Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2019 19:21 - За такива пари се водят сериозни войни – българските надежди за промяна http://www.budnaera.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 371 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За такива пари се водят сериозни войни – българските надежди за промяна  
image

Някои от тях вече писали до ЕК в Брюксел, че всичко било нагласено, защото някой в АПИ бил взел – сещате се какво и европейските данъкоплатци са прецакани. Писъмце отпътувало и към Лаура Кьовеши, главния европейски прокурор. Това ни изчурулика едно птиче от гората на властта…

Когато има недоволни за такива пари, това си е война, да знаете. В употреба влизат всички връзки и средства от всякакво естество. Всички участници имат огромен ресурс и „муниции“, важни ще са стратегическите и тактическите умения.

Другата война, която от няколко седмици привлича фокуса, въпреки медийното мълчание, е тази за хазарта. Бедна ни е фантазията за какви пари става дума, за какви участници и на какво са способни. Причините за този конфликт е опита на един гранде екземпляр да превземе дяловете на свой доскорошен другар - брутално и подло. Според нас обаче или се е надценил или е подценил отсрещната страна. Такава война не завършва с одрасквания и навяхвания. Развръката нерядко се крие в едни 7,62 мм...

   

Като споменахме за едрия екземпляр, да споменем, че на същия вече му се налага да води и друга една война, която той сам разпали и вече беше решил, че е спечелил, защото в армията му са МВР, прокуратурата, министри, данъчни, КПКОНПИ, дансаджии и пр. Оказа се обаче, че е избързал с шампанското. Главният свидетел по делото „КТБ“ Бисер Лазов закъсва все повече и повече, когато трябва да отговаря на истински, а не на предварително уговорени въпроси с подготвени отговори. Закъсва едрокалибреният екземпляр, закъсва и любимата му прокуратура. И това се вижда чак… в Америка.

Опитите да се договори сделка с американците за неговото спасяване не дават очакваните резултати, но пък струват скъпо. Банкерът в Белград е в ъгъла и няма какво да губи. В което е силата му - това поучавал  Цезар своите военачалници – да оставят вратичка на врага, защото притиснат в ъгъла враг е най-опасен и силен… Освен това да си мислиш, че можеш да надхитриш американските служби, защото си по-умен и хитър от тях е огромна глупост. "Бях научил всичко за управлението, владеех всички инструменти за манипулация и договорки, но бях забравил, че срещу мен са американски политици с тяхното ЦРУ", - горчиво признава в едно интервю от затвора панамският диктатор Мануел Нориега.

Задачата на Едрокалибреното богато нещо се усложнява от факта, че освен с американските, трябва да си пази задника и от руските служби и политици. Нещо абсолютно непосилно, слава Богу. Още повече, че някои от съюзниците му не само го изоставят, но се превръщат и в негови врагове.

Идва ред на най-важния фронт, на който се водят бойни действия и прелитат ракети като между Израел и ивицата Газа - този срещу Бойко Борисов. Едрото нещо е гневно на министър-председателя, защото не го спасява от тресавището „закон „Магнитски““, спрени са кранчетата за точене на европари, намаляват обществените поръчки. Едрото ще трява да връща стотици милиони, които получи като с магическа пръчка от банки, едната от които държавната ББР. Скандалите-бомби в тази посока тепърва ще избухват. В дубайските му сметки са се прицелили американски институции, които за един миг могат да ги превърнат в спомен…

Освен това малцина знаят какви указания са получили Цацаров и Гешев във Вашингтон. Само Борисов ще знае какво си е говорил с президента Тръмп след дни в САЩ. Това не му дава покой. Защото Едрото нещо може да изглежда голямо в територията тук, но за Вашингтон и Москва е планктон...

А ние ще сме на брега на реката…

В България няма да излязат над 300 хиляди гневни граждани като в Прага. Няма протестиращи да се сражават както по улиците на Чили, Боливия, Каталуния и Хонг Конг. Нито прокуратурата ще заработи в интерес на гражданите. Защо е така – знаете сами. Остава ни да се надяваме, че нещо може да се промени под натиск отвън или чрез вътрешни войни в олигархични, политико-икономически и мафиотски кръгове. Да се избият помежду си или да ги нарита горския та нещо в живота ни да се промени.

Междуособните войни често водят до разпадане на държавата или властващата структура. Важно оръжие в тези войни са парите, медиите и предателството.

Като няма гражданска съпротива - да живеят междуособните войни!

Фрог нюз

Източник/ци: https://frognews.bg


Четете още на: http://www.budnaera.com/2006-01/2006-08-02_01.htm#ixzz65YZ373LV
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708488
Постинги: 44671
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031