Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2021 16:34 - 5 въпроса, които да зададете на приятелите си, които планират да получат ваксината Covid
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1372 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.02.2021 16:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  5 въпроса, които да зададете на приятелите си, които планират да получат ваксината Covid

Кит Рицарски

image

Много от нас имат приятели или семейство, които планират да получат ваксината. Може би те наистина вярват, че са в опасност. Може би те смятат, че е по-безопасно, отколкото да съжаляваме. Може би просто искат да могат да отидат отново в кръчмата.

Ако познавате някой, който планира да се ваксинира срещу Covid19, задайте му тези пет въпроса. Уверете се, че разбират точно какво искат.

1. ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ НИКОГА НЕ СМЕ ВАКСИНИРАЛИ УСПЕШНО НИКАКЪВ КОРОНАВИРУС?

Никога не е разработена успешна ваксина срещу коронавирус .

Учените от години се опитват да разработят ваксина срещу ТОРС и MERS, без да имат какво да покажат. Всъщност някои от неуспешните ваксини срещу ТОРС всъщност са причинили свръхчувствителност към вируса на ТОРС. Това означава, че ваксинираните мишки могат потенциално да получат болестта по-тежко от неваксинираните мишки.

2. ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ОБИКНОВЕНО ОТНЕМА 5-10 ГОДИНИ, ЗА ДА СЕ РАЗРАБОТИ НАПЪЛНО ВАКСИНА?

Разработването на ваксини е бавен, трудоемък процес. Обикновено от разработването до тестването и до окончателното одобрение за обществено ползване отнема много години . Различните ваксини за Covid са разработени и одобрени за по-малко от година.

Докато медиите бързат да предложат ТОН ръководства за „обяснение“ , които цитират „предвидливост, упорита работа и късмет“ като причините да получим ваксината Covid толкова бързо „без да режем ъглите“ , всички те пропускат ключова информация.

А именно, че никоя от ваксините все още не е била обект на подходящи изпитания . Много от тях изцяло са пропуснали изпитанията в ранен стадий, а изпитанията при хора в късния етап или не са били рецензирани, не са публикували данните си, няма да приключат до 2023 г. или са изоставени след „тежки неблагоприятни ефекти“ .

3. ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ „ВАКСИНАТА“ НА COVID СЕ ОСНОВАВА НА НОВА ТЕХНОЛОГИЯ, КОЯТО НИКОГА ПРЕДИ НЕ Е БИЛА ОДОБРЕНА ЗА УПОТРЕБА ВЪРХУ ХОРА?

Докато традиционните ваксини действат, като излагат тялото на отслабен щам на микроорганизма, отговорен за причиняването на болестта, тези нови Covid ваксини са иРНК ваксини .

mRNA (пратеникът на рибонуклеинова киселина) ваксините теоретично работят чрез инжектиране на вирусна mRNA в тялото, където тя се репликира във вашите клетки и насърчава тялото ви да разпознае и направи антигени за „протеиновите пикове“ на вируса. Те са обект на изследвания от 90-те години на миналия век, но преди 2020 г. нито една иРНК ваксина никога не е била одобрена за употреба.

4. ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ КОМПАНИИ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ, АКО ВАКСИНАТА НАРАНЯВА ИЛИ УБИВА НЯКОГО?

Още през пролетта на 2020 г. много правителства по света предоставиха на производителите на ваксини имунитет срещу гражданска отговорност, било чрез позоваване на съществуващо законодателство или писане на нови закони.

Законът за обществена готовност и готовност за извънредни ситуации (PREP) на САЩ предоставя имунитет поне до 2024 година .

Законът за лицензиране на продукти на ЕС прави същото и има съобщения за клаузи за поверителна отговорност в договорите, сключени от ЕС с производителите на ваксини.

Обединеното кралство стигна още по-далеч, като предостави трайно законово обезщетение на правителството и на всички негови служители за вреда, причинена, когато пациент се лекува за Covid19 или „заподозрян Covid19“.

5. ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ 99,8% ОТ ХОРАТА СА ОЦЕЛЕЛИ ОТ COVID19?

Съотношението случаи-леталност на инфекцията Sars-Cov-2 е спорна тема от месеци, но със сигурност е много по-ниско от всички прогнозни първоначални модели.

Първоначално тя беше силно напомпана, като СЗО използваше цифра от 3,4% .

Последващи проучвания установяват, че тя е много по-ниска, в някои случаи дори по-ниска от 0,1%. Доклад, публикуван през октомври в собствения изследователски бюлетин на СЗО, открива CFR от 0,23% „или вероятно значително по-нисък“ .

Значи дори според СЗО поне 99,77% от хората, заразени с вируса, ще оцелеят.

*

Задайте на приятелите си тези въпроси. Дайте им подробни отговори.

Това е бърза и непроверена ваксина, направена по безпрецедентна технология, без правна защита, ако ви навреди, за лечение на вирус 99,8% от хората ще оцелеят.

Така че въпросът, който наистина има значение, е: Наистина ли искате или трябва да поемете този риск?




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39743130
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031