Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2015 19:43 - Признавам си, че пускам тази статия дори без да съм я прочел цялата ... чист копи-пейст
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 11524 Коментари: 36 Гласове:
6

Последна промяна: 06.09.2015 21:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
...  Имам и един въпрос,  кой е автора Георги Георгиев ?
Проговарят тайните руски грами за Съединението Последна редакция на 06/09/15 13:56     image
Псевдоисторици, произведени от марионетния режим на БКП, обслужват руския империализъм, умишлено и целенасочено тровеха и продължават да тровят националния ни дух

 

Георги Георгиев, специално за Faktor.bg

Съединението.
Един от най-светлите и силни празници, олицетворяващи българщината и силата на истинския български дух, убит целенасочено и умишлено през последните седем десетилетия.

Неслучайно този велик, истински български празник не се честваше, след като през 1944 г. по нашите земи отново нахлуха руските орди.

Не бива да гледаме на Съединението като на отделен акт, а като на продължение на национално-революционното ни освободително движение в постигане на националния идеал – обединение на всички български земи в рамките на Българската екзархия, обявена за независима официално със султански ферман още през 1870 г. и обхващаща всички територии с преобладаващо българско население – близо 220 000 кв. км.

През последните десетилетия една камара псевдоисторици с титли на професори или други академични звания, произведени от марионетния режим на БКП и последвалото статукво, за да обслужват идеологемите на руския империализъм, умишлено и целенасочено тровеха и продължават да тровят националния ни дух и принизяваха както ролята на националноосвободителното ни движение, така и изтриваха или преиначаваха цели епизоди от славната ни история в безродния си слугинаж към една алчна паразитна империя.

И никой българин не бива да си прави илюзии относно методите, целите и средствата на руския империализъм. Те си остават непроменени, било то на царска Русия, съветска Русия или съвременна олигархична Русия – завладяване и паразитиране на гърба на десетки народи, един от които е българският. Методите, целите и средствата на руския империализъм само сменят носителите си.

Тук ще ви представя нов поглед върху Съединението, отправен през призмата на секретните руски дипломатически грами на консулствата им в София, Пловдив, Букурещ и Истанбул, както и отговорите на руския външен министър, някои от които с лични резолюции на руския император.

Документи, които недвусмислено показват коварната и двулична политика на руския империализъм в осъществяване на целите, заложени в Райхщадското споразумение от 8 юли 1876 г. и Будапещенската конвенция от 15 януари 1877 г., подписани между двете властващи в Централна и Източна Европа империи - Руската и Австро-Унгарската, в опита им да предотвратят образуването на голяма и сплотена българска държава и осигуряващи им поле за експанзия на Балканите и в българските земи.

Отново да припомня – веднага след Априлското въстание, на 8 юли 1876 г., в Райхщад Русия и Австро-Унгария разпарчетосват Балканите в сфери на влияние и се споразумяват да не се възпрепятстват при експанзия на Балканите, а в случай на разпад на Османската империя да не допуснат образуването на голяма и сплотена българска или каквато и да е друга държава, която би могла да възпрепятства експанзията. Когато през декември 1876 г. в Цариград започва конференцията на Великите сили, свикана, за да реши Българския въпрос, след като цяла Европа се вдига в защита на българската национална кауза заради зверствата на османските власти, последвали Априлското въстание, Русия и Австро-Унгария паралелно с конференцията, на която участват и техни представители, подписват секретната Будапещенска конвенция, която скрепява на най-високо ниво коварните им планове от Райхщадското споразумение. С Будапещенската конвенция те се задължават да пазят в тайна постигнатото споразумение и да си оказват взаимна дипломатична подкрепа при последвало уреждане на въпросите от Великите сили. Нещо, което се случва на Берлинския конгрес – Берлинският договор, съставен изцяло под диктата на двете властващи в Централна и Източна Европа империи – Руската и Австро-Унгарската.

Окончателният вариант за територия на новата българска държава, приет от Цариградската конференция, е по предложение на Англия и той почти напълно съвпада с територията на Българската екзархия, като обединява всички български земи от делтата на Дунав, Пиротско и Нишко, Македония и Беломорието.

Конференцията е саботирана от руския консул в Цариград – граф Игнатиев, който е уведомен телеграфически за постигнатите договорености между Русия и Австро-Унгария и още на другия ден гарантира на султана запазване на значителни територии на Османската империя на Балканите. Обещание, което Русия спазва с Берлинския договор, по силата на който Македония, Родопите и Беломорието остават в пределите на Османската империя чак до 1912 г., Северна Добруджа е подарена на Румъния, а Пиротско и  Нишко - на Сърбия. 

 

С Берлинския договор

от 1878 г. не само безжалостно са разкъсани българските земи, но съгласно чл. 22 България е задължена да изплаща издръжката на „руския окупационен корпус”. Чл. 22 от Берлинския договор е буквално преписан от чл. 8 на временния Санстефански договор и заедно с други задължения, натресени на България, съставлява 24% от бюджета на държавата ни. Едно от тези задължения е България да финансира и построяването на железница, която да свърже Виена с Цариград и Близкия изток в опита на Австро-Унгария да си осигури конкурентен път на английските кораби към Близкия изток.

България ще изплаща издръжката на руския окупационен корпус до 1902 г.

Русия ще използва текстовете на Берлинския договор и за да принуди България, под претекст, че го нарушаваме, когато през 1908 г. България обявява своята пълна независимост и се прогласява за царство, да подпише през април 1909 г. Руско-български протокол, с който задължава България да изплаща на Русия колосалната за времето си сума от 82 милиона златни франка, платими за 75 години.

България ще изплаща и тази сума до 1916 г., когато Русия напада България.

Документите на руските дипломатически мисии, които показват организирането на преврати и метежи в България, убийства на български патриоти и политици, създаване на въоръжени шайки, които да дестабилизират Източна Румелия с цел предизвикване на повторна окупация или най-малко реакция на суверена - турския султан, за да може да бъде обвинена България в нарушаване на Берлинския договор, са публикувани за първи път през 1934 г., когато по линия на Коминтерна Васил Коларов е допуснат до секретните царски архиви със задача да докаже на българското общество колко коварна и двулична е била имперската политика на руския царизъм и по този начин да убеди обществеността ни, че Съветска Русия е добронамерена към България. Да припомня, че това се случва само година след като в Москва официално прогласяват съществуването на „македонска” нация и език в унисон и продължения на политиката на Кремъл по разкъсване на българския етнос. Само след 10 години „македонската” националност ще бъде наложена с убийства и терор над хиляди българи, когато българските земи отново са окупирани от тристахиляден контингент на Червената армия за три години.

