Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2019 08:12 - подземен град в Гиза
Автор: bven Категория: Туризъм   
Прочетен: 2076 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Има невероятен подземен град, разположен под пирамидите в Гиза, за който само малцина знаят днес, но е изключително добре документиран в миналото


image

Мистериозното плато Гиза става още по-умопомрачително, след като се осъзнае, че древният град Мемфис (днешен Гиза) е изпълнен с подземни проходи, валове, системи от пещери и камери, които са запазили за историята безброй артефакти в техните стени, на възраст хиляди години. Въпреки това, египетските власти не са готови да разкрият какво е намерено под Гиза за широката общественост, както и много други открития, направени през годините в Египет. Има невероятен подземен град, разположен подпирамидите в Гиза, за който само малцина знаят днес, но е изключително добре документиран в миналото и за него еписал Херодот.

Има една изгубена история, напълно игнориран от основните учени, когато става въпрос за египетската цивилизация и загадъчните пирамиди, които според мнозина предхождат самата египетска цивилизация. За да се разбере с цялата точност от историята, която са ни учили в училище, ние трябва да разберем, че безброй открития на нашата планета са били напълно пренебрегнати от общообразователните учени.

Едни от тези открития се осъществени в Египет, където е била открита огромна подземна система от тунели с камери и стаи под повърхността на платото Гиза. Една истинска история на това, което се е случило под пясъците преди хиляди години не присъства в масовите учения на нашата цивилизация в миналото, и размисъл за това са безбройните открития, направени през последните десетилетия, които ясно показват, история, за която ние знаем само частично.

За да се разбере загадъчния подземен „град“, разположен под платото Гиза, ние тръгваме да се подвизаваме от оазис Фаюм намиращ се на няколко мили извън Мемфис. Забележително е да се спомене, че в миналото, езерото Моерис граничи с оазиса Фаюм и до неговите брегове е бил загадъчният лабиринт описан от Херодот като „безкрайно чудно за мен“.

image


В неговите писания се казва, че мистериозният „лабиринт“ има внушителни размери, съдържа до 1500 стаи и равно количество подземни камери, с които на гръцкия философ не е било разрешено да се запозне. Според пазителите на лабиринта, „пасажите са озадачаващи и сложни“, създадени с цел да се запази безброй древни текстове и свитъци безопасни в много подземни пещери. Те представляват един невероятен подземен град под пирамидите в Гиза.

В действителност, този древен комплекс впечатлил Херодот по такъв начин, че се чувствал принуден да говори за мистериозна структура.

Той пише, че видял там дванадесет дворци, които са имали комуникация помежду си, имали са тераси и са били подредени в около дванадесет зали. Трудно е да се смята, че са дело на човек, стените са покрити с издълбани фигури, и всеки съд е изящно, построен от бял мрамор и заобиколен от колонада. В близост до ъгъла, където завършва лабиринта, има една пирамида със 72 метра височина, с големи издълбани фигури на животни в нея и подземен проход, по който може да се влезе. Било му казано много убедително, че подземните камери и пасажи са свързвали тази пирамида с пирамидите в Мемфис.

В действителност, древният Мемфис (Гиза) има огромни подземна система, която съчетава набор от сложни изкуствени проходи и подземни реки и тунели. Те били описани преди хиляди години, но гигантски подземни кухини са картографирани от 1978 г. с помощта на специален радар проникващ под земята, благодарение на изследванията ръководени от д-р Джим Хутрак, който казал, че са влезли в огромни камари, които са по-големи от най-големите катедрали, построени някога от съвременния човек.

Освен това, в допълнение към по-горе казаното, той също така говори за гигантски подземен метрополис, разположен под платото Гиза на възраст хиляди години, с точност не може да се определи колко.

Интересното е, че има множество антични автори, които подкрепят текстовете на Херодот, в които пише за подземни проходи, свързващи големите пирамиди. Важно е да се спомене, че Ямблих, известен също като Iamblichus Chalcidensis на латински, или Iamblichus на Апамея, сирийски философ неоплатонист, записал информация за вход през тялото на Сфинкса, който води във вътрешността на Голямата пирамида в Гиза:

„Този вход препречен в наши дни от пясък и боклуци, все още може да бъде проследен между предните крака на клекналия колос. Той е бивш затворен с бронзова порта, чиято тайна пролетта може да се използва само от жреците. Той е охраняван от общественото отношение, и един вид религиозен страх поддържа неговата неприкосновеност по-добре от въоръжена охрана. В корема на Сфинкса са били изрязани галерии, водещи до подземната част на Голямата пирамида.”

Крантор (300 г. сл. Хр.) твърди, че наборът от подземни стълби в Египет съдържа писмени каменни записи на праисторията, това се подкрепя и от писанията на Херодот. За този невероятен подземен град, който се намира под пирамидите в Гиза пише и френският египтолог Гастон Масперо в ”Зората на цивилизацията”.

Източник: http://www.chudesa.net/https://bgjournal.info/neveroyaten-podzemen-grad-e-otkrit-pod-piramidite-v-giza-snimkivideo/?bot_test=1/




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lexparsy - Явно наближава „нуждата“ тези „тайни“ места да излязат на яве Татяна!
30.04.2019 16:36
Повечето от древността са били достъпни само за посветени, но поне се е знаело че ги има за търсещите.
И аз съм изчел сума ти легенди, но и информация неудобна за масово публикуване. Но те са строго укрити точно от религиозните общности, и правителства. И самия факт че успяват, говори че те само на ужким са в противоречия относно световната информираност, пречеща на властовата им демагогия.
Сигурен съм че освен правителствения контрол за достъп, те се пазят и от техни си мистерии, и Посветени на това хора.
Явно е че някои пирамиди не са гробници, но до други достъпа е забранен, защото при погребения са се изобразявали съзвездията по време на смъртта на погребания. А това не е угодно за демагозите датирайки ги... Някой обясни че това ще бъде голямо „страдание“ за преиначените мистерии на Живота, Вярата и „Създаването на Света“... Но май повече за други малцина :-)

Но сигурен съм че информацията която цитираш ще бъде полезна за размисъл на много хора.
Поздравления!
цитирай
2. bven - На 1. lexparsy, аз и чета, и съм чела много , но не всичко по въпроса:)
30.04.2019 17:30
Всяка страна , особено някои световни империи, имат интереси откритията да не се показват на хората. Особено и високите етажи на НСР. Както и да е. Всяко нещо получава гласност или се открива, когато има нарастване на съзнанието у определена маса хора. Или когато Висшите сили и пазители на това място разрешат достъп.
За пирамидите се знае, че са използвани от първите фараони (посветените и първожреци) за връзка с висшите нива. Дори факта, че те са се женели за сестрите си, ми се струва твърде несериозен. Може би, когато си върнем цялото скрито познание, ще сме наясно с това, в което сме участвали в миналото. Защото има мнение, че всички днешни хора сме имали поне един живот в Египет - кой като роб, жрец, търговец или фараон!?
Благодаря за отзива и светъл празник Великден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14875140
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава