Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2020 07:07 - П Е Щ Е Р Е Н К О М У Н И З Ъ М ... това е точният израз
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2582 Коментари: 32 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                            ... НИКОЙ НЕ ЯДЕ КОМПЮТЪРНИ ПРОГРАМИ

                  / Лапачката, чуждата лапачка е вашата ГОЛЯМА И СВЕТЛА идея другарЕ /
                                                                             
  ...

Официозът на БСП скочи на програмистите в България: Не произвеждат нищо, а получават огромни заплати

Работят за западни фирми, пише изданието


    image  

Тази сутрин официозът на БСП „Дума“ сащиса фейсбук с публикация, в която се иска всеки програмист да бъде обложен с допълнителен месечен данък от 1000 лв. Защото получават огромни заплати, с тях оказват натиск върху цените на жилищата, освен това работят за западни фирми и не произвеждат нищо, а компютърните програми не се ядат.

Авторът на тази статия се казва Танчо Гаргов, бил завършил отдавна „Народностопанско планиране и статистика“ в бившия ВИИ „Карл Маркс“ и живеел в хубава кооперация от онова време.

Според неговите наблюдения новодомците, които идват в кооперацията му, всичките се трудят като програмисти и компютърни специалисти.

Справки от Националния статистически институт му показали, че най-високите заплати са на работещите в сектора „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти“ - средната стойност е почти 3000 български лева.

 Заетите пък в сектора са около 98 хиляди души от около 2 милиона работещи.

След проучвания и пресмятания Гаргов стигнал до извода, че в България работят около 40 хиляди програмисти и компютърни специалисти със средна заплата, достигаща до огромните за българските стандарти 4000 български лева.

Заради това, че програмистите могат да си позволят ценовия натиск на жилищния пазар, работят за западни фирми и не произвеждат нищо – „никой още не се е научил да яде компютърни програми“ и заради това, че подаряваме образователен ресурс на западни компании и фирми, дори тук, в България, авторът на „Дума“ иска допълнителен данък от 1000 лева месечно на програмист. „Така при 40 хиляди програмисти, бихме получили допълнително 40 милиона лева в хазната за преразпределение! А при настоящите доходи на тези работещи това няма да е голяма тежест за тях. Мисля, че това би било справедливо спрямо хората, с чиито данъци въпросните специалисти са обучени.“ Така разсъждава Гаргов.

Статията е отпреди 2 дни, но явно никой не ѝ бе обърнал внимание, докато тази сутрин някой я сподели във фейсбук.

Танчовите разсъждения разбуниха не само компютърните специалисти, но и доста млади хора. Потекоха не много любезни коментари. Те са насочени не толкова към автора, колкото към партийния орган „Дума“ - мнозина подозират, че самата БСП им гласи въпросния данък.

В дискусията скоро се включиха и известните.

Томислав Дончев: Липса на любов или предозиране с вино.

„Колебая се дали това неустоимо предложение е породено от липса на любов или предозиране с вино. Убеден съм обаче, че не трябва да фигурира само във в. „Дума“, а да се включи и във „Визия за България“. Това написа вицепремиерът Томислав Дончев във фейсбук.

Георг Георгиев: Хората се готвят за полет до Марс

„Уважаеми г-н Гаргов, скъпи Танчо,

Ако случайно излезеш от кооперацията „строена едно време”, както сам я наричаш, искам просто да обърнеш внимание на следните неща - ЕС, България, София, второто десетилетие от новото хилядолетие, хората се готвят за полет до Марс.

Благодаря ти предварително!"
, написа заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев като коментар на предложението.

„Моля настоящата статия от официоза на БСП, да се сведе до знанието на сина на лидера Корнелия Нинова и да се публикува после негов коментар по въпроса! Любопитен съм да разбера какво мисли един възпитаник на MIT (абревиатура на Масачузетския технологичен институт - б.р.), реализиращ се в тази част на света, която авторът на материала с жлъч нарича просто с неопределеното „Запада“, пише Георг Георгиев.

Б.Р. След като завърши Масачузетския технологичен институт, синът на Корнелия Нинова Рафаел Рафаилов остана в САЩ, където работи в голяма банка.

("24 часа")

  ... 



Гласувай:
10



1. krumbelosvet - Наистина е пещерен тоя Танчо Гаргов
15.02.2020 07:51
Това, че чужди фирми ни източват мозъците, е факт. Пещернячеството започва оттук нататък. А вестник Дума не съм поглеждал от поне 20 години, защото техен автор, Пламен Енчев доколкото помня, беше написал "чисто българска тъпа упоритост". Писах им - без резултат.
А ти, авторе, не се хващай за един ГАЛФОН от Дума, защото медиите са пълни с хиляди галфони, почти сичките - десни. Нали вече 30 години журналистическия факултет в Университета не пуска друга продукция.
И тук изскочи едно ОТКРИТИЕ.
Аз, уж комунист, НЕ ЧЕТА в. Дума. А ти, тартор на психо-десните, я четеш. Явно ти е СЛУЖЕБНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Платено.
Тръгнала Донка с г..о навонка.
цитирай
2. getmans1 - НИНОВА СКОЧИ НА Танчо Гаргов, за...
15.02.2020 08:32
НИНОВА СКОЧИ НА Танчо Гаргов, защитава синът си;
„Момчето ми работи във фирма за изкуствен интелект, като стане работата обещавам първо съпартийците си да уредя, че дефицита е виден„ - това казва в отговор на изразеното от др. Гаргов ллично мнение.
цитирай
3. getmans1 - И още от в. ДУМА;. . . „Борисов нар...
15.02.2020 08:41
И още от в. ДУМА; ...
„Борисов наредил на Гешев да размаже боклукчияската мафия„
БСП, обещава да застане зад размазаните ако Гешев успее - А. Кутев заяви „БСП е против боклука но и срещу крутите мерки и за диалога, и срещу конфронтацията„
цитирай
4. vencivaleri1951 - Подобно изказване е неграмотно от всякъде и само
15.02.2020 09:45
по себе си , въведено в практика не решава нищо.
От друга страна разтварянето ножицата на доходите наистина оказва
натиск върху пазара, особено в жилищния сектор и качествените стоки и услуги.
Истина е , че квалифицираната работна ръка в голямата си част създава национален доход в чужбина, независимо дали физически е там , или тук работи за чужда фирма.
Още в началото на прехода тъпанари решиха, че можем да бъдем атрактивни с ниски заплати за инвеститорите и подбиха цената на труда у нас. Тезата е точно толкова погрешна, колкото и тази на,, мислителя,, когото коментираме.
Ниски заплати, слабо потребление.,. Проблемът не е че програмист, лекар, финансист взимат нормални заплати, а че доходите на голяма част от населението са мизерни. Около 67% от българите са заплашени от бедност. 41% са трайно бедни. Имаме съсловия и райони в ,,зоната на здрача,,
Преди повече от 10 години дъщеря ми напусна катедра в СУ да работи като ,,пощаджийка,, -куриерска фирма за пари. Разликата в заплатата и като асистент и човек на телефона бе три пъти. Днес разликата между професор и човек, който ръководи десетина хора на телефона е близо пак 3пъти.
В случая не квалифицирания труд надделява на пазара на стоки и услуги, а ,,емигриралия,,труд , колкото и далеко да е от квалификацията на университетски преподавател . Днес никоя банка няма да даде жилищен кредит на асистент , но ще преследва да даде такъв на ,,пощаджията,,Още по страшно става когато сравним възможностите на пенсионерите с тези на ,,емигриралите,, За пенсионер, особено ако е сам , мизерията му е гарантирана в големите градове. Абсурдът се задълбочава още повече, когато този пенсионер е в ,,районите на здрача,, там той е ,,заможен човек,, Тоест заможен е, че може да си купи храна от време на време.
Не знам дали е възможен обрат вече-до там сме катастрофирали като демография, образование, здравеопазване, усещане за съпричастност и морал...
Все пак, време е да престанем да инвестираме в богатото съсловие , чуждестранен капитал,безсмислени етнос интеграционни програми, а да инвестираме в българи и българско производство. За това са нужни огромни средства и голямо търпение. Първото , което трябва да се направи е да се избяга от ,,десятъка,, и се премине върху прогресивна данъчна ставка и необлагаем минимум. Този минимум трябва задължително да е по висок от екзистенциалниия за страната. Трябва да се направи потребителска кошница със задължителните стоки и услуги и те да се дотират. Не е нормално в Европа деца да не можем да си позволим риба за децата ни, плодове и зеленчуци, протеини да се набавят от манипулирани остатъци от хранителни продукти. Трябва да се промени НПК и да се завишат санкциите в съставите за корупция, измами и нетрудови доходи. Трябва на висок глас да заявим, че не можем сами да се справим с циганския етнос и пътищата са два. Или осезаема помощ от страна на ЕС , или достъп до социалните помощи в зависимост с образование, трудов стаж, не инкриминирано поведение. Тоест сигурен наплив на Цигани на Запад.
Трябва ясно да се определят предмета на дейност , права и задължения на НПОтата, както и финансирането им. Българинът избира правителство, а не НПОта да управляват държавата.
Разбира се, че горенаписаното не изчерпва мерките за стабилизиране на държавата, но ако не се събере и подкрепи не големия потенциал за развитие какъвто и ако го имаме сме загубени. И това трябва да се направи не утре, не и днес, а вчера и онзи ден
цитирай
5. vencivaleri1951 - Как Борисов ще нарежда на Гешев,,!?
15.02.2020 10:54
След това т нар боклуджийска мафия , а и всяка друга мафия е възможна само със съдействието на изпълнителната и общинските власти. Борисов е цар да създава проблем и след това да го ,, решава ,, пред камери. Какво БСП, какви 5 лева. БСП, макар и с относително добри резултати , също е на фотосинтеза, а ,,Слънцето,, естествено е Борисов. Ето Перник например. Кметът вместо да забрани на Борисов да стъпва в града ,се омилква около него като бито пале.
В твоя дом името ББ трябва след ,,мисирките,, да е забранено, а и ти като безгръбначен бесепар си.


