Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2020 07:07 - ВЕЛИКАЯ ТЮРЬМА НАРОДОВ ИЛИ кладбище ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2479 Коментари: 25 Гласове:
8

Последна промяна: 26.03.2020 10:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                   ... ОГРОМНОЕ КЛАДБИЩЕ НАРОДОВ
                          / щрихи от историята на изконните Руски земи /  

Било време на такъв огромен затвор, който заемал площ от милиони квадратни километри. В затворнически каме­ри, наричащи се «губернии» и «уездми», изчезвали цели племена и народи. Затворниците били толкова много, че можели да образуват цяла армия.

Черен двуглав орел и надпис "Руска империя" стоели на всички входове и изходи на затвора, но затворниците тайно го нарекли "големия затвор на народите".

Съхранилии са се присъди, по които на смърт се осъждали не отделни хора, а цели племена, градове и области. Присъдите са написани почти на еднакъв език.

«Безпощадно да се истребят всички попаднали на пътя» (секретен доклад на полковник Гродеков за борбата с туркмените, 1879 година).

«Действайте при потискане на метежа с най-решителни мерки, използвайте оръжие без всякаква пощады» (заповед на ми­нистър Дурново към вилнюския генерал-гу­бернатор, 1905 година).

Съхранили се и донесения за изпълняване на присъди.

«Бунтуващите се села били разорени и изгорени, овошките и лозята изкубани  до корен», — донася покорителя на Кавказ гене­рал Ермолов.

«Ние понякога отмъстявахме на цели племена за вината на няколко лица» — говори друг покорител на Кавказ, генерал Раевский.

В 1910 година недалеч от Самарканд в Ката-Курган било жестоко потушено възстание на узбеките, или «сарти», както тогава ги наричали. В заповедта за усмиряването било казано:

«Подметката на руския войник е по-ценна от хиляди глави на сартите».

Един затворен народ го разстрелвали с пушки и винтовки, друг го довеждали до истощение и гладна смърт.

«Постоянната липса и ужасно високи цена на всички нужди, живот от ръка на уста, се отразява фатално на населението на Камчатка. Чуждестранното население на края намалява. Ако това намаляване про­дължи, то след два века на Камчатка няма да остане нито една душа».

Това е казано в географския сборник «Азиатска Русия», който бил напечатан в 1901 година.

Други затворници просто ги тровили, както плъхове с отрова.

„„За една и половина бутилки водка, разредена с вода, напоена за градус със меден сулфат, търговецът купувал кожа на бобър от чукчите… Цялото населе­ние по бреговете на Колима — вековни роби на прекупвачите: жителите и диваците били във вечни дъл­гове, които, като въже омотавали все повече и повече шиите им».

Една и половина бутилка от отровата - тинктура от витриол - от подобно лакомство няма да оцелее и най-силния човек.

Удивително ли е, че «диваците» умирали?

Когато Камчатка била завоювана, нейните древ­ни обитатели — ителмените били няколко десетки хиляди. Днес те са само 800 човека. Алеутите били хиляди, останали триста човека — това е един от най- малките народи на земното кълбо.

Ако не беше революцията, която пуснала ителмените и алеутите от затоврите в Камчатка, то тези народности днес нямаше да съществуват. Измрели до последно са омоки, коти, хайдани, анюити, воани, аринци.

Но да убиеш народ не е така лесно, като да убиеш човек.Но дори и хората да бъдат изтребени или разпръснати, езикът на народа остава, паметта на хората остава в имената на родните реки, родните планини.

В историята на човечеството не един път е ставало така, че прекратявали своето отделно съществуване цели народи сливайки се със завоева­телите. Но края на народа не винаги е бил край на езика. Езикът е умирал, но оставал да съществува, като «мертъв език», на страниците на книги, на камъните паметници.

Не такa било с тези народи, които умрели във великия руски затвор на на­родите. У много от тях нямали своя писменост, книги. И тези неми народи изчезвали, не оставяйки даже памет за своя език, за своя живот. В 1909 година академик Комаров писал:

«Камчадалският език е оцелял само в няколко села в Тигилски район. В цялата долина на Кам­чатка има само един 80 годишен Феоктистич в Машура, който още помни по камчадалски. Но той е много болен и е въпрос на време наречието на източните камчадали да изчез­не завинаги. Забеавят се да­же имената на реки и планини, заменяемис постоян­но повтаряните едни и същи Бързи, Мътни, Елшеви, Тополови».

Такава участ заплашвала всички езици, които­ не успели да се закрепят в книги. Но и тези, които пуснали здрави корени, които били зацепени със своя писменост на хартия, пер­гамент, камък и тези езици се изтребвали, изтръгвали се от корен. На децата не давали да учат на родния си език в училище.

В Украйна забранявали даже молитвен­иците да се издават на украински език.

Но ако на хората не разрешавали да говорят на родния език, то оставало само да мълчат.

Украинският писател Шевченко писал:

От молдаванина до фина

На всички наречия всички мълчат.

До присъединяваито на Украйна там е имало много по-грамотни, отколкото във Великорусия. А само след някакви си два века украин­ците станали едни от най- неграмотните на­роди в империята: на своя език да се учат не им давали, а да се учиш грамотно на чужд език било нелеко.

Грамотните ги направили неграмотни.

Самото име на човека било изтривано от списъците на затворниците като името на починалия.

«Императорът задраскал името „Беларус“ и замислил да нареди декрет с имената на провинциите всяка поотделно: Витебска, Могилевска, Виленская и Гродно и да се спазват най-висок личен ред: това правило трябва да бъде продължено» (от преписки на комитета на министрите с коми­тета по западните губернии, 1840 год).

Така се изтривали народи от списъците на живите. Казахите ги именували на киргизи, нен­ците — самоедами, пуораведлан — чукчи, украинците — малоруси или хохлами, а всички заедно — инородци, вде едно не били коренни жители у тях си в родината, а се явявали от някъде от други места, от други страни.

Кого смятали в страната не инородци, а коренни жители?

Само руснаците.

Из книги Михаила Ильина «Сегодня и вчера. О нашей Родине», 1937 г.

И  ЕТО ТОЗИ БЛОГ;

http://metaloobrabotka.blog.bg/technology/2020/03/24/za-rusiia-quot-koiato-zagubihme-quot.1702131

ЗА ИЗКУШЕНИТЕ ДА МЕ НАРЕКАТ РУСОФОБ И ЗА ЛЮБОЗНАТЕЛНИТЕ ПРЕДЛАГАМ И ЕДНО ОТКРОВЕНО РУСОФИЛСКО МНЕНИЕ, ПОТЪРСЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ В ГУГЪЛ;

Мухаджирството като елемент на руската колониална политика на Северен Кавказ през втората половина на ХІХ в. Цветелина Харалампиева



Гласувай:
9



1. getmans1 - Михаила Ильина «Сегодня и вчера. О нашей Родине», 1937 г
26.03.2020 07:24
Прословутия ПРЕДГОВОР на В. КОЛАРОВ е от 1935-та година коетото показва, че СТАЛИН сериозно е искал да пренаписва историята от една страна от друга обаче, сериозно е следвал имперските цели на Царска Русия.
Видно е, нашите възрожденци са били по-добре запознати с тези неща и е твърде нелепо да игнорираме техните мнения и изказвания според това което сме учили ние ... и продължават децата ни да учат.
цитирай
2. apostapostoloff - Стига вече с тия келяви руснаци!
26.03.2020 09:31
Заеби я тази измет.
цитирай
3. ok3223 - КЕЛЕШ НА КЕЛЕШИТЕ...
26.03.2020 10:35
ПАСЕРКО ТЪЪП...
ЕДНА ПРЕСЕЧЕНА НУЛА КАТО ТЕБ ДА ОБИЖДА ЕДНА ВЕЛИКА НАЦИЯ КАТО РУСИЯ. КОЯТО МЕЖДУ ДРУГОТО Е ОСВОБОДИЛА И ЧУКУНДУРИ КАТО ТЕБ ОТ ТАКА ЖЕЛАНОТО ТО ВАС ТУРСКО... ПРИСЪСТВИЕ.
ДА СЕ ОТНАСЯТ С НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ РУСКИЯ НАРОД И РУСИЯ... ДАЛА МНОГО ЖЕРТВИ ПРЕЗ ТАЗИ ВОЙНА, ГОВОРИ САМО ЕДНО. ЧЕ СТЕ НЕЧОВЕЦИ И ГОВЕДА. НА КОИТО ЧЕСТО СЕ ПЛАЩА, ЗА ДА ХУЛЯТ НАЦИЯТА, КОЯТО НИ Е ПОМОГНАЛА ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ТУЛСКОТО РОБСТВО, И ДНЕС ДА СМЕ НАРОД И ДЪРЖАВА.
АКО НЕ СА БИЛИ БРАТУШКИТЕ... ДНЕС... И НИ Е КАТО КЮРДИТЕ В АЗИЯТСКА ТУРЦИЯ, ДА СМЕ ЗАРОБЕНИ И ПОРОБЕНИ, И НАПРАЗНО ДА СЕ ОПИТВАМА СЪС КЪРВАВИ БУНТОВЕ, БЕЕЗ ЧУЖДА ПОМОЩ ОТ ВЪН, ДА ПРЕМАХНЕМ НАЛОЖЕНОТО НИ СЪС СИЛА ТУРСКО РОБСТВО. ПАРДОН, ЗА НЯКОЙ... САМО ТУРСКО "ПРИСЪСТВИЕ".
цитирай
4. get - До 3. ok3223 - "Россия – это сердце финно-угорского мира" ... или както казва по въпроса П. Яворов ?
26.03.2020 12:13
ok3223 написа:
ПАСЕРКО ТЪЪП...
ЕДНА ПРЕСЕЧЕНА НУЛА КАТО ТЕБ ДА ОБИЖДА ЕДНА ВЕЛИКА НАЦИЯ КАТО РУСИЯ. КОЯТО МЕЖДУ ДРУГОТО Е ОСВОБОДИЛА И ЧУКУНДУРИ КАТО ТЕБ ОТ ТАКА ЖЕЛАНОТО ТО ВАС ТУРСКО... ПРИСЪСТВИЕ.
ДА СЕ ОТНАСЯТ С НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ РУСКИЯ НАРОД И РУСИЯ... ДАЛА МНОГО ЖЕРТВИ ПРЕЗ ТАЗИ ВОЙНА, ГОВОРИ САМО ЕДНО. ЧЕ СТЕ НЕЧОВЕЦИ И ГОВЕДА. НА КОИТО ЧЕСТО СЕ ПЛАЩА, ЗА ДА ХУЛЯТ НАЦИЯТА, КОЯТО НИ Е ПОМОГНАЛА ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ТУЛСКОТО РОБСТВО, И ДНЕС ДА СМЕ НАРОД И ДЪРЖАВА.
АКО НЕ СА БИЛИ БРАТУШКИТЕ... ДНЕС... И НИ Е КАТО КЮРДИТЕ В АЗИЯТСКА ТУРЦИЯ, ДА СМЕ ЗАРОБЕНИ И ПОРОБЕНИ, И НАПРАЗНО ДА СЕ ОПИТВАМА СЪС КЪРВАВИ БУНТОВЕ, БЕЕЗ ЧУЖДА ПОМОЩ ОТ ВЪН, ДА ПРЕМАХНЕМ НАЛОЖЕНОТО НИ СЪС СИЛА ТУРСКО РОБСТВО. ПАРДОН, ЗА НЯКОЙ... САМО ТУРСКО "ПРИСЪСТВИЕ".


