стига подлости и ниски нрави.

цитирай
3. slavimirgenchev1953 - Хвалиерци и Хваливенци - комунисти тарикати,
03.02.2016 14:38
щом взеха да обиждат хората на комунист, значи са наясно с престъпността на комунизма и със своето волно или невоно участие в неговите престъпления. По-рано се хвалеха, че са партийци, днес викат по хората, че те били комунисти. Както прави и др. 1997 от "Дума".
цитирай
4. blackpredator - гледам Гетьо,
03.02.2016 15:57
цитираш името на Райко Алексиев
спор няма, с него Лев Главинчев постъпва като капитан Харлаков
няма да споря, еднакво гнусно е да се постъпва така със симпатизантите на Септемврийското въстание и тия на Деветнадесетомайския преврат
на мен също ми е симпатичен
негови автентични рожби са Генчо Завалията и нане Гетю
споменавам го като добронамерен Факт
но да се върнем на заглавието
"Лустрацията" и "Едни имат памет, а други нямат срам"
с Шенгения Пръмова ли ще се почне или...?
цитирай
5. sestra - Дефиницията за колониална България и аз започвам да я очаквам
03.02.2016 15:59
с нетърпение. Много добър материал.
цитирай
6. 1997 - Обяснение
03.02.2016 17:27
1. Колония се нарича зависима в политическо и икономическо отношение територия. Както е известно не можем сами да определяме властта си. А- опитаме независима политика и се появяват едни подпалвачи на народни събрания и на партийни домове и унищожават, подменят реализирания демократичен вот. Не можем да осъществяваме изгодни икономически проекти защото за някого си пречат в геополитическите му амбиции. Не можем да поддържаме армия и сме охранявани от ЧУЖДИ сили.
2. Ниски нрави са тези, в които има двуличие, лицемерие, лъжа. Примерно комунистическото и разузнавателно минало на Инджев и други се игнорира докато служат, но щом опитат нещо неодобрявано ги нарочват за врагове. Напомням за Стоян Ганев, Бойко Борисов, Иван Костов и президента, за когото гласувахте само и само да не е социалист.
3. Само идеята за "неправилни" комунисти включва оскърбително съдържание. "Правилните" комунисти (бивши членове на БКП) се толерират, както бе казано.
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Щом БСП пищи от нещо, значи то е хубаво за хората, дори да не е на пръв поглед такова.
03.02.2016 17:43
1997 написа:
1. Колония се нарича зависима в политическо и икономическо отношение територия. Както е известно не можем сами да определяме властта си. А- опитаме независима политика и се появяват едни подпалвачи на народни събрания и на партийни домове и унищожават, подменят реализирания демократичен вот. Не можем да осъществяваме изгодни икономически проекти защото за някого си пречат в геополитическите му амбиции. Не можем да поддържаме армия и сме охранявани от ЧУЖДИ сили.
2. Ниски нрави са тези, в които има двуличие, лицемерие, лъжа. Примерно комунистическото и разузнавателно минало на Инджев и други се игнорира докато служат, но щом опитат нещо неодобрявано ги нарочват за врагове. Напомням за Стоян Ганев, Бойко Борисов, Иван Костов и президента, за когото гласувахте само и само да не е социалист.
3. Само идеята за "неправилни" комунисти включва оскърбително съдържание. "Правилните" комунисти (бивши членове на БКП) се толерират, както бе казано.

цитирай
8. germantiger - ...
03.02.2016 17:44
Не бери грижа гетмане...

НРБ УМРЯ - своите червени пенсионери оставиха в мизерия и глад, други са с високи пенсии, но все тая Ран-Ът ги поздравява

СССР Е ГРОБ - русията им е най-див капитализъм, социализма им е в скандинавия, но те лапат руската пишка пак и пак

Децата им бягат и учат на запад, учат английски, карат западни возила, бабичките и дедовците им червени мрат... те са кал и пръст постепенно!

Вчера ми споменаха, че синчето на Мирчо Спасов агонизирало в последни мъки в южна Африка - днес ще се поинтересовам как и зщао за да изпитам удоволствие от смъртта на поредната червена мърша.
цитирай
9. getmans1 - По добре спри ПОМПАТА ! В 15:50ч. когато си пиех кафето прочетите ми бяха 26 а коментарите 3 така, че си направи изводите. ...
03.02.2016 17:47
blackpredator написа:
цитираш името на Райко Алексиев
спор няма, с него Лев Главинчев постъпва като капитан Харлаков
няма да споря, еднакво гнусно е да се постъпва така със симпатизантите на Септемврийското въстание и тия на Деветнадесетомайския преврат
на мен също ми е симпатичен
негови автентични рожби са Генчо Завалията и нане Гетю
споменавам го като добронамерен Факт
но да се върнем на заглавието
"Лустрацията" и "Едни имат памет, а други нямат срам"
с Шенгения Пръмова ли ще се почне или...?


