Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2016 20:00 - В деня на шегата и лъжата ако ви е омръзнало шеги и лъжи да погледнем една истина ....
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 2230 Коментари: 12 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ... Калина Илиева
/ калинката /


Вчера нема сайт или форум дето да влезна и да не попадна на „Герберската/боковата „калинка“.


Ако и  некои ора да ме смятат за проЗ тъпак / на 01.04. си позволявам да се пошегувам / аз се имам за паметлив, въпреки това си опресних малко паметта в Гуглето.
То, слепите окати правело, така казват некои ора. 




В България кариерата на Илиева започва от януари 2008 г. като държавен служител в Държавен фонд "Земеделие" - Агенция САПАРД, а през юли 2008 г. е поканена да участва в екипа, разработил плана за действие на агенцията, за да бъдат отблокирани спрените на България средства по САПАРД. Изпълнението на плана е под контрола на бившия вицепремиер в правителството наСергей Станишев - Меглена Плугчиева. Впоследствие Калина Илиева е представител на Държавен фонд “Земеделие” в специализираното звено на Върховната касационна прокуратура за борба с измамите при усвояването на средства от европейските фондове. Тя е и ръководител на работна група за комуникация с Европейската комисия и службата за борба с измамите - ОЛАФ.[4]

  Ето и кратка биография на Калина Илиева, само искам да уточня, че докато се подвизава в Германия е живяла в посолството (?), не знам кой може да си го позволи. 


    image

Калина Иванова Илиева е родена на 6 ноември 1980 г. в гр. София. Според представената от нея диплома е завършила висшето си образование - магистър по икономически отношения и комуникации във Висшия институт по техника и икономика в Берлин, Германия. През ноември 2010 г. след запитване от страна на български медии за легитимността на дипломата на Илиева, университетът изпраща официално становище, според което тя е била студентка, но диплома със съответния образователен ценз не е издадена на нейно име, тъй като тя е била изключена от унивеситета заради невзети изпити.

След завръщането си в България от януари 2008 г. работи в ДФЗ-Агенция САПАРД, където е назначена като „младши експерт“, въпреки че според наскоро направената проверка дипломата ѝ за висше образование е легализирана от Министерство на образованието едва през септември 2008 г., от което възникват съмнения, че е назначена единствено на база дипломата си за средно образование от Художествената гимназия в София.

През юли 2008 г. е поканена да участва в екипа, разработил Плана за действие по САПАРД, с чието изпълнение програмата е удължена от ЕК с една година. До август 2009 г. Илиева е била представител на ДФ "Земеделие" в "Специализираното звено на ВКП за борба с измами при усвояването на средства от европейските фондове" , както и ръководител на работна група за комуникация с Европейската комисия и ОЛАФ. Избрана е за изпълнителен директор на ДФ Земеделие след проведен конкурс, на който са се явили 11 кандидати, а до събеседване са били допуснати 5.

Преди назначаването ѝ на поста Илиева получава множество референции от различни правоохранителни органи, включително и от Генералния директор на ОЛАФ Франц Херман Брюнер за заслугите си при организиране и координиране на работата на отделните административни звена в борбата със злоупотреби с европейските фондове в сферата на земеделието. След особождаването ѝ от длъжност стана ясно, че Илиева е изпратила над 400 имейла до ОЛАФ . Писмата са писани срещу крупни български месо- и млекопреработватели, зърнопроизводители, животновъди и депутати, включително и срещу Минисъра на земеделието – Мирослав Найденов. След тях са спрени стотици проекти. За много от тях фермерите вече водят дела срещу фонд "Земеделие".

От 4 октомври 2010 Калина Илиева е в отпуск по майчинство . Няколко дни по-късно тя е освободена от поста изпълнителен директор на ДФ Земеделие, тъй като длъжността е избираема, не се ползва със специална защита от закона. В момента Прокуратурите на Германия и България са сезирани по случая с нелегитимната диплома на Илиева.

Ето и кой се пържи на огъня подклаждан от ГЕРБерската „калинка“ подклажадан с многобройни доноси  срещу българия и МЗГ
/ но хак му на М. Найденов защото ми се струва, че въпреки „добрите“ препоръки май, че и той яко се е натегнал на шефа /


Водеща: Новината от вестник ”168 часа”.
Мирослав Найденов: Точно така, в деня на излизането на статията и тя беше потвърдена и от двете посолства, плюс административния секретар на този университет в Берлин. Така че с това разполагам, аз се прибрах късно снощи.
Водеща: Какво ви казаха те?
Мирослав Найденов: Потвърдиха изнесеното във вестник ”168 часа”.
Водещ: Защо преди година не се направи тази проверка още в периода, в който БСП повдигна този въпрос, защо тогава не го чухте това?
Мирослав Найденов: БСП не са го повдигали преди една година и те го повдигнаха в друг контекст.
Водеща: Да, но беше формулирано като...
Мирослав Найденов: Ако разрешите да обясня за какво става въпрос. БСП поставиха въпроса, че издадените от този университет дипломи не са с ранга на магистратура в България. Тогава аз направих запитване в Министерство на образованието, разговарях лично с министър Игнатов, те направиха проверка и отново през посолството още една проверка и казаха, че издадените от този университет дипломи отговарят на магистратура в България.
Водещ: Тоест провериха дали...
Мирослав Найденов: Тогава отговори посланика / и съвсем случайно този посланик е агент на ДС /, тъй като искахме да направим персонално, отказаха заради защитата на личните данни да отговорят конкретно за Калина Илиева, но никой никога не е поставял въпроса, аз трябва да бъда максимално откровен с вас, и до момента не ми се ще да вярвам, че това може да се случи. Никой не е допускал, че може някой да си позволи да фалшифицира диплома, тъй като всъщност тя е назначена не от нас и не по наше време, тя е назначена във Фонд „Земеделие” от предишното или по-предишното ръководство.
Водещ: Да, ама като ръководител на Фонд „Земеделие” е била назначена по ваше време.
Мирослав Найденов: Не като ръководител, така но тя е назначена с диплома за служител на Фонд „Земеделие”.
Водещ: На по-нисък пост.
Мирослав Найденов: Да, и тогава нейните документи бяха всъщност във Фонд „Земеделие”, тя кандидатства за директор на Фонд „Земеделие” от позицията си експерт във Фонд „Земеделие” и винаги е представяла документ от българското Министерство на образованието за легализацията, т.е. българският документ не е фалшив и никой не е, всъщност тя не е длъжна по закон да представя немската си диплома. Ако не беше направено разследването на вашите колеги от ”168 часа” сигурно никой никога нямаше да стигне до истината.
/ За министъра има проблем с личните данни защото пита посланика, за журналиста няма такива проблеми, ама той не е от ДС и не работи в интерес на България! /


ОТ 2002 г. до 2007 г. Калина Илиева учи в Германия и живее в посолството ни / веднъж вече се удивих на този факт/ останалото е проста аритметика, 2+2+2 ... и так дале до удобния факт, че и таткото е пожарникар.

Посланици на България в Германия[редактиране | редактиране на кода]
Чудя се сега, Калина „калинка“ ли е, „плугчийка“ ли е или просто „плугче“ в ръчичките на ДС, тия  дето работели и работят за България !?!
/това последното е проформа, заради 01.04.:)/



Гласувай:
5



1. slavimirgenchev1953 - Какъвто Миро,
01.04.2016 20:53
такава Калинка-та. Но Бойко бил виновен. Доле США!
цитирай
2. brancaleon - Е де е новината ?
01.04.2016 21:28
Знаем си, че ГЕРБ е фракция на БСП, която пък е преименуваната БКП...... Куче влачи, диря няма ...
цитирай
3. kozme - Преди 27 годинки, всички партии изникнали от нищото, бяха БКП и 90% от партийците бяха агенти на ДС.
01.04.2016 22:00
Днес "калинките" се роят като пчели, когато има кой да им поднася хранилки.
Ако европарите бъдат спрени завинаги, с "калинките" е свършено!

Днес по Нова-тв другарката Татяна Дончева добре ги насади тия с евро-субсидиите, с нелигитимните дипломи и нереалните заплати на ВВС. От дълго време дипломираните в чужбина бг-граждани се толерират сякаш са богове, особено когато са човек на "някого" от управлението, правителството, парламента или МС. И..май..така ще си остане - това е просто "български синдром (патент)...останал от миналото ни. И една приказка която често се чуваше в общината ни...."нека да назначим наш човек, че по-лесно ще го командваме"....а "калинките" слушат щом имат изтода.
цитирай
4. getmans1 - Бравос, точно „всички“ са маскари и БКП най ги устройва. Голяма грешка е да мислиш, че само партийните членове са били увредените през тях години. ...
01.04.2016 22:26
brancaleon написа:
Знаем си, че ГЕРБ е фракция на БСП, която пък е преименуваната БКП...... Куче влачи, диря няма ...


... Може би трябва да приема вината, че постинга остава неразбран но няма да стане!
цитирай
5. getmans1 - Баш ТД да го каже ми идва малко в повече но пък и такава е инерцията от време оно, я глей в блог бг. най-умното е съветски възпитаник. Няма се излагаме пред чуж
01.04.2016 22:29
kozme написа:
Днес "калинките" се роят като пчели, когато има кой да им поднася хранилки.
Ако европарите бъдат спрени завинаги, с "калинките" е свършено!

Днес по Нова-тв другарката Татяна Дончева добре ги насади тия с евро-субсидиите, с нелигитимните дипломи и нереалните заплати на ВВС. От дълго време дипломираните в чужбина бг-граждани се толерират сякаш са богове, особено когато са човек на "някого" от управлението, правителството, парламента или МС. И..май..така ще си остане - това е просто "български синдром (патент)...останал от миналото ни. И една приказка която често се чуваше в общината ни...."нека да назначим наш човек, че по-лесно ще го командваме"....а "калинките" слушат щом имат изтода.

цитирай
6. getmans1 - За Калинка явно се натегнал ма после му излезе през носа. Но за храната, млякото и месото неможе да му се отрече ....
01.04.2016 22:40
slavimirgenchev1953 написа:
такава Калинка-та. Но Бойко бил виновен. Доле США!


... Само гледай с млякото какво става пък и мръвката, Миро разбута зърнопроизводители даде бял хляб и на животновъди и зенчуковци а в момента пак сме 2007г в това отношение.

Където има печалба с малко труд и разход там е комунистическо, „златна проба 24 карата“ е зърното при свинките и домата, и тутуна е друго /то и последното е монопол но там е друг лафа./.
цитирай
7. vencivaleri1951 - Да допълня все пак нещо
02.04.2016 13:15
което волно или неволна си изпуснал

Въпросната Калинка "малинка" е дъщеря на шефа на пожарната /в София или България
не си спомням/ по това време-може и още да е човекът.

Моля коментирайте и това "всезнайковци"

Ще допълня и, че Фонд земеделие на практика е най голямата българска банка по това време. Да назначиш
някого като служител в банка и като изпълнителен директор на същата са две много различни неща. Много голяма част от работещите в банката вкл и кредитни инспектори/разрешаващи кредитите/ са със средно образование/говоря за тези над 45 години. Тогава не беше атрактивно да се работи в банка/ и са сред най-опитните и знаещи. Да застанеш обаче начело на банка, без опит, без образование може да стане само ако ти търсиш свой човек на тази позиция. А защо ти е нужен свой човек в организация където се курират милиарди се осланям на интелигентността на автора да реши.
Впрочем пак "гадничко " ще припомня, че длъжността шеф на банка се профанизира от времето на Филип Димитров когато бяха направени промени които профанизираха тази позиция. Тоест на практика няма пречканачело на подобна длъжност да застане и човек със средно или дори без него образование. Прочетете закона и ще видите, че и свидетелство за съдимост не е нужно щото длъжноста била изборна /от акционерите/!? Така фактически бе широко отворена вратата да се назначават за шефове на банки всевъзможни "специалисти" Култов банкер например бе Славчо Христов-директор по времето на Костов на Си банк, а преди това келнел, по късно ресторантьор.
Него царят и главния секретар на МВР си го получиха като зестра и севсем случайно ама съвсем случайно се стигна до смяната/тихичко без бой/ на ръководството на Банката и банката бе оглавена от изгората на гл Секретар. Пак съвсем случайно за келнера останаха страден фонд в "Зл пясъци" , а за "изгората" в Пампорово!? /активи/ преди реорганизацията/на банката
Да си припомним и "Водно Стопанстно"/сегашното название на "водите" не знам/ Начело на дружеството стоеше човек без никакво образование -съден и осъждан. Оказа се , че той с нищо друго не се е занимавал освен да продава за скрап метал/а това са много хиляди тонове тръби , профили, помпи и много други елементи/ Знаем каква трагедия се случи. Знаем, че повече от 5 години "Водите"/а следствие и съд също/ не могат да открият собственика на един не малък язовир!?
Боко Харам "дишат" прахта на Боко харамия

