Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2016 22:29 - Владимир Цонев - „Древните българи, Шумер и Вавилон“
Автор: petkodox Категория: История   
Прочетен: 2343 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageСтроителите на Варненската цивилизация (най-старата в Европа и най-значима след потъването на Атлантида) са принудени да напуснат Балканския полуостров и да тръгнат към Кавказ, Азия, поречието на Нил и Месопотамия. Но по-късно част от тях отново ще се завърнат в своята прародина. Нека направим някои важни уточнения. Старите местни жители на Балканите първо са известни като пелазги {пелгари), а след това като траки и мизи. Македоните са познати в началото като пелазги, после мизи и накрая българи. Съществуват сведения, че мизите, наречени след това тракоилири, в стари времена се делят на кимери/ кимбри и скити (северни траки, наречени по-късно славяни), всички те принадлежат към голямата Древнобългарска общност. Както отбелязахме, установено е, че от населението по Северното Черноморие и Кавказ водят началото си календарите на хуни (кимерийци), шумери и българи.

   
Други учени твърдят, че шумерите са дошли от Кавказ и са стигнали в Месопотамия по течението на р. Ефрат. Потвърждение за това са разкопките в Северна Месопотамия и Сирия, където са намерени останки от културата „Урук", открита също и в Кавказ. Вече уточнихме, че заселването вероятно става и от двете посоки. Създателите на шумерската цивилизация са траките и Кимерийците (мизи), носители на културите „Обейд" и „Самара", населявали преди това както територията на днешен Афганистан и поречието на Инд, така и земите на Балканския полуостров (в т. ч. и България).

През III хил. пр. н. е. пелазго-траките владеят земите между Стара планина и Бяло море, както и от р. Струма до Черно море. Оттук те предприемат походи на юг до Пелопонес и се заселват там. Създадени са множество селища, между които Микена и Спарта. В науката пелазгите (познати и като пеларги) са известни като коренното население на южната част на Балканския полуостров. Пелазгите се сочат като най-старото население на територията на днешна Гърция. Те са потомци на митичния Пеласг, син на Зевс, роден в Аркадия.

 Историческа хроника за борбата за власт в края на IV хил. пр. н. е. в Горен Египет отбелязва спора между двамата братя близнаци - Египт и Данай, споменат в предишна глава. Победител излиза Египт и Данай е принуден заедно с привържениците му да напусне Египет в посока Либия. Те се заселват в Западна Мала Азия, а по-късно поемат към североизточната част на Пелопонес (от тези данайци произлизат гърците).
 

Кимерите обитават и Средна Азия. Близо до Памир живеят племената утигури и кутригури, важни съставки на българската народност, на държавите на Кубрат и Аспарух. У Херодот те са познати с имената утии и кутии. А по-късно в историята са известни като хуни (по-точно влизат в състава на Хунската империя). За Прокопий Кесарийски утии (утигури) и кутии (кутригури) също са наследници на кимерийците - един от най-старите народи, който живее северно от Памир.

 „Именник на българските кханове" е оригинален, самобитен летопис на българската държавност, неразривно свързан с древната ни история, чиято стойност едва сега започваме да оценяваме. Несъмнено той е свидетелство за здрава културно-историческа народна традиция. Налице е приемственост и единство между другите държави на древните българи (Вавилония, Кушанска империя, Хунска империя, Стара Велика България, Волжка България и Дунавска България).




Гласувай:
2



1. iliyanv - Оти да одат у Кавказо и Египто ?
09.05.2016 16:21
Тука са си останАле и се нарекли македонци.
цитирай
2. iliyanv - Именника на "кхановете" е "оригинален"
10.05.2016 09:17
руски фалшификат с няколко "прабългарски думи", открит по "чудодеен начин" в едно прашясало московско чекмедже през втората половина на XIX век, малко преди освобождението на България. А Уваровия препис е публикуван чак през 1946 година, след другото "освобождение".
Докствирем шегорвичем алабала портокала диломтутом?

Някой ще го преведе ли на български ,че съм си забравил прабългарско-българския речник в прародината Монголия.
цитирай
3. petkodox - Много е лесно, когато не ти е удобно ...
10.05.2016 22:46
Много е лесно, когато не ти е удобно нещо да го обявиш за фалшификат. Кое според тебе е оригинал?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petkodox
Категория: История
Прочетен: 234426
Постинги: 116
Коментари: 122
Гласове: 380
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930