Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2019 17:59 - Цитати от ....
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 234 Коментари: 5 Гласове:
4                               ... ИЛИ „ КОЙ МИ АКА В ГАЩИТЕ 
                  / цитатите са от ................................................................... /
...

Обективната оценка на социално-икономическото състояние на страната трябва да започнем с извода, че предишното ръководство ни остави в наследство един прогресиращ икономически спад.

... 

Изключителна тревога буди стремителното нарастване на задълженията ни в свободно конвертитуема валута. Брутният дълг на държавата в конвертируема валута надхвърли 10 млрд. долара.   

... 

Сега брутните ни задължения неколкократно надвишават годишните постъпления в свободно конвертируема валута. Само лихвите, които трябва да плащаме за тях, ще възлизат през следващите шест години на 4-4,5 млрд. долара. Ако не променим нещата, над половината от годишните ни валутни постъпления ще бъдат изразходвани за погасяване на дълга. Погасяванията ще погълнат и значителна част от прираста на националния доход.

...

Като цяло можем да говорим за относително, а в някои случаи и за абсолютно намаляване на ефективността и конкурентоспособността на българската икономика. В основата на тази заплашителна тенденция лежат сериозни инвестиционни грешки през последните две десетилетия. Същевременно трябва да отбележим, че ние сериозно изостанахме в технологичната област, в качеството на стоките и тяхната надежност.  Казаното потвърждава извода, че народното стопанство се намира в период на прогресиращ икономически спад.

...

Именно през тези години бяха изградени мощности, които днес не дават нито печалба, нито валута, но затова пък тежат като воденичен камък на шията на националната икономика. Става дума за обекти, които издържа цялото общество. Само Заводът за тежко машиностроене в Радомир, който е силно нерентабилен, струва на бюджета над 1,2 млрд. лева. Сериозни са последиците от строителството на някои мощности в Русе, на леялните заводи в град Раковски и дори от толкова рекламираното обновление на химическите заводи в Девня. 

...

Замразиха се и се унищожиха милиони декари земя. Обезлюдяването на цели райони на страната и административното закрепостяване на аграрно-промишлените и промишлено-аграрните комплекси към съответен вид продукция стесни номенклатурата на селскостопанското производство. От традиционен износител България стана ежегоден вносител на картофи, фасул, зеле, лук, фураж и други селскостопански стоки за стотици милиони долари. Интензивната миграция от селото към града създаде големи социални проблеми и най-важното – откъсна структурата на българската икономика от естествените й природно-климатични условия, унищожи традиции и култура, създавани с векове.

...

Създадоха се привилегии в социално, професионално, йерархично и класово отношение. Произволът с механизма на разпределението доведе до противопоставяне и съзнателно разпалване на антагонизъм между различни групи, като работници и селяни, работници и интелектуалци. Тези извръщения убиваха вярата у много хора, пораждаха у тях безверие и цинизъм. Живият интерес към труда, чувството за дълг отстъпваха място на потребителско отношение към живота. Създадоха се условия за корупция, за разгръщане на "икономика в сянка", за най-различни мафии. 

...

Нашите плодородни полета са напоени с химикали, нашите бистри води са отровени и черни от замърсяване, въздухът в редица градове направо е опасен за здравето.

... 
Гласувай:
5
11. getmans1 - Хич не ги търсете в учебника по ис...
28.06.2019 18:03
Хич не ги търсете в учебника по история за 10 кл.
цитирай
2. apostapostoloff - Учебникът е издаден от “Булвест“, а
28.06.2019 19:14
собственик на това издателство е... Топенчаров- младши. Разбхате ли сега кой промива мозъците на нашите деца?
цитирай
3. getmans1 - собственик на това издателство е. . ...
28.06.2019 20:18
apostapostoloff написа:
собственик на това издателство е... Топенчаров- младши. Разбхате ли сега кой промива мозъците на нашите деца?


... Все партизани, а МОН е пълно с тях
цитирай
4. анонимен - Време е Гетьо и Простол да издадат ...
29.06.2019 10:49
Време е Гетьо и Простол да издадат учебник...
Гетьо, теб известно ли ти е, че аверчето ти Простол, през соца е преводач на бай Тошо и активно му ближе Дъто, както днес на бодигарда му.
Ама сигурно ти е известно, нъл все такива сте се сбрали.
цитирай
5. getmans1 - Време е Гетьо и Простол да издадат ...
29.06.2019 14:22
анонимен написа:
Време е Гетьо и Простол да издадат учебник...
Гетьо, теб известно ли ти е, че аверчето ти Простол, през соца е преводач на бай Тошо и активно му ближе Дъто, както днес на бодигарда му.
Ама сигурно ти е известно, нъл все такива сте се сбрали.


... Определено за „онова„ време знам повече от теб и още повече не само от личен опит макар, че и то е достатъчно .
А, ти МЪРЛИНЕ 68 поради що се срамиш от НИК-а си ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 2140032
Постинги: 1167
Коментари: 13298
Гласове: 5849
Календар
«  Юни, 2020  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930