... Иначе поправих другата ми грешка и сложих кавичките на цитатите макар, че умишлено не казвам от къде съм ги взел /не, че не може да се провери де/

Другото обаче, ти трябва да го обясниш, как ви са симпатични комунистите които по нареждане и за „една нощ“ станаха „модерни леви социалисти“, как пък всичко свързано с БКП ви харесва?
цитирай
10. germantiger - ...
03.02.2016 17:55
Ето днес ванцивалери има постинг и чувствителен там и упоменава зверства на "монархофашистите"... чудесно ванцивалери - аз съм за справедливостта и наказанието.

Ще рече:

- "монархофашистите" убивали - за тях присъда и възмездие сте въздали червените

- комунягите клахте - след 10 ноемрви нито един червен боклук не беше екзекутиран, а трябваше физически да бъде убит, разбира се, след съд и доказана вина и съответстващо наказание, но тоива не стана

- няма как да стане - запада и озтока си спретнаха театро и прояман на двата "лагера" - другарите от Уошингтън и Кремлин (татарска дума) обикновено по света раяботят от време оно ЗАЕДНО

Мисълта ми, която ще постна при венцивалери, който лично аз за ралзика от вас уважавам, та мисълта ми е:

- властта преди 1944 избивала, монархофашистите ги премахнахте като паметници, символи и реална власт

- властта след 1944 г. кла и изтребва - но паметниците ви стоят масата, улиците, имената масата стоят, реланата власт е още у "вас"

за това венцивалери без да нравоучиш - не, точно вие не, ти по изключение може зщаото си ок, другите червени кучки в поза Г само
цитирай
11. germantiger - На другарите ще им го постна и това
03.02.2016 18:00
ВЕДНАГА ПРЕДЛАГАМ ЛИЧЕН ПРИМЕР

Моя прадядо е убит от комунягите без съд и присъда и не му се знае "нейде дее" гроба

Ако знаех кой е фичиеския му убиец, те са били екип курви мъжки... ако знаех кои и днес бяха живи, лично щях да ги осакатя, при положение, че чудесно съм запознат със законова база и пр.

Питам аз като мъж - АКО ТИ ВЕНЦИ ЗНАЕШЕ КОЙ Е УБИЛ ПРАДЯДОД ТИ (ако беше утрепан така) БИ ЛИ ПОТЪРСИЛ ЛИЧНА СМЕТКА И МЪСТ - АЗ ДА

ВСЕКИ МИСЛЯ НА МОЕТО МЯСТО СЕРИОЗЕН МЪЖ БИ ПОТЪРСИЛ ЛИЧНО ОТМЪЩЕНИЕ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ЗНАЕ КОЙ

Ако някой утрепе хора от рада ви, вие бихте ли търсили възмездие? Мисля, че да?!
цитирай
12. getmans1 - Сега пък обяснението ти се нуждае от обяснение
03.02.2016 18:04
1997 написа:
1. Колония се нарича зависима в политическо и икономическо отношение територия. Както е известно не можем сами да определяме властта си. А- опитаме независима политика и се появяват едни подпалвачи на народни събрания и на партийни домове и унищожават, подменят реализирания демократичен вот. Не можем да осъществяваме изгодни икономически проекти защото за някого си пречат в геополитическите му амбиции. Не можем да поддържаме армия и сме охранявани от ЧУЖДИ сили.
2. Ниски нрави са тези, в които има двуличие, лицемерие, лъжа. Примерно комунистическото и разузнавателно минало на Инджев и други се игнорира докато служат, но щом опитат нещо неодобрявано ги нарочват за врагове. Напомням за Стоян Ганев, Бойко Борисов, Иван Костов и президента, за когото гласувахте само и само да не е социалист.
3. Само идеята за "неправилни" комунисти включва оскърбително съдържание. "Правилните" комунисти (бивши членове на БКП) се толерират, както бе казано.


1) 45 г. България сама ли определяше своя път на развитие?
2) Тези които за една нощ станаха „модерни леви социалисти“ с какво трябва да ми са по симпатични от тези които си цитирал?
3) Избори спечелени с 98.7% ли са „демократични“?
цитирай
13. getmans1 - 7. slavimirgenchev1953 - Щом БСП ...
03.02.2016 18:12
7. slavimirgenchev1953 - Щом БСП пищи от нещо, значи то е хубаво за хората, дори да не е на пръв поглед такова.
Разбира се, че е така, нали помниш какво каза за НАТО самият ВВ1951 и какво е становището на баща му. Ако може да му се вярва, в случая на мен мие удобно.:)))
цитирай
14. 1997 - Принципно! Ще бъде ли България правова държава?
03.02.2016 18:15
germantiger написа:
Ако някой утрепе хора от рада ви, вие бихте ли търсили възмездие? Мисля, че да?!

Отмъщението смърт за смърт на близък не се толерира дори в съвременния НК. Има ЗАКОННИ начини, ако разбира се уважаваш правото.
Значи, има кръвнина, затвор, а дори само условна присъда. Вж. НК. Все пак, в някои мафиотски райони си е останала вендетата. Както ти се хареса.
цитирай
15. getmans1 - Тигре, мислиш ли че някой от тях може да даде свестен отговор на въпроса как властта се справи с „Горянството“?
03.02.2016 18:19
germantiger написа:
Ето днес ванцивалери има постинг и чувствителен там и упоменава зверства на "монархофашистите"... чудесно ванцивалери - аз съм за справедливостта и наказанието.

Ще рече:

- "монархофашистите" убивали - за тях присъда и възмездие сте въздали червените

- комунягите клахте - след 10 ноемрви нито един червен боклук не беше екзекутиран, а трябваше физически да бъде убит, разбира се, след съд и доказана вина и съответстващо наказание, но тоива не стана

- няма как да стане - запада и озтока си спретнаха театро и прояман на двата "лагера" - другарите от Уошингтън и Кремлин (татарска дума) обикновено по света раяботят от време оно ЗАЕДНО

Мисълта ми, която ще постна при венцивалери, който лично аз за ралзика от вас уважавам, та мисълта ми е:

- властта преди 1944 избивала, монархофашистите ги премахнахте като паметници, символи и реална власт

- властта след 1944 г. кла и изтребва - но паметниците ви стоят масата, улиците, имената масата стоят, реланата власт е още у "вас"

за това венцивалери без да нравоучиш - не, точно вие не, ти по изключение може зщаото си ок, другите червени кучки в поза Г само

цитирай
16. getmans1 - А-а Сестра, видя ли сега какви ... обяснения само ни сервираха, за чудо и приказ:)))
03.02.2016 18:25
sestra написа:
с нетърпение. Много добър материал.

цитирай
17. slavimirgenchev1953 - Престъпният червениат
03.02.2016 20:50
с окото на Гео Милев иска да си купи индулгеция за извършения от самия него геноцид след 9.9. 44 г. в условия на окупация от съвецките разбойници. Като избиха фашиЗката буржоазия, защо си направиха своя, червена? Цървули с цървули. Дори се имат за интелигенция. Само са една лява антилигенция.
цитирай
18. germantiger - ...
03.02.2016 21:05
Всичките келеши - ония куклите червени

кухел с нежните краченца и грацилните кости

блеки, подводния шнорхел и още маса

всички съм ги канил на среща или разговор

всички тия леваци нито веднъж не поеха

кучки са ми те, червени курви са ми

нищо не става от тях - кал са те, не са хора
цитирай
19. getmans1 - И друго прави впечатление Слави ... крадат бе, ...
03.02.2016 21:21
slavimirgenchev1953 написа:
с окото на Гео Милев иска да си купи индулгеция за извършения от самия него геноцид след .. 44 г. в условия на окупация от съвецките разбойници. Като избиха фашиЗката буржоазия, защо си направиха своя, червена? Цървули с цървули. Дори се имат за интелигенция. Само са една лява антилигенция.


... Възгласите и лозунгите от първите свободни митинги не слизат от устите им, като пишат пък си ги прИписват.
„Пещерния комунизъм“ стана „пещерен антикомунизъм“, забравиха на кого народа викаше „пета колона“ тия дни един се изцепи с „Брюкселска пета колона“.
Ще взема да си ги събирам тия бисери.
цитирай
20. slavimirgenchev1953 - Е, ако можеш - няма да е зле. Виж добронамерен как ги работи.
03.02.2016 21:27
getmans1 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
с окото на Гео Милев иска да си купи индулгеция за извършения от самия него геноцид след .. 44 г. в условия на окупация от съвецките разбойници. Като избиха фашиЗката буржоазия, защо си направиха своя, червена? Цървули с цървули. Дори се имат за интелигенция. Само са една лява антилигенция.


... Възгласите и лозунгите от първите свободни митинги не слизат от устите им, като пишат пък си ги прИписват.
„Пещерния комунизъм“ стана „пещерен антикомунизъм“, забравиха на кого народа викаше „пета колона“ тия дни един се изцепи с „Брюкселска пета колона“.
Ще взема да си ги събирам тия бисери.

цитирай
21. getmans1 - Човеко, сериозно ли си мислиш, че не го знам ... момента бил още когато се рече „По добре танковете да дойдат“...
03.02.2016 21:37
brancaleon написа:
Виж сега, дай да си говорим направо за БКП аристокрация, защото промените ги направиха точно за това - наследственост и запазване на статуквото. Дали са БСП, или фракция на БСП-БКП ... сам виждаш - нови огради със стари колци и нескопосани "проекти" за прикритие, като пожарникари, кукувици, някакъв Кой ...... и всякакви.
Лустрация - трудно ще го допуснат, защото ще даде отражение върху установеното статукво, а то е важно да бъде запазено.

