Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2018 15:54 - „Интересни“ неща с Билла-охранители и един коментар ... N89
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3803 Коментари: 15 Гласове:
6

Последна промяна: 29.05.2018 23:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                ... Какво му е интересното на „89-я“ освен, че и аз съм вътре :)))
                                                   Питах и в отговор - :))) 
                                         Ми, добре и от мен - широки :):)):)))
                                   Тогава реших да питам блогобществото.
                                                           Е, питам???
                                                        /настоятелно/
                                                                  :)))

    / БРЯ-БРЯ, ЧЕ И НАПОМПЕН ВЕЧЕ ! Е, ЩОМ ВИ СЕ ИНТРИГАНСТВА, ДОБРЕ./ 




 Виж сега, Радо... Първо да ти предложа една редакция на стихото, за да стане по-неповтарящо се в частта за Честта и най-вече по-завършено, защото сега стои "отворено".
ТАРТЮФЕЛ, ТАРТЮФЕЛА НЕ ХРАНИ
НО ДО КРЪВ ГО БРАНИ, ДОРИ И В БЕЗЧЕСТ
ТАРТЮФЕЛ ОСТАВА СИ ОБАЧЕ
И ПО ТАРТЮФЕЛСКИ ЗЛОЧЕСТ

А сега няколко вмятания по отношение на както го нарече "Атамана", защото аз не подмятам просто колкото да интригантнича и то нерелевантно (и неноторно - и неноторно), а говоря от позицията на логиката и професионалните си компетенции.

Да вземем за пример този да кажем постинг:
http://theeconomist.blog.bg/politika/2017/12/06/za-vecheria-na-nikulden-esetrova-riba.1581496
И без да сте хай-технологици, че да можете да обработите за 10 минутки дигитално снимката и да отчетете, че е правена в магазин - бихте могли да си зададете релевантния (и ноторен - и ноторен) въпрос: "Защо е този супер-близък план на заснемане?"
Защо не са заснети бутиките изцяло и с част от масата да кажем, в/у която са поставени, а именно така?
Отговорът е прост: Защото няма как да стане, без да се заснемат останалите бутилки от щанда за алкохол, където стоят и няма как да се подведе читателя, че не са купени, а просто снимани.
Е... Елементарна лъжа. Блогова надувка.
Но показва пренебрежителното отношение и незчитане на Истината.
Както например и този постинг да кажем:
http://theeconomist.blog.bg/politika/2018/04/28/petyk-vecher-ili-kakvo-barat-barocite-v-bara.1605880
В който отново се подвежда читателя, че нещата се случват в петък, а не в четвъртък както е в действителност.
Отново нищо несъществено, но все пак лъжа. Блогова игра, но пак казвам: незачитане на истината и липса на уважение към четящия, послъгвайки го.
Така беше и с Айфона...
И с куп вруги неща.

А някои дори не осъзнават, че съвременните устройства, които служат за заснемане в дигитален формат, оставят изричен дигитален отпечатък дори за географското местоположение, където е направена снимката.
Тоест: тъп и неразбиращ била-охранител като мен, Митак, не е нужно да наема и плаща на детективска агенция да му издири Русти примерно.
Дастатъчно е да погледне за нови 10 мин. дигиталния отпечатък с географските координати на снимката на любимия му котарак например - и вече да знае въпросните географски координати.
След това един най-прост смартфон и Google Earth може да го заведе на мястото.
Така, както след няма и седмица ще е готова напълно новата моя заигравка, която като заснемете каквото и да е като обект (забележителност) по цял свят - ще го открива именно в базите данни на Google Earth и ще ви цитира наличната информация за него.

Интересни неща, м?
Била-охранителни.
Като за хора с ниско ниво на Интелект. цитирай



Гласувай:
6



1. starforlife - Здравей, Радо!
29.05.2018 17:02
Ами да, потвърждавам: Думите са мои и аз стоя зад тях просто, защото кореспондират с Истината.
А, ако някой желае да ме обори - да заповяда: Тъкмо като показвам как мога да защитавам позициите си на тези си думи, четящите ще научат някои елементарни компютърни неща, които в бъдеще няма да допускат някой да ги прави на канарчета.

(Е... Те и интуитивно го усещат, но друго си е когато чисто технологично могат да оправдаят интуицията си с фактицизъм.)

https://www.youtube.com/watch?v=U1lC1WyPxL0
цитирай
2. papurov - Прочетох с голям интерес, и въпр...
29.05.2018 17:08
Прочетох с голям интерес, и въпреки, че не разбрах за какво точно си писал, все пак се радвам, че на снимката ми има само папури
цитирай
3. merlin68 - Котъракът впрочем се казва Льольо, ...
29.05.2018 17:49
Котъракът впрочем се казва Льольо, името е вдъхновено от конкретен обитател на блога. Тоя блогер вече го няма тук, но мястото му е заето от няколко нови.
цитирай
4. germantiger - сериозно ?
29.05.2018 18:23
Не знаех, че и така става и честно казано се съмняявам, да не кажа не мога да приема, че би могло да локализираш човек правил нейде фотос по фото в блог например.

