Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2012 20:50 - Антихристи в ролята на защитници на ... християнството? Автор: andreshko 5
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1506 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.01.2012 22:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Провокирано от днешното участие на интелектуалеца Иван Гранитски в предаването на Горан Благоев "Вяра и общество" по БНТ 1

След днешното си участие в предаването "Вяра и общество" по БНТ 1, баш интелектуалецът Иван Гранитски за пореден път подаде явна "заявка" до Светия синод на БПЦ да бъде интронизиран за Архонт, а след смъртта му /честит му Имен ден и Бог да го поживи още много години/ да бъде обявен за светец.

Дано до тогава той и голямата част от "ячейката интелектуалци" се ограмотят религиозно и се научат поне как и с коя ръка се прави кръстния знак !

А тъй като "скромността" му /и религиозната му неграмотност/ надминава всякакви граници и норми, предлагам да бъде сформирана група от желаещи, която да съдейства по съответния ред за включването му в книгата за рекорди на Гинес, раздел "нахалство и наглост" !

Същата група да следи за изявите и на останалите боголюбиви "интелектуалци", подписали този "акт в защита на православието" и при необходимост да им съдейства "по целесъобразност". Интересно защо ли именно Иван Гранитски, а не сладкодумният проф. Пантев, излиза като същински "жертвен агнец под лъчите на прожекторите" и общественото внимание ?

Съзирам обаче /от предишен опит/ реална опасност гореспоменатите интелектуалци, които бяха и сред учредителите на АБВ-то на "Гоце", "умряло" /Бог да го прости и мир на праха му/ преди да се роди, а днес "защитници" на православието /и на празнодумието/, да се скатаят по стар комунистически навик и забравят за "инициативата" си в защита на нещо, което в същност им е абсолютно чуждо ! Докато с времето се забрави, а и те да "забравят" какво са говорили и творили !

Искам да бъда правилно разбран. Не съм срещу правото на всякакви интелектуалци /или така наричащите се/, да имат и изразяват публично свои становища по общозначими проблеми. Бога ми, та нали вече сме демократична държава, в която за голямо съжаление всеки "има право" /за морал не говоря/ дори да псува Премиер, Президент, или когото си искат! Но съм КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ НЕМОРАЛНОТО ПРАВО именно на такива "интелектуалци", голяма част от които лесно са "забравили" за миналото си, да се превръщат днес в яростни защитници на православието и българската църква. С ясната цел да предотвратят изкарване "на светло" сътрудниците на бившето ДС сред висшия клир и провокативно да всеят разкол в интелигенцията. Къде бяха тези "херои" преди 22 години? Има ли някой от тях, който смело, с честта и името си, да е повдигнал глас, пряко или косвено, в защита на църквата, религиозните свободи, клира и миряните ?

Ще бъда приятно изненадан, ако бъда опроверган с реални факти за казаното по-горе от някой от "групата", след което ще му поднеса персонално извинението си с молба за прошка.

А до тогава,
ако някой не може, или не знае как, какво, или защо да каже, нека да мълчи, сега и завинаги!  Особено по теми, по които е безкрайно уязвим и неподготвен. Защото всичко, което каже много често звучи като оксиморон! Освен ако не го прави по нечия поръчка с определена цел (и е точно така).  Още повече, че един ден преди това висши духовници поднесоха извинения и някакви "пояснения" по темата.

За тези, които имат търпение и желание, предлагам линк към излъченото днес предаване на Горан Благоев:

http://bnt.bg/bg/productions/44/edition/
19153/vjara_i_obshtestvo_7_januari_2012


 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28316202
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031