Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2015 19:26 - !!! икапоан олиб окчисВ „Не били убити четири „уфси“ а ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1964 Коментари: 10 Гласове:
4

Последна промяна: 16.10.2015 00:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ... Просто четири „Калибър“-а се отклонили от „стадото“

Както се казва по нашенско „ хванали са гюрлюка“,  всяка да си пасе де каквото си намери.
Отделен е въпроса, че досега никой не казва какво са „напасли“ няма и да каже, като се знае, че са „пасли“ в приятелска градина.
Пък и нали се говори, че там са били и ребятата от „Заслон“  явно навреме е било заслонено золум опасанато само, че зеян си отидаха хората,
за единият, САЛЮТ!

То ясно, че край Путин все се търси някакава символика и от пръв поглед наопаки, ракетите би требвало да са 36 а не 26, тва сега ми е мъката-а!



От катастрофизъм към еуфория или новите опорни точки на хибридната война на Кремъл срещу България Последна редакция на 15/10/15 12:37     image

Доц. Момчил Дойчев


Аспекти на левичарския прочит на международните събития в А-Specto

Доц. Момчил Дойчев

Пропагандната война на Русия против европейска България очевидно се разгаря с нова сила. В поредното интервю на кремълско пропагандно издание на българска територия А-Specto поддръжниците на новия руски тоталитаризъм изпаднаха в еуфория от руските атаки от Каспийско море с ракети от 1500 км уж против цели на Ислямска държава. Влюбените в тоталитарната диктатура т.нар. русофили изпаднаха във възторг от новото руско оръжие „Калибър”, чиито ракети безпогрешно поразявали цели на 1500 км разстояние, без разбира се да споменат, че 4 ракети паднаха в Иран и не е ясно колко хора убиха.

В поредно интервю със социолога Иво Христов може да разчетем както новите опорни точки на хибридната война на Кремълския режим против България, така и дефицитите на конспиративно-катастрофичното мислене на 

нашенските путински идеолози

Според Христов "Украинската криза катализира мъчителното оттегляне на Русия от гибелния прозападен курс".

А не е ли точно обратното - гибелен за Русия е антизападния, агресивен курс на Путинова Русия, в която реставрацията на сталинизма в неонацистка форма - т.нар. "путлеризъм" е в пълен ход. Спасителна за Русия може да бъде не конфронтацията и войната със Западната, т.е. Световната цивилизация, а сътрудничеството и постепенното кооптиране на бъдеща свободна и демократична Руска конфедерация в нея.

Според Христов: "В западния проект за Русия има място единствено като суровинен придатък." - Напротив - Путинската неосъветска икономическа политика превръща Русия единствено в суровинен придатък на Запада. Ограниченото кагебесно мислене не може дори да си представи, че е възможна друга икономическа политика, освен просъветска. Путин би могъл да използва (като е авторитарист) опита на Дън Сяо Пин, Пиночет, Пак Чон Хи, или дори руския опит от преди век на Столипин за изкарване на руската икономика от постсъветското икономическо блато. Но рецептата за това е (нео)либерална, а това е смъртоносна рецепта не само за постсъветската, но изобщо за глобалната антикапиталистическа олигархия. Затова е и основна опорна точка на Кремъл против свободата и демокрацията. А имаше всички предпоставки истинската либерализация на руската икономика при авторитарен режим да доведе до руско икономическо чудо след 2001 г.!

Според Христов: "Драмата на Сирия дойде от обстоятелството, че през нейната територия бе проектиран един от най-големите газови проекти за транспортиране на газ от находището „Южен Парс” в Персийския залив.“ – Така е, но драмата възникна, защото това беше срещу геополитическия и геоенергиен интерес на Русия. Защото цел на този проект съвсем не е „катарско-саудитска доминация на европейския газов пазар“, а премахване на газовия монопол на Русия върху повечето европейски страни. Заливането на Европа с евтин (три пъти по-евтин от Газпромовския!) катарски газ би лишил Русия от монополната и роля на европейския пазар. Точно това доведе до военния конфликт, разпален и от въоръжени в Русия ислямисти с цел вдигане световните цени на въглеводородите. Самият Христов признава, че : "по данни на Федералната служба за сигурност на Руската федерация там воюват около 5000 човека от Русия и още около 6500 от бившите републики на Съветския съюз." А кой ги изпрати там? - не е ли самата ФСБ на Руската федерация?

