Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2018 23:46 - Три денЯ ашладиСвах сливи и сега питам, кой .... ???
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2909 Коментари: 21 Гласове:
3

Последна промяна: 13.03.2018 08:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.... И сега питам, кой сега ще ашладиса този паметник?

Питам аз, коооой? Коой сега ще го ашладисаааа?

Генерал-Патриарха лииии или Дъревицата, ил пък нейните блогови наместници, кооой???


image



....  УВАЖАЕМИ и НЕуважаеми Г-жи и Г-да, генерал-патриарха Кирил едва ли някога ще си позволи да отиде във Финландия и да им заяви „тогава сте били руски поданици, и нямате право да издигате паметник на финландци загинали за руската кауза след като сте били руски поданици.
Има ли смисъл тук да питаме каква е била тази кауза щом, сега след 140 години ЩЕ ни се забранява да сме благодарни на загиналите, за нас?!?

Да го еВа, Г-жи и Г-да Вие представяте ли си я тази картинка, аз не!?







Гласувай:
4



1. getmans1 - Според Б. Димитров и други историци ...
13.03.2018 00:16
Според Б. Димитров и други историци тези османски войски които са се били за Шипченския проход са били албанци предимно.
Тук е разковничето на парадокса хора, че мразим не народите а мразим империята и съвсем нормално е да не възприемаме друга империя да е „освободителка“.
Уважението на България към Русия като държава преди 89-та никой в България не я отричал но и никой не я е наричал „империя“ нищо не ни пречеше на този ден „трети март“ да уважаваме румънци, фини, поляци загинали за свободата макар,че не го и празнувахме официално.

Сега бившите антиимпериалисти се обявиха за неоимпериалисти и ние трябва да ги последваме ли, не, мерси?!
цитирай
2. getmans1 - За какво си говорим Г-жи и Г-да:...
13.03.2018 01:26
За какво си говорим Г-жи и Г-да:

„Финляндия. Хельсинки. Памятник финским солдатам, погибшим в битве при Горни Дыбник. “


... Само маркирайте текста в скобите и ще видите на каква друга идиотщина ще попаднете.
Аз повече няма какво да кажа!
цитирай
3. vencivaleri1951 - Ами докато ашладисваше
13.03.2018 06:39
не ти ли мина на ум да провериш на чия администрация е тази "обществена поръчка":)
Щото ние тук в София си имаме почти копие на този паметник и същият е известен като " Руски паметник".
И защо се правиш на "неодрусана слива". Благодарност към финландци, украинци , поляци, а и още много други винаги е имало и имената могат да се прочетат на костници и могили. Както прочетохме отговорът на президентът ни към посамозабравилия се патриарх е точен и го поставя на мястото. Да поставяме обаче на равна нога по причастност на днешните Полша, Финландия, Грузия, Казахстан... с Русия е все едно да кажем, че СССР ни е освободил от турците.
цитирай
4. getmans1 - . . . Венци, това, че гледаме на не...
13.03.2018 10:12
... Венци, това, че гледаме на нещата от различни ъгли те ти дава право да правиш абсолютно никакви внушения особено пък такива от рода, че съм пуснал нещо тра-ла-ла! Няма и да си спомниш за такова нещо в моя блог, всьо проверено.

Обелиска е, може най-разпространената форма за паметник в света и това не бива да ни говори нищо. Към това като прибавиш, че няма никакво значение кой е финансирал един паметник нито пък, на коя територия се намира ще разбереш колко са нелепи думите на този уж патриарх.
Нелепи сте и вие дето го подкрепяхте на 100%. Още по-смешни ставате, и сега когато се заговори за уж достойния отговор на Президента.

Този хипотетичен „достоен“ отговор е само за вътрешна употреба и е без никаква тежест, най-много сега като обръщате палачинката и казвате „посамозабравилия патриарх“ да ставате още по смешни.
По същия начин ми е смешна и твоята приятелка Дърева, която в тази визита вижда извинението на Путин за миналогодишната му позиция спрямо българската азбука.
Позиция Венци, която вие т.е. ти и компания пак подкрепяхте.

