Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2020 18:19 - Съветник на Румен Радев ни лекува по метода Доналд Тръмп
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 953 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.11.2020 18:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Помните ли, как президента на САЩ "излекува" няколко десетки свои сънародници от коронавирус с белина? Аналогична терапия сега се опитва да прокара съветник на нашия държавен глава срещу заболяването разхерметизирано ядрено гориво, което беше диагностицирано преди повече от 10 дни в реактора на блок №6 в АЕЦ "Козлодуй".
Но първо нека ви запозная с този неоценен "нобелист". За по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките, ако трябва и втори път.

image

На второ място нека си припомним диагнозата на заболяването, която за първи път беше публикувана, НО НЕ И РАЗЧЕТЕНА, от същото нещо, чиято визитка видяхте по-горе.

image

За първи път това Сведение е публикувано на неговата Фейсбук стена, на 17-ти ноември, но без разшифровка на диагнозата, На следващия ден, 18-ти ноември, този лист ми беше подаден, с молба за коментар, и едва тогава беше поставена вярната и точна диагноза. Тя се разпознава по числата оградени (от мен) в червени рамки.

Едва след това съветника-"експерт" се развихря и започва да "образова" феновете си, отново на своята си ФБ стена, в коментарите под постването на въпросното Сведение. Ето как се случва това.

image

Цитат: "1. Нивото на активност на топлоносител в първи контур се намалява чрез добавяне на борна киселина."

Борната киселина няма отношение към понижаването или повишаването на (радио)активността на топлоносителя в първи контур, т.е. и в самия реактор. Наличието на това химично съдинение цели да изпълнява съвсем друга задача. И то не цялото химично съединение, а едва само химичния елемент Бор в него. И то не целият състав на атомите на Бора в съединението на киселината, а едва под 1/5-та част от тях. Нещото заради което в реактора има борна киселина са изотопите на елемнта Бор, обозначавани като В-10 (чете се бор-десет).
Какво правят изотопите В-10 в реактора? Отговорът на този и свързаните с него въпроси може да бъдат дадени в един кратък, но съдържателен цикъл от поне 3-4 образователни и скъпо струващи лекции. Но понеже аз няма да получа и стотинка за тях смятам да ви ги спестя. Съвсем накратко само ще отбележа, че впросните изотопи (В-10) отговарят за балансиране на потока от неутрони в тази част от ядрения реактор, в която е разположено и "гори" ядреното гориво.

Поддържането или изменение на плътността на неутронния поток не е едно и също нещо, като понижаване или повишаване на активността в топлоносителя.

В документа Сведение има две числа, които посочват концентрацията на борна киселина в реакторите на блокове №5 и №6, съответно, но "експерта" явно не ги разпознава и поради тази причина пита, до кога ще се увеличава нейната концентрация. Ако концентрацията на киселината се увеличаваше, както внушава съветника, то реактора в който се случва това трябва в един момент да спре да работи, т.е. да бъде "заглушен". Но вече повече от 10 дни това не се случава.

Следва съществената част от лечебната терапия. Цитат: "В съседство до реактора има басейн за свежо и отработило гориво."

До който и да е реактор в Козлодуй НИКОГА не е имало басейн/и със свежо ядрено гориво. НИ-КО-ГА! Нещо повече. Свежото ядрено гориво никога не се държи в басейни. От тук на сетне вече няма никакъв смисъл и основание да се коментира терапията на съветника-"експерт".

Слушайте и вЕрвайте на болни мозъци, като това недоразумение, и животът ви ще бъде Рай!

Георги Котев











Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9839411
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031