Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2020 11:32 - © Империалистическите САЩ гледат на света като на дойна крава
Автор: vaquero Категория: Политика   
Прочетен: 662 Коментари: 2 Гласове:
15

Последна промяна: 28.02.2020 11:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.02.2020г.

    
image
     Известно е, че Съединените щати с помощта на сирийските кюрдски милиции точат нефт от сирийски петролни находища. Затова, въпреки гръмките изявления на Доналд Тръмп за изтеглянето на американските войски от Сирия, всъщност въоръжените сили на САЩ няма да напуснат тази страна доброволно. В крайна сметка Вашингтон доста ясно се насочи към превземането на сирийските нефтени находища и съответно поддържането на контрол над тях, а присъствието на us-американските войски в Сирия е просто необходимо за тази цел. Териториалното разположение на основните центрове за добив на нефт се намира в източната част на страната, близо до границата с Ирак, най-много в провинция Дейр ез-Зор, където бяха съсредоточени и терористите от "Ислямска държава". За ISIS незаконният добив и продажба на нефт и газ беше един от основните източници на пари за структурата и беше осигурен постоянен поток от оръжия и "доброволци" от азиатски и африкански страни. Дори рафинерии и газови заводи бяха под контрола на терористите от ИДИЛ, което даде възможност да се установи непрекъсната продажба на нефт и газ за финансирането им.
Постепенно кюрдските сили успяха да изтласкат бойците на ISIS от районите за добив на нефт и да поемат контрола върху ключовите находища и заводи. И тогава Тръмп каза : "Ислямска държава" се опита да запази контрола над петрола. Сега ние напълно го контролираме. Като цяло единствените военни, които остават на тази територия, са тези, които защитават петрола. Ние имаме петрол и можем да правим с него каквото си искаме". От своя страна The Washington Times уточнява, че петролните кладенци ще бъдат защитени, както от терористи, така и от Русия и Сирия. Така с "добри" намерения започна тривиално разграбване на природните ресурси на Сирийската арабска република, защото Вашингтон бил изразходвал огромни средства за подпомагане на кюрдското национално движение и на сирийските демократични сили като цяло, което означавало, че изразходваните пари трябва да бъдат възстановени, защото Съединените щати никога не дават нещо безвъзмездно.
За да не излезе, че Тръмп е лъжец, не изпълнявайки обещанието си да изтегли войските от Сирия и Ирак след ликвидирането на ИДИЛ, САЩ възнамеряват да разположат в районите с нефтени находища на us-американски частни военни компании, които също се контролират от Пентагона. Финансирането на подобни формирования се планира да се извърши за сметка на постъпленията от продажбата на същото сирийско масло, произведено в Дейр ез-Зор.
Тъй като сирийските кюрди в момента са финансово зависими от САЩ, us-американското ръководство може да се опита да използва кюрдски формации, за да дестабилизира общата политическа ситуация в региона и да окаже натиск върху своите противници – Сирия, Иран, Турция и разбира се Руската федерация. Как ще изглежда такава схема, човек може доста лесно да си представи. Американските войски ще установят контрол върху ключовите петролни находища, след което Вашингтон ще постави ултиматум на кюрдите : или вие правите това, което ние казваме, или ние ви лишаваме от достъп до парите, получени от продажбата на сирийски нефт. И командирите на Силите за самоотбрана и Сирийските демократични сили като цяло, в този случай ще трябва да действат в интерес на САЩ, изпълнявайки задачите, които американското военно командване ще им постави пред тях.
https://topwar.ru/164929-cel-zahvat-nefti-ssha-ne-ujdut-iz-sirii.html

 
image




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. zaw12929 - Постепенно кюрдските сили успяха ...
01.03.2020 03:04
Постепенно кюрдските сили успяха да изтласкат бойците на ISIS от районите за добив на нефт и да поемат контрола върху ключовите находища и заводи. И тогава Тръмп каза : "Ислямска държава" се опита да запази контрола над петрола. Сега ние напълно го контролираме. Като цяло единствените военни, които остават на тази територия, са тези, които защитават петрола. Ние имаме петрол и можем да правим с него каквото си искаме". От своя страна The Washington Times уточнява, че петролните кладенци ще бъдат защитени, както от терористи, така и от Русия и Сирия. Така с "добри" намерения започна тривиално разграбване на природните ресурси на Сирийската арабска република, защото Вашингтон бил изразходвал огромни средства за подпомагане на кюрдското национално движение и на сирийските демократични сили като цяло, което означавало, че изразходваните пари трябва да бъдат възстановени, защото Съединените щати никога не дават нещо безвъзмездно
цитирай
2. vaquero - До 1. zaw12929
01.03.2020 05:12
Не дават нищо безвъзмездно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vaquero
Категория: Забавление
Прочетен: 1167729
Постинги: 270
Коментари: 6279
Гласове: 11458
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031