getmans1 написа:
И още от в. ДУМА; ...
„Борисов наредил на Гешев да размаже боклукчияската мафия„
БСП, обещава да застане зад размазаните ако Гешев успее - А. Кутев заяви „БСП е против боклука но и срещу крутите мерки и за диалога, и срещу конфронтацията„

цитирай
6. schumpov - Внуците на човекоядците пак са тук. ...
15.02.2020 12:43
Внуците на човекоядците пак са тук. Как така някой ще получава голяма заплата без да е посочен от Партията. Как така ще работи за западни фирми, а не за Путинските. "Дума" на българските комунисти винаги е права , та дори да греши/ ще си отчетем грешката след 50 години/
цитирай
7. vencivaleri1951 - Руските фирми плащат също добри заплати
15.02.2020 12:54
Не малко от ай ти фирмите са на руснаци. Точно политизирането на проблемите и разделението по между ни е в основата на затриването и закриването на държавата.
Или ако използваме заглавието, то пещерният комунизъм е еднакво вреден с пещерния антикомунизъм. Вие по нищо не се различавате от ,,мислителя,, от Дума.
schumpov написа:
Внуците на човекоядците пак са тук. Как така някой ще получава голяма заплата без да е посочен от Партията. Как така ще работи за западни фирми, а не за Путинските. "Дума" на българските комунисти винаги е права , та дори да греши/ ще си отчетем грешката след 50 години/

цитирай
8. get - До №4 и 7. vencivaleri1951 - Коментарна реплика от мен ГЕТ - антикомуниста!
15.02.2020 13:27
vencivaleri1951 написа:
Не малко от ай ти фирмите са на руснаци. Точно политизирането на проблемите и разделението по между ни е в основата на затриването и закриването на държавата.
Или ако използваме заглавието, то пещерният комунизъм е еднакво вреден с пещерния антикомунизъм. Вие по нищо не се различавате от ,,мислителя,, от Дума.
schumpov написа:
Внуците на човекоядците пак са тук. Как така някой ще получава голяма заплата без да е посочен от Партията. Как така ще работи за западни фирми, а не за Путинските. "Дума" на българските комунисти винаги е права , та дори да греши/ ще си отчетем грешката след 50 години/



Докато - >>НЕ СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ТЕЖАЩАТА ВСЕ ОЩЕ ВЪРХУ НАС - ПОСТ-КОЛОНИАЛНА И СРАМНА ЗАВИСИМОСТ, наследство от Съветската империя <<- ... България, ще продължава да затъва, а умното и кадърното от българския народ - ще продължава да "търси изход-спасение" - от вида на "Терминал Две"!

Продължавам да обяснявам с ПРИМЕРИ-ЦИТАТИ, за хора апелиращи да сме ОСВОБЕДИЛИ МИСЛЕНЕТО СИ ОТ "ПЕЩЕРНИЯ АНТИ-КОМУНИЗЪМ" - Къде и КАКВО БЪРКАТ?

Маркс и после Ленин ПОВТАРЯТ МНОГОКРАТНО СЕНТЕЦИЯТА:
- Единствен КРИТЕРИЙ ЗА ИСТИННОСТ на дадена Теори Е ПРАКТИКАТА?
Булат Окуджава го обяснява в сентенцията си?
- Качеството на ...
ДОБРАТА САБЯ СЕ ДОКАЗВА - В БОЯ; ЛЮБОВТА НА ЖЕНАТА - В ЛЕГЛОТО; ВИНОТО - КОГАТО ГО НАЛЕЕТЕ В ЧАШАТА?

Ерго? - Марксистко-ленинските ТЕОРИТИЧНИ ПОСТАНОВКИ - за СОЦИАЛИЗМА, КАТО СЛЕДВАЩ И ПО-ВИСШ ЕТАП В РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - СЛЕД КАПИТАЛИЗМА!
При проверката-експеримент В ПРАКТИКАТА с име "Велика-октомврийска-революция" ... НА ТЯХНАТА ИСТИННОСТ (и жизненост!) - започнал със <<ЗАЛПА НА АВРОРА>> ...?
Доказаха СВОЯТА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ ... приключила със смърт НА експиреманта-"КОМУНИЗЪМ"? СМЪРТ носеща ИМЕ-"ПЕРЕСТРОЙКА", с присъщите й, ШОКОВА ТЕРАПИЯ и ПАЗАРНА ИКОНОМИКА !?

За подобна ситуация-реалност, като "комунизма" СА казаните ДУМИ на ХРИСТОС!?
"Това което е СЪЗДАДЕНО ПРОТИВ(-но на) ВОЛЯТА НА ОТЕЦА(ни) - СЪДЕНО МУ Е ДА ПОГИНЕ ?!!

цитирай
9. anngry - Здравейте, Радо! :D
15.02.2020 13:35
Прочетох внимателно настоящия пост и коментарите под него. След това прочетох и предходния и коментарите и под него. И най-нормалното и важно според мен нещо, което прочетох, това е края на думите Ви в последния коментар под предходния пост. "А мър.......а се опитва да ме черни и да ми пречи да зная". Това е разковничето ни на проблеме, че си пречим един на друг. И докато това става, все така бавно ще вървим напред и ща е вярно, че при нас всичко е псевдо.
цитирай
10. getmans1 - След това т нар боклуджийска мафия, ...
15.02.2020 13:43
vencivaleri1951 написа:
След това т нар боклуджийска мафия , а и всяка друга мафия е възможна само със съдействието на изпълнителната и общинските власти. Борисов е цар да създава проблем и след това да го ,, решава ,, пред камери.


