Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2018 21:59 - ДЪРЕВА. Велислава Дърева-тюрлю гИвеч от полуистини, откровени лъжи, манипулации и малко истина колкото да не е без хич ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 5278 Коментари: 36 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ....



.....  ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВА: ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ ОТ ПОЛИТИКАКА. И ЗА „ПЛАТЕНИТЕ РУСОФИЛИ“, И ЗА ПРОДАЖНИТЕ РУСОФОБИ Е ЕДНАКВО ВАЖНО ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ДА БЪДАТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-ЛОШИ.

imageГоспожо Дърева, вицепремиерът Валери Симеонов нападна остро руския патриарх Кирил при посещението му у нас, като го нарече „второразрядно съветско ченге” и „цигарен митрополит”. Причината бе, че Негово Светейшество си позволи да каже, че ролята на Руската империя за Освобождението на България е омаловажена с „лъжливи исторически интерпретации”. Изказванията на Симеонов не изпращат добър сигнал към руската страна. Какво мислите?

Валери Симеонов е символ на агресивното невежество и в почти пълен обем олицетворява невежеството като главен критерий за кариера в ГЕРБ. Неговият скандальозен речитатив срещу патриарх Кирил е недопустим. На дипломатически език това се нарича неприятелски, враждебен акт. Абсолютно задължително е да има протестна нота от страна на Русия. Валери Симеонов не е случаен човек, който разпива в кварталната кръчма и се перчи пред своите сътрапезници. Обаче! Той е случаен човек в ролята на вицепремиер и неговата отговорност е гигантска, защото той ангажира българската държава. Изумителното е, че до момента Борисов не се е разграничил от този брътвеж, продължава да мълчи, неизвестно защо. Ако се солидаризира с тези сквернословия, то да бъде любезен да каже, че това е позицията на българското правителство. Да го каже и да си ходи, заедно със своя вицепремиер и всичките си подопечни. От Валери Симеонов не очаквам никакви извинения. Единственото, което би трябвало да направи, е да изчезне от политиката и да се свре в мишата дупка, откъдето беше изкаран и натресен в политиката.

ГЕРБ нададоха вой да бъде представена публично стенограмата от срещата между Румен Радев и руския патриарх. Каква е реалната причина изведнъж да се застъпят за президента? Очевидно е, че политически коректното говорене на Радев в случая засенчва фактите.

Да говориш политкоректно означава да изопачаваш историческата истина. В този смисъл президентът не говори политкоректно. Точно обратното. Това, което се случи при и след посещението на патриарх Кирил, е много лош сигнал с тежки последици. Да започнем малко по-отдалеч. ГЕРБ искат да се разсекрети стенограма, която не съществува, за да се види – както те казват, дали президентът е защитил националната позиция. Следва въпросът: „А коя е националната позиция?”. Това позицията на правителството на Борисов ли е, което обяви Русия за враг? Това позицията на ГЕРБ ли е, които вкупом – премиер, председател на Народното събрание, депутати и министри – бойкотираха държавния прием, даден от държавния глава в чест на националния празник – Освобождението на България. Чрез този бойкот те опорочиха и похулиха празника и съобщиха недвусмислено на целокупния дипломатически корпус, че българското правителство се разграничава от националния празник и го отрича, отрича Руско-турската освободителна война, отрича Освобождението на България от турско робство, отрича незаменимата роля на Русия. Това е повече от скандал!

Да не би пък това да е позицията на Плевнелиев? Това чучело, което не само, че не споменаваше Русия на 3 март, но на всеки 5 минути ѝ обявяваше война. Да не би да е позицията на платените русофоби, които 28 години ни разправят, че сме благоденствали под сянката на падишаха, че 5 века сме си карали един рахатлък, че сме имали чутовен напредък, а Русия взела, че се надовлякла тук, за да ни пороби и ограби? Ако ГЕРБ очакват такава позиция от президента, дълбоко грешат. Президентът заяви националната позиция на 3 март – и на връх Шипка, и по време на зарята. Тази позиция е пределно ясна, от нея не може да бъде преместена нито една дума или запетая.

Но! Назидателният тон, който руският патриарх държа на българския президент в присъствието на българския патриарх, е недопустим. Разбирам огорчението на патриарх Кирил, то е предизвикано именно от 28-годишната подмяна на историята – българска и руска. Но категорично не приемам неговите назидания. Тези назидания би трябвало да бъдат отправени не към българския президент и към българския патриарх, адресатът беше сгрешен генерално. Адресатът трябва да бъде Борисов, продажното русофобство и българската десница, която 28 години пребивава в Delirium rusofobicus и вилнее в България. Борисов е този, който малко преди срещата си с патриарх Кирил съзнателно и провокативно благодари на несъществуващи към онзи момент държави: Полша, Финландия, Литва, Украйна, Молдова. Това е подпалило фитила на патриаршеския гняв, за да се взриви на срещата с президента.

Само напомням, че в рамките на Руската империя има 195 народности, нации и етноси, като някои от тях сега имат държави. Следващия път Борисов може да благодари на Казахстан, Азербайджан, Грузия, Армения, Таджикистан. Може да благодари на Германия, защото генерал Тотлебен е германец. Също и на Япония, защото във войната участва и един самурай. Казвам това, за да се види целият абсурд.

Патриарх Кирил реши да говори на президента Радев и патриарх Неофит, тъй като те олицетворяват българската държавност. Той реагира срещу подмяната на историята и постави тези въпроси на най-високото равнище, за да бъде чут, но не президентът Радев и патриарх Неофит са хората, върху които трябваше да стовари своя гняв.

Българската патриаршия извърши виртуозна дипломация, за да бъде поканен патриарх Кирил тук на 3 март, именно с тази най-благородна, националноотговорна, родолюбива, христолюбива, православна цел – да бъдат подобрени отношенията между двете стани. Българската патриаршия и българската президентска институция постъпиха по начин най-благороден. Отговорът беше удар в гръб. Това беше подлост, разбирате ли. Въпросът е кой режисира, подготви и осъществи този удар в гръб. Целта е ясна – досъсипване на българо-руските отношения. Кому это выгодно?!

Смятате ли, че изказването на руския патриарх е съгласувано с висшето ръководство на Русия? Могат ли да бъдат разклатени отношенията между двете страни? Не би ли следвало да сме на щрек и да пазим баланса в отношенията с Русия?

Аз също си задавам този въпрос. Според някои анализатори Руската православна църква е нещо като второ външно министерство на Русия. Ако те са прави, това означава, че патриарх Кирил е форлойтер на Путин и идва тук с предварително зададена задача от Путин, за да произнесе тази тирада и да взриви окончателно историческите връзки между България и Русия, но аз дълбоко се съмнявам, че това е така. Мисля, че патриарх Кирил наистина дойде с поръчение от руския президент и това поръчение е в неговите думи още при пристигането, цитирам: „В Руската православна църква винаги сме помнили, че именно българските мисионери, ученици на светите равноапостолни Кирил и Методий, в Х век просветиха нашите предци чрез светата православна вяра, приобщиха ги към славянската писменост, откриха им съкровищницата на християнската култура и светоотеческата мисъл. Без българското Православие нямаше да има и руско Православие. Затова десетки хиляди руски воини, отдали своя живот за избавлението на България от горчивото иноверно робство, върнаха на братята българи този велик исторически дълг, засвидетелствайки за всички векове неугасимата братска любов между нашите Църкви”.

