Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2020 08:44 - Разбира се, че това което ви представям не е ИСТОРИЯ ... но пък и каква история е това
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3046 Коментари: 47 Гласове:
4

Последна промяна: 14.02.2020 14:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                        ... НО ПЪК И ДАЛИ ТОВА КОЕТО УЧЕХМЕ Е ... ИСТОРИЯ, ХМ ...
                       ИСТОРИЯ ПИСАНА ПОД ДИКТОВКАТА НА ТОГАВАШНИЯТ ЧЛ.1

            ... Лошото е, че статията е кодирана или криптирана, не знам какво е но ...                                                    само знам, че това е  МЪКАТА НА КОПИ-ПЕЙСТЪРИТЕ


ХА -ХА, С ПРИЯТЕЛСКА ПОМОЩ, ЕТО Я СТАТИЯТА ... ДА, НЕ Е ИСТОРИЯ, ОСОБЕНО ТАКАВА ПИСАНА ОТ ... ЧЛ1


                                     Как ферментира превратът на 9 юни 1923 г.


Преврат е мрачна дума в политическия речник. Невинаги обаче е натоварена с отрицателен резултат. В историята има случаи, когато със сила се сваля силов режим. Везните на Темида не могат да претеглят кой е крив и кой прав. Такъв е случаят с преврата на 9 юни 1923 година.За неговата ферментация виновник е тоталитарният режим на Александър Стамболийски. Факт, старателно замазван през социализма, защото БЗНС уж беше работническо-селски побратим на БКП. Стамболийски беше икона заедно с Благоев, Димитров и Живков.

Синдромът на цар Йвайло
След като поема властта, Александър Стамболийски е заразен от синдрома на Ивайло. През XIII век Бърдоквата влиза в палатите на Търновград и плебейската му кръв посинява. Слага короната, обгражда се с ласкатели, не взема за невеста селска девойка, а бивша царска съпруга. Същата химическа реакция става с кръвната група на Стамболийски. През октомври 1919 г. сяда в премиерското кресло и обявява, че ще властва 40 години. Това е повече от мандатите на Франсиско Франко, Фидел Кастро и Саддам Хюсеин. Преобразеният земеделец почва да се мръщи на народната кухня - вика готвач от странство. Вози се в брониран автомобил. Поръчва си мраморен бюст и отива да позира чак в Рим. По примера на уважаващите себе си монарси държи метреса. Тя се казва Пенка, но Стамболийски се гнуси от простоватото име и поетично я нарича Татяна. За Татяна той не е чедо на Пазарджишкия край, а особа със знатен произход. “Мой многообичан и незабравим граф - изповядва се тя, - нежно аз дишам аромата на парижкия парфюм “Помпей”, чийто аромат нежно гали душата, буди пориви - очите замират, устните горят.

Сватба в стил Луи XIV
В контекста на височайшия синдром е сватбата през 1921 г. По този повод Народното събрание излиза в отпуск. “Предстоеше ни да разглеждаме още някои спешни законопроекти, но времето е твърде напреднало; намираме се в най-работния сезон на годината”, будалка се Райко Даскалов, все едно че депутатите орат, сеят и жънат. Истинската причина за ваканцията е сватбената тупурдия. На 17 юли щерката на Стамболийски отива под венчило със сина на оранжевия депутат Григор Бояджиев. Историческото събитие е в плевенското село Български Карагач, сега Тотлебен. Там е вдигнат палатъчен лагер за 4000 маса народ. Проверен е градусът на ракията, прецедено е виното. Заклан е селският бик, най-внушителният в околията. Специално внимание е отделено на медийното отразяване. Открита е телеграфопощенска станция, наредено е да присъства директорът на печата, поканени са журналисти, фотографи и кинодокументалисти. Би помислил човек, че се жени Людовик XIV или някой султански принц, а не един селянин от Карагач - толкоз големи бяха салтанатите!”, свидетелства опозиционерът Петър Пешев.

Оранжева гвардия и политическа полиция
По инструкция на Стамболийски е създадена Оранжева гвардия и политическа полиция. Гвардейците са облечени в шаяк, първо въоръжени със сопи, после с пушки и пистолети. „Бря, бря, бря, нам да е дубря!”, е бойният вик на тази жакерия. С него връхлитат градските елементи, бурени по браздите на селския възход. Същата задача, но под прикритие има и политическата полиция. “Чрезвичайни агенти” са командировани в странство да набавят маски, грим и други атрибути, потребни за тази сенчеста дейност. Някои от дрънкулките са за личната сигурност на Стамболийски. На 18 декември 1921 г. агент Феодя го информира от Берлин: “За маскирането изпращам няколко вида работи. Едните се закачат и попълнят със сколуфи, както съм ги заиглил, и ще си ги нагласиш според дължината на брадата ти, като мустаците се закрепяват на средната хрущялна преграда на носа.“ След урока по дегизация Феодя сменя темата: “За кучетата: намерих, спазарих и ги изпращам заедно с притежателя им. Николов ще ти даде по-подробни сведения.“

Опозицията в затвора, нашите под контрол
Конституционният блок е легалната опозиция на земеделския режим. В него влизат Демократическата, Обединената народно-прогресивна и Радикалдемократическата партия. На 17 септември 1922 г. блокът организира митинг в Търново. В същия ден на същото място дружбашите насрочват събор на цвеклопроизводителите. Поделение на Оранжевата гвардия причаква опозиционерите на гара Долни Дъбник. Тегли им един хубав бой, реже им брадите и ги затваря в търновските казарми. После ги тика в Шуменския затвор. Сред жертвите са Александър Малинов, Стоян Данев, Теодор Теодоров, Михаил Маджаров.
Александър Стамболийски държи изкъсо и своите. Всеки негов министър депозира оставката си, преди да заеме поста. Мръдне ли някой - вади му собственоръчното заявление за напускане! Този контрол обаче е само за лична вярност. В монографията “Селяни на власт” проф. Джон Бел изнася финансовите далавери, в които е затънал министерският кабинет. Трудът е издаден от университета в Принстън през 1977 г.

Задължителното гласуване
Когато на някоя власт й треперят гащите, въвежда задължително гласуване. Първата работа на земеделците е да подкарат народа като говеда към урните. На 2 декември 1919 г. е приет закон, който глобява недисциплинирания електорат от 20 до 500 лева. С този ход БЗНС крои да вдигне избирателната активност на 85-90 процента. Може да се качи дори до 93 на сто, надяват се оранжевите. Така ще скрепят управлението си с категоричния вот на масите. Но не само това, и парата играе! С дата 5 януари 1921 г. Цеко Пашалиев от луковитското село Беленци осведомява началството си: “Селото ни беше първо в държавата стамболистко, радославистко, знаеш историята му, нали? Съкруших ги, давал съм по 40-50 лева за 1 глас.

„Вам лъжа, мен истина, 10 хиляди лева отидоха”, тупа се в гърдите организационният работник. През април 1923 г. пак се избира Народно събрание. На Минко Василев от шуменските села му светва брилянтната идея освен задължително или платено да въведе и явно гласуване. “Искарахме исборо отличен”, докладва той на Стамболийски. С иноватори като Минко земеделците печелят смазващо мнозинство от 212 мандата. Опозицията взема хилавите 33.

Пълна политическа изолация
Александър Стамболийски прави каквото може, за да изолира БЗНС. Всички са против земеделците. Дори комунистите ги наричат „аграрфашисти”. ВМРО също е разгневена. С Нишкото споразумение от 23 март 1923 г. правителството се ангажира да ликвидира организацията и да се откаже от българщината в Македония. Срамен акт на национално предателство! Един априлски ден Александър Цанков среща Димо Казасов. Цанков е един от лидерите на Народния сговор. Казасов е широк социалист и професионален превратаджия. „Бихме ли могли утре вечер да се срещнем някъде?”, пита Цанков. “Разбира се!”, отвръща Казасов. “В такъв случай утре вечер на 9 часа ще те чакам у дома”, насрочва рандевуто Цанков.

В уречения час Димо влиза в дома на ул. “Витошка” 57. Домакинът му задава директен въпрос: “Смяташ ли ти, че със средствата на легалната политическа борба ще може да бъде свален Стамболийски?” „Решително не! - отсича Казасов. - Само един държавен удар може да го съкруши. Всеки друг метод на действие ще бъде удавен в насилието, с което Стамболийски тъй нашироко си служи.”

Ударът е в 3 призори
Превратът на 9 юни 1923 г. е дело на Военния съюз и Народния сговор. Силовите действия започват в 3 часа през нощта. От столицата преминават в цялата страна. По обяд цар Борис III утвърждава с указ новото правителство на Александър Цанков. Обезоръжена е Оранжевата гвардия, земеделските министри са арестувани. Дружбаши се опитват да окажат отпор в Плевенско и Шуменско. БКП обявява неутралитет. Александър Стамболийски е заловен и ликвидиран от хора на македонския войвода Величко Велянов. Нишкото предателство му подписва смъртната присъда!

Съзаклятниците при цар Борис III
На 9 юни сутринта деветоюнците отиват при цар Борис във Врана. Да му съобщят какво са свършили. Легендарният превратаджия Димо Казасов е в делегацията. “В тъмнините на заговора” - хроника на съзаклятието, той описва историческата среща. Тази книга има любопитна съдба. След преврата на 9 септември 1944 г., в който също участва, Казасов е назначен за главен цензор на републиката. Съставя списъци на забранена литература и включва в тях “тъмнините”. Няколко екземпляра оцеляват от кладите. Ето откъс от инкриминираното четиво: Поканиха ни в стария ловджийски дворец. Влязохме в работния кабинет на царя. Последният е съединен чрез широк вход с вестибюла, от лявата страна на който открита и кокетна стълба води за втория етаж. Сядаме и с любопитство разглеждаме студената обстановка на дървения дворец, върху която лежи отпечатъкът на Фердинандовия хладен и неприветлив темперамент. Не след дълго на горния край на стълбата се яви царят, облечен в тъмен граждански костюм. С бързината на възрастта си той слезе при нас. Поздрави се с Цанков като с отдавна познат. На Смилова каза, че го познавал по дейността му в конгреса на запасните офицери, а на мене - че ме знаел от страниците на “Народ”.
- Заповядайте, седнете господа. Аз моля да бъда извинен, загдето ви заставих толкова дълго да чакате. Щом узнах за произлязлото в София, отидох в гората, за да обсъдя насаме както събитието, тъй и евентуалния му развой. Мислих и алтернативите се слагаха пред мене една от друга по-обезпокоителни и по-тъмни. A propos, бихте ли взели по един чай, господа?
- С удоволствие. Влиза служащ. Държанието на царя е просто и естествено. Нито сянка от поза, нито жест от церемониална дворцова театралност.
- И тъй, господа, какво имате да ми кажете.
- Ваше Величество, отзова се веднага на въпроса Цанков, правителството на Стамболийски е свалено по волята на народа от армията. Всички бивши министри са арестувани. Мирът и спокойствието на страната са обезпечени чрез мерките, които войската взе и продължава да взема. Ние дойдохме да поискаме санкция на тоя свършен факт.

Съсловната теория на селския водач
Александър Стамболийски е автор на така наречената “съсловна теория” за българското общество. Според нея у нас съществуват няколко съсловия, като основното е селското. То е 80 процента от населението на страната, изчислява Стамболийски. Тружениците на чернозема са потискани от гражданското съсловие. Макар и малобройни, търговците, адвокатите и прочее са хищни експлоататори. Логиката повелява най-многобройното съсловие да поеме в ръцете си съдбините на отечеството. Така ще се осъществи истинско народовластие. В интерес на селяните трябва да се проведат серия реформи, пледира оранжевият теоретик. Традиционните буржоазни партии постепенно ще отмрат като безполезни за обществото, убеден е той. Само БЗНС е способен да изкове светло бъдеще за България. Начело на селското съсловие, което, за съжаление, е неграмотно или полуграмотно. Виновни са учителите, които са от градското!

                                             https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6270170


                  /хубавото в случая е, че коментарите на прочелите статията ще се отличават/


      ВАЖНО Е ДА КАЖА, ЧЕ ПОВОД ЗА ТОЗИ ПОСТИНГ СА И ТЕЗИ ДВА КОМЕНТАРА;

2. vencivaleri1951 - ,,Безродници националисти,,!?
10:08

Гетьо, одобряваш ли 9то юнския преврат. Одобряваш ли погромите и издевателствата на българските легионери над евреите ни. Ако е не, защо препечатваш този провокационен и вреден материал. Ако да, защо не си с китка и метъл аксесоари в София.