Тук Венци ще употребя една високопарна дума но няма как, великодушието на българите се състои в това да почита равно загиналите за освобождаването ни защото пред смъртта всички са равни. Великодушие е, и това да не мразим онези народи които са имали войници в турската армия, защото знаем какво е било.
Руските имперски интереси и претенции нямат място тук!

vencivaleri1951 написа:
не ти ли мина на ум да провериш на чия администрация е тази "обществена поръчка":)
Щото ние тук в София си имаме почти копие на този паметник и същият е известен като " Руски паметник".
И защо се правиш на "неодрусана слива". Благодарност към финландци,.... Както прочетохме отговорът на президентът ни към посамозабравилия се патриарх е точен и го поставя на мястото. Да поставяме обаче на равна нога по причастност на днешните Полша, Финландия, Грузия, Казахстан... с Русия е все едно да кажем, че СССР ни е освободил от турците.

цитирай
5. vencivaleri1951 - Гетьо, паметника е руски
13.03.2018 13:37
и на него не са само финландци. В челото беше руски офицер-забравил съм името му. И Въобще фините нямат кой знае колко свои паметници, защото са млада държава. Това което стърчи като антика над земята е шведско и руско. Впрочем нашият принос към освобождаването им от СССР е документиран-те също трябва да "бият чело"
Ние обаче трябва да се вгледаме какво има зад челото на фините и как така от скромна и семпла икономика за 30, 40 години направиха страната си една от най щастливите. Ако българските управници копираха наполовина финските , щяха да бъдат удудюкани като "руски мекерета"
Примери:
Фините имат същите реактори , но действащи като малките ни в Козлодуй, които закрихме.Посмя ли някой да им намекне да закрият централата си?
-Северен поток:
Първоначално тръбата бе проектирана и договорена да мине през екваторията на бившите съветски прибалтийски държавици и полша. Янките оаче постъпиха както и при южен поток и саботираха проекта. Финландия видя своя шанс за изгода и предостави своята екватория/Турция я копира/ и сега печели луди кинти от нищото.
Полша и Прибалтика/а и България/ днес плащат най-скъпия газ в Европа-за руски газ
говоря.
Стокооборот
След 10ти ноември ние направихме всичко възможно да загубим пазарите в Русия-направихме го , но и погубихме за едно икономиката си.
Финландия е зависима на 100 % от руските енергоносители/почти като нас/ , но изнася за Русия близо 40% от продукцията за износ. Има положително салдо в търговския си баланс-пак като нас, но от преди 10ти ноември. тогава ние имахме положително салдо и се оказа при изравняванията , че руснаците ни дължат пари които оформиха като държавен дълг. Днес сме с пасив от2млрд годишно. Тоест вместо да работим с тези два милиарда ги държим в резерв-поне така би трябвало
Ето това са финландците-когато трябва се бият до последен патрон и човек, когато обаче имат интерес си го гонят до дупка без да човъркат стари рани-нямат си Орлов мост, нямат си иестмени управници
цитирай
6. get - Гетманс - Защо, не попиташ този бард ...
13.03.2018 14:54
Гетманс - Защо, не попиташ този бард на пост-комунизма - Следното?

- Защо примерно във Финландия и Полша - нямат паметници на руската ИМПЕРСКА АРМИЯ освободителка?