... В СЛУЧАЯ, ББ РЕШАВА ПРОБЛЕМ ... А, ОТГОВОРНИТЕ ПРЕД ПРОКУРОР ... НЕ ЛИ ТОВА КОЕТО ВСИЧКИ ИСКАМЕ

vencivaleri1951 написа:
Какво БСП, какви 5 лева. БСП, макар и с относително добри резултати , също е на фотосинтеза, а ,,Слънцето,, естествено е Борисов. Ето Перник например. Кметът вместо да забрани на Борисов да стъпва в града ,се омилква около него като бито пале.

...... ТУК ЩЕ ИЗПОЛЗВАМ ЕДИН ЦИТАТ „Точно политизирането на проблемите и разделението по между ни е в основата на затриването и закриването на държавата.„ ТИ ПЪК ПОЗНАЙ ЧИЙ Е ...

vencivaleri1951 написа:
В твоя дом името ББ трябва след ,,мисирките,, да е забранено, а и ти като безгръбначен бесепар си.

... ЗАПОМНИ ГО ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ ... НЕ ВЛИЗАЙ С ТАКАВА ЛЕКОТА В МОЯТ ДОМ, ТУК ВАЖАТ ДРУГИ И НЕПОЗНАТИ ЗА ТЕБ ЗАКОНИ ... ВЧЕРА СИ ПОЗВОЛИ ДА ЧЕТКАШ ИМИДЖА НА ОНЯ ДЕТО„УВАЖАВАШЕ„ СЕМЕЙСТВОТО МИ „ПО ДОМОВА КНИГА„ ... НЕКА ТИЯ НЕЩА НЕ СЕ ПОВТАРЯТ



getmans1 написа:
И още от в. ДУМА; ...
„Борисов наредил на Гешев да размаже боклукчияската мафия„
БСП, обещава да застане зад размазаните ако Гешев успее - А. Кутев заяви „БСП е против боклука но и срещу крутите мерки и за диалога, и срещу конфронтацията„

... АБЕ, ТИ ДА НЕ СИ СЪС СКОПЕНО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР, БЕ ... поне да беше си прочел вескника днес ... хахахаха„

ПП.
Пък оная боза от коментар 4 си я лочи сам, аз съм на вино ... НАЗДРАВЕ.
цитирай
11. getmans1 - ДО 9. anngry - Здравейте, Радо! :D 13:35
15.02.2020 13:52
anngry написа:
Прочетох внимателно настоящия пост и коментарите под него. След това прочетох и предходния и коментарите и под него. И най-нормалното и важно според мен нещо, което прочетох, това е края на думите Ви в последния коментар под предходния пост. "А мър.......а се опитва да ме черни и да ми пречи да зная". Това е разковничето ни на проблеме, че си пречим един на друг. И докато това става, все така бавно ще вървим напред и ща е вярно, че при нас всичко е псевдо.


... Здравей АНДРИ, радвам се и съм благодарен, че съм разбран правилно ... с някои тук общувам от 7 год. и в разбирането сме до никаде.
Лек иприятен уикенд.
цитирай
12. getmans1 - ДО 6. schumpov - Внуците на човекоядците пак са тук. ... 12:43
15.02.2020 14:01
schumpov написа:
Внуците на човекоядците пак са тук. Как така някой ще получава голяма заплата без да е посочен от Партията. Как така ще работи за западни фирми, а не за Путинските. "Дума" на българските комунисти винаги е права , та дори да греши/ ще си отчетем грешката след 50 години/


... И ПАК СЕ НАПИНЯТ ДА ДАВАТ АКЪЛ ... ТОЗ ТОЛКОВА Е ЗАСЛЕПЕН, ЧИ И ЕЛЕМЕНТАРНИЯ БЪЗИК НЕ РАЗБРА ... А, ИСКАТ ПАК ДА КОМАНДВАТ ... ХАХАХАХ
цитирай
13. starforlife - Такааа... В обедната почивка (говорим в домашни условия) се появявам, за да демонстрирам ненапускане, но с едно то и да се включа с по-релевантни (и ноторни - и
15.02.2020 14:27
Значи...
Някакъв идиот казал (цитирам малко изкривените му думи, опростени от Радо, защото ще е по-плавно съждението, но смисълът е ясен и спрямо точните думи на идиота): "НИКОЙ НЕ ЯДЕ КОМПЮТЪРНИ ПРОГРАМИ".
Ами то:
- Никой не яде и трудът на ЛЕКАРИТЕ! Тоест, те не произвеждат материален продукт. Да ги оплюем и кажем, че са търтеи тогава. Или направо да им сложим едни 1000 лева данък месечно и ето ти още десетки милиони за Бюджета годишно.
- Никой не яде и трудът на УЧИТЕЛИТЕ! Тоест, те не произвеждат материален продукт. Да ги оплюем и кажем, че са търтеи тогава. Или направо да им сложим едни... да речем 100 лева данък месечно, зщото заплатите им са непристойни и ето ти още някои и друг милион за Бюджета годишно.
- Никой не яде и трудът на ПОЕТИТЕ, ПИСАТЕЛИТЕ, КОМПОЗИТОРИТЕ, АРТИСТИТЕ И ПРОЧИЕ ТВОРЦИ, ЧИИТО ТРУД СЪЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДА МАТЕРИАЛЕН ПРОДУКТ, а част от тях заработват не по-малко от Програмистите. Да ги оплюем и кажем, че са търтеи тогава. Или направо да им сложим едни на по-незаработващите 100 лева като на УЧИТЕЛИТЕ, а на другите - по 1000 като на ПРОГРАМИСТИТЕ. И ето ти още няколко десетки милиона за Бюджета годишно.

Да продължа ли с други професии? М?
Шофьорите примерно. Които работещи отново за ЗАПАДНИ компании, заработват не по-малко от Програмистите.
Ами да не забравяме АДВОКАТИТЕ.
Да не забравяме ПОЛИЦАИТЕ.
ГЕНЕРАЛСКИТЕ СОЛ-ТАШАЦИ, които продължават да са във властта (и Народното събрание - и Народното събрание)
ВСИЧКИ ТЕ НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ МАТЕРИАЛНИ БЛАГА И СПОКОЙНО МОЖЕ ДА ГИ ОБЛОЖИМ ДОПЪЛНИТЕЛНО, ПОДЧЕРТАВАМ Д О П Ъ Р Н И Т Е Л Н О, С ПО НЯКОЯ СТОТАЧКА.
Особено работещите за мерзки ЗАПАДНИ компании.
М?

Та така релевантните (и ноторни - и ноторни) коментари очаквам от комунягите.
Защото смисълът на постинга на Радо е ИДИОТСКОТО МИСЛЕНЕ на посткомунягите и МЕТОДИТЕ им, които продължават да си са идиотски и затова нямат ни най-малко място във Властта и важните позиции в Държавата.
ЗАЩОТО ПРОСТО СА ИДИОТИ!
цитирай
14. starforlife - А сега малко "офтопик" към баш-идиота тук:
15.02.2020 14:31
БУЛКА 19 см. дълбочива на влагалището и 51 кубика силикон в циците написа:
Руските фирми плащат също добри заплати
Не малко от ай ти фирмите са на руснаци. Точно политизирането на проблемите и разделението по между ни е в основата на затриването и закриването на държавата.
Или ако използваме заглавието, то пещерният комунизъм е еднакво вреден с пещерния антикомунизъм. Вие по нищо не се различавате от ,,мислителя,, от Дума.

'Айде стига с тези ПОМИЯРИ рашите бе, КуКу. Колкото и да напъваш да ги величаеш, те са едни обикновени ЛУЗЪРИ, които са осакатени исторически от идиотите като теб, които продължават да ги управляват.
Факт е, че който и да е велик руснак като ум или хъс за успех, е постигнал максимума на капацитета си ИЗВЪН Русия и НА ЗАПАД, особено ЩАТИТЕ! Абсолютен факт!
В Русия такива хора, които разбирасе, че не са малко, просто са били осакатявани и продължават да са и няма ВЕЛИК РУСКИ МОЗЪК, КОЙТО ДА НЕ Е ЕМИГРИРАЛ (ИЛИ ИМАЛ ОГРОМНОТО ЖЕЛАНИЕ ДА ГО НАПРАВИ, НО НЕ И ВЪЗМОЖНОСТ) ОТ РУСИЯ НА ЗАПАД И ОСНОВНО САЩ! Просто няма.