П По Този офицер в честна битка ли кла през 20те, в честна битка ли разкатаваше верицата на еврейското съсловие у нас. Гетьо, това е един от малкото български генерали който открито и публично защитаваше идеологията и расовата непримиримост на фашизма. Той е осъзнат нацист и прави по модел на нацистите български Хитлерюнг
цитирай


14. vencivaleri1951 - В архивите на военно-половите съдилища
16:20

Можем да открием делото за присъдата и екзекуцията на офицер дръзнал да стреля и пробие бронята на гаубица с цел да докаже , какво менте оръдие сме купили. За опозоряване на българско оръжие, пагон и герб във състояние на война офицерът е осъден на смърт и присъдата изпълнена.

quote=vladtepes]Сегашните управляващи следват заветите на ген. Луков - закупуват остаряло въоръжение на завишени цени и усвояват пари.[/quote]
цитирай
 

... И ТЕ, съветстващите ме какви материали да пускам в блога си, ПРЕДСТАВЯТ ЕДНИ НЕЩА ОТ ФИЛМИ И РОМАНИ ЗА ИСТОРИЯ НО ПАК ПРАВЕНИ ДА ОБСЛУЖАТ ... ЧЛ.1 



Гласувай:
5



1. slavimirgenchev1953 - Обслужват само
14.02.2020 08:58
моя член.
Само оня каруцар избяга, забравих му името. Просто червено момченце. Сигур е некъде из Америката....
цитирай
2. getmans1 - ЛЮБИМИЯТ МИ ТРОЛ ВЪВ ФАКТОР ПРЕМ...
14.02.2020 09:34
ЛЮБИМИЯТ МИ ТРОЛ ВЪВ ФАКТОР ПРЕМИНАЛ В НЕЛЕГАЛНОСТ


.енцислав Тодоров
И какво му е героичното на този генерал
Кла с подобните му през 20те . Създаде легионерите по подобие на "Хитлерюнг" За депортацията на евреите в Македония няма вина, но неговите спиц команди
правеха погроми и безчинстваха в България с евреите. Той е един от радетелите България да вземе страна във ВСВ-грешната страна

ЧУДНО МИ Е, ЩО СИ ПРАВИ ТОЯ ТРУД - ПАРТИЗАНСКА МУ ЖИЛКА
цитирай
3. getmans1 - моя член. Само оня каруцар избяга, ...
14.02.2020 09:47
slavimirgenchev1953 написа:
моя член.
Само оня каруцар избяга, забравих му името. Просто червено момченце. Сигур е некъде из Америката....


... Даааа, някои са на самообслужване ... търсят и си го намират нейде по света ... дето се вика;
ДЕЩАТА НА нЕкои противници на ИК живея на Запад, че там гей-парадите свободни ... хахаха
цитирай
4. vencivaleri1951 - Това също е архив
14.02.2020 09:56
17 2 1918г Козяк София Посолство на САЩ
,, Посолството изразява тъгата си от липсата на толерантност и организирането на т нар Луков марш. ...Луков е нацист и военен престъпник....,, Цитатът е по памет и смисъ
По надолу се изразява благодарност към Столична община и Г-жа Фандъкова.
Това е може би от чл първи също?
Да защитаваш Луков е все едно да защитаваш Мирчо Спасов. Впрочем смел, умен и хубав мъж. Също ген лейтенант. Какво обаче оставя след себе си. И двамата позорят дъбовите листа.
цитирай
5. getmans1 - . . . И КАКВО ТРЯБВА ДА МИ КАЖЕ ТОВА, А. ...
14.02.2020 10:07
... И КАКВО ТРЯБВА ДА МИ КАЖЕ ТОВА, А ...
СПОРЕД МЕН, ЧЕ БЕЗРОДНИЦИ КОМУНИСТИ И СБЪРКАНИ НАЦИОНАЛИСТИ НЕ МОГАТ ДА СА ЕТАЛОН ЗА БЪЛГАРЩИНАТА

vencivaleri1951 написа:
17 2 1918г Козяк София Посолство на САЩ
,, Посолството изразява тъгата си от липсата на толерантност и организирането на т нар Луков марш. ...Луков е нацист и военен престъпник....,, Цитатът е по памет и смисъ
По надолу се изразява благодарност към Столична община и Г-жа Фандъкова.
Това е може би от чл първи също?
Да защитаваш Луков е все едно да защитаваш Мирчо Спасов. Впрочем смел, умен и хубав мъж. Също ген лейтенант. Какво обаче оставя след себе си. И двамата позорят дъбовите листа.

цитирай
6. blackpredator - требе да ти каже,
14.02.2020 10:17
getmans1 написа:
... И КАКВО ТРЯБВА ДА МИ КАЖЕ ТОВА, А ...

че хелият в балона ти много инертен..
цитирай
7. get - До 4. vencivaleri1951 - Това също е архив ... Венци, С ПОДОБНО СЪДЪРЖАНИЕ ТЕЛЕГРАММА ... ?
14.02.2020 10:47
vencivaleri1951 написа:
17 2 1918г Козяк София Посолство на САЩ
,, Посолството изразява тъгата си от липсата на толерантност и организирането на т нар Луков марш. ...Луков е нацист и военен престъпник....,, Цитатът е по памет и смисъ
По надолу се изразява благодарност към Столична община и Г-жа Фандъкова.
Това е може би от чл първи също?
Да защитаваш Луков е все едно да защитаваш Мирчо Спасов. Впрочем смел, умен и хубав мъж. Също ген лейтенант. Какво обаче оставя след себе си. И двамата позорят дъбовите листа.


... идва и от едно друго посолство с адрес: София бул."Др. Цанков" №28 - във връзка провеждания в памет на "военно-престъпника" и "нацист" - генерал Христо Луков, марш ... Защо ли е така?

в ПРЕДХОДНИЯ И ПОДОБЕН ПО СМИСЪЛ ПОСТИНГ поставих на ваша милост - няколко ВЪПРОСА - които висят във въздуха БЕЗ ОТГОВОР!?
- Защо така?
цитирай
8. getmans1 - . . . И КАКВО ТРЯБВА ДА МИ КАЖЕ ТОВА, А. ...
14.02.2020 10:47
blackpredator написа:
getmans1 написа:
... И КАКВО ТРЯБВА ДА МИ КАЖЕ ТОВА, А ...

че хелият в балона ти много инертен..


... Е, вече си спокоен ... цвъкна си нещото тука, пет за четири ... и готов, пфу ... три вагона аФторитет
цитирай
9. getmans1 - . . . в ПРЕДХОДНИЯ И ПОДОБЕН ПО СМИСЪЛ ...
14.02.2020 10:55
get написа:
[quote=vencivaleri1951] ...
в ПРЕДХОДНИЯ И ПОДОБЕН ПО СМИСЪЛ ПОСТИНГ поставих на ваша милост - няколко ВЪПРОСА - които висят във въздуха БЕЗ ОТГОВОР!?
- Защо така?


... ЗАЩОТО, дето тука един вика, „ХЕЛИЯТ ПРИ ТЯХ, КАЧЕНСТВЕН„ - има си виииисят
цитирай
10. vencivaleri1951 - И моя милост ти каза ,че ме бъркаш с подопечните ти някога и провеждаш разпит
14.02.2020 11:17

Правиш най различни компилации ,вадиш събития от контекста и всичко това да се заяждаш и да показваш ниво. Ти си като ходеща библиотека на Гочето
НКВД праща в лагер Осип Манделщам в лагер, не защото е еврей, а заради творчеството му. Сталин воюва с Троцки, Зиновиев и Каменов не заради религия и етнос, а за власт. След революционният период при всички революции е с много кръв , защото като правило по време на бунт и война човешкия живот
поевтинява много. Гражданските войни/ революции са най кървавите.
Сталин е убеден, че Троцки от една страна ще доведе СССР до гибел и използвайки това Каменев и Зиновиев му помагат да се справи с Троцки и подценявайки грузинеца са мислили, че ще го отстранят лесно от властта. Е сбъркали са. Тук еврейството няма нищо общо. На пръв поглед наистина личат много еврейски имена сред репресираните, но направи си труда и погледни състава на ЦК от онези години. Ще видиш колко непропорционално в сравнение с броя на населението на етноса заемат като членове и делегати на ЦК евреите. А те са задружни и застрашават властта му. Сталин общо взето ,,оправя,, по свой си начин пропорцията. Жестока е разправата в Питер, но там Троцки е председател бил на Петроградския революционен комитет, Каменев и Зиновиев държат парти организация след него...За лекарите смята се , че е подведен. Всичко това е било, но няма нищо общо със антисимитска нагласа. В ЦК ще има евреи, в Политбюро също...ще оглавяват творчески съюзи...но ще му бъдат верни.
Колкото до еврейската автономна област , която и днес я има. Замислена е през 20те в Наркоман и замисълът е на еврейските комисари. Указът е може би още по времето на Троцки, но по времето на Каменев и Зиновиев със сигурност. Административното деление не е бил ресор на Сталин. Доколкото там е имало компактно еврейско население при монархията още и предстои усвояването на Хабаровския край то възниква този проект, а и защото това е и най грамотния етнос общо взето навсякъде. Нещо повече, когато Сталин става без конкуренция Хабаровския окръг поглъща областта. След 90 та я възстановяват. Иначе е имало закачка да се създаде втора еврейска държава след като СССР е изтикан като влияние в Изра
ел. Става обаче въпрос за Крим и това е причината Крим да е ,,зачистен,, и коренното население извадено.
Това е което аз знам по въпроса. И моля те, не желая да се връщам непрекъснато в миналото.Всички виждаме, че четеш и си чел, но дори Сталин да е бил антисимит, /а той не е/ оправдава ли ген Луков за действията му.
uote=get]
vencivaleri1951 написа:
17 2 1918г Козяк София Посолство на САЩ
,, Посолството изразява тъгата си от липсата на толерантност и организирането на т нар Луков марш. ...Луков е нацист и военен престъпник....,, Цитатът е по памет и смисъ
По надолу се изразява благодарност към Столична община и Г-жа Фандъкова.
Това е може би от чл първи също?
Да защитаваш Луков е все едно да защитаваш Мирчо Спасов. Впрочем смел, умен и хубав мъж. Също ген лейтенант. Какво обаче оставя след себе си. И двамата позорят дъбовите листа.


... идва и от едно друго посолство с адрес: София бул."Др. Цанков" №28 - във връзка провеждания в памет на "военно-престъпника" и "нацист" - генерал Христо Луков, марш ... Защо ли е така?

в ПРЕДХОДНИЯ И ПОДОБЕН ПО СМИСЪЛ ПОСТИНГ поставих на ваша милост - няколко ВЪПРОСА - които висят във въздуха БЕЗ ОТГОВОР!?
- Защо така?[/quote]
цитирай
11. get - До 9. getmans1 - Ами, Аратлик - нали ДУМАЙКИ ИМ ОБЯСНЯВАМ - ЕЛЕМЕНТАРНАТА ГРЕШКА ... ?
14.02.2020 11:57
getmans1 написа:
get написа:
[quote=vencivaleri1951] ...
в ПРЕДХОДНИЯ И ПОДОБЕН ПО СМИСЪЛ ПОСТИНГ поставих на ваша милост - няколко ВЪПРОСА - които висят във въздуха БЕЗ ОТГОВОР!?
- Защо така?


... ЗАЩОТО, дето тука един вика, „ХЕЛИЯТ ПРИ ТЯХ, КАЧЕНСТВЕН„ - има си виииисят


... ГРЕШКА КОЯТО ДОПУСКАТ - като създатели на "нова Менделеева таблица"?

Щом претендирайки слагат №-1, на "техния "хелий"?
Тогава, ТОВА НЕ Е ХЕЛИЙ а ... ВОДОРОД!

И именно ПОРАДИ ВЗРИВООПАСНИЯ "ВОДОРОДЕН" ХАРАКТЕР - на национал-социалистическите ИДЕОЛОГИИ изповядвани от Хитлер и Сталин?
- Поради това и тези двама-МАРКСИСТИ и НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИ - играйеки си с "водородната идеология" СТАНАХА ВИНОВНИЦИ ЗА ПОДПАЛВАНЕ - на ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА?!

И ХАЙ сега? Наследниците на БЪЛГАРСКИТЕ АРГАТИ НА СТАЛИН И ХИТЛЕР - за да прикрият ОСРАНИТЕ СИ ЗАДНИЦИ - избутват на преден план ген.Луков ... КАТО ВИДИТЕ ЛИ ТОЙ - БИЛ ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА :)) ?
цитирай
12. get - До 10. vencivaleri1951 - Венци, не се измъквай като МОКРА ВРЪВ - с долния си аргумент - Защото?
14.02.2020 12:43
vencivaleri1951 написа:

10. - И моя милост ти каза ,че ме бъркаш с подопечните ти някога и провеждаш разпит


- Значи ОБЪРНАЛ СЪМ ДИСПУТА по който не си подготвен В РАЗПИТ :))

Ми аз съм КАКТО НЯКОЛКО ПЪТИ ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАШ - заптие, поради присъщото за българския (забележи не СЪВЕТСКИЯ ЧЕКИСТ) МИЛИЦОНЕР - малограмотие?

Та възпитано се сагласявам с тезета ти - за мен, като: ПРОСТО МОМЧЕ-МИЛИЦИОНЕРЧЕ? - И изкушен от простотията си ТЕ ПИТАМ - ТЕБ знаещият ПОРАДИ СЪВЕТСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ - МОЙ ОПОНЕНТ?

- Какво е накарало Юз Олешковски някъде в периода 1956-59 години да напише:
(Забележка - обърни внимание на повдигнатия-с главни букви текст ?):

"Товарищ Сталин, вы большой учёный —
В ЯЗЫКОЗНАНЬЕ ЗНАЕТЕ ВЫ ТОЛК,
А я простой советский заключённый,
И мне товарищ — серый брянский волк.
...
Вчера мы ХОРОНИЛИ ДВУХ МАРКСИСТОВ,
Тела одели красным кумачом.
ОДИН ИЗ НИХ БЫЛ ПРАВЫМ УКЛОНИСТОМ,
ДРУГОЙ, КАК ОКАЗАЛОСЬ, НИ ПРИ ЧЕМ.

