Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2022 11:58 - Радев да си ходи, а служебните правителства да се премахнат от конституцията
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1538 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
България трябва да заеме ясна и категорична позиция спрямо руската агресия и да реализира поведение на истинска демократична и цивилизована държава
image

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

Оставка е първата дума, която ми идва на ум, щом чуя или случайно се сетя за президента Румен Радев. Не, че често се сещам за него, де, аз да не съм Деси. Обаче понякога той се натрапва в общественото пространство - ако не с присъствие, то с отсъствие.

Тези дни например се забелязва отчетливата му липса. Изчезна от хоризонта, бе, граждани, няма го. При това, забелязвам една важна зависимост - колкото пъти руснаците се насерат международно и хуманитарно чрез престъпните си планове и дела, колкото повече Путин и Ко си окървавят ръцете, толкова пъти

 Радев го хваща липсата

 Иначе той все се усуква покрай телевизионните камери, сега - нъц. 
Не знам какво ще стане пък, ако руските терористи наистина използват ядрено оръжие срещу света, както се заканват. Тогава нашият любим президент сигурно ще се направи на къртица и ще си изкопае дълбока землянка, за да се скрие - но да не ги осъди. 

Онзи ден целият нормален, свободен, демократичен и цивилизован свят, към който уж принадлежим, реагира остро против престъпните и откровено терористични атаки на Русия срещу цивилни обекти и жители в Украйна, само Радев замълча като…..щях да кажа „като партизанин на разпит“, но не би било вярно, защото на разпитите „партизаните“ са пеели като славейчета. Имам под ръка и нецензурни сравнения със специфични мъжки и женски телесни части, но се страхувам, че може да обидя частите. Затова не знам с какво всъщност да сравня мълчанието Радево - може би с реакцията на някакъв безсловесен, но много упорит добитък?
А фактът, че се присъедини към някакъв европейски формат Г9 и осъди руските атаки с обща декларация, не променя факта, че самият Радев не е произнесъл и думичка на осъждане. 
Да, не го виждам директно, но си представям този тип как ходи из хладните коридори на президентството - стиснал джуки, гледа като шушумига и се чуди в кой ъгъл да се свърти, та да не вземе някой случайно да го попита за позицията му. Намирам, че това същество е вече пълна пародия на български президент и политик. Смятам, че с редица свои думи и мълчания, с действия или бездействия, Радев е толкова вреден за имиджа на страната ни, както във вътрешен, така и в международен план, че ДАНС трябва да се самосезира и да започне разследване по темата.

Румен Радев да си ходи!

 Румен Радев да подаде оставка! Румен Радев да не стои повече на руски пост и да не бъде повече спирачка за естествения път на България в руслото на европейската цивилизация! Ако в нашата клета страна е останала поне една донякъде читава партия, тя трябва незабавно да поиска оставката на Радев и да започне политическа кампания за свалянето му от власт. Ако в България е останала поне идеята за някакво гражданско общество, то трябва да се задейства и да окаже силен уличен натиск, за да получи оставката на този вреден за страната човек. 
Е, нищо такова няма, затова и никаква оставка от страна на Радев няма да има. Ще продължи той още няколко години да ни гледа с шеговития поглед на Тато, да ни управлява чрез некадърните си и престъпни служебни правителства, да ни разиграва политически като маймуни, които не знаят на кой свят се намират и защо. Както и да ни пробутва руски опорки всеки път, щом България трябва да заеме ясна и категорична позиция спрямо руската агресия и да реализира поведение на истинска демократична и цивилизована държава. 
Не е само Радев, разбира се, тук името на такива като него е „легион“ - но той наистина винаги е набъркан във всяка простотия, която България твори в руска полза. Да вземем за пример историята с камиона, „взривил“ Кримския мост. 
Руските служби, които още от преди това са основателно подозирани за извършители на атентата, подхвърлят мюре - камионът е тръгнал от България. Не се казва директно, обаче внушението е налице - тръгнал е от една натовска, неприятелска държава, следователно България и НАТО са виновни за взрива. 
Де да бяхме! Ама не сме.
Няма как да сме по няколко причини. Първо, както веднага казаха европейски политици и експерти, вече е съвършено ясно, че не може да се вярва на нито една руска дума по какъвто и да било въпрос. Руснаците лъжат, дори когато казват истината, така че - какъв камион, какви пет лева.
Второ, камионът, както се разбра, не е български, а чеченски. Ами следователно Рамзан Кадиров е виновен за взрива. 
Трето, от Варна нататък возилото е изминало такъв дълъг път, превъртяло е толкова километри и е минало през толкова граници напред и назад из бивши и настоящи руски територии, че връзката с България не просто изтънява, а и напълно се обезсмисля. Освен като чисто пропагандна манипулация. 
Четвърто, както твърдят руснаците и потвърждават западни специалисти, самият мост има толкова засилени нива на охрана, че да се прекара там цял камион с взрив и да се детонира на най-подходящото място, е като да уцелиш шестица от тотото. И както каза един израелски специалист - подобна операция е по силите на не повече от три - четири служби по света. На бас за 1 милион, че българските не са сред тях.  
Пето, както каза пък бившият български военен министър Аню Ангелов, не може един взривен камион да нанесе толкова сериозни щети на цели три места по моста, както е в случая. 

