Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03 21:21 - Обръщение към учените от БАН, да коментират дали е вярно или не следното изложение:
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 547 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 25.03 11:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Настоящата публикация е въз основа на призива към ректорите на МУ – Варна, и МУ -  Стара Загора да бъде прекратено обучението по хомеопатия в техните университети, подписано от 75 наши учени от БАН, начело с акад. Иван Юхновски (86 г.)

 

Я, сега да видим как ще коментират следната публикация -

СЪВРЕМЕННАТА  МЕДИЦИНА  ПРЕЗ  ПОГЛЕДА на  БИОХИМИЧНАТА  ФИЗИКА

„Всички връзки между явленията се установяват единствено чрез различни видове прости и сложни резонанси - координирани вибрации на физическите системи.“

Никола Тесла

Не може да знаеш за къде си тръгнал и какво желаеш да постигнеш, ако не знаеш откъде идваш, на какво разчиташ и на какво ниво са знанията ти.

На лекарите се втълпява и те са свикнали да се основават на нютоновия модел на реалността, породен още в края на XVII век. Според него светът е обитаван от плътни тела и се подчинява на механиката и причинно-следствената връзка. Дори атомите се третират като плътни обекти, като времето и пространството са абсолютни…

Всички обаче сме учили, че „материята съществува поне в два вида: вещева форма (маса при покой) и полева (импулсна) форма“. Това се изучава по физика и е длъжен да го знае всеки ученик още в средния курс на образованието си.

Съвременната наука е способна да оценява и коригира собствените (природни – физични) полета и излъчвания, които направляват химичните процеси в човешкото тяло (метаболизъм, анаболизъм, катаболизъм, киселинно-алкално равновесие - pH, излишък и недостиг на свободни радикали (електрони в тялото) и т.н.). В резултат на това се възстановява динамичното равновесие между вълновите процеси в човешкия организъм и вълновите процеси в околната среда - Земята и Космоса. Това е хармония с природата - хомеостаза.

Тялото ни е отворената биокибернетична енергийно-информационна система, което означава, че от една страна, вътре в организма протичат биохимични (енергийни) реакции, а от друга страна, чрез биофизични (информационни) полета и излъчвания се осъществява пряка и обратна комуникация между органите и системите в организма, както и между организма и околната среда.

Така че всеки организъм (включително и човекът) е дуален – един и едновременно с това двойствен, той е едновременно биохимична и биофизична субстанция. Също така е възможно да се контролират и управляват химичните реакции в този организъм чрез физическите полета и излъчвания.

Съвременната настояща медицина е способна да оценява и коригира собствените (естествените) полета и излъчвания, които направляват биохимичните процеси в тялото на конкретен  човек.

Защо използваме мултидисциплинарен (конвергентен) подход при въпросите към оценката и корекцията на човешката хомеостаза?

Още през XVIII век, руският учен Михаил Васильевич Ломоносов изтъква, че химията не може да съществува без физиката: „ ... тези две науки са толкова свързани, че едната не може да бъде съвършена без другата”.

В средата на XIX в., руският химик Александър Михайлович Бутлеров, съвременник на Менделеев, създава теорията за химичната структура на органичните вещества - познавайки химичните свойства на едно органично вещество, човек може да предскаже неговата структура. Така също познавайки химичната структура на дадено вещество, е възможно да се предскажат неговите свойства (химични и физични).

В днешно време интердисциплинарният подход в различни области на знанието се нарича конвергенция. Конвергенцията е проникването на знания от различни съседни науки едно в друго.

Днес с бързи темпове започва да се развива конвергентната наука „биохимична физика“, която позволява химичните и физичните процеси в биологичните системи да се разглеждат като дуални, т.е. явяващи се като две части на едно цяло. Това е като дуалността на Ин и Ян в древната китайска философия. Именно от тази гледна точка още през 2007 г., учени успяха и моделираха биохимичните характеристики чрез физични полета и лъчения.