Он перед тем, как навсегда скончаться,
Вам завещал последние слова,
Велел в евонном деле разобраться
И тихо вскрикнул: "Сталин - голова!"

Живите тыщу лет, товарищ Сталин,
И пусть в тайге придется сдохнуть мне,
Я верю - будет чугуна и стали
На душу населения вполне!"

- Хай ДА ПОСПОРИМЕ, Аз простака-милиционер с Теб интелектуала-корифей? - Какво е искал да каже автора с този По езоповски - метафоричен език ?
- Както виждаш - ПРИКАНВАМ ТЕ - НЕ към РАЗПИТ? - а за литературно културоложка ДИСКУСИЯ И АНАЛИЗ НА авторски ТЕКСТ?

Да ти дам и "помощ":
https://www.youtube.com/watch?v=g1Yy66rAjyc

Жокер: в изпълнение от Юз Алешковский на Товарищ Сталин
цитирай
13. getmans1 - ВВ1951, ТОВА КОЕТО СИ ЧЕЛ ПО РОМА...
14.02.2020 13:04
ВВ1951, ТОВА КОЕТО СИ ЧЕЛ ПО РОМАНЧЕТА И ГЛЕДАЛ ПО ФИЛМИТЕ НЕ ИСТОРИЯТА ... КАТО ГЛЕДАМ НЕ СИ ПРОЧЕЛ СТАТИЯТА, ЯВНО ...
цитирай
14. starforlife - Радо, наминавам само да демонстрирам ненапускане.
14.02.2020 13:09
Всъщност, ще наминавам днес по-редовно (за да ебавам идиотите-комуняги), защото младите отидоха да празнуват Свети Валентин (и Трифон Зарезан - и Трифон Зарезан), а аз ще използвам времето да направя изолация на едната (огромна) стена на мезонетчето им (МилиНкото, и то с ръжда по парапетчето на тераската.) и понеже ще си пускам музика на лаптопа, та ще поглеждам и дразнителствувателствувам.

Засега гепи един плюс от мен и ми позволи да задам един въпрос на коментиралия в 1-ви коментар:
Ние с теб пихме ли кафе в любимото ми кафене зад СУ? Тогава, когато и малкият ми син беше с мен? Не за друго, а защото онзи ден те мернах тук и се присетих, че май го правихме това упражнение, но не съм сигурен.
В смисъл: Не съм сигурен този профил ли беше твой, иначе съм сигурен с кого пих кафе.
цитирай
15. starforlife - А сега да "уважа" ЧерноПръдльо, защото разбрах, че днес си е подмил дръгливия гъС и чака да го... нали... уважа-а-ха-ха-ха. (Няколко пъти! - Ха ха ха)
14.02.2020 13:12
blackpredator написа:
getmans1 написа:
... И КАКВО ТРЯБВА ДА МИ КАЖЕ ТОВА, А ...
требе да ти каже,
че хелият в балона ти много инертен..

ЧерноПръдльо, хелийот е у твоя бел дроП, фифи. Ни за другу, а щот честу минавъш фъф фалцйет.
Куга от бизсилийе, куга от туй, чи просту си пидирас. (Без "т", чи да отивъ нъ пръцкщийо ти силташки сленг, с койту съ опитваш да прикрифаш идиотскътъ си нйеграмотнуст и йезикоф дИфицит)
цитирай
16. get - До getmans1 - За вредата от четенето :))) ?
14.02.2020 13:29
getmans1 написа:
ВВ1951, ТОВА КОЕТО СИ ЧЕЛ ПО РОМАНЧЕТА И ГЛЕДАЛ ПО ФИЛМИТЕ НЕ ИСТОРИЯТА ... КАТО ГЛЕДАМ НЕ СИ ПРОЧЕЛ СТАТИЯТА, ЯВНО ...


„О вреде” чтения ?
(философский этюд от А. Галич, по Алигери)

Я долго шел по дьявольской жаре,
Я шел и сбился с верного следа.
И вышел к дому с надписью "Ж-М",
Что по-французски значит "никогда".

Веди меня, Вергилий, в этот ад!
Он неказист, он сумрачен и нем…
Но вдруг, увидев чей-то голый зад,
Я понял, что такое "Ж-а" и "М-е".
...
на русский называем ето - з"АД! ... последното е мое авторско включване :)))

цитирай
17. getmans1 - МАНИ ГО ТИ, БАШ ВЪЗДУХАРА ...
14.02.2020 13:34
starforlife написа:
blackpredator написа:
getmans1 написа:
... И КАКВО ТРЯБВА ДА МИ КАЖЕ ТОВА, А ...
требе да ти каже,
че хелият в балона ти много инертен..

ЧерноПръдльо, хелийот е у твоя бел дроП, фифи. Ни за другу, а щот честу минавъш фъф фалцйет.
Куга от бизсилийе, куга от туй, чи просту си пидирас. (Без "т", чи да отивъ нъ пръцкщийо ти силташки сленг, с койту съ опитваш да прикрифаш идиотскътъ си нйеграмотнуст и йезикоф дИфицит)


... МАНИ ГО ТИ, ТОЯ ВЪЗДУХАР А МИ КАЖИ МОЕШЛИ МИ ПОМОГНА ДА ПОСТНА ЦЯЛАТА СТАТИЯ, ЧЕ КРИПТИРАНА ЛИ, КОДИРАНА ЛИ ... БЕ, МЪКА КОПИПЕЙСТЪРКА.


ПП Не можах да разбера коментара ти в тази част за ком1 ... та, първият коментар е на СЛАВОМИР ГЕНЧЕВ реален човек, който „храни нашите „приятели„ с прах и газ„ та му издействаха БАН
цитирай
18. starforlife - Все още съм тук, Радо.
14.02.2020 13:46
Зад/на лаптопа добършвам някои чертежи и пресмятания по споменатото упражнеие, както и си подготвям плей-листа, която да направи работата ми по-приятна. Особено със съраунда на системата която купихме преди дни.
Та:
getmans1 написа:
... МАНИ ГО ТИ, ТОЯ ВЪЗДУХАР А МИ КАЖИ МОЕШЛИ МИ ПОМОГНА ДА ПОСТНА ЦЯЛАТА СТАТИЯ, ЧЕ КРИПТИРАНА ЛИ, КОДИРАНА ЛИ ... БЕ, МЪКА КОПИПЕЙСТЪРКА.

Със сигурност МОГА. Вчера казах, че не съм дори камък или скала, а КАНАРА.
Е... Пробвай ме - дай статията.

........................................................................................................................................................

getmans1 написа:
ПП Не можах да разбера коментара ти в тази част за ком1 ... та, първият коментар е на СЛАВОМИР ГЕНЧЕВ реален човек, който „храни нашите „приятели„ с прах и газ„ та му издействаха БАН

Ами тази ми приказка касаеше това, че МИСЛЯ, че съм пил кафе и сме общували РЕАЛНО със собственика на профила, но не съм 100%, а само 99 сигурен, та го питах.
И отново обръщение към НЕГО: Ако това е факт, така е, пили сме кафе и раздумка точно така и тогава, както го казвам - спокойно, няма да разкрия нищо по отношение на ЛИЧНОСТТА ти. Напротив! - Дори ще го забия в гъзЪ на фейка панталеев.
цитирай
19. starforlife - ~ 16. get
14.02.2020 13:52
Гет, здрав' желаем, подполковник.
Подготви се за 19-ти, моля.
Обещал съм на Венценцето снимки на интересни СЪВРЕМЕННИ (и скъпи - и скъпи) книги от БиблиотеЧката ми (милиНката).
Книги за Генерал Луков, за който момента беше вчера, но нарочно се въздържах, както и такива за тайните (непристойни, родоотстъпнически) договори, които е сключвала България в разрез с интересите си.
Или по-скоро, които са сключвали ИДИОТИ от името на България.
цитирай
20. getmans1 - https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6270170 ... А БЕ, ЧЕТЕТЕ ПОСТИНГА БЕ, ...
14.02.2020 13:54
starforlife написа:
Зад/на лаптопа добършвам някои чертежи и пресмятания по споменатото упражнеие, както и си подготвям плей-листа, която да направи работата ми по-приятна. Особено със съраунда на системата която купихме преди дни.
Та:
getmans1 написа:
... МАНИ ГО ТИ, ТОЯ ВЪЗДУХАР А МИ КАЖИ МОЕШЛИ МИ ПОМОГНА ДА ПОСТНА ЦЯЛАТА СТАТИЯ, ЧЕ КРИПТИРАНА ЛИ, КОДИРАНА ЛИ ... БЕ, МЪКА КОПИПЕЙСТЪРКА.

Със сигурност МОГА. Вчера казах, че не съм дори камък или скала, а КАНАРА.
Е... Пробвай ме - дай статията.

........................................................................................................................................................

getmans1 написа:
ПП Не можах да разбера коментара ти в тази част за ком1 ... та, първият коментар е на СЛАВОМИР ГЕНЧЕВ реален човек, който „храни нашите „приятели„ с прах и газ„ та му издействаха БАН

Ами тази ми приказка касаеше това, че МИСЛЯ, че съм пил кафе и сме общували РЕАЛНО със собственика на профила, но не съм 100%, а само 99 сигурен, та го питах.
И отново обръщение към НЕГО: Ако това е факт, така е, пили сме кафе и раздумка точно така и тогава, както го казвам - спокойно, няма да разкрия нищо по отношение на ЛИЧНОСТТА ти. Напротив! - Дори ще го забия в гъзЪ на фейка панталеев.

цитирай
21. starforlife - ~
14.02.2020 13:57
getmans1 написа:
https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6270170 ... А БЕ, ЧЕТЕТЕ ПОСТИНГА БЕ, ...

Аха, явно го е имало в постинга.
Но, Радо, и ти чети коментарите де. Ха ха ха
Защото в заглавието на първия си аз казвам: "Радо, наминавам само да демонстрирам ненапускане."
(Самоцитирам се в кавички? А защо не? Ха ха ха)
цитирай
22. starforlife - Хайде сега засичай време.
14.02.2020 13:59
Да видим за колко го правят тъпите била-охранители, които без Гугъл били нищо (по думите на ЧерноПръдльо).
И после да видя кой друг ТУК чможе да декодира текста от линка и за колко време.
Защото АЗ! (ха ха ха) твърдя, че освен МЕН (и към момента скамо научената от мен Корти), друг ННЕ МОЖЕ!
Особено от идиотската агитка.

12:59 е, пускай хронометъра.
цитирай
23. starforlife - Спирай хриниметъра, Радо! 6 минути. Толкова бяха нужни на тъпия била-охранител, тоест АЗ! да декодира защитата на текста от линка, който Радо даде по-горе.
14.02.2020 14:05
Ето го текста декодиран.
А теб, Радо, ще те науча как се прави другия месец, когато ще се прибираме за 10-тина дни в България и понеже ще ходя да си видя Бизнеса във Варна - ще наминЕМ през Русе да пием по бира.
Множественото число е за това да се подготвиш, че ще съм с двамата си сина, бъдещите снахи и най-малкото Корти. Ха ха ха Така, че - подготви се да черпАваш голяма агитка за урока. Ха ха ха


Как ферментира превратът на 9 юни 1923 г.
Преврат е мрачна дума в политическия речник. Невинаги обаче е натоварена с отрицателен резултат. В историята има случаи, когато със сила се сваля силов режим. Везните на Темида не могат да претеглят кой е крив и кой прав. Такъв е случаят с преврата на 9 юни 1923 година.За неговата ферментация виновник е тоталитарният режим на Александър Стамболийски. Факт, старателно замазван през социализма, защото БЗНС уж беше работническо-селски побратим на БКП. Стамболийски беше икона заедно с Благоев, Димитров и Живков.

Синдромът на цар Йвайло
След като поема властта, Александър Стамболийски е заразен от синдрома на Ивайло. През XIII век Бърдоквата влиза в палатите на Търновград и плебейската му кръв посинява. Слага короната, обгражда се с ласкатели, не взема за невеста селска девойка, а бивша царска съпруга. Същата химическа реакция става с кръвната група на Стамболийски. През октомври 1919 г. сяда в премиерското кресло и обявява, че ще властва 40 години. Това е повече от мандатите на Франсиско Франко, Фидел Кастро и Саддам Хюсеин. Преобразеният земеделец почва да се мръщи на народната кухня - вика готвач от странство. Вози се в брониран автомобил. Поръчва си мраморен бюст и отива да позира чак в Рим. По примера на уважаващите себе си монарси държи метреса. Тя се казва Пенка, но Стамболийски се гнуси от простоватото име и поетично я нарича Татяна. За Татяна той не е чедо на Пазарджишкия край, а особа със знатен произход. “Мой многообичан и незабравим граф - изповядва се тя, - нежно аз дишам аромата на парижкия парфюм “Помпей”, чийто аромат нежно гали душата, буди пориви - очите замират, устните горят.

Сватба в стил Луи XIV
В контекста на височайшия синдром е сватбата през 1921 г. По този повод Народното събрание излиза в отпуск. “Предстоеше ни да разглеждаме още някои спешни законопроекти, но времето е твърде напреднало; намираме се в най-работния сезон на годината”, будалка се Райко Даскалов, все едно че депутатите орат, сеят и жънат. Истинската причина за ваканцията е сватбената тупурдия. На 17 юли щерката на Стамболийски отива под венчило със сина на оранжевия депутат Григор Бояджиев. Историческото събитие е в плевенското село Български Карагач, сега Тотлебен. Там е вдигнат палатъчен лагер за 4000 маса народ. Проверен е градусът на ракията, прецедено е виното. Заклан е селският бик, най-внушителният в околията. Специално внимание е отделено на медийното отразяване. Открита е телеграфопощенска станция, наредено е да присъства директорът на печата, поканени са журналисти, фотографи и кинодокументалисти. Би помислил човек, че се жени Людовик XIV или някой султански принц, а не един селянин от Карагач - толкоз големи бяха салтанатите!”, свидетелства опозиционерът Петър Пешев.

Оранжева гвардия и политическа полиция
По инструкция на Стамболийски е създадена Оранжева гвардия и политическа полиция. Гвардейците са облечени в шаяк, първо въоръжени със сопи, после с пушки и пистолети. „Бря, бря, бря, нам да е дубря!”, е бойният вик на тази жакерия. С него връхлитат градските елементи, бурени по браздите на селския възход. Същата задача, но под прикритие има и политическата полиция. “Чрезвичайни агенти” са командировани в странство да набавят маски, грим и други атрибути, потребни за тази сенчеста дейност. Някои от дрънкулките са за личната сигурност на Стамболийски. На 18 декември 1921 г. агент Феодя го информира от Берлин: “За маскирането изпращам няколко вида работи. Едните се закачат и попълнят със сколуфи, както съм ги заиглил, и ще си ги нагласиш според дължината на брадата ти, като мустаците се закрепяват на средната хрущялна преграда на носа.“ След урока по дегизация Феодя сменя темата: “За кучетата: намерих, спазарих и ги изпращам заедно с притежателя им. Николов ще ти даде по-подробни сведения.“

Опозицията в затвора, нашите под контрол
Конституционният блок е легалната опозиция на земеделския режим. В него влизат Демократическата, Обединената народно-прогресивна и Радикалдемократическата партия. На 17 септември 1922 г. блокът организира митинг в Търново. В същия ден на същото място дружбашите насрочват събор на цвеклопроизводителите. Поделение на Оранжевата гвардия причаква опозиционерите на гара Долни Дъбник. Тегли им един хубав бой, реже им брадите и ги затваря в търновските казарми. После ги тика в Шуменския затвор. Сред жертвите са Александър Малинов, Стоян Данев, Теодор Теодоров, Михаил Маджаров.
Александър Стамболийски държи изкъсо и своите. Всеки негов министър депозира оставката си, преди да заеме поста. Мръдне ли някой - вади му собственоръчното заявление за напускане! Този контрол обаче е само за лична вярност. В монографията “Селяни на власт” проф. Джон Бел изнася финансовите далавери, в които е затънал министерският кабинет. Трудът е издаден от университета в Принстън през 1977 г.

Задължителното гласуване
Когато на някоя власт й треперят гащите, въвежда задължително гласуване. Първата работа на земеделците е да подкарат народа като говеда към урните. На 2 декември 1919 г. е приет закон, който глобява недисциплинирания електорат от 20 до 500 лева. С този ход БЗНС крои да вдигне избирателната активност на 85-90 процента. Може да се качи дори до 93 на сто, надяват се оранжевите. Така ще скрепят управлението си с категоричния вот на масите. Но не само това, и парата играе! С дата 5 януари 1921 г. Цеко Пашалиев от луковитското село Беленци осведомява началството си: “Селото ни беше първо в държавата стамболистко, радославистко, знаеш историята му, нали? Съкруших ги, давал съм по 40-50 лева за 1 глас.

„Вам лъжа, мен истина, 10 хиляди лева отидоха”, тупа се в гърдите организационният работник. През април 1923 г. пак се избира Народно събрание. На Минко Василев от шуменските села му светва брилянтната идея освен задължително или платено да въведе и явно гласуване. “Искарахме исборо отличен”, докладва той на Стамболийски. С иноватори като Минко земеделците печелят смазващо мнозинство от 212 мандата. Опозицията взема хилавите 33.

Пълна политическа изолация
Александър Стамболийски прави каквото може, за да изолира БЗНС. Всички са против земеделците. Дори комунистите ги наричат „аграрфашисти”. ВМРО също е разгневена. С Нишкото споразумение от 23 март 1923 г. правителството се ангажира да ликвидира организацията и да се откаже от българщината в Македония. Срамен акт на национално предателство! Един априлски ден Александър Цанков среща Димо Казасов. Цанков е един от лидерите на Народния сговор. Казасов е широк социалист и професионален превратаджия. „Бихме ли могли утре вечер да се срещнем някъде?”, пита Цанков. “Разбира се!”, отвръща Казасов. “В такъв случай утре вечер на 9 часа ще те чакам у дома”, насрочва рандевуто Цанков.

В уречения час Димо влиза в дома на ул. “Витошка” 57. Домакинът му задава директен въпрос: “Смяташ ли ти, че със средствата на легалната политическа борба ще може да бъде свален Стамболийски?” „Решително не! - отсича Казасов. - Само един държавен удар може да го съкруши. Всеки друг метод на действие ще бъде удавен в насилието, с което Стамболийски тъй нашироко си служи.”

Ударът е в 3 призори
Превратът на 9 юни 1923 г. е дело на Военния съюз и Народния сговор. Силовите действия започват в 3 часа през нощта. От столицата преминават в цялата страна. По обяд цар Борис III утвърждава с указ новото правителство на Александър Цанков. Обезоръжена е Оранжевата гвардия, земеделските министри са арестувани. Дружбаши се опитват да окажат отпор в Плевенско и Шуменско. БКП обявява неутралитет. Александър Стамболийски е заловен и ликвидиран от хора на македонския войвода Величко Велянов. Нишкото предателство му подписва смъртната присъда!

Съзаклятниците при цар Борис III
На 9 юни сутринта деветоюнците отиват при цар Борис във Врана. Да му съобщят какво са свършили. Легендарният превратаджия Димо Казасов е в делегацията. “В тъмнините на заговора” - хроника на съзаклятието, той описва историческата среща. Тази книга има любопитна съдба. След преврата на 9 септември 1944 г., в който също участва, Казасов е назначен за главен цензор на републиката. Съставя списъци на забранена литература и включва в тях “тъмнините”. Няколко екземпляра оцеляват от кладите. Ето откъс от инкриминираното четиво: Поканиха ни в стария ловджийски дворец. Влязохме в работния кабинет на царя. Последният е съединен чрез широк вход с вестибюла, от лявата страна на който открита и кокетна стълба води за втория етаж. Сядаме и с любопитство разглеждаме студената обстановка на дървения дворец, върху която лежи отпечатъкът на Фердинандовия хладен и неприветлив темперамент. Не след дълго на горния край на стълбата се яви царят, облечен в тъмен граждански костюм. С бързината на възрастта си той слезе при нас. Поздрави се с Цанков като с отдавна познат. На Смилова каза, че го познавал по дейността му в конгреса на запасните офицери, а на мене - че ме знаел от страниците на “Народ”.
- Заповядайте, седнете господа. Аз моля да бъда извинен, загдето ви заставих толкова дълго да чакате. Щом узнах за произлязлото в София, отидох в гората, за да обсъдя насаме както събитието, тъй и евентуалния му развой. Мислих и алтернативите се слагаха пред мене една от друга по-обезпокоителни и по-тъмни. A propos, бихте ли взели по един чай, господа?
- С удоволствие. Влиза служащ. Държанието на царя е просто и естествено. Нито сянка от поза, нито жест от церемониална дворцова театралност.
- И тъй, господа, какво имате да ми кажете.
- Ваше Величество, отзова се веднага на въпроса Цанков, правителството на Стамболийски е свалено по волята на народа от армията. Всички бивши министри са арестувани. Мирът и спокойствието на страната са обезпечени чрез мерките, които войската взе и продължава да взема. Ние дойдохме да поискаме санкция на тоя свършен факт.

Съсловната теория на селския водач
Александър Стамболийски е автор на така наречената “съсловна теория” за българското общество. Според нея у нас съществуват няколко съсловия, като основното е селското. То е 80 процента от населението на страната, изчислява Стамболийски. Тружениците на чернозема са потискани от гражданското съсловие. Макар и малобройни, търговците, адвокатите и прочее са хищни експлоататори. Логиката повелява най-многобройното съсловие да поеме в ръцете си съдбините на отечеството. Така ще се осъществи истинско народовластие. В интерес на селяните трябва да се проведат серия реформи, пледира оранжевият теоретик. Традиционните буржоазни партии постепенно ще отмрат като безполезни за обществото, убеден е той. Само БЗНС е способен да изкове светло бъдеще за България. Начело на селското съсловие, което, за съжаление, е неграмотно или полуграмотно. Виновни са учителите, които са от градското!

Спокойно, Радо, ще те науча за по-малко от изпиването на две бири (20-30 мин.) Просто мина времето, когато за същото време щях да сдялкам постинг и то с обяснителни скрийншотове и да науча всеки тук, който го прочете и евентуално пита за неразбраното.
Сега уча вече само Приятелите си.
Та те така...

Докукане, изродиии.

(ХАЙДЕ СЕГА ТИ, ЧЕРНОПРЪЦКО, ДА ГУГЪЛНЕШ КАК СТАВА ТОВА, КОЕТО АЗ, ТЪПИЯТ БИЛА-ОХРАНИТЕЛ ЗНАЯ И МОГА, М? ЗАЩОТО АЗ СЕ ОБЗАЛАГАМ, ЧЕ НИКЪДЕ В ИНТЕРНЕТ НЯМА ДА ОТКРИЕШ ИНФО ЗА ТОВА. НЯКОИ НЕЩА СЕ УЧАТ С ЧЕТЕНЕ НА МНОООГО ДЕБЕЛИ КНИГИ, ОСНОВНО ВЪВ ВИД НА КОД, ГОДИНИТЕ И С ОПИТА, ПРЪДЛИВИ ЧИКИДЖИЙО. А ПРИ МЕН ПРОЧЕТЕНИТЕ КНИГИ СА ВАГОНИ (ха ха ха), А ОПИТЪТ Е НАД 25 ГОДИНИ.)
цитирай
24. getmans1 - БЛАГОДАРЯ СТАР, ВДИГНАХ ТЕКСТА ...
14.02.2020 14:36
БЛАГОДАРЯ СТАР, ВДИГНАХ ТЕКСТА ГОРЕ В ПОСТИНГА ... МАКАР, ЧЕ НЕ СЕ НАДЯВАМ МНОГОЗНАЙКОВЦИТЕ ДА ГО ПРОЧЕТАТ ... ДАЖЕ НЕ МОГА ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯ ... БЕДНО МИ ФАТНАЗЕТО, БЕ
цитирай
25. blackpredator - Гоче,
14.02.2020 15:25
що си толкоз Тъп? :o
елементарен кенефмен..
цитирай
26. get - 25. blackworm - Споко, не се коси бре BLACKtheMANGO ?! Защот преди да станеш Мух, с Дух "свободен" ... ?
14.02.2020 16:03
blackpredator написа:
що си толкоз Тъп? :o
елементарен кенефмен..


... задължително е, да преминеш през формата - на Глист отходен.

Свободата на Духа, драги ми Санчо - не се постига от раз.
цитирай
27. vencivaleri1951 - Ето го текста декодиран. А теб, Р...
14.02.2020 16:11
Ти наистина ли смяташ , че си написал нещо? Какъв Стамболийски наред с Благоев. Благоев подкрепя преврата, дори дава двама министри - Димо Казасов и още един...бяга ми името. Разбира се, той не схваща отначало кого подкрепя и въобще през ума не му минава какво ще последва. Професор Цанков е сериозен учен, социалист в младите си години....разбирайки какво е сторил, Благоев се поболява и умира.
И как така Стамболийски налага тоталитарен режим
Имаме многопартиен парламент, монарх със сериозни пълномощия...Ти знаеш ли какво е тоталитарен режим? Имаш хиляди тома книги до нощното си гърне Па отвори някоя от тях

starforlife написа:
Ето го текста декодиран.
А теб, Радо, ще те науча как се прави другия месец, когато ще се прибираме за 10-тина дни в България и понеже ще ходя да си видя Бизнеса във Варна - ще наминЕМ през Русе да пием по бира.
Множественото число е за това да се подготвиш, че ще съм с двамата си сина, бъдещите снахи и най-малкото Корти. Ха ха ха Така, че - подготви се да черпАваш голяма агитка за урока. Ха ха ха


Как ферментира превратът на 9 юни 1923 г.
Преврат е мрачна дума в политическия речник. Невинаги обаче е натоварена с отрицателен резултат. В историята има случаи, когато със сила се сваля силов режим. Везните на Темида не могат да претеглят кой е крив и кой прав. Такъв е случаят с преврата на 9 юни 1923 година.За неговата ферментация виновник е тоталитарният режим на Александър Стамболийски. Факт, старателно замазван през социализма, защото БЗНС уж беше работническо-селски побратим на БКП. Стамболийски беше икона заедно с Благоев, Димитров и Живков.

