Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2017 23:20 - Щом им трябва враг без проблем ще си го намерят ... винаги и на всяка цена
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3964 Коментари: 24 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ученикът, който разгневи Русия
Със своята реч пред Бундестага Николай Десятниченко разгневи родната си Русия

Клуб Z
|Калейдоскоп
22.12.2017, 17:38 ч.

През последните седмици Николай Десятниченко, който и без друго е слабичък, е свалил цели седем килограма. Скандалите около едно негово изказване в Берлин буквално са го стопили. Всъщност, младежът от сибирския град Нови Уренгой искал просто да се обяви в защита на мира и за помирение между бившите врагове. В своята близо триминутна реч пред Бундестага в Берлин той разказал колко го развълнувала съдбата на един войник от Вермахта. В рамките на германо-руски ученически проект, в който участвал и Николай, бил открит гробът на германския войник Йохан Рау, загинал по време на Втората световна война. "Бях много тъжен и развълнуван, защото видях гробове на невинно загинали хора, голяма част от които преди това са живеели в мир и не са искали да воюват", гласи част от речта на младежа.

Тези негови думи обаче били възприети в Русия като "непатриотично съчувствие", "предателство" и непознаване на историята на "татковината". Ученикът бил засипан от обиди и заплахи в социалните мрежи. Много известни руски личности също разкритикували изказването на младежа. Нещо повече: гимназията, в която учи десетокласникът, била подложена на административна проверка, директорката получила писмено предупреждение, а на учителката на Николай по немски език било предложено да подаде молба за напускане.

Фондация "Фридрих Еберт" под натиск
В руските медии се твърди, че германската фондация "Фридрих Еберт" е финансирала ученическия проект, в който участвал Николай. Депутатът от руската Дума Евгений Фьодоров например заяви, че фондацията е подучила безброй руски ученици да омаловажават победата на Червената армия. Фьодоров твърди също така, че текстът на изказването на Николай е бил написан от германската фондация.

Поради това руският депутат настоява въпросната фондация да бъде включена в списъка на "нежеланите организации". Фьодоров вече е подал молба до руската прокуратура за провеждане на съответната проверка. Ако решението на прокуратурата, което се очаква до седмица, съвпадне с гледната точка на депутата, това би било равнозначно със забрана на фондацията на германските социалдемократи на територията на Русия.

Председателят на тази фондация Курт Бек, бивш министър-председател на провинция Райнланд-Пфалц, междувременно заяви, че неговата фондация няма нищо общо с въпросния ученически проект. "Фондация "Фридрих Еберт" няма нито финансово, нито организационно и логистично или каквото и да е друго участие в изказването на младия руснак Николай Десятниченко, направено на 19 ноември 2017 пред германския Бундестаг", заяви Бек.

Какво казва Берлин?
Призивът на депутати от Думата за включването на фондация "Фридрих Еберт" в списъка с "нежеланите организации" предизвиква загриженост в германското Министерство на външните работи. Повод за тревога са и "радикалните упреци и острата реторика срещу фондацията по този въпрос".

Райнер Бройл от външното министерство заяви пред ДВ, че правителството в Берлин поздравява програмите за младежки обмен и съвместното изучаване на историята на двете страни, защото ги смята за важен елемент от германо-руските отношения. А тук особено важна била и ролята на Германския съюз, грижещ се за военните гробове.

Факт е, че не фондация "Фридрих Еберт", а именно този съюз е бил инициатор на проекта, по който съвместно са работили групи от руски и германски ученици. От дълги години насам въпросната организация подкрепя проекти за проучването на биографиите на войници от различни страни, убити по времето на Втората световна война.

Целите разноски по пътуването на учениците и на един учител от Нови Уренгой до Берлин са били поети от Германския съюз, грижещ се за военните гробове.

Текстът на речта си пред Бундестага Николай написал сам, с помощта на майка си. "Ние не диктуваме нито на германските, нито на руските ученици, пристигащи по линия на младежкия обмен в Германия, какво да говорят", заяви говорителят на германското правителство Щефен Зайберт.

"Идеологически и расистки мотивираната унищожителна война беше подета от Германия. Тази война донесе на хората неизмерими страдания, ужаси и разрушения – това е безспорно. Мероприятия като възпоменателното тържество в Бундестага, на което е участвал руският ученик, си поставят тъкмо тази цел – въпросните престъпления никога да не бъдат забравени", изясни още Зайберт.