Васил Коларов издава документите в книга със заглавието „Авантюрите на руския царизъм в България”. Книгата е преиздадена само веднъж в ограничен тираж през 1991 г. и умишлено и целенасочено е игнорирана от т.нар. „историци” – хабилитирани жалки безродници и слуги на руския империализъм в опита им да подменят истинската история и да облъчват с отровна пропаганда ученици, студенти и цялото ни общество.
Защото Съединението показа едно. Това, че не е вярно онова, което днес всички дебилни идиоти повтарят: "Нищо не зависи от нас. Малки сме!"
Защото с акта на Съединението българската нация се опълчи на три империи едновременно - Руската, Австро-Унгарската и Османската, и завря Берлинския договор в гъза на руския император, който принуди машата си Сърбия да ни нападне и скъса дипломатически отношения с България в жалкия си опит да го спре.
И въпреки всичко успяхме да съединим двете най-големи парчета от разкъсаната българска плът!
Нищо не зависи ли?! Малки ли?!
На територия от над 220 000 кв.км и с население над 4 000 000 българи тогава. Малки ли?!
Няма малки и големи народи. Има народи с дух и без дух.
Да възкресим оня дух, онази воля, онази, истинската БЪЛГАРИЯ!!!

Ето и част от самите секретни грами. Представям ги в контекста на времето, който също трябва да се има предвид. След Руско-турската война България е поставена под временно руско управление.

Според параграфи 6 и 7 на Берлинския договор престоят на руските войски в България е ограничен от останалите Велики сили от 2 години на 9 месеца. Пребиваването им се използва за превръщане на временната окупация в постоянна, а България – в Задунайская губерния.

Тези цели принуждават Русия да търси подкрепа сред българската „общественост”, а след като не я намира – да я създаде. Царската дипломация залага на старите едри търговци и земевладелци, които са оформили Консервативната партия. За огромно съжаление на руските дипломати още на първите избори техните мекерета са попилени и пълно мнозинство печели Либералната партия, съставена основно от бившите участници в БРЦК и революционното крило в националноосвободителното ни движение.

В този период България се управлява „самовластно и безконтролно” от имперския комисар княз Дондуков. Неговият проект за „Органичен устав” пропада в свиканото Народно събрание, защото либералите имат огромно мнозинство и вместо руския проект те приемат демократичната Търновска конституция – своеобразен връх в българската политическа мисъл и една от най-демократичните конституции за времето си.

Това не спира Русия, макар да е принудена да допусне либералите до властта. Руските емисари не спират да агитират населението против либералите, използвайки временните трудности, данъчните тежести и разпадналите се пазари за българските стоки, като хвърлят вината изцяло върху либералите.

Да не забравяме, че за български княз е назначен племенникът на руския император Александър Батенберг, който още през 1881 г. уволнява либералните министри. За военен министър е назначен руският сатрап ген. Ернрот, който сменя друг руснак – Паренсов. В правителството ни са назначени само руски мекерета-консерватори и руски генерали. Милицията, създадена от либералното правителство, е заменена от жандармерия. Провеждат се избори в атмосфера на насилие и терор срещу българските патриоти, отстояващи пробългарската политика и позиции. Новото Народно събрание предоставя извънредни пълномощия на княза и напълно 

 

игнорира Конституцията

В кратки срокове антибългарската руска политика успява да отблъсне широки народни слоеве, а далаверите, кражбите и лакомията, проявени от руснаците около строежа на железопътната линия и данъчните тежести по нея, отблъскват дори и представителите на Консервативната партия.

През март 1883 г. Батенберг заминава за коронацията на новия руски император и България преминава под управлението на Соболев. Той веднага се заема със задачата да прокара официалното признаване от България на задължението по изплащане на руския окупационен дълг – колосалната сума от 25 милиона златни франка. Заедно с това се опитва да вкара резервния фонд на Княжество България, състоящ се от 10 милиона златни франка, под управлението изцяло на руски кредитни учреждения.

Тази поредна руска свинщина обръща дори княз Батенберг против господарите му и след връщането му от Русия князът възлага управлението на либералите на Каравелов. През септември 1883 г. е възстановена Търновската конституция, съставено е правителство на либералите, начело с Цанков, а в страната е прогласен лозунгът на управление: „БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!”

Това залага основите и на скорошното Съединение, защото позволява пълно съгласуване на действията и подкрепа между Източна Румелия и Княжество България.

Макар че още през 1881 г. между Бисмарк и руския император има споразумение, допускащо обединението на двете разкъсани парчета българска плът, новият руски император Александър III Българомразец категорично се противопоставя, защото осъзнава, че имперската дипломация е изтървала юздите на българския народ и не може да го обязди.

Тук няма да се спирам на подвига, извършен от майор Данаил Николаев, майор Райчо Николов,Сава МуткуровДимитър РизовГеорги СтранскиЧардафонАнгел Чолаков, от хилядите знайни и незнайни българи, както и на ролята на самия княз Батенберг и дейците на Либералната партия, опълчили се смело на попълзновенията на руския империализъм. Тук няма да споменавам за духа на българите, които се опълчиха на три империи и в нарушение на техните договорености прогласиха Съединението, за да докажат, че няма малки и големи народи. За да докажат, че всичко зависи от нас самите!

Трябва да отбележим, че актът на Съединението веднага е признат от Англия в опита й да парира силното руско влияние и да си спечели още един съюзник – младата българска държава. Неслучайно и днес една от софийските улици носи името на английския премиер Гладстон.

Този акт на мощната Английска империя осигурява глътка въздух за дипломацията на българите, възпира от директна намеса Австро-Унгария, Русия и Османската империя. Последната още след признаването на независимата Българска екзархия със султански ферман през 1870 г. е започнала да гледа на българската нация по-скоро като на предпазен буфер срещу плановете на Русия за превземане на проливите и осъществяване на вековната мечта на династията Романови за възраждане на псевдовизантийска империя.

