Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2018 15:42 - Джолан с праз и картофи
Автор: thestone Категория: Рецепти   
Прочетен: 1279 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Навън е студено и се мръква бързо, но пък това ни дава възможност да се поглезим в къщи на топличко. Ето една хубава, зимна рецепта:

заден джолан с кожата- ако е малък, може и два
праз - един брой
лук - 1 глава
чесън - 1 глава
картофи 4-5 броя
морков - 1 брой
половин глава целина, парче джинджифил, сол, шарена сол, червен пипер /ако обичате нека да е едросмлян и лют/, черен пипер.

Сваряваме в тенджера под налягане джолана като добавяме и целината и джинджифила, след завиране му е нужно около 45 минути, за да пада от кокала. Запържваме леко нарязания на колелца праз, нарязания на дребно чесън и лук, добавяме картофите и морковите и запържваме още мъничко. Целта е да поомекнат и да добият съвсем лек загар. Когато джолана е готов го вадим от тенджерата, разкъсваме го на парчета и ги слагаме в тава със зеленчуците. Слагаме всички подправки, на вкус, заливаме с водата където се е варил /премахваме парчетата целина и джинджифил/, добавяме чашка червено вино и печем на умерена, предварително загрята фурна. По време на печенето разбъркваме от време на време, за да не се запече прекалено месото само от едната страна. Когато се сгъсти вече е готово.
Прекрасно върви с трушия и червено вино.

Добър апетит!



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thestone
Категория: Бизнес
Прочетен: 237402
Постинги: 133
Коментари: 75
Гласове: 300
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031