А иначе: И КОИ СА ТЕЗИ РУСКИ ФИРМИ И ОСОБЕНО СОФТУЕРНИ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ БЕ, ЛИЦЕМЕР НЕДЕН?!
К О И ?
Изброй ми само да речем 5 имена на руски фирми, които плащат европейски заплати на служителите си в България, м? И само не ми цитирай тези, които са една шепа и са свързани с НИКАКВО ПРОИЗВОДСТВО, А СА ЧИСТО ЕКСПЛОАТИРАЩИ (с малко допълнителни процеси) ПРИРОДНИ РЕСУРСИ!
ЗАЩОТО ТОВА, КОЕТО ПРАВИ РУСКАТА "ИКОНОМИКА" Е ДА ИЗНАСИЛВА МАЙКАТА ПРИРОДА!
Само погледни една Германия по отношение на енергоизточниците. Достигнала е такива нива, че практически енергията й излиза безплатно (произведеното отдавна е изплатило вложеното и е много пъти над разходите за подръжка) и то от възобновяеми, тоест така наречените "зелени" източници.
Докато идиотската ти Русия и "великите"й компании, казах вече, изнасилват Природата, експлоатирайки БЕЗОГЛЕДНО всичко онова, което се Тя, Природата, е създавала хилядолетия.
...
Та... Чакам имена на руски фирми в сферата на компютърните технологии и софтуер В БЪЛГАРИЯ, които според твоите думи били много. И за всяко име на руска софтуер на компания, аз ще ти изброявам по 30 (с думи, че да схване лицемерната ти кратуна, че ти си просто един пазнодумец - ПО ТРИЙСЕТ) западни и в частен случай американски компании.
След това ще преминем на нивата на заплатите във въпросните ИЗМИСЛЕНИ ОТ ТЕБ РУСКИ СОФТУЕРНИ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ и тези в американските.
Ама така с цифри ще преминем и дискутираме.
После може и да преминем на това какви социални програми и проекти (говоря за дарителски) осъществяват въпросните ИЗМИСЛЕНИ ОТ ТЕБ РУСКИ СОФТУЕРНИ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ и американските такива.
М?

ПС: Няма "пещерен антикомунизъм", фифи. Просто няма!
Комунизмът е нещо нездраво, некадърно и утопично, което не трябва да съществува, особено във фашистките си форми, където се явява и зло, съсипващо не съдбите на отделни хора и то основно умните и можещите, а на цели нации.
Той просто е в противоречие със самата Природа дори. Факт!
цитирай
15. krumbelosvet - schumpov ,
15.02.2020 15:10
Човекоядци са антикомунистите.
Нормално е да НЕ си комунист, но да си антикомунист е болест, водеща до човекоядство. Омръзна ми да припомням една дузина ЗВЕРСТВА на антикомите, които зверства проклетите коми НИКОГА не са повторили. Разстрел на деца, рязане на глави, потопяване на шлепове с арестанти в Дунава, пребиване, яздене и клане на Стамболийски, човекът, който с риск на живота си се опита да спре присъединяването на България в ПърватаСВ, довело втората национална катастрофа.
Парадоксално, не комунистите, а царското правителство обявява война на Англия и САЩ. Уморих се да отварям очите на слепите.
цитирай
16. fun1001 - !!! не съм сигурна,дали тези Комуно-филии..и руссо-филии, сталино-путнофилии..
15.02.2020 18:12
са идиоти...това ми звучи по скоро.. безобидно..
а, това е опасна секта..няма как да бъде определена другояче
група хора, които са обсебени, зомбирани..и не мислят критично..
да ви прости..бог..не знаете,какво правите..
колко жалко, че хабим толкова..безценна енергия..
наздраве и за вчера.../бях на път..)
цитирай
17. anngry - Радо, извинете ме, но нали "съм" клонинг на Стар, ще си позволя каментар спрямо него. :D
15.02.2020 19:10
Всъщност и спрямо конетиралата над мен fun1001.
Стар, имам виждане и то е да изоставиш вече това си поведение и бъдеш себе си. Имам предвид да оставиш пошлия език и говориш както ти е присъщо на същността. Защо ли? Защото когато пишеш такива коментари, които не могат по никакъв начин да бъдат оспорени като факти и логика, държейки се крайно арогантно и пошло, ти само даваш възможността на оправдание от страна на тези, които атакуваш, че не се опитват дори да оспорват неоспоримото в думите ти, за да не падат до нивото ти. Затова покажи нивото си такова, каквото всички знаем, че е. И нека тогава да видим какво ще е оправданието им, че не могат грам да ти опонират при коментари като настоящите два.

А сега спрямо 16. fun1001: Напълно съм съгласна, че идиоти е меко казано, а тяхното прилича повече на секта. Всички знаете, че сектите са много опасни основно по причината, че водачите им използват най-различни въздействащи похвати, например психотропни вещества, за да постигнат овладяване на масата в сектата на ниво безприкословно подчинение, почиващо на някаква неописуемо нелогична вяра в правотата на водачите и законите на сектата. Така е и с поведението на тези, за които говорим. Техните мозъци са толкова дълбоко промити и неадекватни спрямо съвременното общество и принципите, на които се основава то, че да ги определяме като идиоти е обидно за идиотите. :D:D Те приличат по-скоро на секта, която живее в свой собствен, измислен свят, кланя се на свои собствени, измислени идеали и отказва да приеме всяка логика на света около нея.
цитирай
18. krumbelosvet - fun1001, драга Юлия и четиридесетте фльорци
15.02.2020 20:36
Авторът ГемансІ е разконспириран като платен агент.
Да не сте и вие?
Знам ви всичките "доводи". ВАШИТЕ "доводи" са свидетелство за обсебване, зомбиране, безкритичност и... Б Е З Б О Ж Н И лъжи. Както и Б Е З Б О Ж Н А омраза.
Бог да ви прости, ВИЕ не знаете що праите.
цитирай
19. getmans1 - Даже ми плащат двойно да не те трия, сега за този мой отговор ще получа двойно а за теб остова това; .I. .I. и .I.
15.02.2020 21:21
krumbelosvet написа:
Авторът ГемансІ е разконспириран като платен агент.
Да не сте и вие?
Знам ви всичките "доводи". ВАШИТЕ "доводи" са свидетелство за обсебване, зомбиране, безкритичност и... Б Е З Б О Ж Н И лъжи. Както и Б Е З Б О Ж Н А омраза.
Бог да ви прости, ВИЕ не знаете що праите.

цитирай
20. getmans1 - И много болни ... за радост вече не са заразни
15.02.2020 21:34
fun1001 написа:
са идиоти...това ми звучи по скоро.. безобидно..
а, това е опасна секта..няма как да бъде определена другояче
група хора, които са обсебени, зомбирани..и не мислят критично..
да ви прости..бог..не знаете,какво правите..
колко жалко, че хабим толкова..безценна енергия..
наздраве и за вчера.../бях на път..)

цитирай
21. starforlife - ~ 18. krumbelosvet
15.02.2020 22:17
krumbelosvet написа:
fun1001, драга Юлия и четиридесетте фльорци
Авторът ГемансІ е разконспириран като платен агент.
Да не сте и вие?
Знам ви всичките "доводи". ВАШИТЕ "доводи" са свидетелство за обсебване, зомбиране, безкритичност и... Б Е З Б О Ж Н И лъжи. Както и Б Е З Б О Ж Н А омраза.
Бог да ви прости, ВИЕ не знаете що праите.