- Защо - не го попиташ КАКВО Е МНЕНИЕТО НА ЛЕНИН - явявала ли се е СССР - наследница на ИМПЕРСКА РУСИЯ?
- А - ЯВЯВА ЛИ СЕ СЪВРЕМЕННАТА руска федерация ИСТОРИЧЕСКИ НАСЛЕДНИК И ПРЯК ПРАВОПРИЕМНИК - на Руската империя?
- Защо РУСКИЯТ ПАТРИАРХ - НЕ ЗНАЕШЕ ИМЕТО НА "ЦАРЯТ ОСВОБОДИТЕЛ" - но според КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРСКИ КЛАКЬОРИ - единствено и само НЕГОВОТО МНЕНИЕ Е ЗАРЕДЕНО С Е-Д-И-Н-С-Т-В-Е-Н-А-Т-А ИСТОРИЧЕСКА ИСТИНА?

- Пък по отношение ЗАЩО БЪЛГАРИЯ КУПУВА ПО ВЪЗМОЖНИ НАЙ-ВИСОКИ ЦЕНИ РУСКАТА ПРИРОДНА ГАЗ - няма да го питам ... само ще го питам: В какво се състоеше, тоест КАКВА БЕ СЪЩНОСТТА НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА ЯМБУРГСКА СПОГОДБА ... ТЯ ПЪК ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "ОРЕНБУРГСКИЯ СТРОЕЖ" - от времето когато бяхме страна ЧЛЕНКА НА СИВ - и с инвестиции и безплатен труд ОСИГУРЯВАХМЕ ПРЕНОС НА ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ ... от западен Сибир до нас ПО СЪОТВЕТНО ОПРЕДЕЛЕНИ ТВЪРДИ ЦЕНИ + КВОТИ/КОЛИЧЕСТВА НА ДОСТАВКА!
- Та да питам ЗАЩО КОГА СТАНЕ ВЪПРОС ДА НИ ПРОДАВАТ НА ЧОВЕШКИ ЦЕНИ енергоносители в РАЗРАБОТКАТА НА КОИТО НИЕ СМЕ участници - русите НЕ СА НИ НИТО БРАТЯ - НИТО СЛАВЯНИ ... ма кога стане нужда да им обезпечаваме гео-политическите МЕРОПРИЯТИЯ НА БАЛКАНИ - веднага се сещат за "освобождение", "братя-славяни" и "православие" - Що така бре фарисеино-червен(vencivaleri1951) СРЪБСКО-РУСКИ АГЕНТИНО НА ВЛИЯНИЕ, в БЪЛГАРИЯ?

- Аз питам РИТОРИЧНО - защото отговорите ги знам - но дали НАГЛЕЦА-КОМУНИСТ и местен представител на партийната ни компрадорска и алчно-червена буржоазия ... ще има смелост да НИ ГИ ОБЯСНИ/каже на глас - Едва ли?
- Защото за това НЕ СЕ ИСКА ИКОНОМИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ ... а почтенност и гражданска смелост - а тя идваща по силата, ако се чувстваш част от народа БЪЛГАРСКИ - каквито комунисти и русофили НЕ СА!!!

- Такива ти ми работи Гетмане - плюс очаквания към червения-никаквец поне веднъж да е БЪЛГАРИН?
цитирай
7. getmans1 - . . . „Аз му викам, куме Иване то търчи ...
13.03.2018 15:48
... „Аз му викам, куме Иване то търчи за .... за туйнакито да ме хване!“.
Говорим Венци за памет и паметници а не за реактори и икономика и точно този твой„похват“ показва, че аз съм прав. Отделно от това ти декларирах, че всичката ми информация е проверена и аз нямам никаква вина, че сбърканите руснаци смятат,че всички паметници и паметни плочи за победата им в тази война са руски.
Дори паметника на загиналите фини в Г. Дъбник те са го сложили в галерия с „Руски паметници за руско-турската“ война. Не знам защо „Освободителна“ липсва.
Крадци на история, Венци това са твоите братушки!

Пък като заговори за реактори да те питам тогава ти, Венци помниш ли кой най -много настояваше за спирането на т.н. малки реактори, които уж ти си строил ... като млад счетоводител!?!

