Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2016 21:38 - Нищо не ни пречи ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 3503 Коментари: 28 Гласове:
5

Последна промяна: 03.03.2016 00:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ... Да почетем загиналите и така е редно, защото след тази война макар и не наша се сложи началото на Третата българска държава

Но нека не забравяме, че Свободата, разделението и границите ни са плод на договорки и геополитика, къде тука е мястото на „Вечната благодарност“,
и към кого по-точно и без това всичко е било решено !?!



Цариградската конференция от 1876 г. 
Райхщадското споразумение от 1876 г., Будапещенската конвенция от 1877 г. и Лондонското споразумение от 1878 г.  Берлинския конгрес 1878 г.

image
  Полски урок по българско свободолюбие BY ИВО ИНДЖЕВ ⋅ МАРТ 2, 2016 ⋅ POST A COMMENT  

 

Емоционалният израз „братски” по отношение на чужда държава и народ е девалвиран след десетилетията на братската съветска окупация. Вицове се разказваха в НРБ за „братските” ни отношения.

 

 

 

Ето че поляците правят пробив в международното пространство в навечерието на 3 март, който бих нарекъл братски подарък без кавички.

 

 

 

„Представители на полската дипломация в София отправиха специален видео поздрав към българите за 3 март, в който рецитират стихотворението „Хаджи Димитър” на Христо Ботев.

 

В клипа полският посланик у нас Н.пр. Кшищоф Краевски, различни консули, аташета и служители в Посолството на Република Полша, Полския институт и Отдела за промоция на търговията и инвестициите, рецитират безсмъртната творба на Ботев на български и полски, в превод на Владислав Броневски. Дипломатите произнасят думите на поета пред знакови места в София, като Президентството, Народното събрание, Министерски съвет, паметника на Васил Левски, паметника на Незнайния войн, Ректората на Софийския университет. В същото време прави впечатление, че от този списък отсъстват паметниците, които са свързани непосредствено със самата Руско-турска освободителна война като паметникът на Цар Освободител, Руски паметник и в Докторската градина” ( Actualno.com)

 

http://society.actualno.com/polski-diplomati-pozdraviha-po-prekrasen-nachin-bylgarite-za-3-mart-video-news_526823.html#ixzz41lW9taVg

 

 

 

Това е международен прецедент в косвеното признаване правото на българите да не бъдат на колене пред Русия и урок по свободолюбие от братята поляци в момент, когато руската антибългарска пропаганда изцяло се е съсредоточила върху безогледната експлоатация на темата за „освобождението” като база за окопаване на руските интереси в съзнанието на българите.

 

 

Не е срамно да кажем, че има какво да научим в час по свободолюбие от братята поляци.




Гласувай:
6



1. blackpredator - абе и аз това викам
02.03.2016 22:12
вместо да ни остаят да съжителстваме, рушняците със своите имперски интереси,
подкрепяни от "Ал Нусра" на Шипка, да земат да ни освободят.
не им щем ни меда, ни жилото, ни Алепското знаме у музея.
къф празник е това?!
празник на чужди интереси
цитирай
2. getmans1 - Точно ти е заключението „къф празник е това?! празник на чужди интереси“ - датата на един договор ...
02.03.2016 22:36
blackpredator написа:
вместо да ни остаят да съжителстваме, рушняците със своите имперски интереси,
подкрепяни от "Ал Нусра" на Шипка, да земат да ни освободят.
не им щем ни меда, ни жилото, ни Алепското знаме у музея.
къф празник е това?!
празник на чужди интереси


... Друго си е 06.09.1885, ма как тогава да благодарим на нашенци? Пък и някои от тях вече са „били“ именувани пройдохи и вагабонти, друго са богатирите покрай които ще забравим румънци, фини, че и нашите опълченци.

По-добре си задай въпроса защо тези поляци рецитират точно „Хаджи Димитър“.


цитирай
3. blackpredator - рецитират Ботев бе Гетьо
02.03.2016 22:56
щото са умни
само плиткоумните рецитират Инджев
цитирай
4. getmans1 - Хаха, то и аз можех като „mamkamu“ да сложа само клипа ама като знам, че Иво ви действа като „сол и пипер“ по задниците не се стърпях и ...
02.03.2016 23:30
blackpredator написа:
щото са умни
само плиткоумните рецитират Инджев


... И как ли пък не, да се лиша от това удоволствие.
Иначе, все пак поляците са имали нещо на предвид с това „Хаджи Димитър“ /от Христо Ботев“ /.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Към поляците на този ден/а и не само на него/ ние имаме същото задължение както
03.03.2016 10:30
и към руснаците-да се поклоним.



цитирай
6. getmans1 - Мисля, че всичко е казано, ясно и точно!
03.03.2016 11:13
vencivaleri1951 написа:
и към руснаците-да се поклоним.




цитирай
7. getmans1 - pravda.ru и опорните точки, с тях ще ни заливат поне до Велик ден ...
03.03.2016 13:07
Според изданието днес София е в по-тесни политически контакти с бившите си поробители - Турция, отколкото с Русия
Часове преди настъпването на националния празник 3 март електронното издание pravda ни заля с долнопробна руска пропаганда, част от хибридната война, която така наречените „братушки“ водят срещи нас активно пред последните години. Сценарият е доста примитивен, но ефективно работи - pravda цитира уж българска медия и се позовава на нейните твърдения, без да бъде потвърдена информацията от официални държавни институции. Манипулативна е и снимката – премиерът Борисов и президентът Ердоган рамо до рамо, естествено фотографията е стара. Еко какво буквално пишат pravda:

„Българите празнуват на 3-ти март националния си празник – Ден на освобождението от османско иго. Тази година на тържествата на Шипка изненадващо е поканен да присъства президентът на Турции Реджеп Ердоган, съобщава „The Bulgarian Times“, цитиран от pravda.

Изданието припомня, че от 1396 до 1878 година България е част от Османската империя. В резултат на победата на Русия в Руско-турската война от 1877-1878 и с подписването на Санстефанския договор между Османската империя и Русия България получава своята независимост.

Този ден е национален празник на България - събитие, което се празнува официално в цялата страна. Но през последните години на тържествата не е бил поканен нито един руски представител, което предизвиква сериозен дебат в българското общество.

Българските власти обясняват това свое решение с факта, че днес София е в по-тесни политически контакти с бившите си поробители - Турция, отколкото с Русия. Основният аргумент е, че в България е пролята много повече турска кръв отколкото руска, а турските военни са прекарали много повече от живота си тук.

Освен това днешните реформатори казват, че освобождението на България е много спорен въпрос за българската история. Според тях, след 1878 г. и последвалата "руска инвазия" в България настъпват много по-лоши времена.

Бившият ръководител на организацията на турското малцинство в България - Движението за права и свободи - Лютви Местан (който, между другото беше отстранен от лидерския пост заради подкрепата на турското нападение срещу Су-24), както и някои неговите последователи твърдят, че "българите никога не са живели по-добре от времето, когато са били в границите на Османската империя."

Това е причината българите, които живеят в Лондон да вземат решение да отпразнува освобождението на България пред руското посолство.

Сега ни остава само да чакаме, за да видим как ще бъде приет Ердоган по време на честването на независимостта на България и дали няма да бъде осквернен този толкова голям и значим празник за всички българи.

Припомняме, че на 19 февруари 73 депутати от ГЕРБ, БСП, ДПС, Отечествената фронт и БДЦ излязоха с предложение за създаване на временна комисия за проучване на факти и обстоятелства, свързани с твърденията за намеса на Русия и Турция в вътрешната политика на България. Тя бе подкрепена от 126 депутати, 19 гласуваха „против“, а 13 се въздържаха.

По този повод говорителят на руското външно министерство Мария Захарова излезе с официално изявление. Според нея абсурдността на тази ситуация е заложена в самото наименование на Комисията, която е абсолютно несъстоятелна. В историята има много примери за „намеса" на Русия във вътрешните работи на България – когато руските войници влизат на територията на страната и със силата на оръжието се противопоставят на фашизма и освобождават своите братята от злото. Цинизмът в поведението на инициаторите на тази парламентарна комисия е и в това, че тя бе създедане малко преди навечерието на 138-мата годишнина от Освобождението на България от турско робство.

Както неотдавна съобщи pravda, един от приоритетите на българското министерството на отбраната за тази година е разработването на национална стратегия за "противодействие на хибридната война", включително и срещу Русия.

Българското министерство на външните работи, въпреки сериозните щети, които понася България заради наложените санкциите срещу Русия, както и правителството, на което липсва ясна позиция по този въпрос, многократно подкрепиха приетите мерки, възприемайки ги като "единственият инструмент, с който разполага Европа", за да се ограничи " руската агресия ". В същото врече българският външен министър Даниел Митов обяви Русия и терористична групировка „Ислямска държава " като основните заплахи за външно-политическите интереси на Европейския съюз.

Междувременно в края на януари в България се проведоха демонстрации срещу политиката на правителството. Страната умира, но корумпирани служители предпочитат да търсят в Русия главния враг, казват организаторите на протестите. А почти 700 000 български граждани искат да се проведе референдум за промяна на сегашната политическа система“.

Публикацията в pravda е поредното доказателство, как русуфилски издания у нас публикуват безконтролно явни манипулации и интриги, граничещи със слухове и непотвърдени факти. След това се цитират и институционализират от руски медии като безспорни истини. Работа на специалните служби обаче е да установят кой на кого служи в тази мръсна пропаганда срещу България и да пресекат разрастването й, което се превръща в заплаха за националната ни сигурност.
цитирай
8. getmans1 - http://bultimes.com/v-kremal-ne-sa-poluchili-pokana-za-uchastie-v-praznenstvata-za-3-mart/
03.03.2016 16:05
Ето нарочените за „източник“ на по-горното твърдение на „правда.ру, или поне така твърдят от БЛИЦ.
цитирай
9. podvodni - Някой доста жалее по величието на ...
03.03.2016 17:50
Някой доста жалее по величието на Осмаската империя !
Споко Гете и ти ще минеш през сюнета, както и Инджев !
На горната глава !
цитирай
10. getmans1 - То като гледам, ти отдавна си минал!
03.03.2016 17:59
podvodni написа:
Някой доста жалее по величието на Осмаската империя !
Споко Гете и ти ще минеш през сюнета, както и Инджев !
На горната глава !

цитирай
11. podvodni - Слепецът, Гете, "вижда&q...
03.03.2016 18:15
Слепецът, Гете, "вижда" само фантазиите си, никога действителността !
Забелязъл съм, че при теб виждането е с широко затворени очи !
цитирай
12. getmans1 - На това му се казва фантазия. По-добре обясни на всички защо този ден не се празнуваш до 89-та, и ...
03.03.2016 18:37
podvodni написа:
Някой доста жалее по величието на Осмаската империя !
Споко Гете и ти ще минеш през сюнета, както и Инджев !
На горната глава !


... съвсем по празнично ще продължа да не правя квалификации, днес получаваш бонус.
Току що Президента изброи на кого да се поклоним днес, ма те много бе, ти знаеше ли!?
цитирай
13. theeconomist - Това дето мааше ифтар във Филибе с турският вицепремиер и министър на
03.03.2016 20:19
"външните турци" Бекир Боздак?
Този няма как да се поклони, той фамилно е обременен само да се надупва!
цитирай
14. getmans1 - Тоя, гаче ти е задигнал куфарчето, червеното? Не се кахъри, знаете се пък и Цецоу рече, че му за последно!
03.03.2016 20:31
theeconomist написа:
"външните турци" Бекир Боздак?
Този няма как да се поклони, той фамилно е обременен само да се надупва!

цитирай
15. theeconomist - Не ти стиска да отговориш кой беше този...той си има бащино куферче...
03.03.2016 21:18
getmans1 написа:
theeconomist написа:
"външните турци" Бекир Боздак?
Този няма как да се поклони, той фамилно е обременен само да се надупва!



...а за моето не се безпокой! Не се е родил още този дето може да ми го вземе! И още: бронебойни патрони за нето няма открити, няма открити.....
Мислете му вие с попрошайскити каскети...:-))
цитирай
16. slavimirgenchev1953 - Я, тук се сбрали
03.03.2016 21:21
все новоосвободени роби! Такива като тях са правели гулема кариера в първия Рим, защо да не направят и в Третия?
цитирай
17. podvodni - Хи-хи-хи, Гете, склоняват глава ...
03.03.2016 21:22
Хи-хи-хи, Гете, склоняват глава само робите . Онова нещо което се самонарича Президент, е не просто роб, а съботен роб. Сметам знаеш как се зове съботен роб на иврит ?
А старческата склероза вече силно те е налегнала !
Не само че се честгваше 3-ти март преди 89-та, но никой не оспорваше саможертвата на българи и реси за свободата на България от 500 годишно турско робство.
Забележи - не присъствие или съжителство, а робство !
Тогаз Сорос и "Отровено общество" не можеха и да си мечтаят да стъпят в България . А предатели бяхте навряни на кучето в гъза !
цитирай
18. getmans1 - То, и ти го не споменаваш, ма бълваш змии и гущери по него. Споко бе, ни си знаехме, че сме равни, по-равни и най-равни ...
03.03.2016 21:31
theeconomist написа:
getmans1 написа:
theeconomist написа:
"външните турци" Бекир Боздак?
Този няма как да се поклони, той фамилно е обременен само да се надупва!