 

Разпадащата се разкапана Османска империя

балансираща между Великите сили в опита си да оцелее и запази територии, превърнала се, заедно с българските земи, в разменна монета и полузависима пионка, отказва на руския император да възстанови статуквото.

Суверенът на Източна Румелия – султанът, отказва военна намеса, което принуждава Русия и Австро-Унгария да подтикнат машата им Сърбия да нападне България в гръб. Резултата го знаем!

В контекста на тези събития са и следните грами на руските дипломати, разкриващи мръсната антибългарска, подла и двулична политика на Русия.

Първият изнесен факт касае добре познатото и днес подкупване на родни политици, които да обслужват имперските интереси.

В предговора на книгата Васил Коларов изнася подробности, обясняващи разкола в самата Либерална партия и странната позиция и измятането като фурнаджийска лопата на Драган Цанков в опита си да обслужи имперските цели:

image

Ето и част от текста на самата грама, преведена от Васил Коларов, изпратена от дипломатическия агент в руското консулство А. Кояндер до директора на Азиатския департамент Иван Алексеевич Зиновиев.

image

В грама до пом. министъра на външните работи Александър Егорович Влангали от август 1885 г., от същия дипломат, предхождаща събитията на Съединението, се вижда безсилието на руската дипломация да спре силните антируски настроения сред българското население и започналите процеси, довели до Съединението:

image

От телеграмата на руския дипломатически агент Богданов до външния министър Гирс се вижда, че лично руският император Александър III Българомразец следи за раздаваните пари на безродните си платени помияри и добре си води сметките, отчитайки, че щом веднъж си станал помияр, то вероятно ще си такъв за цял живот. Нормално е този, който дава парите, да се притеснява, че те ще бъдат присвоени, защото много добре знае кому ги дава:

image

Днес от позицията на времето ние можем да видим с очите си и да усетим по джоба си подобни помияри, които продават Родината за жълти стотинки, докато българинът плаща най-скъпите руски горива в Европа, най-скъпия руски газ, а сметките му за електричество са натоварени от най-скъпия ток, произведен от руските собственици на ВЕИ в България.

Можем да различим и онези помияри „историци”- псевдопрофесори, псевдодоценти, произведени на килограм, за да обслужват идеологемите на руския империализъм, укривайки умишлено и целенасочено истината от българския народ и от своите ученици и студенти.

Можем да различим и онези т.нар. национални медии, изцяло контролирани и платени от руското финансово лоби, които продължават да убиват и принизяват българския национален дух.

В следващата грама министърът на външните работи на Русия Гирс уведомява дипломатическия си агент за волята на императора.

Уточнявам, че предателят се финансира с парите на българите, платени за издръжката на руския окупационен корпус. Нещо подобно на случилото се в наши дни с руската Корпоративна търговска банка и парите, дадени за изкупуване, финансиране или създаване на медии в България под формалното управление на ДПС.

image

В следващата грама, вече от 1886 г., се вижда, че финансирането на предателите с парите на българското население продължава, Бурмов, Балабанов и Цанков дори са принудени да подпишат клетвена декларация за вярност към целите на руския империализъм:

image

От следващия документ на руския дипломатически агент в Пловдив разбираме за предателската антибългарска същност на т.нар. опозиция, която обсъжда с руските дипломати възможни средства, които да предизвикат евентуална реакция на султана или друга европейска държава, които да дадат повод на Русия отново да окупира България:

image

От една последваща грама разбираме, че руските дипломати стоят в основата на организирания преврат с цел сваляне на законната власт в България и присъединяването й като губерния към Русия. Опасенията на руския император, които Васил Коларов е извадил като забележка под грамата, се оказват основателни. Всички знаем за съдбата на предателите, а един от главните организатори – Радко Димитриев,

 

бяга от София, преоблечен като овчар

укрива се в руското консулство в Пловдив, оттам е преведен в Истанбул и откаран с руски кораб в Русия, за да бъде пратен по-късно през 1886 г. отново в България, където отново организира нов метеж в Силистра и Русе, който е жестоко потушен от великия патриот и политик Стамболов. Всички участвали в преврата са разжалвани, а много от офицерите-предатели са осъдени на смърт от военнополеви съд и застреляни като бесни кучета. Заслужена съдба за предатели. Такава съдба ще застигне и самия ген. Радко Димитриев през 1918 г.:

image

Със следващата грама руският дипломат в София докладва на руския външен министър за осъществения преврат и изпраща копия до мисиите в Пловдив и Константинопол. Видно е, че платените руски мекерета са съставили правителство, което скоро ще бъде пометено от българския народ:

image

Резултатите от преврата са катастрофални за предателите-русофили, както е видно и от рапорта на руския военен агент в София:

image

Допълнително ще ви запозная с още секретни грами на руските дипломатически мисии от този период и умишлено пропускам рездица от тях.

Една обаче считам за особено важна, защото тя отразява истинското настроение на българите по онова време и ясното съзнание на българското общество за антибългарската политика на Русия. Грамата отразява събитията по време на изборите за Народно събрание, когато платена безродна сган се опитва да гласува за проруските измекяри. Сами можете да прецените как истинските българи са се отнасяли тогава с платения вот и безродните предатели-помияри, които за жълти стотинки са продавали родния интерес на руския империализъм. Нищо ново под слънцето:

image

За подобно високопатриотично отношение не само към предателите-измекяри свидетелства и самият Симеон Радев в епохалния си исторически труд „Строители на съвременна България”, където описва отношението на огромното мнозинство от българите,

 

отстояващи националния ни интерес,

когато пред тях застава назначеният за военен министър руски сатрап Александър Василиевич Каулбарс:

 

Най-сетне Каулбарс се качи на трибуната. Сне фуражката си, поздрави, сетне се спря, за да си поеме дъх. Той бе дебел, с широка руса брада, сини твърди очи на немец и оголяла глава. В белия си кител и над масата той изглеждаше още по-нисък, отколкото бе. Той простря ръка към народа, даде му знак да млъкне и почна на един вид руско-български език:

 

— Господа! Току-що донесоха в агентството бития до полусмърт руски поданик, който извикал тук: „Да живее Русия!“ Вие нямате право да постъпвате по тоя начин...