Постинга не е за чушки и домати Венци. / и добре че не е щото и там ще си „вътре“/


vencivaleri1951 написа:
и на него не са само финландци. В челото беше руски офицер-забравил съм името му. И Въобще фините нямат кой знае колко свои паметници, защото са млада държава. Това което стърчи като антика над земята е шведско и руско. Впрочем нашият принос към освобождаването им от СССР е документиран-те също трябва да "бият чело"
Ние обаче трябва да се вгледаме какво има зад челото на фините и как така от скромна и семпла икономика за 30, 40 години направиха страната си една от най щастливите. Ако българските управници копираха наполовина финските , щяха да бъдат удудюкани като "руски мекерета"
Примери:
Фините имат същите реактори , но действащи като малките ни в Козлодуй, които закрихме.Посмя ли някой да им намекне да закрият централата си?
-Северен поток:
Първоначално тръбата бе проектирана и договорена да мине през екваторията на бившите съв
цитирай
8. getmans1 - Защото все едно да питам Мирча Крешан за суецкия канал :))) Не видиш ли, тоя припозна паметника в Хелзинки щото приличал на един друг тук в София?!:)))
13.03.2018 15:54
get написа:
Гетманс - Защо, не попиташ този бард на пост-комунизма - Следното?

- Защо примерно във Финландия и Полша - нямат паметници на руската ИМПЕРСКА АРМИЯ освободителка?

- Защо - не го попиташ КАКВО Е МНЕНИЕТО НА ЛЕНИН - явявала ли се е СССР - наследница на ИМПЕРСКА РУСИЯ?
- А - ЯВЯВА ЛИ СЕ СЪВРЕМЕННАТА руска федерация ИСТОРИЧЕСКИ НАСЛЕДНИК И ПРЯК ПРАВОПРИЕМНИК - на Руската империя?
- Защо РУСКИЯТ ПАТРИАРХ - НЕ ЗНАЕШЕ ИМЕТО НА "ЦАРЯТ ОСВОБОДИТЕЛ" - но според КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРСКИ КЛАКЬОРИ - единствено и само НЕГОВОТО МНЕНИЕ Е ЗАРЕДЕНО С Е-Д-И-Н-С-Т-В-Е-Н-А-Т-А ИСТОРИЧЕСКА ИСТИНА?

- Пък по отношение ЗАЩО БЪЛГАРИЯ КУПУВА ПО ВЪЗМОЖНИ НАЙ-ВИСОКИ ЦЕНИ РУСКАТА ПРИРОДНА ГАЗ - няма да го питам ... само ще го питам: В какво се състоеше, тоест КАКВА БЕ СЪЩНОСТТА НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА ЯМБУРГСКА СПОГОДБА ... ТЯ ПЪК ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА "ОРЕНБУРГСКИЯ СТРОЕЖ" - от времето когато бяхме страна ЧЛЕНКА НА СИВ - и с инвестиции и безплатен труд ОСИГУРЯВАХМЕ ПРЕНОС НА ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ ... от западен Сибир до нас ПО СЪОТВЕТНО ОПРЕДЕЛЕНИ ТВЪРДИ ЦЕНИ + КВОТИ/КОЛИЧЕСТВА НА ДОСТАВКА!
- Та да питам ЗАЩО КОГА СТАНЕ ВЪПРОС ДА НИ ПРОДАВАТ НА ЧОВЕШКИ ЦЕНИ енергоносители в РАЗРАБОТКАТА НА КОИТО НИЕ СМЕ участници - русите НЕ СА НИ НИТО БРАТЯ - НИТО СЛАВЯНИ ... ма кога стане нужда да им обезпечаваме гео-политическите МЕРОПРИЯТИЯ НА БАЛКАНИ - веднага се сещат за "освобождение", "братя-славяни" и "православие" - Що така бре фарисеино-червен(vencivaleri1951) СРЪБСКО-РУСКИ АГЕНТИНО НА ВЛИЯНИЕ, в БЪЛГАРИЯ?