Ха ха ха
Почти позна, КрумЧервеноСветещи, почти позна.
Истината обаче е, че понеже Юлия е най-платежоспособна, та тя НИ плаща на ВСИЧКИ антикомуняги тук, в блога.
Ха ха ха
цитирай
22. starforlife - ~ 17. anngry
15.02.2020 22:19
anngry написа:
Стар, имам виждане и то е да изоставиш вече това си поведение и бъдеш себе си. Имам предвид да оставиш пошлия език и говориш както ти е присъщо на същността.

Има време, мила. И това ще се случи, но тогава, когато аз преценя и ЩЕ Е ВРЕМЕННО. След като видя как се развиват нещата, ако преценя, отново ще извадя и то още по-вулгарен език. Тогава ще намесвам и съпругите и майките на въпросните. Ама често и доста цветущо ще ги намесвам.
цитирай
23. vencivaleri1951 - Чети внимателно бе тартунест бърборко
15.02.2020 22:38
Къде съм написал руски компании , фирми...Написал съм фирми на руснаци. Собственост на руснаци, а не руски. В Щатите например такава е Гугъл, или имаш нещо против. Снаха ни работи за руснаци...Няма да ти търся във фирмения регистър собственици с руски имена. Впрочем миналата или по миналата година имах покана за 40годишния юбилей на Интерпрограма.Тя се разби на 10ина отделни фирми със смесено участие. Нали всяка вечер черпиш Живко Железов, че той горкия без теб го е закъсал...
Абе смешко. Бягай да играеш баскетбол, че както растеш по 8 см на година , скоро ще имаме неотразим център...
А сега за "булката и вагината и..." което изтри

Юлка смята , че си болен-не си. Ти си просто лош човек Жоро. Не можеш да живее без да обиждаш.
И най ти е лесно жени или с женски атрибути да обиждаш. Защо смяташ , че гаменарията ти впечатлява някого? Не си ли спомняш, че от жена си раждан, от вагина излязъл. Толкова ли си мразиш живота, толкова ли си сърдит на майка си, че непрекъснато "воюваш с жени " в блога, а с мъжете които се заяждаш и тях с жени сравняваш и оприличаваш. Хайде бягай програмирай ...




starforlife написа:
[quote=БУЛКА 19 см. дълбочива на влагалището и 51 кубика силикон в циците]Руските фирми плащат също добри заплати
Не малко от ай ти фирмите са на руснаци. Точно политизирането на проблемите и разделението по между ни е в основата на затриването и закриването на държавата.
Или ако използваме заглавието, то пещерният комунизъм е еднакво вреден с пещерния антикомунизъм. Вие по нищо не се различавате от ,,мислителя,, от Дума.

'Айде стига с тези ПОМИЯРИ рашите бе, КуКу. Колкото и да напъваш да ги величаеш, те са едни обикновени ЛУЗЪРИ, които са осакатени исторически от идиотите като теб, които продължават да ги управляват.
Факт е, че който и да е велик руснак като ум или хъс за успех, е постигнал максимума на капацитета си ИЗВЪН Русия и НА ЗАПАД, особено ЩАТИТЕ! Абсолютен факт!
В Русия такива хора, които разбирасе, че не са малко, просто са били осакатявани и продължават да са и няма ВЕЛИК РУСКИ МОЗЪК, КОЙТО ДА НЕ Е ЕМИГРИРАЛ (ИЛИ ИМАЛ ОГРОМНОТО ЖЕЛАНИЕ ДА ГО НАПРАВИ, НО НЕ И ВЪЗМОЖНОСТ) ОТ РУСИЯ НА ЗАПАД И ОСНОВНО САЩ! Просто няма.

А иначе: И КОИ СА ТЕЗИ РУСКИ ФИРМИ И ОСОБЕНО СОФТУЕРНИ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ БЕ, ЛИЦЕМЕР НЕДЕН?!
К О И ?
Изброй ми само да речем 5 имена на руски фирми, които плащат европейски заплати на служителите си в България, м? И само не ми цитирай тези, които са една шепа и са свързани с НИКАКВО ПРОИЗВОДСТВО, А СА ЧИСТО ЕКСПЛОАТИРАЩИ (с малко допълнителни процеси) ПРИРОДНИ РЕСУРСИ!
ЗАЩОТО ТОВА, КОЕТО ПРАВИ РУСКАТА "ИКОНОМИКА" Е ДА ИЗНАСИЛВА МАЙКАТА ПРИРОДА!
Само погледни една Германия по отношение на енергоизточниците. Достигнала е такива нива, че практически енергията й излиза безплатно (произведеното отдавна е изплатило вложеното и е много пъти над разходите за подръжка) и то от възобновяеми, тоест така наречените "зелени" източници.
Докато идиотската ти Русия и "великите"й компании, казах вече, изнасилват Природата, експлоатирайки БЕЗОГЛЕДНО всичко онова, което се Тя, Природата, е създавала хилядолетия.
...
Та... Чакам и
цитирай
24. 1997 - Между рекламата, свободата, пропагандата и... невежеството Дума 14 Февруари 2020 автор:Ивелин Николов
15.02.2020 22:41
Едно читателско писмо, публикувано в ДУМА на 12 февруари със заглавието "Никой не яде компютърни програми...", предизвика бурен водопад от мнения и коментари не само в интернет пространството, в социалните мрежи, а и породи остри дискусии, висок тон или иронични подмятания на живо, по телефона и къде ли не. Едва ли авторът Танчо Гаргов, когото не познавам, е очаквал подобен интерес, но ако прочете тези няколко думи, да знае, че го е постигнал.
Лавината от коментари се люшка от един вариант до друг, дори и до крайности.
Някои твърдят, че е доста агресивен и успешен вариант на реклама за вестника и електорното му издание. Вярно е, че споделянията на текста във фейсбук са хиляди, а прочитанията - десетки хиляди, но съм сигурен, че колегите от рекламния отдел едва са успели да проявят такава неочаквана "находчивост" и да се маскират зад непознато име и после да пробутат публикация...
Други са на мнение, че тази публикация е още едно доказателство, че ДУМА дава възможност да се прочетат различни мнения, защитава свободата на писане и четене и пр. Да, винаги съм отстоявал свободата на различните възгледи и съм си представял нашия вестник като свободна територия за дискусии, но... Тук се появява едно голямо НО. А то е свързано с професионалното умение да прецениш доколко различните мнения са подплатени с обективна информация, със сериозни, а не с трагикомични или архаични аргументи. Всичко това е свързано с невежеството. Но за него, после.
Трети пък с коментарите си провиждат в писмото целенасочена политическа пропаганда, зад която се крият някакви нови идеи на българската левица, диктат от Позитано и подобни "сценарии". Те просто не знаят, че ДУМА отдавна не е партиен официоз и БСП няма отношение към текстовете, които се публикуват в него.
Нещо повече - познавам стотици, хиляди социалисти и съм сигурен, че тяхното мнение е точно противоположно на изразените тези от автора.
цитирай
25. 1997 - Между рекламата, свободата, пропагандата и... невежеството Дума 14 Февруари 2020 автор:Ивелин Николов Продължение
15.02.2020 22:43
Колкото до тезите на Танчо Гаргов, очевидно е, че уважаемият читател не е наясно какво точно работят програмистите и другите специалисти в IT сектора, не е много в час какви възнаграждения получават (пък и не би трябвало да бъде), съвсем не е разбрал кога, къде и каква подготовка са получили те, за да упражняват професията си. По доста екзотичен (абсурден и несоциалистически) начин си представя прогресивното подоходно облагане. Дали му идва на ум, че отделянето в "специален режим" на цели професии или социални групи граничи с ксенофобия?
Дори не се досеща, че и хлябът, който си купува в магазина, е изпечен в пещи, за които са работили програмисти. Пък и продавачката му го е маркирала на касов апарат, осигурен от същите специалисти... Не е длъжен и не можем да го накараме да го знае.
Когато пиша за невежество, нямам предвид автора на писмото, а тези, които сме го изтипосали за прочит. Но това е тема на друг разговор.
А иначе дискусията върви като лавина и все повече набира скорост.
цитирай
26. getmans1 - ДО 25. 1997 - Между рекламата, свободата, пропагандата и... невежеството Дума 14 Февруари 2020 автор:Ивелин Николов Продължение
15.02.2020 23:31
1997 написа:
Колкото до тезите на Танчо Гаргов,....
......
А иначе дискусията върви като лавина и все повече набира скорост.