РС И ако някой не знае кой е Ф Димтров напомням.
-Премиер който се криеше зад фикуса поради ментални причини. Също така лежа пред народното събрание близо 40 дни протестирайки против конституцията. За да бъде примерът съвсем по български същият наскоро бе избран за конституционен съдия-да защитава конституцията против която той протестира.

Впрочем примерът не е вай-само български.

Солана/социалист/ и Столтенберг син/комунист/ бяха едно време на сериозни позици като активисти срещу НАТО. Впоследствие оглавиха пакта!?
цитирай
8. blackpredator - та да допълня Венци,
02.04.2016 15:28
щото Гетю се пропуска огнеборците
Калина Илиева е предложена за този пост от министъра на земеделието Мирослав Найденов и назначена на него след съгласуване от министър-председателя Бойко Борисов.
А трябва ли да ни учудва, че Калина Илиева се оказа дъщеря на началника на Софийската противопожарна служба комисар Иван Илиев – боен другар на главния пожарникар на републиката?
цитирай
9. getmans1 - Съвсем „НЕволно“ лъжеш Венци, обаче съвсем „волно“ не прочел написаното и в края на краищата взе да ми писва от „жълтите“ ти клюки .....
02.04.2016 21:04
vencivaleri1951 написа:
което волно или неволна си изпуснал

Въпросната Калинка "малинка" е дъщеря на шефа на пожарната /в София или България
не си спомням/ по това време-може и още да е човекът.

Моля коментирайте и това "всезнайковци"

Ще допълня и, че Фонд земеделие на практика е най голямата българска банка по това време. Да назначиш
някого като служител в банка и като изпълнителен директор на същата са две много различни неща. Много голяма част от работещите в банката вкл и кредитни инспектори/разрешаващи кредитите/ са със средно образование/говоря за тези над 45 години. Тогава не беше атрактивно да се работи в банка/ и са сред най-опитните и знаещи. Да застанеш обаче начело на банка, без опит, без образование може да стане само ако ти търсиш свой човек на тази позиция. А защо ти е нужен свой човек в организация където се курират милиарди се осланям на интелигентността на автора да реши.
Впрочем пак "гадничко " ще припомня, че длъжността шеф на банка се профанизира от времето на Филип Димитров когато бяха направени промени които профанизираха тази позиция. Тоест на практика няма пречканачело на подобна длъжност да застане и човек със средно или дори без него образование. Прочетете закона и ще видите, че и свидетелство за съдимост не е нужно щото длъжноста била изборна /от акционерите/!? Така фактически бе широко отворена вратата да се назначават за шефове на банки всевъзможни "специалисти" Култов банкер например бе Славчо Христов-директор по времето на Костов на Си банк, а преди това келнел, по късно ресторантьор.
Него царят и главния секретар на МВР си го получиха като зестра и севсем случайно ама съвсем случайно се стигна до смяната/тихичко без бой/ на ръководството на Банката и банката бе оглавена от изгората на гл Секретар. Пак съвсем случайно за келнера останаха страден фонд в "Зл пясъци" , а за "изгората" в Пампорово!? /активи/ преди реорганизацията/на банката
Да си припомним и "Водно Стопанстно"/сегашното название на "водите" не знам/ Начело на дружеството стоеше човек без никакво образование -съден и осъждан. Оказа се , че той с нищо друго не се е занимавал освен да продава за скрап метал/а това са много хиляди тонове тръби , профили, помпи и много други елементи/ Знаем каква трагедия се случи. Знаем, че повече от 5 години "Водите"/а следствие и съд също/ не могат да открият собственика на един не малък язовир!?
Боко Харам "дишат" прахта на Боко харамия

РС И ако някой не знае кой е Ф Димтров напомням.
-Премиер който се криеше зад фикуса поради ментални причини. Също така лежа пред народното събрание близо 40 дни протестирайки против конституцията. За да бъде примерът съвсем по български същият наскоро бе избран за конституционен съдия-да защитава конституцията против която той протестира.