цитирай
22. getmans1 - 1. slavimirgenchev1953 - Е, ако ...
03.02.2016 21:39
1. slavimirgenchev1953 - Е, ако можеш - няма да е зле. Виж добронамерен как ги работи.
21:27

А-а, той едва ли ги е пропуснал! :)))
цитирай
23. germantiger - при венцивалери логореята ми
03.02.2016 21:44
21. kush11 - На баварския шопар ще му стопим с...
19:19
На баварския шопар ще му стопим сланината, защото точно неговия дядо е убил нашия и преди това го е измъчвал. Фашистка отрепко, белязан си.

ОТ МЕН

Ей кучко, ти си ми гумената кукла..

Ей кучко мъжка, кажи дедо с нежни краченца, защо га ти предлагах да се видим във Варна ти нещо се сви, кажи бе кукло нежна, кажи унуче имаш ли?!

Курвоо... кажи сега на пръст мирише ли ти бабината шунда в семейната гробница?!
цитирай
24. getmans1 - Охо виж ти, ето от кого са научили тоя бабаитлък, щото и те канят. Даже един скоро и с полицаи щеше да посреща:)))
03.02.2016 21:46
germantiger написа:
Всичките келеши - ония куклите червени

кухел с нежните краченца и грацилните кости

блеки, подводния шнорхел и още маса

всички съм ги канил на среща или разговор

всички тия леваци нито веднъж не поеха

кучки са ми те, червени курви са ми

нищо не става от тях - кал са те, не са хора

цитирай
25. germantiger - за кухелчо минетчията
03.02.2016 21:46
21:17 - ...
Ей Калин Орела... кой е европедал "бе" мъжо с нежното краче, кухльооо кой е еврогей?!

- БРАЙВИК Е НОРЕГЕ, норвежец е, не знам да е българин или руснак

- шведчето което насече в онова училище чаветата мигрантски и то не беше българче или русначе

- ония които запалиха 3 бебета и две туркини в Германия бяха и са германци все още не са българи или балканци

ВАС КАТО ВИ КЛАХА ГОРКИЯ ПРОФЕСОР БОГ ДА ГО ПРОСТИ В ЗАХАРНА ФАБРИКА КЪДЕ БЯХТЕ БЪЛГАРИТЕ

В КАТУНИЦА КАТО СГАЗИХА МОМЧЕТО БОГ ДА ГО ПРОСТИ, КЪДЕ БЯХТЕ ВИЕ БЪЛГАРИУТЕ, БИХТЕ ТЪПАНА НЯКОЛКО СЕДМИЦИ И ТОВА БЕШЕ

Нали сте баш мъжове, като режеха главичките в чечня и дагестан на 18-годишните русначета къде бяхте вие неврогей мужиците.Хубаво вече втората чеченска бяхте мъже - тогава да.

Нали сте големи мъже - като заклаха онова младо момиче в Борисова градина онзи мангал като се погаври с него, къде бяхте "братя" българия... чобани къде бяхте бе мъже?!

На мен ми е дожеляло за България, а вие къде сте - ти къде си кухаре с нежните краченца на плаж ли за риба ли или на тенис?!

Все мъже сте се събрали тука, акънъ мъжкари, ракиджиии, сеирджии...
цитирай
26. germantiger - ...
03.02.2016 21:47
Мен не ме канят, мен ме заобикалят по бели чорапки - аз им пращам всичко на лични - на кухел 5 лс, на тия тук 1997 и мангала-черния блеки също, но те са котенца... котета кадифени са те - мълчат

кухара и рустам от години НЕ са ми отговорили на едно лс аз им пращам редовно някои мои постинги, но виж коментари не ми допускат при тях
цитирай
27. germantiger - лека нощ финално
03.02.2016 21:50
20:50 - ...
22. kush11 - Шарли, махалото тръгва на обратно и ...
19:21
Шарли, махалото тръгва на обратно и дари звездите няма да ви помогнат на еврогейските педали. Ще чукате камъни и но оня свят.

...
ОТ МЕН

Аз мило ми дете 60-годишно с грацилни кости и женски мустак (като ти съгледам мусташа и краченцата кухчо... КЪДЕ ТИ Е АВАТАРА С КРАЧЕНЦАТА ЕЙ БЕБЕШОР... та аз мило ми детепенсионерче шибам българки, тук в твоята България и винаги ще ви шибам.

Лично аз съм нон-стоп трениращ, бивш боксьор преди бол години, в БГ армията и легиона бол срб, сланина нямам, на вид съм като мутра, аверите ми са такива от едно време.

Аз съм скромен - с една глава ща вкарам в под масата да ми духаш!

Дядо ми не е убивал комуняги, просто като германец капитен/хауптманн в 36 id (mot.) на източния фронт е свалил, няколко ушанки, разбирай не мишени, а живи хора. Иначе казано на мен дядо ми е убваил съветски войници, шумкари не!
цитирай
28. blackpredator - Гетьо, аз не крада от митингите
03.02.2016 21:53
крада от Форбс:
"поддръжниците на Георгиева са на път да пропилеят регионалните си шансове във връзка с избора на следващ генерален секретар на ООН, при положение че не признават факта на нейната неприемливост като кандидат, а лидерите в България са на път да пропилеят шанса на своята страна да изиграе най-голямата си роля в историята за последните 800 години или вероятно въобще."