Германското правителство изобщо не може да проумее как така московското бюро на фондация "Фридрих Еберт" се е оказало замесено в тази история. Натискът на руските власти над действащи в Русия германски фондации обаче не е нещо ново. Представителството на фондацията в Москва беше претърсено за първи път още през март 2013. Същото се случи и с московското бюро на близката до християндемократите фондация "Конрад Аденауер". Навремето обаче тези действия останаха без последствия.

Дойче веле.





 



Тагове:   враг,   Русия,   деца,   фондации,


Гласувай:
8



1. getmans1 - Фондация Фридрих Еберт (ФФЕ) е с...
22.12.2017 23:36
Фондация Фридрих Еберт (ФФЕ) е създадена през 1925 г. като политическо наследство на първия демократично избран германски президент Фридрих Еберт.
Въз основа на собствения си опит в политиката, социалдемократът Фридрих Еберт, издигнал се от обикновен занаятчия до най-високата държавна длъжност, предлага създаването на фондация, която да насърчава политическото и обществено образование на хора от всички сфери на живота в духа на демокрацията и плурализма. Също така, да бъде осигурен достъп до образование чрез стипендии за способни млади хора, независимо от материалното състояние на родителите им. И не на последно място, да допринася за международното разбирателство и сътрудничество.
Фондация Фридрих Еберт, забранена от националсоциалистите през 1933 г. и възобновена през 1947 г., и до днес следва тези цели с широката си дейност. Като нестопанска, частна и културна институция, тя служи на идеите и ценностите на социалдемокрацията.
С дейността си днес Фондация Фридрих Еберт цели:
да насърчава политическото обновление на социалната демокрация
да засилва участието в политическите процеси и обществената сплотеност
да формира справедлив икономически и социален ред
да задълбочи диалога между синдикати и политици
да направи глобализацията по-социална

"БЕЗ ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА СВОБОДА ... ЗАДАЧА НА ТЕЗИ, КОИТО ЦЕНЯТ СВОБОДАТА, Е ДА Я ПАЗЯТ И ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТОГАВА, КОГАТО ТЯ Е ЗАСТРАШЕНА."

Фридрих Еберт

620 сътрудници в централните офиси в Бон и Берлин, академиите, в Германия, регионалните бюра, както и в чужбина (2010 г.)
2.700 студенти и докторанти са получили стипендии, от тях около 250 са чужденци (2010 г.)
900.000 тома в най-голямата специализирана библиотека в областта на германското и международнo работническо движение, повече от 30 милиона посещения годишно на интернет страницата
2.800 образователни мероприятия, дискусионни форуми, специализирани конференции и изложения, с повече от 200.000 участници в Германия (2010 г.)
45.000 метра литература за историята на социалната демокрация, синдикатите, техните личности и други еманципаторски движения в най-богатия на традиции архив измежду всички немски политически фондации
цитирай
2. merlin68 - Гетьо, я проучи не беше ли тази точно ...
22.12.2017 23:54
Гетьо, я проучи не беше ли тази точно фондация спонсорка на младата българска "учена" с незапомнено от мен име, написала едно произведение в което се твърди, че няма такова събитие като Баташко клане.
Не е само въпросния ученик с такава реч, общо три деца четат темите си в Бундестага, а те са потресаващо сходни, използвани са изрази неизползваеми в руския език, което съвсем ясно говори, че са превод от немски.
Що се отнася до "невинно загиналите" в СССР, германски войници, то ти как мислиш Гетьо, това исторически правдиво ли е?
цитирай
3. 1997 - Симптоматично
23.12.2017 00:53
merlin68 написа:
Що се отнася до "невинно загиналите" в СССР, германски войници, то ти как мислиш Гетьо, това исторически правдиво ли е?

Мисля, че острата реакция в Русия е породена от това, че русите на Запад правят много за да бъдат харесани, а не да изразяват своите възгледи, дори да са не-полит-коректни за тамошната политика.

Дали следващият етап след "невинно загиналите" няма да е "убити невинни"?
цитирай
4. germantiger - ...
23.12.2017 01:59
За съжаление аз няма как да прозинеса не реч а едно кратко изречение:

горд съм, че дядо ми е убил три руснака в онази война - фактически двама, а един е оставил да агонизира в снега, вероятно и той-третия е починал

а момчето николайчо - НЕ е право - руското дете трябваше да се изгаври с "германия" в бундестага и тогава щеше да бъде награден от канцлер/ката, президента и всички леви пратии в "германия", а сега какво - момчето отнася проблеми от своите
цитирай
5. planinitenabulgaria - След анализ в Центъра на два от изкоментиралите се под постинга Ви
23.12.2017 04:14
бе установено, че в чипа си те имат вкарана грешна команда - представят се за опростачватели, което е високата степен и кореспондира на чалгаджии, а нивото им е на тотално опростачени, което е ниската степен и кореспондира на чалгарчета...
Да не можеш да различаваш Phalos от Digitus e сериозен симптом. Четивно неграмотни - не! Функционално неграчмотни - не! Та са на следващата степен - единият на "ебало си майката", другият на "майката си ебало".
Sancta simplicitas!
цитирай
6. 1997 - Убиецът на трима в чужда земя трябва да носи Каиновия печат като злодей без гроб и помен
23.12.2017 10:23
germantiger написа:

горд съм, че дядо ми е убил три руснака в онази война - фактически двама, а един е оставил да агонизира в снега, вероятно и той-третия е починал

а момчето николайчо - НЕ е право - руското дете трябваше да се изгаври с "германия" в бундестага и тогава щеше да бъде награден от канцлер/ката, президента и всички леви пратии в "германия", а сега какво - момчето отнася проблеми от своите

С кръвта на трима по ръцете, ако бяха убили като куче дядо ти под Сталинград, той НЯМА КАК да е невинна жертва.
Дали Николайчо е знаел какви ги е вършил онзи в гроба, извървял доста път из Европа и Русия до него?
Проблемът, както казах е в това, че младежът не е изложил тезата за страданието на жертвите- руснаци, в родината на които са нахълтали агресори, а е гледал на войната като на общо бедствие без виновни.
цитирай
7. 1997 - Срещу какво заплащане правиш с...мисъл?
23.12.2017 10:26
planinitenabulgaria написа:
Да не можеш да различаваш Phalos от Digitus e сериозен симптом. Четивно неграмотни - не! Функционално неграчмотни - не! Та са на следващата степен - единият на "ебало си майката", другият на "майката си ебало".
Sancta simplicitas!

цитирай
8. getmans1 - Тази сутрин го разбрах ...
23.12.2017 11:44
merlin68 написа:
Гетьо, я проучи не беше ли тази точно фондация спонсорка на младата българска "учена" с незапомнено от мен име, написала едно произведение в което се твърди, че няма такова събитие като Баташко клане.
Не е само въпросния ученик с такава реч, общо три деца четат темите си в Бундестага, а те са потресаващо сходни, използвани са изрази неизползваеми в руския език, което съвсем ясно говори, че са превод от немски.
Що се отнася до "невинно загиналите" в СССР, германски войници, то ти как мислиш Гетьо, това исторически правдиво ли е?


... от Л. Дилов, не можеш да посочиш посоката на котка с ръка тя си гледа единствено ръката а не накъде сочи. Макар, че котки около мен бол едва днес го осъзнах този котешки инстинкт на който съм бил свидетел милион пъти.
Извинявай Мерлин, но в случая постъпваш точно по котешки.

Не вярвам, че в Германия някога пак ще се зароди нещо подобно на Хитлер докато за Русия вече сериозно съм притеснен.



цитирай
9. getmans1 - Специално ти ....
23.12.2017 11:54
1997 написа:
[quote=germantiger]
горд съм, че дядо ми е убил три руснака в онази война - фактически двама, а един е оставил да агонизира в снега, вероятно и той-третия е починал

а момчето николайчо - НЕ е право - руското дете трябваше да се изгаври с "германия" в бундестага и тогава щеше да бъде награден от канцлер/ката, президента и всички леви пратии в "германия", а сега какво - момчето отнася проблеми от своит.