„ДЕЛОТО на Каравелова, Ботева и Левски, ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ЦЕЛОКУПНАТА БЪЛГАРСКА РОДИНА чрез революция, БЕШЕ ОСУЕТЕНО(!)

ОБАЧЕ РУСИЯ, възползувана от смутовете в европейските турски области през нещастната 76 година, ПОИСКА ДА ОСЪЩЕСТВИ ИЛИ ПОНЕ В КРАЕН СЛУЧАЙ ДА ПРИБЛИЖИ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА СВОИТЕ ЗАВОЕВАТЕЛНИ НАМЕРЕНИЯ спрямо турското наследство.
ТЯ ОБЯВИ ТЪЙ НАРЕЧЕНАТА Освободителна война, която свърши С ЕДИН СЪДБОНОСЕН за нас РЕЗУЛТАТ - Отечеството ни БЕШЕ РАЗКЪСАНО НА ТРИ ЧАСТИ(!).

Тъй МИНАХА ред ГОДИНИ, десет и повече, в мъчителни очаквания, в празни сънища.

През това време РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО употреби всички средства да покаже, че СЛАВЯНСТВОТО и ПРАВОСЛАВИЕТО СА ДВЕ ОВЧИ КОЖИ ВЪРХУ ГЪРБА НА ЕДИН ХИТЪР ВЪЛК. „

И-и-и те така?
Като почнем от ОКЪРВЕНАТА от Априлските въстанници 1876 г.
През пак КЪРВАВАТА С ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКИ отколкото РУСКИ ВОЕННИ ЖЕРТВИ - война на Русия срещу Туркия за БАЛКАНСКОТО И НАСЛЕДСТВО ... та през Берлипнски конгрес ... Смазаното от пак Русия Разложко въстание ... Предателство при Сръбско-българската и последващите Първа и Втора, Балкански войни ... та стигнем ДО НАЙ-ПРЯСНОТО НИ ОСВОБОЖДЕНИЕ, отново от благодетелката ни Съветска Русия ... ВЪЛКЪТ постоянно наметнал с кожата на СЛАВЯНСТВОТО и ПРАВОСЛАВИЕТО?!
цитирай
5. dobrodan - Имам само един въпрос към ок3223 и той е:
26.03.2020 12:19
къде изчезнаха българите от великата руска нация?
Мисля, че не знаете как точно се е получило турското ни "робство", чия е заслугата да дойдат тук османците, както и че сме воювали в началото ЗАЕДНО С ТЯХ, а не против тях. Никога България не е имала по-голям враг от Русия и не става дума за обикновения руски човек, а за царете, цариците и таварищите в един по-късен период.
Не очаквам да го разберете. Не го приемайте като заяждане, това е просто опит да Ви наплискам очите със студена вода.
цитирай
6. vmir - Тъп, тъп та вдлъбнат.
26.03.2020 12:36
ОК2332 е отлично доказателство, че руснаците използват простаците у нас, за да подриват държавата ни. Само простак може да унижава държавата и народа си от свое име заради претенциите на чужд агресор. Старшинка, ако дедите ти са били кадърни единствено да бъдат роби, останалите са подготвяли независимостта на България, защото са имали енергията и волята за това. Няма да го разбереш, защото са те излъгали, че всички българи са некадърни като теб самия. А ти си достатъчно прост, за да не можеш да видиш ехидната кремълска подигравка със собствената ти простотия.
цитирай
7. get - До 6. vmir - Ако позволиш с ДОПЪЛНЕНИЕТО? Коментиращ след ПЪРВИЯТ РУСО-РОБ В ДУХ ... ?
26.03.2020 13:21
анонимен написа:
ОК2332 е отлично доказателство, че руснаците използват простаците у нас, за да подриват държавата ни. Само простак може да унижава държавата и народа си от свое име заради претенциите на чужд агресор. Старшинка, ако дедите ти са били кадърни единствено да бъдат роби, останалите са подготвяли независимостта на България, защото са имали енергията и волята за това. Няма да го разбереш, защото са те излъгали, че всички българи са некадърни като теб самия. А ти си достатъчно прост, за да не можеш да видиш ехидната кремълска подигравка със собствената ти простотия.


... българите СМЕ НЕОСЪЗНАТИ ТЮРКИ - за разлика от "побратимите ни" ТЮРКИТЕ ПРАВЕЩИ СЕ НА "ПРАБЪЛГАРИ" ОТ ТАТАРСТАН :))) ?
цитирай
8. blackpredator - прав си Гетьо,
26.03.2020 13:38
не стига, че такива са ги натворили у Русия
ами и тука са утепали 17000 присъстващи
жив геноцид си е това
цитирай
9. get - Аратлик-Радо, пояснявам за публиката ти ВЕРОЯТНО НЕДОУМЯВАЩА ... Тоз пък ЗАЩО Е НАПИСАЛ ТОВА ?
26.03.2020 13:41
"Россия – это сердце финно-угорского мира!"

Аз това не съм измислил а е цитат от заявление на руският министър на културата Владимир Мединский направено на 5 сентября 2012 г.?

Това изявление Той прави - при провежданаият VI-ти Световен конгрес на фино-угорските народи, проведен в Унгария.
Като думите му са част от по-голям коментар - КОЙТО ПРЕПРЕДАВАМ? Цитирам:
"Фино-угорският свят не е някакъв различен, друг, а е част от РУСКИЯ СВЯТ(етносна менталност - п.м.)" - И продължава обосновавайки се:
Там се е оформил карело-финския епос «Калевала», там е зафиксирано създаването и на последният – епоса «Масторава».
Когато на гости в Московската държава дошъл от Франция маркиз Астолф де Кюстин, да изучава страната, попаднал на бал организиран от императора (Николай I Павлович) .
Любознателният гост разпитвал САМОДЪРЖЕЦА: "Защо тези гости на императорският бал, са с така разнообразни и ярки костюми, при което всеки път се оказвало, че са на представители на НЕРУСКИ НАРОДИ, включително в частност и ФИНИ.
Императора така му изяснил нещата - та накрая маркиза попитал:
"А где же русские?(А КОИ СА РУСНАЦИТЕ" - м.пр.)" ... на което Николай Първи му отговорил:
«А все вместе это и есть мои русские»!" ... Тю пусто да остане!? ЩОМ ЗА ИМПЕРАТОРА ЦЯЛАТА ТАЗИ фино-угърско-тюркска и т.н. всичко туй - ВСЕ Е РУСНАК - какво остава за нас, та да определяме "някой", като "НЕ-РУСНАК", тоест за български "братчед-СЛАВЯНИН" ? :))) !
цитирай
10. get - До 8. blackpredator - Абе национален извратеняк КАК МОЖЕШ ДА ТВЪРДИШ ТАКИВА ЛЪЖИ ЗА ... ?
26.03.2020 13:49
blackpredator написа:
не стига, че такива са ги натворили у Русия
ами и тука са утепали 17000 присъстващи
жив геноцид си е това


... не си чел в учелника по История - за ДАДЕНИТЕ 200 000(двеста хиляди) жертви ВОЙНИЦИ в руско-турската от 1877/78 г. война!

Искаш ли цитати ОТ ОФИЦИАЛНИ (по същността си пропагандни комунистически) МАТЕРИАЛИ - от време след последното "девето-септемврийско освобождение" ?КЪДЕТО СЕ ПОСОЧВАТ - ТЕЗИ ОБЕКТИВНИ ЦИФРИ ЗА "ДАДЕНИ ОТ РУСКАТА АРМИЯ ЖЕРТВИ" ?

То и "благоверната" супруга-сударыня на генерал Решетников(който кадрувайки, назначава и уволнява български президенти) - още КАРА ПО ТАЗИ "ИСТИНА" с твърденията си в нейни статии: "Русия пожертва живота на ДВЕСТА ХИЛЯДИ СВОИ СИНОВЕ за да донесе свободата на българите" ... Искаш ли да посоча в кои ОТ нейните статии - от преди две-три години тя твърди това :))) русо-Червен-мухльо :)))
цитирай
11. blackpredator - мюлюционера,
26.03.2020 13:56
знам, че си вещ в комунистическата пропаганда,
нали у туй е минал целия ти съзнателен живот,
ама твоите инфантилни перекенде теории,
ги натрапвай на кратунковците
цитирай
12. get - До селкор-енТЕЛЕгента 11. blackpredator - Не мога ти помогна халтураджийче, че то с марксистко-комунистическата идеология ... ?
26.03.2020 14:07
blackpredator написа:
знам, че си вещ в комунистическата пропаганда,
нали у туй е минал целия ти съзнателен живот,
ама твоите инфантилни перекенде теории,
ги натрапвай на кратунковците


... е като със сифилиса? Жертвата на двете - ВИНАГИ ГИ УДРЯ В ГЛъВъТъ ?

Показателно за това, при теб е ползваният ВИСОКО-ЛИТЕРАТУРЕН СЛЕНГ ... докарващ ми на езика придобиван, ПРИ ПОСТОЯННО ПРЕБИВАВАНЕ в ИДЕОЛОГИЧЕСКАТА среда на "Руския мир" :))) - тоест накратко казано:
Всеки един ПОДЛОЖЕН НА ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ОБЛЪЧВАНЕ от руската швинистична пропаганда ПРЕМИНАВА на РАЗВАЛЕН БЪЛГАРСКИ :)) ?!
цитирай
13. getmans1 - ГЕТ, ако си направиш труда и проч...
26.03.2020 14:37
ГЕТ, ако си направиш труда и прочетеш останалата част от постинга на МЕТАЛООБРАБОТКА ясно ще видиш защо СТАЛИН е разрешил да се видят някои от тези архиви ... да се манипулират и да станат основа на една нова тяхна история където преломния момент е Октомврийската революция. Такава е била и целта на Коларов и Димитров.
В останалата част, ясно се вижда как ДЕТСКИЯТ ПИСАТЕЛ Михаил Илин се развихря и разпердушинва управлението на последния руски цар, също като за деца.

Това което съм подбрал от първата част СЕ ПОДКРЕПЯ и от статията за МУХАДЖИРСТВОТО на Цв. Харалампиева - тя също е подкрепена с факти и то като имаш предвид, че авторката е от КРЪГА ВИА ЕВРАЗИЯ
цитирай
14. getmans1 - . . . Ей, ти верно ще се окажеш як ко...
26.03.2020 14:49
... Ей, ти верно ще се окажеш як конкурент на ОКЕЙЧО по тъпотия ... то другите ти „достойнста„ отдавна съм ги неглижирал


blackpredator написа:
не стига, че такива са ги натворили у Русия
ами и тука са утепали 17000 присъстващи
жив геноцид си е това

цитирай
15. blackpredator - абе Гетьо
26.03.2020 14:58
остай я статията за МУХАДЖИРСТВОТО на Цв. Харалампиева
туй си е, де вика Радичков, Харалампене
по-българско си е да кажем, да пишеш
за МУХАДЖИРСТВОТО на Цв. Цветанов примерно
нерде Делиормана, нерде Масква
Comprenez vous?
цитирай
16. getmans1 - . . . Айди, чемодан-вокзал-Масква. ...
26.03.2020 15:11
... Айди, чемодан-вокзал-Масква ...

blackpredator написа:
остай я статията за МУХАДЖИРСТВОТО на Цв. Харалампиева
туй си е, де вика Радичков, Харалампене
по-българско си е да кажем, да пишеш
за МУХАДЖИРСТВОТО на Цв. Цветанов примерно
нерде Делиормана, нерде Масква
Comprenez vous?

цитирай
17. get - До 13. getmans1 - Да оставим за момент "мухаджирството" и да се КОНЦЕНТРИРАМЕ върху Сталин ?
26.03.2020 15:26
getmans1 написа:
ГЕТ, ако си направиш труда и прочетеш останалата част от постинга на МЕТАЛООБРАБОТКА ясно ще видиш защо СТАЛИН е разрешил да се видят някои от тези архиви ... да се манипулират и да станат основа на една нова тяхна история където преломния момент е Октомврийската революция. Такава е била и целта на Коларов и Димитров.
В останалата част, ясно се вижда как ДЕТСКИЯТ ПИСАТЕЛ Михаил Илин се развихря и разпердушинва управлението на последния руски цар, също като за деца.

...


Защото той на практика Е СЪВРЕМЕННИЯТ СЪЗДАТЕЛ на ПОНЯТИЯ: Като "руска нация-народ" ... за Ролята на "руския народ, като ОСВОБОДИТЕЛ" и ред още други В СЪЩНОСТТА СИ БИБЛЕЙСКО-ЮДАИСТИЧНИ КОНЦЕПЦИЯ ... за "избран народ" и прочие?

До 1930 г. при Сталин преобладава, наложената от Ленин КОНЦЕПЦИЯ - същият прогласил я в преамбюла на Констутицяата на СССР от 1924 г. в която лениновата ръка е записала:

«Новое советской государство явится... новым решительным шагом по пути объединения трудящихся всех стран в Мировую Советскую Со¬циалистическую Республику».
С което ЛЕНИН ПРОГЛАСЯВА СССР - като държава ХЕГЕМОН НА ПРОЛЕТАРИАТА В БОРБАТА ПО СЪЗДАВАНЕ НА СВЕТОВНА ИМПЕРИЯ?!

Наред с ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СТЪПКИ ПРЕДПРИЕТИ Ленин, излиза учебника на М. Покровский «Русская история в самом сжатом очерке», за която Ленин лично поздравява автора!

До тук БОЛШЕВИКИТЕ-МАРКСИСТИ са се явявали ОТРИЦАТЕЛИ НА ИМПЕРСКАТА ПОЛИТИКА НА РУСКИТЕ ЦАРЕ ... тъй като те са ЗАЛАГАЛИ не на НАЦИОНАЛНОСТТА, а на КЛАСОВОСТТА - като СВЪРЗВАЩ ПРИНЦИП МЕЖДУ ХОРА НАСЕЛЯВАЩИ ЕДИН И СЪЩ ДЪРЖАВНО-ПОЛИТИЧЕСКИ СУБЕКТ ? В случая при тях създадета СССР - държавата на робите-пролетерии!

Трето - именно в тази връзка СТАЛИН вече през 1930 г. ГОРЕЩО ПРИВЕТСТВА И ПРЕГРЪЩА анти научна и всякаква друга анти-теория за ЯФЕТИЧЕСКИЯ ЕЗИК - на езиковеда Н. Марр ... който доказва, че ЕЗИКА НЕ Е ЕСТЕСТВЕНО СЪОБРАЗНО ИСТОРИЧЕСКИ И БЛИЗКОРОДСТВЕНИ ВРЪЗКИ създал се продукт А СЕ ФОРМИРА НА БАЗА ОБЩЕСТВЕНО-ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ ... тук спирам!

... ще продължа АКО ТИ ПРЕДСТАВЛЯВА ИНТЕРЕС - адаш :)) ? ... за да стигнем до ЗНАКОВАТА 1935 г. ... Коларов, Димитров и Сталин ... и защо бяха издадени книгите "Авантюрите на руският царизъм ..." и другата на Кр. Раковски със заглавие "Русия на изток" ?
Защо също, бяха изсарани от затвори и лагерите ГУЛАГ руско-съветските "слависти", византолози и т.н. ОТНОВО БЕ ОБЪРНАТА СТРАНИЦАТА - подобна на това за което Яворов пише за:
"Руския вълк наметнал кожите на славянството и православието" ???

Апропо!
Михаил Ильин е псевдонима на Илья Яковлевич Маршак( 1896-1953) - русско-съветски писател, и по-млад брат на другият писател Самуел Я. Маршака.

- Книгата, която коментираме, точното и заглавие е малко съкратено а инак точното е:
«Сегодня и вчера. Рассказы о нашей Родине»

цитирай
18. blackpredator - чудя ти се Гетьо,
26.03.2020 15:44
въоще, на какво основание коментираш постнатото от теб
или пък да оценяваш Венци, Икономиста, па даже и мен тривагонника
не се ли усещащ, че даже могилата, от която коментираш е чужда направа
сори, твоето ниво е угара
няколкото цървула дето коментират тука, с изключение на Гого,
па даже и той, ползват трибуната, па и теб
фащаш ли?
ако използвам милиционерското сравнение, то ти си фанал трипер
и заради обстоятелството, даваш "компетентно" мнение
за фертилноста и на Русия и на света..
за мене чемодан, за теб копраля требе..
цитирай
19. get - До "червеното копче" 18. blackpredator - чудя ти се Гетьо, ... Ти са като КУЧЕНЦЕ НА ПАВЛОВ - бре интелектуално пуделче ?
26.03.2020 16:05
blackpredator написа:
въоще, на какво основание коментираш постнатото от теб
или пък да оценяваш Венци, Икономиста, па даже и мен тривагонника
не се ли усещащ, че даже могилата, от която коментираш е чужда направа
сори, твоето ниво е угара
няколкото цървула дето коментират тука, с изключение на Гого,
па даже и той, ползват трибуната, па и теб
фащаш ли?
ако използвам милиционерското сравнение, то ти си фанал трипер
и заради обстоятелството, даваш "компетентно" мнение
за фертилноста и на Русия и на света..
за мене чемодан, за теб копраля требе..


- Не се ли усещаш, че нивото ти на знания ПО РАЗИСКВАНИТЕ ВЪПРОСИ - е с критично нисък "сон сожмон" ? :)))

Нямаш ли малко от малко чувство за самосъхранение - та не си поставиш въпроса ДОКОЛКО ЧОВЕК ОБИЧАЩ РОДИНАТА СИ - е способен да нипаше следното КАТО ФАКТИ ЗА ... обекта му на "преклонение" ?

Природа наша, точно, мерзость:
Смиренно плоские поля -
В России самая земля
Считает высоту за дерзость, -
Дрянные избы, кабаки,
Брюхатых баб босые ноги,
В лаптях дырявых мужики,
Не проходимые дороги
Да шпицы вечные церквей -
С клистирных трубок снимок верный,
С домов господских вид мизерный
Следов помещичьих затей,
Грязь, мерзость, вонь и тараканы
И надо всем хозяйский кнут -
И вот что многие болваны
“Священной родиной” зовут.
цитирай
20. getmans1 - . . . Тоя въпрос ще е по-логично сам, ...
26.03.2020 18:39
... Тоя въпрос ще е по-логично сам, ти да си го зададеш
Първо земи та прочети десет коментара на ВВ1951 ОТ-ДО, па после ме съди, руски рабфаковец няма на какаво да ме научи или заинтригува, тъпня до тъпня, фукня до фукня, лъжа до лъжа и небивалици 1001.
А, другите двама без коментар, само неуважаващи се ора могат да се смеят на едни същи дърти вицове 10 годин


blackpredator написа:
въоще, на какво основание коментираш постнатото от теб
или пък да оценяваш Венци, Икономиста, па даже и мен тривагонника
не се ли усещащ, че даже могилата, от която коментираш е чужда направа
сори, твоето ниво е угара
няколкото цървула дето коментират тука, с изключение на Гого,
па даже и той, ползват трибуната, па и теб
фащаш ли?
ако използвам милиционерското сравнение, то ти си фанал трипер
и заради обстоятелството, даваш "компетентно" мнение
за фертилноста и на Русия и на света..
за мене чемодан, за теб копраля требе..

цитирай
21. getmans1 - ДО - 17. get - Да оставим за момент "мухаджирството" и да се КОНЦЕНТРИРАМЕ върху Сталин ?
26.03.2020 19:51
Да ГЕТ, този въпрос беше малко проформа т.е. ударих самара вместо да го отправя към точния адресат, оцвъкващ всеки постинг и пороменящият темите.

