Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2019 14:16 - МОЧА в землянка ... ха-ха-ха ..
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 511 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 03.07.2019 07:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                     ... ЕДНА ДОБРА ИДЕЯ, МОЖЕ БИ




Така за баш русофилската партия и нейните сателити ще спазим една станала вече традиция родена от Бузлуджанския конгрес ... абе с една-две думи казано ще се „затвори цикъла„ на партийната им памет ...и годишнини от конгреса в Балкана, през Витошката конференция и ежегодните сборища край Бузлуджа и яз. Копринка що пък да си нямат, и ЗЕМЛЯНКА.
Те си ги обичат тези годишнии ето че наскоро Президентството потроши пари и ресурс да честват първият МИГ, СУ и някакъв си хеликоптер ако и, че те вече излизат от въоръжение.

А бе, ще си ги кътаме соц носталгиците и майцепродавците, нали за това сме ... либерасти.

                                    ...ЧЕТЕТЕ И КОНТРАПУНКТА ЕТО ТУК;
                                                        /безплатна реклама/
http://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2019/07/02/evropeiski-razliki.1664128


   Шефът на архитектите: Паметникът на съветския окупатор погребан в зелена гробница

Природата ще бъде поставена над всичко и ще успокои духовете като запази историята на съветската пропаганда, без тя да доминира в страната ни

    image

Зеленият саркофаг, който да скрие омразният монумент

 

Преди две седмици шефът на Камарата на архитектите в България Борислав Игнатов предложи централната фигурална композиция от Паметника на съветската армия да бъде махната, а на нейно място да бъде поставен държавният герб, като в него бъде монтиран часовник. Идеята му предизвика полярни реакции, но изключително полезното в нея бе, че в навечерието на кметските избори в София  се отвори дебатът за един стар и хроничен проблем – премахването на мрачния символ на съветското робство в България. Игнатов доразвива първоначалната си идея и предлага нов вариант, който максимално удволетворява и двете страни на спора – хем паметникът да бъде запазен и да остане на сегашното си място, хем да бъде скрит от очите на софиянци и гостите на столицата.

Борислав Игнатов

Предложението ми за трансформация на Паметника на съветската армия в София, направено под надслова "Ако бях кмет...", предизвика огромна вълна от емоции. Време е да продължим темата и надграждането на идеята.
Да припомня основните критики към предложението:

1. Паметникът е история - да не се докосва!
2. Паметникът трябва да се премахне изцяло! На негово място да се възстанови зеленината на Княжеската градина.
3. Държавният герб отблъсква и стресира мнозина понеже политиците са се постарали през годините хората да си намразят държавата. Те се отнасят с подозрение към патриотичните символи, когато не са решени елементарни проблеми.
Много мислих по тези отзиви и реших да доразвития концепцията, така че да ги удовлетворя, въпреки че изглеждат взаимноизключващи се. И така по изброените точки:

image

1. След като толкова много хора смятат, че паметника е много важна част от нашата история, то той се запазва непокътнат. Нещо повече - запазва се и от разрушаващото влияние на природата и градската среда - бури, киселинни дъждове, сняг, температурни амплитуди, изгорели газове, графити, злонамерени действия. Това става като 

около паметника се изгражда саркофаг

за негова защита, подобен на гробницата в Свещари. Така паметника става експонат в собствено пространство. Той е музейно осветен и видим от различни гледни точки. Историята по неговото построяване и обществената му роля през годините е разказана на посетителите чрез тематична експозиция на различни артефакти и свидетелства. 

2. Около саркофага-музей се изгражда терасирана конструкция, върху която се създава нов ландшафт и се засажда богато дървесно озеленяване, което възстановява тъканта на Княжеската градина. Този нов хълм става любимо място за спорт и разходки, тъй като предоставя нови гледни точки и възприятие на Столицата. Мрежа от пътеки и стълби води до наблюдателна площадка на върха, от която се разкрива кръгова панорама към Университета, Народното събрание, Катедралата "Александър Невски", Орлов мост, Националния стадион, Парка и планината Витоша. Подобно на примери като Париж (Мон Мартр), Ница, Сан Себастиан и Белград площадката става притегателно място както за жителите, така и за гостите на града. Новата зеленината пречиства въздуха и подобрява микроклимата.

3. Шумната и монументална символика на герба и българската държавност остават за по-нататък в нашето развитие, когато наистина постигнем висок стандарт и съвременна държава, с която да се гордеем. За момента на панорамната площадка може да се сложи скромен надпис, че това което се вижда от нея е България.

image

Надявам се, че това доразвито предложение няма да има противници, понеже се съобразява с всичко казано до момента. Неговата реализация е напълно възможна и би била полезна за София и България. Тя ще постави природата над всичко и ще успокои духовете като запази историята на съветската пропаганда, без тя да доминира столицата на страната ни.
Споделяйте, за да се знае!

П.С. Идеята е лично моя инициатива и не обвързвам други лица или организации с нея.

 



Гласувай:
4



1. getmans1 - Я, ДА СИ КОПНА ТОВА ПРИ МЕН на сигурно ...
02.07.2019 19:51
Я, ДА СИ КОПНА ТОВА ПРИ МЕН на сигурно място, че при ЧеПедерчето така са ме зачапарастили, че не молекула а прост атом няма да оставят от меня ... хахахах;

9. getmans1 - но защо се занимавате с него? Той е ...
19:34
theeconomist написа:
но защо се занимавате с него? Той е толкова незначителен и нелеп, че от плета, на който се прави на "селкор", даже псевдо приятелите му не го отчитат.
Като му посвещавате постинги и коментари, го карате да се чувства значим......:-))


... Антака, антака КОРЕШко, кАжи им го ... нека праат кът тебя ... хем да ни мъ читат, хем сичко що пускам да ни пропускът ... то и ЧеПе-то тъй прай и не само той ... хахахахах
цитирай
цитирай
2. анонимен - Не разбрах, това пикание е с автор ...
02.07.2019 23:06
Не разбрах, това пикание е с автор шефа на архитектите, или ти си му автор?
Питам, щото ако си ти - добре. Ако обаче е архитект, при това шеф... е ужасно. Държавен герб с монтиран вътре часовник... ужасно. А дали е предвидил кукувичка, знаеш ли? В тая държава, дебилизмът е плъзнал и по архитектите.
цитирай
3. getmans1 - От коментарите тук ще разбереш; http://merlin68.blog.bg/politika/2019/07/02/totalitarniia-liberalizym.1664157
02.07.2019 23:45
анонимен написа:
Не разбрах, това пикание е с автор шефа на архитектите, или ти си му автор?
Питам, щото ако си ти - добре. Ако обаче е архитект, при това шеф... е ужасно. Държавен герб с монтиран вътре часовник... ужасно. А дали е предвидил кукувичка, знаеш ли? В тая държава, дебилизмът е плъзнал и по архитектите.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6070568
Постинги: 2741
Коментари: 26487
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031