на тайгъра дядо му свалил руски пилот
от баба му
цитирай
29. vencivaleri1951 - Започвам да я искам и аз тази лустрация
03.02.2016 22:04
Само, че не си я представям , обяснете я някак ...Може би:

-Забраняват се всички леви автори-Това Смирнески, Милев, Вапцаров, Матев, Джагаров,, Хайтов, Радичков ...се забраняват със закон, изхвърлят се от учебници, библиотеки, Почват да се изучават Сугарев и Генчев

-Забраняваме Бокова да се кандидатира за шеф на ООН. Забраняваме и дори в Юнеско да се връща. Пращаме Цачева и "сестрата" например. Плевнелиев ще каже коя къде

Забраняваме на Венци , Ико и Блеки да работят. За по сигурно им взимае

лиценз, право да упражняват професия и прочие. Даваме правата на Гети и А Бойчев
Почват те двамата да търгуват на борсата, да отпускат кредити, да правят одити, да се явяват в арбитражи...
Ами кой Ви пречи да го правите дами и господа. Че тези които Вие периодично овластявате с една гола надеждица да задоволят низките ви желанийца нали непрекъснато лустрират. Съд, Прокуратура ,администрация дипломати, Милиция, полиция...няколко пъти я подменяха. Собственост смениха, селско стопанство лустрираха, гори изсякоха, водонапоителни системи продадоха, селища под вода оставиха...
старци на произвола зарязаха, деца прокудиха...Какво искате още да се бастиса, та ода да напишете и кървово хоро за пореден път да играете.
Кой ви пречи бе дребномъди посерковци
Сряда сме, средата на седмицата, начало на месеца. Постинг след постинг, коментар след коментар. Ще питате а ти-вижте денят и часът господа . Хетмана ме бъзика , че пиша посред нощ- Ами тогава имам време общо взето. А съм пенсионер

Егати лустраторите

-
цитирай
30. getmans1 - Ей, голем мерак за излагация ще отървеме, тюх да му се невиди!
03.02.2016 22:04
blackpredator написа:
крада от Форбс:
"поддръжниците на Георгиева са на път да пропилеят регионалните си шансове във връзка с избора на следващ генерален секретар на ООН, при положение че не признават факта на нейната неприемливост като кандидат, а лидерите в България са на път да пропилеят шанса на своята страна да изиграе най-голямата си роля в историята за последните 800 години или вероятно въобще."

на тайгъра дядо му свалил руски пилот
от баба му

цитирай
31. getmans1 - Че то всичко това вие БКП/БСП го направихте, и СДС-то си направихте и ДПС-то. За всеки случай вътре в партията три платформи си направихте, за всеки случайааай!
03.02.2016 22:11
vencivaleri1951 написа:
Само, че не си я представям , обяснете я някак ...Може би:

-Забраняват се всички леви автори-Това Смирнески, Милев, Вапцаров, Матев, Джагаров,, Хайтов, Радичков ...се забраняват със закон, изхвърлят се от учебници, библиотеки, Почват да се изучават Сугарев и Генчев

-Забраняваме Бокова да се кандидатира за шеф на ООН. Забраняваме и дори в Юнеско да се връща. Пращаме Цачева и "сестрата" например. Плевнелиев ще каже коя къде

Забраняваме на Венци , Ико и Блеки да работят. За по сигурно им взимае

лиценз, право да упражняват професия и прочие. Даваме правата на Гети и А Бойчев
Почват те двамата да търгуват на борсата, да отпускат кредити, да правят одити, да се явяват в арбитражи...
Ами кой Ви пречи да го правите дами и господа. Че тези които Вие периодично овластявате с една гола надеждица да задоволят низките ви желанийца нали непрекъснато лустрират. Съд, Прокуратура ,администрация дипломати, Милиция, полиция...няколко пъти я подменяха. Собственост смениха, селско стопанство лустрираха, гори изсякоха, водонапоителни системи продадоха, селища под вода оставиха...
старци на произвола зарязаха, деца прокудиха...Какво искате още да се бастиса, та ода да напишете и кървово хоро за пореден път да играете.
Кой ви пречи бе дребномъди посерковци
Сряда сме, средата на седмицата, начало на месеца. Постинг след постинг, коментар след коментар. Ще питате а ти-вижте денят и часът господа . Хетмана ме бъзика , че пиша посред нощ- Ами тогава имам време общо взето. А съм пенсионер

Егати лустраторите

-

цитирай
32. vencivaleri1951 - Няма да отървем излагацията
03.02.2016 22:37
getmans1 написа:
blackpredator написа:
крада от Форбс:
"поддръжниците на Георгиева са на път да пропилеят регионалните си шансове във връзка с избора на следващ генерален секретар на ООН, при положение че не признават факта на нейната неприемливост като кандидат, а лидерите в България са на път да пропилеят шанса на своята страна да изиграе най-голямата си роля в историята за последните 800 години или вероятно въобще."