Сиреч – без българското православие, без българските духовници и просветители нямаше да има руско православие, а то значи – руска държава. Това каза патриарх Кирил. И го казва не за първи път. На дипломатически език това е извинението на президента Путин заради кирилицата, дето прехвръкнала в Русия от „македонските земи”… Мисията беше изпълнена, целта постигната. Крайно неприятен факт за подмолните антибългарски и антируски стратези. Затова патриарх Кирил трябваше да бъде провокиран, а мисията – провалена.

И светкавично, като по команда, в България изригнаха русофобите, в Русия – българофобите. В руските медии се вихри страховита антибългарска истерия. И антируските настроения в България, и антибългарските в Русия са еднакво вредни и за Русия, и за България. Въпросът е кой има интерес от всичко това. Кому это выгодно?! Защо се получи това? Не мисля, че президентът Путин има нещо общо с целия този ажиотаж. Той не е глупак. Русия има достатъчно противници, за да превръща във враг българския народ.

Русия (чрез патриарх Кирил) не разпозна кои в България са нейните приятели и кои – нейните врагове. На президента Радев бяха прикачени думи, които никога не е произнасял, бяха му пришити греховете на Плевнелиев, на Борисов, на ГЕРБ и на всички русофобци в България. Президентът Радев и патриарх Неофит с нищо не са „заслужили” да бъдат обект на каквито и да било упреци и претенции. И двамата полагат огромни, неистови усилия малко от малко да се подобрят отношенията между двете държави. Обезпокоителен е и фактът, че този запис, който се върти до откат по руските медии, е направен от камерата на Руската патриаршия в нарушение на протокола. Знаете – когато камерите влизат на такива събития, се казва: „Правите протоколни снимки и си отивате”. И всички камери излизат след една минута. Но камерата на Руската патриаршия не излиза. Не благоволява.

Целта е била камерата да запише единствено и само тирадата на руския патриарх, но не и отговора на българския президент. Отговор, който със своето достойнство и познания респектира патриарх Кирил. Но този отговор не трябва да стигне до българските и руските зрители. На записа се вижда втрещеният руски посланик. Негово Превъзходителство Анатолий Макаров нямаше никаква представа каква се случва.

И аз продължавам да гадая откъде дойде всичко това. В началото се отнесох скептично към думите на проф. Румяна Михнева, че цялата история (истерия!) е инспирирана от някакви „платени русофили” в България. Нали те би трябвало да работят най-упорито за нормализиране на българо-руските отношения! После си казах, че съм пълен наивник. Тъкмо тези среди съчиниха интригата, че Радев е „кремълски президент”, за да го етикетират и да го държат в зависимост, интригата беше подхвърлена на медиите, а те, понеже са безмозъчни, я дъвчат повече от година. И за „платените русофили”, и за продажните русофоби е еднакво важно отношенията между България и Русия да бъдат колкото се може по-лоши. Така едните ще се правят на големи „защитници” на Русия, другите – на евроатлантици, но и едните, и другите – срещу вкусно заплащане. Те еднакво не желаят подобряване на отношенията между двете държави заради своите жалки, низки, подли интересчета.

Как гледате на налагането на тенденцията в публичните речи на българските политици да се благодари на руския народ, а не на Руската империя за Освобождението на България? В статията „Пигмеи осмърдяха 3 март” Вие самата иронизирате възгласите, че България 140 години слави своята поробителка, казвате още, че гаврите по време на турското робство за някои са просто плод на болнавите умове на българите. Има откровен опит за дистанциране от Русия не просто от определени кръгове русофоби, но от самите политици. Да не говорим, че Лиляна Павлова честити 3 март на английски език…

Няма абсолютно никакво съмнение, че това е Руско-турска освободителна война. Това е историческата истина. Истината е, че в световната история няма друга война, която да е обявена под натиска на народа. Тази война беше поискана от руския народ, от руските поети, писатели, художници, журналисти, учени. Истината е, че руският император Александър II няма никакво желание да води война. Русия наскоро е претърпяла поражение в Кримската война, въоръжението е лошо, а армията – изтощена. Но руският народ е този, който поиска тази война, руският император я обяви, Руската империя я доведе до победен край. Този факт е непоклатим. В редовете на руската армия се сражават хора от най-различни националности и етноси, но те се сражават под скиптъра на Александър ІІ, по волята на руския император и по собствената си воля.

Тенденцията да бъде размивана ролята на Русия започна веднага след 10 ноември. Беше родена в едни мозъчни тръстове. И потекоха благодарности към държави, които не са съществували. Държавите не са съществували, но народите са съществували. Българският президент абсолютно точно отговори на нападките на патриарх Кирил: „Така, както Църквата се бори за душата на всеки човек, така и ние сме признателни към паметта на всеки воин, сражавал се в руската армия под знамената на император Александър II и загинал за българската свобода, независимо от неговата народност”. Никой не може да има претенции България да забрави тези жертви. Те са заради нас, за нашата свобода, не са за нещо друго.

Какво пише на входа на храм „Св. Александър Невски” в София, където патриарх Кирил отслужи Света Божествена литургия: „Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” е храм-паметник, издигнат от целия български народ в памет на хилядите руски, български, украински, молдовски, финландски и румънски воини, паднали през 1877-1878 г. за освобождението на България от османско иго”. Това пише. На шест езика, включително на руски. Да не би патриарх Кирил да не го е прочел?

28 години русофобстващата кохорта от хонорувани деконструктори на 5-вековната българска Голгота гъгне и дудне маниакално, че няма турско робство, че има благотворно турско присъствие, че България е била „контактна зона между две цивилизации”, че сме процъфтявали и добрували, че 3 март е черна дата, че Русия е поробителка, а тъпият български народ чества своята поробителка. Това е гавра с историческата памет и на българския, и на руския народ. Но патриарх Кирил не говори на истеричавите русофоби. Той се нахвърли върху президента Радев, който от първия миг на своето президентстване измете цялата тази русофобска реторика – и от историята, и от съвременната политика. А Борисов подари на патриарх Кирил камък от връх Ботев. Поне да беше от връх Шипка… След което патриарх Кирил върна този камък в погрешната градина.

По-рано споменахте, че в руските медии се е разразила мощна българофобска атака. И все пак имат ли основания думите на някои духовници, цитирани от руското издание Regions.ru, че българският президент ще съжалява за думите си, че целта му е да успокои „западните спонсори, техните евроатлантически добродетели”? Насажда се тезата, че Радев е страхлива марионетка на Запада в една треторазредна държава.