Синдромът на цар Йвайло
След като поема властта, Александър Стамболийски е заразен от синдрома на Ивайло. През XIII век Бърдоквата влиза в палатите на Търновград и плебейската му кръв посинява. Слага короната, обгражда се с ласкатели, не взема за невеста селска девойка, а бивша царска съпруга. Същата химическа реакция става с кръвната група на Стамболийски. През октомври 1919 г. сяда в премиерското кресло и обявява, че ще властва 40 години. Това е повече от мандатите на Франсиско Франко, Фидел Кастро и Саддам Хюсеин. Преобразеният земеделец почва да се мръщи на народната кухня - вика готвач от странство. Вози се в брониран автомобил. Поръчва си мраморен бюст и отива да позира чак в Рим. По примера на уважаващите себе си монарси държи метреса. Тя се казва Пенка, но Стамболийски се гнуси от простоватото име и поетично я нарича Татяна. За Татяна той не е чедо на Пазарджишкия край, а особа със знатен произход. “Мой многообичан и незабравим граф - изповядва се тя, - нежно аз дишам аромата на парижкия парфюм “Помпей”, чийто аромат нежно гали душата, буди пориви - очите замират, устните горят.

Сватба в стил Луи XIV
В контекста на височайшия синдром е сватбата през 1921 г. По този повод Народното събрание излиза в отпуск. “Предстоеше ни да разглеждаме още някои спешни законопроекти, но времето е твърде напреднало; намираме се в най-работния сезон на годината”, будалка се Райко Даскалов, все едно че депутатите орат, сеят и жънат. Истинската причина за ваканцията е сватбената тупурдия. На 17 юли щерката на Стамболийски отива под венчило със сина на оранжевия депутат Григор Бояджиев. Историческото събитие е в плевенското село Български Карагач, сега Тотлебен. Там е вдигнат палатъчен лагер за 4000 маса народ. Проверен е градусът на ракията, прецедено е виното. Заклан е селският бик, най-внушителният в околията. Специално внимание е отделено на медийното отразяване. Открита е телеграфопощенска станция, наредено е да присъства директорът на печата, поканени са журналисти, фотографи и кинодокументалисти. Би помислил човек, че се жени Людовик XIV или някой султански принц, а не един селянин от Карагач - толкоз големи бяха салтанатите!”, свидетелства опозиционерът Петър Пешев.

Оранжева гвардия и политическа полиция
По инструкция на Стамболийски е създадена Оранжева гвардия и политическа полиция. Гвардейците са облечени в шаяк, първо въоръжени със сопи, после с пушки и пистолети. „Бря, бря, бря, нам да е дубря!”, е бойният вик на тази жакерия. С него връхлитат градските елементи, бурени по браздите на селския възход. Същата задача, но под прикритие има и политическата полиция. “Чрезвичайни агенти” са командировани в странство да набавят маски, грим и други атрибути, потребни за тази сенчеста дейност. Някои от дрънкулките са за личната сигурност на Стамболийски. На 18 декември 1921 г. агент Феодя го информира от Берлин: “За маскирането изпращам няколко вида работи. Едните се закачат и попълнят със сколуфи, както съм ги заиглил, и ще си ги нагласиш според дължината на брадата ти, като мустаците се закрепяват на средната хрущялна преграда на носа.“ След урока по дегизация Феодя сменя темата: “За кучетата: намерих, спазарих и ги изпращам заедно с притежателя им. Николов ще ти даде по-подробни сведения.“

Опозицията в затвора, нашите под контрол
Конституционният блок е легалната опозиция на земеделския режим. В него влизат Демократическата, Обединената народно-прогресивна и Радикалдемократическата партия. На 17 септември 1922 г. блокът организира митинг в Търново. В същия ден на същото място дружбашите насрочват събор на цвеклопроизводителите. Поделение на Оранжевата гвардия причаква опозиционерите на гара Долни Дъбник. Тегли им един хубав бой, реже им брадите и ги затваря в търновските казарми. После ги тика в Шуменския затвор. Сред жертвите са Александър Малинов, Стоян Данев, Теодор Теодоров, Михаил Маджаров.
Александър Стамболийски държи изкъсо и своите. Всеки негов министър депозира оставката си, преди да заеме поста. Мръдне ли някой - вади му собственоръчното заявление за напускане! Този контрол обаче е само за лична вярност. В монографията “Селяни на власт” проф. Джон Бел изнася финансовите далавери, в които е затънал министерският кабинет. Трудът е издаден от университета в Принстън през 1977 г.

Задължителното гласуване
Когато на някоя власт й треперят гащите, въвежда задължително гласуване. Първата работа на земеделците е да подкарат народа като говеда към урните. На 2 декември 1919 г. е приет закон, който глобява недисциплинирания електорат от 20 до 500 лева. С този ход БЗНС крои да вдигне избирателната активност на 85-90 процента. Може да се качи дори до 93 на сто, надяват се оранжевите. Така ще скрепят управлението си с категоричния вот на масите. Но не само това, и парата играе! С дата 5 януари 1921 г. Цеко Пашалиев от луковитското село Беленци осведомява началството си: “Селото ни беше първо в държавата стамболистко, радославистко, знаеш историята му, нали? Съкруших ги, давал съм по 40-50 лева за 1 глас.

„Вам лъжа, мен истина, 10 хиляди лева отидоха”, тупа се в гърдите организационният работник. През април 1923 г. пак се избира Народно събрание. На Минко Василев от шуменските села му светва брилянтната идея освен задължително или платено да въведе и явно гласуване. “Искарахме исборо отличен”, докладва той на Стамболийски. С иноватори като Минко земеделците печелят смазващо мнозинство от 212 мандата. Опозицията взема хилавите 33.

Пълна политическа изолация
Александър Стамболийски прави каквото може, за да изолира БЗНС. Всички са против земеделците. Дори комунистите ги наричат „аграрфашисти”. ВМРО също е разгневена. С Нишкото споразумение от 23 март 1923 г. правителството се ангажира да ликвидира организацията и да се откаже от българщината в Македония. Срамен акт на национално предателство! Един априлски ден Александър Цанков среща Димо Казасов. Цанков е един от лидерите на Народния сговор. Казасов е широк социалист и професионален превратаджия. „Бихме ли могли утре вечер да се срещнем някъде?”, пита Цанков. “Разбира се!”, отвръща Казасов. “В такъв случай утре вечер на 9 часа ще те чакам у дома”, насрочва рандевуто Цанков.

В уречения час Димо влиза в дома на ул. “Витошка” 57. Домакинът му задава директен въпрос: “Смяташ ли ти, че със средствата на легалната политическа борба ще може да бъде свален Стамболийски?” „Решително не! - отсича Казасов. - Само един държавен удар може да го съкруши. Всеки друг метод на действие ще бъде удавен в насилието, с което Стамболийски тъй нашироко си служи.”

Ударът е в 3 призори
Превратът на 9 юни 1923 г. е дело на Военния съюз и Народния сговор. Силовите действия започват в 3 часа през нощта. От столицата преминават в цялата страна. По обяд цар Борис III утвърждава с указ новото правителство на Александър Цанков. Обезоръжена е Оранжевата гвардия, земеделските министри са арестувани. Дружбаши се опитват да окажат отпор в Плевенско и Шуменско. БКП обявява неутралитет. Александър Стамболийски е заловен и ликвидиран от хора на македонския войвода Величко Велянов. Нишкото предателство му подписва смъртната присъда!

Съзаклятниците при цар Борис III
На 9 юни сутринта деветоюнците отиват при цар Борис във Врана. Да му съобщят какво са свършили. Легендарният превратаджия Димо Казасов е в делегацията. “В тъмнините на заговора” - хроника на съзаклятието, той описва историческата среща. Тази книга има любопитна съдба. След преврата на 9 септември 1944 г., в който също участва, Казасов е назначен за главен цензор на републиката. Съставя списъци на забранена литература и включва в тях “тъмнините”. Няколко екземпляра оцеляват от кладите. Ето откъс от инкриминираното четиво: Поканиха ни в стария ловджийски дворец. Влязохме в работния кабинет на царя. Последният е съединен чрез широк вход с вестибюла, от лявата страна на който открита и кокетна стълба води за втория етаж. Сядаме и с любопитство разглеждаме студената обстановка на дървения дворец, върху която лежи отпечатъкът на Фердинандовия хладен и неприветлив темперамент. Не след дълго на горния край на стълбата се яви царят, облечен в тъмен граждански костюм. С бързината на възрастта си той слезе при нас. Поздрави се с Цанков като с отдавна познат. На Смилова каза, че го познавал по дейността му в конгреса на запасните офицери, а на мене - че ме знаел от страниците на “Народ”.
- Заповядайте, седнете господа. Аз моля да бъда извинен, загдето ви заставих толкова дълго да чакате. Щом узнах за произлязлото в София, отидох в гората, за да обсъдя насаме както събитието, тъй и евентуалния му развой. Мислих и алтернативите се слагаха пред мене една от друга по-обезпокоителни и по-тъмни. A propos, бихте ли взели по един чай, господа?
- С удоволствие. Влиза служащ. Държанието на царя е просто и естествено. Нито сянка от поза, нито жест от церемониална дворцова театралност.
- И тъй, господа, какво имате да ми кажете.
- Ваше Величество, отзова се веднага на въпроса Цанков, правителството на Стамболийски е свалено по волята на народа от армията. Всички бивши министри са арестувани. Мирът и спокойствието на страната са обезпечени чрез мерките, които войската взе и продължава да взема. Ние дойдохме да поискаме санкция на тоя свършен факт.

Съсловната теория на селския водач
Александър Стамболийски е автор на така наречената “съсловна теория” за българското общество. Според нея у нас съществуват няколко съсловия, като основното е селското. То е 80 процента от населението на страната, изчислява Стамболийски. Тружениците на чернозема са потискани от гражданското съсловие. Макар и малобройни, търговците, адвокатите и прочее са хищни експлоататори. Логиката повелява най-многобройното съсловие да поеме в ръцете си съдбините на отечеството. Така ще се осъществи истинско народовластие. В интерес на селяните трябва да се проведат серия реформи, пледира оранжевият теоретик. Традиционните буржоазни партии постепенно ще отмрат като безполезни за обществото, убеден е той. Само БЗНС е способен да изкове светло бъдеще за България. Начело на селското съсловие, което, за съжаление, е неграмотно или полуграмотно. Виновни са учителите, които са от градското!

Спокойно, Радо, ще те науча за по-малко от изпиването на две бири (20-30 мин.) Просто мина времето, когато за същото време щях да сдялкам постинг и то с обяснителни скрийншотове и да науча всеки тук, който го прочете и евентуално пита за неразбраното.
Сега уча вече само Приятелите си.
Та те така...

Докукане, изродиии.

(ХАЙДЕ СЕГА ТИ, ЧЕРНОПРЪЦКО, ДА ГУГЪЛНЕШ КАК СТАВА ТОВА, КОЕТО АЗ, ТЪПИЯТ БИЛА-ОХРАНИТЕЛ ЗНАЯ И МОГА, М? ЗАЩОТО АЗ СЕ ОБЗАЛАГАМ, ЧЕ НИКЪДЕ В ИНТЕРНЕТ НЯМА ДА ОТКРИЕШ ИНФО ЗА ТОВА. НЯКОИ НЕЩА СЕ УЧАТ С ЧЕТЕНЕ НА МНОООГО ДЕБЕЛИ КНИГИ, ОСНОВНО ВЪВ ВИД НА КОД, ГОДИНИТЕ И С ОПИТА, ПРЪДЛИВИ ЧИКИДЖИЙО. А ПРИ МЕН ПРОЧЕТЕНИТЕ КНИГИ СА ВАГОНИ (ха ха ха), А ОПИТЪТ Е НАД 25 ГОДИНИ.)

цитирай
28. starforlife - ~
14.02.2020 16:13
blackpredator написа:
Гоче,
що си толкоз Тъп? :o
елементарен кенефмен..

Да де, но АЗ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗАХ, ЧЕ ЗНАМ И МОГА, а ти просто ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРАЗНОДУМИШ не дори вербално, а анално.
При това нещо фъфлеш, защото ти го набих за пореден път и ти е до сливиците, та не може дъх да си поемеш от злоба, че тъпото Гоче, била-охрланителя, отново показа Ниво, а ти просто показваш безсилната си злоба.
ТАКА Е, ЧЕРНОПЪРДЕЦО, ХОРАТА НА НОВОТО ВРЕМЕ ЗНАЕМ, МОЖЕМ И ГРАДИМ КАРИЕРИ, А ВИЕ, ИДИОТ-КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ТЪПОЗАВРИ, САМО СЕ ПРАЗНОПЛЮНЧИТЕ ПО ИНТЕРНЕТ ПАЛАНКИ.

Така, че, попърди си, ЧерноПръдльо, попърди си. Няма да ти олекне, но пък ти с миризмата си свикнал и ти е кеф.
цитирай
29. starforlife - ~
14.02.2020 16:15
ИзкристализирВам готина сказка:
get написа:
Преди да станеш Мухъл, с Дух Свободен, задължително е, да преминеш през формАта "Глист Отходен".

