Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2016 19:37 - Гръцки врътки и има ли начин да се запази калимерата ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1904 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ... Сеира на СИРИЗА

За да не се развали калимерата, съвсем не е нелогично да се удари по масата и то не само  тук на границата, а и там, в Брюксел.

 "Ще използвам правото си на вето и няма да отида на извънредната среща на високо равнище между Европейския съюз и Турция на 7 март, заяви министър-председателят. Ще отида на границата, за да привлека вниманието на всички европейски колеги що за съседи имаме, заяви той.


А примерът е тук, и как мазно се изсули този византийски наследник, иначе „Тихо да не събудим българите!“
Този път „БРАВО“ за Ревизоро, на тия феса се клати само от интереса;
Гръцки бизнесмен: В момента
НЯМАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО
А имахте, когато искахте пари, отговори му депутатът Емил Димитров Начало / България / Здравей, България / Гръцки бизнесмен: В момента нямаме правителство     19/02/2016 09:24 ч., oбновена в 09:38 Сподели с FacebookСподели с Twitter  

 

 „Не бива от политически и икономически проблем да се прави на проблем между двата народа. Гърция има големи инвестиции в България. Проблемът трябва да се реши от политиците, а не от хората на пътищата”, заяви в предаването „Здравей, България ” гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис

Той обясни, че гръцките фермери от Серес не са пред парламента в Атина, защото им е по-изгодно да са на границата и така стачните им действия били по-ефективни.

 

„Политиците са виновни и в момента Гърция няма правителство, съгласен съм", заяви депутатът от ПФ Емил Димитров - Ревизоро. 

 

„А имахте правителство да искате пари, имахте правителство да искате от ЕС. И ние дадохме и не съжаляваме, че сме помогнали. Но сега втори път плащаме цената със загубите по границата. Болен здрав носи! Дадохме от себе си пари на гърците при положение, че си живееха добре. А сега втори път да плащаме цената”, коментира Емил Димитров. 

 

Йоаким Каламарис обаче е категоричен, че кредиторите не са превели пари на Гърция и в реалната икономика на страната не са влезли никакви пари. 

 

„От пет години обикновените хора усещат, че някой спекулира на техен гръб”, заяви Йоаким Каламарис. 

 

Целия разговор гледайте във видеото

http://novanews.novatv.bg/news/view/2016/02/19/139811/%D0%B3%D1%80%D1%8A%D1%86%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/




 

Чувам, че тракторите щели да се изтеглят, да-а, ще трябва да се работи веЦе, ред е да се разииграе и „мигрантската“ карта.



 „Оптимист съм, защото дискутираме с добри приятели на Гърция и с проевропейци. Имаме добра воля да намерим скоро решения на нашите общи проблеми. И вярвам силно, че, където има политическа воля, всичко е възможно “, каза Ципрас, преди да започне разговорът му с Юнкер. /преди една година/

 


Гняв в Атина, подозират Балканите и Австрия в мигрантски заговор срещу Гърция Последна редакция на 23/02/16 21:16     image Южната ни съседка се страхува останалите страни от полуострова да не оставят бежанците на тяхна територия

Властите в Гърция реагираха гневно на инициативата на Австрия в сряда да събере представители на министерствата на вътрешните и на външните работи от страните по т.нар. Балкански път на миграцията към Западна Европа.

На форума във Виена са поканени Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Хърватия, Македония, Черна гора, Сърбия и Словения. България ще изпрати делегация на ниво заместник-министър, потвърдиха пред "Дневник" от Министерството на вътрешните работи.

Но Гърция не е поканена и в Атина се опасяват, че се договарят още мерки за спиране движението на мигрантите, което означава, че те ще остават на нейна територия.

На австрийското посолство бе връчен дипломатически протест, а с необичайно остър тон външният министър Никос Коцияс нарече пропуска да бъдат поканени гърците "едностранен и неприятелски акт". Овен това поканите от австрийците са били разпратени часове, след като Европейският съвет в Брюксел изрично взе в края на миналата седмица решение да не се предприемат едностранни решения или действия само на групи държави.

"Изключването на нашата страна от тази среща се възприема като неприятелско действия, тъй като създава впечатление, че някои в наше отсъствие взимат решения, които ни засягат директно", цитира думите му "Ройтерс".

Виена отхвърля твърдението, че е пренебрегнала Гърция, и обяснява, че това е формат, създаден миналата година за обсъждане проблема с придвижването на ислямски терористи. "Балканският път е хуманитарен коридор. Той може да бъде затворен след консултации, а не с настройването на една държава срещу друга. Изправени сме пред действия, които приличат на заговор", допълни и министърът по въпросите на имиграцията Янис Музалас.

Освен това Гърция обвини Турция че се опитвала "да взриви" споразумението НАТО да патрулира между турския бряг и гръцките острови и да уведомява турската брегова охрана за трафиканти на хора и бедстващи лодки с имигранти.

От миналия четвъртък насам една по една държавите от Австрия до Гърция налагат едностранно блокади на достъпа, квоти за имигранти и молби за бежанци, спиране на жп линии, популярни сред влизащите в Европа и пропускане само на хора с документи за самоличност.

Така на гръцко-македонската граница се оказаха блокирани близо 5000 души – предимно афганистанци - и във вторник гръцката полиция натовари около 450 от тях и ги върна обратно в страната. Други около 3000 са спрени в Атина след като фериботите спряха в Пирея след обиколка по егейските острови.

