Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2015 07:51 - ХА-ХА-ХА, само им гледайте сеира ... че и моят ....
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1852 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 28.04.2015 07:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
.... ЩОТО СЪМ РЕШИЛ И АЗ ДА СТАВАМ  „УМНО“, ПО ТЕХНАТА СХЕМА !


А ТЯ БИЛА ПРОСТА СХЕМАТА, КОПИ-ПЕЙСТ НА ПРАВИЛНИТЕ АВТОРИ И СИ ГОТОВ. ВЕЧЕ МИ Е СПОКО НА ДУШАТА, НАЙ - НАКРАЯ ОТКРИХ ТОПЛАТА ВОДА НА УМНЯГИТЕ:


НЕ Е ВАЖНО КАКВО ЩЕ ИЗМИСЛИШ, ВАЖНОТО Е КАКВО И ОТ КОГО ЩЕ КОПНЕШ !

ЕТО И МОЯ ПЪРВИ ОПИТ ЗА ... НЕ ЛЕТЕНЕ, А ЗА ПОУМНЯВАНЕ:   Тодор Славков - кмет на София

/Поглед.инфо/ Напоследък срещам всякакви импровизации на тема БСП. Едни влъхви вещаят смъртта на левицата, както са правили с години, без да им пука и подобно на Петко Бочаров хвърлят ожесточени плюнки срещу всичко, което партията прави. Други постоянно импровизират втръсналите до ужас интриги за сблъсък на кланове, направо за сблъсък на ханове в БСП, и май точно поради тази причина се говори за феодализация, партокрация и какво ли още не.

Българската журналистика не е в състояние да си представи нищо по-интересно, освен някакъви кавъри на сериала "Игра на тронове".

Между всички тези интрижки, от време на време блясва и някоя и друга спекулация по темата кой ли ще бъде кандидат на БСП за кмет на София.

Сами знаете - столицата е митологично място за изборите. Тя задава тенденции, затъмнява провинцията и опиянява социолозите. Ако една партия изгуби навсякъде другаде в България, но спечели София, никой няма да напише, че тя е била разгромена. Мистика, братче.

И така - видях, че след отпадането от дневния ред на партията на кандидатурата на Костадин Паскалев за кмет на София, изеднъж се завъртяха едни разговори, че БСП може да издигне и подкрепи някой от наследниците на предишните партийни величия. И ако той /тя/ е с пола, хептен добре би било, защото ще бъде достоен/достойна/ алтернатива на Йорданка Фандъкова.

Не ми е работа в момента да оценявам дали това е правилен или погрешен подход. Нека да чуем имената - пък ще се произнесем. Но, след като видях какви разговори се водят и какви неща се подхвърлят, бях осенен от една странна идея. В този кратък текст ще се опитам да я презентирам.

Предварително заявявам, че вероятно моето предложение ще ви изглежда ексцентрично, странно и леко смущаващо, но смятам, че политическият застой в левицата може да бъде прогонен, едва след като почнем да мислим в по-творчески категории. Както правят американците, които обикновено дрънкат големи глупости, но тук са ненадминати. С други думи, постоянно недоволните, тия дето всичко знаят предварително просто не ги канят.

Аз не се опитвам да пусна интрига, а просто се опитвам да не мисля в схеми.

imageИ така, ако ще търсим неочаквана, бляскава и привличаща вниманието фигура, то аз имам безотказен кандидат за това - Тодор Славков, син на Батето и внук на Тодор Живков.

Трудно е да се направи кратък портрет на неговия обществен образ. Той е участник в риалита, обича да пийва, бохем е, изцепките му постоянно са по страниците на жълтите вестници. Познати и непознати му дъвчат краката, упражняват се на негов гръб, но тук има едно голямо "но".

Но моето впечатление е, че тази шумна публичност не само не унищожава образа на Тодор Славков, но дори го прави симпатичен в очите на хората, които са свикнали да гледат по телевизията как се дуят някакви бърбориви нищожества и заемат претенциозни пози, все едно са носители на някаква велика мъдрост.

Разбира се, светският шум все още не означава носене на политически качества, но в няколко свои интервюта Тодор Славков е заявявал редица социални идеи, макар и поднесени под формата на духовита шега.

Но не е ли време да почнем да се отнасяме с лека ирония към политическата поза на вечната сериозност и да разчупим образа на това, че БСП може да има светли идеи, но обикновено ги представя чудовищно скучно.

