Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2017 21:42 - Тайните ползи за здравето от пробиотиците за жените
Автор: alohabg Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 700 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.09.2017 21:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Заслугите, които пробиотичните бактерии играят за повишаване доброто здраве, са достигнали до широката общественост и сега повече от всякога хората ги забелязват. Независимо дали се отнасят за кисело мляко, комбуча или появяващите се пробиотични добавки, почти от обща култура се знае, че пробиотиците имат огромна полза за здравето. Пробиотиците са не само полезни за успокояване храносмилателните смущения, ами изследванията показват, че тези благотворни микроби могат да подсилят имунитета, настроението, вагиналното здраве и уринарното здраве. Синдромът на раздразнените черва (IBS) и запекът също са два проблема, чието разрешаване може да бъде подпомогнато с пробиотик за жени.

Жените, IBS и запекът

Жените са по-предразположени към прояви на запек и IBS, но все още много от тях не търсят качествената грижа, от която се нуждаят. За щастие лекарствата и други медицински интервенции може да не са необходими в случаи на запек и лека до умерена форма на IBS. И при двете състояния се наблюдава отличен отклик от използването на пробиотична терапия. Според едно проучване, всичките 20 пациенти с IBS, които са приемали един пробиотичен вид, Lactobacillus plantarum, намират решение за болката в корема. Това проучване показа също подобрение в честотата на ходене по нужда при пациенти, страдащи от запек. В допълнение, пробиотичният вид Bifidobacterium lactis допринесе за облекчаване симптомите на запек в друго проучване.
 
Пробиотици за здрава женска флора

Пробиотиците помагат на всички, но за жените ползите могат да обхванат и контролирането на общи женски проблеми. Благоприятните микроби спомагат за поддържането на киселинност във влагалището, създавайки враждебна среда за инфекциозните бактерии. Също така, дисбалансът в полезната флора и нивата на рН предразполагат към инфекции и разпространяването им. Ето защо е толкова важно за жените да приемат пробиотици редовно и по време на алкалната си диета. Инфекциите на пикочните пътища (UTI) и бактериалната вагиноза (вагинит) също често се свързват с дефицит в нормалната чревна флора.
Много от конвенционалните подходи срещу UTI използват антибиотици, но този път става все по-проблемен с драстичното повишаване на антибиотичната резистентност. Така че, докато антибиотиците могат да осигурят краткосрочна полза, техният дългосрочен ефект остава спорен. Пробиотиците действително стимулират растежа на полезните бактерии, които се борят с лошите такива, в сравнение с антибиотиците, които убиват всички бактерии (включително и добрите). Вагинитът също е дразнещо състояние, което води до неприятно изпускане и сърбеж. За щастие пробиотиците са показали обещаващо овладяване на това състояние, борейки се с основните бактерии, които го причиняват, Gardnerella vaginalis.
 








Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alohabg
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 7722
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031