Това е една много сериозна, премислена, подготвена акция. В България – русофобски разгул. В Русия – българофобска вакханалия. Българите са „предатели, негодяи, неблагодарници, дегенерати”, президентът Радев е „човек в кавички”, който „се кланя американските содомити” – тази воня тече от руските медии. За българските русофоби президентът Радев е „слуга на Кремъл”, за руските българофоби – „марионетка на САЩ”. В Русия има не само антибългарски настроения. Има кръгове, личности и политици, които работят срещу интересите на самата Русия, нека не се заблуждаваме. От друга страна, Русия е силно притеснена от демаршите на САЩ, на „цивилизования Запад” за подчинение на Балканите. Стратегията за Западните Балкани е изцяло насочена срещу Русия. Затова Русия реагира нервно. Но защо срещу българския народ?

Патриарх Кирил каза, че си заминава огорчен, но горчилката остана в България, в българския народ, в Българската православна църква, в българската президентска институция, и то абсолютно незаслужено. Просто атаката на руския патриарх беше проведена на погрешния редут. Видяхте какво беше на Шипка – хиляди хора с хоругви, със знамена, български и руски. Обаче вместо генерал Радецки да пристигне с гръм, целият този възторжен народ получи удар в гърба чрез кавалерийската атака на патриарх Кирил, който очевидно бърка признателността с раболепието и покорството. Това попари възторга на тези хиляди млади хора. Това срина едногодишните усилия на президента Радев да нормализира българо-руските отношения. Това съсипа усилията на всички честни, почтени българи – духовници, историци, публицисти, политици – които 28 години водят  титанична битка с грантовите фалшификатори на историята, за да бъдат  наричани презрително „русофилитици”, „путинисти” и т.н.

От кого смятате, че е режисирана тази атака? Кой има полза от нея?

Режисьорите скоро ще си проличат. Те винаги се издават. И България, и Русия нямат полза от тази атака. Само вреда. Забелязвате ли странното, парадоксалното, абсурдното триединство в тази атака? Триединството, единомислието и единодействието на продажните русофоби и „платените русофили” в България, както и на българофобите в Русия? Това триединство е антибългарско, антируско, антиправославно, антиевропейско, антицивилизационно. Защото Светото Православие е цивилизация. Както Кирилицата е цивилизация!

Сега ГЕРБ се опитват да изместят цялата атака срещу президента. Борисов побърза да засвидетелства пред Путин, че той е „човекът на Русия”, най-първият русофил тук, след като се тупаше в гърдите – даже гръдният му кош хлътна – докато обясняваше гордо как лично е провалил трите руски енергийни проекта. А за опропастените отношения между България и Русия ще бъде набеден президента Радев. Изключителна подлост! Видяхте ли колко ласкаво и лъстиво взе да говори ГЕРБ за Русия? Защо? За да може ГЕРБ да изобразява русофилство. Не знам дали вече не е връчена протестна нота за безобразието на Валери Симеонов, но съм убедена, че рано или късно, по един или друг начин, президентът Радев ще получи извинение за линча, който му беше устроен.

Любопитно е това, че „Атака” и ВМРО се разграничиха от думите на Валери Симеонов и го призоваха да се извини за нападките срещу руския патриарх, а Волен Сидеров дори заяви, че „да нападнеш патриарха на една православна църква е равностойно на ислямистки и джихадистки акт”. Това обаче не е първият конфликт в редиците на „Обединените патриоти”, съвсем скоро подобен скандал се разрази и заради промените в Закона за трудовата миграция например. Липсата на консенсус в малката коалиция може ли да разклати управлението и кабинета „Борисов – 3”?

Хич не ме е грижа дали ще им се разпадне коалицийката, дали ще се разклатят и изпокарат. Интересува ме България. За мен са важни интересите на българската държава, част от които е нормализирането на отношенията с Русия. Това е важното. А правителството на ГЕРБ от Третото пришествие на Борисов е изключително вредно за България.

Интервю на Десислава Пътева

www.a-specto.bg




Гласувай:
10



1. getmans1 - Чудно ми е, кои са тия платени ....
11.03.2018 22:21
Чудно ми е, кои са тия платени русофили които са скроли този мръсен нимер на едеалният ни Президент-резидент!?
цитирай
2. qaufland - Малко неща са по гадни от путиноида ...
11.03.2018 22:25
Малко неща са по гадни от путиноида дърев.
Въплъщение на цялата отвратителност на путинизма и комунизма.
Третополов джендър.
цитирай
3. 1997 - Добро попадение
11.03.2018 22:32
Дърева е винаги интересна за четене и поражда много мисли.
цитирай
4. qaufland - Ха, и оня кретен Чавдар е пуснал с...
11.03.2018 22:46
Ха, и оня кретен Чавдар е пуснал същото интервю.
Да не сте се наговорили?
цитирай
5. getmans1 - . . . Дааа, в мен поражда нещо друго и ...
11.03.2018 22:47
... Дааа, в мен поражда нещо друго и нарочно бягам от точната дума!


1997 написа:
Дърева е винаги интересна за четене и поражда много мисли.

цитирай
6. getmans1 - . . . То и такива определения не бива ...
11.03.2018 22:51
... То и такива определения не бива да им се спестяват защото си ги заслужават.


qaufland написа:
Малко неща са по гадни от путиноида дърев.
Въплъщение на цялата отвратителност на путинизма и комунизма.
Третополов джендър.

цитирай
7. getmans1 - . . . Чакай бе човек, нищо лошо не съм ...
11.03.2018 22:55
... Чакай бе човек, нищо лошо не съм ти направил:)))


qaufland написа:
Ха, и оня кретен Чавдар е пуснал същото интервю.
Да не сте се наговорили?

цитирай
8. merlin68 - Гетьо, да беше написал поне кое в ...
11.03.2018 23:16
Гетьо, да беше написал поне кое в статията на Дърева е "полуистини, откровени лъжи, манипулации и малко истина колкото да не е без хич ..." та да има какво да коментираме.
А иначе, не прочетох цялата статия, но ще я допрочета утре. Във всеки случай съм напълно съгласен с Дърева, по въпроса на герберите - Защитил ли е Радев националните ни интереси? Само, че съм по-краен от Дърева - откровени бандити, крадци и национални предатели, да питат дали президента е защитил националните интереси... наглост на която е способен само Борисов.
цитирай
9. getmans1 - . . . Честно да кажа това за истината, ...
11.03.2018 23:27
... Честно да кажа това за истината, че е "колкото да не без хич" е ... силно преувеличено, все пак без малко кавалерство хич не бива.


merlin68 написа:
Гетьо, да беше написал поне кое в статията на Дърева е "полуистини, откровени лъжи, манипулации и малко истина колкото да не е без хич ..." та да има какво да коментираме.
А иначе, не прочетох цялата статия, но ще я допрочета утре. Във всеки случай съм напълно съгласен с Дърева, по въпроса на герберите - Защитил ли е Радев националните ни интереси? Само, че съм по-краен от Дърева - откровени бандити, крадци и национални предатели, да питат дали президента е защитил националните интереси... наглост на която е способен само Борисов.