... Този вестник не на БСП, Поглед, Епицентър, БСвободнаТВ също не са ...нищо си нямат ... това раздвоение си има медицинско наименование ... сами се лъжете и сами си вярвате.

Блоговите ви защитници и те със същите симптоми ... даже някои преиграват ... Значи раздвоинието на личноста ще се окаже „професионалната„ болест на изповядащите леви идеи ... ДАА ... ШЗОФРЕНИЦИ, СЪР... и заради маскировката обвинявате опонентите си във всъщност вашите грехове и простъпки.

Преди малко разгледах този „независим„ вестникарски продукт и май, май ще зарежа така дразнещият ви ФАКТОР и ще си копи-пествам тия незамисими издания ...но ссъс сигурност пак няма да си спестя упреците ви ... БАС ХВАЩАМ.
цитирай
27. starforlife - ~ 23. vencivaleri1951
16.02.2020 00:22
Виж сега, Венценце-Путенце…
Мога да те репликирам по два начина.

Първият е:
Понеже ти четеш внимателно, та имаш наглостта да ми правиш забележка, м?
Та нали точно ти, НАГЛЕЦО МИЗЕРЕН, постоянно не четеш коментарите на другите и техни уточнения (Повтаряй 8-те см., повтаряй ги. Но с всяко повтаряне провисналия ти пишок ще ти се смалява с 8 мм, защото си безчестен и лъжец и в червата. А, ако мислиш, че ме дразниш или дискредитираш - лъжеш се.), но когато сереш по адрес на някого или нещо... Както например вчера понеже внимателно четеш, та ми приписа написаното в статия в "24 часа" като мое мнение, мои думи, мой коментар… Та затова ти, МИЗЕРНИКО, като интелигент, за какъвто се опитват да те лансират идиоти като ЧерноПръцко, а и самият ти с плюнченето си за какво ли не, никога не каза: "Извинявай еди кой си! Сгреших! Прощавай!"
Та имаш очите да правиш точно тази забележка, м?
ОТГОВОРИ БЕ, КАПУТ!


Втори начин на коментар:
Сега пък игра на думи ли ни предлагаш?
Ми, ОК, хайде да потанцуваме.
Понеже абсолютно всяка една АМЕРИКАНСКА (и не само) фирма е регистрирана в България и в повечето случаи носи в името си думата "България", това означава ли, че е българска? М, интелигенте и счетоводителю? Упс, Докторе на икономическите науки.
„Хюлет Пакард България“ например е българска понеже съдржа България, а "Хюлет Пакард Ентърпрайз" е мерзка американска, понеже не го съдържа, м?
(За незапознатите: И двете цитирани фирми са ПОДЕЛЕНИЯ - ха ха ха - на тази американска корпорация в България и са един от най-големите работодатели. От десетки години в ТОП10.)
Защото "Хюлет Пакард" си е американска корпорация, която е един от основните двигатели на Прогреса в момента за Човечеството не само в областта на високите технологии, а въобще. И която всъщност в България в лицето на цитираните си две ПОДЕЛЕНИЯ (ха ха ха) дава работа на над 4 хиляди човека при заплати над 2000 лева. На половината – доста над 3000 лева. А на четвъртината – доста и над 5000 лева.)
Кой "Гугъл“ в Щатите и руски бе, капут пробит? КОЙ?
Това, че един от основателите на "Гугъл" е руснак като произход… Подчертавам – като произход… Изобщо не прави корпорацията руска. Ама изобщо!
Защото, ако си мислиш, че една корпорация от такъв калибър е дари на основателите й, то вземи докторантската си (или каквато е там) диплома по икономика и си я заври в дъртия, пръшлив гъС.
Или въпросът е, че отлично знаеш колко съм прав, но трябва да ТРОЛИШ?! М?
Отговаряй бе, ИДИОТ!
Отново казвам: НАЗОВИ ГИ ТЕЗИ, ОК, НЕКА ПРИЕМЕМ ИГРАТА НА ДУМИ И КАЖЕМ ФИРМИ В БЪЛГАРИЯ, КОИТО СА СОБСТВЕНОСТ НА РУСНАЦИ И СА ДОБРИ РАБОТОДАТЕЛИ.
Назови ги бе, ПРАЗНОДУМЕЦО.
Назови поне тази на снаха ти, че да видим колко е на руснаци бе, ЛЪЖЕЦО МИЗЕРЕН!
А си ЛЪЖЕЦ МИЗЕРЕН, защото и в момента се опитваш да вмениш, че нещо съм изтрил.
НИЩО НЕ СЪМ ТРИЛ И ВСЯКА МОЯ ДУМА С СТОИ В КОМЕНТАРИТЕ ТАКА, КАКТО СЪМ Я НАПИСАЛ ПО НАЧАЛО.
Понякога прочитам коментар и поправям правописни или логически грешки, но не и да трия нещо, което, ако си мислиш, че ме кара да се срамувам – жестоко се лъжеш.
За путката ти майна мога да ПИША колкото реша и не ми пука кой ще ме прочете, включително и МОИ БЛИЗКИ.
Понимаеш, ИДИОТ?

ДЕЕБА ТАЯ МЪЖКА ВАГИНА ВЕНЦИВАЛЕРИЕВА, ДЕЕБА...


А иначе: Тантурест е корешът ти Панчо ЧикиджиТантуров.
Що не го помолиш да си активира да речем оная снимка дето с кон нещо там беше, че да видим и тантурест гъС, и бедра на бабуни, и ниско чело и въобще пълна липса на мъжественост? М?
И ето ти факт: Тази негова (а и други), както и нито една твоя снимки не само не са запазени от никого от нас, опонентите ви, а никога не е използвана така, както вие чужди (да речем мои) снимки.
Е как тогава искаш да показвам НА ВСЕОСЛУШАНИЕ (защото иначе достатъчно лични снимки включвам НЕВИДИМО в постингите си) лични снимки или на близките ми?
М, ИДИОТ?
цитирай
28. 1997 - Разпространявай Дума! Това е добро дело
16.02.2020 00:25
getmans1 написа:

Преди малко разгледах този „независим„ вестникарски продукт и май, май ще зарежа така дразнещият ви ФАКТОР и ще си копи-пествам тия незамисими издания ...но ссъс сигурност пак няма да си спестя упреците ви ... БАС ХВАЩАМ.

цитирай
29. vencivaleri1951 - Виж тантурести Жорко,
16.02.2020 05:55
още във времето когато смятах, че разговарям с нормален човек съм ти показвал профила от фейса на момчето/тогава работеха заедно/ и там имаше и месторабота , и къде е учил и т. н Така , че провери си .
И защо почти винаги оспамваш темите. В постинга на приятеля ти нито се заяждам, нито говоря отвлечени неща. Излагам моето становище по въпроса, а именно , че някакъв глупак е написал статия , над която можеш да се смееш. По натам пиша , каква според мен трябва да бъде фискалната и социалната политика на страната. Впрочем вижданията ми са много близки до ситемата в Холандия-прогресивно облагане, протекции и дотации в производството и дистрибуцията на някои храни . вторият ми коментар бе, че ако искаме да се съвземеме като нация трябва да забравим за всяко "анти" и да престанем да идеологизираме чисто икономически и социални проблеми докато не се съвземем икономически и демографски. Тоест изразих свое виждане без да се заяждам с никого. И ето , ти цъфваш-тантурест, гаменски настроен и с хумора на старшина в караулното.



пп
"Ико" няма как да е тантурест. Над 190см е според мен, малко може и да е наддал, но е грацилен тип костна система. Тоест "цървулите" са му закътани на тавана, докато при теб диругите от навоите ясно си личат по прасците

[quote=starforlife]Виж сега, Венценце-Путенце…
Мога да те репликирам по два начина.