И спонтанната народна революция избухна не когато Асад отказа това трасе да бъде прекарано, а по логиката на доминото – антиавторитарните продемократични революции в редица арабски страни. Тези народни революции бяха инициирани не от американски заговор, както твърдят путинофилите, а от желанието на проевропейските елити и студентската младеж и в техните страни да стане като "на Запад". За съжаление масовата авторитарно-ориенталска култура и религиозният фанатизъм на мнозинството не позволиха и нямаше как да позволят демократизация. Засега свалянето на такива режими може да стане успешно изглежда само на европейска – християнска и либерална почва. Опитът на Украйна, която свали просъветски режим на Янукович, въпреки бясната съпротива на реакционния и мафиотски елит, очевидно не може да се приложи в чужда цивилизационна среда.

Според Христов: „Ислямска държава” очевидно е геополитически проект за смазване на иранските и руските съюзници в региона."

- Напротив - тя е проект преди всичко на руските служби и не случайно е въоръжена предимно с руско оръжие със същата цел - да се спре демократизацията, да се вдигнат цените на въглеводородите и да се предизвика бежанска криза към Европа, което да доведе до осъществяване на 

отколешната мечта на кримълската олигархия – разрушаване на Европейския съюз

Според Христов: "Кошмарът на всеки англосаксонски геополитик е, че един хипотетичен съюз между Русия, Германия и Пекин поставя резонно въпроса: какво правят Съединените щати в Евразия?"

- Това е поредната путинистка фантазия – измислен кошмар от невъзможен дори хипотетично съюз! По скоро погрешната агресивна политика на Путин и в Украйна, и в Сирия заздрави Атлантическия алианс и върна обратно мултикултурна и политкоректна Германия към реалностите. А Пекин, който по повод на конфликта на Москва с Киев, смазващо за самочувствието на Путин заяви, че "малките страни трябва да решават по друг път конфликтите помежду си!" (Ами да - Китай по население и създаден БВП е съответно десет и пет пъти по голям от Русия!)

Според- Христов : "Турция отплава от американския геополитически кораб." – Е, особено след съобщенията, че турската противовъздушна отбрана ще сваля всеки нахлул над турското въздушно пространство руски самолет, това сигурно е така! Но очевидно „wishful thinking“ е много по-свойствено за руските анализатори, а не за техните опоненти!

Според Христов: "Нещото, наречено Европейски съюз, в този му вид изживява последните си дни."

Е иска им се на путинистите

да е така, но пак очевидно е wishful thinking, т.е. няма как да стане! По-скоро е възможно истинско преосмисляне и бъдещо преобразуване на ЕС не като неясна федерация на бюрократични елити, а като конфедерация на европейските народи.

Очевидно навлизаме в пореден етап от хибридната война против България, която се води от руските анализатори на наша територия. Отговорността на пробългарските елити за отпор е повече от наложителна.

ТАГОВЕ: Момчил ДойчевИво Христовхибридна войнакремълска пропагандаразбиване на ЕСРусияПутинрусофилимафия

14 коментара
  Свойчев 2015-10-15 16:22:17 +59 -1 Гласувай

Дойчев, достоен отпор на т.н.доцент Иво Христов! Но имаме ли държава и по-точно - имаме ли правителство? Колкото и достойно да е изложението Ви, това трябва да бъде официална позиция на правителството, със съответните действия в тази насока! Както и на останалите "демократи" коментатори, например: Алекс Алексиев, Илиян Василев, Огнян Минчев, Пламен Асенов...., но такива няма, все увъртат, критикуват ту Турция, ту ръководителите на ЕС. Откровено казано, само Вашата позиция е така ясна и категорична. Аз също мисля, че тези действия на Русия/а не на Путин, защото с него или без него, Русия е разстрелвала Столипиновците и е аплодирала диктаторите/, ще катализират процеса на Конфедерализация на ЕС, за ужас на Русия и нашенските господстващи все още нейни подлоги.


 



Гласувай:
5



1. podvodni - Нямам идея този псевдо доцент - М...
15.10.2015 20:26
Нямам идея този псевдо доцент - Момчил Дончев, от коя планета идва и от колко време не в час със световните събития, но зная, че когато му мине болестта и оздравее (защото със сигурност "не го слуша главата"), ще бъде поредният русофил направил завой в своята риторика по примера на Петко Бочаров, Франсоа Оланд, Меркел, Борисов, Дайнов, Паси и редица други знайни и незнайни либерал-соросоидни пропагандатори.
цитирай
2. getmans1 - Тъй като гледам или не си дочел или както обикновено не си разбрал ... достатъчно е, ...
15.10.2015 21:08
podvodni написа:
Нямам идея този псевдо доцент - Момчил Дончев, от коя планета идва и от колко време не в час със световните събития, но зная, че когато му мине болестта и оздравее (защото със сигурност "не го слуша главата"), ще бъде поредният русофил направил завой в своята риторика по примера на Петко Бочаров, Франсоа Оланд, Меркел, Борисов, Дайнов, Паси и редица други знайни и незнайни либерал-соросоидни пропагандатори.


... някой като Иво Христов да ти извади няколко думи от контекста на казаното от някого и си готов да тръгнеш с него дори на там от където си излязъл.

„Според Христов "Украинската криза катализира мъчителното оттегляне на Русия от гибелния прозападен курс".

А не е ли точно обратното - гибелен за Русия е антизападния, агресивен курс на Путинова Русия, в която реставрацията на сталинизма в неонацистка форма - т.нар. "путлеризъм" е в пълен ход. Спасителна за Русия може да бъде не конфронтацията и войната със Западната, т.е. Световната цивилизация, а сътрудничеството и постепенното кооптиране на бъдеща свободна и демократична Руска конфедерация в нея.“

И пак като гледам, най ви е добре да гледате картинки от старите ленти и да бършите сълзи и сополи, по миналото и безвъзвратно заминалото.
цитирай
3. podvodni - Уфффф, Гете, ма мноо си. . . . . . . !...
15.10.2015 21:22
Уфффф, Гете, ма мноо си .......!
Ми нали Русия беше в тясно сътрудничество със Запада именно по времето на Елцин ?
И ?
Този период на руснаците бе един кошмар за който споменът веднага качва рейтинга на Путин с 10-30 %.
И още нещо - От къде на къде западната е световна цивилизация ?
Илюзийте не са действителност, а елементарна ментална измама.
цитирай
4. blackpredator - гетьо
15.10.2015 22:02
тоя гюрлюк дето си го пействал
е като "Калибър" изстрелян в полунощ,
прелетял над "Козяк" и гръмнал в 6 сутринта
цитирай
5. getmans1 - Кат ще е на майтап да питам тогава, кво му беше на Елцин и сие ... коркаха си и си седяха кротко на дирниците, все неща дето ги умеят ...
15.10.2015 22:19
podvodni написа:
Уфффф, Гете, ма мноо си .......!
Ми нали Русия беше в тясно сътрудничество със Запада именно по времето на Елцин ?
И ?
Този период на руснаците бе един кошмар за който споменът веднага качва рейтинга на Путин с 10-30 %.
И още нещо - От къде на къде западната е световна цивилизация ?
Илюзийте не са действителност, а елементарна ментална измама.


... армията ви колкото „без хич“, нали сте си миролюбци.
Та като стигнахме до миролюбците, що сега не плачете за невинните жертви мигар тез ракети само идилци убиват, и пак, мигар на 3/4 Сирия няма мирно население!?

И още да питам /без мигар/, ментална измама са и заводите на големите корпорации ли, няма да изреждам само вчера четох за РЕНО и АЗЛКА?!
А, още колко илюзорен бизнес има там, все от илюзорната действителност а, колко от близките и децата на государите изучават и се измъчват в тази пуста илюзорност?

И ха да помислим тази илюзорна действителност кво стори в Кория южната, Китай, Тайланд , Тайван, Индия, а, мъ??