 

Очарованието се изпари: вместо носител на блага вест, какъвто го помислиха, Каулбарс се явяваше като враг. Някои по-смели националисти го прекъснаха:

 

— Това е лъжа!

 

— Не, това не е лъжа — настояваше генералът, — в бития се намери руски паспорт.

 

— Лъжа е — упорстваше сега цялата тълпа.

 

Тия, които бяха до трибуната, поискаха да му обяснят, че битият е извикал „Долу България!“ — но той отсече нервозно:

 

— Оставете ме да говоря, ще говорите сетне вие...

 

И като се обърна пак към публиката, продължи:

 

— Вам е известно, господа, с каква цел аз съм изпратен тук от руския император. Последните събития направиха страната нещастна. Искреното желание на господаря е да ви помогне да излезете из това затруднително положение, да ви даде възможност, щото при ново правителство да работите за благоденствието на вашето отечество.

 

— Да живее руският цар! — извика множеството от едно гърло.

 

— В Русия е известно — продължи генералът оратор, — известно е, че вие се управлявате сега с помощта на сопаджиите...

 

— Това е лъжа! Лъжа е! — викаше сега същото множество.

 

Настана смущение; публиката се залюля по площада. Каулбарс направи знак, че иска още да говори, но шумът продължаваше заплашително.

 

— Който не желае да ме слуша, да си върви! — заповяда генералът, като се надигна над масата и направи един широк жест, който трябваше да бъде внушителен.

 

— Всички ще си отидем, всички — отговаряше множеството....”

Подобно е отношението към Каулбарс и в провинцията, когато тръгва на агитация за обявяване волята на руския император. Примерно в Шумен, където е обкръжен от шуменци и едва не се насира от страх. Жалко, че моите съграждани още тогава не са видели сметката този имперски плъх:

 

На другия ден рано сутринта Каулбарс взе трена за Шумен.

 

Каулбарс заминаваше двояко недоволен: Филов бе го излъгал и населението го бе посрещнало враждебно...

 

Каулбарс тръгваше за Шумен тъкмо в деня, когато цялата тая съзаклетническа история бе вече ликвидирана. Никой от полковите командири не излезе да го посрещне. Няколкото офицери, които полюбопитстваха да го видят, бяха пръснати между публиката.

 

Но илюзиите му трябваше скоро да се разсеят. Щом слезе в определената му квартира — къщата на Димитриева, — на улицата се струпа голямо множество. Някой си Маркеевич, руски заточеник, наскоро избягал от Сибир, бе събрал опълченците и командуваше. Иваница Данчев, един от редките комити, останали живи от Ботевата чета, яростен привърженик на Регентството сега, се бе качил на едно празно каче и ораторстваше. „Искаме, викаше той, клатейки се над качето и сочейки с пръст прозорците, искаме да излезе Каулбарс, за да чуе волята на народа.“

Тълпата подемаше:

31

 

— Абе, г. генерал; абе, г. Каулбарс, нали си дошел да ни видиш? Ето ни: ела тука!

 

Излезе Шатохин на балкона и извика:

 

— Генералът не желае да говори с пияна тълпа.

 

Данчев, на когото езикът се заплиташе, възрази:

 

— Абе, брате, тълпа ли сме ние, бе? Тълпа ли сме?

 

— Не сме тълпа! Не сме! — отговаряше множеството.

 

Данчев продължаваше:

 

— Абе, тук народ сме ние, български народ...

 

Но Шатохин се бе вече оттеглил. Между туй качето, над което Иваница Данчев формулираше волята на народа, се проби и той падна в него. Посред широкия смях на тълпата спуснаха се да го вадят; извадиха го и той пак почна да апострофира с умолителни и иронически фрази отсъствующата фигура на Каулбарса.

 

В това време влезе при генерала една русофилска депутация начело с Т. Икономова. Множеството викаше: „Долу предателите!“ Чуха се гласове:

 

— Продават сега България тия синковци!

 

— Нека слязат само, ще им покажем ние дебелия край.

 

Депутацията горе се уплаши. Някой каза на Каулбарса, че между публиката е и Рачо Петров. Той прати да го викат.

 

— Вие, майор Петров — каза му той сурово, — отивате пред мене, за да ми устройвате скандали от пияни тълпи.

 

— Аз отивам — възрази Рачо Петров — по своята служба и вашата мисия не ме интересува.

 

Каулбарс смекчи тона си:

 

— Сега може да се случи някое нещастие. Понеже сте старши в гарнизона, моля ви да вземете мерки.

 

Рачо Петров отказа:

 

— Тук има власти, отнесете се до тях...

 

Между туй множеството не мърдаше от улицата. Цялата Чобан махала беше тук и дигаше шум колкото за две дивизии. Всяка минута се издигаха викове: „Да живее независима България!“

 

Най-сетне депутацията се реши да си отиде. Когато тя се показа на улицата, екна един страшен рев „Долу“. Опълченците се спуснаха да ги заплюят. Каулбарс, който гледаше от балкона тази ярост на тълпата, посочи юмрук и извика:

 

— Я вам дам!

 

На което стотина гласа отговориха: „Да живее свободна България!“

В отделна статия ще ви запозная и с организирането на убийства на български патриоти и политици, които се опитват да отстояват българската национална кауза и национален интерес, организирани от руските имперски служби. Тук само ще загатна за убийствата на българския външен министър Вълчович в Цариград през 1892 г. и връзката на неговите убийци, ръководени от организатора на убийството на великия Стефан Стамболов - Тюфекчиев, организирано също от Русия. Убийци, изведени от Цариград с руски кораб, зачислени и подхранвани на руска служба и изпратени след три години, за да убият един от най-великите и истински български патриоти.

image




Гласувай:
7



1. sestra - Прочетох я
06.09.2015 20:10
преди малко и аз. Важно - да не се пропуска, а трудът на автора си заслужава уважението.
цитирай
2. blackpredator - Напиши как по това време не тайно, а явно,
06.09.2015 20:18
министърът на външните работи на Русия Александър Изволски обявява
изненадващо предложение за финансова комбинация между неговата страна,
Турция и България, връчено на 17 януари 1909 г. Русия опрощава на Турция
военната контрибуция по Берлинския договор в размер на исканото от нея обезщетение, а на България дава заем, равен на нейното предложение.