„Биохимичната физика” е единна наука, съчетаваща физика, химия и биология, като на свой ред представлява сложна полиморфна (йерархично подчинена) система.

ФИЗИКА

Човекът, както и всичко останало в заобикалящия ни свят, се състои от елементарни частици, които са се формирали (образували) в Космоса, в резултат на ядрени и други реакции. Трудно е дори да си представим, че тези елементарни частици, от които се състоим ние, са много по-стари от Слънцето. Но това е отдавна доказан факт!

Елементарните (субатомни) частици са електрони, протони и неутрони. Именно те съставляват най-малките частици на всяко вещество – атомите.

Протоните и неутроните образуват ядрото на атома, а електроните – електронната обвивка. В резултат на движението и преразпределението на електроните по енергийните нива на електронните обвивки се изграждат различни конфигурации на атомите.

ХИМИЯ

Атомите образуват молекули (свързано състояние на атоми, които се събират заедно). От различни конфигурации на атомите се изграждат молекули на различни химични елементи от таблицата на Д. И. Менделеев. Именно тези молекули участват в създаването на живата и неживата материя.

БИОЛОГИЯ

Молекулите изграждат клетките, които са в основата на тъканните структури, органите и системите в човешкия организъм.

През 2008 г. е публикувана книгата на академик А.Н. Разумов и професор М.И. Фомин „Неспецифичното възстановяване на здравето - основа на лечебния процес”, където авторите убедително доказват, че: „...полиморфизмът отразява взаимозависимостта и йерархичната подчиненост на телесните структури като единна система, морфологичните свойства и реакции на тези структури, както и закономерностите на развитие на различни видове нарушения в тях”.

Човекът, като биологична система, е съставен от химичните елементи от таблицата на Д. И. Менделеев. А всеки химичен елемент от таблицата, както е посочено по-горе, се състои от елементарни частици. И съответно притежава химичен (материален) компонент и физични свойства – електромагнитно излъчване във видимия и невидимия честотен диапазон – инфрачервен или ултравиолетов.


Следователно всеки организъм (включително човекът) е дуален, тъй като е едновременно материален компонент, състоящ се от химически елементи, и вълнови (физически) характеристики – излъчванията на химическите елементи.

С други думи, материалната съставка на всеки организъм е набор от химични елементи, които постоянно участват в химични реакции (биохимия). Всяка химична реакция задължително е съпроводена както с отделяне на химична енергия, така и с информация (излъчване на химични елементи), която се проявява като промени в температурата, миризмата, цвета и т.н. (биофизика).

От изложеното се налага изводът, че само една конвергентна наука - биохимичната физика - може да изучава биологичните обекти като физическа (вещество) и енергийно-информационна структура, т.е. като единно цяло.

По този начин, ако има материя, съставена от химични елементи, то задължително ще има излъчвания от тези елементи, които възбуждат вълнови процеси в околното пространство.

И обратното, ако бъде фиксирано излъчване, неговия спектрален анализ задължително ще покаже на кой или кои химични елементи съответстват тези емисии лъчение.

Считам, че е много важно да се отбележи, че ако има материя, има и излъчване. Никой не е в състояние да оспорва съществуването основните две форми на материята – вещева и полева. Ако няма материя, значи няма и излъчване. Ако се унищожи излъчването, материята престава да съществува (анихилира се). Факт е, че между тези две форми на материята липсва граница.

Възможно е тестване на всички видове храни, други вещества и всяка процедура, проникващи във всеки организъм, с помощта на което в реално време се определят както непосредствените, така и дългосрочните резултати върху този организъм.

Настоящата медицина измина много дълъг и успешен период на своето развитие, както и в сферите на биологията, химията, физиката и много други науки, касаещи нормалното функциониране на човешкия организъм.