цитирай
10. qaufland - Нека историците да дадат отговор на ...
12.03.2018 10:26
Нека историците да дадат отговор на следните въпроси:1/Българите роби ли са били в Османската империя или граждани на многонационална държава?Българите са имали паспорт /тескере/ с който свободно са пътували по света.Българите са имали собствени имоти и свобода на вероизповеданието.2/Кои са роби,българите или руските крепостни селяни които не са имали паспорти и собственост /руските селяни получиха паспорти 1968 год./.Излиза че роби идват да освобождават „поробени“.3/Защо руската ителигенция която е съпричастна за съдбата на братята славяни е безразлична към съдбата на собствения и народ?4/Защо тръгват да освобождават братята славяни в България и в същото време с такова настървение колят славяните в Полша?5/Защо българите не са желаели да се включат като доброволци във войната а са ги ловели в царевиците за да ги мобилизират?/Според Константин Леонтиев опълченците са били само 500 човека,според други источници 5000 ,а Българите са били тогава 5 милиона.
Константин Николаевич Леонтиев в основното си произведение – сборника с есета „Восток, Россия и славянство“ описва малко по различна картина на въодушевлението на българите.Българите според Константин Николаевич не са имали никакво желание да се сражават за освобождението си.Опълченците са били само 500 човека които не са успели да се скрият в царевиците.Това описва автора,страхливи българи и турци които се сражават като лъвове.Гумилев Л. Н. в“ Этногенез и биосфера Земли“ описва Отоманската империя като многонационална държава където националноста не е играела никаква роля,водеща е била религиозната принадлежност.За да разберете колко разложена е била империята още в началото на 19-ти век (1830г.) прочетете А.С. Пушкин „Стамбул гяуры нынче славят“.Вероятно след 500 години живот в Отоманската империя българите са се самоосъзнавали като лоялни граждани и не са имали желание да приемат „освобождение“от държава в която робствотое било основа на държавното устройство.Руските войници са крепостни селяни мобилизирани насила за срок от 25 години след което са получавали статут на свободни граждани.Голяма част от тях за първи път са яли месо в армията.Руснаците са били впечатлени от кирпичените къщи с дворове пълни с плодни дръвчета и домашен добитък.Или излиза че роби идват да освобождават „поробени“ защото така диктуват геостратегическите интереси на някой си.Време е да се напише истината,историята я пишат победителите които вече са победени.Чакаме новата версия!
цитирай
11. qaufland - “Като народ ние можем да се гордеем, ...
12.03.2018 10:28
“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

Русчук, 1-й Март 1886 г.

З.Стоянов
цитирай
12. qaufland - Евгений Утин, руски военен коре...
12.03.2018 10:31
Евгений Утин, руски военен кореспондент на руско турската война от 1877-1878 година за отношенията между руснаците “освободители” и “освободените” българи:

“- Знам, че „братушките” не могат да ме понасят – каза ми един началник на окръг, когато обхождахме владението му и спирахме в селата – но ми е все едно. Този народ е калпав и трябва да се отнасяш с него сурово. Сега ги е страх от мен, защото знаят, че нищо няма да им се размине: виновен ли е – двайсет и пет нагайки! Нека ги е страх!

– Чакайте, – възразих му аз – нагайката е твърде глупаво средство, за да бъде спечелено приятелството на българите.

– Нека ви направя за седмица шеф на кааза и ще видите може ли човек да се справи без нагайка. Всеки ден ще ви трябват двеста-триста! Не познавате българите, а колкото до тяхното разположение – Бог да им е на помощ, но на нас защо ни е?

– Забравяте, че сме дошли да ги освобождаваме! А вие, с нагайката!

– Повярвайте ми, за тях нагайката е най-доброто освобождение!”

Българите безпрекословно изпълняваха заповеди, но на лицата им не можеше да прочете нито задоволство, нито радост. Бяха убедени, че ако турците са ги били произволно, така ги бият и руснаците.
цитирай
13. qaufland - Ефрем Каранфилов(1915-1998 г. ) е ...
12.03.2018 10:32
Ефрем Каранфилов(1915-1998 г.) е български литературен критик и есеист, учен, академик на БАН, директор на Института за литература при БАН (1982 -1989), изследователя на творчеството на Захари Стоянов. Ето няколко оценки на академика като автор на предговора към книгата „Захари Стоянов. Васил Левски (дяконът). Черти от живота му”, издателство на БЗНС, София, 1977 г. Пишейки за първата биография на Левски, написана от Захари Стоянов, Ефрем Карамфилов отбелязва един цитат от Захари Стоянов:

„ А ти какъв ще станеш, бай Василе, когато СЕ ОСВОБОДИМ ( а не когато ни освободят)- попитал го един път Божил Георгиев в присъствието на други трима апостоли : Ангел Кънчев, Димитър Общия и Сава Младенов.

-Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви- отговорил той.- Тогава аз ще да отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там , макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече”. ( стр. 78)”
цитирай
14. qaufland - Въпреки, че уж Русия много държи на ...
12.03.2018 10:38
Въпреки, че уж Русия много държи на „вековната дружба” с България Путин и режимът му не пропуснаха нито една възможност да уязвят България. Особено благоприятни за руските удари под кръста се оказа историята ни.
Така например през май 2017 г. по време на визитата на македонския президент Георге Иванов в Москва Путин заяви, че славянската писменост е дошла в Русия от „македонската земя”.
Очевидна провокация на бившия кадрови служител на КГБ и настоящ държавен глава на Русия.
Нищо, че казаното от него не само, че историческо е невярно, но и се разминава с позицията на такъв негов близък човек като руския патриарх Кирил, който две години по-рано заяви пред президента Росен Плевнелиев, че „българите донесоха книжната грамотност в Русия”.
През ноември 2017 г. пък говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова заяви, че „съветската армия е спасила десетки хиляди български евреи”.
Нова провокация, която беше опровергана от българските власти, включително и от министър-председателя.

Активното мероприятие на патриарх Кирил – агент „МИХАЙЛОВ”

Никога досега обаче Русия на Путин не си е позволявала да бъде толкова невъздържана и да предприеме директна атака срещу българската държавност, унижавайки я по начина, по който това направи патриарх Кирил, известен още с агентурния си псевдоним „МИХАЙЛОВ” в КГБ срещу българския президент Румен Радев и българския патриарх Неофит.
Путин, който през 2017 г. има само едно посещение в страна от Европейския съюз (в Унгария през февруари при своя приятел Орбан) не дойде за 3-ти март възпрян заради предизборната ситуация в Русия.
Това обаче не попречи на руската страна да изпрати за Националния празник на България именно патриарх Кирил, който е близък до Путин и определя неговото управление като „божие чудо”.

Добре премислен ход

Неговият ход в София е добре премислен и носи характеристиките на класическо активно мероприятие. Няма как да е друго, след като руският патриарх на връх Националния празник на България говори назидателно пред своите домакини в президентството на среща, на която не присъстват медии, но руската делегация снима през цялото време.
П А след това на сайта на Руската православна църква видеото е публикувано без онази част, която съдържа евентуалния отговор от президента (който ние така и можем да разберем на 100% процента какъв е бил, защото нямало стенограма). Това говори, че още от самото начало целта е била да се даде публичност на позицията на Кирил през неговите сащисани домакини.
От това видео виждаме само как докато тече назидателния монолог на руския патриарх Радев клати мълчаливо глава, а патриарх Неофит си я навежда, като и двамата са с изненадани погледи.

