Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2021 09:08 - United Group потвърди официално, че придобива най-голямата медийна компания в България Nova Broadcasting Group
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 858 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Иван Върбанов
PRESS BG NEWS AGENCY
София, 04-01-2021


United Group, водещият доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, потвърди официално около Коледа, че е постигнала споразумение за придобиване на най-голямата мултиплатформена медийна компания в България Nova Broadcasting Group от Advance Media Group.

Очаква се сделката да приключи в началото на 2021-ва година и подлежи на обичайните регулаторни одобрения.

Nova притежава в портфолиото си 10 телевизионни канала, включително националната NOVA TV, най-голямата онлайн платформа в страната - Net Info, която достига средно 80% от българското население всеки месец, както и четири радиостанции.

Изпълнителният директор на United Group Виктория Боклаг коментира: „Много сме доволни от това придобиване. Купуваме успешна компания от двама видни предприемачи с големи перспективи за по-нататъшен растеж в рамките на United Group. Придобиването е в съответствие с цялостната стратегия на United Group да притежава както телекомуникационни, така и медийни активи на пазарите, които обслужваме."

По думите й Nova Broadcasting Group допълва съществуващите медийни активи на United Group. Виктория Боклаг изрази увереността си, че ще бъдат намерени много полезни взаимодействия между притежаваните компании, което дава мащаб на всеки пазар за по-нататъшно инвестиране в местно съдържание и бързо достигане до аудиторията.

Изпълнителният директор на Advance Media Group Георги Домусчиев е на мнение, че тази сделка е голям успех и чудесна възможност за Nova, нейните зрители и клиенти, а сделката с United Group ще осигури непрекъснатото развитие на Nova.

Направената инвестиция по придобиването на българската медийна компания е четвъртата мащабна сделка, откакто BC Partners придоби United Group през март 2019 г.

Работейки както в телекомуникационния, така и в медийния сектор, платформата United Group обединява водещите оператори и най-добрите производители на медийно съдържание в Югоизточна Европа. Компанията има приблизително 10 милиона потребители и 11 хиляди служители.

В рамките на изминалата година United Group завърши още три големи придобивания - VIVACOM, Telemach Hrvatska и Forthnet. Също така стартира бизнеса си за електронна търговия Shoppster, като така отговори на повишеното търсене за пазаруване от дома. Така United Group бяха признати за притежател на най-бързата мобилна мрежа в Европа и сред най-бързите в света.

United Group дари на региона, в който оперира, над 3,1 милиона щатски долара медицинско оборудване и пари в подкрепа на усилията за преодоляване на една от най-големите глобални здравни кризи, които някога е виждал в света.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2529450
Постинги: 965
Коментари: 364
Гласове: 673
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031