Все по-реална изглежда перспективата при блокиране на границите с Македония и България страната бързо да се превърне огромен бежански и имигрантски лагер.

По данни на Международната организация за миграция, разпространени във вторник, до 23 февруари тази година в Европа са влезли над 110 000 души, от които повече от 102 000 са влезли в Гърция. Миналата година прагът от 100 000 души бе преминат някъде през юли, а със сегашното темпо броят на чужденците, навлизащи през границите и по островите, ще наближи 1.5 милиона души.

"Подготвяме се за случай, че проблемът не бъде уреден и има нарушение на европейските решения от страна на Сърбия и Скопие, да овладеем проблема, който ще се създаде в Гърция", добави Музалас.

След спешно заседание в понеделник вечерта бе решено страната да приеме още 50 000 бежанци и след това отново да преговаря с ЕС как да се намали имигрантският поток и с НАТО - за морските патрули.

По пътя от Пирея до Идомени на границата с Македония 4-5 бивши военни поделения ще бъдат оборудвани като лагери за настаняване.

  3 коментара   опа, опа бараба Янис... 2016-02-23 23:36:21 +11 -0 Гласувай

цицкото гърцета - голем хитрец... ма сега се плацкат!

Отговори на този коментар   гъркофоб 2016-02-24 00:45:24 +3 -0 Гласувай

А ние като "неприятелски акт" ли да оцениме нежеланието на Ципурас да използва законни мерки срещу пияниците, които блокират нашата граница? Или да приемем, че бездействието на гръцкото правителство е опит да използва  блокадите за натиск върху кредиторите? Ами какво ще стане, ако се стигне до принудителен бойкот и на гръцките хотели и на гръцките стоки? Аман от византийски номера. И е време и ние да не спим. 

  Свраков 2016-02-24 01:32:02 +1 -0 Гласувай

Хитрата гръцка сврака-с двата крака.Рано или късно ще трябва да плащат за своето коварство и измамливост.Време е и ЕС да ги натири,те съэдават само проблеми.

Отговори на този коментар  

 



Гласувай:
5



1. blackpredator - ейййй, само Ревизоро ли бе Гетьо, Методи Андреев и Минджев де са?
27.02.2016 22:36
начи Баце вика:
"Ще отида на границата, за да привлека вниманието на всички европейски колеги що за съседи имаме."
ама границата е отворена, няма опашки и Ивайло Московски по Дарик вика:
„Към вчерашна дата е започнало частично изтегляне на селскостопанските машини от гръцка страна и до няколко дни ще приключи това нещо”
язък ти за подмокрянето, Бацето ти пак бие тъпана след кервана
цитирай
2. getmans1 - А бе ей, тъпия, до кога ще ми коментираш заглавието ... това съм го писал. И днес опашката на Дунав мост е до „Охлюва“ и то не е само заради ремонта. Бря, бря,
27.02.2016 22:56
blackpredator написа:
начи Баце вика:
"Ще отида на границата, за да привлека вниманието на всички европейски колеги що за съседи имаме."
ама границата е отворена, няма опашки и Ивайло Московски по Дарик вика:
„Към вчерашна дата е започнало частично изтегляне на селскостопанските машини от гръцка страна и до няколко дни ще приключи това нещо”
язък ти за подмокрянето, Бацето ти пак бие тъпана след кервана

цитирай
3. podvodni - Ха-ха-ха византийците идклатиха ...
28.02.2016 01:08
Ха-ха-ха византийците идклатиха целият ЕС барабар с пожарникаря-чудо е шу продължават да го клатят. Няма никакво значевие кой какво и къде казал, и кой къде ще ходи да привлича вннимание, византийците правят за втори път този номер и от Брюксел няма никаква реакция.
Мамка му Гене, и там станаха путинисти, хи-хи-хи !
цитирай
4. getmans1 - Да, опитват се да клатят, но накрая наклатени ще са такива като теб ...
28.02.2016 06:35
podvodni написа:
Ха-ха-ха византийците идклатиха целият ЕС барабар с пожарникаря-чудо е шу продължават да го клатят. Няма никакво значевие кой какво и къде казал, и кой къде ще ходи да привлича вннимание, византийците правят за втори път този номер и от Брюксел няма никаква реакция.
Мамка му Гене, и там станаха путинисти, хи-хи-хи !

цитирай
5. sestra - Някой забелязва ли им на сивяка, подводното и тези около тях,
28.02.2016 12:24
че когато беше тяхното правителство си мълчаха, а сега реват един през друг срещу страната си при всеки удал им се случай до пълно охрипяване?
цитирай
6. getmans1 - Жалки са те, Сестра добре, че съм имунизиран щото са и опасни за здравето, Ето оня първия прочита заглавието влиза и за една минута вече си изпуснал отровата:))
28.02.2016 12:35
sestra написа:
че когато беше тяхното правителство си мълчаха, а сега реват един през друг срещу страната си при всеки удал им се случай до пълно охрипяване?


... Радват се като идиоти, че някой пречи на страната им, радват се руския бюджет за Путлера да не говорим, радваха се на необозначените зелени човечета, сега ще се радват и на необозначените самолетчета.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6070288
Постинги: 2741
Коментари: 26487
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031