В действителност обаче са изплатени само анюитетите на заема за 1909 и 1910 г.,
като главницата към 31 декември е 81 509 010 франка, а в края
на Първата световна война - 78 783 945. България изплаща до 1915 г. само 3 375 000 лв.
Заем, който Русия опрощава и България никога не плаща.
в дирекцията на Дойче банк стигат до извода, че това са приблизително 80 млн. франка.

Средствата България използва за стопанско развитие и държавно-политически цели.
С тях тя изкупува за 40 млн. лв. 309.614 км линии на Източните железници,
за 2.667 млн. пощите и телеграфите и за 4.007 млн. всички пристанищни и брегови фарове на територията на бившата Източна Румелия.

Хубаво е освен Фактор, да се чете и истинската история...

цитирай
3. getmans1 - Някои от тези неща на този автор съм ги чел но я копнах за да си ги прочета на спокойствие и да ми е „под ръка“ ...
06.09.2015 20:28
sestra написа:
преди малко и аз. Важно - да не се пропуска, а трудът на автора си заслужава уважението.


... Някога като почвах работа имах един колега разпопен поп, та от него съм чувал подобни приказки но нали се сещаш как се говореше тогава, предпазливо.
Все пак той е бил съден с присъда на смърт и по-късно заменена с 20 г. затвор.
цитирай
4. getmans1 - Бря-бря, много си бърз бе, та в бързината чак забрави да ми кажеш коя е истинската история ...
06.09.2015 20:47
blackpredator написа:
министърът на външните работи на Русия Александър Изволски обявява
изненадващо предложение за финансова комбинация между неговата страна,
Турция и България, връчено на 17 януари 1909 г. Русия опрощава на Турция
военната контрибуция по Берлинския договор в размер на исканото от нея обезщетение, а на България дава заем, равен на нейното предложение.

В действителност обаче са изплатени само анюитетите на заема за 1909 и 1910 г.,
като главницата към 31 декември е 81 509 010 франка, а в края
на Първата световна война - 78 783 945. България изплаща до 1915 г. само 3 375 000 лв.
Заем, който Русия опрощава и България никога не плаща.
в дирекцията на Дойче банк стигат до извода, че това са приблизително 80 млн. франка.

Средствата България използва за стопанско развитие и държавно-политически цели.
С тях тя изкупува за 40 млн. лв. 309.614 км линии на Източните железници,
за 2.667 млн. пощите и телеграфите и за 4.007 млн. всички пристанищни и брегови фарове на територията на бившата Източна Румелия.

Хубаво е освен Фактор, да се чете и истинската история...



...„България ще изплаща издръжката на руския окупационен корпус до 1902 г.

Русия ще използва текстовете на Берлинския договор и за да принуди България, под претекст, че го нарушаваме, когато през 1908 г. България обявява своята пълна независимост и се прогласява за царство, да подпише през април 1909 г. Руско-български протокол, с който задължава България да изплаща на Русия колосалната за времето си сума от 82 милиона златни франка, платими за 75 години.

България ще изплаща и тази сума до 1916 г., когато Русия напада България.“
цитирай
5. blackpredator - гети, гледам мача, ама да ти отговоря в полувремето
06.09.2015 22:36
вие сте като българските национали
няма нужда да ми цитираш агенция "Една сестра каза"
в сайта на БНБ, а и другаде, добре е описана историята
на българския външен дълг
та между другото там се цитира за времето и историята:
ЦДА, ф.3, оп.8,а.е.1453, л.1–2, La Proposition Russe (Copie), ян.1909, София;
Документи по обявяване на независимостта на България 1908 г

"руското правителство предлага на Високата порта,
на всички подписали Берлинския договор и всички останали
държави да признаят НЕЗАВИСИМОСТА на България и титлата
на нейния суверен - ЦАР"

Русия, не любимите ви европейски хиени...
цитирай
6. sestra - Достатъчно "явни" неща сме видели от Русия,
06.09.2015 23:39
и всичките на дипломатическо и прочее високо ниво. Включително и воюващата невоюваща в момента руска армия в Сирия на страната на Асад.
Да почетем сега реални неща, много има за четене и визуализиране.
цитирай
7. getmans1 - Би трябвало да ти направи впечатление, че в тази книга пълна с фактология точно това което ми ...
07.09.2015 00:07
blackpredator написа:
вие сте като българските национали .....
та между другото там се цитира за времето и историята:
ЦДА, ф.3, оп.8,а.е.1453, л.1–2, La Proposition Russe (Copie), ян.1909, София;
Документи по обявяване на независимостта на България 1908 г

"руското правителство предлага на Високата порта,
на всички подписали Берлинския договор и всички останали
държави да признаят НЕЗАВИСИМОСТА на България и титлата
на нейния суверен - ЦАР"

Русия, не любимите ви европейски хиени...


.цитираш е написано като роман, че да не кажа като в детска книжка.
Много добре се вижда, как Русия иска да си купи влияние и макар, че нещата оформени като междуправителствен заем все пак си е заем дори включващ в себе си и т.н. окупационен заем /стр. 123-125/.
Колкото до Чичко Ленин и неговата политика също не е едностранчива, отказвайки се от вземания се отказва и от плащане.

Ето и нещо по разбираемо:

http://www.bulgaria.utre/analyzes/2014/03/09/553-kolko_struva_ruskata_okupatsia_na_bulgaria_ot_1878_1879_g

„ Министърът на външните работи на Русия Александър Изволски изготвя конвенция за погасяването му. Българското правителство обаче не я одобрява, води преговори за намаляване на дълга и не изплаща никакви суми чак до 1912 г.
През 1912 г. Русия води дълги дипломатически преговори за създаване на Балкански антитурски съюз под егидата на император Николай ІІ, с участие и на България. В обстановката на добрите отношения между двете страни е подписана конвенция за изплащането на дълга на Източна Румелия. В нея се предвижда неизплатената сума от 10 618 250 рубли и 43 ½ копейки да се погасява на части по 250 000 рубли годишно до пълното й издължаване, като Русия се отказва от лихвите. На 24 февруари 1912 г. парламентът гласува конвенцията, а на 20 юли 1912 г. цар Фердинанд я утвърждава с указ.