Шамар за проруските слуги в България

Активното мероприятие на Кирил обаче има и обратен ефект, защото беше неочакван шамар за всичките техни проруски слуги в България.
Вече цяла седмица те не могат да асимилират, че руският високопоставен гост най-безпардонно постави в унизително положение българския държавен глава Румен Радев, който още като кандидат-президент призна руската окупация на Крим, а след като беше избран за президент за разлика от своите европейски колеги във всяка една своя външнополитическа изява не пропуска да призове да бъдат отменени санкциите срещу Русия (всъщност те са срещу олигархичния кръг на Путиновия режим).
Проруските настроения на Светия синод и патриарх Неофит, познат от 2012 г. и като агент „СИМЕОНОВ” на Държавна сигурност, са известни.
Стореното от патриарх Кирил държи вече седмица в шок лагера на проруските настроени политици, партии и социолози в България, които или гузно мълчат, или се опитват да представят несъстоятелни доводи и изпадат в още по-жалко положение.
Активното мероприятие на Кирил има и вторичен ефект, който се изрази в публичното осветяване на най-ярките „руски патриоти” в България като лидерът на „Атака” Волен Сидеров и лидерът на МВРО Красимир Каракачанов, социологът Кольо Колев и др.
Дори такива лица, демонстриращи любовта си към Русия, като един Румен Петков, бивш политик от БСП и неуспял депутат от залезлия президентски (на Георги Първанов) политически АБВ, се вайка, че стореното от патриарх Кирил на практика ще доведе до антируски настроения в българското общество.
И много вероятно е прав. Отдавна са изпуснали положението. Защото проруските слуги в България не се кланят достатъчно ниско на московския си господар, не са безпределно верни, както в миналото, разглезени са от тая демокрация и все не могат да свършат работа, за която им се плаща.
Затова сега играе нагайката, както преди 140 години още веднага с освобождението (виж за справка „Писма от България” на Евгений Утин). Да ви се даде един хубав урок. А пък ако после заслужите ще получите и „братска” руска любов.
цитирай
15. qaufland - аз ти посочих къде дърева лъже,путинска мършо
12.03.2018 10:41
merlin68 написа:
Гетьо, да беше написал поне кое в статията на Дърева е "полуистини, откровени лъжи, манипулации и малко истина колкото да не е без хич ..." та да има какво да коментираме.
А иначе, не прочетох цялата статия, но ще я допрочета утре. Във всеки случай съм напълно съгласен с Дърева, по въпроса на герберите - Защитил ли е Радев националните ни интереси? Само, че съм по-краен от Дърева - откровени бандити, крадци и национални предатели, да питат дали президента е защитил националните интереси... наглост на която е способен само Борисов.

цитирай
16. getmans1 - . . . За някои блогови капацитети З. ...
12.03.2018 10:54
... За някои блогови капацитети З. Стоянов е нехранимайко и пунгаш.
В такива случаи Джон би казал "Не капацитете а обикновени капацуни, Сър!".


qaufland написа:
“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

Русчук, 1-й Март 1886 г.

З.Стоянов

цитирай
17. qaufland - Тия блогови капацитети, които се ...
12.03.2018 11:05
Тия блогови капацитети, които се кланят на дявола сталин, не само че не са българи, а не са и хора.
Но си много любезен с тия мърши.
цитирай
18. getmans1 - http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/edna-balgarka-pishe-do-ruskiya-patriarh-oskvernihte-natsionalniya-ni-praznik
12.03.2018 11:05
... Лъжите на Дъревица са във всеки един абзац. Тая сигурно ни мисли за дечица от детска градина "Лиляна Димитрова".



15. qaufland - аз ти посочих къде дърева лъже,путинска мършо
10:41

qaufland написа:
merlin68 написа:
Гетьо, да беше написал поне кое в статията на Дърева е "полуистини, откровени лъжи, манипулации и малко истина колкото да не е без хич ..." та да има какво да коментираме.
А иначе, не прочетох цялата статия, но ще я допрочета утре. Във всеки случай съм напълно съгласен с Дърева, по въпроса на герберите - Защитил ли е Радев националните ни интереси? Само, че съм по-краен от Дърева - откровени бандити, крадци и национални предатели, да питат дали президента е защитил националните интереси... наглост на която е способен само Борисов.


цитирай
19. anonimapokrifoff - Не давай линк да се ровим да търсим, а ...
12.03.2018 11:12
Не давай линк да се ровим да търсим, а пускай цялата статия.
цитирай
20. getmans1 - Ей, голямо неудобство ни осигуриха ...
12.03.2018 11:41
Ей, голямо неудобство ни осигуриха домакините а аз все го забравям.
Става въпрос за писмото на една българка до Кирил поместено във "Фактор".


анонимен написа:
Не давай линк да се ровим да търсим, а пускай цялата статия.

цитирай
21. qaufland - Ваше Светейшество, Като българка ...
12.03.2018 11:52
Ваше Светейшество,
Като българка искам да изкажа възмущението и обидата си от Вашата реч. Произхождам от православно българско семейство, като чичо ми и дядо ми бяха свещеници. Бидейки поканен като гост на честването на 140 годишнината от Освобождението на България от турско иго, Вие си позволихте да прекрачите прага и въпреки, че бяхте поканен в качеството си на духовен водач, превърнахте визитата си в политическа пропаганда.
Смея да Ви напомня, че БПЦ бидейки автокефална, а Българската държава – независима, нямате право, нито като духовен водач, нито като политик, да поучавате, определяте, критикувате и налагате позиция на нашия народ! С речта си Вие престъпихте всякакъв дипломатически протокол, като лично обидихте президента на държавата ни и целият български народ като си позволихте да ни вменявате чувство за вина, че благодарим не само на Русия, но и на всяка друга нация, чиито войници са оставили костите си на Българска земя!
С вашият призив за благодарност към Русия Вие осквернихте националният ни празник като отрекохте нашият собствен принос в борбата ни за църковна независимост и принизихте дейността на българските революционери и героизма на българските опълченци! И след като Вие в речта си заявихте: „Ние сме за историческата истина, ние я завоювахме със своята кръв“, нека си кажем истината! Вярвайки, че говоря от името на стотици хиляди българи, искам да заявя, че ние като народ отказваме да вярваме на митовете на Руската пропаганда. Подтикнати от апела Ви, в търсене на историческата истина, нека се върнем назад в историята. Тя е пълна с примери, които доказват, че истинската цел на вашата държава винаги е била да завладява, подчинява, експлоатира и унищожава.