Точно Путлер ви навря в елементарната ментална измама с пустите си фашистки мераци за световно лидерство!
цитирай
6. getmans1 - Споко, ти не си способен и на гърмел ... ако не броим, някой фалцет пърдел!
15.10.2015 22:25
blackpredator написа:
тоя гюрлюк дето си го пействал
е като "Калибър" изстрелян в полунощ,
прелетял над "Козяк" и гръмнал в 6 сутринта

цитирай
7. podvodni - Гете, за да разбереш играта и какво ...
15.10.2015 23:11
Гете, за да разбереш играта и какво наистина става и ще става се изискват няколко елементарни нещица.
Първомка, да четеш не само "своите" и удобни източници, но и тези които са от другата страна, колкото и неприятни да ти бъдат.
Второ, да четеш и разбереш противниковите източници е необходимо да си изчистиш мозъка (макар че съм сигурен че нямаш такъв) от всякакви чувства, емоции, привързаности и пристрастия.
И трето, да не забравяш, че всичко е в една причинно-следствена връзка. Нищо не е от само-себе си.

Много трудно упражнение, което е постижимо от малка част от обикновените хора, и повярвай, ти не си от тях.

А коментар 5 е, просто, върхът на простотията.
Пък после претендирате за цивилизован диалог. Защо не си преосмислите ценностите и критериите ?
цитирай
8. getmans1 - Подводни, що си мислиш, че можеш да ми даваш уроци особено след такива тъпни които обсъждате при Кушля ...
15.10.2015 23:41
podvodni написа:
Гете,
............. Само се вижте бе „даскале“, това което ви кара да подрисквате от радост е И в нашите медии от цел ден и вече го свалиха, но в руските се коментира.

То като гледам при мен точно „чужд източник“ си ми цитирал - КуКушеля, даже мога да да ти дам линк, и ба си нахалството след това да ме съдиш за простототия!

Да ми изискваш и цивилизован диалог, след като ми цитираш Кушел е направо не простотия а жива ТЪПНЯ.

Да искаш да си променя ценностната система спрямо Путлериската си е направо най-великата ТЪПНЯ.

Хайде пак бягай при източника си, че ЧеПърд и Фрия са ви донесли „студените компреси“ а според мен ви трябва и нещо „затягащо“.

И не палци, дупе стискай, че осмърдяхте света!!!

„3. podvodni - Ами нищо чудно ! Едгар Кейси е казал, ...
21:37
Ами нищо чудно ! Едгар Кейси е казал, че Оклахома и Канзас ще бъдат западното крайбрежие на САЩ, но не е уточнил баш кога ще стане това. Само е дал насочващ вектор - началото на 21-ви век.
Майтапа ще бъде голям ако Кеше се окаже до някъде прав за земетресението което може да бъде провокирано от Йелоустоун.
Стискам палци да е вярно предположението на иранеца.
цитирай
4. kushel - Хайде да не е 24 степен и 12-та стига. ...
21:44
Хайде да не е 24 степен и 12-та стига. Тия от Калифорния си знаят, че рано или късно ще тръгнат на запад. Там земетресенията са чести и силни. Последното, което четох, че разрушително земетресение се очаква в следващите 15-20 години.
Елоустоун е друга бира. Яко той изръмжи, отиде почти целия свят.
цитирай
5. blackpredator - Куш,
22:18
това със същият успех и достоверност
и някой зъболекар мое да го предрече :)“
цитирай
9. yoan2015 - 9
17.10.2015 12:59
Нищо чудно и да са били с изтекъл срок на годност, завалийките.
цитирай
10. sestra - Много добре си разсъждава човекът.
18.10.2015 22:56
Тоя Иво Христов им пораснал на носовете на нашите "русофили', които да уточним - не са русофили, защото ако бяха, то щеше да има яко число родени руснаци, пък русофоби. Е защо?... От какъв зор да мразят своя произход само защото не щат Путин. Ми не искат, защото не им достигат низини на интелекта и културата. Затова :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6074236
Постинги: 2742
Коментари: 26500
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031