на тайгъра дядо му свалил руски пилот
от баба му




Ще я предложи Боце. Още повече след днешното гласуване за министър на просветата
цитирай
33. getmans1 - Байно ВВ1951, миналия месец нав...
03.02.2016 22:39
Байно ВВ1951, миналия месец навърших осем годин от както съм се пенсионирал и винаги съм работил и то при положение, че пенсията ми хич не е малка.
И много пъти съм го казвал, но никога не казах „Кореш да вървим да работим и да пълним фиска, че Гетьо и Абойчев пенсии искат!“ /не съм сигурен дали съм съвсем точен в цитата но това е положението/.

Не си само ти, който работиш но само ти и сие пълните фиска и се фукате
цитирай
34. podvodni - Хоооо-хо-хо, големи скици разт...
03.02.2016 22:40
Хоооо-хо-хо, големи скици разтягат локуми и перчат перки .
Между дргото онзи смешник германпудела е прав за едно - Изтока и Запада си джиткат заедно.
Ама пуделчето си остава доста тъповатичка елементарна частица от толкова блъскане ......... по клавиатурата и четене на приключенски романи за легиони, легионери, герои от ВСВ и пр. юнашки дела, и не е успял да вдене, че съвместната игра Изток (СССР, Русия) - Запад (Великобритания, Сrown) приключи през 2012-та година. и понеже е голем мъж и юнак, чудно защо все още е в България, а не в Германия да защитава от резаните карабини бедните германки за които дава мило и драго.
Както и да е, не това е важното !!
Та в началото на 90-те години излезе една песничка която имаше следните думички :
Осем милиона мишлета взаимно се наричат ченгета,
а пък котараците подхвърлят досиета,
и си пият кафето !
И не зная кой има памет или кой няма срам, но зная, че болшинството няма акъл.
В песньовката, по ирония, е казана почти цялата истина и ако се проследи нишката ще се стигне до супер неочаквани изводи.
Но кой ли вярва в конспирации ?!
Хи-хи-хи
Н на брой мишлета,
в блога се наричат комунета ........
цитирай
35. getmans1 - Това най-отдолу чест ти прави! Когато някой ви тегли една майна което и си заслужавате за таквиз думи, опищявате света. Верно сте МЪЖОВЕ !
03.02.2016 22:45
blackpredator написа:
крада от Форбс:
"поддръжниците на Георгиева са на път да пропилеят регионалните си шансове във връзка с избора на следващ генерален секретар на ООН, при положение че не признават факта на нейната неприемливост като кандидат, а лидерите в България са на път да пропилеят шанса на своята страна да изиграе най-голямата си роля в историята за последните 800 години или вероятно въобще."

на тайгъра дядо му свалил руски пилот
от баба му

цитирай
36. getmans1 - Абе мишок, я прочети №33.
03.02.2016 22:49
podvodni написа:
Хоооо-хо-хо, големи скици разтягат локуми и перчат перки .
Между дргото онзи смешник германпудела е прав за едно - Изтока и Запада си джиткат заедно.
Ама пуделчето си остава доста тъповатичка елементарна частица от толкова блъскане ......... по клавиатурата и четене на приключенски романи за легиони, легионери, герои от ВСВ и пр. юнашки дела, и не е успял да вдене, че съвместната игра Изток (СССР, Русия) - Запад (Великобритания, Сrown) приключи през 2012-та година. и понеже е голем мъж и юнак, чудно защо все още е в България, а не в Германия да защитава от резаните карабини бедните германки за които дава мило и драго.
Както и да е, не това е важното !!
Та в началото на 90-те години излезе една песничка която имаше следните думички :
Осем милиона мишлета взаимно се наричат ченгета,
а пък котараците подхвърлят досиета,
и си пият кафето !
И не зная кой има памет или кой няма срам, но зная, че болшинството няма акъл.
В песньовката, по ирония, е казана почти цялата истина и ако се проследи нишката ще се стигне до супер неочаквани изводи.
Но кой ли вярва в конспирации ?!
Хи-хи-хи
Н на брой мишлета,
в блога се наричат комунета ........

цитирай
37. vencivaleri1951 - Няма голяма пенсия у нас Гетьо
03.02.2016 23:05
getmans1 написа:
Байно ВВ1951, миналия месец навърших осем годин от както съм се пенсионирал и винаги съм работил и то при положение, че пенсията ми хич не е малка.
И много пъти съм го казвал, но никога не казах „Кореш да вървим да работим и да пълним фиска, че Гетьо и Абойчев пенсии искат!“ /не съм сигурен дали съм съвсем точен в цитата но това е положението/.