- Аз питам РИТОРИЧНО - защото отговорите ги знам - но дали НАГЛЕЦА-КОМУНИСТ и местен представител на партийната ни компрадорска и алчно-червена буржоазия ... ще има смелост да НИ ГИ ОБЯСНИ/каже на глас - Едва ли?
- Защото за това НЕ СЕ ИСКА ИКОНОМИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ ... а почтенност и гражданска смелост - а тя идваща по силата, ако се чувстваш част от народа БЪЛГАРСКИ - каквито комунисти и русофили НЕ СА!!!

- Такива ти ми работи Гетмане - плюс очаквания към червения-никаквец поне веднъж да е БЪЛГАРИН?

цитирай
9. vencivaleri1951 - Гетьо, аз съм виждал този паметник
13.03.2018 17:18
на живо, а не от Уйкито. При това не един път. Живял съм 5 години на час от този знак.
Съвсем наблизо има и паметник на руски губернатор-няколко са в столицата.Строен е скоро след войната и е на загиналите от финландския полк, а те не са само фини-има и шведи и поне един руснак-офицера за който ти написах.

Гетьо, доволен съм, че станах след промените счетоводител-при това заклет счетоводител. Учих, държах изпити на стари години, но занаят "комат" Иначе съм завършил икономика на строителството и общо взето до 92ра съм работил общо взето само това. Това в Съюза е инжинерна специалност. Иначе в Козлодуй имаше и счетоводители-това е хубаво на тази специалност, че в градовете винаги има глад за счетоводители . Тоест русо и счетоводител гладни няма. Аз бях по скоро рус-сега съм русОфил-пак гладни няма:)))) Ти какво си завършил, какво си работил, че така на прсмех едва ли не приемаш една съвсем прилична професия. Да не си ядрен физик, неврохирург или ортак на Бил Гейтс?
цитирай
10. getmans1 - . . . Венци, пак блъскаш външния ж...
13.03.2018 21:45
... Венци, пак блъскаш външния жегъл и много се надявам, че точно на теб няма да ми се наложи да обяснявам кво значип„външният жегъл“ ако и, че си роден на метри от жълтите плочки.

Мен в случая хич не ме интересува образованието ти а въпросът ми е точно формулиран а именно „ Венци помниш ли кой най -много настояваше за спирането на т.н. малки реактори,...“.
Същото е положението и с паметниците, ето защо:
„Отделно от това ти декларирах, че всичката ми информация е проверена и аз нямам никаква вина, че сбърканите руснаци смятат,че всички паметници и паметни плочи за победата им в тази война са руски.
Дори паметника на загиналите фини в Г. Дъбник те са го сложили в галерия с „Руски паметници за руско-турската“ война. Не знам защо „Освободителна“ липсва.“

Та колкото и да се стараеш да ме изкараш напълно неграмотен ти, биеш външния жегъл и констатацията ми, че „Аз му викам, куме Иване то търчи за .... за туйнакито да ме хване!“. е повече от точна. Това важи за целият ни спор.
И тук ядрената физика и Бил Гейтс нямат никакво място!


vencivaleri1951 написа:
на живо, а не от Уйкито. При това не един път. Живял съм 5 години на час от този знак.
Съвсем наблизо има и паметник на руски губернатор-няколко са в столицата.Строен е скоро след войната и е на загиналите от финландския полк, а те не са само фини-има и шведи и поне един руснак-офицера за който ти написах.