Първият е:
[quote]Понеже ти четеш внимателно, та имаш наглостта да ми правиш забележка, м?
Та нали точно ти, НАГЛЕЦО МИЗЕРЕН, постоянно не четеш коментарите на другите и техни уточнения (Повтаряй 8-те см., повтаряй ги. Но с всяко повтаряне провисналия ти пишок ще ти се смалява с 8 мм, защото си безчестен и лъжец и в червата. А, ако мислиш, че ме дразниш или дискредитираш - лъжеш се.), но когато сереш по адрес на някого или нещо... Както например вчера понеже внимателно четеш, та ми приписа написаното в статия в "24 часа" като мое мнение, мои думи, мой коментар… Та затова ти, МИЗЕРНИКО, като интелигент, за какъвто се опитват да те лансират идиоти като ЧерноПръцко, а и самият ти с плюнченето си за какво ли не, никога не каза: "Извинявай еди кой си! Сгреших! Прощавай!"
Та имаш очите да правиш точно тази забележка, м?
ОТГОВОРИ БЕ, КАПУТ!</div>

Втори начин на коментар:
<div class="quote" title="">Сега пък игра на думи ли ни предлагаш?
Ми, ОК, хайде да потанцуваме.
Понеже абсолютно всяка една АМЕРИКАНСКА (и не само) фирма е регистрирана в България и в повечето случаи носи в името си думата "България", това означава ли, че е българска? М, интелигенте и счетоводителю? Упс, Докторе на икономическите науки.
„Хюлет Пакард България“ например е българска понеже съдржа България, а "Хюлет Пакард Ентърпрайз" е мерзка американска, понеже не го съдържа, м?
(За незапознатите: И двете цитирани фирми са ПОДЕЛЕНИЯ - ха ха ха - на тази американска корпорация в България и са един от най-големите работодатели. От десетки години в ТОП10.)
Защото "Хюлет Пакард" си е американска корпорация, която е един от основните двигатели на Прогреса в момента за Човечеството не само в областта на високите технологии, а въобще. И която всъщност в България в лицето на цитираните си две ПОДЕЛЕНИЯ (ха ха ха) дава работа на над 4 хиляди човека при заплати над 2000 лева. На половината – доста над 3000 лева. А на четвъртината –
цитирай
30. starforlife - ~ 29. vencivaleri1951
16.02.2020 10:25
Виж сега, Венценце-Путенце...
Един релевантен (и ноторен - и ноторен) въпрос: ТИ КОЛКО ПЪТИ МЕ ВИДЯ НА ЖИВО БЕ, КАПУТ ИЗПРАЗНЕН?
М?
Колко пъти ме видя, че да се опитваш с жалките си опити да вмениш, че съм тантурест?

И защо така пламенно защитаваш Панчо ЧитиджиТантуров, м?
Да не сте двойка гейове?
Че сте гейове, гейове сте, ама не знаех, че сте двойка.
Но не това е важното в случая. "Важното" е (кавичките са, защото това са маловажни неща, на които никой нормален човек не обръща внимание, освин ВИЕ и ето ти едно от многото оправдания да ви казвам "идиоти" и "комплексари"), че той никога няма да активира онзи свой постинг, в който го описвам, защото всичко написано от мен е факт.
Така, че навущата си ги заври в пръшливия гъС, гей.


ПС: Майка ми почина на 10-ти май 2015-та. Лека й пръст.
Тогава аз не само бях с нормалната си вербалност, а бях и супер готин и доста хора ТУК си правехме веселото и готиното.
(Така де, нали Корти е на хижа, та не може да ме 'фали.)
Но този ден, след като се върнах от гробището, аз надрасках набързо "ГРОЗЕН", но правдив постинг като "посвещение" за нея.
Постинг, който беше толкова "ГРОЗЕН" с Откровението си и разкриването на Истината, че Любимата ми (БЛОгърка представи си) деактивира този постинг.
Нещо, което никога не беше правила преди това и никога не направи след това.
И Венценце-Путенце, тази жена сигурно чете тези мои идиотии СПРЯМО ВАС, но от това ни най-малко не ми пука. Схващаш ли? А е Жена, която обичам и на която страшно много държа.

Така, че Венцанце-Путенце, понеже заговори как може такива неща да говоря като и мен майка ме е раждала... Нищо, че аз мога ГРОЗНО да те контрирам: А внук ти какво го е раждал, след като сам призна, че е псувал (като хаммалин) след връщането си от лятното пребиваване в Сърбия?... Та запомни тази дата. На нея тази кодина ще ти дам линк към постинга да го прочетеш и да започнеш психоанализата си по мой адрес.
цитирай
31. vencivaleri1951 - и ти виж "кюфтенеце".
16.02.2020 11:22
ilady - млъкни Панагюрскоо кюфтее))) тук не е у вас, на село...
11.02 17:08
що си скри..ВСИЧКИ лъжливи постинги?
кажи, мерси, поне..
че те отървах от мара 866..Агент Скъли..
и кога изкара Тойфел за Нидерландският Уни, я кажи))
тъп селянин, жал ми е да те гледам, как хората те гонят, а ти се
влачиш след тях, още по нагло и грозно..
кога ще научиш англ и немски, жорее
та тогава, аз да те поизпитам на мессинджър..
НЕ губи време да даваш акъл..на разни 100г
комунАнали...
нали, си мноогоо зает..да правиш..Роботи, ИИ..летящи коли..ракети))

неадекватен Митоман..на спорт,и култура и "лечебни' добавки, ще ни обучава сега




starforlife написа:
Виж сега, Венценце-Путенце...
Един релевантен (и ноторен - и ноторен) въпрос: ТИ КОЛКО ПЪТИ МЕ ВИДЯ НА ЖИВО БЕ, КАПУТ ИЗПРАЗНЕН?
М?
Колко пъти ме видя, че да се опитваш с жалките си опити да вмениш, че съм тантурест?

И защо така пламенно защитаваш Панчо ЧитиджиТантуров, м?
Да не сте двойка гейове?
Че сте гейове, гейове сте, ама не знаех, че сте двойка.
Но не това е важното в случая. "Важното" е (кавичките са, защото това са маловажни неща, на които никой нормален човек не обръща внимание, освин ВИЕ и ето ти едно от многото оправдания да ви казвам "идиоти" и "комплексари"), че той никога няма да активира онзи свой постинг, в който го описвам, защото всичко написано от мен е факт.
Така, че навущата си ги заври в пръшливия гъС, гей.


ПС: Майка ми почина на 10-ти май 2015-та. Лека й пръст.
Тогава аз не само бях с нормалната си вербалност, а бях и супер готин и доста хора ТУК си правехме веселото и готиното.
(Така де, нали Корти е на хижа, та не може да ме 'фали.)
Но този ден, след като се върнах от гробището, аз надрасках набързо "ГРОЗЕН", но правдив постинг като "посвещение" за нея.
Постинг, който беше толкова "ГРОЗЕН" с Откровението си и разкриването на Истината, че Любимата ми (БЛОгърка представи си) деактивира този постинг.
Нещо, което никога не беше правила преди това и никога не направи след това.
И Венценце-Путенце, тази жена сигурно чете тези мои идиотии СПРЯМО ВАС, но от това ни най-малко не ми пука. Схващаш ли? А е Жена, която обичам и на която страшно много държа.

Така, че Венцанце-Путенце, понеже заговори как може такива неща да говоря като и мен майка ме е раждала... Нищо, че аз мога ГРОЗНО да те контрирам: А внук ти какво го е раждал, след като сам призна, че е псувал (като хаммалин) след връщането си от лятното пребиваване в Сърбия?... Та запомни тази дата. На нея тази кодина ще ти дам линк към постинга да го прочетеш и да започнеш психоанализата си по мой адрес.