Куул!
ЕВАЛА, ГЕТ!
цитирай
30. starforlife - ~
14.02.2020 16:21
getmans1 написа:
БЛАГОДАРЯ СТАР, ВДИГНАХ ТЕКСТА ГОРЕ В ПОСТИНГА ... МАКАР, ЧЕ НЕ СЕ НАДЯВАМ МНОГОЗНАЙКОВЦИТЕ ДА ГО ПРОЧЕТАТ ... ДАЖЕ НЕ МОГА ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯ ... БЕДНО МИ ФАТНАЗЕТО, БЕ

Само "Благодаря" ли беее?
Няма ли така да ме изчеткаш колко съм:
https://www.youtube.com/watch?v=56LjFMfzAFk
И това ми било мой летописец и как беше там...
цитирай
31. vencivaleri1951 - 10. - И моя милост ти каза, че ме ...
14.02.2020 16:36
Не схващаш защо споменавам къде си взел пенсия.
Припомням ти къде си взел пенсия, а от там в какво си се клел, какво си написал в молбата си при влизането в БКП и какъв устав си приел за пътеводна звезда.
Иначе съм виждал условията на каквито трябва да отговаря слушател в академиите на МВД, не мисля, че е по различно било и е Симеоново. Тоест имал си успех, задължителната фамилна биография, както и на първо място личните качества. Още повече ти постъпваш след като си работил на терен.
Припомням ти, защото когато колеги пееха ,,товариш Сталин...,, в общежитието ти си си играл на стражари и апаши. Впрочем аз по късно разбрах, че не е Висоцки автор на песента. В интерес на истината не знам историята на автора, а и не ме интересува силно. Разбира се може и да прочета. Какво обаче ти дава това. Защо трябва винаги да се връщаш до Сталин, а и по назад. Виж, виж и ти Хетмане. Освен,че съм учил в училище и университета това, което всички сме учили, това което съм чул от познати и приятели, за тези събития имаме много родови усещания и травми. И то, не година , две..., А усещания от две войни, съпротива, смъртна присъда...и товари десетилетия и отгоре. И това са спомени не на маргинали, а на жизнени, действащи и образовани хора.
Така, че Гет...на мен ми идват покрай теб в повече руските ,,авторитети,, Ть! Ходиш под одними , я под другими ,,:) Тези ни приказки обаче не правят национален доход, не правят и смиьл ,както казва класикът Коста

get написа:
vencivaleri1951 написа:

10. - И моя милост ти каза ,че ме бъркаш с подопечните ти някога и провеждаш разпит


- Значи ОБЪРНАЛ СЪМ ДИСПУТА по който не си подготвен В РАЗПИТ :))

Ми аз съм КАКТО НЯКОЛКО ПЪТИ ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАШ - заптие, поради присъщото за българския (забележи не СЪВЕТСКИЯ ЧЕКИСТ) МИЛИЦОНЕР - малограмотие?

Та възпитано се сагласявам с тезета ти - за мен, като: ПРОСТО МОМЧЕ-МИЛИЦИОНЕРЧЕ? - И изкушен от простотията си ТЕ ПИТАМ - ТЕБ знаещият ПОРАДИ СЪВЕТСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ - МОЙ ОПОНЕНТ?

- Какво е накарало Юз Олешковски някъде в периода 1956-59 години да напише:
(Забележка - обърни внимание на повдигнатия-с главни букви текст ?):

"Товарищ Сталин, вы большой учёный —
В ЯЗЫКОЗНАНЬЕ ЗНАЕТЕ ВЫ ТОЛК,
А я простой советский заключённый,
И мне товарищ — серый брянский волк.
...
Вчера мы ХОРОНИЛИ ДВУХ МАРКСИСТОВ,
Тела одели красным кумачом.
ОДИН ИЗ НИХ БЫЛ ПРАВЫМ УКЛОНИСТОМ,
ДРУГОЙ, КАК ОКАЗАЛОСЬ, НИ ПРИ ЧЕМ.

Он перед тем, как навсегда скончаться,
Вам завещал последние слова,
Велел в евонном деле разобраться
И тихо вскрикнул: "Сталин - голова!"

Живите тыщу лет, товарищ Сталин,
И пусть в тайге придется сдохнуть мне,
Я верю - будет чугуна и стали
На душу населения вполне!"

- Хай ДА ПОСПОРИМЕ, Аз простака-милиционер с Теб интелектуала-корифей? - Какво е искал да каже автора с този По езоповски - метафоричен език ?
- Както виждаш - ПРИКАНВАМ ТЕ - НЕ към РАЗПИТ? - а за литературно културоложка ДИСКУСИЯ И АНАЛИЗ НА авторски ТЕКСТ?

Да ти дам и "помощ":
https://www/watch?v=g1Yy66rAjyc

Жокер: в изпълнение от Юз Алешковский на Товарищ Сталин

цитирай
32. get - До 31. vencivaleri1951 - 10. - За N-ти път ме завръщаш КЪМ ЕДНА И СЪЩА ТЕМА - по която вече ... ?
14.02.2020 18:19
... съм ти обяснил?
На шестнадесет години станах курсант в СРЕДНО МИЛИЦИОНЕРСКО УЧИЛИЩЕ ... в градчето Стрелча, отстоящо на 12 км. от РОДНИЯ ГРАД - на недолюбвания от теб Г. Стоименов!
И понеже ОТ МАЛЪК СЪМ ВЪЗПИТАВАН НА ТРУД И ОРГАНИЗИРАНОСТ - предвид скромния ми ПРОЛЕТАРСКО-СЕЛСКИ ПРОИЗХОД - станах ЕДИН ОТ ОТЛИЧНИЦИТЕ НА ВИПУСКА!
Работих една ГОДИНА КАТО старши сержант "АНГАРИЯ" В СОФИЙСКО ГРАДСКО ... след което ми РАЗРЕШИХА ДА ПРОДЪЛЖА! НО НЕ ТАМ КЪДЕТО ЖЕЛАЕХ - "Право" в СУ-т.
А тъй като БЯХ ВОЕННО ЗАДЪЛЖЕН - МВР-то ме натири противно на очакванията(желанието) ми да уча ВЪВ ВТОРИ Ф-Т, ШКОЛА НА МВР-София!
След успешното завършване и присвояване на Първо офицерско звание, бях назначен за Разузнавач по криминална линия в Окр. у-ние на МВР - Варна.
Не знам ПОЗНАТО ЛИ ТИ Е ЕСТЕСТВОТО в работата на Криминалния разузнавач - но не е за МОМЧЕНЦА РАСНАЛИ В САКСИЯ ... или разчитащи на ПРИВЕЛИГИРОВАНИЯ СИ ПРОИЗХОД!?
През 1982 г. за мой малшанс, ПОПАДНАХ В ЕДИН ЛАЙНЯН - партийно-котериен "ураган"//Борба за власт в БКП ... между "наши" и пак "наши"!
За спомен ми ОСТАНА ОТКРИТОТО СРЕЩУ МЕН ДЕЛО от "КОЛЕГИТЕ МИ" - български ЧЕКИСТИ ... и с мислене и поведение на КОПЕЛДАЧЕТА ... подобно на ... хайде няма да го определя "като твое"!
Дойде "демокрацията" - с което си въобразих, че ми се е разминало "партийното провинение" - Но не би?!
По време на най-големият ДЕМОКРАТ ОТ ДЕМОКРАТИТЕ, Иван Йордановч К. - поради НЕСЪГЛАСИЕ С МЕТОДИТЕ И ПРИНЦИПИ НА РАБОТА В МВР - се принудих на ЧЕТИРИДЕСЕТ И ДВЕ ГОДИНИ - да напусна системата на МВР с чин ПОДПОЛКОВНИК!

- Толкоз ... по "Житието на "грешного Григория" - ще кажа!

И ще допълня - ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ДА НАПУСНА - БЯХА "СИНИ и ЧЕРВЕНИ" - С МИСЛЕНЕ като ТЕБ - КОМУНИСТИ!
Които поради егоизъм, тесногръдие или природно "високо-челие" БЯХА ЗАГЪРБИЛИ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА И СТРАНАТА НИ! ... с което на практика РАБОТЕХА В ИНТЕРЕС НА ЧУЖДИ СТРАНИ и/или враждебни на България МЕЖДУНАРОДНИ ФИНАНСОВО-ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ!

Това накратко, от което? ... ако щеш ми се смей - ако ли не, ЗАНЕМЕЙ!
цитирай
33. starforlife - ~
14.02.2020 18:36
В 27-ми коментар, Венценцето, който за пореден път потвърди думите ми, че не е тук, за да дискутира и НЕ ЧЕТЕ ОПОНЕНТИТЕ СИ, написа:
Ти наистина ли смяташ , че си написал нещо? Какъв Стамболийски наред с Благоев. Благоев подкрепя преврата, дори дава двама министри - Димо Казасов и още един...бяга ми името. Разбира се, той не схваща отначало кого подкрепя и въобще през ума не му минава какво ще последва. Професор Цанков е сериозен учен, социалист в младите си години....разбирайки какво е сторил, Благоев се поболява и умира.
И как така Стамболийски налага тоталитарен режим
Имаме многопартиен парламент, монарх със сериозни пълномощия...Ти знаеш ли какво е тоталитарен режим? Имаш хиляди тома книги до нощното си гърне Па отвори някоя от тях

Венценце... Булка... Аз книгите съм ги отварял и ги отварям. Но да ти кажа, Венценце, ти така като мен съветваш да ги чета, аз пък да те посъветвам ти да четеш какво пишат хората, а не само самовлюбените свои коментари и на идиотити, на които симпатизираш. Защото иначе както вече казах, постоянно дрънкаш измишльотини и/или лъжи.
Ето ти поредния пример, БУЛКА.
ТОВА, КОЕТО ТИ НЕКАДЪРНО ЦИТИРАШ, ПРАВЕЙКИ БУЛАМАЧ И В КОЕТО МЕ ОБВИНЯВАШ, ЧЕ НЕ Е ИЗДЪРЖАНО, НЕ СЪМ ГО ПИСАЛ АЗ, ВЕНЦЕНЦЕ!
Повтарям: Това НЕ са мои думи, льольо.
Това е статия, която Радо е споменал като линк в постинга си (говоря за първоначалния му вид), понеже текстът е защитен от копиране при първоизточника.
И Радо поиска от мен помощ (аз дори не бях видял, че дадения ми в коментар линк го има в постинга, защото не го бях чел - постинга) и аз като ТЪП БИЛА-ОХРАНИТЕЛ - помогнах.
Тоест, Венценце, ако ти решиш да копираш и след това пестнеш някъде съдържанието на статията, от линка, то ще ти излезе по-голям буламач и от твоите при цитирането на коментари, защото както вече казах, текстът е защитен.
Това обаче не пречи на нас, нали, тъпите била-охранители, които нищо не разбираме от компютри и програмиране, да премахнем защитата и копираме текста.
ХАЙДЕ ДА СЕ ОБЗАЛОЖИМ, ЧЕ ТВОИТЕ ПРОГРАМИСТИ ТОВА НЕ МОГАТ ДА ГО НАПРАВЯ, М?
Постави им го като задача, отнема както ще разбереш, ако прочетеш внимателно коментарите, а не си измискляш, 6 минути с дори леко оформянето му и подаването тук.
6 минути, Венценце, БУЛКА.
Естествено за некадърни била-охранители - кадърни програмисти и компютърджий като твоите, бъди сигурен, че няма да се справят и за 2 часа.
Така поне мисля, базирайки се на "наблюдението" колко кадърно са направени някои техни творения, за които ти си споделил тук.
А аз не споделям мои Творения точно защото вие сте идиоти и постоянно ще дъвчете, а не както аз си мълча за идиотските сайтове на твоите пишман-програмисти и сега нарочно, за първи и последен (може би) път се ебавам с теб, БУЛКА.
цитирай
34. getmans1 - ГЕТ МОЛЯ ТЕ, ИЗТРИЙ ТОЗИ КОМЕНТАР ...
14.02.2020 18:49
get написа:
... съм ти обяснил?
На шестнадесет години станах курсант в СРЕДНО МИЛИЦИОНЕРСКО УЧИЛИЩЕ ... в градчето Стрелча, отстоящо на 12 км. от РОДНИЯ ГРАД - на недолюбвания от теб Г. Стоименов!
И понеже ОТ МАЛЪК СЪМ ВЪЗПИТАВАН НА ТРУД И ОРГАНИЗИРАНОСТ - предвид скромния ми ПРОЛЕТАРСКО-СЕЛСКИ ПРОИЗХОД - станах ЕДИН ОТ ОТЛИЧНИЦИТЕ НА ВИПУСКА!
Работих една ГОДИНА КАТО старши сержант "АНГАРИЯ" В СОФИЙСКО ГРАДСКО ... след което ми РАЗРЕШИХА ДА ПРОДЪЛЖА! НО НЕ ТАМ КЪДЕТО ЖЕЛАЕХ - "Право" в СУ-т.
А тъй като БЯХ ВОЕННО ЗАДЪЛЖЕН - МВР-то ме натири противно на очакванията(желанието) ми да уча ВЪВ ВТОРИ Ф-Т, ШКОЛА НА МВР-София!
След успешното завършване и присвояване на Първо офицерско звание, бях назначен за Разузнавач по криминална линия в Окр. у-ние на МВР - Варна.
Не знам ПОЗНАТО ЛИ ТИ Е ЕСТЕСТВОТО в работата на Криминалния разузнавач - но не е за МОМЧЕНЦА РАСНАЛИ В САКСИЯ ... или разчитащи на ПРИВЕЛИГИРОВАНИЯ СИ ПРОИЗХОД!?
През 1982 г. за мой малшанс, ПОПАДНАХ В ЕДИН ЛАЙНЯН - партийно-котериен "ураган"//Борба за власт в БКП ... между "наши" и пак "наши"!
За спомен ми ОСТАНА ОТКРИТОТО СРЕЩУ МЕН ДЕЛО от "КОЛЕГИТЕ МИ" - български ЧЕКИСТИ ... и с мислене и поведение на КОПЕЛДАЧЕТА ... подобно на ... хайде няма да го определя "като твое"!
Дойде "демокрацията" - с което си въобразих, че ми се е разминало "партийното провинение" - Но не би?!
По време на най-големият ДЕМОКРАТ ОТ ДЕМОКРАТИТЕ, Иван Йордановч К. - поради НЕСЪГЛАСИЕ С МЕТОДИТЕ И ПРИНЦИПИ НА РАБОТА В МВР - се принудих на ЧЕТИРИДЕСЕТ И ДВЕ ГОДИНИ - да напусна системата на МВР с чин ПОДПОЛКОВНИК!

