Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2019 12:17 - Мадуро предупреждава за "виетнамска война", ако САЩ се намесят във Венецуела
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1376 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.02.2019 12:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Мадуро предупреждава за "виетнамска война", ако САЩ се намесят във Венецуела

https://newspunch.com/maduro-warns-of-vietnam-like-war-if-the-u-s-intervenes-in-venezuela/?fbclid=IwAR3fiCpBfS9Np3a78ToZV_dIoh5lGKETqyLNepDfQkXb6KSrYrmWLYkGjZA

31 януари, 2019 Ниам Харис Новини , свят 4

image

Президентът Никола Мадуро призова американците да възпрепятстват администрацията на Тръмп да пуска ботуши на земята във Венецуела, предупреждавайки, че всяка намеса ще се обърне, което ще доведе до ново бедствие във Виетнам.

 

Във видеозаписа във Facebook със субтитри на английски език, венецуелският лидер каза, че изпраща „послание до народа на САЩ“, за да ги предупреди за кампания за дезинформация в международните медии срещу неговото правителство.

"Ако правителството на САЩ възнамерява да ни намеси, те ще имат много по-лош Виетнам, отколкото можете да си представите", каза той.

 

Докладите на RT : 4-минутно видео на испански език с английски субтитри бе публикувано на официалната страница на Мадуро във Фейсбук в сряда, малко след като той  обвини американския президент Доналд Тръмп в заповед на колумбийското правителство и мафия да го убият, и  отхвърли  европейския ултиматум на поканите за предсрочни президентски избори в рамките на 8 дни.

Мадуро обвини американските медии в провеждането на „брутална кампания с фалшиви образи“ в подкрепа на намесата на администрацията на Тръмп във Венецуела.

„Тази кампания е била подготвена да оправдае преврат във Венецуела, която е създадена, финансирана и активно подкрепена от администрацията на Доналд Тръмп.” 
Ефективно заобикаляйки американския си колега, Мадуро призова американците да предположат изкривения разказ, разпространяван от мейнстрийма медии. Ветеранският лидер заяви, че Вашингтон не може да използва същия претекст, за да нападне Венецуела, както го направи, за да оправдае инвазията в Ирак от 2003 г., така че се разпространяват нови лъжи за неговото правителство с надеждата, че нещо ще накара баланса.

"Те не могат да измислят, че Венецуела и Мадуро имат [оръжия за масово унищожение], за да могат да се намесят, сега те измислят лъжи всеки ден, лъжливи новини, за да оправдаят агресия срещу нашата страна." 
Мадуро потвърди, че интересите на САЩ във Венецуела са ограничени изключително до неговите огромни природни богатства. Венецуела се гордее с най-големите в света потвърдени запаси на петрол и четвъртия най-голям резерв от природен газ. Президентът заяви, че чрез разпалване на размирици във Венецуела, американските елити искат "да се хванат за това национално богатство", както направиха в Ирак и Либия. "

 

„Ние сме страна с големи ресурси, както естествени, така и енергични. Това е истината и това обяснява постоянните атаки срещу Венецуела. Затова призовавам към вашата съвест и солидарност. 
Той призна, че Венецуела е изправена пред множество проблеми, "както всяка друга страна", и каза, че венецуелците могат да ги решат сами, без да се намесват отвън.

Описвайки себе си като почитател на историята на САЩ, Мадуро каза, че се надява, че разумните американски граждани ще надделеят, добавяйки, че Америка „е голяма страна и е много повече от Доналд Тръмп.“

"Съединените щати са голяма страна и е много по-голяма от Доналд Тръмп", каза той. "Аз само искам уважение към Венецуела и имам нужда от вашата подкрепа, за да избегна война като Виетнам."




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39748770
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031