Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2020 07:07 - Митове или история от митове ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3155 Коментари: 42 Гласове:
8

Последна промяна: 15.03.2020 08:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                 ... ИЛИ ИМАМЕ ЛИ НУЖДА ОТ ТАКАВА ИСТОРИЯ



Ново потвърждение за арестуваната у нас историческа истина, свързана с Русия BY ИВО ИНДЖЕВ  МАРТ 11, 2020  POST A COMMENT  

image
          

Знаете ли защо на художника Георги Липовански ( на снимката от екрана на БНТ) не разрешават от десетилетия да издаде дневника на своя прадядо Райчо Николов, сражавал се като опълченец на връх Шипка? Покойният директор на военноисторическия музей Петко Йотов категорично му отказал дори да снима документа. Без обяснения.

Георги Липовански обаче не се отказва. Сподели с автора на тези редове, че опитва отново и постига напредък. Получил е разрешение да снима реликвата от Соня Пенкова, сменила на поста откровения русофил като директор на Военноисторически музей през 2010 година. Съдейки по нейни интервюта, тя е сред историците, които правят крачка напред в осмислянето на българската роля в освобождението на България без да плаща задължителния данък преклонение пред Русия по обичайния за московската пета колона начин. https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7325358

И все пак…

Все пак Соня Пенкова обяснила на бившия депутат от Великото народно събрание Георги Липовански, един от участниците в гладната стачка на 39-те сини депутати през юли 1991 г., защо дневникът на прадядо му не вижда бял свят ( без да твърди, че това няма да се случи някога ).

Причината е в онова, което Георги Липовански успява все пак да забележи в записките на своя прародител и дори да разкаже частично в предаването “Джинс” на БНТ. https://www.youtube.com/watch?v=muSinOcCIdE 

Райчо Николов свидетелства в дневника си “неуважително” за пияните руснаци в село Шипка, които отказали да помогнат на българските опълченци в отблъскването на огромната османска войска. Става ясно, че за онези, които са се били на върха заедно с българите, знаем подробности, но за “малката подробност”, че други от тях са отказали да се бият, наблягайки на пиянството, не ни се позволява да узнаем.

Георги Липовански обяснява и защо руските военни яздели по двама на кон. Не било заради недостига на коне, а за да може по-малко пияният от тях да придържа по-нафиркания. Това бил стар “казашки номер”, пише в арестувания в музея дневник свидетелят Райчо Николов.

Какво може да се добави като коментар към тази малка наглед, но твърде  многозначителна история за избирателното отношение към историята ни в зависимост от това, дали нейният прочит засяга с нещо негативно образа на Русия, граден старателно с десетилетия с цел българите да стоят на колене пред него вечно като пред икона на светец?

Въпросът, който се натрапва сам, е: не стига че истината за руската роля се крие в руските архиви ( от българи и руснаци вкупом), “малко” е, че българските архиви са похитени от съветските окупатори и продължават да са недостъпни и до днес за българските погледи, но и документите, с които разполагаме в българските музеи се намират под невидимата охрана на московската пета колона. 

Историята на Райчо Николов геройски преплувал край Силистра на 14 годишна възраст Дунав, за да предупреди руската армия за настъпващи османски войски по време на Кримската война ( 1853-1856 г.), е известна. Младежът заминава по-късно за Русия и достига чин капитан от руската армия. Разочарован от руската действителност, той се уволнява от 56-ти Житомирски полк, а в опълчението участва в боевете на Шипка като командир на дружина. Героят от Силистра и Шипка пада покосен от предателски български куршум като единствена жертва на Съединението в Пловдив на 6 септември 1885 година.

Попитах по този повод Георги Липовански защо прадядо му е явно “недолюбван” от официалната българска историография. Жожо ( както го наричат приятелите му) беше лаконичен: защото заминава за Русия като русофил, а се връща от там убеден “русофоб”. 

По подобен начин много български комунисти, посетили за първи път СССР, се превръщат в антикомунисти, както пише в един от задочните си репортажи Георги Марков.

На такива български герои ноктите на двуглавия имперски орел, които и до днес държат в зависимост своята мърша в България, отмъщават до четвърто поколение. Самият Липовански отбеляза, че положението в задкулисието на българската историческа наука наистина не е за разправяне – за него осведомените проговарят само шепнешком и далеч от публичността, както в този случай, когато се опитал да “разрови” историята с дневника на прадядо му.

Ако разкритието на Георги Липовански  ви се струва незначително, почакайте да видите какво ще стане, ако някой ден стане чудо и проговорят архивите за руското съучастие в извънсъдебното ( защото става дума за следствие, а не за съд ) убийство на националния ни герой Левски с прякото участие на четирима заседатели, посочени от Игнатиев . Засега слугите на руското влияние у нас се отбраняват с факта, че няма преки доказателства за руската подстрекателска роля за обесването на Дякона и това им е достатъчно я отричат. 

Самите руски историци, оставяйки прислугата си у нас да се пържи сама на разгарящия с огън на разкритията, мълчат надменно. Това имперско премълчаване издава тяхната осведоменост за грозната истина – само се опитайте да си представите как биха изригнали, ако можеха да докажат, че Русия не е подстрекавала османците да обезглавят националноосвободителното ни движение!

Ами ако архивите все пак проговорят и нови източници потвърдят руското задоволство от разправата с Левски, изразено от руския посланик Игнатиев в онова негово писмо, в което осведомява Санкт Петербург , че “ “щастливият изход от Софийската афера се дължи на умереността на Великия везир, който този път изглежда е последвал нашите съвети”? 

Резултатът от такова разкритие би имал ефекта на Съединението, което най-после да бъде позволено на “сите българе”, разединявани съзнателно век и половина в интерес на евразийските конкуренти на османците в политиката им да разделят и владеят българите. 

Съединението от 1885 година заслужава да получи най-после шанса да заеме заслужено своето място на истинския български Национален празник, съгласихме се с Георги Липовански в разговора, породен от историята на арестувания по русофилски съображения в българския музей дневник на неговия прадядо. 

 
... 




Гласувай:
8



1. fun1001 - http://www.extremecentrepoint.com/archives/4878
15.03.2020 07:36
д.утро, гете, ето още един БГ сайт..
и аз си имам колекция, и се дообразовам../признавам, отскоро..(
........
защото, съм търсач, човек с Достойнство и чест,
а тези..."наште" блоКови анонимни мишки...
де да знам, защо ли им обръщаме сериозно внимание..
виж и аз ,какво публикувам/ за Човешката История, и Хроника на Земята..
онуй, черно-вредно-долно, ми идва на гости в 22 55, и ми събаря Табличката
за гости, с лакът!!
ко да ги правиш.. родени червени...аристократи..))
хубава Тема си задал за Неделята, поздрав, ще се върна...
цитирай
2. getmans1 - Добро утро ДЖУЛ ...
15.03.2020 09:00
fun1001 написа:
д.утро, гете, ето още един БГ сайт..
и аз си имам колекция, и се дообразовам../признавам, отскоро..(
........
защото, съм търсач, човек с Достойнство и чест,
а тези..."наште" блоКови анонимни мишки...
де да знам, защо ли им обръщаме сериозно внимание..
виж и аз ,какво публикувам/ за Човешката История, и Хроника на Земята..
онуй, черно-вредно-долно, ми идва на гости в 22 55, и ми събаря Табличката
за гости, с лакът!!
ко да ги правиш.. родени червени...аристократи..))
хубава Тема си задал за Неделята, поздрав, ще се върна...


... Срамота ще е, на днешно време когато има достъп до повече информациячовек да не се поинтерисува кое-как е било в подробности.
Помниш ли какво ти писах, как аз възприемам истината, със известно съмнение защото лъжата е винаги категорична, за да изглежда достоверна

Е, големият писач на СТАТИИ, Рустам в последният си постинг КАТЕГОРИЧНО твърди, че едвали не на Шипка по време на боевете е нямало оплченци ... И ЗАБЕЛЕЖИ, НАПИСАНО КАТЕГОРИЧНО С ТЪМЕН ДЕБЕЛ ШРИФТ И БЕЗ ДА ПОСОЧИ ЛИНК А, иначе много обича да ги изисква.
цитирай
3. rustam - Добро утро!
15.03.2020 09:17
Опълченци, разбира се , е имало и твърдението ти, че го отричам, само по себе си, е манипулацийка. Имало е, но да се казва, че са "спасили войната, императора" е поетична метафора. Красива, но метафора. Имало е опълченци, срещу тях са били най-слабите турски сили, опълченците хукват да бягат на 11 август и това в одата на Вазов го няма, макар че са се заклели да умрат, но да не отстъпят. Виж, руснаците не отстъпват, дори на 12 август, когато опълченците са изтеглени в Габрово. На Шипка в августовските боеве загиват 3500 руснаци и 500 опълченци, ето това е.
цитирай
4. fun1001 - ))) така ее,радо..слушам внимателно аз...
15.03.2020 09:29
Помниш ли какво ти писах, как аз възприемам истината, със известно съмнение защото лъжата е винаги категорична, за да изглежда достоверна/

Русти, гледаме.../от първият ред, и с пуканки..)
блогоспора за теззи Супер Хора - братята руснаци,
отива вече към Водевил..)
просто..мужиците ,са винаги полупияни, и Винаги готови да умрат../патология
Знам ги,познавам ги...отблизооо..
споменавала съм, че и моят мъж, бе 50% руска семка, в кръвта и мозъка си...
луда работа, но беше Огън момче,затова го обичах 25г..
Мир на неспокойният му Дух!!
цитирай
5. getmans1 - Опълченци, разбира се, е имало и ...
15.03.2020 09:56
rustam написа:
Опълченци, разбира се , е имало и твърдението ти, че го отричам, само по себе си, е манипулацийка. Имало е, но да се казва, че са "спасили войната, императора" е поетична метафора. Красива, но метафора. Имало е опълченци, срещу тях са били най-слабите турски сили, опълченците хукват да бягат на 11 август и това в одата на Вазов го няма, макар че са се заклели да умрат, но да не отстъпят. Виж, руснаците не отстъпват, дори на 12 август, когато опълченците са изтеглени в Габрово. На Шипка в августовските боеве загиват 3500 руснаци и 500 опълченци, ето това е.


... При идването на Брянци е започнало и превъоръжаване на оълчението нощно време в Габрово ... през цялата време само една дружина е имало като постоянен резерв преди ГАБРОВО през цялато време горе са били 4-5 дружини ... Изтеглени са след 12
Колкото до поетическите „метафори„ никога не са били доводи за мен, ... дори язвителни „закачки„ в коментарите ми, други са там специалистите.

... Не мисля, че и това което сега показвам е метафора ... но разбива митове
цитирай
6. 1997 - Историята е комплекс от разкази
15.03.2020 10:01
getmans1 написа:
... ИЛИ ИМАМЕ ЛИ НУЖДА ОТ ТАКАВА ИСТОРИЯ

Колкото повече истински разкази, толкова по- добре. Смятам, че разказът на Райчо Николов би допълнил историята. Смятам, че Липовански е редно да има достъп до архивите и това е защитено от закона. Това, че са приели документите в НИМ, че там те са съхраняват означава, че имат стойност. Издаването им е право както на НИМ, така и на други лица. Нека и Липовански си печели от издаването.
Друг е въпросът дали не иска да ги издаде едностранно- само избрани откъси, което си е манипулация. Да даваш част от истината си е жива лъжа. Съдейки по интервюто, смятам, че има предубеденост, която не е честна.
цитирай
7. elenkokoschkov - ЗАЩО ДА НЕ ПИЯТ?
15.03.2020 10:03
МОЖЕ ДА ИМ Е ЗА ПОСЛЕДНО !
ТЕ И ПРЕЗ ВСВ ПРЕДИ ВСЕКА БИТКА СА ОБРЪЩАЛИ СТАКАНЧИК ВОДКА!
НЕЩО КАТО АНТИДЕПРЕСАНТ!
цитирай
8. fun1001 - 7. elenkokoschkov - ЗАЩО ДА НЕ ПИЯТ?
15.03.2020 10:28
кокошке цецке, не ми кудКудякай с тезз Главни букви,
ами, иди, нахрани козленцата...
бабаЯга такава, не я затвори таз големаа уста,10г тук, с 10 имена, дрискаш
русские шитни и повърни, тьй голодноя сука...

гете,сорри, но тва чудо, пълзящо..зловони по 25ч..
цитирай
9. elenkokoschkov - ЧЕРВЕНА ШАПЧИЦЕ
15.03.2020 10:58
fun1001 написа:
кокошке цецке, не ми кудКудякай с тезз Главни букви,
ами, иди, нахрани козленцата...
бабаЯга такава, не я затвори таз големаа уста,10г тук, с 10 имена, дрискаш
русские шитни и повърни, тьй голодноя сука...

гете,сорри, но тва чудо, пълзящо..зловони по 25ч..

НЯМА ДА ТИ ВИКАМ -"ПУТКО ЗАСПАЛА!"
ЗА ДА НАРУШАВАМ ДОБРИЯ ТОН НА ТОЗИ БЛОГ!
СМЕНЯЙ СИ ПАМПЕРСИТЕ И НЕ СЕ БУТАЙ КЪДЕТ' НЕ ТИ Е МЕСТОТО!
ГЕТ ,ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ ,КОГАТО СЪМ С ТЕЛЕФОНА ,МАЛКИТЕ СА МИ МНОГО ДРЕБНИ!
И ЧЕРВЕНА ЧАП(Ц)ИЦЕ НЕ МЕ БЪРКАЙ С КОГОТО И ДА Е В ТОЗИ БЛОГ!
НЕДОКЛАТЕНЯК ИЗКУКАЛ!!!
цитирай
10. missana - Много интересни факти /поне за мен/.
15.03.2020 11:09
Поздравление, getmans1!
цитирай
11. vencivaleri1951 - ,,Кралство за кон заменям ,,
15.03.2020 11:14
А е можело по изгодна оферта- Кралство за половин кон , стига на него да е плупиян руснак. ,,Тудорите ,,нямаше да дойдат на власт и светът днес определено щеше да бъде по друг. Чета историкът и географът Инджев и ми става страшно. Рашките не един
път да поили конете си в реките на Западна и Централна Европа. Разбирам ,че това е ставало по двама на кон, единият от ездачите мъртво пиян, другият полупиян. Питам се , какво би станало, ако всеки беше на кон и условно трезв. Казвам условно , защото знаем и за канчето ром, коняк, водка....като задължителна дажба пред сражение. По късно и опиати дори. Знаем в кои лаборатории бе създаден ЛСД и с каква цел. Питам се и кой се е грижил за хергелетата свободни коне на пияните руснаци.
След това ,,географът,, вече, отново ме хвърля в смут. Прадядото се отвратил от руската действителност в Житомир!?
Мен некадърните съветски географи са ме учили явно погрешно, че Житомир е град в Украйна доста на Северозапад или там действителността е била украинска, полска, дори и литовска, но много малко руска. След това въпросните пияни казаци донски,кубански или от Запорожието . Щото
южните - Дон, Кубан са силно редуцирани по време на Кримската война.
Питам се, защото когато в последно време се говори за Освобождение, то главно ни освобождават фини, укри, поляци.... Когато става обаче въпрос за пиянство, плячкосване , слаби военни решения /каквито безспорно има/ вече говорим за руснаци!?
И да стигнем накрая до ,,джелатина,, на Апостола - граф Игнатиев. Кого представлява графа? Според историята - победена току що страна от Турция и съюзниците и от Запада? Легацията му е от четирима човека и турски обслужващ персонал. Легациите на Западните страни са от десетки служители и дипломати, разположени са в дворци. Да ,Игнатиев е почитан като дипломат , но главно заради личните си качества и успехи като дипломат в Китай, Кавказ. Впрочем в лоши отношения с граф Гончаров и от там и с двора. Та питам съюзниците ли имат в Турция повече
влияние, или вечния враг Русия, който упорито и методично изтласква Турция от Европа? Днес Турция има три процента от територията си в Европа, срещу 28в 18 век, когато Русия започва да изтласква османлиите. И тези три процента остават във владение на султана, единствено заради защитата от Запада , която получава и във войни и в преговори. Тоест когато виним Игнатиев за Левски, би трябвало да виним и западните дипломати , които в пъти са имали по голямо влияние от руските. И наистина ли разумен човек, който познава високомерието на руския двор може да помисли, че са знаели нещо, или ги е интересувал български комита? То турците разбират за мащабите на дейността на Левски от Димитър Общи и са силно изненадани. Те и за това назначават толкова значима комисия ви главен с двама генерали/паши/, единият член на Държавния съвет. четирима българи, единият член на държавния съвет. И се издават две смъртни присъди. Не се издават повече, защото Левски мълчи.
И нека да си припомним каква е дейността на Левски. Оглавява Революционен комитет. Създава множество комитети, организирани са към 12000 бойци. Събират се пари за оръжие и се закупува такова . Тоест подготвя се многмащабно освободително въстание в Османската империя и то е ръководено от Левски. Отделно имаме и криминално престъпление-обир с летален изход.
Хайде хипотетично да прехвърлим всичко това в днешната действителност. Нека това да се случи в най- демократичната и законово послушна страна САЩ.
Нека всичко това което организира Дякона, да става да кажем под ръководството на някой Родригес в щата Ню Мексико. Днес 14 3 2020 г каква би била присъдата. Някой съмнява ли се, че ще бъде максималната?
И това след век и половина.?
Просто трябва да сме слепци да не видим, че нито една балканска страна не получава суверенитет без руски оръжие. Имперски интереси? Абсолютно вярно! При това интересите на няколко империи се сблъскват. Резултатът е ясен. Без малка част от Европа Османската империя е изтласкана извън континента. Ние ставаме суверенна държава. Шанс да се случи това без външна намеса - никакъв. Справка- кюрдите.
Останалото е белетристика и манипулация.
цитирай
12. fun1001 - КОЙ си ТИ, я да чуем))))..радо е радо, аз Юлия...стар, е Жоро..
15.03.2020 11:23
ГЕТ ,ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ ,КОГАТО СЪМ С ТЕЛЕФОНА ,МАЛКИТЕ СА МИ МНОГО ДРЕБНИ!

