Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2021 10:39 - Щурмът на Капитолият - бунт или постановка?
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1475 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 07.01.2021 10:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Мнозина възторжено приемат случилото се вчера във Вашингтон като революция.
Като дългоочакваният бунт на прогледналият потребител, възпитаван още от пелени, че всичко в САЩ е най-най-най. И демокрацията и правото да налагат своята гледна точка над целият свят чрез силата на самолетоносачите и военните си бази.
 Някои стигат още по-далеч възприемайки Тръм като новият Месия, спасителят на Човечеството, прибиращ Звяра в клетката му и възстановяващ царството Божие на Земята.
 О, свещенна простота!

Първо - кому е изгоден целият този фарс имитиращ революция?
На щурмуващите в първите редици от Антифа ( подкрепяли неистово до вчера BLM ). На наивниците вярващи в реалноста и силата на избора си, подкрепящи един от двама ( 50/50 ) кандидата за президент ( в ролята им просто на говореща глава )? Или на някой друг вложил парите си в целият този "бунт" в една дългосрочна стратегия?
 
 Да, близо 80 милиона от гражданите на САЩ официално разполагат с огнестрелно оръжие. И това дава надеждата на някои, че чрез притежаването му те ще защитят гражданските си права. И... доколко то им помогна срещу изолацията и ограничителните мерки в/у правата им при една изкуствено провокирана и медийно раздухана пандемия? И доколко то ще им помогне, ако срещу него се използва тежко въоръжение и бронирана техника, с които националната гвардия разполага?

 Наивно е да се счита, че този "бунт" ще върне на Америка изгубените й ценности от 50-те изгубени в търсене на моделите за поведение наложени от Холивуд, възпитал поколението на егоиста потребител. Наивно е да се мисли, че зад всяка една успешна революция не стоят именно тези, срещу които те се правят - тези с реалните пари и власт.
 Подкрепили преди век Октомврийската революция, стоварили цял кораб с консултанти от САЩ изпратени от банкерите на Уолстрийт. И осребрили стократно труда си за унищожаването и разграбването на руската империя.
( https://www.168chasa.bg/article/6491396 )
 
 Сега историята отново се повтаря.
Някои наивници ще ги оставят още седмица-две да си поиграят на революционери, за да може после да осребрят страха от тях. Чрез нови ограничения на правата, поголовно следене, цензура и пълно елиминиране на възможностите за реална промяна идваща от долу, а не режисирана отгоре.

 Историята се повтаря.
Отново и отново.

image

image



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wonder - Странна масовка с предвидим край. ...
07.01.2021 10:48
Странна масовка с предвидим край. ;)))
цитирай
2. milady - ....странна, ли? това е типичен паразитен..путетизъм/ тъ.пъ.пъ )
07.01.2021 12:52
който, не казва...нищоо, зеро, 00..
дорогоя,г жачудотворна,и безДелна!
......
....що ли си буташ меката га га..гОлова)
цитирай
3. born - ЧНГ Валсодар !
07.01.2021 21:14
Обнадеждаващо е завръщането ти в блоговото блато. Специално за мен оттеглянето ти от активност бе липсващо за нормалните тук.
Добре си дошъл отново !
Успех и здраве !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392921
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив