Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2020 06:32 - БАМБУК ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО НЕВЕРОЯТНИ- НАУЧИ И ПРИЛАГАЙ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 3600 Коментари: 3 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

БАМБУК: Ползите от това дърво са невероятни (премахва болките в ставите и гръбнака  Тази гигантска „трева“ е едно от многото растителни чудеса на природата.  В бамбуковия сок се съдържат минерали с благотворно действие върху костите и ставите. 

Противовъзпалително  Сокът на бамбука, превърнат в сух прахообразен екстракт, се използва срещу хронични възпалителни заболявания на ставите (ревматоиден полиартрит). Освен това той облекчава  и болките в гръбнака, дължащи се на лоша стоика на тялото.

Срещу стареене  Силицият, важна съставка на бамбука, стимулира образуването на колаген в костите и съединителната тъкан. Това води до задържане на дегенеративните процеси в тялото и до възстановяване на хрущяла.

Реминерализиращо  Силицият участва в процеса на фиксиране на калция и в образуването на костна тъкан. Бамбукът помага срещу деминерализацията на костите и за превенция на остеопорозата.  Ноктите, косата и кожата също се повлияват много добре от действието му.

Намаляване нивото на кръвната захар  3 часа след консумация на бамбук ( чай , готвене листата в Азия) спадът на глюкозата в кръвта е най-голям.

Антиспазмолитик  Листата на бамбука стимулират храносмилателните функции, облекчават язвени и гастритни болки.  Под каква форма?  Запарка  Залейте 1 ч.л. бамбукови листа с чаша гореща вода (90-100°С). Можете да използвате листата още един-два пъти – те няма да загубят нито вкуса, нито захарността, нито полезните си свойства.

За красотата   В козметиката  Дестилация на бамбуковите листа води до отделянето на активно вещество-  подобрява колагенообразуването. Това прави бамбука част от много ревитализиращи кремове за лице и тяло. 

За масаж  В някои спа центрове се предлага стимулиращ масаж с бамбукови стъбла.

За обем на косата: проблем за  жени.
Причината за липсата на обем се дължи на намаленото количество кератин, който участва активно в изграждането на косата, но с времето естественото му количество намалява и респективно структурата на косъма се нарушава.  Кератинът е фибриларен протеин, който има функцията да укрепва косъма, изглаждайки кутикулата му. По този начин прави косата по-малко податлива на късане, тя става гладка, мека и блестяща.
Кератинът влиза и в състава на ноктите и епидермиса.
Новата серия козметични продукти за коса на Nivea са специално създадени за придаване на обем и заздравяване чрез доставяне на кератин в течна форма. Екстрактът от бамбук заздравява косъма, възвръща копринената мекота на косата и придава допълнителен обем без това да я уврежда и утежнява. Бамбукът е богат на витамини и минерали, като витамин В, силиций, калций, желязо, целулоза и протеини. Използва се широко под различна форма в козметиката благодарение на действието му да подхранва и омекотява. Продуктите, съдържащи течен кератин и екстракт от бамбук, осигуряват дълготраен обем на косата и я защитават.
                                                                                                      Запарване  Накълцани листа се заливат с  вряща вода; съдът се покрива с капак и се оставя да стои така 10 - 15 минути; разклащате от време на време. След изтичане на това време, се филтрира и се пие или се залива косата.                                                         Декокт  или отвара, е течността, получена чрез завиране на накълцания  растителен продукт с обикновено вода.. Препоръчва се  основно за корените на косата.                                                                                                                       3. Накисване  със студена вода    най-простият метод за извличане, който става при обикновена температура. Накисването на студено се приготвя от корени, стъбълца, листа, за 8- 10 часа .                                                                                 4.Тинктура- накисване в алкохол на накълцаните листа                                                                                      5. Сиропът е воден екстрактивен  разтвор ,  към който се прибавя захар- предназначен, от една страна, да бъде коректив на някои неприятни вкусове (тръпчиви,  горчиви и  др.), а от друга страна, да изпълнява ролята на консервант върху продукт, който се прилага в малки количества,  за по- дълъг период от време. Захарта може да се замести с мед.   

РАЗСАД БАМБУК- СЕ НАМИРА У НАС ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ- ОТ 7 ГОДИНИ ИМАМ БАМБУК  ДВА  ХРАСТА , ПРАВЯ СИ ЧАЙ И ПОЛИВАМ КОСАТА                                                                                                                   





Гласувай:
11



1. kvg55 - zaw12929,
08.04.2020 06:39
Наистина бамбукът има голямо приложение.
цитирай
2. missana - Поздравявам те, Зав!
08.04.2020 09:59
Нучих интересни и много полезни факти за бамбука, които не знаех!
цитирай
3. zaw12929 - Искате да откажете захарта? Спете ...
08.04.2020 19:26
Искате да откажете захарта? Спете повече рекомерна употреба на алкохол, тютюнопушенето, прием на вредни храни, както и някои придружаващи заболявания, може да са причина за понижаването на имунитета. А особено сега, по време на пандемия, той има важна роля за оптималното здраве на организма.
Докато стоят изолирани вкъщи, някои хора имат склонност да похапват повече от обичайното. Това се дължи най-вече на стреса, на който са подложени – едни остават без работа, други трябва да се притесняват за по-възрастните си роднини, трети се страхуват да не се разболеят... Напрежението ги кара най-вече да ядат шоколад и други сладки изделия. Те ги карат да се почувстват по-добре, макар и за кратко, но по-голямото количество захар може да навреди на здравословното им състояние.

Според няколко независими изследвания, твърде голямото количество захар, попаднало в тялото чрез храната, може да понижи имунната система, с което рискът от заразяване с вируси е много по-голям.

Отражението на захарта върху тялото

Има различни видове захар и не всички са вредни за организма. Така например фруктовата – открита в много плодове, е чудесен източник на енергия по време на социална изолация. Консумирайки ги, човек си набавя и така нужните му витамини и фибри. Но що се отнася до бялата рафинирана захар, тя има отрицателно действие върху организма.

Много хора пият по 3-4 кафета на ден, като във всяко слагат по 1-2 лъжици захар. А приемът на твърде много захар може да повлияе зле на клетките на имунната система, които отговарят за отблъскването на бактериите. По думите на гастроентеролога Никет Сонпал, захарта променя начина, по който белите кръвни телца атакуват бактериите.



„Недостигът на хранителни вещества може да повиши риска от понижаване на имунната система, защото тогава тялото по-трудно се справя с инфекцията. А рафинираната захар не е от най-полезните храни“, посочва още лекарят.

Захарта предизвиква възпаление в тялото, което се увеличава постепенно. Това може да допринесе за заболявания с хроничен характер, като сърдечносъдови или диабет.

Прочети още на: https://www.dnes/index/2020/04/08/pohapvane-na-poveche-zahar-kak-se-otraziava-na-tialoto.445147

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14207906
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68274
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031