Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2011 12:20 - Монтанската джамия - храм на поробителя
Автор: ratnik Категория: Политика   
Прочетен: 2233 Коментари: 0 Гласове:
1



В навечерието на най-хубавия християнски празник - Възкресение Христово (Великден), и няколко дни преди честването на 133-годишнината от избухването на Априлското въстание, когато свеждаме глави пред подвига и саможертвата на нашите национал-революционери, ние, националистите от Българска национално-радикална партия и организацията “Кръв и чест” – България сме силно разтревожени за бъдещето на нашия Роден край от следното обстоятелство:

С Решение № СБ-1/24.03.2009 г. за предоставяне на средства от резерва за непредвидени и неотложни разходи по чл. 1, ал. 2, т. 4.2 на Закона за държавния бюджет на Република България за 2009 година, за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет на Република България, с председател министър Емел Етем, реши да отпусне 29 383 лв. за възстановяване на покрива на джамията в град Монтана. Искането за това мероприятие е от Кмета на Община Монтана - изпратено до Комисията, с копие до Областния управител на област Монтана, съгласно чл. 20, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Тук е мястото да отбележим, че по този ред се предоставят средства за извършване на неотложни възстановителни работи за трайно възстановяване на имоти - държавна или общинска собственост, читалища и молитвени домове на религиозни институции, които са засегнати от бедствия. Ние недоумяваме кога и как покривът на монтанската джамия е пострадал от бедствие и кое друго обстоятелство налага неговото възстановяване с пари от държавния бюджет.

Ние, националистите, подозираме, че този възстановителен ремонт ще “освежи” нечии амбиции, от което ще последва реставрация и възстановяване на джамията като действащ религиозен храм на поробителя. Ето някои извадки от медиите, които ни карат да се смятаме така:

- През 1969 година храмът е обявен за паметник на културата с местно значение.

- Джамията в Монтана ще бъде възстановена като паметник на културата с местно значение.

- Неуспял свещеник става ходжа. В краткия си стаж като ходжа Хаджи Дауд отслужи за пръв път от десетки години в Монтана ритуала със заколването на овен на празника Курбан Байрам. Заедно с областното ръководство на ДПС търси начини за възстановяване на порутената някогашна джамия в Монтана.

Факт е, че изповядващите тази религия се разполагат сред нас. Опитват да наложат свой начин на живот, облекло, ритуали. Принуждават ни да ги възприемем. В конституцията на Република България пише, че ислямът е традиционна религия. Всъщност това съвсем не е така, защото ислямът и ислямизирането се налагат след последователното поробване на държавите от Балканите. Амбициите на ислямистите са нестихващи до момента и едва ли ще спрат до тук.

Само за последните няколко години в България се нароиха стотици джамии, дори на места, където няма мюсюлманско население, а по няколко семейства от циганска общност. До скоро това ставаше предимно в Благоевградско и Гоцеделчевско. Турското културно-религиозно проникване ерозира България. Стремежът е да се замени „османското робство” с „османско присъствие”. Целта е да се вменява, че българските традиции, фолклор, облеклото, обичаите, обредите, празниците са турски - поради присъствието на турците през вековете. Но това разбира се не може да стане без помощта на ибрикчии и българофоби. Пример за това е читанката от трети клас на издателство „Просвета”, в която се цензурира стихотворение на Елисавета Багряна „Обичам те, Родино”. Тук трябва да припомним и дебатите около стихотворението „Аз съм българче” на Иван Вазов, и дали да се чества датата Трети Март.

През последните няколко години в Северозападна България се настаниха доста фирми на ДПС, които не наемат за свои работници или служители хора от този регион, а преселват от Източна България изповядващи исляма български граждани. Същите, разбра се, пристигат заедно със своите семействата, купуват изоставени къщи, които по селата има в изобилие. Това е част от политиката на антибългарската и етническа партия на Ахмед Доган, за когото не е проблем да изкупува земеделските земи по 750 лв./дка. Известно е, че ДПС използва мирно изповядващите исляма български граждани, за да им внуши, че след като са мохамедани, значи са турци по етнос. Тук е мястото да отбележим, че немалка част от мирно изповядващите исляма български граждани са с българско самосъзнание и принадлежат към българския етнос. В Българската национално-радикална партия членуват и такива българи.

Нашият протест е срещу лековерието на управниците, благодарение на което се осъществява пъкленият план за турцизиране на населението и в този относително “чист” в етническо отношение регион. Особено податливи на това нашествие, поради социалното си положение, са българските граждани от циганския етнос. Днес, благодарение на емисарите на ДПС, близо половината от жителите на с. Долни Цибър, общ. Вълчедръм, се смятат за мюсюлмани. Едва ли със своя “обръч от фирми” за ДПС ще е проблем да “обърне” в исляма и постепенно да турцизира селата в община Монтана, както и квартали като “Кошарник”. А това вече ще се използва като повод за превръщането на “паметника на културата” в действащ религиозен храм за поклонение на ислямизираните и потурчени жители на града и околността.

И ако описаният по-горе сценарий се осъществи, то ще е не поради това, че в град Монтана или региона само до преди няколко години са живяли и се трудили 100, 1 000 или 10 000 български граждани, изповядващи исляма, и които нуждаейки се от храм са поискали да има такъв, а защото еничарите са позволили на Ахмед Доган и неговата потерия изкуствено да заселят в област Монтана потурчени от тях български граждани и са използвали тяхната вяра, не за да възстановят един религиозен храм (джамията), а за да съживят още един символ на Османската империя, да го поставят като крайпътен знак за преминаващите през страната граждани и да сложат поредната отметка в позорната за България и българската нация графа "турско присъствие".
 

17.04.2009 г.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ratnik
Категория: Политика
Прочетен: 40541
Постинги: 13
Коментари: 7
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031