... спокойно можеш да си тролиш.
Нека всички да те видят, че за теб „световната революция“ е все още актуална докато нормалните хора взеха преднина от сто години и без червените ВИ ескадрони.
цитирай
10. merlin68 - Гетьо, не знам за котките, аз имам ...
23.12.2017 13:30
Гетьо, не знам за котките, аз имам куче. То също гледаше ръката ми, а не на къде соча, но с малко общи усилия изправихме това и вече бързо насочва погледа си в нужната посока.
По котешки, аз, Гетьо, не постъпвам, само отбелязвам, че сочиш в грешна посока. Що се отнася до нацизма в Германия, грешиш, той се разраства и за пръв път след краха на третия Райх, днес крайно десните влизат в парламента. Разбира се за това основна вина имат партиите на "нормалността", които с безумната си политика накараха много германци, а въобще и много европейци с носталгия да си спомнят някои реалности от управлението на фашистите и нацистите.
Конкретно за случая с тези руски деца - разбира се те не са виновни. Виновни са организаторите на това абсурдно по същността си мероприятие, а тези организатори са въпросната фондация и други от същия сорт. Виновни са също руското образование, а от там и руските власти. Виновността им започва от 90-те години когато бяха допуснати множество подобни фондации, съвместни програми и проекти финансирани от чужди държави с цел изкривяване на историята. Виновни са и днешните руски власти, че все още ги търпят заедно с една шайка "либерали" закърмени със средствата на въпросните чужди фондации. Всичко това важи с пълна сила и за нашата страна.
В следствие на чуждата намеса в историята, не бива да се чудят руснаците на подобни детски изказвания. Не бива и ние да се дивим когато български "учени", добре научени с чужди пари, опровергават историята ни.
Но ти Гетьо, не ми отговори на въпроса - "невинно загиналите" в СССР, германски войници, правдив исторически израз ли е?
Ако - да, то възниква въпросът, как да наречем загиналите за защитата на Родината съветски войни? Ако един нашественик е "невинно загинал", то загиналият защитник, какъв е?
цитирай
11. 1997 - getmans1, защо не цитираш коректно? Изцяло си изтрил текста ми. Налага се тук да го пускам пак
23.12.2017 14:28
getmans1 написа:
1997 написа:
germantiger написа:

горд съм, че дядо ми е убил три руснака в онази война - фактически двама, а един е оставил да агонизира в снега, вероятно и той-третия е починал

а момчето николайчо - НЕ е право - руското дете трябваше да се изгаври с "германия" в бундестага и тогава щеше да бъде награден от канцлер/ката, президента и всички леви пратии в "германия", а сега какво - момчето отнася проблеми от своит.


С кръвта на трима по ръцете, ако бяха убили като куче дядо ти под Сталинград, той НЯМА КАК да е невинна жертва.
Дали Николайчо е знаел какви ги е вършил онзи в гроба, извървял доста път из Европа и Русия до него?
Проблемът, както казах е в това, че младежът не е изложил тезата за страданието на жертвите- руснаци, в родината на които са нахълтали агресори, а е гледал на войната като на общо бедствие без виновни.


... спокойно можеш да си тролиш.
Нека всички да те видят, че за теб „световната революция“ е все още актуална докато нормалните хора взеха преднина от сто години и без червените ВИ ескадрони.

Не ми приписвай "световна революция", пиша за убитите в Русия войници на Хитлерова Германия. Смятам, че са агресори и убийци, а смъртта им не е смърт на невинни жертви.
цитирай
12. 1997 - Минусът е от мен
23.12.2017 14:30
В този блог getmans1 клевети тези, които не са съгласни с възгледите му. Същият getmans1 цитира некоректно.
цитирай
13. germantiger - русия е изрод пъти над германия и сащ - исторически факт
23.12.2017 14:31
проблемът на русия е че тя е заробвала и убивала повече народи от всеки германец и германия

вие сте убийци пъти повече от такива като дядо ми а ревете че сте жертви, вие палачите, което ми е адски смешно и аз винаги ще ви гавря с усмивка, а с дядо ми се гордея, убивал е мърши :)
цитирай
14. germantiger - факт
23.12.2017 14:36
6. 1997 - Убиецът на трима в чужда земя трябва да носи Каиновия печат като злодей без гроб и помен

...

АБСОЛЮТНО!

И за това милионите руснаци които векове наред са поробвали и избивали средна азия, кавказ, прибалтика, които донесоха на половин европа изнасилвания и комунизъм, които владяха и нападаха финландия трябва да бъдат без гроб и паметници

тези руски убийци нямаха равни в историята, вероятно само британската империя е владяла повече племена, народности и етноси от руската империя

след като германеца е тръгнал на изток, то русия е тръгвала на изток, юг, запад, север дори пъти повече и заслужава пъти повече вина и смърт
цитирай
15. germantiger - да се гордея така се научих от вас
23.12.2017 14:41
аз се научих на това от руснаците и комнистите

почервено време вие се гордеехте че сте убивали врага

руските войници са убивали прави и корави хора в средна азия и кавказ като са ги завладявали, същото са правили атакувайки финландия и прибалтика векове наред
цитирай
16. getmans1 - Виж какво Г-жо. ...
23.12.2017 17:10
1997 написа:
В този блог getmans1 клевети тези, които не са съгласни с възгледите му. Същият getmans1 цитира некоректно.