Че такива ми ти работи, като стане дума за пари „и тати вика на мама, хиена“!
цитирай
8. getmans1 - Много му се иска на Бляки да сме тъпи кат чукундури ама, ниц ...
07.09.2015 00:24
sestra написа:
и всичките на дипломатическо и прочее високо ниво. Включително и воюващата невоюваща в момента руска армия в Сирия на страната на Асад.
Да почетем сега реални неща, много има за четене и визуализиране.


... провери тази негова „сламка“ и виж как точно инфото между 122-125 страница как стои като кръпка, а то по-насетне ги има още.
Мен сега друго ме заинтригува, кой е този автор Георги Георгиев, и се интересувам не само заради едното любопитство а заради истината.

цитирай
9. slavimirgenchev1953 - Каквото и "добро" да направи Русия на България,
07.09.2015 07:03
то е нож с две остриета. Затова - марш на Раша и на рашистите зад Урал!
цитирай
10. getmans1 - Такива са и благинките дето ми ги цитира и Предатора ...
07.09.2015 09:22
slavimirgenchev1953 написа:
то е нож с две остриета. Затова - марш на Раша и на рашистите зад Урал!


... а целевите заеми от 1892 и особено 1907 са „чуждата пита“ с която прави помен.
цитирай
11. blackpredator - Гети,
07.09.2015 12:18
ти май ми четеш коментарите и историята, както Васко Нубиеца чете корана
знам, Нубия не е освободена, нито призната от Русия, но България е!
деба нубийците, отде се пръкнахте ;)
цитирай
12. kolorado - РУСИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ,
07.09.2015 13:09
а русопатите - национални предатели



http://www.hulite/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7746
цитирай
13. kolorado - Публ. във в. „Знаме”, г. I, Букурещ, ...
07.09.2015 13:15
Публ. във в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51

“Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност” и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение.

Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял”, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!

Кажете ми после това не ще ли нашият народ да заеме мястото на евреите в Европа? Не е ли сичкото това знак, че тоя народ са смяташе и сега даже са смята за стока, с която секи има право да са обърща както иска? На нашите викове за свобода, на нашите стремления за братство и за съединение със славянете и на нашите трудове за прехраната на тирането никой почти не обърща никакво внимание. –

Първата рекрутация, която правителството прибърза да направи по колониите, има твърде печален исход. Правителството натовари 1,000 души български момци в един твърде веран вапор и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъна в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество.

*******************************************************************

Захари Стоянов за Русия:”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.”



“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

Русчук, 1-й Март 1886 г.

З.Стоянов
цитирай
14. sestra - Ще прочета като имам време, щом казваш,
07.09.2015 14:19
getmans1 написа:
sestra написа:
и всичките на дипломатическо и прочее високо ниво. Включително и воюващата невоюваща в момента руска армия в Сирия на страната на Асад.
Да почетем сега реални неща, много има за четене и визуализиране.


... провери тази негова „сламка“ и виж как точно инфото между 122-125 страница как стои като кръпка, а то по-насетне ги има още.
Мен сега друго ме заинтригува, кой е този автор Георги Георгиев, и се интересувам не само заради едното любопитство а заради истината.



но да ти кажа... толкова кълцано и снаждано псевдопознание ми е минало през главата буквално от люлката, че не виждам смисъл да си подмятам факти с "русофили". Нека ти коментира тук това, което си публикувал, не да подмята веднага контри. Ако днес сухите публични факти бяха лица на събитията, животът на земните жители щеше да е песен. Не ли?
цитирай
15. alibaba2 - Привет!
07.09.2015 14:25
Рашката винагаи е била против нас. Само че ни е изплозвала най-коварно.
Поздрави Гети!
цитирай
16. getmans1 - Прав си Блеки, действително има НУБИЙСКА връзка, търси я на трета страница от настолната ти книжка ...
07.09.2015 14:38
blackpredator написа:
ти май ми четеш коментарите и историята, както Васко Нубиеца чете корана
знам, Нубия не е освободена, нито призната от Русия, но България е!
деба нубийците, отде се пръкнахте ;)


... пък може и на В. Коларов да я джиросаш.

Така и не ви увряха кратуните, че манипулирайки миналото изкривявате настоящето и си затваряте бъдещето, наистина сте за, резерват!
цитирай
17. batogo - !!!:))) Поздравления за публикацията, getmans1!
07.09.2015 14:47
Само хроничната духовна слепота на същества като "блякпредатора" може да се опитва да подмени очевадните истини за руската мерзост спрямо България и българите, изброени в статията на Георги Георгиев, осъзнати още тогава от великите радетели за българската Свобода, повечето дали живота си за нея. Но няма нищо чудно в такива изцепки, защото за слепеца мракът е единствената истина
цитирай
18. getmans1 - Но сега не откарват, сега ни ги връзват като букаи ... пък и докарват и бежанците са тяхно дело!
07.09.2015 14:48
kolorado написа:
Публ. във в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51

“Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност” и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение.

Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял”, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!

Кажете ми после това не ще ли нашият народ да заеме мястото на евреите в Европа? Не е ли сичкото това знак, че тоя народ са смяташе и сега даже са смята за стока, с която секи има право да са обърща както иска? На нашите викове за свобода, на нашите стремления за братство и за съединение със славянете и на нашите трудове за прехраната на тирането никой почти не обърща никакво внимание. –

Първата рекрутация, която правителството прибърза да направи по колониите, има твърде печален исход. Правителството натовари 1,000 души български момци в един твърде веран вапор и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъна в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество.

*******************************************************************

Захари Стоянов за Русия:”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.”



“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

Русчук, 1-й Март 1886 г.

З.Стоянов

цитирай
19. getmans1 - Поздрави и от мен! Загуби се нейде ... сигур късно-лятно плацикане, а!?
07.09.2015 14:51
alibaba2 написа:
Рашката винагаи е била против нас. Само че ни е изплозвала най-коварно.
Поздрави Гети!