Ако това е ок, честно казано - изумен съм.

Този коментар на Жоро съм го пропуснал, защото венцивалери е изтрил моите гаври с кому онанистна блеки или както неточно го нарекох бло.

Познати обекти да, гугъл earth - да, полицейски програми да, чували сме че има, но снимка така в блог да съдържа инфо "под" заснетото ?
цитирай
5. starforlife - ~ 4. germantiger
29.05.2018 19:46
Митак, ами какво да ти кажа...
Технологиите са толкова напред, че вие дори не можете да си представите къде са и какво могат.
Естествено, че само по една снимка с модерно дигитално устройство, може да се локализира.
Да си чувал понятието мета-данни?
И това съм го демонстрирал дори и тук, в блога, към средата на 2013-та, когато съблогърката ни АнИн, която вече не посещава блог.бг, пускаше постинги-загатки.
Въпросната пускаше снимки на забележителности из страната ни, от нейни екскурзии, и отбраната ми "клиантела" по онова време, се дивеше как може за 10-15 минути да й цитирам от къде е снимката.

Много просто:
Всеки дигитален файл съдържа точни географски координати къде е направено заснемането.
Разрови се някъде в периода на средата или по- в края на 2013-та из блога anin.blog.bg и ще се убедиш, че не те поднасям.
Когато след време АнИн обърна палачинката (като много други) спрямо мен (зщото не можа да понесе Интелекта ми и започна да си въобразява, че хаквам всичко наред), аз изтрих своите коментари, в които й цитирам местонахожденията на заснетите от нея обекти, но по стоящите нейни ще схванеш какво се е случвало.
Нещо повече:
Тогава тук много активно правех гимнастика на технологичния си Интелект.
Имаше нейна загатка (снимка), която ме "озадачи".
Става въпрос, че нямаше съвпадение м/у географските координати на снимката (беше някаква река доколкото си спомням) и слънцестоенето. Все едно файла е компрометиран чрез обработка на мета-данните, а това не го допусках, защото все пак с/у мен стоеше обикновена жена, а не... рашките хакери, които например модерираха сателитни снимки по отношение на свалянето на "Боинга" от руския "Бук".
Тогава става по-сложно, но не и за мен ТОГАВА, защото работех зад машина, която има чудовищна изчислителна мощ.
Вкарах пресмятане на азимути и съпоставка с мета-данните и... шегаджийският резултат в блог.бг беше да й кажа да си свери датата на фотоапарата, защото не е вярна.
Изумително?
Ами не - просто математика.
Математика, която аз НЕ мога да пресмятам, но пък мога да кодя така, че компютъра да го прави.

Нещо друго...
Хей така, ако ви е интересно:
Всяко съвременно дигитално устройство има конкретни чипове, които не са поставени с целта, която любителите на Конспиративната теория тръбят, а обслужват основно жироскопните функции на устройството (служещи да кажем в едно от предназначенията си за "механична" стабилизация на изображението).
Преди години, в Израел (Това е държава с изключително силно развита хай-технологична криминалистика. Да не говорим, че тайните служби на Израел практически са най-добрите в света.)
Та, преди години, в Израел, беше извършено убийство не дори от национално, а от международно значение.
По данните от въпросните чипове, беше възпроизведен във вид на филмирана дигитализация движението на смартфона на жертвата и съпоставяйки я с движението на смартфоните на няколкото заподозряни - беше разкрит убиеца.
Просто... представи си, че гледаш като на филм как двата смартфона във вид на дигитализирани изображения, се движат.
И когато това движение е все едно танцуват (при борбата в танца на смъртта) съвместно, следвайки извивките на тялото... Се получава картината на събитията по времето на убийството.
"Просто", нали?
И това беше прецедентният случай в международното право да бъдат признати такива улики за преки доказателства.
...

