Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2018 05:05 - НЕуважаеми путинофили ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1304 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
... Гледахте ли „Часът на Милен Цветков“ , че да видите как се гърчи „Червен Кольо“?
Разбрахте ли кой е неговият истински президент?

Ако не сте, тогава прочетете това:


 https://blog.veni.com/?p=4898 

 / Ако някой някога ми беше казал, че точно този човек ще ползвам като довод честна дума, щях да му прегризя гърлото. И тук се сещам за В.Левски, „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас променя и ние него променяме!“/

И не прапускайте коментарите. /за порчит ще ви отнеме 5-6минути а за размисъл е, то си ваш проблем./



Гласувай:
5



1. vencivaleri1951 - Уважаеми Хетмане,
09.03.2018 12:48
защо отново "под вола теле търсиш"...или търсиш друго нещо-задръж засега, ББ оттегли от палрамента проекта за ратифициране на Истанбулската конвенция.
Интонацията и императива на негово светейшество патриарх Кирил на в един момент и на мен не хареса , но лично аз не виждам историческа неправед в думите му.
Да започнем с това какво е империя. Най краткият отговор би бил-многонационална или по модерното мултиетническа държава. Тоест държава с различен брой етноси и народи лишени в различна степен от суверенитет. Да се спрем на финландиците , които имат специален статус в Руската империя. В битките на шведите срещу Русия финландците се бият на страната на шведите, но никой не казва , че финландци са сразени при Полтава или по късно при Карл , че финландци са яли пердах/впрочем участват войници от много европейски народи/, а казваме че шведите са бити, след което Финландия става руска. Въобще цялата история на Финландия до Бресткия мир е 600години под шведско и 200 под руско. Как така днешна Финландия е участвала в тази война...? Така стоят нещата и с Украйна, Полша...Ами то вероятно са участвали и узбеки, калмики, якути, чеченци/със сигурност са участвали, на мой колега прадядо му е участвал и има и медал при Плевен/, казахи...В това можем да се убедим четейки имената по мемориалите. Друг е въпросът, че още по соца бе въведена практиката
да се канят на тържествата на трети март посланици на Полша , Финландия, Румъния..., но се канеха защото техни предки са воювали за България. Това е нещо съвсем друго. Днес се правят опити от услужливи историци/и блогъри/ да направят едва ли не коалиция от държави взели участие в нашето освобождение. В този дух вероятно след време ще четем че съюз от държави на ЕС и НАТО с известна помощ на Русия ни освободиха от османското присъствие. Другото което Кирил каза е за изключителната роля на руската църква , бих добавил и руските интелигенти и интелектуалци за да се случи тази война. Русия наистина не е готова за война Тя дори е принудена съвсем наскоро да потопи и черноморския си флот. Тя наистина рискува много в тази война и за това в началото дворът начело с императорът се "дърпат". Челсъм течения на вестници от това време, чел съм извадки от стенограми на Думата... Хиляди са доброволците и главно сред студенти, чиновници...Духовенството също е с основна роля. Достатъчно е да се прочете великолепната творба на Тургенев " В навечерието" да се разбере духа на просветена Русия по това време. / Впрочем мисля, че в световната класика Инсаров е единствения литературен образ на българин. Може да бъркам, но не си спомням за друг /С военните обози ще тръгнат и дами като милосърдни сестри-някои от тях с фамилни гербове и титли.
И пита патриарх Кирил Гетьо-каква корист у тези доброволци, у тези дами...
Именно този всеобщ ентусиазъм на просветена Русия принуждава императорът да започне война с османлиите подкрепяни категорично от Европа, съвсем наскоро след претърпяно тежко поражение.
Започва война с голям риск да я загуби. Разчита се главно на отзвукът от Априлските трагични събития,
който да възпре западните държави да влязат открито с войска и логистика в полза на Османската империя. Разчетът се оказва верен, в противен случай Русия би претърпяла ново поражение. Впрочем Русия макар и победител, не е силната страна на Берлинския конгрес и Берлинския договор в частта му за България е доказателство за отношението на Запада към нас.
Това отношение по късно ще проличи и в Ньойския договор, и в разрушена от безсмислени бомбардировки София, а и ще загинат хиляди .
цитирай
2. getmans1 - защо отново "под вола теле ...
09.03.2018 17:51
[quote=vencivaleri1951]защо отново "под вола теле търсиш"...или търсиш друго нещо-задръж засега, ББ оттегли от палрамента проекта за ратифициране на Истанбулската конвенция. ......

... Венци дрънкаш небивалици, нали когато с Полша, Румъния и Украйна бяхме в във ВД историята е била същата!?
Вярно, че от последните ми постинги се получи волно или неволно цяла поредица а ти си мислиш, че ей така с един недоквакан коментар можеш на посоки да хвърляш по мен камъни с едничка цел да си ме уцелил.

Някой, някога си щял да каже, че НАТО са освободили през 1878. България, ега си тъпнята.

Отделен е въпроса Венци, че че никога до сега а сме спорели много не си дал отговор на въпроса защо, на подписването на Санстефанския договор не е имало българи, на белинската конференция също.Съвсем друг е въпроса, че според този договор съвсем други държави получават независимост а в последствие си правят трампи с български територии.