... ни най-малко не съм постъпвал некоректно защото основния ти коментар е непокътнат ! ! !

След „цитирай“ исках да си освободя място за по-разширен коментар, просто се наложи да изляза и го съкратих до където ми звънна телефона че трябва да излизам.

Аз съм реален човек а не „трол“ на заплата.
цитирай
17. getmans1 - http://getmans1.blog.bg/politika/2014/10/30/obeshtah-neshto-za-fashizymy-na-tutiu-kakto-obichate-da-go-n.1309112
23.12.2017 17:41
merlin68 написа:
Гетьо, не знам за котките, аз имам куче. То също гледаше ръката ми, а не на къде соча, но с малко общи усилия изправихме това и вече бързо насочва погледа си в нужната посока.
По котешки, аз, Гетьо, не постъпвам, само отбелязвам, че сочиш в грешна посока


... Дали пък в линка няма да видиш „истинската“ посока?
цитирай
18. getmans1 - Русия никога не е завладявяла, ... тя е присвоявала. Цели седемсет години са присвоявали чукчите и накрая са го сторили по американски ... с водка и пари :)))
23.12.2017 17:46
germantiger написа:
аз се научих на това от руснаците и комнистите

почервено време вие се гордеехте че сте убивали врага

руските войници са убивали прави и корави хора в средна азия и кавказ като са ги завладявали, същото са правили атакувайки финландия и прибалтика векове наред

цитирай
19. getmans1 - Задочен коментар. . . . . . . . . . . . . . . ...
24.12.2017 14:54
Задочен коментар ...................................

14:53 - А, ти перфектния текст си очаквал? Истинските неща не са красиви текстове! ...
merlin68 написа:
Гетьо, ти и без това нищо не каза, та какво повече...


... Пък и кой има нужда от такива неща!?
Постинг: Обещах нещо за фашизЪмЪ на ТУТЮ /както обичате да го наричате/ ..........
Автор на постинга: getmans1

Редактирай | Изтрий
цитирай
20. yoan2015 - Аркадаш, весели празници. Имам ...
24.12.2017 16:10
Аркадаш, весели празници.
Имам чувството, че призракът на империализма броди из постинга ти и плаши някои блогъри. Другият вариант е да си писал много бързо, пиши бавно, защото някои четат бавно.
Хаирлия да е.
цитирай
21. getmans1 - Светли празници и на теб и всички около теб Йоане ...
24.12.2017 18:09
yoan2015 написа:
Аркадаш, весели празници.
Имам чувството, че призракът на империализма броди из постинга ти и плаши някои блогъри. Другият вариант е да си писал много бързо, пиши бавно, защото някои четат бавно.
Хаирлия да е.


... Днешните руски империалисти са най-великите антиимпериалисти в мире!
цитирай
22. анонимен - Значи,
26.12.2017 15:40
в този случай се игра доста лицемерно от страна на Кремъл. Именно управляващите защитиха въпросното момче от онези, които го подложиха на вербален тормоз. Само че средата и това, което вирее в нея, се създава именно от тези управляващи.
цитирай
23. getmans1 - Познат похват Анджи. ...
26.12.2017 16:05
angpiskova написа:
в този случай се игра доста лицемерно от страна на Кремъл. Именно управляващите защитиха въпросното момче от онези, които го подложиха на вербален тормоз. Само че средата и това, което вирее в нея, се създава именно от тези управляващи.


... Нима се учудваш, видиш ли ние как ..... ама пък обществото ...как?!
Дето вика Корнелка, „Другарите така поискаха ..... да сложим венци на Живков ... да си направим телевизия ... “ да продължавам ли?
цитирай
24. 1997 - Убитите немски войници в Русия не са невинни
28.12.2017 21:16
germantiger написа:

горд съм, че дядо ми е убил три руснака в онази война - фактически двама, а един е оставил да агонизира в снега, вероятно и той-третия е починал

Според признанията на germantiger те са жадували да убиват народа на една друга страна. Фалшивото милосърдие не е справедливо. Толерантността към агресора е национално предателство във всяка горда държава... е, робските души, често довеждат своите завоеватели в дома си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6070482
Постинги: 2741
Коментари: 26487
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031