Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2014 05:00 - Театрално толерантната България ! Един мит за който политиците ни са виновни, че се бият в гърдите ама .....
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3347 Коментари: 5 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ...ама, какви сме ние че го повтаряме като папагали?
СЪДЕБЕН СПОР

Едно предаване което обикновено подминавам най-малкото че е по ракиено време но днес се загледах, банална работа, цигани срещу българи.
Това което ми направи впечатление беше, моралния вот от присъстващите, два гласа от тях определиха правото на малцинството, за разлика от съдията.
Видите ли, колко сме толерантни и дори сме по-добрички от съда, но то имало гласуване и във Фейсбука а там, 26:74 % за българина.
Ужас, дори гласовитата Нана Гладуиш занемя за секунда-две като видя резултата, един гаф който нямаше как да се замаже дори с набързото преминаване към спасителните реклами. 

Не един път в мои коментари и постинги съм казвал че в такъв район съм израснал и живял и живея, и знам какво е търпимост и толерантност „на живо“.

Повярвайте ми, никой няма полза от тази театралност да се изкарваме такива каквито не сме, а медиите направо са на погрешен път когато отразяват малцинствата.

За сведение на умниците зад клавитурите ще кажа едно, повече от 50% от циганските семейства имат достъп до интернет,  а турските и българските са „на кантар“.
Нещата които пишем във фейса, по блогове и коментари само наливат вода във воденицата на Местан, Сидеров и разни набедени патриоти които осребряват тези наши емоции, и злоупотребяват.

На тези които ще ми припомнят „циганската престъпност“ замислете се пак, кой има инерес!? 




Гласувай:
17



1. larryone - Така е. Ама ходи, обяснявай и се н...
15.12.2014 06:04
Така е. Ама ходи, обяснявай и се надявай някой да те разбере. Българинът обича схемата, с нея се чувства сигурен.
цитирай
2. getmans1 - С тайната надеждичка да попадне в схемичка ...
15.12.2014 06:49
larryone написа:
Така е. Ама ходи, обяснявай и се надявай някой да те разбере. Българинът обича схемата, с нея се чувства сигурен.


... ама ядец! Косово, Сърбия и Хърватска на нищо не са ни научили.
цитирай
3. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
15.12.2014 12:00

Проблемът идва от това, че хората гледат кой с какъв цвят на кожата е и едва тогава съдят за действията му. Всъщност цветът на кожата не би трябвало да има значение. Ако е откраднал/убил/изнасилил, значи е виновен – дори не е нужно да се споменава дали е бял, черен или розов. Ама на практика не е така.

Белите мразят черните, черните мразят белите. Каквото повикало, такова се обадило – ето го порочният кръг.

Като гледам например комунистите какъв вой са надигнали, че някъде по света имало прекалено много черни и те извършвали престъпления, неизбежно си задавам въпроса “Защо тези комунисти не са толкова критични към престъпленията на БКП?”

Колкото и да опитват да ме убедят, че има разлика, за мен такава няма. Дали негър е убил човек или комунисти са направили същото с някой неудобен, за мен е все едно. Това е обективният поглед. Останалото са пристрастия. Никога няма да оправдая червените педали, само защото са бели.

цитирай
4. getmans1 - tutankhamon661 - Снощи пак е имало инцидент с лекарка в гр. Раковски.
15.12.2014 13:04
tutankhamon661 написа:

Проблемът идва от това, че хората гледат кой с какъв цвят на кожата е и едва тогава съдят за действията му. Всъ



Според мене има виновен и то не един и не е само държавата, тази безпардоност не бива да се преписва само на циганите или асоциални типове.
След изборите за ЕП един циганин от Монтанско си го каза едвали не в прав текст:„Какви закони и политици, на есен избори, след година пак ?!“
Няколко са партиите които си играят „с огъня“, а после емоционалното изказване на министъра било причина, те са и виновниците форумите да изглеждат така ксенофобски.
Преди години в моя град кмета за втория си мандат се яви като независим а съветниците на БСП и ДПС ги избраха махалите с по 30лв. на глас.

В историята на родното ми село, автора е записал че още през двадесетте години на миналия век турците са участвали вече в партийния живот но тогава не е имало БСП и ДПС а Комунистическата партия била една от многото а съда си е бил съд за всички.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Виж германец...И си прав и не си
16.12.2014 01:21
Прав си в това, че относителния дял на циганската престръпност към общата е далеч по малкото число от това на българите. Не циганите водиха и водят ганстерски войни, не те създадоха групировките, каналите, не те фалираха банките и разграбиха предприятията.
Прав си и за това, че днес е изгодно за някои да викаме заедно с Москов против циганите, а да не си задаваме нужните въпроси.

Не си прав обаче в друго Не всички хора живеят в общо взето защитени от циганите квартали или защитени селища.Не всеки вижда цигани по тв и от прозореца на колата си. Някои от нас са съседи с тях, някои са във властта на настроенията им.
Циганската престъпност основно е битова и най често брутална и жестока. Това не е от днес, вчера онзи ден...От времето е когато се появяват у нас, а и навсякъде. При третото царство и при соца не правеха подобни поразии защото каквото и да си говорим имаше държава. Имахме в строителния комбината където започнахме задължителен брой за назначение цигани. Бяха някъде около 5% от средносписъчния състав. Тежаха ни, но по добре да бяха 8 часа на работа/все ще свършат нещо/ плюс 2, 3 часа път до в къщи плюс 8 часа спане и за щуротии не им оставаше време. В Казармата им даваха що годе занаят и ги образоваха донякъде. Въпреки това останеха ли да живеят в гетото с тях и с децата им бе свършено. Там цари насилие, брутален и ежедневен разврат и липсв всякаква човешка норма. Децата са насилвани, бити, убивани дори...
Сега когато държавата излезна от гетата и селата всичката тази лошотия се удесетори. Те се превърнаха в напаст която с нашето законодателство не можем се справи. Укорими неща за теб, мен... които ако ги извършехме едва ли бихме могли да живеем за тях са ежедневие. Аз съм вадил цигане от водата на Несебърския плаж. Вечерта баща му дошъл да благодари с някакъв негов роднина. Мен ме нямаше , но хазяйката се разсеяла и те ми дигнаха костюма и бутилките с кислород. Бяха работещи цигани в някакъв лунапарк. Оплаках се в МВР и след час всичко бе ОК Питай как?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6071527
Постинги: 2741
Коментари: 26491
Гласове: 9633
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031