Благодарността се заслужава,

Ваше Светейшество, не се изисква. Русия не е Бог, че да и благодарим, за съществуването си. Главната стратегическа цел на Русия е да завладее Босфора и Дарданелите и да превърне България в Задунайска Губерния. Вашите войници са дошли като завоеватели и умират за императора и родината си, а не за освобождението на нашия народ!
Как да сме Ви благодарни, когато всичките Ви действия доказват обратното? Руските официални органи и Руските дипломати не употребяват думата България. В манифеста от 12/24.04.1877 г. на император Александър II, с който се обявява войната на Османската империя, името България не се споменава, а ние вместо „българи“ сме наречени „християни“ и „верноподаници“. Защо в договора от Сан Стефано не се споменава България, а сме принизени до „Балканска област“? Това може да се прочете в архивите на руския окупационен фонд. Защо криете Санстефанския договор? В нашите архиви се съхранява само копие. Оригиналът е във вашите архиви, до които не е разрешен достъпът на български историци. Вашата църква обявява Българската църква за незаконна през 1872 г. Нима българските владици заточени като „бунтовници”, по искане на Русия, са ваши братя? Нима и този акт е продиктуван от желанието Ви за свободна и независима България?
Схизмата на руската църква против нашата е наложена през 1872 г. и отменена едва през 1945 г. Граф Игнатиев, на който от благодарност кръщаваме булеварди и издигаме паметници, ни нарича „суров материал, без достатъчно кадри за образуване на самостоятелно княжество“. Защо на подписването на Сан Стефанския договор не са допуснати българи, които да изкажат своето мнение.? Българи, които да представляват народа ни, чиято държава се възстановява с подписването на този договор? И като израз на вашата безгранична любов, оценявате жертвите и разноските по нашето „освобождение“ ги включвате като кръчмарска сметка в чл. 8 на временния Сан Стефански договор и в чл. 22 на Берлинския договор.
Ваше Светейшество, как да повярваме, че загрижена за православните българи, Русия идва да ни „освободи“, когато броени години преди тази война в собствената Ви държава православните крепостни селяни са се продавали като добитък. Как да Ви вярваме, че милеете за българските деца взети като кръвен данък за еничари, когато цената на четири годишно крепостно момче в Русия е 5 рубли, на едногодишно 50 копейки, а цената на една крава е 2 рубли. В своя трактат М. Грибовски доктор по право изтъква, че изпращането на малки деца в робство било проява на мъдрост от страна на техните майки, давало им възможност да укрепнат физически и да се развият умствено, предпазвайки ги от неразумни постъпки. И тези хора са се загрижили за нас?
Вие не искате просто благодарност. Вие

искате „вечна“ благодарност, под формата на зависимост, покорство и слугинаж

И за това като гражданин на света искам да благодаря на Русия за нашето освобождение, за освобождението на Финландия, Литва, Латвия и Естония. За пакта Молотов-Рибентроп и освобождението на Полша. За наглостта Ви да сключите договор с нацистка Германия и да започнете война за подялбата на Европа, но като Ви излязоха криви сметките се превърнахте в „освободители“. Искам да Ви благодаря за Народния съд, Берлинската Стена и Пражката Пролет. Ако съм пропуснала нещо, моля да ме извините!
Вашата арогантна реч е демонстрация на имперската руска политика, на желанието Ви за доминация и явна демонстрация на липсата Ви на респект към България. Не виждам никаква разлика между вашето поведение и това на Никита Хрушчов. Явно само преклонната Ви възраст и факта, че трудно се навеждате Ви възпряха да си свалите обувката и да тропнете с нея по масата.
Вие като водач на Руската Православна Църква трябва да сте ни благодарен, че сме простили на църквата Ви за отношението и към България и че сме Ви поканили като гост на такава светла за нацията ни дата! Всеки път, когато се кръстите си спомнете на коя държава дължите религията си! Когато застанете на амвона, четейки евангелието на старобългарски език, на Кирилицата, която ние сме ви дали, се замислете, Вие които сте държава от едва 300 години и пишете с нашите букви, и прославяте Бог на нашия език,

КОИ СТЕ ВИЕ ДА ИСКАТЕ ДА ВИ БЛАГОДАРИ НАШАТА 1300 годишна държава, която Ви е дала всичко това !?

Биляна Амбарева, fakel

цитирай
22. 1997 - Мисля, не е така
12.03.2018 14:24
qaufland написа:
Тия блогови капацитети, които се кланят на дявола сталин, не само че не са българи, а не са и хора.
Но си много любезен с тия мърши.

qaufland, Щом и администраторът ти е сложил бан за предишните дивотии, прецени сам колко чиниш.
цитирай
23. qaufland - Един от путинопитеците е цъфнал. За ...
12.03.2018 14:41
Един от путинопитеците е цъфнал.За да илюстрира колко са.слабоумни.
1.Моят БАН няма нищо общо с темата за лъжите на дърев.
2.Кой от цитираните от мен ще опровергаеш -Ботев, Захарий или Евгений Утин?
3.Отвори си очите и ми виж постинга в раздел История, нямам никакъв бан.
И ти лъжеш като дърев.
цитирай
24. apostapostoloff - България не бива да има НИКАКВО взимане- даване с Русия!
12.03.2018 14:51
От Русия ние нямаме никаква полза- само вреди. Крайно време е и най- големият идиот да разбере повелята на времето:

ВИНАГИ С ЕВРОПА, НИКОГА ПОВЕЧЕ С РУСИЯ!
цитирай
25. vencivaleri1951 - В "Минало и размисъл"
12.03.2018 15:08
Херцен разказва за изумлението си , че селяните в едно от именията му отказват

свободата и собствеността върху земите , инвентара и сградния фонд. Князът "левичар" е бил известен с кросноречието и буния си нрав, но остава без думи
когато старейшината му обяснява отказа с това, че на Сирница и Великден нямало кой да им даде водка и мръвка, след като нямало да си имат господар и управител...

Тоест не можеш да освободиш никого , ако не е готов за това. Левски ще го карат стотици километри да го обесят в София и никой няма да направи опит да бъде освободен. Ботев с четниците си ще стигнат от Дунав до Разпятията си на "Вола"
без да се присъедини никой към тях, а ще се намерят и някои които да помагат на аскера. С Капитан Петко войвода ще се гаврят публично, без никой да застане зад или до него. Стамболов ще бъде съсечен в угода на Кобурга под безразличния поглед
на "публиката", а и гробът му ще бъде оскверняван не един път.
И какво да търсим от "Гетьо"...Той е средностатистическа извадка на българските бездушие и безразличие. Бунтува се главно в къщи подлютявайки кебапа на възлюблената. И мрази...Мрази най- вече таланта и моженето ...
Просто не знае/ а пък може и да знае/ колко прилича на онези "критици" от преди 10 ноември които обвиняваха Велислава , в полуистини, в инелигентщина и активирваха
службите и цензорите . Когато благоверната на Гетьо му "арестуваше" ракийката, на Велислава и "арестувваха "книгите и пиесите. Когато Гетьо се прибираше наежен като хайдутин от кръчмата, Велислава я прибираха на Хайдушка поляна/сградите на ДС/.
И слушал десидента Гетьо Би Би Си и Свободна Европа-само дето не разбрал, че и нейни думи се четяха от студиата.
И ето днес " Гетьо" и се присмива , че говорела полуистини и е прав.
Истинта е ,че ние сме народ от "Гетьовци" -дребни , завистливи, с шаячно мислене и действие. Ако се роди нещо извън "калъпа", то трябва да бъде омърсено, подиграно, унищожено. И че безполезно е Велислава да се опитва да ашладисва трънка с кипарис
цитирай
26. qaufland - Офф, путинофил е диагноза. Какво ...
12.03.2018 15:20
Офф, путинофил е диагноза.
Какво значение има какъв е гетю, като изсипах дъжд от доказателства.
Прочети, товаришч , писмото на Биляна Амбарева, в което е описана цялата отвратителност на руските уроди.Специално как крепостните са били роби.
Прочети и как освободителите са ни налагали с камшик.
Прочети и трите тома на Руската империя срещу България, където с десетки доказателства се посочва, че от 15 век досега Русия води антибългарска политика.
И че ченгето Гундяев си позволи нещо, за което трябваше да го фраснат по кагебейската кратуна.
Майната му на гетю, истината е важна, че винаги Русия е била наше проклятие.
цитирай
27. vencivaleri1951 - Не четете
12.03.2018 15:48
qaufland написа:
Офф, путинофил е диагноза.
Какво значение има какъв е гетю, като изсипах дъжд от доказателства.
Прочети, товаришч , писмото на Биляна Амбарева, в което е описана цялата отвратителност на руските уроди.Специално как крепостните са били роби.
Прочети и как освободителите са ни налагали с камшик.
Прочети и трите тома на Руската империя срещу България, където с десетки доказателства се посочва, че от 15 век досега Русия води антибългарска политика.
И че ченгето Гундяев си позволи нещо, за което трябваше да го фраснат по кагебейската кратуна.
Майната му на гетю, истината е важна, че винаги Русия е била наше проклятие.