- Толкоз ... по "Житието на "грешного Григория" - ще кажа!

И ще допълня - ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ДА НАПУСНА - БЯХА "СИНИ и ЧЕРВЕНИ" - С МИСЛЕНЕ като ТЕБ - КОМУНИСТИ!
Които поради егоизъм, тесногръдие или природно "високо-челие" БЯХА ЗАГЪРБИЛИ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА И СТРАНАТА НИ! ... с което на практика РАБОТЕХА В ИНТЕРЕС НА ЧУЖДИ СТРАНИ и/или враждебни на България МЕЖДУНАРОДНИ ФИНАНСОВО-ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ!

Това накратко, от което? ... ако щеш ми се смей - ако ли не, ЗАНЕМЕЙ!

цитирай
35. starforlife - Всъщност, Венценце... Булка... Върнах се, за да ти го напиша и по-кратко, защото ти четеш само собствените си логореи - чуждите не.
14.02.2020 19:02
ТЕКСТЪТ, КОЙТО ВЕНЦЕНЦЕ, БУЛКА, МЕ ОБВИНЯВАШ, ЧЕ Е НЕВЯРЕН, НЕ Е МОЙ И АЗ ДОРИ И СЕГА НЕ СЪМ ГО ЧЕЛ!
А ако те учудва как така, то тогава прочети по-горното ми океанословие.

И не забравяй да дадеш задачката на твоите програмисти. Хей така, да им видиш нивото спрямо това на един български била-охранител. При това тъп та чак "Гоче".
цитирай
36. starforlife - Радо, че защо да го изтрива Гет?
14.02.2020 19:07
Да, не е по темата, ако това имаш предвид, но то тогава моите коментари са пълен спам.
А такъв спам е ДОБЪР, защото подпалва задниците на идиотите с неоспоримостта на говореното, което е по-важно СПОРЕД мен от самите теми.
Защо ли?
Защото по темите хората може и хич да ги няма (Ако четеше внимателно, Венценце, щеше да си прочел под предходния постинг на Радо - мисля, че беше - как казвам, че аз политикантски не съм добър и затова... Просто прочети там.)...
Та, Радо, даден Читател може хич да го няма по дадена тема, но ТРЯБВА да види поне безчестните, нерелевантни (и неноторни - и ненеторни) методи на опонентите ни.
цитирай
37. getmans1 - КОМЕНТИРАШ БЕЗ ДА ЧЕТЕШ ...
14.02.2020 19:35
vencivaleri1951 написа:
.....
... Виж, виж и ти Хетмане. Освен,че съм учил в училище и университета това, което всички сме учили, това което съм чул от познати и приятели, за тези събития имаме много родови усещания и травми. И то, не година , две..., А усещания от две войни, съпротива, смъртна присъда...и товари десетилетия и отгоре. И това са спомени не на маргинали, а на жизнени, действащи и образовани хора. ...


... КОМЕНТИРАШ БЕЗ ДА СИ ЧЕЛ и то не за първи пък, което предполага и неправилните ти изводи ... още повече, че говориш В ЛИЧЕН ПЛАН ОТ ИМЕТО НА ЕДНАТА, ЗАСЕГНАТАТА СТРАНА ... МАЙНАТА ТИ, НА ТЕБ И НА ФУКЛИВИЯТ КОРЕН ... ВЪРТИШ СУЧЕШ И ХОП, ЛИЧНИ ПАПАДКИ И НАМЕЦИ ... не става тъй майна
... Пък и допускаш едни дрън-дрън грешки които съвсем олекват „аФторитетните ти„ дрънкания ... БЛАГОЕВ, бил дал двама министри, да бе, дал ама на свети Мукавей дал.

Като си решил да се ГОРДЕЕШ С ПРИНАДЛЕЖНОСТА СИ КЪМ ТАЗИ ПАРТИЯ БЪДИ ТАКА ДОБЪР ДА НЕ ОЗВЕРЯВАШ КЪМ ТЕЗИ КОИТО СА ТИ ОПОНЕНТИ

АЗ съм внук на земеделец дето 34-та се е крил в гората за избегне някои държавни действия но това да личи от мнениято ми ... познавайки през какви перипетии преминава тази партия от къде аз да знам по какъв път лично той ... стига ми това, че ... че преживе не е влязъл в ТКЗС ... ИМАМ КАКВО ДА КАЖА ПО ТОЗИ ВЪПРОС НО ЕТО , ЧЕ НЕ ГО ПРАВЯ.
цитирай
38. getmans1 - . . . НЕ ЗАРАДИ СПАМ. . . А ЗАРАДИ МЪ...
14.02.2020 19:38
... НЕ ЗАРАДИ СПАМ ... А ЗАРАДИ МЪРШОЯДИТЕ, НАОБИКАЛЯЩИ НАОКОЛО ... ЩЕ СЕ ДОПЪЛНЯ ОТДОЛУ...

starforlife написа:
Да, не е по темата, ако това имаш предвид, но то тогава моите коментари са пълен спам.
А такъв спам е ДОБЪР, защото подпалва задниците на идиотите с неоспоримостта на говореното, което е по-важно СПОРЕД мен от самите теми.
Защо ли?
Защото по темите хората може и хич да ги няма (Ако четеше внимателно, Венценце, щеше да си прочел под предходния постинг на Радо - мисля, че беше - как казвам, че аз политикантски не съм добър и затова... Просто прочети там.)...
Та, Радо, даден Читател може хич да го няма по дадена тема, но ТРЯБВА да види поне безчестните, нерелевантни (и неноторни - и ненеторни) методи на опонентите ни.


... СТАР, ЧОВЕК НЕ Е ДЛЪЖЕН ВСИЧКО ДА ЗНАЕ НО Е НЕПРОСТИМО КОГАТА ДАДЕН ФАКТ Е ПОСОЧЕН ДА БЪДЕ ИЗКРИВЯВАН ... А, „нашият„ приятел директно лъже и понеже го прави и „аФторитетно„ значи е ЗЛОУМИШЛЕНО ... като плюнка в лицето.
цитирай
39. vencivaleri1951 - Защо да се смея
14.02.2020 19:42
Направил си най умното.. изкарал си години за първа категория, излязъл си с опит и знания в разцвета на силите си във време когато юристите бяха все още кът.
Взел си от държавата всичко възможно и си дал вероятно по силите си. Само, че защо смяташ, че си единствен в блога. Ето ,,икономист,, и жена му ги изхвърлиха от работа заради съветските им дипломи ,и защото публично не си посипаха главата с пепел, и не късаха партийни билети пред камери. Мен общо взето за същото. Ама точно по списък по Сталински. Някъде около 70 човека, по списък, държавни експерти по непригодност и от долу подпис на Фильо. Не,че нямаше сам да се махна, но изчаках да получа обезщетението. Първата кола със собствени средства ми я купи до голяма степен новата власт. Ти драги си имал образованието и познанията да си направиш кантора, а аз със опит главно в строителството и капиталовложенията , какво да правя в 92 Ра. Строителство умряло, пари няма... Почнах да уча и да се явявам на изпити за заклет счетоводител тоест на 41 години влизах в материя която ми бе позната, но не до там че да изкарвам хляба, още повече хайвера на семейството. Въобще нашето поколение подполковник понесе много удари, но пък тези които не се пречупиха заякнаха. И пак повтарям. Имам поглед върху колегите които постъпиха в академиите на МВД от университета. Критериите можеха да се прочетат в деканатите и бяха доста високи. Общо взето взимаха най доброто от тези които можеха да вземат .
Така, че никога не съм се съмнявал ,че имаш качества.
Позната ми е тази горчивина. Чичо Бог да го прости се смяташе за прекаран , че не стана министър, баща ми , че не получи корпус. Ти да видиш ,,репресираните,,
Дядо двадесет години мачкан от всякъде, никога не съм го чул да се оплаква. Ти обвиняваш Сталин и Живков, те само Живков. Ето на това съм се смял.

quote=get]... съм ти обяснил?
На шестнадесет години станах курсант в СРЕДНО МИЛИЦИОНЕРСКО УЧИЛИЩЕ ... в градчето Стрелча, отстоящо на 12 км. от РОДНИЯ ГРАД - на недолюбвания от теб Г. Стоименов!
И понеже ОТ МАЛЪК СЪМ ВЪЗПИТАВАН НА ТРУД И ОРГАНИЗИРАНОСТ - предвид скромния ми ПРОЛЕТАРСКО-СЕЛСКИ ПРОИЗХОД - станах ЕДИН ОТ ОТЛИЧНИЦИТЕ НА ВИПУСКА!
Работих една ГОДИНА КАТО старши сержант "АНГАРИЯ" В СОФИЙСКО ГРАДСКО ... след което ми РАЗРЕШИХА ДА ПРОДЪЛЖА! НО НЕ ТАМ КЪДЕТО ЖЕЛАЕХ - "Право" в СУ-т.
А тъй като БЯХ ВОЕННО ЗАДЪЛЖЕН - МВР-то ме натири противно на очакванията(желанието) ми да уча ВЪВ ВТОРИ Ф-Т, ШКОЛА НА МВР-София!
След успешното завършване и присвояване на Първо офицерско звание, бях назначен за Разузнавач по криминална линия в Окр. у-ние на МВР - Варна.
Не знам ПОЗНАТО ЛИ ТИ Е ЕСТЕСТВОТО в работата на Криминалния разузнавач - но не е за МОМЧЕНЦА РАСНАЛИ В САКСИЯ ... или разчитащи на ПРИВЕЛИГИРОВАНИЯ СИ ПРОИЗХОД!?
През 1982 г. за мой малшанс, ПОПАДНАХ В ЕДИН ЛАЙНЯН - партийно-котериен "ураган"//Борба за власт в БКП ... между "наши" и пак "наши"!
За спомен ми ОСТАНА ОТКРИТОТО СРЕЩУ МЕН ДЕЛО от "КОЛЕГИТЕ МИ" - български ЧЕКИСТИ ... и с мислене и поведение на КОПЕЛДАЧЕТА ... подобно на ... хайде няма да го определя "като твое"!
Дойде "демокрацията" - с което си въобразих, че ми се е разминало "партийното провинение" - Но не би?!
По време на най-големият ДЕМОКРАТ ОТ ДЕМОКРАТИТЕ, Иван Йордановч К. - поради НЕСЪГЛАСИЕ С МЕТОДИТЕ И ПРИНЦИПИ НА РАБОТА В МВР - се принудих на ЧЕТИРИДЕСЕТ И ДВЕ ГОДИНИ - да напусна системата на МВР с чин ПОДПОЛКОВНИК!

- Толкоз ... по "Житието на "грешного Григория" - ще кажа!

И ще допълня - ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ДА НАПУСНА - БЯХА "СИНИ и ЧЕРВЕНИ" - С МИСЛЕНЕ като ТЕБ - КОМУНИСТИ!
Които поради егоизъм, тесногръдие или природно "високо-челие" БЯХА ЗАГЪРБИЛИ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА И СТРАНАТА НИ! ... с което на практика РАБОТЕХА В ИНТЕРЕС НА ЧУЖДИ СТРАНИ и/или враждебни на България МЕЖДУНАРОДНИ ФИНАНСОВО-ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ!

Това накратко, от кое
цитирай
40. starforlife - ~
14.02.2020 20:18
Хайде последно включване от мен и да се отдавам на празнуване на двойния празник.

getmans1 написа:
starforlife написа:
Да, не е по темата, ако това имаш предвид, но то тогава моите коментари са пълен спам.
А такъв спам е ДОБЪР, защото подпалва задниците на идиотите с неоспоримостта на говореното, което е по-важно СПОРЕД мен от самите теми.
Защо ли?
Защото по темите хората може и хич да ги няма (Ако четеше внимателно, Венценце, щеше да си прочел под предходния постинг на Радо - мисля, че беше - как казвам, че аз политикантски не съм добър и затова... Просто прочети там.)...
Та, Радо, даден Читател може хич да го няма по дадена тема, но ТРЯБВА да види поне безчестните, нерелевантни (и неноторни - и ненеторни) методи на опонентите ни.

... НЕ ЗАРАДИ СПАМ ... А ЗАРАДИ МЪРШОЯДИТЕ, НАОБИКАЛЯЩИ НАОКОЛО ... ЩЕ СЕ ДОПЪЛНЯ ОТДОЛУ...