Въобще, Митак, ние, била-охранителите (ха ха ха) знаем и можем доста неща, които на обикновенния човек умът му отказва да възприеме и повярва.
И в това няма нищо невероятно.
Просто както вече казах: Технологиите са толкова напред, че хората изостават с векове спрямо тях в познаването им, но има хора, на които това ни е работата.
цитирай
6. starforlife - Митак,
29.05.2018 20:08
надникнах в един мой стар профил (аз никога не съм крил, че от създаването на блог.бг, досега - съм имал доста профили, но отново подчертавам, че те никога не са били с цел интриги или нещо от сорта, а просто във времето - все пак това са вече близо 13 години - съм ги сменял по най-различни причини)...
Та, надникнах в мой стар профил и ето ти мой отговор на загатка на въпросната:
http://terca.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/02/24/elementarno-uotsyn.1057307
Мисля, че тогава загатката й беше от къде е една дървена склуптура, която локализирах и се оказа, че е в... Добрич (Юлия). Дал съм точни координати.
Но не това исках да ти кажа, а по-скоро да пиемеш, че ако решиш да потърсиш при anin.blog.bg - то ще е някъде по времето на този мой постинг.


ПС:
И там дори има перманентен маркер - нещо, което при мен е задължително, но в 99% от случаите е скрито.
"Блуаир" е спътник.
Негови ресурси бях използвал, за да локализирам местоположенията на снимките й.

А, ако някой се пъне, че видиш ли защо съм го направил това нещо - ми... Умен съм достатъчно, че да мога да го направя така, че да не могже никой да ми държи сметка (подведе под отговорност).
Яко, м?
Неее - просто... била-охранително.
ха ха ха
цитирай
7. germantiger - ...
29.05.2018 22:00
21 век е века на технологиите, вероятно и в бъдеще ще е така

който не върви напред технологично, почти сигурно е труп - икономически и политически, що иде реч до държави

има и друга страна монетата - техниката никога не е била всесилна, понякога дори пречи - всеки си гледа от своята камбанария - примерно моята:

мога с гръб към една врата примерно в заведение, без да виждам да определя колко хора са влезели в заведението, колко излизат, колко са мжете, жените, децата, бих могъл дори да кажа дали са леко облечени, а ако имат обувки подковани с лекота го усещам и чувам - тук такива обувки разбира се не носят по градовете разбираемо

не ми е трудно намирайки се в едно помещение да чуя и кажа колко човека има в съседна стая от която ни дели стена или затворена врата, стига да не е шумизолирана разбира се итн

в тези случай техниката и технологиите биха ми пречили - липсва вре ме да ги установявам, наблюдавам, фиксирам итн, освен това и трябва да са в мен носени, или не знам нянакви нови имплантирани ако има

излишно е да настройвам, устаноявяам техника, да се грижа за нейното не захравнаване, съхраняване, нечупене итн - стигат ми ушите без очи, както мога и само с гледане на без звук и запушени очи да регистрирам бол неща - НЕ СЛУЧАЙНО СА МЕ УЧИЛИ НА ТОВА

ако за това техниката беше ок, нямаше да ни зорят въобще

та това и другата гледна точка

...

техниката и технологиите не са всесилни и никога не са били, в бъдещето обаче те ще преобладават и така трябва да е, защото са сила

нещата които си писал н е ги знам защото не са ме интересували в живота, отделно аз технически нямам подготовката и разбирането примерно за софтуер - на мен дори уиндоуса още ми го инстралират, сам не мога :D факт

сега вече поне ще внимавам с фотографиите, но то няма внимаване, който иска и има техника ще постигне своето
цитирай
8. starforlife - ~
29.05.2018 22:43
germantiger написа:
техниката и технологиите не са всесилни и никога не са били, в бъдещето обаче те ще преобладават и така трябва да е, защото са сила

Така е сила са. И ще преобладават, защото това, за което говориш преди тези ти думи изисква тренировки и то страшно много. И не всеки би могъл да го постигне.
И не може да е безгрешно.
И е ограничено откъм куп фактори като например разтояние.
Докато с техниката всичко това се свежда практически до абсолютен минимум.


germantiger написа:
сега вече поне ще внимавам с фотографиите, но то няма внимаване, който иа и има техника ще постигне своето

Първо да уточня, че си схванал, че става въпрос за снимки, които ти правиш и качваш, нали така? А не за такива, които си изтеглил от някъде.
Второ да кажа, че ако беше следил "творчеството" ми тук - нямаше да има от какво да се притесняваш, защото без да съм го казвал в явен вид, защото мразя да дъвча вместо хората и да им "плюя" в главите - щеше да си научил как да умееш да се предпазваш от това да оставяш дигитални отпечатъци.
Отново на 90% въпрос на Интелект и само 10% на компютърни умения.
Да ти дам ли просто пример?
Миг да го сдялкам.
цитирай
9. starforlife - ИкономистО ще ме прощава, но ще го "ползвам", за да е по "темата" на постинга.
29.05.2018 22:48
Ето ти снимка на котарака на въпросния съблогър, съдържаща мета-данни, от които човек като мен може да извлече куп неща, за които говорим:
http://theeconomist.blog.bg/photos/140496/original/DSC_1132%20copy.jpg