Написах че семе народ от "гетьовци"-и вие и аз. Пък и завърших общо взето като Вас-майната му на "Гетьо"вците-тоест от трънка кипарис не става. а и започнах с това, че този който не е готов не може да бъде освободен и поради това съм съгласен с Амбарева..."старейшината" Амбарева. Трябвало е да си останем турска провинция и сега подобно на кюрдите янките да ни правят държава. Едно е американци да ти донесат суверенитет, друго е руснаци...
цитирай
28. blackpredator - Венци,
12.03.2018 16:24
Пидогор написа:
Офф, путинофил е диагноза.

Пидогор e състояние..
цитирай
29. qaufland - Тоя путинопитек, след като напомпи ...
12.03.2018 16:46
Тоя путинопитек, след като напомпи няколко постинга, за да свали гетю от първа, се е изходил.
В много неща си прав, Венци, това за Левски, Ботев и Петко войвода.
цитирай
30. getmans1 - Ех, Венци, де да бяхте ....
12.03.2018 21:24
... и ти а, и компанията ти от народа на „гетювците“ сега нямаше да го водим този разговор!
Аман от преродени Ботевци и вечни антифашисти!!!
/на личните нападки и този път няма да обърна внимание/

А, Дърева е, лъжкиня и манипулаторка и то, нескопосана!


[quote=vencivaleri1951]Херцен разказва за изумлението си , .....

Тоест не можеш да освободиш никого , ако не е готов за това. Левски ще го карат стотици километри да го обесят в София и никой няма да направи опит да бъде освободен. Ботев с четниците си ще стигнат от Дунав до Разпятията си на "Вола"
без да се присъедини никой към тях, а ще се намерят и някои които да помагат на аскера. С Капитан Петко войвода ще се гаврят публично, без никой да застане зад или до него. Стамболов ще бъде съсечен в угода на Кобурга под безразличния поглед
на "публиката", а и гробът му ще бъде оскверняван не един път.
И какво да търсим от "Гетьо"...Той е средностатистическа извадка на българските бездушие и безразличие. Бунтува се главно в къщи подлютявайки кебапа на възлюблената. И мрази...Мрази най- вече таланта и моженето ...
Просто не знае/ а пък може и да знае/ колко прилича на онези "критици" от преди 10 ноември които обвиняваха Велислава , в полуистини, в инелигентщина и активирваха
службите и цензорите . Когато благоверната на Гетьо му "арестуваше" ракийката, на Велислава и "арестувваха "книгите и пиесите. Когато Гетьо се прибираше наежен като хайдутин от кръчмата, Велислава я прибираха на Хайдушка поляна/сградите на ДС/.
И слушал десидента Гетьо Би Би Си и Свободна Европа-само дето не разбрал, че и нейни думи се четяха от студиата.
И ето днес " Гетьо" и се присмива , че говорела полуистини и е прав.
Истинта е ,че ние сме народ от "Гетьовци" -дребни , завистливи, с шаячно мислене и действие. Ако се роди нещо извън "калъпа", то трябва да бъде омърсено, подиграно, унищожено. И че безполезно е Велислава да се опитва да ашлад


.... Ех Венци, де да беше народ от гетювци а то народ от Кушели преродени Ботевци, руски подлоги
цитирай
31. getmans1 - . . . Не го знам кой този „Полигор“ но ...
12.03.2018 21:28
... Не го знам кой този „Полигор“ но явно той и аз сме ти кошмарите.

Ей, ти да не би да се напикаваш нощем заради мен, бе!?


blackpredator написа:
Пидогор написа:
Офф, путинофил е диагноза.

Пидогор e състояние..

цитирай
32. getmans1 - . . . Ти Венци не можеш да бъде „народ ...
12.03.2018 21:35
... Ти Венци не можеш да бъде „народ от Гетьовци“ ти, можеш само да си „народ от Кушели и преродени ... вече беззащитни национални герои.
Такива като вас, ние Гетювците ги наричаме мършояди!!!



vencivaleri1951 написа:
qaufland написа:
Офф, путинофил е диагноза.
Какво значение има какъв е гетю, като изсипах дъжд от доказателства.
Прочети, товаришч , писмото на Биляна Амбарева, в което е описана цялата отвратителност на руските уроди.Специално как крепостните са били роби.
Прочети и как освободителите са ни налагали с камшик.
Прочети и трите тома на Руската империя срещу България, където с десетки доказателства се посочва, че от 15 век досега Русия води антибългарска политика.
И че ченгето Гундяев си позволи нещо, за което трябваше да го фраснат по кагебейската кратуна.
Майната му на гетю, истината е важна, че винаги Русия е била наше проклятие.


Написах че семе народ от "гетьовци"-и вие и аз. Пък и завърших общо взето като Вас-майната му на "Гетьо"вците-тоест от трънка кипарис не става. а и започнах с това, че този който не е готов не може да бъде освободен и поради това съм съгласен с Амбарева..."старейшината" Амбарева. Трябвало е да си останем турска провинция и сега подобно на кюрдите янките да ни правят държава. Едно е американци да ти донесат суверенитет, друго е руснаци...

цитирай
33. qaufland - О, всеки знае за горещата любов на тоя кретен към полигор.Любовта на живота му.
12.03.2018 21:53
getmans1 написа:
... Не го знам кой този „Полигор“ но явно той и аз сме ти кошмарите.

Ей, ти да не би да се напикаваш нощем заради мен, бе!?


blackpredator написа:
Пидогор написа:
Офф, путинофил е диагноза.

Пидогор e състояние..