Всеки човек е уникален, неповторим и индивидуален, т.е. съставен от различни (макар и не много различни) проценти химични елементи и съставните им съединения, присъстващи в тялото му. Обаче, не може събрани на куп химични елементи и производните им съединения, от които се състоят определени лица - Мария, Олег, Иван, да възпроизведат всеки от тях, както и който и да е друг човек на Земята. Защото всеки човек има индивидуален спектър на излъчване, включително излъчване на системите на тялото, тъканите на органите и клетките.

Лично наше мнение е, че в България съществува най-съвършения апаратно- програмен комплекс, който ни разкрива невероятни възможности за диагностика и лечение.

 По този начин, съвременните лекари са длъжни да разглеждат човешкото същество от гледна точка на конвергенцията, като единна и неделима био-химико-физична система.

Концепцията на работата ни чрез АПК „..………..т“ е насочена към индивидуална работа с всеки конкретен човек. Така се стремим да приведем биофизичните и биохимичните компоненти на неговата „Лична хомеостазна вълнова матрица” в състояние на референтно динамично равновесие. В това състояние просто няма място за болести, тъй като индикаторът pH винаги остава неутрален! И човек осъзнава възможността, дадена му от природата още с раждането, да бъде здрав, щастлив, успешен и независим от обстоятелствата.

Следва друга публикация след евентуален отговор на някой учен от БАН




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. mastino - Коментар
21.03 21:25
Лично за мен, всичко в нас и покрай нас се състои от химични елементи и техните производни!
Ако Хомеопатията не се състои от химични елементи, от какво се състои?
цитирай
2. olivie - Състои се
22.03 08:16
От памет на водата. Огромни разреждания, в голяма част от които няма дори 1 молекула активно вещество. За мен хомеопатията е внушение, сравнимо с хипнозата и психосоматичната зависимост. Но съм съгласен че има ефект, който не трябва да бъде пренебрегван и забранявам, а правилно изучаван. В паметта на а водата също не вярвам.
цитирай
3. mastino - До olivie
22.03 08:35
Памет на водата - това са също химични елементи. Вода (H2O) в човек несъществува, защото е във вид Н3О2. Вижте - Полак! Айде, прочетете каква е най-бързата скорост засега на Земята, доказана още през 1995 г. също от химик, който е разработил обратната осмоза и тогава коментирайте електромагнитното и гравитационно взаимодействие между веществата.
цитирай
4. olivie - От много четене човек явно не става по - умен.
25.03 08:13
По точно не винаги става по - умен, а по - объркан. Дадох пример с принципа на хомеопатията, а не със скоростта на земята, или осмозата. Явно "каквото баба знае, това си бае"
цитирай
5. mastino - До olivie
25.03 10:11
Настъпихте котето (кучето) по опашката!
Явно, Вие сте потвърждение на знанията на лекарите от края на 17 век.
Хомеопатията, както и всички други останали медикаменти също се състои от химически елементи, които искате или не действат върху организма ни!
Не претендирам да съм по-умен от Вас, но смея да твърдя, че всичко в нас и покрай нас се състои от химични елементи, а всеки елемент, частица, молекула, клетка … имат вещева форма, но и полева вълнова структура, регистрираща се чрез спектри.
Плацебото по същия начин има свое вещево и полево проявление.
Медицината следва да приеме и да върви ръка за ръка с хомеопатията, защото дори сами примерът с химио- и лъче-терапията при онкозаболяванията са показателни за това. Хомеопатията снижава негативните въздействия при тези общо прилагани в България процедури. За съжаление рядко се практикува имунотерапия – защо ли, а тя не е хомеопатия (умните веднага ще проумеят!)?
Акад. Юхновски много добре знае за спектрите на химичните елементи и вещества, но явно други интереси са го подтикнали да твори против хомеопатията. Справка - Кирхоф и Бунзен категорично доказват, че химичните елементи се идентифицират по спектрални излъчвания или линии - Institute for Basic Standards National Bureau of Standards Washington, D.C. 20234 - Интензитет, характер, дължина на вълната, спектър и енергия.
АКО МЕДИЦИНАТА ПРИЗНАВАШЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ИНДИВИДУАЛНО ТЕСТВАНЕ НА МЕДИКАМЕНТИТЕ ПРИ ВСЕКИ ПАЦИЕНТ, НЯМАШЕ ДА ИМА ТОЛКОВА ЯТРОГЕННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И ДРУГИ, съпроводени с ЛЕТАЛЕН изход.
цитирай
6. mastino - До olivie 1
25.03 10:22
Относно "баба ...", явно не вникнахте в подсказката, че това касае четирите (вече пет) вида взаимодействие между обектите в и около нас по света!
Една молекула на 100000000 е пак вещество и вълна (информация), но дали ще го проумеем някога.
както и скоростта на светлината на степен 900 млн.
Айде, сега "баба ..." да тръгнем да оспорваме и Н. В. (Узбекистан)
цитирай
7. olivie - До mastino
26.03 09:02
Това за което говорите е квантовата диалектика на материята. Тя сега започва да се развива и няма да я намерите в източници които са на ниво котка на Шрьодингер, още по малко да я настъпваме по опашката. Вярно казвате, че вълновата изява отговаря на химичната, но не оставяйте другите физични характеристики освен да абсолютизирате полевата форма. В смисъл че в квантовия свят всичко е дуално, дори и молекулите. Трябва да признаем астралните си тела като неделима част от видимите с просто око. Така че няма как да се измъкваме с полуистини. Всичко едва сега започва. Даваха по тв награден фонд за 1млн. $ който докаже, че хомеопатичното лечение не е измама. Професор водеше състезанието между лондонска и вашингтонска лаборатория. Всичко завърши с а солютно несъвпадение на резултатите. Може и от БАН да са се пробвали. Слава Богу, мен не са ме тормозили да уча масонската хомеопатия! Когато се реши въпроса с малайзийския Боинг и свърже с падналия на Украйна Боинг тогава можем да говорим за начало на квантовата медицина, не по рано. Никого не задължавам с моето мнение, нито съм адвокат на БАН. Бъдещето ще покаже кой е прав!
Извинявам се за правописа, но телефона си има собствен редактор.
цитирай
8. kolevdobri - За какво изобщо се дърляте?
27.03 14:22
Говорете за простички неща. Децата се раждат с цезарово сечение, предимно. Майките нямат кърма. На децата от първия ден след раждането започват да ги боцкат с какви ли не гадости. Имунитет йок. След това ги хранят с боклуци. Вижте каква машина са сложили във Фантастико в София и колко тъпи майки купуват тези кутийки с "храна" за малките си деца и плащат 8 лева за този боклук!!! Вижте с какво ги хранят в детските ясли. Вижте магазинчетата, които продават в училище на децата какви ли не енергийни напитки и всякаква сладка гадост. Вижте колко време отсъстват от училище, заради болест. Вижте колко болнични има в цялата страна, които работодателите плащат, заради това, че хората са се напили и напушили в неделята и в понеделник не могат да отидат на работа. Говорете простички неща. Всички знаем за Кирлинговата фотография, за квантовия свят, за хомеопатията, която от времето на Ханеман, а това са стотици години, се опитва да стане нещо повече от бутикова медицина. Много от нас са чували или са се подлагали на лечение с медикаменти, заредени с информационни честоти. Всички сме чували за плацебо ефекта и психосоматиката, като една от основните причини за заболяванията. Заобиколени сме от въздействието на какви ли не лъчи, излъчвания, дишаме въздух, в който само бог знае какво има и т.н. и т.н. Бъдете практични. Обществото чака простички съвети, за постигането на значими резултати. Благодаря за статията! Плюс от мен!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 363919
Постинги: 195
Коментари: 585
Гласове: 271
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930