Гетьо, доволен съм, че станах след промените счетоводител-при това заклет счетоводител. Учих, държах изпити на стари години, но занаят "комат" Иначе съм завършил икономика на строителството и общо взето до 92ра съм работил общо взето само това. Това в Съюза е инжинерна специалност. Иначе в Козлодуй имаше и счетоводители-това е хубаво на тази специалност, че в градовете винаги има глад за счетоводители . Тоест русо и счетоводител гладни няма. Аз бях по скоро рус-сега съм русОфил-пак гладни няма:)))) Ти какво си завършил, какво си работил, че така на прсмех едва ли не приемаш една съвсем прилична пр

цитирай
11. merlin68 - Според Б. Димитров и други историци ...
13.03.2018 22:58
getmans1 написа:
Според Б. Димитров и други историци тези османски войски които са се били за Шипченския проход са били албанци предимно.
Тук е разковничето на парадокса хора, че мразим не народите а мразим империята и съвсем нормално е да не възприемаме друга империя да е „освободителка“.
Уважението на България към Русия като държава преди 89-та никой в България не я отричал но и никой не я е наричал „империя“ нищо не ни пречеше на този ден „трети март“ да уважаваме румънци, фини, поляци загинали за свободата макар,че не го и празнувахме официално.

Сега бившите антиимпериалисти се обявиха за неоимпериалисти и ние трябва да ги последваме ли, не, мерси?!


Гетьо, ти собственото си невежество вече започна да го разпространяваш и върху професорите. Утре Божо Димитров, спокойно и с гордост може да заяви - аз учих история от Гетьо!
Гетьо, я ми покажи къде проф.Димитров "и други" казват, или пишат, че армията на Сюлейман паша е била от албанци? Да не би традиционно за теб, пак лекичко да си сбъркал, а? Може би армията на Сюлейман е прехвърлена от територията на днешна Албания, което не я прави албанска.
То бива, ама вие Гетьовците вече оляхте с... орталъка.
цитирай
12. merlin68 - И сега Гетьо, очаквам с другия Гетьо ...
13.03.2018 23:10
И сега Гетьо, очаквам с другия Гетьо да инициирате подписка за създаване на паметник на загиналите българи, сражавали се на страната на Османската империя в елитните й еничарски корпуси.
цитирай
13. getmans1 - . . . Мерлине, ще престанеш ли с гл...
13.03.2018 23:16
... Мерлине, ще престанеш ли с глупостите си или да ти тегля една „майна“?!
Иначе ти благодаря, че си се зачел в коментарите но вземи и провери фактите преди да повръщаш на моята територия. Поучи се от Бат си Венци, щот той не случайно си замълча по въпроса. Сиктир, пишлеме!


merlin68 написа:
getmans1 написа:
Според Б. Димитров и други историци тези османски войски които са се били за Шипченския проход са били албанци предимно.
Тук е разковничето на парадокса хора, че мразим не народите а мразим империята и съвсем нормално е да не възприемаме друга империя да е „освободителка“.
Уважението на България към Русия като държава преди 89-та никой в България не я отричал но и никой не я е наричал „империя“ нищо не ни пречеше на този ден „трети март“ да уважаваме румънци, фини, поляци загинали за свободата макар,че не го и празнувахме официално.

Сега бившите антиимпериалисти се обявиха за неоимпериалисти и ние трябва да ги последваме ли, не, мерси?!


Гетьо, ти собственото си невежество вече започна да го разпространяваш и върху професорите. Утре Божо Димитров, спокойно и с гордост може да заяви - аз учих история от Гетьо!
Гетьо, я ми покажи къде проф.Димитров "и други" казват, или пишат, че армията на Сюлейман паша е била от албанци? Да не би традиционно за теб, пак лекичко да си сбъркал, а? Може би армията на Сюлейман е прехвърлена от територията на днешна Албания, което не я прави албанска.
То бива, ама вие Гетьовците вече оляхте с... орталъка.

цитирай
14. getmans1 - . . . Така сме обречени Мерлине, п...
13.03.2018 23:28
... Така сме обречени Мерлине, преди еничари а сега ... путинофили!
На първите ако са умрели в нашите земи защо да не им сложим по един кръст, а?
Така и така с наследниците от башибозука от околните села на Батак и сега си живеем в мир.
честно да ти кажа, никога не съм очаквал да си толкова елементарен.


merlin68 написа:
И сега Гетьо, очаквам с другия Гетьо да инициирате подписка за създаване на паметник на загиналите българи, сражавали се на страната на Османската империя в елитните й еничарски корпуси.

цитирай
15. getmans1 - А, Дед Роден, се изнеза като пъзня, ...
13.03.2018 23:39
А, Дед Роден, се изнеза като пъзня, сал с Идно (-)-че :)))
цитирай
16. merlin68 - . . . Така сме обречени Мерлине, п...
14.03.2018 00:06
[quote=getmans1]... Така сме обречени Мерлине, преди еничари а сега ... путинофили!
На първите ако са умрели в нашите земи защо да не им сложим по един кръст, а?
Така и така с наследниците от башибозука от околните села на Батак и сега си живеем в мир.
честно да ти кажа, никога не съм очаквал да си толкова елементарен.


Гетьо, за глупака, всички останали са елементарни. А един истински глупак, успява да се изяви и в най-краткото изречение.
Та понеже си задал въпрос, ще ти отговоря и ще се изнижа и аз като Борн.
Ами защо да не им сложим по един кръст на еничарите? - питаш. Ами, глупако, най-малкото - защото са мюсюлмани.
Разбираш ли какво е да си натурално глупав
цитирай
17. getmans1 - . . . А, че е наша кръв, че никаква вина ...
14.03.2018 00:23
... А, че е наша кръв, че никаква вина няма?
Ми тогаз, петолъчка за ваз!


merlin68 написа:
[quote=getmans1]... Така сме обречени Мерлине, преди еничари а сега ... путинофили!
На първите ако са умрели в нашите земи защо да не им сложим по един кръст, а?
Така и така с наследниците от башибозука от околните села на Батак и сега си живеем в мир.
честно да ти кажа, никога не съм очаквал да си толкова елементарен.


Гетьо, за глупака, всички останали са елементарни. А един истински глупак, успява да се изяви и в най-краткото изречение.
Та понеже си задал въпрос, ще ти отговоря и ще се изнижа и аз като Борн.
Ами защо да не им сложим по един кръст на еничарите? - питаш. Ами, глупако, най-малкото - защото са мюсюлмани.
Разбираш ли какво е да си натурално глупав

цитирай
18. get - - Гетмане, тъй като гледам чуждо-фила от дунавския град РусИ-и ... е досущ, като ... ?
14.03.2018 12:43
getmans1 написа:
... Така сме обречени Мерлине, преди еничари а сега ... путинофили!
На първите ако са умрели в нашите земи защо да не им сложим по един кръст, а?
Така и така с наследниците от башибозука от околните села на Батак и сега си живеем в мир.
честно да ти кажа, никога не съм очаквал да си толкова елементарен.


merlin68 написа:
И сега Гетьо, очаквам с другия Гетьо да инициирате подписка за създаване на паметник на загиналите българи, сражавали се на страната на Османската империя в елитните й еничарски корпуси.



... потурнаците от Родопи?
- Ни си знае рода - ни Родината, а кога питаш: ТИ КАКЪВ СИ - ОТГОВАРЯ?
- Щом ВЯРАТА МИ Е ТУРСКА значи И АЗ СЪМ ТУРЧИН!
При "опонента" Ми от "тихият бял Дунав" ... само има промяна в ЕДИН ЧЛЕН ОТ УРАВНЕНИЕТО? - при НЕГО ВЯРАТА Е "РУСКА" - та поради това се припознава и яростно защитава ... хъм МАЙ ИЗМИСЛИХ НОВА ДУМА? ... та същият по "логиката в думата:ПОТУРНАК" - следва да го наричама ПОРУСНАК ... та и от там по-русначен, славо-фон, говорещ и мислещ на СЪВЕТСКИ ЕЗИК :))) ... поради това му качество НЕ МОЖЕ И да-МИСЛИ - КАТО РОДОЛЮБЕЦ И БЪЛГАРИН!

- А инак като четам почерпаните му и "богати" исторически вероятно от БСЭ - знания СЪЩИЯТ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ - ЯНИЧАРСКИЯТ КОРПУС няма как да участва в Руско-турската и освободителна война 1877/78 г. - защото е разпуснат още през 1826 год.
- Причина за разпускане на Корпуса ... е че същият е ПОКАЗАЛ тотална НЕЕФЕКТИВНОСТ - ДОСУЩ, като съветско стопанско предприятие(организация) от времената на Развитото социалистическо общество.
- По горната причина Руската империя през 1833 год. отива ДА СПАСЯВА - ТУРСКАТА ТАКАВА от ПРЕДСТОЯЩИЯ И СИГУРЕН политически и военен ПОГРОМ - от армията на Мехмед - Али Паша "Египетски"!
- Тъй де! - през 1833 год. ТУРКИТЕ в ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ - са се оказали ПО-ГОЛЕМИ БРАТЯ на ПРАВОСЛАВНИТЕ РУСИ - отколкото ние БЪЛГАРИТЕ в същата ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ?

- Това "поруснака" от града РусИ - как ще го коментира ... вероятно както МОСКОВСКИЯ ПАПА - КОМЕНТИРА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ ... от "туррско" ?

- С това отговарям на фундаменталния МЕРЛИНОВ ВЪПРОС!
merlin68 написа:

Разбираш ли какво е да си натурално глупав?

- Разбра ли Красимирчо от РусИ - какво е да си НАТУРАЛНО ГЛУПАВ - това е предимно поради поТУРнашкото(=поРУСнашкото) в природата ни, (тоест, мислене-себе-възприемане)... поради което да забравиш РОД и ТАТКОВИНА в чужда угода - "И сЯ срамиш да да се зовеш БОЛГАРИН"?

- Хай дано и ти един ден ... порастнеш, като русофила Вазов - ДУХОВНО и МОРАЛНО!
цитирай
19. predatorkapredatorka - и тук..сливи..хаха, Гете, при теб винаги е весело..
14.03.2018 17:48
... Венци, това, че гледаме на нещата от различни ъгли те ти дава право да правиш абсолютно никакви внушения особено пък такива от рода, че съм пуснал нещо тра-ла-ла! Няма и да си спомниш за такова нещо в моя блог, всьо проверено.

браваа!!
радваш ме..с тозз безапелационен стил
заби ги..и тримцата ..
сериозноо..
цитирай
20. get - - У "наше село" имаме приказка ... ?
14.03.2018 18:39
predatorka написа:
... Венци, това, че гледаме на нещата от различни ъгли те ти дава право да правиш абсолютно никакви внушения особено пък такива от рода, че съм пуснал нещо тра-ла-ла! Няма и да си спомниш за такова нещо в моя блог, всьо проверено.

браваа!!
радваш ме..с тозз безапелационен стил
заби ги..и тримцата ..
сериозноо..


... Бий магаретата по главата - инак им се разваля кожата и не става за тъпан!
цитирай
21. getmans1 - . . . „Порусна, е добре и на място к...
15.03.2018 23:53
... „Порусна, е добре и на място казано! :)))



get написа:
predatorka написа:
... Венци, това, че гледаме на нещата от различни ъгли те ти дава право да правиш абсолютно никакви внушения особено пък такива от рода, че съм пуснал нещо тра-ла-ла! Няма и да си спомниш за такова нещо в моя блог, всьо проверено.

браваа!!
радваш ме..с тозз безапелационен стил
заби ги..и тримцата ..
сериозноо..


... Бий магаретата по главата - инак им се разваля кожата и не става за тъпан!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6074285
Постинги: 2742
Коментари: 26500
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031