цитирай
32. starforlife - ~ 31. vencivaleri1951
16.02.2020 13:29
Ами виж сега, Венценце-Путенце...
Когато един човек (като Юлия) е обиден, уязвен, поруган и прочие, той обикновено започва да се опитва да уязвява без оглед на Истината.
Следиш ли ми мисълта?
А тя е, че дали съм "кюфтенце", може да поспорим с това:
- Ти и накои от вас, КОМПЛЕКСИРАНИТЕ ИДИОТИ, имахте възможността да се убедите с очите си и то дори на срещи, КОИТО САМИТЕ ВИЕ СТЕ ПРОВОКИРАЛИ И НАСРОЧВАЛИ, но понеже СТЕ СТРАХЛИВИ "МЪЖКИ" ПУТКИ, та не сте се явявали на тях.
ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ЮЛИЯ И ДРУГИ НЕЩА, ДОСТА ПОЗИТИВНИ, Е ГОВОРИЛА ЗА МЕН, НО ВИЕ ПОНЕЖЕ СТЕ НАГЛИ ЛИЦЕМЕРИ, ТОЕСТ "МЪЖКИ" ПУТКИ, ТА ЗАТОВА ВИНАГИ ОТСЯВАТЕ И СЕ ОПИТВАТЕ ДА ВАЛИДИРАТЕ НЕЩА, КОИТО СА ДОБРЕ ЗА ВАШИТЕ КОМПЛЕКСИ.
Факт е, че с голи ръце огъвам подкова, Венценце-Путенце, а това не се дължи на плюскане на кюфтета и липса на мъжкарска физика.
- Да кажем "Хубавка" (говоря за НИК Хубавка) - моя градска и познаваща ме от техникума та до днес, няколко пъти е споменавала, че ме познава като активен самбист и джудист (с титли и медали, Венценце - с титли и медали), а това някак си не се връзва с опитът ви да ме определяте като дебелак. Да давам ли линкове къде въпросната Жена с положение в Обществото и уважение в икономическите среди, в които се изявява професионално, тоест човек с Чест и Достойнство на когото лъжата е чужда, говори за такива неща, м?
Същото прави и "Земела" (отново за НИК говоря), а това е друга познаваща ме от години блогърка, която също е със солидни позиции в Обществото и на която може да се вярва, защото не е афиф като Юлия когато я удари сачмата, а то това е в болшинството от времето. Последното факт ли е, м, Венценце?
И сте толкова смешни и жалки когато се опитвате да се "съюзявате" дори с такива, които крайно не харесвате, за да се опитвате да ме уязвите. Уви, не може да успеете, проумейте го.
- Не на последно място, Венценце-Путенце, аз казах ли, че съм готов когато кажете да се изправя до гей-партньора ти Панчо Тантуров и да си направим едно съвместно фото само по боксерки, което фото после да коментираме кой бил снажен в лицето на гей-партньора ти Тантуров и кой кюфтенце в мое лице.


И, Венценце-Путенце:
1-во: Да се опитваш да се измъкнеш преиначавайки как приши статията от "24 часа" като мои думи/коментар, само показва, че си просто путьо, който не може едно "Извинявай!" да измрънка.
2-ро: Да ми празнодумиш каквото и да е за Холандия, е меко казано смехотворно, защото видях, че ти почти нищо не знаеш за тази страна и особено икономическия й (счетоводен, ако щеш) климат, а само си фантазираш, мислейки си, че си прав.
Уви, не си.
И хей така, като подигравка към теб, да те попитам като се опитваш и такива съвети да ми даваш (да съм се оженел, за да ми падне облагането), колко е процентът на здравните осигуровки в Холандия, САМОЗВАНЕЦО ЗА ВСИЧКОЗНАЩ?
На каква база се изчисляват здравните осигуровки в отделните сектори, ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФЕ?
Не за друго, а защото от онзи ден бях три дни в болница, та се присещам сега да ти го набия в самодоволния, а реално тънещ в невежество дърт гъС.
цитирай
33. vencivaleri1951 - Добре де Аполоне...програмирай...
16.02.2020 14:05
starforlife написа:
Ами виж сега, Венценце-Путенце...
Когато един човек (като Юлия) е обиден, уязвен, поруган и прочие, той обикновено започва да се опитва да уязвява без оглед на Истината.
Следиш ли ми мисълта?
А тя е, че дали съм "кюфтенце", може да поспорим с това:
- Ти и накои от вас, КОМПЛЕКСИРАНИТЕ ИДИОТИ, имахте възможността да се убедите с очите си и то дори на срещи, КОИТО САМИТЕ ВИЕ СТЕ ПРОВОКИРАЛИ И НАСРОЧВАЛИ, но понеже СТЕ СТРАХЛИВИ "МЪЖКИ" ПУТКИ, та не сте се явявали на тях.
ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ЮЛИЯ И ДРУГИ НЕЩА, ДОСТА ПОЗИТИВНИ, Е ГОВОРИЛА ЗА МЕН, НО ВИЕ ПОНЕЖЕ СТЕ НАГЛИ ЛИЦЕМЕРИ, ТОЕСТ "МЪЖКИ" ПУТКИ, ТА ЗАТОВА ВИНАГИ ОТСЯВАТЕ И СЕ ОПИТВАТЕ ДА ВАЛИДИРАТЕ НЕЩА, КОИТО СА ДОБРЕ ЗА ВАШИТЕ КОМПЛЕКСИ.
Факт е, че с голи ръце огъвам подкова, Венценце-Путенце, а това не се дължи на плюскане на кюфтета и липса на мъжкарска физика.
- Да кажем "Хубавка" (говоря за НИК Хубавка) - моя градска и познаваща ме от техникума та до днес, няколко пъти е споменавала, че ме познава като активен самбист и джудист (с титли и медали, Венценце - с титли и медали), а това някак си не се връзва с опитът ви да ме определяте като дебелак. Да давам ли линкове къде въпросната Жена с положение в Обществото и уважение в икономическите среди, в които се изявява професионално, тоест човек с Чест и Достойнство на когото лъжата е чужда, говори за такива неща, м?
Същото прави и "Земела" (отново за НИК говоря), а това е друга познаваща ме от години блогърка, която също е със солидни позиции в Обществото и на която може да се вярва, защото не е афиф като Юлия когато я удари сачмата, а то това е в болшинството от времето. Последното факт ли е, м, Венценце?
И сте толкова смешни и жалки когато се опитвате да се "съюзявате" дори с такива, които крайно не харесвате, за да се опитвате да ме уязвите. Уви, не може да успеете, проумейте го.
- Не на последно място, Венценце-Путенце, аз казах ли, че съм готов когато кажете да се изправя до гей-партньора ти Панчо Тантуров и да си направим едно съвместно фото само по боксерки, което фото после да коментираме кой бил снажен в лицето на гей-партньора ти Тантуров и кой кюфтенце в мое лице.


И, Венценце-Путенце:
1-во: Да се опитваш да се измъкнеш преиначавайки как приши статията от "24 часа" като мои думи/коментар, само показва, че си просто путьо, който не може едно "Извинявай!" да измрънка.
2-ро: Да ми празнодумиш каквото и да е за Холандия, е меко казано смехотворно, защото видях, че ти почти нищо не знаеш за тази страна и особено икономическия й (счетоводен, ако щеш) климат, а само си фантазираш, мислейки си, че си прав.
Уви, не си.
И хей така, като подигравка към теб, да те попитам като се опитваш и такива съвети да ми даваш (да съм се оженел, за да ми падне облагането), колко е процентът на здравните осигуровки в Холандия, САМОЗВАНЕЦО ЗА ВСИЧКОЗНАЩ?
На каква база се изчисляват здравните осигуровки в отделните сектори, ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФЕ?
Не за друго, а защото от онзи ден бях три дни в болница, та се присещам сега да ти го набия в самодоволния, а реално тънещ в невежество дърт гъС.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6074113
Постинги: 2742
Коментари: 26499
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031