Ето ти същата снимка с напълно премахнати мета-данни:
http://starforlife.blog.bg/photos/154138/DSC_1132%20copy1.jpg

А ето ти я и с компрометирани мета-данни (все едно е правена от... теб примерно - ха ха ха):
http://starforlife.blog.bg/photos/154138/DSC_1132%20copy2.jpg

При необходимо време за обработка поне специално на мен - видни 5 минути!
Яко?
Не. Просто била-охранително.
ха ха ха
цитирай
10. getmans1 - . . . Бре, то било сериозна работа пък ...
29.05.2018 23:55
... Бре, то било сериозна работа пък аз си мислех, че става въпрос за някаква интрижка макар, че като гледам прочетите пак за интрига се сещам. Явно интригите не ми отдават.
Стар, гледам, че не се сърдиш заради моите интригантски напъни, благодаря!
/ бързам с благодарското докато не си размислил/



starforlife написа:
Ами да, потвърждавам: Думите са мои и аз стоя зад тях просто, защото кореспондират с Истината.
А, ако някой желае да ме обори - да заповяда: Тъкмо като показвам как мога да защитавам позициите си на тези си думи, четящите ще научат някои елементарни компютърни неща, които в бъдеще няма да допускат някой да ги прави на канарчета.

(Е... Те и интуитивно го усещат, но друго си е когато чисто технологично могат да оправдаят интуицията си с фактицизъм.)

https://www.youtube/watch?v=U1lC1WyPxL0

цитирай
11. getmans1 - . . . Мислех, че има някаква интрига в ...
30.05.2018 00:00
... Мислех, че има някаква интрига в цялата тая работа а то излезе „техника баджанак“.


papurov написа:
Прочетох с голям интерес, и въпреки, че не разбрах за какво точно си писал, все пак се радвам, че на снимката ми има само папури

цитирай
12. starforlife - ~ 12. анонимен
30.05.2018 11:15
анонимен написа:
А не е ли интрига?

Ако беше интрига, а аз интригант - щях да засичам въпросния всеки път, когато понаслъгва блогърите.
Да си ме видял да го правя?
М?
Май не!
Но сега...
Когато реших да попокажа на блогърите по- агресивно кретениите на някои тук и да отговоря с поведение, съответстващо на тяхното от години - опаааа - разни багери, анонимно пишещи и т.н. нЕкак си много удобно се появиха от нищото да защитават въпросните.
СмЕх!
цитирай
13. getmans1 - Тъжен съм и ще плача! /Туй е за онази ...
30.05.2018 13:50
Тъжен съм и ще плача! /Туй е за онази Шамбала дето ми вика „плачко“/
Свалили са ми постинга, няма го и в категорията.
Абе ще се плаче явно ама дъл Шамби ще ме чуе!?
цитирай
14. starforlife - ~ 14. getmans1
30.05.2018 14:25
Сакън! Недей!
Недай да плачеш - това не е мъжко и така правят само Кофичоците когато се изложат като Кафладжоци.

Ще те чуе ТОЙ, ще те чуе.
Мислиш, че не следи изкъсо какво се публикува тук ли?

Но не това е от значение в момента, Радо.
"Важното" е, че преди години, по "молба" на един от тези, които се извърнаха от мен като блудни мои блогърски чада (ха ха ха) - написах код, който имплементирах в платформата и когато кликнеш в/у "Още популярни постинги" под последния на "първа"...
О, чудо: Твоят постинг си е там с върнато едно медалче.

Защо се случват такива неща ли?
Много просто:
ПЛАТФОРМАТА Е ПОВЕЧЕ ОТ ПЕРФЕКТНА!
КАЗВАЛ СЪМ ГО НЕ ВЕДНЪЖ И ДВАЖ.
ОСОБЕНО КАТО СЕ ИМА ВвВвВ ПРЕДВИД, ЧЕ Е КОДЕНА ПРЕДИ ПОЧЕЧЕ ОТ 12 ГОДИНИ И ОТ ТОГАВА НЕ Е МОДЕРНИЗИРАНА.

ВЪПРОСЪТ Е, ЧЕ АДМИНИСТРИРАЩИТЕ Я СА ПЪЛНИ ЛЕВАЦИ!
АМА ПЪЛНИ И ЗАВЪРШЕНИ!
цитирай
15. starforlife - А сега ти позволявам да излъчиш и този мой коментар.
30.05.2018 14:25
Хааааа ха ха ха
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6070874
Постинги: 2741
Коментари: 26489
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031