Не си само ти, който работиш но само ти и сие пълните фиска и се фукате



Но иначе ти завидях и искрено го казвам. Хайде уреди ме с работа , та и аз в делничен ден да си коментирам с часове по светло.
цитирай
38. getmans1 - Първо-Бг стандарт говорим. От мен си лустриран затова бегай на пл. „Македония“, нали ти корави и големи топките. Трето бегай при Кореша може да ти капне от дери
03.02.2016 23:16
vencivaleri1951 написа:
getmans1 написа:
Байно ВВ1951, миналия месец навърших осем годин от както съм се пенсионирал и винаги съм работил и то при положение, че пенсията ми хич не е малка.
И много пъти съм го казвал, но никога не казах „Кореш да вървим да работим и да пълним фиска, че Гетьо и Абойчев пенсии искат!“ /не съм сигурен дали съм съвсем точен в цитата но това е положението/.

Не си само ти, който работиш но само ти и сие пълните фиска и се фукате



Но иначе ти завидях и искрено го казвам. Хайде уреди ме с работа , та и аз в делничен ден да си коментирам с часове по светло.


... от дериватите /преработката, де/.
А по светло аз къща над 100г. възстановявам и коментирам в почивката.
Пък оная скрънза ако не ти капне, аз мога но джанкова шльокавица / пак от деривата/!
цитирай
39. podvodni - Ха-ха, Гете, няма защо да ме убеж...
03.02.2016 23:30
Ха-ха, Гете, няма защо да ме убеждаваш, че си тъп на квадрат и почти толкова упорит. Отдавна го зная.
И 3 пъти по 33 да напишеш все ще си остава 1/1000 от истината и действителността.
И колкото и да се пънеш, ти иподобните тебе ще си останете едно и съо независимо от времето.
Такива като вас, чифутите наричат гой, турците - кафири или рая, римляните - роби а Чърчил - туземци.
цитирай
40. slavimirgenchev1953 - Червеният другариат
03.02.2016 23:46
всъщност беснее не за друго, а защото Раша загива; и ще загине преди ЕС. Да, и ЕС също ще загине, но те нали много го мразят и искаха да се затрие?
Обаче: заедно с него и те ще загинат!
И цоцът им няма как да победи, защото няма да има какво и кого.
цитирай
41. getmans1 - И ти знаеш моето мнение за твоята особа, колкото и да не обичам клишетата ще рекна едно, айде друм у лево!
03.02.2016 23:49
podvodni написа:
Ха-ха, Гете, няма защо да ме убеждаваш, че си тъп на квадрат и почти толкова упорит. Отдавна го зная.
И 3 пъти по 33 да напишеш все ще си остава 1/1000 от истината и действителността.
И колкото и да се пънеш, ти иподобните тебе ще си останете едно и съо независимо от времето.
Такива като вас, чифутите наричат гой, турците - кафири или рая, римляните - роби а Чърчил - туземци.

цитирай
42. getmans1 - Социална дейност върша наборе, идват тук да се прават на мъжове щото иначе ... точилката и кофата с боклук. Постол каза „ цоц йок“:))))
03.02.2016 23:58
slavimirgenchev1953 написа:
всъщност беснее не за друго, а защото Раша загива; и ще загине преди ЕС. Да, и ЕС също ще загине, но те нали много го мразят и искаха да се затрие?
Обаче: заедно с него и те ще загинат!
И цоцът им няма как да победи, защото няма да има какво и кого.

цитирай
43. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга, getmans1!
04.02.2016 07:18
Това е абсолютната истина за прехода и нейните доказателства са на всяка крачка в живота у нас и до днес. Подписвам без колебание с двете ръце, че е така!
цитирай
44. getmans1 - Благодаря БатОго, но виждаш как се бяга от темата и се блъска „външния жегъл“:)))
04.02.2016 09:21
batogo написа:
Това е абсолютната истина за прехода и нейните доказателства са на всяка крачка в живота у нас и до днес. Подписвам без колебание с двете ръце, че е така!

цитирай
45. germantiger - ...
04.02.2016 10:51
podvodni написа:
Хоооо-хо-хо, големи скици разтягат локуми и перчат перки .
Между дргото онзи смешник германпудела е прав за едно - Изтока и Запада си джиткат заедно.
Ама пуделчето си остава доста тъповатичка елементарна частица от толкова блъскане ......... по клавиатурата и четене на приключенски романи за легиони, легионери, герои от ВСВ и пр. юнашки дела, и не е успял да вдене, че съвместната игра Изток (СССР, Русия) - Запад (Великобритания, Сrown) приключи през 2012-та година. и понеже е голем мъж и юнак, чудно защо все още е в България, а не в Германия да защитава от резаните карабини бедните германки за които дава мило и драго.
Както и да е, не това е важното !!
Та в началото на 90-те години излезе една песничка която имаше следните думички :
Осем милиона мишлета взаимно се наричат ченгета,
а пък котараците подхвърлят досиета,
и си пият кафето !
И не зная кой има памет или кой няма срам, но зная, че болшинството няма акъл.
В песньовката, по ирония, е казана почти цялата истина и ако се проследи нишката ще се стигне до супер неочаквани изводи.
Но кой ли вярва в конспирации ?!
Хи-хи-хи
Н на брой мишлета,
в блога се наричат комунета ........