... СТАР, ЧОВЕК НЕ Е ДЛЪЖЕН ВСИЧКО ДА ЗНАЕ НО Е НЕПРОСТИМО КОГАТА ДАДЕН ФАКТ Е ПОСОЧЕН ДА БЪДЕ ИЗКРИВЯВАН ... А, „нашият„ приятел директно лъже и понеже го прави и „аФторитетно„ значи е ЗЛОУМИШЛЕНО ... като плюнка в лицето.

Да видим дали се разбрахме...
Ти казваш на Гет да изтрие коментар, аз там чета конкретика от неговия живот, и съответно казвам, че СПОРЕД МЕН не е нужно да итрива тозди коментар.
А че Венценцето, БУЛКАТА, преиначава ПОСТОЯННО и много често СЪЗНАТЕЛНО и ЗЛОУМИШЛЕНО, това няма смисъл да го коментираме.
Именно затова аз казах, че когато не се смятам за капацитет по даден въпрос (в дадена област), аз по принцип говоря основно от позицията на ЛИЧНИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ и ЛОГИКАТА, подплатени с ФАКТИ естествено и не се опитвам да императивнича.
Виж когато става въпрос за компютри и хай-технологии - тогава е друго и днес за пореден път им го набих с това, че в реално време ти дадох декодиран текста, а и както вече казах: ЩЕ НАУЧА НЕ САМО ТЕБ, А И ГЕТ И ДРУГИ, КОИТО СА МИ ПРИЯТНИ И УВАЖАВАМ, ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЗНАНИЕТО И МОЖЕНЕТО.
Е... Това яко ще дразнителствувателствува идиотите на блога, но това е решението на тъпия била-охранител от доста време: Вече не дава на всеослушание "бисерите" си, че да грухтят с тяхна помощ и научилите нещо "прасета", а ги дава само на тези, но които решА.
И НЕКА НАБЛЮДАВАМЕ ПОСТЕПЕННО КАК СЕ ПРОМЕНЯ НИВОТО В ТОВА ОТНОШЕНИЕ: Те, идиотите, не мърдат и йота, ограничени в НЕможенето си, а вие, приятните ми, постоянно повишавате технологимното си ниво и съответно сте НАД тях.
Яко, м?
цитирай
41. starforlife - ПС:
14.02.2020 20:28
И всъщност, като написах по-горе "двоен празник", та да си направя самореклама - ха ха ха.
Шегувам се - наминете през моите ширини, не заради Поезията на световно ниво (ново ха ха ха), а защото можете във втория ми коментар да прочетете една притча за "Трифон Зарезан". Откъде поне по разказ на Баба ми (Бог да я прости) води началото си легендата.

Докукане, изродии.
цитирай
42. get - До 39. vencivaleri1951 - Защо да се смея ... На мен идва "да заплача" - след като видях "как си ме разбрал" ?
14.02.2020 21:02
get написа:
Позната ми е тази горчивина. Чичо Бог да го прости се смяташе за прекаран, че не стана министър, баща ми , че не получи корпус.
Ти да видиш ,,репресираните,,
Дядо двадесет години мачкан от всякъде, никога не съм го чул да се оплаква. Ти обвиняваш Сталин и Живков, те само Живков. Ето на това съм се смял.


Не ми "съчувствай" в дух, - на не-успял да направя "кариерно развитие" в МВР ?
Стига ми и това до което стигнах - зам. директор на Сержантска школа в МВР - равняващо се приблизително на зам. н-к, на РПУ!

Но не това е същественото в спора ни - а друго, което ще назова с ...:

- А защо вие "другарю" Венци толкова обичате Сталин? ... и неговият блед образ и подобие от съвременноста, другарят КаГеБи-ст Владимир Путин?

- Вероятно поради едни и същи за тях черти - че единия и другия, КАТО ДЪРЖАВНИ ГЛАВИ ... пряко или косвено ВОДЯТ С ДЕЙСТВИЯТА СИ, ДО ДЕСТАБИЛИЗИРАНЕ на Родината ми България ли?

- Само НЕ МИ СКАЧАЙ С НОМЕРА/аргумента? И единия и другия са велики руски патриоти :)) !?

- Ако такава ще е избраната от теб "защитна теза" - тогава ще ти кажа? Правейки се на руски патриоти ТЕЗИ МАРИОНЕТКИ НА СВЕТОВНИЯ ФИНАНСОВО-ПОЛИТИЧЕСКИ КАГАЛ - играят ролята на ЗЛИ ГЕНИИ ЗА БЪЛГАРИЯ и НАС КАТО НАРОД!

И докато НЕ СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ТЕЖАЩАТА ВСЕ ОЩЕ ВЪРХУ НАС - ПОСТ-КОЛОНИАЛНА И СРАМНА ЗАВИСИМОСТ, наследство от Съветската империя ... България, ще продължава да затъва, а умното и кадърното от българския народ - ще продължава да "търси изход-спасение" - от вида на "Терминал Две"!
цитирай
43. get - До Радо-аратлик, за да не останеш с впечатление - че се отнасям с пренебрежение към труда ти - Допълвам?
14.02.2020 21:26
getmans1 написа:


Как ферментира превратът на 9 юни 1923 г.



Към НЕГО МОМЕНТ СЕ ПЛАНИРАТ/ПОДГОТВЯТ на практика - не ЕДИН а ДВА ПРЕВРАТА?

1-во от Конституционния блок ... тоест "9-то юнци" ... и ...
2-ри ОТ ВЯРНАТА МАША НА КОМИНТЕРНА - в която се е превърнала ПАРТИЯТА НА БЛАГОЕВ - вече към него момент?

За да не бъда голословен ... като някои - Ето какво ни се обяснява, от автора Гришина ... а тя пък ровила се ЗАЩОТО ИМА ДОПУСК ... в прашасалите документи на КОМИНТЕРНА - филиал на който, вече е БПК-то "тесни" ?

Цитат:

"В 1922 г. РКП(б) провела непосредственный зондаж на месте, направив своего представителя на съезд Болгарской компартии, единственной в то время на Балканах, действовавшей легально. О приглашении "российских товарищей" принять участие в IV съезде БКП докладывал в политбюроЦК РКП(б) Сталин. ...
поехал на болгарский коммунистический форум, состоявшийся в начале июня 1922 г. В.П. Милютин, в то время кандидат в члены ЦК РКП(б).
(в направения след това отчет - пред РКП(б) и Коминтерна) Милютин, например, в отчете называл "НАИБОЛЕЕ СУЩЕСТВЕННЫМ" ВОПРОСОМ своей командировки выяснение ВОЗМОЖНОСТИ ГОСУДАРСТВЕННОГО ПЕРЕВОРОТА в Болгарии. ...
И общий вывод, к которому пришел, казалось, был положительным: БКП в силах взять власть, докладывал он большевистскому руководству, в силах установить советский строй. Но болгары, продолжал он, держатся мнения, что если взять власть они могут, то не смогут удержать ее, так как уверены, что в этом случае произойдет нападение на Болгарию со стороны Югославии и Румынии и они будут быстро разбиты; к тому же они полагают, что вопрос о власти должен рассматриваться как общий для всех балканских компартий, для чего необходимо сначала поставить на ноги компартии Югославии и Румынии "
- край на цитата ... пък сами си правете изводите ЗА РОЛЯТА НА РУСИЯТА И УПРАВЛЯВАЩИТЕ Я В НЕГО МОМЕНТ БОЛШЕВИКИ - ДОСЕЖНО "ГРИЖАТА ИМ, ЗА ГРАЖДАНСКИЯ МИР" В БЪЛГАРИЯ?

П.П.
Защо НЕ ОБИЧАМ ХОРАТА ДВУЛИЧНИЦИ - КАКВИТО СА "КОМУНИСТИТЕ" - Аз "дъртото ченге"?
- Защото?
Ако отворите Историята на БКП - за ЧЕТВЪРТИ КОНГРЕС на същата НЯМА ДА НАМЕРИТЕ И РЕД! - Защо, е така според вас? ... според мен - още няма да казвам - Защо?
цитирай
44. getmans1 - ДЕ ЮРЕ и ДЕ ФАКТО или обратното ...
14.02.2020 21:41
vencivaleri1951 написа:
Направил си най умното.. изкарал си години за първа категория, излязъл си с опит и знания в разцвета на силите си във време когато юристите бяха все още кът.
Взел си от държавата всичко възможно и си дал вероятно по силите си. Само, че защо смяташ, че си единствен в блога. Ето ,,икономист,, и жена му ги изхвърлиха от работа заради съветските им дипломи ,и защото публично не си посипаха главата с пепел, и не късаха партийни билети пред камери. Мен общо взето за същото. Ама точно по списък по Сталински. Някъде около 70 човека, по списък, държавни експерти по непригодност и от долу подпис на Фильо. Не,че нямаше сам да се махна, но изчаках да получа обезщетението. Първата кола със собствени средства ми я купи до голяма степен новата власт. ...


... Е, ТЕ ТОЯ БИСЕР ... ЛОШОТО СДС ... ДА ГО ЧУЯ ОТНОВО ... 30 ГОДИН ПО-КЪСНО И Венци ДЮМА ... опс Венц и Валер ПЕТРОВ
цитирай
45. getmans1 - 43. get - До Радо-аратлик, за да не останеш с впечатление - че се отнасям с пренебрежение към труда ти - Допълвам? 21:26
14.02.2020 21:57
... ТЕ ТОВА Е, АРАТЛИК ... НАЛИ ВСЕ ЗАТОВА ПРИЗОВАВАМ, ЧЕ МИ ПИСНА ОТ БИСЕРИ КАКТО СЪМ ГО ПОСОЧИЛ В КОМ 44
цитирай
46. get - До 45. getmans1 - 43. get - До Радо? Аратлик, това че БКП(т.с.) подготвя преврат и ... ?
14.02.2020 22:32
getmans1 написа:
... ТЕ ТОВА Е, АРАТЛИК ... НАЛИ ВСЕ ЗАТОВА ПРИЗОВАВАМ, ЧЕ МИ ПИСНА ОТ БИСЕРИ КАКТО СЪМ ГО ПОСОЧИЛ В КОМ 44


... създаване на СЪВЕТСКА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ - по време кога е на власт правителството на ТОЛКОВА ОПЛАКВАНИЯ ОТ ТЯХ - Александър Стамболийски? ... е ПУБЛИЧНА ТАЙНА - ЗА ТОГАВАШНОТО НИ ОБЩЕСТВО?

- Именно поради това Е продиктувано ИЗКАЗВАНЕТО от 22 юли 1921 г. в Парламента от Кр. Пастухов:
"Аз имам кураж да заявя пред Народното събрание, че установяването на съветска власт в България, ако това стане един ден, не ще доведе до мир, а война, не ще установи национална независимост и народен суверенитет, а потисничество… България ще бъде превърната в съветска провинция и ако някога станете комисари, не вие а Москва ще определя външната политика на България."

- така че, съвсем не е необходимо да се ровим в ПРАШНИТЕ И ОТ ТРИДЕСЕТТЕ ГОДИНИ АРХИВИ на Коминтерна в Москва? ... и какво бил планирал - ресорния За Балканите представител на Коминтерна ? - когото вече посочих/цитирах!
цитирай
47. getmans1 - ДО 46. get -
14.02.2020 23:48
get написа:
getmans1 написа:
... ТЕ ТОВА Е, АРАТЛИК ... НАЛИ ВСЕ ЗАТОВА ПРИЗОВАВАМ, ЧЕ МИ ПИСНА ОТ БИСЕРИ КАКТО СЪМ ГО ПОСОЧИЛ В КОМ 44


... създаване на СЪВЕТСКА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ - по време кога е на власт правителството на ТОЛКОВА ОПЛАКВАНИЯ ОТ ТЯХ - Александър Стамболийски? ... е ПУБЛИЧНА ТАЙНА - ЗА ТОГАВАШНОТО НИ ОБЩЕСТВО?

- Именно поради това Е продиктувано ИЗКАЗВАНЕТО от 22 юли 1921 г. в Парламента от Кр. Пастухов:
"Аз имам кураж да заявя пред Народното събрание, че установяването на съветска власт в България, ако това стане един ден, не ще доведе до мир, а война, не ще установи национална независимост и народен суверенитет, а потисничество… България ще бъде превърната в съветска провинция и ако някога станете комисари, не вие а Москва ще определя външната политика на България."

- така че, съвсем не е необходимо да се ровим в ПРАШНИТЕ И ОТ ТРИДЕСЕТТЕ ГОДИНИ АРХИВИ на Коминтерна в Москва? ... и какво бил планирал - ресорния За Балканите представител на Коминтерна ? - когото вече посочих/цитирах!


... Знам затова изказване на К. Пастухов а и ти нееднократно си го напомнял ... а аз издирвам едно изказване на Г. Димитров пак в народното събрание където казва ... цитирам по памет и смисъл „ когато ние вземем власта не само ще ви бием, затваряме а и ще ви бесим по телеграфните стълбове„ ... ако знаеш нещо напиши

Но виждаш с каква евтиния помия ни заливат и лъжат, заради такива неща аз си правя тези постинги копи-пейст а мършоляка се опитва да ме черни и да ми пречи да зная
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6074210
Постинги: 2742
Коментари: 26499
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031