цитирай
20. kolorado - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
07.09.2015 15:01
Терминът „русифил” не е печатна грешка. То е контаминация между „русия” и „сифилис”, понеже и русофилството и сифилисът представляват тежко венерическо заболяване.


това прочетох сега при Босия.
Еми абсолютната истина е.
цитирай
21. getmans1 - На 209 стр. е другата голяма кръпка съшита от Блеки с червено-сини конци. Цялата тая дандания е ...
07.09.2015 15:07
sestra написа:
getmans1 написа:
sestra написа:
и всичките на дипломатическо и прочее високо ниво. Включително и воюващата невоюваща в момента руска армия в Сирия на страната на Асад.
Да почетем сега реални неща, много има за четене и визуализиране.


... провери тази негова „сламка“ и виж как точно инфото между 122-125 страница как стои като кръпка, а то по-насетне ги има още.
Мен сега друго ме заинтригува, кой е този автор Георги Георгиев, и се интересувам не само заради едното любопитство а заради истината.



но да ти кажа... толкова кълцано и снаждано псевдопознание ми е минало през главата буквално от люлката, че не виждам смисъл да си подмятам факти с "русофили". Нека ти коментира тук това, което си публикувал, не да подмята веднага контри. Ако днес сухите публични факти бяха лица на събитията, животът на земните жители щеше да е песен. Не ли?


... опит на Русия да си купи Задунайската, няма реални пари. Според „проклетисвания“ от всякъде Божо Димитров с не плащането на този „шменти капели“ заем, малко от малко България си го е върнала на всички, Турци, Русия и Европа, а тия и на Ленин искат да му „мием краката и пием водата“.

Да, ама някой друг път!

цитирай
22. getmans1 - Благодаря, БатОго ама гледай как искат ... все от тяхната зоб да ядеме, да ама,не!
07.09.2015 15:09
batogo написа:
Само хроничната духовна слепота на същества като "блякпредатора" може да се опитва да подмени очевадните истини за руската мерзост спрямо България и българите, изброени в статията на Георги Георгиев, осъзнати още тогава от великите радетели за българската Свобода, повечето дали живота си за нея. Но няма нищо чудно в такива изцепки, защото за слепеца мракът е единствената истина

цитирай
23. getmans1 - И така става :)))
07.09.2015 15:11
kolorado написа:
Терминът „русифил” не е печатна грешка. То е контаминация между „русия” и „сифилис”, понеже и русофилството и сифилисът представляват тежко венерическо заболяване.


това прочетох сега при Босия.
Еми абсолютната истина е.

цитирай
24. blackpredator - кефите нубийци!
07.09.2015 15:17
време е вместо блогвълна, сайта да ви спретне блогсюнет!
полигорадо ще осигури "Маймун дере" за празника
като се почне от бошлафтогото, та до черешката на тортата - гетю Нубиеца
и гости от Бостан за празника!
аплаузите от нас!
цитирай
25. getmans1 - Кат гледам си запецнал, кат камила насред Нубийската пустиня ... мани ушанката и замятай чаршафа, че отиваш заян ... и не пикай срещу вятъра :)
07.09.2015 15:37
blackpredator написа:
време е вместо блогвълна, сайта да ви спретне блогсюнет!
полигорадо ще осигури "Маймун дере" за празника
като се почне от бошлафтогото, та до черешката на тортата - гетю Нубиеца
и гости от Бостан за празника!
аплаузите от нас!

цитирай
26. getmans1 - Ба си, ...
07.09.2015 15:44
отивам да полегна, че май и днеска ще се пада от черешата.
Брей бе, човек спокойно не може да си вземе пенсията и да пийне по ракийка с аверите. :)
цитирай
27. sestra - Нямам идея кой е авторът.
07.09.2015 18:27
Важното е, че информацията, за която е положил достойно количество труд, си заслужава да бъде прочетена от повече хора. Дано.
цитирай
28. vencivaleri1951 - Здравейте!
07.09.2015 20:55
Драги колеги блогъри, защо месец септември фрустрира така силно една част от Вас?
От години Ви чета и все едно и също по това време.
Лошата Русия на 6ти септември, Лошия СССР на 5ти септември, лошите комунисти на 9ти септември и патриотичните военни на 9ти май и през септември на 23та.
Сега тук се възхищавате от тролска статия и се питате кой я е писал. Мен ме интересува повече дали наистина написаното е новинка за Вас, щото ако е така никак не е добре за Вас.
Ще кажа по въпроса следното. Безкръвният 6сти септември се случи преди всичко заради "кървавия 3 ти март". 9ти май роди 9ти септември. Ние с Вас "раждаме" словоблудства.
Естествено е , че Русия е имала своите интереси и имперски амбиции на Балканите. Всеизвестни са стремежите и към проливите. Тоест да замести Византия. В един момент нейните интереси съвпадат с тези на сърби, гърци, българи и питам какво лошо има в това. И зруго...Император, аристократи, търговци имат различни емоции по време на войната от солдатчетата Ваня, Петя, Саша... Последните са мрели не зарад Дарданелите, а заради свободата на братята си по вяра. И не само солдатите. Не е лошо освен чиновнически грами да се четат и какво пишат по въпроса интелектуалците в Русия след Априлското въстание. Само " В навечерието" на Тургенев да беше написано пак стига. А знаем, че не е така. Русия наскоро е загубила Кримската война, на практика е без флот и нова война съвсем не и е нужна. Имено интелектуалци, интелегенти и църква се вдигат под най-различна форма и " правят предложение на императора което той не може да откаже"

И понеже говорим за Съединението днес, то ми се иска да попитам каква е разликата между нашето Съединение и настоящите събития в Крим и Севастопол ?
И още нещо се сещам като чета Захари Стоянов.