... Ний равните си траем а вий не се траете, тъй дедо Луканов ви подреди, несправедливо и всичко ви криво!

...а за моето не се безпокой! Не се е родил още този дето може да ми го вземе! И още: бронебойни патрони за нето няма открити, няма открити.....
Мислете му вие с попрошайскити каскети...:-))

цитирай
19. getmans1 - Чествал се думаш, а? Да бе, с тържествен концерт за партийния и държавен актив а за ...
03.03.2016 21:39
podvodni написа:
Хи-хи-хи, Гете, склоняват глава само робите . Онова нещо което се самонарича Президент, е не просто роб, а съботен роб. Сметам знаеш как се зове съботен роб на иврит ?
А старческата склероза вече силно те е налегнала !
Не само че се честгваше 3-ти март преди 89-та, но никой не оспорваше саможертвата на българи и реси за свободата на България от 500 годишно турско робство.
Забележи - не присъствие или съжителство, а робство !
Тогаз Сорос и "Отровено общество" не можеха и да си мечтаят да стъпят в България . А предатели бяхте навряни на кучето в гъза !


... народа, червени букви в календара и редовен надник, пък в училище сказка след часовете.
То шебеците с червени дупя от склероза нямат нужда да не помнят просто, толкова си поВнят 2 минути а отличниците 3.
цитирай
20. getmans1 - А тука правят веселба, все пак официален празник е, робите си припомнят робството другите, поменяме ...
03.03.2016 21:45
slavimirgenchev1953 написа:
все новоосвободени роби! Такива като тях са правели гулема кариера в първия Рим, защо да не направят и в Третия?

цитирай
21. slavimirgenchev1953 - Икомунистът за половин час събра тези четения. ))) Още един Хвалиери Помпиери.
03.03.2016 22:07
21:05 - За гьон суратлъка.....на 3 ти март!

автор: theeconomist категория: Политика
прочетен: 1063 коментари: 2 гласове: 9
последна промяна: 21:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в BlogПостингът е бил сред най-популярни в Blog
Понеже едно дьонме, е писало от къде идват освободителите и накъде бягат освободените, аз като паметлив блогър му напомням какво е писал :

"Туркия ке бие."
Сламартин Отзадеков
цитирай
22. slavimirgenchev1953 - Зеленият чорап така тъпо си е написал заглавието,
04.03.2016 00:15
че стои като "Ку. на Шипка". Голямо куку, голямо нещо.
цитирай
23. getmans1 - Той, аристокрация, чер обущар там върши черната работа. Сигурно тегави са самотните нощи ....
04.03.2016 01:01
slavimirgenchev1953 написа:
21:05 - За гьон суратлъка.....на 3 ти март!

автор: theeconomist категория: Политика
прочетен: 1063 коментари: 2 гласове: 9
последна промяна: 21:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в BlogПостингът е бил сред най-популярни в Blog
Понеже едно дьонме, е писало от къде идват освободителите и накъде бягат освободените, аз като паметлив блогър му напомням какво е писал :

"Туркия ке бие."
Сламартин Отзадеков


... а другия сигурация е оцапал гащите от възторжените си напъни до се покаже.

Иначе нищо лошо, години съм почивал в Тетевенския балкан и не е било да не се качим до там и село Шипка, доста си падахме по баирите, но лудоста ни не стигна до „чинията“.


цитирай
24. demograph - Добре си насолил борша
04.03.2016 09:56
Усмивката ще спаси света..
цитирай
25. jelezov - Пасквил, написан от посредствен ...
05.03.2016 03:12
Пасквил, написан от посредствен автор.
цитирай
26. getmans1 - А, ти си пестил от лайно, Железов!
05.03.2016 22:07
jelezov написа:
Пасквил, написан от посредствен автор.

цитирай
27. jelezov - Към 26. getmans1
06.03.2016 11:48
Предполагам, че подобен пестил ти е любимо лакомство, затова често го използваш като метафора.
цитирай
28. getmans1 - Не си ми интересен и ще е тъпо да водя някакъв разговор с теб, аре друм ....
06.03.2016 12:20
jelezov написа:
Предполагам, че подобен пестил ти е любимо лакомство, затова често го използваш като метафора.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6072791
Постинги: 2742
Коментари: 26495
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031