Шесто, появи се също информация, че руските ракетни атаки срещу цивилни обекти и население в Украйна са планирани още преди мостът да бъде взривен и Путин да поиска отмъщение за унижението, понесено на рождения му ден. И има резон, логистичната подготовка и координацията на подобна масирана ракетна атака срещу обекти, които са далеч както от линията на фронта, така и един от друг, не става за броени часове, както ни се представят нещата от руска страна. Не става поне от страна на руската армия, която вече показа колко е жалка, особено в координацията и логистиката. 
Така или иначе обаче - ще видим, времето, когато е планирана тази руска операция за отмъщение, не е чак от онези детайли, които остават завинаги скрити. 
Седмо, няма как, освен ако не си наистина голям кретен, да се хванеш на версията за „българската следа“ във взривяването на моста. Но ето, че БСП се хванаха на евтината пропагандна въдица на руските служби. Дали сами се сетиха или им бе подсказано отвън - това е интересно да се разбере. Но, така или иначе, факт е, че те подскочиха като ужилени и отправиха сакрално питане - знае ли президентът Радев нещо по въпроса за камиона. С подтекст: щото, горките руснаци, ако вземем и ние да им рушим важните инфраструктурни обекти, къде ще му излезе краят. 
Абе, пичове, оставете го Радев на мира, бе! Както обясних по-горе, той сега има друг дерт - да се скрие от публичност. А вие го тикате обратно в кашата. 
Но така мисля аз с моя прост акъл. А ето, че самият титан на световната политическа мисъл Румен Радев мисли обратното. Той явно реши, че медийната дъвка с камиона може да му е полезна, като отклони общественото внимание от мълчанието му по атаките на Русия в Украйна и целенасочено избраните и избити при тях цивилни жертви. 
Подобна медийна дъвка за отклоняване на вниманието е и отново повдигнатата тема за втората порция самолети, които трябва да бъдат купени за българската авиация. На дневен ред пак излязоха лъжите за това кога американските Ф-16 ще бъдат доставени, 

пак се лансира любимата на Румен Радев дума „Грипен“,

 пак започнаха разни „експерти“ от центъра и по места да обясняват за онези следи небесни от американските самолети и как това го дишаме, а то променя съзнанието ни, променя климата и води до земетресения, бури и наводнения…..Изобщо - разпери се отново цялото ветрило от пълни идиотщини, които „лидери на мнение“ от центъра вървят и целенасочено набиват в главите на българите като светата истина от последна инстанция. 
Много неща могат да се променят, за да се отнеме възможността Радев или утрешни негови последователи, които искат да упражняват не просто президентската, а цялата власт в страната, макар по Конституция да нямат право на това. Едно от най-важните обаче - и по него смятам, може и трябва да се намери мнозинство във вече избрания Парламент - е да се направи конституционна промяна, която 

да премахне институцията „служебно правителство“

 Това е някаква измислица, пръкнала се през 90-та в не знам чия дебела комунистическа чутура. 
Най-нормалното нещо на този свят е, както във всички цивилизовани държави, докато се сътвори новият парламент и избере ново правителство, да управлява старото. 
Вместо това, ние даваме в ръцете на тъпи, но амбициозни президенти, възможност да манипулират общественото мнение и изборния процес, само и само да държат властта колкото може повече време чрез служебните кабинети, които назначават. И които управляват пряко. 
Това не е демокрация, а разкрачено положение между демократична черупка, пълна с авторитарно съдържание. 
Благодаря, не щем! Затова - Радев да си ходи, а служебните правителства да потънат в конституционното небитие. 




Гласувай:
3



1. batogo - !!!:))) Подкрепям изцяло казаните от Вас Истини, господин Асенов!
14.10.2022 20:02
А жадната за власт путинска марионетка Радев, който постоянно съдейства за разединяването на народа ни, като върти посредством служебни кабинети от подвластни нему марионетки подмолни игри, за да се добере до еднолична власт, подобно на патрона си - Путин и да върне България в ру-съветската орбита, е крайно време вече да ни освободи от присъствието си в президентската институция! Отечеството ни няма нужда от такива като него, трифонов, копейкин и подобни на тях продажници, които имат наглостта да се наричат патриоти...
Чест и почитания за гражданската позиция!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060064
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1753
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031