Впрочем примерът не е вай-само български.

Солана/социалист/ и Столтенберг син/комунист/ бяха едно време на сериозни позици като активисти срещу НАТО. Впоследствие оглавиха пакта!?

цитирай
10. getmans1 - А бе ей, 10 минути не ти ли стигнаха да сдъвчиш написаното, та лъжеш кат чер циганин
02.04.2016 21:08
blackpredator написа:
щото Гетю се пропуска огнеборците
Калина Илиева е предложена за този пост от министъра на земеделието Мирослав Найденов и назначена на него след съгласуване от министър-председателя Бойко Борисов.
А трябва ли да ни учудва, че Калина Илиева се оказа дъщеря на началника на Софийската противопожарна служба комисар Иван Илиев – боен другар на главния пожарникар на републиката?

цитирай
11. vencivaleri1951 - За какво лъжа бе Гети?
03.04.2016 00:12
Че Филип Димитров лежа пред парламента против конституцията , а сега е стожер на същата? Че внесе законопроект/неговото правителство/ с който сульо, пульо и Гети могат да станат шефове на финансови организации. Че издавиха хората от невежество
и повече от 5 години как няма виновен за смърти и унищожени домове.
Или че пуснаха да се разпорежда в огромна за страната ни банка една неграмотна и безмозъчна пикла/ и то съвсем целененасочено/.
Или може би лъжа , че баща и е пожарникар. В това няма нищо лошо Гети. Тази професия е трудна и почтена. Лошото е когато става въпрос за шуробаджанащина. Най-вероятно Борисов не би поверил собствените си финанси на недоказал се икономист , па макар и да е приятел с баща и. Държавните пари обаче може. И въобще кадруването Му пролича в записа който направиха в къщата Му. Във всякя нармална страна участниците в подобен разговор биха били зад решетките. В нас един от участниците управлява държавата. Друг който също трябва да е в затвора управлява ПЕС. Трети който трябва да е на хапчета с цветна рецепта е конституционен съдия...За това ми е коментара , а не да се заяждам с теб
цитирай
12. getmans1 - Хайде бе, Венци давай, за още много неща не съм писал например за вятъра дето духаше вчера не съм писал ....
03.04.2016 09:35
vencivaleri1951 написа:
Че Филип Димитров лежа пред парламента против конституцията , а сега е стожер на същата? Че внесе законопроект/неговото правителство/ с който сульо, пульо и Гети могат да станат шефове на финансови организации. Че издавиха хората от невежество
и повече от 5 години как няма виновен за смърти и унищожени домове.
Или че пуснаха да се разпорежда в огромна за страната ни банка една неграмотна и безмозъчна пикла/ и то съвсем целененасочено/.
Или може би лъжа , че баща и е пожарникар. В това няма нищо лошо Гети. Тази професия е трудна и почтена. Лошото е когато става въпрос за шуробаджанащина. Най-вероятно Борисов не би поверил собствените си финанси на недоказал се икономист , па макар и да е приятел с баща и. Държавните пари обаче може. И въобще кадруването Му пролича в записа който направиха в къщата Му. Във всякя нармална страна участниците в подобен разговор биха били зад решетките. В нас един от участниците управлява държавата. Друг който също трябва да е в затвора управлява ПЕС. Трети който трябва да е на хапчета с цветна рецепта е конституционен съдия...За това ми е коментара , а не да се заяждам с теб


.... Съвсем коректно и конкретно съм написал за натегацията на МН, и за бащата-пожарникар /недоказано „приятел“ на ББ/

Не ми разказвай за ФД, разкажи как калинката е учила в Германия и живяла в посолството, кои са били посланиците, кой посланик е ходатайствал за работа във ФЗ, с каква диплома кой е издал легализацията, защо е писала доноси против политиката на „благодетеля си и „приятел“ на баща и.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6137830
Постинги: 2776
Коментари: 26678
Гласове: 9695
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930