След като сме тръгнали да оглеждаме цялата колекция от кандидати, настоявам и Тодор Славков да бъде разглеждан сериозно. Той е носител на тази народна харизма, която направи от Бойко Борисов хит на пазара. И само да обясня. Аз разбирам, че може да има политика за естети и пуритани, но в демократичните общества, където всеки има право на глас, трябва да се търси максимална територия на консенсус. Тези, сериозните костюмари и без това нанесоха безкрайни поражения на обществения живот. Може би е време да дадем път на клоуните, особено на тези, които не крият, че са такива. Това е освежаваща честност.

Тодор Славков лесно може да открие път до негласуващите и то не единствено по пътя на носталгията към миналото. Той е неподправен, първичен, естествен и това е огромен минус, но и невероятен плюс. Днес и без това живеем в епохата на марките, в епохата на постоянния маркетинг и пиар - такава една кандидатура мигом ще осигури неспирен медиен шум, а това е полезно за кандидат, който вече е врял и кипял в жълтия журналистически котел.

Да си кмет на София всъщност е невероятно лесно. Вижте Фандъкова. Тя е усмихнатото лице на външни влияние. Всички подозират, че е пратена в общината, колкото да не пречи на бизнес-кръговете да си правят схемичките.

Мисля, че такъв като Тодор Славков ще е контрапункт на тази политика на задкулисието.

Той е неконтролируем, а това само по себе си е гаранция за независимост.

Той е скандалджия, а това е сигурен знак за някаква принципност. Казвам го иронично, но можете да го тълкувате и сериозно.

Изборът го оставям на вас.

Знам, че пуританите ще набърчат нос при такова смесване на идеята за шоу и идеята за политика. Самият аз също имам резерви към нея, но продължавам да защитавам кандидатурата си. Сериозността не означава непременно скука.

Тодор Славков е носител и на безсмъртното бохемско чувство на хумор на своя баща, чийто лафове още се разказват като вицове из цялата страна. Хората помнят цветното, искрящото, защото то може да бъде много по-истинско от престореното и измъченето.

С други думи, за БСП ще е приятно разнообразие да се опита да кандидатира един естествен лидер, пък бил той и риалити-звезда с влечение към бирата, отколкото да играе добре познатия спектакъл с неизменния тъжен край.

Нека да дойдат клоуните.

С тях поне ще е ясно, че комедията няма да свърши. :))

Тагове: Тодор СлавковкметСофия,

Стани приятел на Поглед.инфо 

ЕТО ЧЕ И РЕКЛАМА ВЕЧЕ ПРАВЯ НА КОГОТО ТРЯБВА.




Гласувай:
8



1. getmans1 - Този постинг е заради др. Железов и другите другари дето ни отвориха очите с ...
28.04.2015 10:39
... писмото на Румен Петков от сайта Поглед Инфо.

Там е голяма работа да знаете, вече с Поглед ще ставам и с Поглед ще лягам, даже и с отворени очи ще спя.
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Така трябва, браток!
28.04.2015 13:18
Человек се учи цел жувот!
цитирай
3. getmans1 - Наборе, тоя сайт е като Кушел само акъл дава но не приема, чети: ...
28.04.2015 13:36
slavimirgenchev1953 написа:
Человек се учи цел жувот!


... https://www.gadjokov.com/2014/05/31/p1139/

Но трябва да знаеш, че ако не си влизал там ... оле, леле мале, джумбиша е пълен!

цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Да живее великата цъвецка шаячна правда -
28.04.2015 20:18
по-голяма сестра на кухеловенциатската!
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - Да, едно си знае - едно си бае. Опорни точки до откат.
28.04.2015 20:29
getmans1 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
Человек се учи цел жувот!


... https://www.gadjokov.com/2014/05/31/p1139/

Но трябва да знаеш, че ако не си влизал там ... оле, леле мале, джумбиша е пълен!


цитирай
6. panazea - Твоите разсъждения ги четох, защото са интересни.
28.04.2015 21:49
Копи пейста не . Достатъчно е , че присъства вече някъде в уеб.
цитирай
7. getmans1 - То самото поглед.инфо си е от нета и предполагам, ....
29.04.2015 07:50
panazea написа:
Копи пейста не . Достатъчно е , че присъства вече някъде в уеб.


... читави хора не си губят времето но ми писва някой си да ми го навира в очите като последна инстанция на истината.

Благодаря за отношението ти към моите размисли и аз се гордея с тях, мои са си добри или лоши. :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6079883
Постинги: 2743
Коментари: 26510
Гласове: 9637
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031