Като гледам иначе правилно си ме разбрал защо съм разделил постинга на МЕТАЛООБРАБОТКА на две части ... лично мен повече ме интерисува т.н. първа част защото си е чиста историческа и затова я подкрепям със статията за мухаджирството.

То, обективно погледнато и втората част е не по-малко важна защото показва как се изопачават фактите практиччески защото според други руски учени и не само руски, точно по време на Александър трети руската икономика е във възход и реално поема по пътя на нормално развитите западноевропейските страни ... нещо повече, смятало се е, че до 25-та година ще са реална конкуренция в някои отрасли. 95-та през лятото в две поредни вечери даваха такъв док. руски филм - последните 20 царски и първите десетина след 17-та.
За съжаление съм забравил заглавието и от години го търся наслуки.

Сега като четох този материал си мисля, че детския писател добре се справил с препоръките нна БАЩИЦАТА СТАЛИН и е дал тон за голямата манипулация на историята ... КОЛАРОВ и ДИМИТРОВ пък бързо са схванали за каво става въпрос.
цитирай
22. get - До 21. getmans1 - ДО - 17. get: даваха такъв док. руски филм ОТГОВОР: Най-вероятно филмът за който говориш ?
26.03.2020 20:04
getmans1 написа:

...
Като гледам иначе правилно си ме разбрал защо съм разделил постинга ...
...
95-та през лятото в две поредни вечери даваха такъв док. руски филм - последните 20 царски и първите десетина след 17-та.
За съжаление съм забравил заглавието и от години го търся наслуки.

...


Е?
"Россия которую мы потеряли."
Год выпуска: 1992 г.
Автор - на трилогията: Станислав Серг. Говорухин
цитирай
23. get - До 22. get - Александър трети - не точно?
26.03.2020 20:43
getmans1 написа:

...

...

То, обективно погледнато и втората част е не по-малко важна защото показва как се изопачават фактите практиччески защото според други руски учени и не само руски, точно по време на Александър трети руската икономика е във възход и реално поема по пътя на нормално развитите западноевропейските страни ...
...


Александър Втори, ОСВОБОДИТЕЛЯ НА РУСКИТЕ КРЕПОСТНИ е царят?
При който започва ЗАСИЛЕНА ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ НА страната - И КАТО ПРИ ВСИЧКИ ДРУГИ НОВОВЪДЕНИЯ ... СТАВА С ДЕКРЕТ НА ЦАРЯ!

Причини ...ЗАГУБАТА претърпяна от Русия в Кримската война (октомври 1853 – февруари 1856)?
При която ЛЪСВА ИСТИНАТА - Русия АКО НЕ ПРЕДПРИЕМЕ СТЪПКИ ПО МОДЕРНИЗАЦИЯТА си НАЙ-ВЕЧЕ В ПРОМИШЛЕНОСТТА рискува от ВТОРА ПО СИЛА военно-КОЛОНИАЛНА, СЛЕД АНГЛИЯ ДЪРЖАВА ... да се превърна във ВТОРОКЛАСНА ТАКАВА?

Но на практика ДЕЙСТВИТЕЛНО ПРИ Александър Трети - се забелязват ВЕЧЕ РЕАЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ РЕФОРМИТЕ ЗАЛОЖЕНИ от предшественика му?

Освен това ИМАМЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРИРАСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО ... но това, не се дължи толкова на ПРОМИШЛЕНА РЕВОЛЮЦИЯ ... а е банално-смешна?
Руското селско-стопанство в масовата си част Е ОТ ВИДА "КОМУНА"? Като за всеки член на "комуната" се е отделял поголовен участък/дял от ОБЩИНСКАТА ЗЕМЯ?

Така че пак казах смешното или баналното ... всеки мужик е гледал с добро око НА ПРИРАСТА В ДОМОЧАДИЕТО - като не е бил твърде придирчив ... от кого е то?

Знам, че за "червеното копче"(и подобните му за които Русия е "майка") пак ще прозвуча, като човек стремящ се по всякакъв начин ДА НАКЪРНИ МИЛИЯТ ОБРАЗ на "МАТУШКАТА" ... но има сериозни изследвания с именити автори ЧИИТО СТАНОВИЩА ПО ВЪПРОСА - си позволявам да цитирам ... без с това да изкарвам "рускините" - разпътни никаквици :))) ?!
цитирай
24. getmans1 - ДО - 23. get - Александър трети - не точно? 20:43О -
26.03.2020 23:19
Умишлено е от моя страна първо защото това е най-манипулираното време и второ, и най-важно, щом си успял да убедиш все още помнещите, че бялото е черно натак вече е лесно... представяш си как е станало.

В началото на 60-те учехме и празнУвахме 09.09. като освобождение от фашизма, по-късно вече бе годишнина от „Девесосемтемврийското въстание„ КОЕТО СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ СТАНА ВЕЧЕ, РЕВОЛЮЦИЯ.

Както и да е, няма значение, важното е по-бързо да се върнем на правиятпът.
цитирай
25. get - До 24. getmans1 - Бе за някои в блога по силата на заложената им инерция в мисленето още от ... ?
27.03.2020 10:33
getmans1 написа:
Умишлено е от моя страна ... представяш си как е станало.

В началото на 60-те учехме и празнУвахме 09.09. като освобождение от фашизма, по-късно вече бе годишнина от „Девесосемтемврийското въстание„ КОЕТО СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ СТАНА ВЕЧЕ, РЕВОЛЮЦИЯ.