Българите по принцип в по голямата си частзаселват части от територията на днешна Украйна, която четем, че била древна държава:) Та казаците които безчинствали над нас украински ли са били или руски?:)/Това за домашно/
цитирай
29. sestra - Не, вв, не си играем на добрите и лошите.
07.09.2015 21:43
погрешно тълкуване. И защо не вникваш в причините да се публикува това? Не говори добре за теб. А че те е грижа, че Русия излизала лоша - още по-зле. Какви интереси имаш ти в собствената си страна - руски или български? Не обобщавай, тук имаш детайли. По същия начин днес Путин обобщава понятието руски народ като елиминира не само независимостта на украинците, на българите във всеки един момент от историята ни, но и проблема с изгиването на руснаци всеки ден в безпомощните си войни, те умират всеки ден - пушечно месо, повечето без обозначени гробове и майките им няма да търпят това още дълго. Не ме интересуват домашните, които точно ти ще ми дадеш, защото служиш на едно подло и престъпно срещу всеки човек и срещу теб включително дело, което не е българско. И се различава от всичко българско най-вече по недостатъците си. Защо? Преди да раздаваш домашни, ако желаеш, отговори защо.
цитирай
30. getmans1 - Венци, твоите полуистини и полупризнания повече приличат на словоблудства, аз съвсем коректно си търся истината така както виждам нещата ....
07.09.2015 22:00
[quote=vencivaleri1951]Драги колеги блогъри, защо месец септември фрустрира така силно една част от Вас?
От години Ви чета и все едно и също по това време.
Лошата Русия на 6ти септември, Лошия СССР на 5ти септември, лошите комунисти на 9ти септември и патриотичните военни на ............................

... Ако някой тука словоблудства това си ти, в по-мек вариант и Блеки който когато някой не е съгласен с него веднага го вади, хард.

Имам чувството, че искаш да ни изкараш някакви малоумни лумпени което е безумно на фона на изключително коректната ни дискусия.
Това, че на Бляка му са слаби ангелите и това, че на тебе не ти харесват нещата, си е единствено ваш проблем.

Ако на вас ви е приятно да сте „руски византийци“ си е ваша работа и срам, но не ни съдете нас дето искаме да сме си българи, и да си знаем истините за приятелите и неприятелите.
цитирай
31. getmans1 - ПРОДЪЛЖЕНИЕ Венци, ще те върна в началото на статията с един цитат:
07.09.2015 22:26
„ Васил Коларов издава документите в книга със заглавието „Авантюрите на руския царизъм в България”. Книгата е преиздадена само веднъж в ограничен тираж през 1991 г. и умишлено и целенасочено е игнорирана от т.нар. „историци” – хабилитирани жалки безродници и слуги на руския империализъм в опита им да подменят истинската история и да облъчват с отровна пропаганда ученици, студенти и цялото ни общество.“

Маркирай първото изречение, и в Гугъл ще намериш информация все от „тролове“ писана, даже единият е академик.

http://www.jivotatdnes/news/ikonomika/avantiurite-na-ruskiia-carizym-po-sveta-i-u-nas

Иначе най ще ме изкефи ако обявиш В. Коларов за трол или предател, за мнозина от нас той си е такъв при това подъл предател, но друго си е ти да го кажеш.
цитирай
32. blackpredator - гети
07.09.2015 22:33
хард съм, защото не сте съгласни с истината, не с мен
не ти ли се струва наивно инфантилно, Буркина Фасо, Суринам и Сан Марино
да имат интереси, а една империя като Русия да няма?!
питам те, коя страна няма интереси?
виж немските в гърция, виж щатските по света
точно в тоя смисъл е творението на гогото, който си постнал

парекселанс това е тест за интелигентност.
ако текстът на гого не ви се струва малоумен,
то най вероятно вие сте.
цитирай
33. sestra - :) Истината...
07.09.2015 23:10
от прочут руски абсурдист. Не задавам домашно кой е освен, че е загубил живота си в психиатрия след като отказал да служи в армията по време на Втората св. война с думите: "Ако ми връчат призовка за мобилизация, ще вкарам една в мутрата на командира, нека ме разстрелят, но униформа няма да облека и няма да служа в съветската армия, не желая да ставам такова лайно"
Текст:
Бих искал да благодаря на всички чудесни хора, които ми дадоха възможност да напиша тази книга. Благодаря ви.
Благодаря ви. Благодаря ви…

А от мен лека и спокойна в нощ.
цитирай
34. getmans1 - Коя истина бе Блеки и кои интереси, оставам с впечатление, че си прочел само част от коментара ми ...
08.09.2015 00:06
blackpredator написа:
хард съм, защото не сте съгласни с истината, не с мен
не ти ли се струва наивно инфантилно, Буркина Фасо, Суринам и Сан Марино
да имат интереси, а една империя като Русия да няма?!
питам те, коя страна няма интереси?
виж немските в гърция, виж щатските по света
точно в тоя смисъл е творението на гогото, който си постнал

парекселанс това е тест за интелигентност.
ако текстът на гого не ви се струва малоумен,
то най вероятно вие сте.


... и затова ти припомням една финалната част:

„Ако на вас ви е приятно да сте „руски византийци“ си е ваша работа и срам, но не ни съдете нас дето искаме да сме си българи, и да си знаем истините за приятелите и неприятелите.“

Не разбирам заради това ли ме съдиш?
Споменаваш Гърция и Германия а не виждаш паралела Русия - България 1908г.

Колкото до теста за интелигентността, не отричам истината в която вярваш ти но според новите за мен факти е нормално да я поставя под съмнение.
Малоумното в случая е да отричаш факти, защото изследванията на В. Коларов са факт, не убивай вестоносеца.
цитирай
35. getmans1 - Д.И.Ю. /Х./ ако беше живял в Америка заради тези слова щеше да бъде обявен от болшевиките за най-прогресивния американски писател!
08.09.2015 00:17
sestra написа:
от прочут руски абсурдист. Не задавам домашно кой е освен, че е загубил живота си в психиатрия след като отказал да служи в армията по време на Втората св. война с думите: "Ако ми връчат призовка за мобилизация, ще вкарам една в мутрата на командира, нека ме разстрелят, но униформа няма да облека и няма да служа в съветската армия, не желая да ставам такова лайно"
Текст:
Бих искал да благодаря на всички чудесни хора, които ми дадоха възможност да напиша тази книга. Благодаря ви.
Благодаря ви. Благодаря ви…

А от мен лека и спокойна в нощ.

цитирай
36. sestra - :)
08.09.2015 11:12
Точно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6069728
Постинги: 2741
Коментари: 26484
Гласове: 9632
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031