цитирай
34. getmans1 - . qaufland - О, всеки знае за горещата любов на тоя кретен към полигор.Любовта на живота му. 21:53
12.03.2018 22:01
... Аз пък си мислех, че нещо с Рустамич ... нещо се таковат.
цитирай
35. get - - НАСЛЕДНИКО на СЛАВЧО-СРЪБСКИ ПАРТИЗАНИ - срещу НАРОДА към който НЕ ПРИНАДЛЕЖИШ ... ?
12.03.2018 23:32
vencivaleri1951 написа:

...
Истинта е ,че ние сме народ от "Гетьовци" -дребни , завистливи, с шаячно мислене и действие. Ако се роди нещо извън "калъпа", то трябва да бъде омърсено, подиграно, унищожено. И че безполезно е Велислава да се опитва да ашладисва трънка с кипарис



... ПРЕСТАНИ ДА ГОВОРИШ МРЪСОТИИ инак ... зло ще те стигне!

- На кои ИСКАШ ДА СЕ КЛАНЯМЕ, бре ФАРИСЕИНО-КОМУНИСТИЧЕСКИ?
- Ето ти ПРИМЕР(И) - КАКВО СА ПРЕДСТАВЛЯВАЛИ И ПРЕДСТАВЛЯВАТ - ТВОИТЕ ЛЮБИМИ ВАТНИЦИ - виж САМ картината рисувана от Николай Касаткин С ПОКАЗАТЕЛНО ИМЕ:
"Крепостная актриса в опале, КОРМЯЩАЯ ГРУДЬЮ барского ЩЕНКА".

Ето изображението: В което руска крепостна-артистка >>КЪРМИ ГОСПОДАРСКО КУЧЕНЦЕ<< - защото НЕ Е УГОДИЛА на барина ... А САМО ЕДНА ЛИ крепостна, Е БИЛА в Русията?

https://commons/wiki/File:Kasatkin.jpg

ИЛИ ОЩЕ НА АДРЕС(тук са показани още автори по същата тема КРЕПОСТНИЧЕСТВО):
https://vikond65.livejournal/153470.html

- Добре ли го разгледа(хте) ВИЕ НАСЛЕДНИКО ПО МИСЛЕНЕ, НА изрода-идеолог с увреден от сифилисА мозък - МАВЗОЛЕЯ на който ВСЕ ОЩЕ СТОИ НА "Червения площад"?
- А ЗА ТОЗИ ИЗРОД И МАВЗОЛЕЯ в който лежи мумията му - преди седмица Путин обясняваше, че това било нещо КАТО КРИПТА НА светец - ама вдигната по ПРАВОСЛАВНО-КОМУНИСТИЧЕСКИ !
- Искаш ли цитати и видео-материал ... на ОТКРОВЕННИЯ ПРАВОСЛАВНО-КОМУНИСТИЧЕСКИ глупак, и Русски президент ... - ка-ге-бистки слуга на дявола а от това й морален-УРОД Путин !!?

- Защо НЕ КОМЕНТИРАТЕ ФАКТА, че ? - патриарх Кирил, той и сексот "Михаил" НЕ ЗНАЕШЕ ДОРИ ИМЕТО НА ЦАРЯ ОСВОБОДИТЕЛ - но назидаваше БЪЛГАРИТЕ че НЕ ЗНАЕМ ИСТОРИЯТА и нЕ си почитаме "освободителите"?
- Какво друго да очакваме от комунист на КУБ - Защото първо е сътрудник на КГБ - второ поп - трето: УМНИЯ ПРЕСТАВА ДА БЪДЕ КОМУНИСТ !

- Ей Венци - има една приказка казвана по моя край: "Синигерчетата мълчат - кога пеят другите птици - защото са им осрани задниците".
- Ще ли ме разбереш - комунистическо синигерче! ... а ако ме разбереш - ще ли ти е останала СЪВЕСТ - та малко от малко се засрамиш И СПРЕШ С ОПЛЮВАНЕ НА НАРОДА МИ?!
цитирай
36. getmans1 - Гег, новият ми постинг е готов и е предвиден за сутринта но заради теб ще го пусна на момента ... да видиш как мисля аз.
12.03.2018 23:43
get написа:
vencivaleri1951 написа:

...
Истинта е ,че ние сме народ от "Гетьовци" -дребни , завистливи, с шаячно мислене и действие. Ако се роди нещо извън "калъпа", то трябва да бъде омърсено, подиграно, унищожено. И че безполезно е Велислава да се опитва да ашладисва трънка с кипарис



... ПРЕСТАНИ ДА ГОВОРИШ МРЪСОТИИ инак ... зло ще те стигне!

- На кои ИСКАШ ДА СЕ КЛАНЯМЕ, бре ФАРИСЕИНО-КОМУНИСТИЧЕСКИ?
- Ето ти ПРИМЕР(И) - КАКВО СА ПРЕДСТАВЛЯВАЛИ И ПРЕДСТАВЛЯВАТ - ТВОИТЕ ЛЮБИМИ ВАТНИЦИ - виж САМ картината рисувана от Николай Касаткин С ПОКАЗАТЕЛНО ИМЕ:
"Крепостная актриса в опале, КОРМЯЩАЯ ГРУДЬЮ барского ЩЕНКА".

Ето изображението: В което руска крепостна-артистка >>КЪРМИ ГОСПОДАРСКО КУЧЕНЦЕ<< - защото НЕ Е УГОДИЛА на барина ... А САМО ЕДНА ЛИ крепостна, Е БИЛА в Русията?

https://commons/wiki/File:Kasatkin.jpg

- Добре ли го разгледа(хте) ВИЕ НАСЛЕДНИКО ПО МИСЛЕНЕ, НА изрода-идеолог с увреден от сифилисА мозък - МАВЗОЛЕЯ на който ВСЕ ОЩЕ СТОИ НА "Червения площад"?
- А ЗА ТОЗИ ИЗРОД И МАВЗОЛЕЯ в който лежи мумията му - преди седмица Путин обясняваше, че това било нещо КАТО КРИПТА НА светец - ама вдигната по ПРАВОСЛАВНО-КОМУНИСТИЧЕСКИ !
- Искаш ли цитати и видео-материал ... на ОТКРОВЕННИЯ ПРАВОСЛАВНО-КОМУНИСТИЧЕСКИ глупак, и Русски президент ... - ка-ге-бистки слуга на дявола а от това й морален-УРОД Путин !!?

- Защо НЕ КОМЕНТИРАТЕ ФАКТА, че ? - патриарх Кирил, той и сексот "Михаил" НЕ ЗНАЕШЕ ДОРИ ИМЕТО НА ЦАРЯ ОСВОБОДИТЕЛ - но назидаваше БЪЛГАРИТЕ че НЕ ЗНАЕМ ИСТОРИЯТА и нЕ си почитаме "освободителите"?
- Какво друго да очакваме от комунист на КУБ - Защото първо е сътрудник на КГБ - второ поп - трето: УМНИЯ ПРЕСТАВА ДА БЪДЕ КОМУНИСТ !

- Ей Венци - има една приказка казвана по моя край: "Синигерчетата мълчат - кога пеят другите птици - защото са им осрани задниците".
- Ще ли ме разбереш - комунистическо синигерче! ... а ако ме разбереш - ще ли ти е останала СЪВЕСТ - та малко от малко се засрамиш И СПРЕШ С ОПЛЮВАНЕ НА НАРОДА МИ?!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6073269
Постинги: 2742
Коментари: 26495
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031