Както и да е, няма значение, важното е по-бързо да се върнем на правиятпът.


... от времена на "развития" социализъм?
В умовете им все още битува ПРЕДСТАВА ЗА РУСИЯ - Като за СССР и че той е САМОЕ МИРОЛЮБИВОЕ ГОСУДАРСТВО В МИРЕ - Амъ?

На практика същата тази, по време на царизма си е една дива и азиатска военно-феодална империя?
След СОЦИАЛНАТА ЕВОЛЮЦИЯ(която не е нищо повече от въоръжен преврат С ПОСЛЕДВАЛА ДИКТАТУРА - извършен от международни авантюристи, представящи се за научни-марксисти) ... Какво става?
- Обръща се отново на това, което е била с разлика в едно понятие от военно-ФЕОДАЛНА ИМПЕРИЯ ... се обръща на военно-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ИМПЕРИЯ ... Защото?
Едва взелите властта, болшевиките, в същността си международни-авантюристи през м. Октомври 1919 год. започват война срещу Втората полска държава - начело на която е СОЦИАЛИСТА но и НАЦИОНАЛИСТ, маршал Пилсудски!
- Какъв е повода за войната?
Ами, вследствие настъпилият политически вакуум в ДЕ-ОКУПИРАНАТА от германците Украйна, поляците се опитват да присъединят(анексират) СПОРНИ ЗА ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ТЕРИТОРИИ(със смесено полско-украинско население).
Това е формалния повод ПОСЛУЖИЛ ... за Централна та, или наричана още Велика Русия, вече станала съветска ДА СЕ НАМЕСИ ВЪВ ВОЙНАТА ... това което пиша е ОФИЦИАЛИЗИРАНИЯТ ВАРИАНТ - КАТО ПОВОД ЗА ВОЙНАТА - Но?
- За причините и целта, на ВОДЕНАТА война, МОЖЕМ ДА СЪДИМ от песните които са пеели червеноармейци в Похода им ... официално "срещу Варшава и полските ПАНОВЕ" ... И тук следва, ОЩЕ ЕДНО - НО?
- Фактическата цел, е ОКАЗВАНЕ ПОМОЩ НА ЛЯВО-РАДИКАЛНИТЕ СИЛИ И ИСКАЩИ ДА ИЗВЪРШАТ същата като в Русия РЕВОЛЮЦИЯ - но вече В ГЕРМАНИЯ?
Това не СТАВА РЕАЛНОСТ единствено ПОРАДИ ГЛУПОСТТА(ИЛИ АКО ЩЕШ ВОЕННАТА НЕКЪДЪРНОСТ !) на старшината-генерал(като венцовия) маршал Будьони и военният му съветник военната посредственост Йосиф "Сталин"?

И тъй като ЗА СТАЛИН - вследствие неуспешната с Полша война е останал комплекса: ПАРЕН КАША ДУХА(според българската пословица ?)
- Какво ПЪРВО НАЧЕВА ДА ПРАВИ, когато вече ЗАСТАВА НАЧЕЛО НА СССР?

Започва да строи ... ВОЕННО-ПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС ... представян ни В ОФИЦИАЛИЗИРАНИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ УЧЕБНИЦИ - като ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ НА СССР ?
- А ти и читателите ти ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ ПОМАГА на скопената тогава, откъмто НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКИ ИНЖЕНЕРЕН, ТЕХНОЛОГИЧЕН И ВСЯКАКЪВ ДРУГ ПОТЕНЦИЯЛ ... на обрулената от Гражданската война - Съветска Русия?

- Когато си отговорим на тези НАГЛЕД ЕЛЕМЕНТАРНИ ВЪПРОСИ - ще разберем КОЛКО ЛЪЖИ СА ТИРАЖИРАНИ В ОФИЦИАЛИЗИРАНИТЕ и с това ПОЛИТКОРЕКТНИ УЧЕБНИЦИ ... ЧРЕЗ които на практика СЕ ФОРМИРАТ - НЕАДЕКВАТНИ ПРЕДСТАВИ ЗА ИСТОРИЧЕСКИ СЪБИТИЯ ОТ МИНАЛОТО ... не само на Съветска Русия ... а и на останалите ЗНАЧИМИ УЧАСТНИЦИ В "ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯТА НА СССР" ... а и като цяло в ПРОТИЧАЩИТЕ ГЛОБАЛНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЦЕСИ ... довели до СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКИ КРИЗА?
Която КРИЗАТА - за мен НАСТЪПВА(е свързана) ИМЕННО С "ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯТА" и опитите за СОЦИАЛИЗАЦИЯ на МНОГО ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ - на първо място ваймарска Германия?

Знам, че за четущите ме повечето въпроси-проблеми СА СЛОЖНИ ЗА ВЯРВАНЕ ... поради неподготвеността им - Но?
- Истинския българин СЛЕДВА - ДА Е ИНТЕЛИГЕНТЕН ТАКЪВ а не посредствено реагиращ на първият ПОДАДЕН МУ условен сигнал - като един червен пудел - нещо подобно на ентЕлегента, Блек-пръцко СЕЛКОР-а на Блог бг.?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6071038
Постинги: 2741
Коментари: 26489
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031