Разбира се, че ще съм тук - гледам смъртта на народа ви с кеф

Второ шибам дъщерите ви български, на отечеството девойките, псоелдната ми на 17 като я почнах на 37, познати в блога са свидетели в живота извън него

Лично мен ако искаш да провериш - предлагам да се чуем и видим, съвсем сериозно и ти пращам офертата на лс

Кажи сега мамин лелин ти кой си - на майка си ебач ли си или на циганския си духач

Играта не е свършвала 2012, тя винаги е била дружба между Уошингтън и Кремлин и никога не е спирала

Хайде да се чуем балканджи Йово, да те чуя какво даваш - твойте мъжко бугарско дупе или на унучка си?
цитирай
46. germantiger - ...
04.02.2016 10:55
blackpredator написа:
крада от Форбс:
"поддръжниците на Георгиева са на път да пропилеят регионалните си шансове във връзка с избора на следващ генерален секретар на ООН, при положение че не признават факта на нейната неприемливост като кандидат, а лидерите в България са на път да пропилеят шанса на своята страна да изиграе най-голямата си роля в историята за последните 800 години или вероятно въобще."

на тайгъра дядо му свалил руски пилот
от баба му


Ей голям лаф, хареса ми ;)

Иситната обаче влиза през сфинктера в ректума и тя е

Дядо ми е убил няколко съветски войника - руски шлюхи ли са или гмеж от републиките не знам

Лафовете са за деца, истината е няколко гроба и майки със забрадки или съпруги, дъщери, синове, мъки човешки

Иначе казано - дядо ми е убивал руснаци, твоя какво е убиувал - конските мухи в слиавата на баба ти
цитирай
47. germantiger - аууу бебо
04.02.2016 10:58
Курвооо курво червена

кажете ми сега кучки червени левичарски

НРБ умря

СССР е гроб

що го духате хамериканския

рупате ли брюкселско зеле зайци славянски

докато цял свят ви шиба славянските шлюхи - проститутките на света
цитирай
48. slavimirgenchev1953 - Слакърдии
04.02.2016 10:59
ПРОФЕСИОНАЛНИ СЛОВОБЛУДЦИ
Другарете земат властта с помощта на чужда (за тях - родна) армия; изтрепват колкото смогнат "народни" врагове; оставят останалите да живеят в страх и ужас, за да ги обвинят днес, че са живели, работили и умрели в условията на комунизма; ерго, щом са останали живи и здрави, нямат право да критикуват, щото не са невинни, все някакъв грях имат, поддали са се на някакво изкушение, айде де; значи всички сме в кюпа, аре сеа, дайте да дадете, кво толкова има да се учи за комунизма, закрийте комисията за досиетата, че стъкленото око на Гео Милев гледа.
И кръстиха една баня на Гео Милев, и си измиха кунките.
Андрей Пилантев
цитирай
49. germantiger - марципаните на БКП - ни лев ни държава, нищо никога няма да имате
04.02.2016 11:00
На колко от вас дядовците им са с отрязани глави от "монархофашисти"

Молебен, панихида правите ли, подавки или вие щото сте атеисти комуняги йок

Ох на бати червените курвички - американски дънки и брюкселско зеле ха хааа ей леваци
цитирай
50. getmans1 - Тигре, много си се разбеснял бе тратко, успокой малко топката че ще изгориш и суравото!
04.02.2016 11:26
germantiger написа:
На колко от вас дядовците им са с отрязани глави от "монархофашисти"

Молебен, панихида правите ли, подавки или вие щото сте атеисти комуняги йок

Ох на бати червените курвички - американски дънки и брюкселско зеле ха хааа ей леваци

цитирай
51. getmans1 - То Андрей Пантев и аз съм го вадил като довод ама те тогава не го признават и Форбс, и Форбс също! :)))
04.02.2016 11:28
slavimirgenchev1953 написа:
ПРОФЕСИОНАЛНИ СЛОВОБЛУДЦИ
Другарете земат властта с помощта на чужда (за тях - родна) армия; изтрепват колкото смогнат "народни" врагове; оставят останалите да живеят в страх и ужас, за да ги обвинят днес, че са живели, работили и умрели в условията на комунизма; ерго, щом са останали живи и здрави, нямат право да критикуват, щото не са невинни, все някакъв грях имат, поддали са се на някакво изкушение, айде де; значи всички сме в кюпа, аре сеа, дайте да дадете, кво толкова има да се учи за комунизма, закрийте комисията за досиетата, че стъкленото око на Гео Милев гледа.
И кръстиха една баня на Гео Милев, и си измиха кунките.
Андрей Пилантев

цитирай
52. germantiger - ...
04.02.2016 11:37
Лек ден гетманс и да прощаваш простащината ми, но с другарите съм винаги вербално агресивен

За "сметика на това" подготвям литературен постинг не простотии

Живи - здрави, успех на всички
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6072209
Постинги: 2741
Коментари: 26492
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031