elenkokoschkov ..
на кого се обясняваш...на Св Петър, ли?
..ИДИОТски Елементалий..
цитирай
13. elenkokoschkov - БОЛИ МЕ ХУЯ ,КОЯ СИ!
15.03.2020 11:42
fun1001 написа:

КОЙ си ТИ, я да чуем)))).. аз Юлия.....

ЧЕРВЕНА ШАП(Ц)ИЦЕ!
цитирай
14. get - До 11. vencivaleri1951 - ВенциславЕ - колко пъти С ФАКТИ ДА ДОКАЗВАМ - доколко си "ерудиран", въпреки твоите претенции за ... ?
15.03.2020 11:49
... което се опитваш, кокетирайки с думи от Шекспир - да внушиш на четящата те публика?
vencivaleri1951 написа:


,,Кралство за кон заменям ,,А е можело по изгодна оферта- Кралство за половин кон , стига на него да е плупиян руснак. ,,Тудорите ,,нямаше да дойдат на власт и светът днес определено щеше да бъде по друг.


- Хаха-ха-ха?!!! ... четейки долното?
vencivaleri1951 написа:

... граф Игнатиев. Кого представлява графа?
Впрочем в лоши отношения с граф Гончаров


С този коментар ... за Игнатиев и отношенията му с външния министър на имперска Русия - направо "изтрепваш рибата" и нанасяш още по-големи, наспроти съществуващите - интелектуални щети у четящата те И ПО-ВАЖНОТО - ВЯРВАЩА ТИ читателска "МОДЕРНО ЛЯВА" комунистическа посредственост в блог бг.?? :((( !

Значи ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР НА РУСИЯ ... ТИ ПРАЗНОДУМАЙКИ първо:
А) ПОНИЖИ В ЗВАНИЕ-ДОСТОЙНСТВО ... та от КНЯЗ, ГО НАПРАВИ ГРАФ(?);
Б) та и му "стана кръстник"(!) - та от ГОРЧАКОВ - го нарече с името на автора, на повестта "Обломов", произхождащ НЕ ОТ ДОРЯНСТВОТО ... а от втора купеческая ГИЛДИЯ :)) ?

Венци - докога ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЕ ГАВРИШ СЪС НАС - "по-малко ЕнтЕлЕгентните" от теб - опоненти?
Как нямаш малко от малко Срам бре-е-е? Ти ТАКА "ДОБРЕ ПОЗНАВАЩИЯ" кОлтурата и ГЕОГРАФИЯТА - българо-руски ЕнтЕлЕгентЕ, по силата на това, че си завършил УбрАзАванието си в Рассея :))) ?
цитирай
15. eva666 - Гет, ако не изтриваш.Спама,
15.03.2020 11:54
ще стане...Майняно, като на селото на Кокошко/ БЕЗ хуя ))))
......
цитирай
16. starforlife - Радо, извини ме, но ще си позволя една реклама на постинга ми от току що.
15.03.2020 12:01
Ей го на:
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2020/03/15/bila-ohranitelski-bitovo-nishteten-pir-po-vreme-na-koronavir.1700698
цитирай
17. starforlife - Но:
15.03.2020 12:03
Вече бях прочел твоя настоящ и сега, в коментара си при мен (реално дойдох, за да взема част от коментара на "Демагог 1951") ще видиш как свързвам празноговоренето от вчера на "Демагог 1951" с новия си постинг и реплика към шембьо-рустьо.

До след малко.
(Или може и не толкова малко)
цитирай
18. rustam - Значи има две версии:
15.03.2020 12:03
getmans1 написа:
rustam написа:
Опълченци, разбира се , е имало и твърдението ти, че го отричам, само по себе си, е манипулацийка. Имало е, но да се казва, че са "спасили войната, императора" е поетична метафора. Красива, но метафора. Имало е опълченци, срещу тях са били най-слабите турски сили, опълченците хукват да бягат на 11 август и това в одата на Вазов го няма, макар че са се заклели да умрат, но да не отстъпят. Виж, руснаците не отстъпват, дори на 12 август, когато опълченците са изтеглени в Габрово. На Шипка в августовските боеве загиват 3500 руснаци и 500 опълченци, ето това е.


... При идването на Брянци е започнало и превъоръжаване на оълчението нощно време в Габрово ... през цялата време само една дружина е имало като постоянен резерв преди ГАБРОВО през цялато време горе са били 4-5 дружини ... Изтеглени са след 12
Колкото до поетическите „метафори„ никога не са били доводи за мен, ... дори язвителни „закачки„ в коментарите ми, други са там специалистите.

... Не мисля, че и това което сега показвам е метафора ... но разбива митове

1. Опълченците спасяват прохода, войната и царя дори. Пита се: след като опълченците са помогнали на руснаците, защо е трябвало на тях някой да им помага?

2. Опълченците не получават помощ от руснаците. Руснаците само пият и гледат как опълченците се мъчат с турците и поради тази причина опълченците бягат от позициите си да се спасяват.

Въобще не е ясно кой на кого помага и т.н. Опълченските дружини са изтеглени веднага на 12 август, след като пристига ген. Драгомиров с резерва. Именно той спасява позициите, след като са опразнени от българите. Също така в най-страшното време, зимата, когато се охранява Шипченския проход, там опълченнци няма. Факт. Следващата битка, в която участват българските опълченци е атаката на Шейново като като част от отряда на ген.Святополк - Мирский и това е. Междувпрочем, през цялото това време, "големият български революционер" Ст.Стамболов се подвизава като преводач в тила.
цитирай
19. starforlife - Пренасям от при мен и се юрвам по задачи:
15.03.2020 12:30
rustam написа:
Опълченци, разбира се , е имало и твърдението ти, че го отричам, само по себе си, е манипулацийка. Имало е, но да се казва, че са "спасили войната, императора" е поетична метафора. Красива, но метафора. Имало е опълченци, срещу тях са били най-слабите турски сили, опълченците хукват да бягат на 11 август и това в одата на Вазов го няма, макар че са се заклели да умрат, но да не отстъпят. Виж, руснаците не отстъпват, дори на 12 август, когато опълченците са изтеглени в Габрово. На Шипка в августовските боеве загиват 3500 руснаци и 500 опълченци, ето това е.