цитирай
3. vencivaleri1951 - Гетьо,
09.03.2018 21:18
ти бъркаш времената. Аз съм съгласен и с Ботев, и Ленин, че Русия/царска Русия е тюрма за народите. Цар " Освободител" като е освобождавал крепостните да не би да е викал старейшините им? Да, напредничави са били и Александър, и Граф Игнатиев, но не до толково, че да седнат на една маса с мужици. Ти смяташ ли, че в руския двор са знаели името поне на един българин ? Имаше време когато се интересувах от подробности. Чел съм преписи в Централната Ленинградска библиотека от преговорите на графа с везира. Диалогът между двамата е напрегнат, заплашителен, прекъсван и накрая Игнатиев шантажира , че тръгват към Истанбул...Последва вече спокоен разговор и съгласие от турска страна. В кой момент точно е трябвало да поканят българи? За Берлинския конгрес...Гетьо, ти представяш ли си балкански представители на този конгрес да взимат думата и да предлагат решения...та при това положение конгресът нямаше да е свършил и до днес.
Ще ти припомня един друг договор в който Русия няма никакво участие-Ньойския. Викат ли ни западняците когато прекрояват картата. Припомни си как унизително се държат с българската делегация и накрая второстепенни клеркове ни дават лист хартия който да подпишем и където ни разтаковат верицата.
Припомни си и как се държат с Багрянов англичаните в Цариград, и какви искания подкрепят на гърците по време на парижката мирна конференция. И благодарение на кого запазваме територията си? Какво значат тук Родопите за Гетьо, нали не са в Делиормана?
Виж Гетьо, по време на окупационния период след освобождението Русия създаде и обучи армията ни/сериозна армия/ която твоите хора съсипаха, създаде ни банка, която твоите хора продадоха, създаде администрация, която твоите хора попиляха, помогна ни да създадем законодателство , което твоите хора нататарчиха...
Къде окупант създава армия, банка, администрация и закони/при това далеч по прогресивни от тези в самата Русия/. Ще си спомниш ли че някъде по това време бритите разстрелват в Индия с топове хора дръзнали да направят индийски текстилни предприятия???
цитирай
4. getmans1 - . . . Венци, ти тъпанар ли си или, д...
09.03.2018 22:35
... Венци, ти тъпанар ли си или, да!?
Тръгнал Цар Освободител да ни освобождава ама нито той, нито никой от свитата му не е познавал жив българин, сал едничка любов православна!?

Е, те това направо ме убива, ашколсун бря!


[quote=vencivaleri1951]ти бъркаш времената. Аз съм съгласен и с Ботев, и Ленин, че Русия/царска Русия е тюрма за народите. Цар " Освободител" като е освобождавал крепостните да не би да е викал старейшините им? Да, напредничави са били и Александър, и Граф Игнатиев, но не до толково, че да седнат на една маса с мужици. Ти смяташ ли, че в руския двор са знаели името поне на един българин ? Имаше време когато се интересувах от подробности. Чел съм преписи в Централната Ленинградска библиотека от преговорите на графа с везира. Диалогът между двамата е напрегнат, заплашителен, прекъсван и накрая Игнатиев шантажира , че тръгват към Истанбул...Последва вече спокоен разговор и съгласие от турска страна. В кой момент точно е трябвало да поканят българи? За Берлинския конгрес...Гетьо, ти представяш ли си балкански представители на този конгрес да взимат думата и да предлагат решения...та при това положение конгресът нямаше да е свършил и до днес.
Ще ти припомня един друг договор в който Русия няма никакво участие-Ньойския. Викат ли ни западняците когато прекрояват картата. Припомни си как унизително се държат с българската делегация и накрая второстепенни клеркове ни дават лист хартия който да подпишем и където ни разтаковат верицата.
Припомни си и как се държат с Багрянов англичаните в Цариград, и какви искания подкрепят на гърците по време на парижката мирна конференция. И благодарение на кого запазваме територията си? Какво значат тук Родопите за Гетьо, нали не са в Делиорма
цитирай
5. vencivaleri1951 - Приемам,
09.03.2018 23:57
че съм тъпанар Гетьо-умният си ти-по образован, с по добра езикова култура, по заможен...Всичко приемам, но бих искал поне един факт, че в двора на императора/свитата както се изразяваш/ е бил приет поне един наш сънародник от онова време.
И кой е той, ако знаеш или поне предполагаш?

пс И още нещо се сещам. Някъде по това време /като дата/ е битката с Тодор Комни.
България тогава отговоря на изискванията за империя и е такава-мултиетническо население с един център на властта. Тоест в тази битка участват войници, а и военоначалници от различни националности , които днес имат суверенни държави. Та питам , битката българска ли е или е на алианс от много държави. Ако прибавим и националностите които участват на страната на ромеите , то не е ли това една мини-световна война. Тоест не сме ли победители ние в поне една световна война?
цитирай
6. getmans1 - . . . „Тръгнал Цар Освободител да ни ...
10.03.2018 08:41
... „Тръгнал Цар Освободител да ни освобождава ама нито той, нито никой от свитата му не е познавал жив българин ...“


пп А, толкова години нищо не ни пречеше да почитаме и другите освен руснаците сега вече „руссияни“, дори в „Парк Лавров“ да курдисаме един модерен „Альоша“.
Пак друг е въпроса, че и Османската армия също не е била само от турци.



vencivaleri1951 написа:
че съм тъпанар Гетьо-умният си ти-по образован, с по добра езикова култура, по заможен...Всичко приемам, но бих искал поне един факт, че в двора на императора/свитата както се изразяваш/ е бил приет поне един наш сънародник от онова време.
И кой е той, ако знаеш или поне предполагаш?

пс И още нещо се сещам. Някъде по това време /като дата/ е битката с Тодор Комни.
България тогава отговоря на изискванията за империя и е такава-мултиетническо население с един център на властта. Тоест в тази битка участват войници, а и военоначалници от различни националности , които днес имат суверенни държави. Та питам , битката българска ли е или е на алианс от много държави. Ако прибавим и националностите които участват на страната на ромеите , то не е ли това една мини-световна война. Тоест не сме ли победители ние в поне една световна война?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6080882
Постинги: 2743
Коментари: 26513
Гласове: 9638
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031