Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2020 23:25 - Новите 50 лева за пенсионерите - Яжте, пийте и се веселете и вярвайте в „стадния имунитет”
Автор: emimilcheva Категория: Други   
Прочетен: 3100 Коментари: 3 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 На 19 август, се проведе поредното редовно правителствено заседание. Както обикновено, то започна в 10 часа чрез видеоконферетна връзка, която вече също приемаме за нещо съвсем обикновено.

Няколко часа по-късно, отново чрез социалните мрежи и по-точно от страниците на Facebook, министър-председателят Бойко Борисов или пък неговият PR, скрит зад премиерския аватар, съобщи че „всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за септември... Парите още днес ще бъдат преведени по сметките на НОИ. За втори пореден месец ще помогнем на най-уязвимите български граждани. Предвиждаме да отделим същата допълнителна сума и за октомври. Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите действия, за да може да окажем подкрепа на всеки един българин".

Тази новина, подобна на комюнике от линията на фронта през Втората световна война, тутакси бе подета от всички медии и още по обед прозвуча по ефира на новинарските емисии, а още преди това се беше разпълзяла из целия интернет.

Предвидено е, че близо 2 120 867 пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за месец септември. За изплащането й, правителството отново отпуска допълнителни 106 043 350 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и / или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии и е втората стъпка за подкрепата им, планирана в новия пакет от социалноикономически мерки на правителството.

Интересното е, че същия брой хора, които да получат добавката и същата сума бяха предвидени и в предишното решение на Министерския съвет. Тогава, какво става с хората с новоотпуснати пенсии и с тези, които са починали?

И защо пенсионерите са обгрижени с добавка само за три месеца? Нима след месец ноември ще спре разпространението на вируса? Нима икономическите затруднения ще сублимират в някое друго измерение и добавката от петдесет лева вече никому няма да е нужна? Звучи съблазнително, но е малко вероятно.

Дори и в България, където хората постоянно са „оправяни” от някого за рекордно кратък срок (последният път мисля, че беше за 800 дни), надали някой таи и най-слабата надежда, че пораженията върху икономиката ще си отидат от днес за утре.

А може би се очаква от нашите мили пенсионери да седнат на задните си части и все пак да ограничат контактите със заобикалищия ги свят?

image

Снимка: 24shumen.com

Като гледам шествието на „третата възраст” в превозните средства, по улиците и особено в магазините, си мисля, че всички много лесно забравихме ограничителните мерки и никой не спазва нито хигиена, нито дистанция. Смятаме се за безсмъртни. Но за съжаление и тук пенсионерите са водещи – те са най-безсмъртни от всички. Не ги плашат никакви научни авторитети, не ги плаши и това, че всъщност самите научни авторитети все още не знаят много за врага срещу който сме изправени.

Както казва един мой много симпатичен познат, достоен представител на Рицарския Орден на Третата възраст, „аз всичко знам и всичко следя – имам най-достоверни източници от YouTube.

Чудя се как на времето, покрай вица за българския слон, който бил най-добрия приятел на съветския слон, не се е появил виц за съветския пенсионер – най-безсмъртен на света, чийто най-верен другар е българският пенсионер. А откакто СССР замина в небитието на историята (пу, пу , пу – да си стои там и хич да се не връща ...), българският пенсионер по право е наследил титлата „най-безсмъртен” на Земята.

В предишен постинг, предложих парите от добавката да се спестяват и влагат в качествени маски за през октомври месец, когато всички се досещаме, какво ще ни изненада. Така де, Столичната община се изненадва от снега през декември, а народонаселението ще се изненада от развихрянето на гриповете – с коронки или без коронки на есен. За да бъде изненадата по-малко болезнена, предложих на пенсионерите, на които съм посветила повечето от времето си, да вземат да се подготвят от рано.

Сега вече си взимам думите назад, посипвам си главата с пепел и се разкайвам публично. Хич не си харчете парите за никакви предпазни средства. Яжте, пийте и се веселете, носете си новите дрехи и вярвайте в „стадния имунитет”, нищо че вече е отречен. Те колко отречени неща са били реабилитирани, а после отново отречени. Пенсионерите, които са били млади по времето на Вълко Червенков знаят най-добре ... Пък и не знаем, дали няма да се появят нови социалноикономически мерки за пенсионерите - може пак да се измисли нещо.

Идват избори, без значение дали ще са редовни или предсрочни, дали ще са за Обикновено или за Велико народно събрание. Каквито и да са, правителствените харчове във всички случаи ще извънредни и велики. Хей така, както си седиш и току се развърже някоя торба с пари и отново да се изсипе върху пенсионерските глави. Жалко, че торбите са толкова големи, а до всеки стига толкова малко...



Гласувай:
14



1. morskipesni - Как ще се вмести ОТРИЧАНЕТО на стадния имунитет
21.08.2020 09:42
с ФАКТА, че в страната и по света не умират повече хора от обичайно? Сега и още малко по темата: само около 5% от НОСИТЕЛИТЕ на вируса БОЛЕДУВАТ (но не НЕПРЕМЕННО от "корона/симптомокомплекс". Сега ще попитам, дали РАЗБРАХТЕ, че статистическата връзка корона- заболяване НЕ СЕ ПОТВЪРЖДАВА. И така- разбрахте ли?
цитирай
2. zaw12929 - МНОГО ЛЕСНО ЗАБРАВИХМЕ ОГРАНИЧ...
31.08.2020 14:43
МНОГО ЛЕСНО ЗАБРАВИХМЕ ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ И ЗАЩО И ОТ КОГО СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ- КАТО НА ЦИГАНИ И ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО 50 ЛЕВА....
цитирай
3. zaw12929 - ОБИЧАЙТЕ СЕ! МИИТЕ СИ РЪЦЕТЕ! СЪЩО И ...
08.09.2020 13:30
ОБИЧАЙТЕ СЕ! МИИТЕ СИ РЪЦЕТЕ! СЪЩО И ЗЪБИТЕ ВСЕ ЗА НАСТРОЕНИЕ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emimilcheva
Категория: Други
Прочетен: 170964
Постинги: 31
Коментари: 41
Гласове: 9096
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031