- Третата снимка е нарочна и най-вече цели да наблегне на улицата.
"Георги Димитров" - така се казваШЕ улицата на която в П-ще се намира първия ми недвижим имот.
И ето ти "политическия" елемент в коментара ми, който касае реплика пък спрямо шкембьо-рустьо в новия му лицемерен коментар под новия постинг на Радо, давам линк:
http://getmans1.blog.bg/politika/2020/03/15/mitove-ili-istoriia-ot-mitove.1700657
Коментар трети.
Рустьо... Шкембьо... Да назовават улицата ми "Георги Димитров", а не както е ВЕЧЕ "Нистор Ружеков"... Е чиста проба част от повсеместното и тотално промиване на мозъците по времето на соца.
Защото Нистор Ружеков е панагюрски опълченец на Шипка, без героизма на когото нямаше да го има Георги Димитров, но трябваше да дойде Демокрацията, че и такива герои да получат поне такова призвание - улици, площади и прочие да носят техните имена, а не както беше преди - да има десетки улици в родния ми град (и въобще България), носещи имената на РУСКИ (льольовци) пълководци, и НИТО ЕДНА на такъв БЪЛГАРИН!
цитирай
20. get - До 18. rustam - Ами НЯМА БЕ рустЕме ... Няма! Както в ГЛъВъТъ ти няма НИЩО !!?
15.03.2020 12:40
rustam написа:
getmans1 написа:
rustam написа:
Опълченци, разбира се , е имало и твърдението ти, че го отричам, само по себе си, е манипулацийка. Имало е, но да се казва, че са "спасили войната, императора" е поетична метафора. Красива, но метафора. Имало е опълченци, срещу тях са били най-слабите турски сили, опълченците хукват да бягат на 11 август и това в одата на Вазов го няма, макар че са се заклели да умрат, но да не отстъпят. Виж, руснаците не отстъпват, дори на 12 август, когато опълченците са изтеглени в Габрово. На Шипка в августовските боеве загиват 3500 руснаци и 500 опълченци, ето това е.


... При идването на Брянци е започнало и превъоръжаване на оълчението нощно време в Габрово ... през цялата време само една дружина е имало като постоянен резерв преди ГАБРОВО през цялато време горе са били 4-5 дружини ... Изтеглени са след 12
Колкото до поетическите „метафори„ никога не са били доводи за мен, ... дори язвителни „закачки„ в коментарите ми, други са там специалистите.

... Не мисля, че и това което сега показвам е метафора ... но разбива митове

1. Опълченците спасяват прохода, войната и царя дори. Пита се: след като опълченците са помогнали на руснаците, защо е трябвало на тях някой да им помага?

2. Опълченците не получават помощ от руснаците. Руснаците само пият и гледат как опълченците се мъчат с турците и поради тази причина опълченците бягат от позициите си да се спасяват.

Въобще не е ясно кой на кого помага и т.н. Опълченските дружини са изтеглени веднага на 12 август, след като пристига ген. Драгомиров с резерва. Именно той спасява позициите, след като са опразнени от българите.
...


- Както няма ... или поне съотношението е 40:60 в полза на ОПЪЛЧЕНЦИТЕ - ... при БИТКАта-АВАНТЮРА от 31 юли 1877 г. НА "Челният руски отряд" оглавяван от ген.Гурко, ПРИ Стара загора?

Планът ВОЕНЕН и ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ ДОГОВОРЕНОСТИ на Русия С ЕВРОПЕЙСКИТЕ СИЛИ - предвиждат: Да се създаде Българска държава ДО СТАРА ПЛАНИНА!
- Това е ПЛАН МАКСИМУМА ! ... от КОЙТО, КАКТО И ДА Я ВЪРТИМ И УСУКВАМЕ "ИСТИНАТА" СЕ ВИЖДА?
- Руснаците целят да създадат ЕДНА ЛИМИТАРНА И ПОПАДАЩА ПОД ТЕХЕН ПРОТЕКТОРАТ ДЪРЖАВА ... УЖ НА БЪЛГАРИТЕ, НО УПРАВЛЯВАНА ОТ ТЯХ ... Та след време, когато отново наберат сили, да продължат ЗАВОЕВАНИЯТА СИ НА ЮГ - "Проливите и Царграда" - което им е стратегическата цел!
- Който ПЛАН Русия започва от Петър Първи, през ЗАВЕТА МУ следван от Екатерина Великата-нимфоманка ... та до времена на император Николай Втори-последний се следва!

- А вече във ВРЕМЕНА НА СОЦИАЛИЗМА - при цар Сталин Първи - отново се превръща в основна военно-политическа доктрина на РУСКАТА СОЦИАЛ-ИМПЕРИЯ!!
цитирай
21. vencivaleri1951 - За княза си прав, моя грешка е, но за ,,Гончаров, вини андроида
15.03.2020 12:59
Впрочем, не името е важно в случая и забрави за малко милиционерската практика, че дреболии в следствието няма. И това при вас е така. Аз попитах две неща. Защо само руските дипломати ще са виновни за Левски , като и като бройка и като влияние са по на заден план от западните си колеги. И наистина ли смяташ като човек по сведущ от нас в материята, че някой е могъл да повлияе на толкова представителна комисия.
След това попитах, каква би била присъдата за подобен състав
в днешно време в която и да е страна? Според мен максимална, а според теб?
Ако разгледаме присъдата на Вапцаров, който общо вз
ето е фигурант , то ти ще кажеш, че е перфектна и трудно би могло да ти се оспори. Левски организира широкомащабна и въоръжена освободителна война срещу Османската империя и турците едва ли не да се дърпали, но Игнатиев бил настоял и на него не могли да откажат защото бил най- влиятелния в Цариград. Хайде не ме разсмивай.

Колкото за Ричард трети. Ами как да се отнася човек към вас ,,ЕнтЕ лИгентите,, които ни обясняват защо руснаците яздили по двама... То в тази посока има много писано е народния фолклор...
Защо милиционерите ходят по трима, как ядат след зъболекар от другата страна - на улицата. Колко милиционери завъртат Ел крушка...

get написа:
... което се опитваш, кокетирайки с думи от Шекспир - да внушиш на четящата те публика?
vencivaleri1951 написа:


,,Кралство за кон заменям ,,А е можело по изгодна оферта- Кралство за половин кон , стига на него да е плупиян руснак. ,,Тудорите ,,нямаше да дойдат на власт и светът днес определено щеше да бъде по друг.


- Хаха-ха-ха?!!! ... четейки долното?
vencivaleri1951 написа:

... граф Игнатиев. Кого представлява графа?
Впрочем в лоши отношения с граф Гончаров


С този коментар ... за Игнатиев и отношенията му с външния министър на имперска Русия - направо "изтрепваш рибата" и нанасяш още по-големи, наспроти съществуващите - интелектуални щети у четящата те И ПО-ВАЖНОТО - ВЯРВАЩА ТИ читателска "МОДЕРНО ЛЯВА" комунистическа посредственост в блог бг.?? :((( !

Значи ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР НА РУСИЯ ... ТИ ПРАЗНОДУМАЙКИ първо:
А) ПОНИЖИ В ЗВАНИЕ-ДОСТОЙНСТВО ... та от КНЯЗ, ГО НАПРАВИ ГРАФ(?);
Б) та и му "стана кръстник"(!) - та от ГОРЧАКОВ - го нарече с името на автора, на повестта "Обломов", произхождащ НЕ ОТ ДОРЯНСТВОТО ... а от втора купеческая ГИЛДИЯ :)) ?

Венци - докога ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЕ ГАВРИШ СЪС НАС - "по-малко ЕнтЕлЕгентните" от теб - опоненти?
Как нямаш малко от малко Срам бре-е-е? Ти ТАКА "ДОБРЕ ПОЗНАВАЩИЯ" кОлтурата и ГЕОГРАФИЯТА - българо-руски ЕнтЕлЕгентЕ, по силата на това, че си завършил УбрАзАванието си в Рассея :))) ?
цитирай
22. get - До 21. vencivaleri1951 - За княза си прав, моя грешка е ОТГОВОР: Венци "обвинявам те" в Оф-топик ?! Знаеш ли що е ?
15.03.2020 13:31
vencivaleri1951 написа:

Впрочем, не името е важно в случая и забрави за малко милиционерската практика, че дреболии в следствието няма. И това при вас е така. Аз попитах две неща. Защо само руските дипломати ще са виновни за Левски , като и като бройка и като влияние са по на заден план от западните си колеги.
...
присъдата на Вапцаров


Ти си подобно да даскал рустЕм-бургазлъ?
Който "опровергавайки българските митове" за "Освободителната война" ... да такава степен обръща логиката - Та? ... поставя каруцата пред ... "магарето"?

Сега ПЪРВО ЗА ВОЙНАТА "ОСВОБОДИТЕЛНА-та" ли говорим или за СЛУЧКА:Защо и от КОЙ Е ОБЕСЕН ЛЕВСКИ. Причини? - с ЧЕТИРИ ГОДИШНА ДАВНОСТ-ИСТОРИЯ ОТ ПРЕДИ НЕЯ?

Аз мисля за ВОЙНАТА "ОСВОБОДИТЕЛНА" ГОВОРИМ - предвид ЗАГЛАВИЕ и СЪДЪРЖАНИЕ НА ПОСТА прекопиран от "адаша ми", гласящ:
"Ново потвърждение за арестуваната у нас историческа истина, свързана с Русия" ???

И от тук да ПИТАМ: Какво ОТНОШЕНИЕ ИМА ПРОЦЕС-СМЪРТ НА ЛЕВСКИ ... НА ВАПЦАРОВ ... с войната от 18771878 година?

Когато НАМЕРИШ НУКАКВА "ВЪТРЕШНА ВРЪЗКА" - тогава МЕ РАЗПИТВАЙ за роля и място на граф Игнатиев - Левски - Вапцаров и т.н. ВЪВ ВРЪЗКА С РАЗГЛЕЖДАНАТА КОНКРЕТИКА ... криеща се зад понятието ВОЙНА?
цитирай
23. getmans1 - . . . . . Чета историкът и географът ...
15.03.2020 14:17
vencivaleri1951 написа:
.....
Чета историкът и географът Инджев и ми става страшно.
... ХУБАВО СИ МИСЛЕХ АЗ ПОЕДНО ВРЕМЕ ДА СЪКРАТЯ СТАТИЯТА САМО ДО СПОМЕНИТЕ, ЧЕ И АВТОРА ДА МАХНА ... ПИСНА МИ ДА СЕ ГАВРИШ С ХОРАТА - НАИЗУС ТИ ЗНАМ РЕЧИТАТИВА

vencivaleri1951 написа:
След това ,,географът,, вече, отново ме хвърля в смут. Прадядото се отвратил от руската действителност в Житомир!?
Мен некадърните съветски географи са ме учили явно погрешно, че Житомир е град в Украйна доста на Северозапад или там действителността е била украинска, полска, дори и литовска, но много малко руска.
... ВИЖДАШ ЛИ СЕГА, КАК ТИ ДЕЛИШ РУСИЯТА ... по заповед на щуката Гундяев

vencivaleri1951 написа:
След това въпросните пияни казаци донски,кубански или от Запорожието . Щото южните - Дон, Кубан са силно редуцирани по време на Кримската война.
... ТУК ВЪПРОСЪТ Е, КАКВО ЗНАЧИ „РЕДУЦИРАНЕ„


vencivaleri1951 написа:
Питам се, защото когато в последно време се говори за Освобождение, то главно ни освобождават фини, укри, поляци.... Когато става обаче въпрос за пиянство, плячкосване , слаби военни решения /каквито безспорно има/ вече говорим за руснаци!?
... А, АЗ СЕ ПИТАМ ЗАЩО САМ НЕ СИ ОТГОВОРИШ НА ТОЗИ ВЪПРОС ИЛИ ГУНДЯЕВ ВЕЧЕ НЕ ДАВА ДАЖЕ ДА СИ ПОМИСЛИШ НеЩО ДОБРО ЗА „БИВШИТЕ„ НИ БРАТЯ ПО ИДЕИ И ОРЪЖИЕ ... де гиди подлоганско мислене, де


vencivaleri1951 написа:
И да стигнем накрая до ,,джелатина,, на Апостола - граф Игнатиев.
... ПРЕДИ ДА ХОДИШ ДО САЩ НЕ БЕШЕ ЛИ РЕДНО ДА ДАДЕШ ПРИММЕР БЪЛГАРСКИ С ТИЯ ДЕТО БУНТУВАХА БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙНИЦИ, „АНТИФАШИСТКОТО„ КРЪВОПОЛИТИЕ И КАП. ХАРЛАКОВ
цитирай
24. getmans1 - ДО - 9. elenkokoschkov - ЧЕРВЕНА ШАПЧИЦЕ 10:58
15.03.2020 14:24
... Този тип коментари са неприемливи ... в блога има достатъчо блогове в които да се изявяваш по този начин
цитирай
25. getmans1 - 1. Опълченците спасяват ...
15.03.2020 14:41
rustam написа:
getmans1 написа:



rustam написа:
1. Опълченците спасяват прохода, войната и царя дори. Пита се: след като опълченците са помогнали на руснаците, защо е трябвало на тях някой да им помага?

2. Опълченците не получават помощ от руснаците. Руснаците само пият и гледат как опълченците се мъчат с турците и поради тази причина опълченците бягат от позициите си да се спасяват.

Въобще не е ясно кой на кого помага и т.н. Опълченските дружини са изтеглени веднага на 12 август, след като пристига ген. Драгомиров с резерва. Именно той спасява позициите, след като са опразнени от българите. Също така в най-страшното време, зимата, когато се охранява Шипченския проход, там опълченнци няма. Факт. Следващата битка, в която участват българските опълченци е атаката на Шейново като като част от отряда на ген.Святополк - Мирский и това е. Междувпрочем, през цялото това време, "големият български революционер" Ст.Стамболов се подвизава като преводач в тила.

... В статията не виждам материал в основа на който да правиштези заключения ... в моите коментари също

Колкото до язвителната забележка за СТАБОЛОВ щи ти припомня,че един друг революционер също е бил преводач още по-дълбоко в тила, силно руския човек О. ПАНОВ ... чудно що го няма на подписването на САНСТЕФАНСКИЯТ ДОГОВОР

... Ех, даскале, даскале ...


цитирай
26. dobrodan - Не е съвсем по темата, обаче?
15.03.2020 14:56
Русти, гледаме.../от първият ред, и с пуканки..)
блогоспора за теззи Супер Хора - братята руснаци,
отива вече към Водевил..)
просто..мужиците ,са винаги полупияни, и Винаги готови да умрат../патология
Знам ги,познавам ги...отблизооо..
споменавала съм, че и моят мъж, бе 50% руска семка, в кръвта и мозъка си...
луда работа, но беше Огън момче,затова го обичах 25г..
Мир на неспокойният му Дух!![/quote]

"УРУСЪТ ВОЮВА САМ СЪС СЕБЕ СИ"

Ако в Русия живееха само "татари"...
Хе-хе... Нямаше да има революция в 1905 година, нито две революции през 1917 година - Февруарска и Октомврийска...
Тези революции сред "татарите" често предизиквали насмешки. "Урусът воюва сам със себе си". “Урыс үзе белән үзе сугыша”. И за какво? Да. За нищо. Може би... Да си го кажем в банята... И да си остане между нас... От несъвършеното познание за света на основата на руския език?
"Искаше ми се нещо: пъструга с хрян или пък да одера някого".
Така го е описал руският мъдрец Салтиков-Шчедрин. И добавил, сякаш е разбирал докъде може да доведе всичко това: "Просвещението трябва да се внедри постепенно, като по възможност да се избягват кръвопролития!"
Защо "урусът воюва сам със себе си"?
Ами за нищо... Какво не му стига? Скучно му е да живее на тоя свят, господа! (по думи на Н. В. Гогол).
Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат какво се случва днес в Русия, ще отговоря: пият и крадат.
Салтиков-Шчедрин
Например при Ана Леополдовна ако човек извърши престъпление (убие другиго) и ако той, престъпникът, даде съгласието си да бъде покръстен, тоест "да премине в русин" (това в случай, че е "татарин", мордвин, чуваш, удмурт и т. н.), то бива опростен и ставал обикновен "православен"........
цитирай
27. fun1001 - :-))) "Урусът воюва сам със себе си".
15.03.2020 15:59
dobrodane / 6 +++

Защо "урусът воюва сам със себе си"?
Ами за нищо... Какво не му стига? Скучно му е да живее на тоя свят, господа! (по думи на Н. В. Гогол).
Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат какво се случва днес в Русия, ще отговоря: пият и крадат.
Салтиков-Шчедрин
цитирай
28. 1997 - И какво, земята ли се разтърси?
15.03.2020 16:26
"Получил е разрешение да снима реликвата от Соня Пенкова,"
май същото като от черешовото топче и нецензурния проход на Боримечката?
цитирай
29. rustam - Абе, пиенето все повече намалява,
15.03.2020 16:34
fun1001 написа:
dobrodane / 6 +++

Защо "урусът воюва сам със себе си"?
Ами за нищо... Какво не му стига? Скучно му е да живее на тоя свят, господа! (по думи на Н. В. Гогол).
Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат какво се случва днес в Русия, ще отговоря: пият и крадат.
Салтиков-Шчедрин


крадат, така е, но като се стегнат такива "шамари бият", че не се забравят.
цитирай
30. get - До 28. 1997 - И какво, земята ли се разтърси? ОТГОВОР: Не, вие с епохалната си глупост и чуждофилство ... !
15.03.2020 18:34
1997 написа:
"Получил е разрешение да снима реликвата от Соня Пенкова,"
май същото като от черешовото топче и нецензурния проход на Боримечката?


... прогласихте ОТДАВНА ИЗВЕСТНОТО!?

Марксиста-комунист НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПАТРИОТ - ОЩЕ ПО-МАЛКО БЪЛГАРИН!
Марксиста, който при българските върви, и зъдължително с ЧУЖДОФИЛСТВО - винаги е играл и ще играе роля на ПЕТА КОЛОНА В МОМЕНТ НА НАЦИОНАЛНО-ЗАСТРАШАВАЩИ ИЗПИТАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ !

- Така че, МЛЪКНЕТЕ И СЕ ЗАВРЕТЕ В АМОРАЛНАТА СИ ДУПКА ОТ КОЯТО ИЗПЪЛЗЯХТЕ, преди започнете с поредна дезинформационна порция "НРАВСТВЕНИ ПОУЧЕНИЯ" СПРЯМО НАС МИЛЕЕЩИТЕ ЗА СТРАНАТА СИ БЪЛГАРСКИ РОДОЛЮБЦИ!
цитирай
31. get - До 29. rustam - Бе даскале, КОЛКО Е ПРАВ Д. ЧОРБАДЖИЙСКИ - КАЗВАЙКИ: "Кога видиш зелен кон ... ?
15.03.2020 18:48
rustam написа:
fun1001 написа:
dobrodane / 6 +++

Защо "урусът воюва сам със себе си"?
Ами за нищо... Какво не му стига? Скучно му е да живее на тоя свят, господа! (по думи на Н. В. Гогол).
Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат какво се случва днес в Русия, ще отговоря: пият и крадат.
Салтиков-Шчедрин


крадат, така е, но като се стегнат такива "шамари бият", че не се забравят.


... тогава ще срещнеш и умен даскал"?

- Какви ШАМАРИ И НА КОГО СА БИЛИ РУСНАЦИТЕ ... за Наполеон и Хитлер ли намекваш или за "ПОБЕДОНОСНИТЕ войни на русите", в лицето на атаман Ермак - биещ се огнестрелно срещу въоръжените с лъкове и стрели ЯКУТИ, ПРИ КОЛОНИЗИРАНЕТО НА ЗАДУРАЛИЕТО :))) !?

- Та нима ПОРАДИ ПОСЛОВИЧНАТА ИМ ИЗОСТАНАЛОСТ - същите ЗАГУБИХА ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СИЛИ "КРИМСКАТА ВОЙНА"?
ИМЕННО "КРИМСКАТА ЗАГУБА" БЕ ПРИЧИНАТА - руският император Александър II-и да го нарекат "освободител" - Защото ... ?
Можеш ЛИ С "ЕНТЕЛЕКТУАЛНИЯ СИ ИЗЛИШЪК" - да продължи НЕЗАВЪРШЕНОТО МИ ИЗРЕЧЕНИЕ-ВЪПРОС, за причините ДОВЕЛИ ЦАР АЛЕКСАНДЪР "ДА ОСВОБОДИ СЕЛЯНИТЕ ОТ КРЕПОСТНИЧЕСТВО"?

- Даскал Рустеме - за мен си доказано ЕТАЛОННА ЕДИНИЦА За "проЗДотия" ша знайш :))) !
цитирай
32. getmans1 - ДО - 26. dobrodan - Не е съвсем по темата, обаче? 14:56
15.03.2020 18:56
dobrodan написа:
Русти, гледаме.../от първият ред, и с пуканки..)
блогоспора за теззи Супер Хора - братята руснаци,
отива вече към Водевил..)
.... ДА, ДОМАКИНА Е ВИНОВЕН, ЧЕ ГО ИГРАЕ ... ДЕМОКРАТ, ВОДЕВИЛНО и добре, че пуканките са си на сеирджиите


dobrodan написа:
"УРУСЪТ ВОЮВА САМ СЪС СЕБЕ СИ"

Ако в Русия живееха само "татари"...
Хе-хе... Нямаше да има революция в 1905 година, нито две революции през 1917 година - Февруарска и Октомврийска...
Тези революции сред "татарите" често предизиквали насмешки. "Урусът воюва сам със себе си". “Урыс үзе белән үзе сугыша”. И за какво? Да. За нищо. Може би... Да си го кажем в банята... И да си остане между нас... От несъвършеното познание за света на основата на руския език?
"Искаше ми се нещо: пъструга с хрян или пък да одера някого".
Така го е описал руският мъдрец Салтиков-Шчедрин. И добавил, сякаш е разбирал докъде може да доведе всичко това: "Просвещението трябва да се внедри постепенно, като по възможност да се избягват кръвопролития!"
Защо "урусът воюва сам със себе си"?
Ами за нищо... Какво не му стига? Скучно му е да живее на тоя свят, господа! (по думи на Н. В. Гогол).
Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат какво се случва днес в Русия, ще отговоря: пият и крадат.
Салтиков-Шчедрин
Например при Ана Леополдовна ако човек извърши престъпление (убие другиго) и ако той, престъпникът, даде съгласието си да бъде покръстен, тоест "да премине в русин" (това в случай, че е "татарин", мордвин, чуваш, удмурт и т. н.), то бива опростен и ставал обикновен "православен"........

... ЕДНО ОКУРАЖИТЕЛНО + и ще забравим укора


цитирай
33. starforlife - Гет, оправи (си) 22-ри коментар, моля, че да не въведе някого в заблуждение.
15.03.2020 19:19
А аз няма да питам "интелигентите" от отбор "насрани руски гащи" защо и как се е получила грешката ти от прибързване.
цитирай
34. 1997 - Я по- добре по темата
15.03.2020 19:21
get написа:

... прогласихте ОТДАВНА ИЗВЕСТНОТО!?

