Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2020 12:58 - Древнобългарските имена на Нотната стълбица
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 8530 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 25.10.2020 09:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 
Първите човеци на земята Древните българи, зародили живота най-напред в Рая в земите на днешна България, са били Божии хора. Те са имали изключителна сензитивност с много повече сетива от нашите. Били са неподправени, естествени, с широко отворени сетива за възприемане и разбиране на света от Богинята Майка създаден.

Те са имали и много тънък усет за звуците в природата и за хармонията на звуковете. Така са създали основната нотна таблица, с помощта на която са пеели химни за възхвала на Богинята и за себелекуване.

У нас и по света всички подземни и надземни храмове и до днес се строят въз основа на музикалните възприятия на Дедите ни и умението им да превръщат в лечителски звук най-вече камъните в древността чрез тяхното вибриране при пеене на химни.
За това вече говорех в блога си.
 ( www.aliya.blog.bg)

Това, което искам да добавя e, че всичко, до което Дедите ни са се докосвали или създавали, носи техния Божествен отпечатък.
Така например Нотната таблица се отличава със своето съвършенство на разделянe на звуците в съответствие с вибрациите им на все по-високи честоти. Самата нотна таблица се състои от седем тона, които преминават в осми тон, който съдържа удвоената вибрация на първоначалния тон и въздига следващата таблица на по-високо честотно ниво и така нататък.

Числото 7 е било Божествено число за нашите деди и то съдържа седемте стъпки на сътворението в 7 дена, на човешкото духовно пробуждане в 7 стъпки (чакри) и така нататък.

До Ре Ми Фа Сол Ла Си са Древнобългарски наименования на нотите - Да Ра Ма Фа Сол Ла Си със значение
- Да Ра Ма (даде Ра Богинята Майка Създателка)
- Фа ( да се фали /" хвали, да пребъде)
- Сол Ла (Слънчевата светлина)
- Си (чрез Аз-и, Човешкият Дух).

Всъщност Имената на нотите са пресъздаване на Древнобългарското духовно вярване, че Богинята Майка Ра е Абсолютната Богиня, създателка на всичко, а Бог Слънце е нейният син.
Чрез Слънчевата светлина Богинята е сътворила човешката душа и й е вдъхнала живот. Не случайно на Древнобългарската азбука на Санскрит, една от многото, на които е записван нашия най-древен език,
душа е жива.

За духовното значение на пеенето като цяло и пеенето на нотите в ред говорят и запазените и днес техни наименования на Санскрит. Sa–Re–Ga–Ma–Pa–Dha–Ni или Са-Ра -Га-Ма-Па-Да-Ни е с духовното значение СаРа (Божествената) Га (Земя) Ма (Майка) ПаДаНи (даде ни) - Майката Богиня земята ни даде. Наименованието на нотите на Санскрит изпято в последователен ред е просто мантра, човешко духовно пеене и е лечителско.

Самата Уикипедия ще ви каже, че нотите се приписват, но не е доказано, на Гуидо Д"Арецо. Това е поредният опит да се прикрият древните знания и умения на Дедите ни и техния Божествен произход и познание, като се припишат на съществували и несъществували отделни личности. По същия начин е омаловажена Древната Българска писменост Кирилицата, Древнобългарските руни, шевици, носии, песни, танци, духовност, които са първите в света и в основата на всички днешни традиции и обичаи на народите. А латински е всъщност Древният български език, записан на Латинска азбука, което е довело до загубата на някои звуци, най-основният от които е Ъ. Древните българи са основателите на Римската империя, както и на много други империи. Град Рим или Ром е кръстен от Дедите ни на Бога Слънце. Румен е едно от имената му. Румен е и първоначалното име на река Тибър. В опита си да прикрият Духовното значение на наименованията на Древнобългарските ноти, дори много Западноевропейски държави ги заменят с Буквите от Латинската азбука.

Пеенето на нотите в последователен ред води до задвижване на 7те чакри на енергийно завихряне в човешкото тяло и е част от духовните медитативни практики на предците ни.

Не случайно е казано: "Който пее, зло не мисли!"
В пеещия човек енергията постоянно се пречиства от остатъците на обиди, гняв, отчаяние и други блокажи.
В древността Дедите ни са влизали в каменните храмове с подбрана съгласно древната мъдрост конструкция, за да се подложат на лечителското въздействие на звуковете на човешкото пеене.

Затова, просто пейте - с повод и без повод, изпейте душата си винаги, когато можете.

Пеенето е лечение.

https://aliya.blog.bg/history/2016/11/29/zmiiata-drevnobylgarski-simvol-na-bog-sebazi-na-choveshkata-.1493573
- https://aliya.blog.bg/history/2014/05/03/tainata-na-geomagnetizma-runite-i-drevnite-bylgari.1261783
- https://aliya.blog.bg/history/2019/01/19/isus-e-drevnobylgarskiiat-bog-sebazi.



Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016073
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031