Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2014 05:59 - СРАМ или удобната шизофрения в която си живеем?
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 990 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Нарочно и умишлено забавих този постингзащото така както  ще поставя въпроса съвсем разбираемо е че дните около 19.02. съвсем не му е времето, макар че всяка година по това време на годината делото и личноста на Васил Иванов Кунчев - ЛЕВСКИ е във фокуса на обществото ни. Преди години това събитие си бе подредено и канализирано според тогавашните правила и честно казано доведено до протоколната задължителност и неуместната тържественост, по-късно пък не можа да се ноложи и думата „Панахида“ и в последните години просто „Отбелязваме годишнината“. „Отбелязваме“ кой както си го разбира, обикновените хора с букетче цветя и пекръстване /за голямо удивление на В.Дърева/, държавниците с помпозни венци и внушителна охрана, една партия с „Митинг шествие“ а друга партия „традиционо“ на задранично/???/ парламентарно посещение.
„Отбелязахме“ и в blog.bg кой както може и както го разбира в което няма нищо лошо и осъдително, и аз нямам към никого претенции макар че си позволих „спор“ на тема...................................... с mt46.   На свой ред и аз искам да запитам:   БЪЛГАРИ,  НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ футболни и други спортни отбори да носят имената на БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ, като ЛЕВСКИ, БОТЕВ, РАКОВСКИ и др? НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ от такива надписи: „ДОЛУ ЛЕ..., БО... и т.н.“? НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАХТЕ, когато преди няколко години преди мача на ФК ЛЕВСКИ-Сф. в центъра на Сараево запалиха чучело на Васил Иванов Кунчев - ЛЕВСКИ /показано и от нашите медии/? 

До кога бе, хора ще се се гордеем със срамът си, до кога хем ще сме велики хем малки, до кога двойственоста ще ни е удобна като родна кожа, до кога, беее?










Тагове:   срам,   чучело,   велики,


Гласувай:
7



1. getmans1 - Не-е, не съм съгласен!
04.03.2014 21:48
silviia написа:
Специално за името ,,Левски,, - никак не е неуместно, т.к. Левски е бил добър спортист. Именно по тая причина през 1914г. кръщават футболния отбор на негово име. За ,,Ботев,, вероятно е по инерция. А това, че някой е горил някакво чучело е по-скоро негов (на запалилия го) проблем.
Колкото до честванията - те са функция на времето - каквото времето, такива и честванията. Необходим минимум е само държавният протокол, другото - който, както иска.


Преди 100 и кусур години една партия която по рождение обича разните горски и други потайности, под прикритието на спортни дружества си извършва дейноста, но и това не е основна причина за възмущението ми.
Няма такова нещо в цивилизования свят, към който неистово искаме да се пришием барабар с балканските си страсти.

Щом искаме Голям Национален Идеал наш дълг е, да го опазим чист а не да разчитаме на чужда съвест!


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6144407
Постинги: 2778
Коментари: 26684
Гласове: 9698
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930