Защо този клон от рода не е публикувал целия дневник?
ПАТРИОТИ!
цитирай
35. vencivaleri1951 - Подполковник,
15.03.2020 19:22
Никога не съм имал претенции за ерудит, а и не съм. Смятам себе си за не лош счетоводител и с не лоша правна култура. мислех, че ще се включиш коректно
в разговора, защото си все пак юрист , който е практикувал и като следовател. Доколкото се ровиш нон стоп в Гугъл, няма как да не си чел обосновката на Саид паша до Великия везир за смъртната присъда на Левски. Точно по три члена има състав за смъртна присъда по политически причини и още една смъртна присъда за убийството на слугата извършено в състав на друго престъпление с цел прикриване.
Степенувани бяха , ако не ме лъже паметта по сл начин
- опит да организира въоръжено въстание , който опит предвижда строг тъмничен затвор или каторга за участниците и смърт за организатора
- агитиране на обществени места и разпращане писмени материали /устава на БРЦК/, за въоръжен бунт срещу порядките и законите на империята.
-Доброволно и насилствено събиране на средства за закупуване на оръжие. Тук се цитира обирът ръководен от Димитър Общи, опита за грабежа на чорбаджията, при който загива слугата и нареждането на Левски на Димитър Общи да убие наместник на някакъв владика, понеже отказал финансова помощ за бъдещото въстание. Последното не знаех до прочита ми на мотивите за присъдата. Това накратко са мотивите на полевия съд и пашата иска ираде от везира за присъдата и го получава. И попитах и питам какви са били възможностите на който и да е , да ходотайства за помилване.
Препращането към Вапцаров е защото политическия състав общо взето е същия. Опит за въоръжен преврат и състав с най тежкото наказание по ЗЗД.
Два реда и още половин се граница обосновка. Няма криминал, Вапцаров не е организатор, а е фигурант, чиято популярност и харизма престъпно по мое мнение се използва.
И нещо за теб. Гет, ти се забравяш. Напомняш ми мой помощник взводен. Беше одельонкаджия и ръководеше екипажите на две релейки. Свестен пич, член на постоянното присъствие на пловдивската Дружба. По тази причина го пратиха в Шумен на някакъв курс. От там се върна с една звезда. Дори не си спомням това междинно звание сега. Може би отговаря на руското прапоршик или нещо подобно беше. Стана и помощник взводен- този човек се сбърка
Започна една политпросвета във взвода , препитвания на войниците по устава, бойната и политическа подготовка...Стана за подигравка, защото по голяма част бяха бъдещи студенти, ,,слухарите,, на УКВ станциите бяха или живяли с родителите си в чужбина,
или завършили езикови гимназии.
Гледам те и теб сега...умен даскъл и зелен кон!? Тези които ти опонират тъпанари и ,,ЕнтелЕгенти,,
Цитирал съм Шекспир...Ами чел съм, гледал съм и цитирам по памет или смисъл обикновено. За теб това е върхът на сладоледа... Отваряш Гугъл, вадиш точния цитат и ,,ерудинизираш,, Е последната дума я няма в Гугъл речника. Няма достъп за милиционери:)))


get написа:
... което се опитваш, кокетирайки с думи от Шекспир - да внушиш на четящата те публика?
vencivaleri1951 написа:


,,Кралство за кон заменям ,,А е можело по изгодна оферта- Кралство за половин кон , стига на него да е плупиян руснак. ,,Тудорите ,,нямаше да дойдат на власт и светът днес определено щеше да бъде по друг.


- Хаха-ха-ха?!!! ... четейки долното?
vencivaleri1951 написа:

... граф Игнатиев. Кого представлява графа?
Впрочем в лоши отношения с граф Гончаров


С този коментар ... за Игнатиев и отношенията му с външния министър на имперска Русия - направо "изтрепваш рибата" и нанасяш още по-големи, наспроти съществуващите - интелектуални щети у четящата те И ПО-ВАЖНОТО - ВЯРВАЩА ТИ читателска "МОДЕРНО ЛЯВА" комунистическа посредственост в блог бг.?? :((( !

Значи ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР НА РУСИЯ ... ТИ ПРАЗНОДУМАЙКИ първо:
А) ПОНИЖИ В ЗВАНИЕ-ДОСТОЙНСТВО ... та от КНЯЗ, ГО НАПРАВИ ГРАФ(?);
Б) та и му "стана кръстник"(!) - та от ГОРЧАКОВ - го нарече с името на автора, на повестта "Обломов", произхождащ НЕ ОТ ДОРЯНСТВОТО ... а от втора купеческая ГИЛДИЯ :)) ?

Венци - докога ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЕ ГАВРИШ СЪС НАС - "по-малко ЕнтЕлЕгентните" от теб - опоненти?
Как нямаш малко от малко Срам бре-е-е? Ти ТАКА "ДОБРЕ ПОЗНАВАЩИЯ" кОлтурата и ГЕОГРАФИЯТА - българо-руски ЕнтЕлЕгентЕ, по силата на това, че си завършил УбрАзАванието си в Рассея :))) ?

цитирай
36. getmans1 - ДО - 34. 1997 - Я по- добре по темата 19:21
15.03.2020 19:31
1997 написа:
get написа:

... прогласихте ОТДАВНА ИЗВЕСТНОТО!?

Защо този клон от рода не е публикувал целия дневник?
ПАТРИОТИ!


... ЧЕ, ВЗЕМИ НАЙ-НАКРАЯ Е Я ПРОЧЕТИ ТАЗИ ТЕМА ДЕ
цитирай
37. get - До 34. 1997 - Я по- добре по темата ОТГОВОР: Ами аз "точ в точ" съм темата - Амъ?
15.03.2020 19:44
1997 написа:
get написа:

... прогласихте ОТДАВНА ИЗВЕСТНОТО!?

Защо този клон от рода не е публикувал целия дневник?
ПАТРИОТИ!


- Амъ за вас ЧЕРВЕНАТА ЮДИЧКА - не смея да твърдя същото? ЗАЩОТО ЦИТАТ(от ОСНОВНОТО ТЯЛО-СЪДЪРЖАНИЕ на ПОСТА)?

"Знаете ли ЗАЩО на художника Георги Липовански ( на снимката от екрана на БНТ) НЕ РАЗРЕШАВАТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ДА ИЗДАДЕ ДНЕВНИКА НА СВОЯ ПРАДЯДО Райчо Николов, сражавал се като опълченец на връх Шипка?"

- КРАЙ НА ЦИТАТА и ВЪПРОС?
Дадохте ли си труд да ПРОЧЕТЕТЕ ЦИТИРАНОТО ... хайде и да го осмислите?!
И когато го РАЗБЕРЕТЕ - ОТГОВОРЕТЕ, поне веднъж АДЕКВАТНО ?!

цитирай
38. 1997 - Иво Инджев? Че кой го чете?
15.03.2020 20:29
getmans1 написа:
1997 написа:
get написа:

... прогласихте ОТДАВНА ИЗВЕСТНОТО!?

Защо този клон от рода не е публикувал целия дневник?
ПАТРИОТИ!


... ЧЕ, ВЗЕМИ НАЙ-НАКРАЯ Е Я ПРОЧЕТИ ТАЗИ ТЕМА ДЕ

"Получил е разрешение да снима реликвата от Соня Пенкова,"
цитирай
39. getmans1 - ДО - 35. vencivaleri1951 - Подполковник, 19:22
15.03.2020 21:06
...

- АБЕ, ВЕНЦИВАЛЕРИ 1951 ВЗЕМИ, ЧЕ ПРОЧЕТИ коментари 22 и 23 - О Т Н О В О ....

ПИША „ОТНОВО„ МАКАР, ЧЕ СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ДАЖЕ НЕ СИ ГИ ДИАГОНАЛИЗАРАЛ И СЕ ПИТАМ;

- КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ДЕБАТИРА С ТЕБ НА СЕРИОЗНО ... В ТАКЪВ СЛУЧАЙ СИ ЗАСЛУЖАВАШ И БЪЗИКА, И ОТНОШЕНИЕТО, И ПОДИГРАВКИТЕ
цитирай
40. starforlife - Другарю Венци от 35-ти коментар... (Ама кОлтурно се обръщам, м?)
15.03.2020 21:14
Ти осъзнаваш ли колко глупости отново изписа в този коментар и това, че ти казах, че с ИЗМИШЛЬОТИНИТЕ СИ (в случая най-вече по отношение на изписаното на военна тематика), си вреден за незнаещите?
Освен това, осъзнаваш ли как сам каза: "Турско робство в България НЕ е имало", а... как го бяха формулирали?... присъствие?
И аз принципно съм съгласен: Не е било робство, а някакъв вид яко гадно господство, колониално, ако щеш го наречи, над българите.
Да показвам ли тази ТВОЯ валидация на турско НЕробство?
Както и глупостите по отношение на военното ти ново глупавобърборене?
цитирай
41. get - До35. vencivaleri1951 - Венци ... не си спомням, къде съм "ерудинизирал" - АМА ВЕЧНОТО ТИ РЕЗОНЬОРСТВО Е ФАКТ ?
15.03.2020 21:21
vencivaleri1951 написа:

Гледам те и теб сега...умен даскъл и зелен кон!? Тези които ти опонират тъпанари и ,,ЕнтелЕгенти,,
Цитирал съм Шекспир...Ами чел съм, гледал съм и цитирам по памет или смисъл обикновено. За теб това е върхът на сладоледа... Отваряш Гугъл, вадиш точния цитат и ,,ерудинизираш,, Е последната дума я няма в Гугъл речника. Няма достъп за милиционери:)))


- Един път казаХ и вече се повтарям: Щом искаш ДА ПОЛЕМИЗИРАМЕ ПО ТЕМАТА: Кой "уби" Левски?
- Напиши си СЪОЕТВОТНО ПОСТ В БЛОГА ... и като ВЪЗПИТАН и ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК - ме покани за коментар!

- Ма тук ... където се коментира нещо познато като назидателна фраза у народа ни и звучащо: "Пиян като казак"? - дай да говорим по него ... или по-точното е ?

"Знаете ли ЗАЩО на художника Георги Липовански НЕ РАЗРЕШАВАТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ДА ИЗДАДЕ ДНЕВНИКА НА СВОЯ ПРАДЯДО Райчо Николов, сражавал се като опълченец на връх Шипка?"

п.п.
ВЕЧЕ "В ТВОЙ СТИЛ" мога да го допълня с ПРИМЕРНО - още?

- Защо НИКЪДЕ В БЪЛГАРСКОТО ПУБЛИЧНО ПРОСТРАНСТВО(културно-исторично и литературно) НЕ СЕ ЦИТИРА РОЛЯТА И МЯСТОТО НА ВРАНГЕЛОВИТЕ ВОЙНИЦИ - по време ПОТУШАВАНЕ ВЪСТАНИЕТО ОТ м.СЕПТЕМВРИ 1923 година? ... и масовото им участие в НАКАЗАТЕЛНИТЕ КОМАНДИ - които бяха наречени ШПИЦ?
- И защо ги наричаха "шпиц-команди" а не примерно "оксфорд" ?

- Защо НИКЪДЕ НЕ СЕ КОМЕНТИРАТ - РУСКИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПЛАНОВЕ(военни) и ДОГОВОРЕНОСТИ(политически) КОИТО ДОВЕДОХА ДО РАЗПОКЪСВАНЕ БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЛИЩЕ - след РУСКО ТУРСКАТА ОТ 1877/78 г. война? ... и ни костваха ОЩЕ ПОНЕ ТРИ ВОЙНИ ЗА НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ ?!

- А знаеш ли ОТКОГА РОДНИНИТЕ(ти) В СРЪБСКО ОТ БЪЛГАРИ, ГИ НАПРАВИХА "СЪРБИ" и благодарение КОГО, ТИМОШКОТО ЗЕМЛИЩЕ БЕ ДАДЕНО НА СЪРБИЯ ?

Венци КАКТО СИ С ПРЕТЕНЦИИ - ТАКА ПОКАЗВАШ ТОТАЛНО НЕПОЗНАВАНЕ на ОСНОВНИ И ОПРЕДЕЛЯЩИ ЗА БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ Т-Р-А-Г-И-Ч-Н-И ВЪПРОСИ ?!!
цитирай
42. getmans1 - ДО - 35. vencivaleri1951 - Подполковник, 19:22
15.03.2020 22:25
...

- АБЕ, ВЕНЦИВАЛЕРИ 1951 ВЗЕМИ, ЧЕ ПРОЧЕТИ коментари 22 и 23 - О Т Н О В О ....

ПИША „ОТНОВО„ МАКАР, ЧЕ СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ДАЖЕ НЕ СИ ГИ ДИАГОНАЛИЗАРАЛ И СЕ ПИТАМ;

- КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ДЕБАТИРА С ТЕБ НА СЕРИОЗНО ... В ТАКЪВ СЛУЧАЙ СИ ЗАСЛУЖАВАШ И БЪЗИКА, И ОТНОШЕНИЕТО, И ПОДИГРАВКИТЕ
цитирай
43. starforlife - ~ 42. getmans1
15.03.2020 23:39
Радо, една от най-идиотските черти от манталитета на "Демагог 1951" е тези негови напъни със "случки за всеки случай" да се опитва да валидира едно или друго свое... не знам как да го нарека... основно пропагандни твърдения.
Защото това е крайно вредно за евентуалните доверчиви Читатели, които наивно вярват, че когато някой напише, например:
"Напомняш ми мой помощник взводен. Беше одельонкаджия и ръководеше екипажите на две релейки. Свестен пич, член на постоянното присъствие на пловдивската Дружба. По тази причина го пратиха в Шумен на някакъв курс. От там се върна с една звезда. Дори не си спомням това междинно звание сега. Може би отговаря на руското прапоршик или нещо подобно беше. Стана и помощник взводен- този човек се сбърка
Започна една политпросвета във взвода , препитвания на войниците по устава, бойната и политическа подготовка...Стана за подигравка, защото по голяма част бяха бъдещи студенти, ,,слухарите,, на УКВ станциите бяха или живяли с родителите си в чужбина, или завършили езикови гимназии."
и това е вярно, защото видите ли се е случвало реално.
Ама, че в 99% от случаите, ако въобще е имало такова нещо, то е толкова много украсено и изопачено от "Демагог 1951", че едва ли са останали и 10% истина, а се е получило 90% нагаждане към необходимостите му в моментния спор или нещо от сорта - това вълци го яли.
В случая например, като притежаващ доста висок чин и още повече пък достъп, ако щеш и до секретна информация през годините, се чудя дали да не разкажа играта на "Демагог 1951" в случая по отношение на идиотизмите му за релейките, подчинетията им и въобще цялостната структура на армията ни през годините в това направление и тогава ще видят професорите по всичкология колко е глупаво например и пудренето им по въпроси като тези дали България да закупи F-16 или някакви си МИГ-ове или СУ-та, та дори и други, вече западни самолети.
Защото, вярвам, че си забелязал, въпросните професори по всичкология бърборят винаги "на парче". Тоест, те нямат задълбоченото познаване на обстановката в мащаб въобще, а просто си мислят, че като прочетат 2-3 неща за ТТ данни, цени и прочие и 'айдеее - могат да локумеят колкото и както им падне и то опитвайки да се налагат като авторитетност на мненията, погледа в/у нещата и мисленето въобще.
Уви, пълни глупости се получават, смешни за тези (като в случая по материята, за която говоря, например съблогърът ни barin), които са навътре в нещата, а не разчитат на самомнението си за логичност на разсъжденията.
Тоест, Другарю "Демагог 1951", за кой ли път ти давам съвета да изоставиш тази своя черта да си измисляш "случки за всеки случай", защото просто си вреден с нея, чертата, за Читателите.
И понеже зная, че няма да го направиш (Манталитет. Вкоренен в същността ти с десетилетия.), какво - да си губим времето да оборваме (неоспоримо) измишльотините ти ли?
Кому е нужна тази загуба на време и къде ти е уважението към него, времето на другия?
Този, от когото наместо да се обогатиш, ти по най-идиотски начин се опитваш да стъпиш на врата, опитвайки се да се изкараш пред околните на нещо повече (по-знаещ, по-можещ, по-информиран, по-опитен и прочие) от него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6073443
Постинги: 2742
Коментари: 26495
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031